Pokaż pełną wersje : Jeszcze więcej Gamemasterów
Jak informuje CipSoft, po raz kolejny przeprowadzono rekrutację z grona Senior Tutorów, i w tym tygodniu kilku z nich zostanie awansowanych do pozycji Gamemastera. Po raz kolejny postanowili zachować oni anonimowość - nowo wybrani będą odtąd znani jako Draconian (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Draconian), Elfarran Brightsoul (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Elfarran+Brightsoul), Laylee (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Laylee), Tavekor (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Tavekor), Sulwyn (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Sulwyn) oraz Donnerjack (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Donnerjack). Życzymy powodzenia na nowej drodze życia.
Jeszcze więcej nagród w konkursie sms (http://sms.tibia.pl).
Przydałoby się, żeby wszyscy GM działali. Bo Ci nowi na początku są nieźli. Robią czystki i wlepiają sporo banów, ale potem im sie nudzi i z Tibi robi się na nowo śmietnik, tak jak na forum pod nieobecnośc modów.
edit
Ciekawe po co ta anonimowośc?
Może jak ktoś peknie im chara, to żeby nie było że się mści jako GM?
@ Wald Kerius
Jeden Xadam nam wystarczy.
Gratulacje. Moze bedzie czesciej zagladal na xerene B)
No, zrekrutują z 300 osób, to zawsze jakiś GM będzie dostępny... Oby tak dalej.
Wald_Kerius
25-07-2006, 12:56
Nowi Gamemasterze to więcej banów i mniej oszustów. Pozostaje im pogratulować i liczyć na to, że będą dobrze wypełniać swoje f-kcje. Ciekawe czy jakiś polak się załapał...?
No jagby bylo wiencej polskich Gm'ow to by bylo dobrze bo przynajmnie szlo by sie z nim dogadaci :PP
Mi tam jeden Xadam wystarczy. Malo tych GMow jest...
algida27
25-07-2006, 13:11
Ciekawe czy jakiś polak się załapał...?
Załapał się załapał :cup:
Będę GMem pod nickiem Derry Al
Jeszcze więcej?! 0.o Weźmy się i powiedzmy im wreszcie, że te żarty nie są śmieszne ;/
Załapał się załapał :cup:
Będę GMem pod nickiem Derry Al
Okej, a jak w ciągu najbliższego tygodnia nie będzie takiego GMa to dostajesz bana na tydzień za podszywanie się, zgoda?:>
no i dobze bedzie mniej noobow z botami i afk
Peter of Refugia
25-07-2006, 13:30
Ehh co za duzo to nie zdrowo ... a dalej n/c
Magnus Arthur
25-07-2006, 13:32
Na Danerze mało GM. Niech bedzie jeszcze więcej.
..::QRAS::..
25-07-2006, 13:45
w swoim 5 letnim starciem z tibia Gma na wlasne oczy widzialem tylko 2 razy czy to nie za malo ;p czym wiecej tym lepiej
Ja gram w tibie jakieś 2,5 roku i ani razu GMa nie widziałem, serio xD
franek pogromca cipsoftu
25-07-2006, 13:53
a mnie gm 2 razy zlapal na bocie ale mi nie dal bana bo mialem ustawione ze macro zatrzymuje funkcje jak sie gm pojawia
Buhahahahahahahahahah Ale z tych gmow kiepasy N/C -.-
Arie Nena
25-07-2006, 14:27
Zamiast rekrutować nowych GMów mogliby starych do roboty zagonić.
Oni dosłownie nic nie robią. Ostatnio nawet widziałem typa, który urzywał programu "rainbow" i co ?... Nic mu nie zrobili nawet nie wiedzieli o tym X(
Wielu graczy jedzie na botach, a oni zamiast robić jakieś dziwne updaty powinni zacząć banować!!!
I tyle na ten temat!!!
A np. na Titani to nigdy nikogo nie ma :/ Na trade ludzie śmieją się z GM'ów i ich obrażąją (ładnie powiedziane).
