PDA

Pokaż pełną wersje : Czy podoba sie wam nowy update?

Tompior
12-08-2004, 13:38
A więc czy podoba sie wam nowy update? Czy moze lepiej jak by go wogole nie bylo?

kotomaniak
12-08-2004, 13:58
Eeeeep, chyba kapkę mi się podoba, tzn. część mi się podoba. Fajne jest nowe miasto i nowe potwory, ale "ulepszenia" starych potworów sux ;/. Dużo fajnych potworów zamienili w "mocnobijące dziwadła". w skali od 1 do 10 oceniam update na 4,5.

Hellscream
12-08-2004, 14:35
Uważam że update jest super tylko pare rzeczy mi sie w nim nie podoba np że na poh od 50 lev dopiero bedzie sie chodzić bo gs'y biegaja 2 razy szybciej no ale reszta jest spoko. Mam nadzieje że niedługo zrobią kolejny update. :)

dam007
12-08-2004, 14:36
jako iż mam FACCa to jedyne, co mi się bardziej podoba to grafiki. Reszta... :/ Potwory są nieziemsko silne, GS bierze jakiegoś speeda ;), BH ssie mane i wali czymś nowym, a pozatym to wszystkie stwory są zabójczo silne :/ Daje głos na NIE!!!

Hellscream
12-08-2004, 14:38
jako iż mam FACCa to jedyne, co mi się bardziej podoba to grafiki. Reszta... :/ Potwory są nieziemsko silne, GS bierze jakiegoś speeda ;), BH ssie mane i wali czymś nowym, a pozatym to wszystkie stwory są zabójczo silne :/ Daje głos na NIE!!!
Zgadzam sie z tobą ale jednak przyznasz że grafika teraz jest niczego sobie no szkoda że te potworki tak walą. :(

antylol
12-08-2004, 14:48
Gdyby zostawili potworki w spokoju, update byłby jednym z najlepszych jakie były. Dodali nowe potwory, ale powinni zostawic w spokoju stare. Gdyby nie grafika i nowe miasto, update byłby totalną porażką...

.: Wu :.
12-08-2004, 14:51
Oddałem głos na Nie, ponieważ nowe wiesta i jego okoloce pomimo że mi sie podobają są dośc ubogie. Mało nowych hunting place, kolejne Dragons Lair ( jakby było ich mało X( ) Troche przesada 2-kolorki tego samego potworka ( mowa o Djinie) widać CipSoft'u nie stać na zadanie sobie troche trudu i stworzenie nowego potworka, wolą go przemalować . . . . Ankrothep wyglada dośc dziwacznie, wielką porażką są tablice ogłoszeniowe w sklepach :(. Gs'y 2x szybsze ( pozostawiam to bez komentarza ) ale to że Beholder wali z Soulfire i wysysa mane to już jest przegiecie na max'a X( , rozumiem jakby zwiekszyli liczbe punktów exp za niego. Kolejnym bublem są coniektóre grafiki znacznie odbiegające od klimatu gry ( rozumiem że nowy teren, inne grafiki w klimacie nowego terenu ) ale czy np. na Daramie pomimo tego że jest pustynia to itemy wypadające z potworków są tak różne od tych pozostałych ?? Chyba nie. Plusem updatu to że troszeczke zwolnią sie miejsca w starych miastach. Moim zdaniem update ten było ostro przereklamowany ! Załagodzić niedosyt może tylko Skill Bar :P

Gohan
12-08-2004, 14:58
super że wreście było update....

siedziałem sam na hell gate przez 3 miesiące...he...he...
i UPDATE uratowało skure mojej postaci

.: Wu :.
12-08-2004, 15:11
super że wreście było update....
siedziałem sam na hell gate przez 3 miesiące...he...he...
i UPDATE uratowało skure mojej postaci

Pytanie zawarte w temacie brzmi: A więc podoba sie wam nowy update, czy lepiej żeby go wogole nie było ?

Hmm.. z tego wynika że tobie sie podoba tylko dlatego że uratował tyłek twojej głupocie . . . .

Grzes Przewodniczek
12-08-2004, 15:20
dwa slowa DO BANI!!!!!!

pallkiem na 18 lvl moglem se spokojnie na behah expic a teraz co??
wcale bym sie nie zdiwil jakby sie okazalo ze z cyckow wypadaja bohy sa silne jak necro i szybsze od gs'a (obecnego po uptade ktory jest rowniez z*****y) jedynie podoba mi sie kilka rzeczy takie jak wyglad klejnotow (wreszcie jest normalny) jeden czy dwwa nowe potworki (nie bylem na wyspie bo nie mam pacca ale kolega sie zmienil za pomoca kameleona)
kobra i armored troll (lord of the rings mi sie przypomnial hehe)
zaglosowalem nie mam zdania bo mi sie podoba a jednoczesnie nie :/

Lord Czaja
12-08-2004, 15:52
ja nie mam pacc, nie mam kasy na itemki nie chdze na GSy nie na beholdery[narazie] więc nie mam zdania

yombi
12-08-2004, 16:18
Mi sie podoba bo: paladyni nie będą tak często i szybko zabijać GSów:P i wogule mi się to podoba że potwory są silniejsze i szybsze przynajmniej będą one bardziej wymagające:)

Piwo
12-08-2004, 17:41
X( Ja już wcześniej się wypowiadałem nt. update. Ale podsumowując :

1. Degradacja pałków - nie mają gdzie expować (za duże ryzyko na pohu, za mało otwartego terenu na main)

2. Zwiększenie szansy dedzików dla wszystkich ppl 60- lvl, lagów chyba nie brali pod uwage :/

3. Nie ukrywając tibia staje się grą trudną, a Ci co jeszcze się wykluwają (low lvls), po tym update będą mieli ciężki orzech do zgryzienia żeby osiągnąć przyzwoity lvl.

4. To było pójście na rękę tylko wysokim levelom, gdzie liczby expa sięgają kllkadziesiąt mln i trzeba łowić silniejsze stworzonka, żeby nie było dla nich nudno...

5. Brak ostrzeżenia ze strony CIPek ze potworki sie zmienią - ludzie pogineli, a kto im zwróci lvl, skille, ew. stuff ?

6. Miasto fajne, fajnie że nowe itemki, nowe potworki...no ale zamieniłbym wszystko bez wahania na Tibie 7.27

Ot takie moje skromne zdanko,
Pozdrovka.

Wopahos
12-08-2004, 17:52
Moim zdanie lepiej bylo przed Upadetm bo ten cały update to nic ciekawego i nic fajnego nie bylo
dla pacc to jedynie miast i dla facc grafika :( . A reszta to tylko utrudnienia rozumiem tego gs-a ze chodzi szybciejaby palki nie maly lepiej od innych profesji. Ale po co naprzyklad zerk szybciej chodzi albo spearman wali mocniej od wariora to juz przesada X( . Moim zdaniem taki update to koplete dno i i o 100% lepiej bylo przed Update (procz grafiki) niz teraz. Moim zdaniem cipowie powinni dawac codzinnie jakies nakladki i i DODAC SKILL BARA.

PS. Mozna dac jakas propozycje do Cipow. :]

Dwimenor
12-08-2004, 18:01
I tak:), i nie:(

Cainghorn
12-08-2004, 18:43
A mi sie update podoba. Tyle jest narzekania, ze potworki sa trudniejsze, a tu nie o to chodzi, by mozna bylo jedna reka 10 gsow na raz zalatwic. Liczy sie klimat. Gs, czy beholder sa takie jakie powinny byc od poczatku. Co to za beholder co strzela jakimis niezidentyfikowanymi pociskami?<smiech na sali>. Teraz jest juz bardziej klimatyczny, posluguje sie magia jak nalezy. Gs jest szybszy, zeby ograniczyc lurowanie go przez ludzi na niskich lvlach. Potwory nareszcie czynia co do nich nalezy - stanowia wyzwanie. Do tego inne plusy update: ulatwione sprzedawanie lootu, brak spamu - nie ma na co narzekac.

