PDA

Pokaż pełną wersje : Pomocy!

Lewus
10-10-2003, 19:29
Mam problem bo wczoraj qmpel poinformował mnie o istnieniu takiej gry jak Tibia oraz podał mi stronke z której można ją ściągnąć. Tylko były problemy z downloadem ale ściągnąłem z tej stronki. Zarejestrowałem się strworzyłem gostka i wszystko było good. Tylko kiedy wchodze do programiku,daje enter game i wpisuje log i pass to wyświetla mi się tabliczka z napisem "please check the network settings in the option dialog and the network preferences of your system. The network option "test server login" was be unchecked for more information take a look at the FAQs in the guide section of the Tibia website" no i jest tylko przycisk "ok" i nie moge nic więcej zrobić. Wszedłem jeszcze na FAQ ale nie specjalnie dobrze umie j.angielski. Qmpel przyszedł do mnie później ale tez nie bardzo wiedział o co idzie bo nie dostał takiego komunikatu. Próbowałem jeszcze zainstalować na innym kompie ale dostałem ten sam komunikat. Za pomoc z góry dzięki.

Rafallord
10-10-2003, 19:56
options\network\ i test cos tam i tam niemoze byc ptaszka poprawcie jak cos zle

Lewus
10-10-2003, 20:44
Już próbowałem i nic nie daje poza tym że jak jest zaznaczone to szybciej błąd wyskakuje :(

MatKus
11-10-2003, 14:34
Ostatnio od kilku(nastu) dni coś się serwer kaszani i czasem nie można się zalogować. Pozostaje ci poczekać sprawdzając co jakiś czas.

Lewus
11-10-2003, 17:33
Przypuszczam że coś jest nie tak z moją siecią bo u qmpla wszedłem bez problemu (on ma łącze modemowe). Tylko nie wiem co może byc źle :(

Noon-Chacko
11-10-2003, 18:24
W SumiE to Mi (i NaPeWno WiELU inNYM), TaKI BłĄd WyskAkuJe OstATnio NieŻadKO... CoŚ SIĘ pEwnIE ZpiErNicZyło, i Nie PłAcz, bo Nie TylKO ty MaSz Taki PRoBLem... MusISz PoczEkaĆ GodZInĘ, Dwie :rolleyes:

Equilibrum
11-10-2003, 18:54
Jak cos takiego mialem, a wszystko mialem dobrze zaznaczonego, robilem restart kompa i pomagalo.

Lewus
11-10-2003, 19:52
Niestety ani czekanie ani restart kompa nie pomaga ale dzięki za rady.

Lewus
13-10-2003, 00:37
Czy może mi ktoś powiedziec co to znaczy "To play Tibia you need a fully functional direct TCP/IP-connection to our game servers. If you encounter problems while connecting to our servers please check your network preferences or ask your system administrator for advice. Also note that some internet providers restrict the functionality of the internet access, i.e. they allow only certain programs (usually browsers) to pass through, while others such as the Tibia client are denied access to the internet. Finally, the connection to our servers may have been prevented by a proxy or by a firewall that protects your computer. Please make sure that connections to port 7171 of our servers are allowed." ?
Z góry dzięki.

Lewus
14-10-2003, 23:23
Jupi nareszcie odpaliłem Tibie a wystarczyło się zwrócic do administratora sieci :D Ale ja to mam farta bo pierwszy raz grałem i mi zapierdzielili tarcze (def15) przez moją naiwność. hehe A i jak się zamyka temat bo myśle że jest już zamknięty ?