Van Rebeliant
25-07-2006, 14:31
KIBICUJMY KOLEJNEMU POLAKOWI SENIOR TUTOROWI a mianowicie Cichemu Macowi którego chyba każdy ppl zna i wie że bardzo dużo zrobił dla ludzi :>
Ivan of Fortera
25-07-2006, 14:40
Przydadza sie nowi GM'owie
Bedzie sie dalo wreszcie jakos grac;)
Bardzo dobrze, że CipSoft rekrutuje coraz to większą ilość nowych GM'ów, jednak jak już ktoś wcześniej zauważył powinien zagonić starszych do pracy. Ja tam akurat nie narzekam, bo na Guardii codziennie (dosłownie) widzę online GM Elucidatus'a - nie wiem może jakoś się uwziął za Guardię akurat :P.
Im więcej GMów tym większy porządek. Ja raz widziałem GMa na Danubi ;] wyglądał jak Hero tylko niebieski :) Ale sam Gm nie uporzątkuje gry. Trzeba mu w tym pomóc jeżeli wiecie co mam na myśli
To czekamy na najlepszą senior tutorkę Harmonii, czyli Blaminę;)
Rascal Alton
25-07-2006, 15:21
W tibi byłby porządek jak by na każdym servie był przynajmniej 1 gm on line.
Ciesze się widząc nowych GMów bo zawsze jak składam na kogoś raporta to nikt się nieodzywa :S
Mam nadzieje, że to się zmieni ;)
Na furorce jest słabo :| Co 3 dni wpada GM Sidnia i banuje z 15~ na samym trade. Ale moim zdaniem to zamało , tylu jest gm'ów .............
GAME MASTERZY DO ROBOTY !! X(
Teror Chiken
25-07-2006, 15:32
To dobrze ze sa nowi gamesterzy ale obijaja sie na full...Gram w tibie juz rok (doslownie) i nie widzialem gm-a ani razu.Ale widzialem jak cos pisze 5 razy na trade :D 3 razy jak dawal bana i 2 jak pisal o jakis bzdurach:cup:
Arie Nena
25-07-2006, 15:35
W tibi byłby porządek jak by na każdym servie był przynajmniej 1 gm on line.
Jak chodzi Ci o to żeby był online non-stop to chyba śnisz!!!:p
Pawelek Amarush
25-07-2006, 15:41
Oryginalnie napisane przez: franek pogromca cipsoftu
A mnie gm 2 razy zlapal na bocie ale mi nie dal bana bo mialem ustawione ze macro zatrzymuje funkcje jak sie gm pojawia
Hmmmm... Ciekawe jak to sie robi????
Dziś juz chyba z czystego przyzywczajenia zaraportowałem 30 palka ze expi na larvach na cavebocie,i ku mojemu ogromnemu zdumieniu dostałem natychmiast odpowiedz,jak sie okazało Gm'em był właśnie Draconian.Zbanował typa,następnie obdarował banem 84 ek za teleport:) ciekawe na ile mu wystaczy zapału:evul:
Pawelek Amarush
25-07-2006, 15:49
Orginalnie napisane przez: Arie Nena
Zamiast rekrutować nowych GMów mogliby starych do roboty zagonić.
Oni dosłownie nic nie robią. Ostatnio nawet widziałem typa, który urzywał programu "rainbow" i co ?... Nic mu nie zrobili nawet nie wiedzieli o tym X(
Wielu graczy jedzie na botach, a oni zamiast robić jakieś dziwne updaty powinni zacząć banować!!!
I tyle na ten temat!!!]
W 200 % sie zgadzam z Arie Neną!!!
Mojemu koledze zhakowali konto, a pózniej kto inny mu ukradł wszystkie rzeczy. Co w tedy robili GM-y?????? Napewno nie banowali, moge sie założyć!!
I jeszcze jedno, żeby nikt sie mnie nie czepiał:
Mój kolega powiadomil GM przez innego kolege z Tibii i Przed wyjazdem na wakacje powiedział mi, że Ci gracze nie zostali jeszcze zbanowani, bo widywal ich codziennie na Tibii (wszędzie za nim łazili)!!!!!!!:angry:
Dziś juz chyba z czystego przyzywczajenia zaraportowałem 30 palka ze expi na larvach na cavebocie,i ku mojemu ogromnemu zdumieniu dostałem natychmiast odpowiedz,jak sie okazało Gm'em był właśnie Draconian.Zbanował typa,następnie obdarował banem 84 ek za teleport:) ciekawe na ile mu wystaczy zapału:evul:
no chyba nie na dlugo jak kazdy gm (poprostu sie popdnieca ze jest gmem i gra bez przerwy)
btw ja raz widzialem na securze jak xadam banowal za pisanie glupot na trade xD jak ktos tylko powiedzial "0.o" to "banished"
lisek1050
25-07-2006, 16:30
No no hehe ........... przyda się przyda :)
franek pogromca cipsoftu
25-07-2006, 17:02
Oryginalnie napisane przez: franek pogromca cipsoftu
A mnie gm 2 razy zlapal na bocie ale mi nie dal bana bo mialem ustawione ze macro zatrzymuje funkcje jak sie gm pojawia
Hmmmm... Ciekawe jak to sie robi????
