PDA

Pokaż pełną wersje : Tibia Classic Control

Kaper2005
24-07-2006, 16:10
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć, kto z Was używa podczas gry "Tibia Classic Control".
Ja nie używam tego rodzaju sterowania, ponieważ wydaje mi się trudniejsze.
Piszcie co sądzicie i jakiego sterowania używacie...

Dla tych którzy nie wiedzą o co chodzi to mówię:
Wybierzcie Options > General, i pierwsza pozycja od góry to jest "Tibia Classic Control", gdy macie zaznaczoną tą opcję to znaczy że używacie jej na codzień... logiczne i proste.. :D

@down
Wydje mi się że to kwestia przyzwyczajenia. Spróbuje troche pograć na TCC.

Scyzoryk27
24-07-2006, 16:14
ja tego uzywam bo to ulatwia zycie, np. przy UHaniu sie

Sir Tibiak
24-07-2006, 16:16
Ja używam, według mnie jest lepsze bowiem gdy chcę zaatakować jakiegoś potworka, albo otworzyć loot nie musze wybierac 'Attack', ani klikać z wciśniętym klawiszem ALT. Temat troche bezsensu ;p

Tawer Redeye
24-07-2006, 16:37
JA mam. łatwiej się gra z tym prawy przycisk msze użyj i atak lewy idź a oba look

Mroku
24-07-2006, 16:38
kiedys jak bylem pieknym newbie gralem na zwyklym sterowaniu....po jakims czasie dowiedzialem sie od kumpli,ze on graja na tcc...mowili,ze latwiej sie gra,szybcie wyciakgasz loot itd....
zaczolem na nim grac i okazalo sie ,ze nie jest trudne,a nawet jest wygodniejsze niz poprzednie!!radze grac Ci na tcc...

Kaper2005
24-07-2006, 16:44
Od napisania posta w tym temacie, uruchomiłem u siebie TCC, i po raz pierwszy od czasu kiedy gram w Tibię spodobał mi się. Muszę się przyzwyczaić, ale macie rację, rzeczywiście jest łatwiej, dzięki Mroku. :)

HuBo
24-07-2006, 16:52
Ja tam nie używam TCC ;) Przyzwyczailem się do tej drugiej opcji :D

Pastor Palladyn
24-07-2006, 17:38
............

Duke Dran
24-07-2006, 17:43
ciekawe czy na anni quescie nie bedziesz uzywac tcc ? :D

Po co. Teraz będzie F1 F1 F1 F1 F1 ... ahh good bear : >

Tukan pogromca sebka
24-07-2006, 20:14
tibia classic control roX :] wlasnie tak jak to powiedzial jeden z uzytkowników forum - ułatwia życie :)

malas menilan
24-07-2006, 22:15
To chyba najważniejsza z opcji w tibi... z

ałużmy taką sytuacje. jestes paladynem i bijesz GSy uciekasz przed GSem ktorego nie atakujesz on goni cie na pełnej predkosci i co ? ppm+ atack z listy.
tracisz czas, UHy/vite etc. z TCC jedno klikniecie i jest gites :) pozatym jak to ulatwia lowienie ryb szybkie przelanczanie miedyz potworkami otwieranie monsterow itd.

Kaper2005
24-07-2006, 22:24
To chyba najważniejsza z opcji w tibi... z

ałużmy taką sytuacje. jestes paladynem i bijesz GSy uciekasz przed GSem ktorego nie atakujesz on goni cie na pełnej predkosci i co ? ppm+ atack z listy.
tracisz czas, UHy/vite etc. z TCC jedno klikniecie i jest gites :) pozatym jak to ulatwia lowienie ryb szybkie przelanczanie miedyz potworkami otwieranie monsterow itd.

Łowić ryby, zaznaczać runy i otwierać potworki za jednym kliknięciem można również wciskając "ctrl" - bez TCC
Ale rzeczywiście z TCC jest o wiele łatwiej... 8o

P.S
Gram z TCC od paru godzin i jest gites

Ranveld
24-07-2006, 22:26
Ja nie używam i się tak przyzwyczaiłem. Wygodnie mi otwierać coś i używać naciskając ctrl, atakować coś z alt (chociaż częściej korzystam z listy battle), jak coś 'lookam' to z shift, bo jak łapa na strzałkach to i te klawisze blisko. Jak grałem z tcc to gupio było (przez nawyki) i zmieniłem jak było ;p

Kaczmen
25-07-2006, 00:58
Początkowo grałem z normalnym sterowaniem, ale teraz doszedłem do wniosku, że już czas się przestawić na TCC, ponieważ to znacznie ułatwia grę. Nie dość, że można szybciej atakować/otwierać potwory i używać przedmiotów, to jescze nie trzeba mieć otwartej battle listy (klawisz alt jest strasznie niewygodny) co powiększa dostępne miejsce na plecaki itp. Początki co prawda nie były łatwe, ale jakoś mi się udało i teraz idzie mi całkiem sprawnie :P

Oblivion
25-07-2006, 11:23
Może i ułatwia ale gdy nie masz palca na Ctrl to zamiast otworzyc potworka z ziemi gdy leży w miejscu drabiny to możesz wyjśc do góry i może byc cieplutko.B)
Albo zaatakowac kogoś itp.

Cyr Szeryf
25-07-2006, 11:53
lol. trzymie palec na ctrl obok strzalek i też jest dobrze :S

Keel
25-07-2006, 13:27
kto z Was używa podczas gry "Tibia Classic Control".

Ja uzywam "Tibia Classic Control".