The_FaLLen
12-08-2004, 19:07
Nowy Update to tragedia.

+Nowe miasto
+Nowe potwory
+Nowe przedmioty
+Anty spamm
+Nowa grafika

-Tylko dla PACC
-Nieziemsko szybki GS
-Siła potworów

Pomimo tych wszystkich plusów minusy są zbyt poważne Za bardzo ułatwiono gre knightowi jedyna postac co moze expić teraz na pohu reszta postaci walacych na dystans nie ma szans przezyc tam bez 50 lvl+ oraz bohów + Pacc(utani hur).Siłe GSa zmodyfikowano tak ze nie ma szansy na ucieczke (lurowanie) takrze sile beholdera zwiekszono nie oplaca sie na nich expic bo tracimy tylko mane i UHy.Tak samo zerki jeden za*******a tak ze nie idzie s*******ic a 2 wlecze sie jak żółw.Strach teraz wyjść z miasta bo nie wiadomo na co trafimy.Zwiekszenie szybkości gsa utrudni tez zdobycie Knight Arma jego cena znacznie wzrośnie.Bez blokera nie ma co zblirzac sie do Venore.
Jedyne co zostaje dla palkow ti Dragi ale teraz z powodu update ekspi na nich tyle osób że zrobienie na nich lewel,u graniczy z cudem.przewarznie 10 osób w jednym respie to skandal.

yon
12-08-2004, 19:20
coz, jeszcze troche za wczesnie zeby dac kompleksowa odpowiedz czy update sie podoba czy nie, mysle ze wszystkie zmiany bedziemy odkrywac jeszcze przez dlugie miesiace.
Ale opisze moje pierwsze wrazenia, z gory zaznaczam ze gram na FACC, zatem wiekszosc update mnie po prostu ominela.
Zatem lecimy, zmieniono czesc grafik, wedlug mnie zrobiono to troche nieudolnie. Dodano troche elementow graficznych (posagi w kazoo itp), czesc grafik popodmieniano. Czesc grafik jest lepsza niz stara wersja, czesc po prostu nie pasuje do grafiki, albo nie komponuje sie z nia (na przyklad mostek w 'nowego' kamienia ze starymi podporami - wyglada to zle). Slowem, popodmianiano tilesy grafiki. Moim zdaniem to jest nieco za malo zeby naprawic grafike w Tibii, wymaga ona bardziej kompleksowych zmian. Lecz ogolnie rzecz biorac grafika poszla troche w przod... ale z drugiej strony, sprajty do tibii (podobnej klasy, a nawet nie jestem pewien czy nie te same) mozna bylo sciagnac (np z WoT) i podmienic juz dawno samemu.
Zmiany dotyczace spamowania, hurtowego sprzedawania przedmiotow sa plusami. Tyle ze sa to zmiany bardzo kosmetyczne..

Zastanawiam sie czy jest sens wypowiadac sie teraz nad zmianami w samej grze, tymi dotyczacymi silniejszych potworow (jezeli sa silniejsze) itp. Mysle ze aspekty tych zmian bedziemy wykrywac jeszcze przez dlugi okres czasu. Jednak napisze moje spostrzezenia - z gory zaznaczam ze moge sie w nich mylic, jak pisze: jest za wczesnie...
Poczyniono pewne kroki ktore maja za zadanie 'wykastrowac' nieco paladyna, co jest niewatpliwie plusem, gdyz we wczesniejszych wersjach profesja ta miala zbyt latwo. O wiele latwiej niz inne.
Czytajac glosy na forum dowiaduje sie ze oto amazonki, walkirie, cyklopy i inne stworzenia sa ogolnie silniejsze. Jednak, gra moim knightem ani troche tego nie potwierdza. Zauwazylem ze wszystkie stworzenia bija mocniej z dystansu, kiedy podejdziemy do nich na odleglosc jednego pola wracaja do starego stanu. O wiele latwiej walczylo mi sie takze z cyklopami, ghullami... beholdery sa ciut mocniejsze, ale ogromej roznicy takze nie zauwazylem. Zastanawiam sie czy nie mamy tutaj do czynienia z bardziej zlozonymi zmianami w algorytmach walki.... ale to wszystko czas pokaze.

ale jak pisze, moge sie mylic, i bardzo mozliwe ze pisze glupoty :)
Tak ogolnie to jest na +, ale megaupdate to to chyba nie jest :)

ps. przegladalem Tibia Home, wielu krzyczalo teksty w stylu 'my placimy i nie chcemy takiego update'... bardzo mnie to rozbawia bo ten tekst mozna przetlumaczyc w taki sposob: 'placimy i chcemy miec postacie superterminatorow ktore jednym pi....em beda w stanie zdmuchnac budynek'. Tylko - po co oni graja w Tibie? Specjalnie dla nich cipsoft moglby wprowadzic swiat w ktorym zaczynaloby sie gre od setnego levelu.. napewno dobrze by sie bawili :) Mam nadzieje ze tacy ludzie zniecheca sie updatem i przestana grac w ta gre :) a wtedy bedzie dobrze.

Amaymon
12-08-2004, 19:40
mi ten update nie bardzo sie podoba. grafiki fajne, przedmiotow jeszcze nie widzialem, ale potwory X( dzisiaj poszedlem na amazonki i tam gdzie zawsze byla jedna valkyrie dzisiaj byly 2 i to jeszcze bardzo silne X( o maly wlos nie zginalem. pozniej ide kawalek dalej, a tam zamiast jednej valkyrie znowu 2 X( i znowu ledwie przezylem :( jak bedzie wiecej takich niespodzianek to strach isc w swoje ulubione miejsca :( mialem tez nadzieje za jakies 10 lvli pojsc na gs, a tak poczekam jeszcze z 30 :confused:

Vanhelsen
12-08-2004, 20:23
Moge się ząłorzyć, że 90% tych głosów na nie to palladyni i ci którzybexpili na gsach z distansa. A ja sam głosowałem na tak po podoba mi sie nowe miasto a na GSach nieexpie (knight na 30) a tak ogulnie to ciesze się, że utrudnili zycie palladynom, przynajmniej niebędzie to najlepsza profesja :)

Amaymon
12-08-2004, 20:49
ciesze się, że utrudnili zycie palladynom

mnie to akurat nie cieszy ;)

bleblek
12-08-2004, 20:54
Ja oddałem głos na "najlepsza rzecz jaką w tibi widziałem" poniewarz tera grafika jest zaje...yyy...fajna i to nowe miasto jestzajefajne i wogule a pozatym tylko nie podoba mie się to że potwory są tak zajefajnie silne

Ralph Druid
12-08-2004, 20:56
Mi update sie nie podoba, jestem palkiem i planowalem od 30 lvl chodzic na poh z bohami a teraz .... :( Gdzie ja bede expil na wzogorzu cycow? Stanie sie tak zatloczone ze bedzie wiecej ludzi niz potworow. Zmuszony jestem tez wyniesc sie z mojego ulubionego miasta - Venore... Moim zdaniem update dobry jest dla leveli 60+ chociaz tez beda musieli sie wysilic przy ubiciu nieziemskiego gsa ... Nawet przez takiego zerka bede bal sie pojsc na 40 lvl na OF bo jeden biega szybko jeden nie. Ogolem nie wypal, podoba mi sie grafa i nowe potworki CIPs nie powinny zmieniac sily potworkow wtedy bylby wypas no ale cóż trzeba grac dalej

ghiron
12-08-2004, 21:08
Nie rozumie czemu wszystkie profesje poza pallkami się cieszą że tak osłabili pallów!!???!!!!!??? Przecież teraz knight armor bedzie po 30-40k chodził a k legi po 32-42k :// ach szkoda słów!!! :( dałem głos na nie ;( Nie dałem kompletne dno!!!! Ale mogli troche by zmniejszyc szybkosc tego gs tak zeby od 45lvl z bohami uciec!!!!!! :///// bo 60+i boh to w *** duża przesada!!!!!