W wiekszosci botow jest taka funkcja ze bot zaprzestaje dzialania jak sie pojawia gm i mozna ta funkcje wlaczyc.
A co do gmow wymienionych wczesniej w tym temacie czyli gm elucidatus i gm sidnia to jak na ironie wlasnie ci dwaj gmowie mnie chcieli zbanowac. :p (gram na asterze i sie tam nawet czesto pojawiaja - szczegolnie gm sidnia)
Arie Nena
25-07-2006, 17:17
U nas na FORTERZE jak GM się pojawi to jest święto!!!
wszyscy lecą do niego bardziej niż do Orshabaala(nie wiem czy dobrze napisalem) i robią se screeny. Był u nas pewien PK(red skull oczywiście) i wszystkich zabijał(dosłownie wszystkich), mnie zabił z 10 razy, prawie mnie zrookował. A bana dostał dopiero jak się znudził i sam przestał grać!!!X(
I był cholernym brazylijczykiem!!!
W wiekszosci botow jest taka funkcja ze bot zaprzestaje dzialania jak sie pojawia gm i mozna ta funkcje wlaczyc.
A co do gmow wymienionych wczesniej w tym temacie czyli gm elucidatus i gm sidnia to jak na ironie wlasnie ci dwaj gmowie mnie chcieli zbanowac. :p (gram na asterze i sie tam nawet czesto pojawiaja - szczegolnie gm sidnia)To nie wina GM'ów, że ci nic nie zrobili. Taką mają procedurę po prostu. Tak samo jak senior tutor nie może zreportować wypowiedzi kogoś przed wcześniejszym ostrzeżeniem (w większości przypadków, bo jednak nie zawsze). Potem ludzie wchodzą na help channel, żartują sobie i denerwują tutorów, a po jednym ostrzeżeniu "poprawiają się" (na 1 dzień, bo na zajutrz znów to samo). I też nic takiej osobie zrobić nie możemy. Tak więc to nie jest wina GM'ów, a CipSoftu i głupich reguł, jakie ustala.
Mam pytanie bo wyslalem Sms konkursowy. Napisalem TIBIA na numer 7355 i przyszlo mi "Bardzo nam przykro ale tresc jest nieprawidłowa .prosze spróbowac jeszce raz" co to ma znaczyc ;/ czy wzielo mi kase ??
Rascal Alton
25-07-2006, 17:36
Jak chodzi Ci o to żeby był online non-stop to chyba śnisz!!!:p
hehe nie, nie chodzi o 24/7(gm sharer)
Tylko zeby wbił sie i posiedział z 3h popilnował porządku, a nie wchodzi na server raz na miesiac/2 miesiace.
@3 up
Jak to zabił cie 10 razy?
Po 6 miał by auto bana^^
Ivan of Fortera
25-07-2006, 17:40
wszyscy lecą do niego bardziej niż do Orshabaala(nie wiem czy dobrze napisalem) i robią se screeny. Był u nas pewien PK(red skull oczywiście) i wszystkich zabijał(dosłownie wszystkich), mnie zabił z 10 razy, prawie mnie zrookował. A bana dostał dopiero jak się znudził i sam przestał grać!!!X(
Co prawda to prawda(niestety:( )
kurcze gdyby GM przedstawili sie(a najlepiej nasz polski GM) kim sa gdzie mieskzaja itp to moglbym sie z ktorym skumac i bym mial plecy na tibi;] hmm..tez chce zostac GM;(
Szkoda ze ja nie moge byc GM ale żeby nim być tszeba być turtolem co tszeba zrobic zeby byc turtolem dobże napisalem ??;)
franek pogromca cipsoftu
25-07-2006, 18:45
To nie wina GM'ów, że ci nic nie zrobili. Taką mają procedurę po prostu. Tak samo jak senior tutor nie może zreportować wypowiedzi kogoś przed wcześniejszym ostrzeżeniem (w większości przypadków, bo jednak nie zawsze). Potem ludzie wchodzą na help channel, żartują sobie i denerwują tutorów, a po jednym ostrzeżeniu "poprawiają się" (na 1 dzień, bo na zajutrz znów to samo). I też nic takiej osobie zrobić nie możemy. Tak więc to nie jest wina GM'ów, a CipSoftu i głupich reguł, jakie ustala.