Ralph Druid
12-08-2004, 21:19
Nie rozumie czemu wszystkie profesje poza pallkami się cieszą że tak osłabili pallów!!???!!!!!??? Przecież teraz knight armor bedzie po 30-40k chodził a k legi po 32-42k :// ach szkoda słów!!! :( dałem głos na nie ;( Nie dałem kompletne dno!!!! Ale mogli troche by zmniejszyc szybkosc tego gs tak zeby od 45lvl z bohami uciec!!!!!! :///// bo 60+i boh to w *** duża przesada!!!!!

Popieram, przeciez knighcik moze sobie isc i zlurowany gs na niego wyskoczy a ponizej 30 levela nie ma szans raczej chyba ze duzo trenil i ma duzo uhow przy sobie. I k-set podrozeje moze nie tak mocno jak kolega mowil ale z 5-10 k napewno, bedzie bardziej oplacalo sie kupowac c-seta lzejszy i w "podobnej" cenie. Widac ze CIPy chcialy oslabic paladynow i to sie im udalo bo beda wolniej expic a co za tym idzie beda slabsi ...

Elite Pietras
12-08-2004, 21:20
Widze ze w ankiecie najwiecej osob jest na nie - i wszyscy doskonale wiedza dlaczego !! PACC !! Wszystko co zostalo zrobione to dla nich, no moze z wyjatkiem ulatwienia sprzedawania loota. Cipsoft mogl sie postarac i ulatwic Faccom zycie:)

Ganc'u
13-08-2004, 02:21
Wiecie ja sie wypowiem w ten sposób jak z reszta wszyscy inni
Upate hmmm jak pierwszy raz zobaczylem to wszystko mowie super
nowa grafika<ulepszona> nowe rzeczy ale jak sie dowiedzialem ze gs
biega 2x szybciej <a jak i z tamtym mialem problemy w ucieczce to co mowic o tym ;/> to mowie Ooooo poh to sie stanie obcy dla mnie calkowicie a jeszcze beholdery na ktore chodzilem zawsze poexpic niby wysysaja mane .
Na poczatku nie wierzylem ale jak sie okazalo ze to prawda to ZALAMANIE
nie dosc tego ze zawsze mialem malo many na exure vite to teraz moge jej nie miec wogule heh to nie moze tak byc::JESLI MA BYC JAKIS NOWY UPATE TO TYLKO Z PRZYWROCENIEM DAWNYCH POTWORKOW::
Teraz to nie jest gra pojdziesz na poh spotkasz gsa i koniec nie uciekniesz!!
Czy czlonkowie CipTeamu nie pomusleli o niskolevelowcach ktorzy chodza na poh aby nabic expa!!! moze niech poh ogrodza murem i postawia bramke expa!! dla mnie to jest kompletne >>gowno<< tylko grafika moze zostac

Mysle ze sadzi tak wielu oburzonych tibijczykow TRZEBA COS Z TYM ZROBIC!!!!!!!!!

Lord
Azura 29 lv
Druid 40 mlv
:( JESTEM OBURZONY TYM WSZYSTKIM JAK ONI MOGLI :(

Drich
13-08-2004, 07:22
mmmm te przyspieszenie gsow takze "dotknęło" druidow/sorcow bo wiekszość z nich po 30 lvl na pewno expowalo na poh a tera nie ma szans ;/ zeby CIPy zmienily wszsytkie grafiki a nie tylko kilku przedmiotów to nawet fajnie by bylo a tak... lipa moj glos-nie ,chociaz jestem pacc

MayGyver
13-08-2004, 07:27
opis valkirii amazonki i draga
wczoaj bedac lekko w stanie wskazujacym na spozycie troszke fragowalem
akurat zapedzilem sie na amazonki niedaleko northport
i tak:
amazonki z dystansu wala mocniej ale latwiej je zabic
valkirie to samo, ale za to lepszy loot (2 p-arm z dwoch zabitych valkirii w ciagu 30 sekund), dodam ze podczas mojego calego zycia tibijskiego (ponad rok) ani razu z valkirii mi p-arm nie wypadl, a huntowalem na nich czesto

drag: solowalem palkiem, f-wave ma wiekszy rozmiar ale ma mniejszy def i szybciej go zabilem, przed update uzywalem 1 uh, teraz samymi exura vita, i loot jakby wiekszy, wiecej kasy, wiecej d-hamow, wiecej przedmiotow w loocie takich jak xbow, stell shield etc

dzisiaj ide na dluzszego hunta na guardy do kopalnie to powiem wieczorem jak sie expilo

Wopahos
13-08-2004, 08:01
Wszyscy spodziewali sie lepszego Upadatu :) . Jakies nowe mage itp. A tu cipowie dali tylko nowe miasto i do dla pacc :( . A co maja powiedziec facc. praktycznie tylko garafa zostala. A reszta to utrudnienia X( . nie rozumiem po co beholder wysysa mana rozumie aby byl mocniejszy ale po co ma wysysac mane (kompletne dno). Albo ten gs co chodzi jak 60 lvl w bohach. X( To to Cipom sie nie udalo ponieważ utrudnili zycie palokom(to jest jedyny plus bo kto to widzial palek 30 lvl i gs-a zabija a knigh 60 i sie męczy) ale z drugiej strony na kazdym swiecie jest sporo osob (ludzie powyzej 70 lvl) co zluruja a wtedy idzie jakis koles (slabszy) i co ma do powiedzenia? Tyko dead i skile slabsze i mniej expa kto mu za to wroci nikt. Poprostu tibia teraz to wielki szut i mi sie nie chce grac jestem :sword: 37 lvl.

PS. mozna jakos cipom do dac do zrozumienia ze 99% graczy chce tak jak bylo przed update?

Piwo
13-08-2004, 08:30
Chciałbym, ale nie ma szans. Ten update był po to, żeby wyeliminować jaknajwięcej FACCów, zeby mniej ludzi grało i odciążyło serwy. Widzieliście statsy na serwach ? Wczoraj na Trimerce - zaledwie 600 osób po godz 19...byłem w szoku.

Chcą też, zeby było więcej PACCów ? mi się to nie podoba - było dużo ciekawiej jak było ich mniej. Dojdzie to tego, ze na Faccu sie nie da grać w tibie...bzdura...

P.S. Powtorze sie - mam paccka, ale nie podba mi sie to, że taką totalną komerchą zajezdza, robią wszystko, żeby płacic za te gierke (chyba sie wkurze i nie przedłuże)

Lord Czaja
13-08-2004, 09:10
Ooooo poh to sie stanie obcy dla mnie calkowicie a jeszcze beholdery na ktore chodzilem zawsze poexpic niby wysysaja mane .
Na poczatku nie wierzylem ale jak sie okazalo ze to prawda to ZALAMANIE
nie dosc tego ze zawsze mialem malo many na exure vite to teraz moge jej nie miec wogule

Jak grasz na Eternii sprzedam Ci kilka bronze amuletów:p

Allatar
13-08-2004, 09:10
Ja, moim magiem jak byłem w świątyni niedaleko thais mało nie zginąłem. Widze 3 orc spermenów, mówie sobie: "Co za problem, zawsze ich odrazu kładłem", patrze a oni mi hita: 35, 43, 38, 41. Cholera, ledwo co uciekłem.

A ogólnie wygląd nowych grafik nawet fajny, szczególnie lepsze są drzewa.

CIPy przez to, że dodają cały czas nowe serwery, miasta tylko dla ppac itp, chcą tylko więcej i więcej zarobić, taka komercja, że ja wysiadam :-(

Lord Sublokator
13-08-2004, 09:49
Według mnie ten Update jest z*****y poprostu niedośc ze sie naoglądam co inni piszą ze sie boje na czym bede expic jak uruchome Tibie bo niekktóre potwory sa podobno o moc silniejsze .