No czyli mam rozumiec ze nie ma zadnego bata na cheaterow? No bo przeciez kazdy sobie moze ustawic w bocie ze jak gm sie pojawia to bot nie wykonuje zadnych funkcji. :p
Hmm dziwne. zabił cię 10 razy, zabijał wszystkich i miał red skulla ? To jeżeli taki to był z niego morderca to pewnie bił ludzi z skullami, bo jeżeli nie to by dostał bana automatycznie po tylu zabiciach, GM nie banuje za PK to sie robi wszystko automatycznie ;P i nie mógł dostać bana za PK od GMa tym bardziej wtedy kiedy przestał grać -.-
@Topic:
Bardzo dobrze że CipSoft rekrutuje nowych ludzi na stanowisko GMa ;D Coraz częsciej widze na trade channel reakcje gmow i banowanie ludzi za pisane glupoty :D
Thel Heroes
25-07-2006, 19:22
Gram w tibia od 1 roku i nie tylko niezobaczyłem GM ani razu, ale 1 raz widzialem, że kogoś zbanował na game chacie. To chyba TROCHĘ zamało. Oni naprawde zamało robią np. od 2 tygodni na kanale trade jakis gracz reklamuje, podaje adres, i zachęca do odwiedzin na stronie z botem. I co? I nic!X( GM'owie sobie olejwają w każdym razie na serwerach, na jakich gram. Co prawda im więcej tym lepiej, ale żeby to skutkowało, CIPowie powinni zacząc sprawdzac aktywnosc GM'ow. Mam nadzieję, że ci dwaj nowi wezmą się za pracę:p .
Ragnar666
25-07-2006, 19:25
Szkoda ze ja nie moge byc GM ale żeby nim być tszeba być turtolem co tszeba zrobic zeby byc turtolem dobże napisalem ??;)
nie, nie, nie.... źle napisałeś... nie turtol tylko turtle 8o
j/k ... w sumie tak wracając do tematu to powodzenia trzebaby życzyć nowym GM'om i oby początkowy zapał ich nie opuścił ;)
EDIT
co do aktywności GM'ów to GM'a na oknie gry widziałem 1-2 w ciągu mojej kariery (1 rok narazie :P)
a jako powiadomienia to wystarczająco dużo ... zauważyłem że np. taki GM Tyrell aka Dillon z Secury to raczej ogranicza się do wyłapywania "przestępców" na kanalach publicznych i nic poza tym :S
@down
pisałem "j/k"? - pisałem; a co turlte znaczy to wiem
a jeśli chcesz być kimś na poziomie a nie pozerem to patrz na swój avatar ;]
osobiście no offence i mam nadzieje że ty tez nie?
Tawer Redeye
25-07-2006, 19:30
nie, nie, nie.... źle napisałeś... nie turtol tylko turtle 8o
j/k ... w sumie tak wracając do tematu to powodzenia trzebaby życzyć nowym GM'om i oby początkowy zapał ich nie opuścił ;)
Nie turtle tylko tutor. Jeśli zamierzasz się utrzymać przy tym zdaniu to wiedz, że turtle to żółw. 2 GM no i dobrze narazie mniej gości będzie grało na bocie.
Arie Nena
25-07-2006, 20:03
No comments !!!
Duke Dran
25-07-2006, 20:22
Im więcej tym lepiej.
kamil35s
25-07-2006, 20:33
<ironia>jesli chcesz zostaci tortlem murzisz naóczydź siem poprawnej polżdzynzy kópici pramiom acaunt i zdaci tezd na turtla<ironia/>
paruvkovic07
25-07-2006, 20:43
pewnie i tak nic sie nie zmieni :D
btw.a GM'a ani razu jeszczenie widzialem :(
Duke Dran
25-07-2006, 20:57
Moj pierwszy raz z Gm'em wyglądał tak:
Duke Dran: Tp please!
GM coś tam: pla pla pla niezgodne ble ble ble ban.