<ModEdit> zalozyles osobny temat z tym co ci wyciolem, to po kiego jeszcze tu pisales ? czy jest to temat, który nazywa się "problemy z tibia po update"? NIE. Wiec trzymaj sie tematu z laski swojej

PiXik
13-08-2004, 10:26
Jestem paladynem i update całkowicie mi się podoba Gsy szybsze lepsze nowe potoworki miasto,Ceny wzrosną zawsze na to czekałem i nie lubie tych co ceny zaniżają No i brak spamu i selowanie 100itemów na raz G.I.T

Dwik
13-08-2004, 11:03
Teraz poziom potworów dla średniolevelowych podniósł się dużo.
W szczególności potowrów które biją na dystans.
-Valkiria - z daleka za***iście niebezpieczna, 2 kładą mnie bez problemu (chodzi o walkę mieczem), wcześniej szło bez problemu, w zwarciu również są groźniejsze niż wcześniej. Ktoś tu mówił że plate armor częściej wypada,hmm, zabiłem dzisiaj 5 mieczem (duże straty Hp ale czego człowiek nie robi dla 500gp) ;)i w żadnej nie było więcej niż 10gp :(
-Amazonki- z dystansu stały się mordercze gdyż chodzą często w grupach po 3-4, a 2 potrafią nieźle obtłuc, w zwarciu jak rzucą nożem potrafią przywalić
-Orc Spearmen- Jeden nie stanowi zagrożenia, 3 już bardzo duże, trzeb lurować pojednynczo gdyż mnie obiły do czerwonego HP :(
Swoje doświadczenia oparłem na mojej postaci z:
-Crown Helmetem, Plate Setem, Scarf, Dragon Shield, F-Sword
Profesja: Druid 22lvl, 28mlvl, skille 20/23 czyli nie najgorzej. Widze że na valkirie będę chodził z 40lvl :(

A wracając do tematu to update był średni gdyż aktualnie więcej na nim straciłem niż zyskałem :(

Wopahos
13-08-2004, 14:03
cipowie kto ich stworzyl chyba Pan Bóg dla chevy aby sie z nich nabijac. cipowie nie maja rozumu sa p***ani a do tego puldupy<hahaha> gdybym ich spotkal to bym ich zabij s****ysunow by polecieli w kosmos. Dzis padlem na archelach po jakiego huaj oni ich ulepszali i nic nie mowia kto mi ****a zwruci 2 levele oraz skile nie mowiac 50k za aola. Cipowie do wyruchane medny pedlaly i ***aki lesne bez rozumu chcialbym pogadac z takim cipem to bym go rozniusl. zamiast cipy mozna na nich mowic CIPY HAHAHA. Mozna z nimi jakos pogadac z tymi s****ysynami???

Spider
13-08-2004, 14:31
Zdecydowanie mi sie podoba. Dlaczego? Nowe itemki, nowa grafa, silniejsze potwory, nowe eyglady starych rzeczy no i moze dlatego że nie jestem palladynem :P.

pahrahk
13-08-2004, 14:41
Update do bani...dla facc ulepszony wygląd Soldier Helmet i grafika,dla pacc nowe miasta potwory itd.Wczoraj mało nie padłem jak mnie 2 valki dopadły,strach iść do amazon camp.Teraz za każdym razem gdy gdzieś ide,boje sie czy za rogiem nie czycha na mnie megapotężny potwór.A jak spotkam GS'a idąc do venore to najlepiej stane w miejscu i poczekam aż ze mną skończy ;) Na Beholdery boje sie chodzić poexpić,a o upragnionym Bh shieldzie moge pomażyć.Zawsze miałem mało many bo gram knightem,a teraz jak będe miał mało hp i to gówno użyje mana draina to nawet niebęde mógł użyć Exury.Dla low level knighta z kiepskimi skillami zostały tylko te pieprzone dwarfy które mi nosem wychodzą.Na gl teraz nie pójde bo zawsze mam małe trudności jak mnie dopadnie kilka Ghouli,a teraz to wogóle nie pójde bo kto wie,może Ghoul teraz jest mega silny ??? Ulepszenie potworów - najgorsza rzecz jaką kiedykolwiek mogły cipy zrobić. W skali od 1-10 oceniam na 1/10 (1 za tą grafike )

Dwik
13-08-2004, 14:49
Zdecydowanie mi sie podoba. Dlaczego? Nowe itemki, nowa grafa, silniejsze potwory, nowe eyglady starych rzeczy no i moze dlatego że nie jestem palladynem :P.
Jeżeli podobają ci się mocniejsze potowry (a są w zasadzie dużo moncniejsze) to albo jesteś masochistą który lubi jak go mocnow potwory biją albo knightem (knighci najlepiej wyszli na update'cie) który ma ten 25lvl i dobre skille gdyż on w miarę bierze amazonki/ghoule/valkirie i behelordery (mu mana tak nie potrzebna) i ma z nich niezlego loota ;)

Piwo
13-08-2004, 15:40

Silniejsze potworki .... - dla ludzi z przeciętnym lvl (25-50), jest to beznadziejne, bo expienie będzie bardziej męczące, będzie trzeba długo, monotonnie zarobić na lvl, tracic dużo many, częściej sie leczyć, amunicji i kasy... nie widzę nic w tym dobrego. Poza tym niekonretnie to argumentujesz. Mówisz jak byś był 100+ lvl, któremu się znudził main w wersji 7.27, a jestem pewny że tak nie jest (w przeciwnym razie zwracam honor, bo sie wtedy nic dziwnego, że to Cie zadowala). Z pozostałymi rzeczami się zgadzam, mimo że jestem przeciwnikiem tego update ;)

MaSteR SorC
13-08-2004, 15:49
JaKa JAzDa, Gs-a powinni dac do Need For Speeda, Berserkera do mortal kombat...jush nie mowie o innych, wszystko zrobilo sie trudniejsze, grafa fajniejsza, ale wsumie to te potworki motywuja nas do brania sie do pracy, moze wreszcie zaczniemy wspolpracowac jak np. br i swe bo jezeli tak, to my bedziemy liderami, ogolnie fajnie ze byl update...ale my tesh cos mosimy dac -powera =D

Xodapi
13-08-2004, 15:53
ten update jest beznadziejny. Potworki można powiedzieć, że żadne. Są słabe, nudne, beznadziejny loot, nowych przedmiotów jest mało, cyce o wiele mocnie walą (a ja używam clubów, więc czuje mocno ich ciosy), a najgorsze, że mam ogromne lagi. Od update nic innego nie robie tylko trenuje, chociaż trening z takimi lagami tez trudny =///

Elyas
13-08-2004, 17:28
teraz mecze sie z waspem a wczesniej bilem 1/2 ciosami ;/

Piomos
13-08-2004, 17:42
Ten update nie przypadł mi do gustu. Szczerze mówiąc, a właściwie pisząc to spodziewałem się czegoś innego. Czuje niesmak... Sprawa Giant Spiderów: Nie jest z nimi tak źle, na 57 lvl (w tej chwili) + BoH nie mam z nimi większych problemów. Może to przyczyni się do poprawy sytuacji z lurowaniem (vide GSy pod Dwarf Bridge albo Venore). Potwory zostały "ulepszone" - niektóre są za silne. Dodanie zerkowi "utani hur" nie było dobrym pomysłem. Gdy poszedłem na Necro myślałem, że na klate wezme 2 spokojnie. Przeliczyłem się - skończyło sie na jednym (na dodatek SD musiałem użyć).

Jeżeli chodzi o Ankrahmun, to tutaj jest kiepsko (według mojej opinii oczywiście). Zabicie człowieka w tym mieście jest trudne - chodzenie po piramidach sux.

Nowe potwory: Scarab fajnie wygląda, ale to wszystko co moge napisać na +. Ancient Scarab jest w porządku. Trochę za słabo bija (100-200 to troche za mało). Djiny - tutaj jest ok. Byle kto nie przyjdzie ich zabić. Specjalnie nie wspominam o potworach larva, cobra, hyena, gdyż wzbudzają jedynie politowanie ;)

Na plus zasługują także miejsca Dragony/ Dragon Lordy. Wspaniałe miejsce dla palków (50+ lvl / 80+ dist). DL solo - coś wspaniałego ;)

W kwesti nowej grafiki są argumenty dodatnie i ujemne. Drzewka, lampy uliczne itd. ładnie wyglądaja. Skopana została sprawa z diamentami, które mają dawny wygląd (notabene inne rzeczy podobnego typu zostały zmienione).