Duke Dran: ;o
Akhel Cimirus
25-07-2006, 22:13
Może szanowni Game Masterzy zaczęli by coś robić? Nie można sobie nawet potrenować ani nic bo przyłażą nooby na levelu 10 widzą rotworma i mają podnietę że ktoś z nim walczy i nie zostaną zabici przez potworka !!! Ktoś pisze "mine plz i train,no kill" ale te k**** głupie i tak je zabiją a gm nic !!! kompletnie !!! zmiencie to !!! predko !!!X( X( X( X( X(
hehe ja dzis dostalem bana na candii... ludzie pisali na trade jakies pierdoly nie zwiazane z handlem ani nic to ich chcialem uciszyc.. napisalem cos raz i akurat dostalem bana.. tamci nie dostali.. tak samo lognolem sie na inny acc reportowalem ludzi ktorzy pisali nie na temat na trade nawet zrobilem liste kogo zareportowalem i ani jedna z tych osob nie dostala bana.. sprawiedliwosc...
Rascal Alton
26-07-2006, 00:47
@ up
No niestety tak jest :/
Ja kiedyś dostałem bana/na bo zamiast napsiac coś do kumpla to przypadkowo na trade dałem, a inne nooby caly czas piszą off topy na trade, np koleś przypadkowo pisze hi na trade to zaraz 10 noobów"elo ziomek"albo "uwielbiam jeść banany** brów"etc.
Poprostu przydała by sie "drogówka"tibijska ^^
@ up
No niestety tak jest :/
Ja kiedyś dostałem bana/na bo zamiast napsiac coś do kumpla to przypadkowo na trade dałem, a inne nooby caly czas piszą off topy na trade, np koleś przypadkowo pisze hi na trade to zaraz 10 noobów"elo ziomek"albo "uwielbiam jeść banany** brów"etc.
Poprostu przydała by sie "drogówka"tibijska ^^
dhbfnbdfntdyjntdumtdmyutdmuy
hehe ja dzis dostalem bana na candii... ludzie pisali na trade jakies rzodkiewka jest supery nie zwiazane z handlem ani nic to ich chcialem uciszyc.. napisalem cos raz i akurat dostalem bana.. tamci nie dostali.. tak samo lognolem sie na inny acc reportowalem ludzi ktorzy pisali nie na temat na trade nawet zrobilem liste kogo zareportowalem i ani jedna z tych osob nie dostala bana.. sprawiedliwosc...
boshe ale bajkopisarz...no comment..
jak dla mnie to GM jest dosyc ale im sie poprostu niechce i nie maja tego zapalu co na poczatku:(
GLOSUJCIE NA CLEVISA!!!BEDE NAJLEPRZYM GM:p
Może szanowni Game Masterzy zaczęli by coś robić? Nie można sobie nawet potrenować ani nic bo przyłażą nooby na levelu 10 widzą rotworma i mają podnietę że ktoś z nim walczy i nie zostaną zabici przez potworka !!! Ktoś pisze "mine plz i train,no kill" ale te k**** głupie i tak je zabiją a gm nic !!! kompletnie !!! zmiencie to !!! predko !!!X( X( X( X( X(
Jestes idiota czy tylko udajesz? Najpierw sam zacznij cos robic ze swoim mozgiem. Podaj mi punkt regulaminu ktory mowi o tym ze jak ktos trenuje to nie mozna zabijac jego potworow.
Ja niegdy nie widziałem GMa "na żywo", ale niegdyś na Forterze wszedł GM Dazetih, rozdał ok. 20 banów na trade za "używanie znaków specjalnych" i poszedł. Ale szybki był. Na Forterze jest pełno BR (teraz to się juz grać nie da, tak PKują. Zaczynam grać na jakimś non-pvp), bo to amerykański serwer, a BR, jak to BR, wyskakiwali z jakimiś "fuck GM" etc. GM banował po upływie sekundy. Ale było święto. Wszyscy kumple się logowali, żeby zobaczyć GMa :). Fortera to taki "zapomniany przez GMów i graczy" świat.