Sprawa spamowania: Gdy napiszemy jakieś informacje na kanale Trade, to nie potrzebnie czekamy 2 min. Jedna minuta w zupełności wystarczyłaby. Dalej... pisząc pod rząd kilka razy zostajemy "zablokowani". "You are muted for xx seconds" - klapa. Są sytuacje, w których musimy użyć kilka razy tych samych wypowiedzi (kto gra na Antice w Ab'dendriel i widzi sytuacje gdy ktoś blokuje depot, ten wie o co chodzi...;))

Reszte spraw pozostawiam bez komentarza.

Podsumowując, update nie jest tym "czymś", na co czekałem kilka miesięcy. Myślę, że następna wersja będzie wzbogacona o naprawdę dobre rzeczy. Cóż, nic nie poradzimy... Pozostaje nam tylko dalej cieszyć się grą :)

PS. Taka jest moja opinia. Jeden się zgodzi, drugi nie. Myślę, że obiektywnie przedstawiłem detale nowego update'u.

Tompior
13-08-2004, 18:42
Kurde zalozylem temat a tu juz 44posty z odpowiedziami :D
Nie myslalem ze taki popularny bedzie :PPP
A tak jak do tematu to mi sie nie podoba bo jestem pallkiem na 40lvlu i juz nie moge moich kochanych gsow bic :(
Zerkow duzo nie bilem ale tez casem se chodzilem na nie :)
OGOLEM ODDALEM SWOJ GLOS NA RMF FM? :P (na NIE)

Ajvenik
13-08-2004, 19:36
Wydaję mi się, że wszyscy nie mogliśmy się doczekać nowego update, gdyż mówiono tylko o nowym mieście, expowiskach, potworach - i to było super! Okazało się jednak, że nasze "stare" potwory są zupełnie inne... Większość z nich jest o wiele mocniejszych co każe nam zmienić niektóre nasze dotychczasowe przyzwyczajenia. Podsumowywując - jeśli CipSoft nie zmieniłby zachowania i mocy starych potworów (przynajmniej nie tak drastycznie) oceniłbym nowy update na 5+ (skala szkolna), a tak osobiście uważam update za średnio udany i wydaje mi się , że gdybym miał wybór to nie chciałbym tego update nawet ceną nowego miasta...
Ps. Pozdrawiam

Spider
13-08-2004, 22:31
re: Dwik
Nie jestem ani masochistą ani Knightem :P.

re: Piwo
Nie widzisz w tym nic dobrego? Hm.. a ja widze :). Taki k armor na Securze byl wart przed updatem 6-8k mam nadzieje ze teraz bedzie to conajmniej 15k bo za 6k to mi sie go nawet nie chciało sprzedawac :P. Niestety (a moze i stety) nie mam 100 lvl a mam zaledwie 52 lvl i jestem druidem. Niby czemu expienie ma być monotonne? A jak ludzie na 25 lvlu chodzili caly czas na GSy to nie bylo monotonne? Nikt im nie mówi, że mają bić tylko i wyłącznie jednego rodzaju potworów :) jest ich przecież wiele rodzajów dzięki którym można sobie urozmaicić expienie. No ale jeśli ktoś myślał ze skoro już ma ten 25 lvl to bedzie (że tak powiem) niezwyciężony to zapewne dla niego jest to update do bani. Takim osobą mogę powiedzieć tylko jedno: Life is brutal.

Jak już wspomniałem update jest zajefajny :). Najbardziej podoba mi się: mute (no spamm please :)), 2 minuty czekania na trade channel (jeśli ktoś chce coś kupić a nie chce zaśmiecać Tradu tym że sprzedaje dwarven shield :P to nie powinien narzekać) no i oczywiście sprzedawanie loota co pozwoliło skrócić czas potrzebny na to by go sprzedać do marnych paru minut :). To jak narazie wszystko. Dziękuje i do zobaczenia.

P.S. Po poprzednim updatcie ludzie też narzekali, że sobie bombami GSa nie blokną i jakoś sobie z tym poradzili :).

Stern
13-08-2004, 22:51
Mnie osobiście podobają się nowe rzeczy wprowadzone w updacie. Zmiany wyglądu przedmiotów też się czepiał nie będę (może z wyjątkiem kamieni szlachetnych).
Co do gs'a to uważam, że popełniono poważny błąd. Bestia była łatwa do ubicia dla palla nie dlatego, że była wolna ale dlatego, że atak na odległość trucizną był bardzo słaby. Wystarczyło go wzmocnić. Teraz gs jest zabójczy dla każdego oprócz postaci wysokopoziomowych. Jeśli ktoś uważa, że to dobrze bo nie będą już lurowane to jest w błędzie. Dzisiaj widziałem jak dwóch knightów na 55 lvlu rozwalało gs'a pod dwarf bridge. Jedyna różnica w lurowaniu gs'ów jest taka, żę lurować je będą nie gracze na ~20 lvlu tylko na ~50. I będzie więcej trupów. Wyjściem z tej sytuacji byłoby odgrodzenie poh'u od reszty kontynentu jakimś wałem.
A jeśli chodzi o osłabienie palladynów to jest ono zbyt duże ponieważ pall może walczyć z wieloma potworami tylko tam gdzie ma pole manewru. Nie może, tak jak knight, wskoczyć do dziury pełnej cyklopów lub mino (dwarf) guard'ów.

Lucznik Swiatla
13-08-2004, 22:56
Byłem w cafe i sie zalogowalem. Na pierwszy rzut oka update jest nawet ok:) Ale niestety w domu tibia nie dziala mi juz od dobrych paru miesiecy... i nie jest to wina portów ani admina.. nie wiem dlaczego..

Maniack
13-08-2004, 23:33
Jestem Na NIE
z powodu zmiany GS'ów

Yavalion
13-08-2004, 23:48
Oj panie panie... ;)
Narzekacie jak banda dzieciakow z powodu podwyzki cen orenzady.

Gra stala sie o wiele ciekawsza wedlug skromnej osoby jaka jestem ja :p

O tak nowe Gs'y r0x. W koncu nie beda sie po PoH platac low lvl sorce i palle. Sam jestem knightem ale doceniam starania cip w celu polepszenia mozliwosci expienia wyzszym lvl. Oczywiscie nizsze lvl moga chodzic na GS'y ale teraz potrzebny im jest bloker co tez jest pozytywne. W koncu troszke wspoldzialania. Zreszta jakby nie spojrzec GS byl chyba jednym z 2 potworów na ktorych palkowie mogli trzepac expa jak zdziczeli ( no coz panowie zycie , do kopalni won :)) co zreszta powodowalo ze "kusznicy" byli strasznie bogatymi i szybko espiacymi postaciami. Trzeba bylo to jakos zrownowazyc i sie udalo do pewnego stopnia za co chwala CIP. Smoki teraz tez czesciej wavy puszczaja co tez utrudnia expienie na nich samotnym palkom (uuu potrzeba blokera ;))

Zmiany na pwno wyszly na dobre ale lole zawsze beda narzekac , ze sie posulo. Bylo za latwo jest ciezej :) Przywyknijcie ludzie i zacznijcie w koncu grac , aa nie sie uzalac nad biednymi pajaczkami co sa teraz Szybkie i Wsciekle :D

Lucznik Swiatla
14-08-2004, 00:14
Ja nie płacze. I tak nie mam tibi wiec expowanie mi nie przeszkadza w zaden sposob :) . Powiedzialem ze jest ładnie , poniewaz mowilem o grafice ktorą poprawili. Jutro moze pujde do kumpla z paccem i zwiedze nowe miejsca:)

Stern
14-08-2004, 09:11
O tak nowe Gs'y r0x. W koncu nie beda sie po PoH platac low lvl sorce i palle. Sam jestem knightem ale doceniam starania cip w celu polepszenia mozliwosci expienia wyzszym lvl. Oczywiscie nizsze lvl moga chodzic na GS'y ale teraz potrzebny im jest bloker co tez jest pozytywne. W koncu troszke wspoldzialania. Zreszta jakby nie spojrzec GS byl chyba jednym z 2 potworów na ktorych palkowie mogli trzepac expa jak zdziczeli ( no coz panowie zycie , do kopalni won :)) co zreszta powodowalo ze "kusznicy" byli strasznie bogatymi i szybko espiacymi postaciami. Trzeba bylo to jakos zrownowazyc i sie udalo do pewnego stopnia za co chwala CIP. Smoki teraz tez czesciej wavy puszczaja co tez utrudnia expienie na nich samotnym palkom (uuu potrzeba blokera ;))

Po pierwsze: low lvl zawsze będą się pałętać po pohu. Przecież przed updatem druid na 11lvlu też biegał po poh'u, a z gs'em nie miał szans.
Po drugie: to bezsens żeby większość postaci musiała zbijać się w grupy, bo inaczej z Venore strach wyjść. Teraz będą wyłazić tylko magowie z rycerzami: rycek blokuje gs'a, a mag go wykańcza z SD. Pall jest na straconej pozycji.
Po trzecie: te teksty o szybkim expieniu palladynów to piszą ludzie, którzy na poh'u nie byli. Przez większość czasu paru wysokopoziomowych palladynów wybija wszystko co się rusza i daje więcej niż 100 expa, a pod światynią stoi około 5-6, którzy nie mają nic do roboty.
Widział ktoś może statystki zgonów ostatnio? Wczoraj padło z łap gs'ów 55 osób. Dla porównania przed updatem w ciągu tygodnia ginęło około 150.

Z palla postanowino chyba zrobić drugiago rycerza. Jedynym sposobem obrony przed gs'em jest teraz full def z najlepszą tarczą i walenie z HMM/SD
(oczywiście nie należy zapomnieć o plecaku UH'ów).

berebu
14-08-2004, 13:23
szczery mam byc to wam powiem: TAMTE FORUM BYLO LEPSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ajvenik
14-08-2004, 13:36
Berebu jak najbardziej szanuję Twoje zdanie, ale hciałbym się dowiedzieć co było lepszego w starym forum i co nie podoba Ci się w tym???
Pozdrawiam

lyx
14-08-2004, 14:19
Nowy up jest bardzo fajny. Mysle ze Tez bardzo pozyteczny. Niemoge sie doczekac pacc zeby pujsc w nowe zakamarki:P

Donas
14-08-2004, 16:07
Ja nie mam zarzutów do update'a. Myśle, że dobrze jest pare nowych potworków.

Lucznik Swiatla
14-08-2004, 17:08
Co do wyglądu forum... jestem tutaj od roku i uwazam ze... ten up jest bardzo ładny, forum stało się bardziej klimatyczne, chociaz tamta grafika bardziej pasowała do prostoty grafiki tibi. :)

Yavalion
14-08-2004, 17:15
Po pierwsze: low lvl zawsze będą się pałętać po pohu. Przecież przed updatem druid na 11lvlu też biegał po poh'u, a z gs'em nie miał szans.
Po drugie: to bezsens żeby większość postaci musiała zbijać się w grupy, bo inaczej z Venore strach wyjść. Teraz będą wyłazić tylko magowie z rycerzami: rycek blokuje gs'a, a mag go wykańcza z SD. Pall jest na straconej pozycji.
Po trzecie: te teksty o szybkim expieniu palladynów to piszą ludzie, którzy na poh'u nie byli. Przez większość czasu paru wysokopoziomowych palladynów wybija wszystko co się rusza i daje więcej niż 100 expa, a pod światynią stoi około 5-6, którzy nie mają nic do roboty.
Widział ktoś może statystki zgonów ostatnio? Wczoraj padło z łap gs'ów 55 osób. Dla porównania przed updatem w ciągu tygodnia ginęło około 150.

Z palla postanowino chyba zrobić drugiago rycerza. Jedynym sposobem obrony przed gs'em jest teraz full def z najlepszą tarczą i walenie z HMM/SD
(oczywiście nie należy zapomnieć o plecaku UH'ów).

Re. Po Pierwsze :) Oczywiscie ze beda , ale chodzi o fakt tego , ze nie bedzie ich juz tak duzo. Wspolzuje graczom na serwerach non-pvp.
Re. Po drugie :) Jak to nie ma sesnu? Zaprzeczas tibijskiemu klimatowi huntów. Pal nie jest wcale na straconej pozycji hunt na GSy zrobil sie taki jak hunt na DLe dla przykladu.
Re. Po trzecie :) Uwierz mi misiu bylem na POH. Nie chodzilo mi zreszta (wystarczylo sie wczytac) o sam POH mowilem o fakcie ze GSy byly dobrym materialem na szybki i tani exp , tak samo jak zreszta wspomniane jako ten drugi potwor smoki. A oba gatunki nie tylko na POH dostepne. ;)
Re. Statystyki. A czy to zle? Zawsze sie tak dzieje jak jest nowy update i trzeba samemu odkrywac wszystko.

Re. Pal=Ryc Wcale nie misiu. Chodzilo tylko o zrownowazenie predkosci expienia miedzy tymi dwoma postaciami. Nie masz lvl? Nie idz na GS'a bez blokera :p

ComBat
14-08-2004, 19:18
Jak pojawiły się pierwsze pogłoski o update prawie wszyscy się podniecali. Teraz kiedy update nastąpił, wielu jest zawiedzionych... no cóż są + i -.
Mi osobiście update się podobał (ładna grafika, fajne nowe monsterki, no i nowe miasto - do którego i tak nie wejdę bo nie mam PACC :( ) Jedyna rzecz, która jest beznadziejna (to tak jak już ktoś wspomniał powyzej) niepotrzebne ruszanie monsterów (miejmy nadzieje, że przy następnum updacie wrócimy do starej formu potworów). Nie rozumiem co Cipowie chcieli nam pokazać poprzez podniesienie umiejętności potworów? Teraz słabsi gracze mogą stracić wiele exp-a... Wiecie co mam na myśli ;)

Yavalion
14-08-2004, 22:10
Według mnie nikt na nowym update nie stracił. Będę bronił swojego stanowiska do końca. Jak słabsi gracze stracili? Teraz przynajmniej każdy wie gdzie ma do jakiego lvl expić. :) A gra sama w sobie stała się bardziej wymagająca( beholder byl kiedyś darmowym bardzo dobrym expem , a teraz już nie jest i bardzo dobrze:))

Gepard
14-08-2004, 22:32
Nowy update bardzo mi sie podoba i dobrze ze np. Gs biega 2 razy szybciej bo wczesniej ganialem palladynem na pohu chociaz sam mialem lvl 30 to wkurzalo mnie jak biegaly inne 30 lvle a teraz high lvlowce maja chociaz spokoj bo wszyscy boja sie gsow ^^

Stern
15-08-2004, 00:14
Gs jest najbardziej zabójczy nie na poh'u tylko na drodze z Venore. Ginie tam wiele osób, nie tylko palladyni. Czy uważacie, że jest to w porządku?
Proponuję zatanowić się dlaczego palladyn został nazwany palladynem, a nie knightem II. Przyczyna jest prosta: palladyn atakuje na odległość więc zmuszenie go do walki wręcz jest głupotą.
Co do występowania gs'w w innych miejscach to nie znam palladyna, który na 30 lvlu wskoczy do dziury z 2-3 gs'ami. Tylko na poh'u można (było) spokojnie uciekać przed bestiami.

Yavalion
15-08-2004, 00:59
Nadal uważam , że przyspieszenie GSów pozytywnie wpłynęło na grę. W końcu te kilkaset expa piechotą nie chodzi i trzeba zapolować na nie z blokerem(jeśli się ma niższy lvl) , a co do lurowania... nie jest już ono takie łatwe i bardzo dobrze.