A już przestałem wierzyć w bajki o Gamemasterach ;p
Bibibube
26-07-2006, 13:13
"jeszcze wiecej gamemasterow" - przypomina mi to reklame wedlowskich delicji ( teraz wiecej galaretki )... w rzeczywistosci - zmian nie widac
pijany rolnik
26-07-2006, 13:17
przyda sie nowy GM
Rascal Alton
26-07-2006, 13:31
boshe ale bajkopisarz...no comment..
jak dla mnie to GM jest dosyc ale im sie poprostu niechce i nie maja tego zapalu co na poczatku:(
GLOSUJCIE NA CLEVISA!!!BEDE NAJLEPRZYM GM:p
Pisze się najlepszym panie gmie ^^.
I myślisz że mądry jesteś baranie?
To za co cip daje bany na trade?
Za pisanie off top.
"Głosujcie na celvisa"
Z krzesła spadłem, głosowanie na gma ahahahhahahaha.
Ponczekm
26-07-2006, 13:33
ciekawe czym sie popisza nowe GMy :)
Lecter Shan
26-07-2006, 14:10
Ciekawe. Na Harmonii nigdy gma nie widzialem ale sam czesto reporty daje i to działa. Więc u nas GMy coś jednak robią:D
Na non-pvp to jeszcze czasami gmy sie pojawiaja ale na pvp prawie nigdy ich nie ma (http://static.tibia.com/IMAGES/news/quest.jpg)
Akhel Cimirus
26-07-2006, 14:26
W przeciwieństwie do ciebie to ja mam mózg !!! Tylko jak cię synek przy zabijaniu twoich potworów do treningu wyzywa i jest cham to chyba coś jest nie tak odchodzie z psiej d*** !!! Woda ci się przegrzała w łepetynie na tych upałach :/X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( to do adury (patrz strona 6) j***** małpa
Ponczekm
26-07-2006, 17:19
X( niewiem po co sa te GMy... wk**wiaja mnie bo ostatnio raportnalem ok. 10 osob i bana dostalem X( X( X(
pijany rolnik
26-07-2006, 23:42
im wiecej tym lepiej ;]
Ragnar666
26-07-2006, 23:44
narzekacie że GMowie nic nie robią....heh dzisiaj koło 18.00 GM Mayhem on Secura zrobił pokazową egzekucję dotyczącą osób nagminnie używających "game weakness" jaką jest tele~ ;]
coprawda na niektórych światach może i GMowie rzadko lub prawie wcale nie działają ale to raczej dlatego że może z danym światem się nie identyfikują jak ze swoim rodzimym... jedyny kosmopolityczny GM wg mnie to GM Sidnia bo ja widziałem (no...że działa, nie jako "postać" ;]) na 3-4 światach.
Jednak wszędzie zdarzają się sytuacje kiedy ewidentnie ktoś łamie zasady a reakcji na "akcję" nie ma. :confused:
[edit]
z tego co pisze na Tibianews.net to powołany został trzeci nowy GM - Laylee.
Zabijenie potworow ktore atakuja innego gracza i z ktorymi ten inny gracz trenuje nie jest zabronione w swietle regulaminu Tibii i nie polega karze.
Brzydkie te outfity pokazane tu;/
Brzydkie te outfity pokazane tu;/
To rozmowa o GMach, a ty jakieś outfity wymyślasz!!!
Proźba do moderatora :). Mogłbyś dodać 3 GM Laylee (jest rowniez na tibia.com) jak mi nie wieżysz :P.
halo, a czy nie interesuje już was, że jest trzeci nowy GM ?? :/
Moglibyście zedytować tą notkę...
Maciej Shaman
27-07-2006, 13:38
TA najlepiej zeby wszyscy byli GM to bendzie dobre B)
Tibii.pl gratulujemy szybkosci
Tibii.pl gratulujemy szybkosciChyba nie sądzisz, iż moderatorzy 24h/dobę odświeżają tibia.com, aby tylko napisać/zaktualizować newsa. Jestem pewien, że gdy tylko zauważą coś nowego to najszybciej jak się tylko da zamieszczają to.
A tak na marginesie dzisiaj na Guardię wpadł GM Elfarran on Guardia, rozdał parę banów, pogadał z nami - tutorami na tutor channel i dał loga :P. W każdym razie jest dość miły ;).
pijany rolnik
27-07-2006, 18:27
im wiecej tym lepiej
LOL ten najnowszy to polak!!!