Stern
15-08-2004, 08:30
Gram teraz i nie mogę wyjść z Venore (a razem ze mną kilkanaście osób) bo koło mostu jest zlurowany gs. Na drodze leży pełno zwłok. Głównie magów i druidów ~11 lvl, którzy wyruszyli z miasta na expa. Czy myślicie, że oni są zadowoleni z update'u?
Wcześniej sam bym go wykończył, a tak musimy czekać na kogoś, kto da radę to zrobić. Ludzie tracą podwójnie:
- exp bo zginęli,
- czas, który normalnie wykorzystaliby na trening lub expienie.

re: Yavalion
Szli do jaskini trolli lub rotów. Zgadzam się z tym, że i tak nie przeżyliby spotkania z gs'em. Chodzi jednk o to, że teraz gs'y lurowane są znacznie częściej niż wcześniej. Jeden z druidów zginąl tam dwa razy w czasie kilkunastu minut. W tym czasie przechodziło tam kilku palladynów, którzy wcześniej daliby radę pająkowi (teraz byli tylko pokarmem).
W dodatku dochodzi teraz do takich sytuacji: gość na ~80 lvlu luruje gs'a i "zostawia" go na drodze, po pewnym czasie wraca, zabija go i zbiera przedmioty z ciał postaci (na 30-40 lvl'u noszą często ciekawe rzeczy). Wcześniej nie dochodziło do takich sytuacji właśnie dlatego, że gs był łatwy do ubicia przez palla, a pozostali mogli przed nim uciec.

Nie twierdzę, że wzmocnienie potworów było złym pomysłem. Zły jest tylko sposób w jaki tego dokonano, nie zastanawiając sie zupełnie nad skutkami.

P.S. Chciałbym podziękować osobie, która przyznała mi pierwszy punkt reputacji :] Wielkie DZIĘKI!!!

Wilq
15-08-2004, 08:55
Ja myslalem, ze po tym update to wszystko sie zmieni na lepsze, a tu wrecz przeciwnie, jedynie grafika jest nieco lepsza, ale potforki sa "lepszone" w sile - beznadzieja :(

Pozdrówki

Beny
15-08-2004, 09:15
sry ale nie bede czytal all postwo (restart serwa sie konczy:P) Ja zaznaczylem tak..bo nie zauwazylem odpowiedzi ze to najlepsza rzecz w tibii czy jakos tak....jakbym to spostrzegl wczesniej to bym zaznaczyl...ale zaznaczylem za szybko bo restart serwa mnie goni :P Podobaja mi sie zarown ostworki w nowym miescie, nowe miasto, jak rowniez wzmocnienie sily potworow. Fakt faktem zrobili ten update raczej po to zeby zmusisc facow do kupienia paca...np nawet rycerzy...czazar chalange moze uratowac tylki naszych kumpli. Grafa moim zdaniem lepsza..ale bije troche w o czy..a z Pomnikami w kazo przesadzili...troche ich za duzo :P Palek zostal pozbawiony troche swojej mocy, knight dostal duzego doladowania...biorac pod uwage ze rycerz zabierany byl na kilka typow potworkow..teraz bedzie to znacznie wieksza liczba:) Ogolnie Dla tego update daje DUZY +

Yavalion
15-08-2004, 10:18
Gram teraz i nie mogę wyjść z Venore (a razem ze mną kilkanaście osób) bo koło mostu jest zlurowany gs. Na drodze leży pełno zwłok. Głównie magów i druidów ~11 lvl, którzy wyruszyli z miasta na expa. Czy myślicie, że oni są zadowoleni z update'u?
Wcześniej sam bym go wykończył, a tak musimy czekać na kogoś, kto da radę to zrobić. Ludzie tracą podwójnie:
- exp bo zginęli,
- czas, który normalnie wykorzystaliby na trening lub expienie.

Lurowanie stare jak Tibia , spójrz na to ze strony takiej , że na nawte bez update te 11 lvl by zginęły:) , a pozatym gdzie oni szli expic?:p Jedyna miejscówka jaka mi sięnasuwa to Wyda bo innej miejscówki dla niskich lvl raczej nie ma przy zachodnim wyjściu. Dodatkowo wystarczy że poszedłby z tobą jakiś rycek i już byście go sami wykończyli. No , ale...

Rocky2004
15-08-2004, 11:29
Mi sie ten up-date bardzo bodoba w kocu cip-team wyrowanl szanse bo pallkowie miali za latwo w 2 dni pallkiem zrobilem skill 64/54 a po 5 dniach maielm 18lv i 66/54 tylko 3lv ,to jakis jeden dzien i bym mugl na gs-ki smigac za co 900 expa jaka inna profesja moze tak szybko robic takiego expa?I z gs wypadaly dobre rzeczy czyli pallek mial i kase i expa dlatego jestem za up-date tera sznase za wyrownane GS-wali utai hur ^^ i orc berserker tez i jest git dlamnie jest tylko 1 minus w up-date ze bh wysysa mane bh zawsze byl dos grozny dal sorcow ale tela jest anwet nieoplacalny bo se runek nie mozna robic:P

(no troszke sie rozpisalem mam nadizej ze nie namieszalem zbytnio....)

kargarf
15-08-2004, 11:40
Potwory silne ze hej.Na co teraz do holery chodzic??Na dwarfy i roty?? :)

mixim
15-08-2004, 11:40
CZłowieku wiesz co było na isarze po updacie?Q**** gs mnie zabił/fu** musze znaleźć nową miejscówe do expa.Mi sie ogólnie podobają kamyki i nowe potwory.Ale z tą siła z starych to lipa

Behemut
16-08-2004, 00:10
minusy:
- mocniejsze potworki (mam problemy z hunterkiem :()
-jest w wiekszosci dla pacc'a

plusy:
+grafika sie polepszyla
+szybsze sprzedawanie loota
+moze za 2 lata nowe przedmioty do nas (free acc) dojda :P

Zawsze powtazam: "Co nas nie zabije to nas wzmocni" :)
wiec jeszcze nie zginelem (farciaz ze mnie :P) i dlatego mi sie podoba :]

Solera Najt
16-08-2004, 10:25
Ogólnie nie mam zastrzeżeń do nowego update ale chociaż cobry mogłyby być dla facców a gsy chociaż odrobinę wolniejsze :p

EDIabolo
16-08-2004, 10:38
Mam pacca i dzięki nowemu miastu i jego okolic zyskałem nowe expowiska.
Są nowe ciekawe potwory a gs jest wymagający bardziej co stawia poprzeczkę wyżej:D :miecz: . Nowe itemy itp.. Update jest ok :)

PLX PLX PLX
18-08-2004, 09:43
Uwazam ze nowy update jest na poziomie.. wszyscy maja racje ze potworki sa troche przesadni silne ale tak moze byc... lecz neistety darashia ktora jest zmieniona wyglada OKROPNIE X( co to wogule jest!?!? wyglada jak jedno wielkie gó...o :((

MeDo c.O.x
18-08-2004, 21:14
Według mnie tego update by mogło nie byc bo dla faccow to tylko daje wyglad i to ze jest ktos drutem czy sorciem to moze sobie przywołac scaraba,larwe itp.Ale takto to jest jeden wielki minus bo nie które potwory są lepsze =/. Co z tego ze drzewa ladniej wygladaj jak teraz na gs-a trzeba miec 40 + level bohy itp :(

Kinek_F1
19-08-2004, 19:44
Przesada !!! poprzedni update był zbedny, ale ten to juz jest bez krzty sensu
Potwory na których jak do tad mozna bylo spokojnie expic bez zmartwienia o zycie staja sie <bardzo> silne i walka z nimi siega mazen.
Nowe grafiki OK. Stare byly czasami lipne, ale oby zmiany nie byly zaduze.
nowe miasto i nowe potwory na premium landzie sa dostepne dla "wybrancow", ktozy moga tam sie dostac. X( Watpie zebym kiedykolwiek kupil sobie PAcc i mial watpliwa przyjemnasc odladania bodactw nowego miasta. Opinie moge zmienic jezeli ktos mnie do tego przekona. Jestem otwarty na propozycje.

Glamri
19-08-2004, 19:54
Fajnie, że nowa grafika. Fajnie, że nowe tereny (i tak z tego nie mogę skorzystać). Fajnie, że nowe potworki. Fajnie, że nowe itemki. ALE PO CHOLERE ONI ULEPSZALI STARE POTWORY! NIE MOGLI ICH ZOSTAWĆ W SPOKOJU? Ide se na takie Amazonki w dzien po up date z dwoma uhami bo mi sie konczyły a tu co? Amka mi hity po 20 jedzie! Byłem poporstu ws szoku! mogli chociaż uprzedzić bo o mało co nie zginąłem przez to... Po z grafą Up date SUXX

Msr. Dragoon
19-08-2004, 20:15
Sluchajcie! Mialem przerwe przez prawie caly Lipec w "spielaniu" w tibie, wlaczam dzis gierke, loguje sie i co? o malo bym z fotela nie zlecial :)
GRAFA normalnie SUPER i nowe miasto i ogole itemki nowe i potworki!
Tibia sie ciagle rozwija i oby tak dalej ale... jest tez ta druga strona medalu :(
Jak ja kochalem boc Beholderki! tera to juz nie przyjemnosc a stres...
Wlaze se do Bh kolo KazZ a tu NIESPODZIANKA!

Btw. ale tu sie pozmienialo uhuhuu... i w ogole jaka reputacja... MOJ USMYSL TEGO NIE OGARNIA :P

Wopahos11
20-08-2004, 14:26
Nie podoba mi sie poniewaz po co sa ulepszane potwory rozumiem ze gs aby bylo sprawiediwie ale naprzyklad po co zerk na takich swiatach jak secura jest pelno wysokich leveli i oni sobie zluruja gs-a i idzie jakis koles i mam deada na 100 %. Update do dupy.

Kinek_F1
22-08-2004, 18:21
... ogółu rzeczy związanych z UP datem chciałbym poprawić swoją opinię.
nadal jestem nastawiony na nie, ale dostrzegłem plusy.

PLUSY +
Lepsza grafila poprawiająca radość z gry
Nowe bronie zaspokajające zapotrzebowanie rynku
Nowe zasady na Trade Chacie (mniej spamu)

MINUSY -
Wszystkie pozostałe zmiany są dostepne tylko dla PAcc'ów
Nowe potwory są dostępne tylko dla PAcc'ów
Nowe miasto jest dostępne tylko dla PAcc'ów
Nowe obszary treningowe są dostępne tylko dla PAcc'ów
To chyba tyle...

Fixiha
22-08-2004, 22:12
Zgadzam sie z tobą ale jednak przyznasz że grafika teraz jest niczego sobie no szkoda że te potworki tak walą. :(

uważam że grafika nie uległa tak wielkiej zmianie. Aby sie tym tak obnosic.

Zenon
23-08-2004, 18:32
Anty Spam zbyt dużo nie daje. Jak byłem jeszcze na rooku na Pacerze wpsiałem SELL MACE(40GP)!!!!! i CTRL+C i CTRL+V bez entera tylko w tej samej linicje. Po nacisnięciu Entera wyświetlała się bardzo duża wiadomość :) Ruszłem się o 3 pola w bok i znowu wklejalem co zasmiecilo cale rynek rooka. Wkońcu wkurzony PACC powiedział że zaalarmuje GM'a :]

PS: Mogliby zwiększyć liczbe potforkuw lub przyspieszyc respawn na pustyni(dla FACC i PACC) :)

Druids of Titania
25-08-2004, 10:02
Mi sie nie podoba ze wzgledu na ta nowa wyspe ze jest tylko dla pacc ale reszta jest dosyc fajna B)

Pawelakoos
25-08-2004, 12:08
Ja odpowiem tak: OCZYWIŚCIE. To że mam pacca polepsza moją sytuacje. Moge tym updatem sie cieszyc do woli.

Cymcymek
27-08-2004, 18:39
Ten UPDATE wniósł dużo zmian i dobrych i złych.
Ale ja jestem na TAK, mi się podobają te zmiany.
Zrobiło się bardziej ciekawiej i trudniej. Teraz trzeba bardziej na siebie uważać podczasu huntowania bo nigdy niewiadomo w którym momęcie potworek naprzykład przyspieszy. :berserk:

Bald22
28-08-2004, 22:11
Grafika fajna ale potworki silniejsze :(

Zrazoz
29-08-2004, 18:17
Nie podoba mi sie

Xodepumi
04-09-2004, 14:58
mi sie podoba bo nie jestem pallkiem i Gsy odpadaja, ani sorkiem(lub drutem) wiec silniejsze beholderki tez mi zabardzo nie przeszkadzaja! ale bardzo mi sie nie podoba ze zerk Duzo szypszy(jak ktos bez uha napotka to lvl i skille-)
a tak wogule to graficzka fajna, nowe miasto niewiem nie bylem, ale potworki to mnie X(... Mam nadzieje na nowy lepszy update!

inny
04-09-2004, 21:55
a ja czekam na nastepny update tak zeby wszystko bylo jeszcze trudniejsze. Zeby zrobili cos takiego jak kiedys na antice (reset postaci o polowe). Skonczyl by sie wkoncu power gamming no i wtedy kiedy po kilku miesiacach zdobylbys juz ten 50 lvl to byl bys ktos i dalsze expienie tylko w grupach na wieksz stworki szybki exp lub powolne expowanie solo. Wyobrazcie sobie to !!!! sprzet drogi jak cholera, wspolne hunty, nie brakowalo by nam lepszych mieczy i zbroi bo wreszcie k-set stalby sie porzadnym zestawem na jakie miano wlasnie zasluguje, bo teraz to na golden armora sie krzywo patrzy tylko dsm i mpa sie liczy. Najlepsi rycerze wladali by fire swordem lub jego odpowiednikiem... malo pk bo nie byli by wstanie zabijac szybko.... ehh marzenia ....

szopenfeldziarz
07-09-2004, 18:14
Nowy update nie podoba mi się. Tzn. na pewno spróbuję zakupić (jak stanieją) jakieś fajne przedmioty, dobre grafiki są (choć takie trochę plastikowe, ale doceniam trud) no i w końcu najlogiczniejsza poprawka, która powinna pojawić się zaraz po stworzeniu gry :) czyli "sell 100 dwarven shields" :) ile czasu można stracić przy sprzedaży #%^ lootu? :) Ale wnerwił mnie porządnie jedna rzecz - zwiększona siła potworów, choćby takiego żołnierza krasnoludzkiego, których naraz mogłem zabić do 3 (17 poziom rycerza bez runów), a teraz muszę przed jednym czasem spier.... X(

Rysa Zapomnienia
07-09-2004, 21:05
HiHo. Mi tam wszystko jedno. Oprucz grafiki nic się nie zmienilo:/

Bikstopa Reaktywacja
12-09-2004, 21:37
a co to jest to cale update ? 8o

a tak na powaznie
poprawila sie grafika doszly nowe potworki i bron
czyli udal si im ten update

czekamy teraz na nastepny, jeszcze tylko 3 mies :] B)

Lord Czaja
13-09-2004, 07:34
ponad 3 miesiące :)

Mashour
15-09-2004, 15:57
Jak dla mnie to ten update to zupelne dno. Ponieważ do bani zrobili itemy. X(
Ale otoczenie Tibii po update jest spoko. :p

pod11
15-09-2004, 16:05
mogliby sie wysilic i pododawac przedmioty klasy firesworda- zeby bylo wiecej mozliwosci na zdobycie podobnego sprzetu.do tej pory dodaja tylko slabe przedmioty ktore wlasciwie niczego nie zmieniaja.
ancient scarab- jedyny silny potwor jaki dodano wlasciwie nic nie mooze drobnac