Lecter Shan
27-07-2006, 22:07
U mnie wczoraj na Harmonii objawił sie GM. Dał pare banow i lgnoł. Szkoda, bo wydają oni mi sie coraz bardziej podobni do polityków. Wiodać że są, dużo sie o nich mówi, zrobią coś dla graczy, niekoniecznie dobrego, a tak naprawde zawsze są poza zasięgiem...:(
U mnie wczoraj na Harmonii objawił sie GM. Dał pare banow i lgnoł. Szkoda, bo wydają oni mi sie coraz bardziej podobni do polityków. Wiodać że są, dużo sie o nich mówi, zrobią coś dla graczy, niekoniecznie dobrego, a tak naprawde zawsze są poza zasięgiem...:(
No u ciebie przynajmniej coś robi a na forterze h**!!! X(
Przemek-rybak
28-07-2006, 09:53
LOL ten najnowszy to polak!!!
A tak konkretnie to GM Donnerjack (chyba dobrze napisane :)) nie jestem pewien na 100% czy on jest Polakiem bo wydaje mi sie ze ty sie sugerujesz ze ma w podpisie "--- Roger Zelazny, Lord of Light"
Moga to byc jego najlepsi kumple (Lord of light chyba jest z hiszpani) wiec narazie czekamy na oficialna zapowiedz ze GM Donnerjack jest Polakiem
I tak na marginesie na Isarze widzialem tylko 1 GM - GM Xadam (nasz rodak :)) napisal cos tym slawnym GM'owskim czerwonym napisem na srodku ekranu i cos tam bylo zwiazane z tym ze nagle na Isarze wszystkich kickalo z gry. Oczywiscie pojawila sie masa rzeczy typu "GM HALP I LOST MY GOLD ARMOR!!11" bo kickalelo n00bow co mieli rzeczy na dp. Oczywiscie GM zaraz chyba sie lognal bo nie zwracal na to uwagi ze pisali takie rzeczy. Co za pech :)
Rascal Alton
28-07-2006, 13:33
A tak konkretnie to GM Donnerjack (chyba dobrze napisane :)) nie jestem pewien na 100% czy on jest Polakiem bo wydaje mi sie ze ty sie sugerujesz ze ma w podpisie "--- Roger Zelazny, Lord of Light"
Moga to byc jego najlepsi kumple (Lord of light chyba jest z hiszpani) wiec narazie czekamy na oficialna zapowiedz ze GM Donnerjack jest Polakiem
I tak na marginesie na Isarze widzialem tylko 1 GM - GM Xadam (nasz rodak :)) napisal cos tym slawnym GM'owskim czerwonym napisem na srodku ekranu i cos tam bylo zwiazane z tym ze nagle na Isarze wszystkich kickalo z gry. Oczywiscie pojawila sie masa rzeczy typu "GM HALP I LOST MY GOLD ARMOR!!11" bo kickalelo n00bow co mieli rzeczy na dp. Oczywiscie GM zaraz chyba sie lognal bo nie zwracal na to uwagi ze pisali takie rzeczy. Co za pech :)
Tyle ze nie ma takiego chara o nicku Roger Zelazny.
ale on to ma w podpisie... no i mnie zbanowal ;)
Gram w tą gre 2 lata na jamerze, guardi i aktualnie na nebuli i nigdy nie spodkałem gm-a niewidziałem żeby coś pisał na trade czy innym kanale. Zapewne gdybym go zobaczył to zrobił bym sobie z nim ss-a tak jak większość ludzi którzy go widzieli. Wkońcu uchwycił bym na obrazku to co żadkie i chwalił bym się kolegom, że byłem świadkiem ujrzenia zjawiska jakim było spodkanie gamemastera :D. Zapewne by mi nie uwierzyli :P. Jak dla mnie gamemasterzy są zbędni i tak niczego nie zmienią. Od czasu do czasu zbanują kilku ludzi używających niedozwolonych przez cipsoft programów, bądź proszących o teleport lub przez inne głupie żeczy. W godzinach szczytu zwykle gra około 40.000 ludzi na 72 światach a gm-ów online jak jest 10 w tym czasie to max. A teraz zastanówmy się co może zrobić 10gm-ów 40.000 ludzi? Jak zbanóją 20 to i tak nie zmieni tego że przykładowe 14.980 nadal łamie ten śmieszny tibia rules. Raporty? wysłałem takich kilka na graczy użwających programy zwane botami... wkońcu zastanawiałem się czy funkcja wysyłania raportów w moim klijencie działa. Takie są moje odczucia co do gamemasterów, oczywiście pogratulować tym panom którzy dołączyli do grona banujących :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.