zaloguj się

Pokaż pełną wersje : pomylka gma?

K@mik@dze
26-07-2006, 15:34
otoz mam takie pytanie.... bo wczoraj jeszcze logowac sie do tibi moglem a dzis nie bo mam ban na ip.. a nie uzywam zadnego macro... i mam pytanie ile trwa taki ban na ip.. czy miesiac? tak jak na acc?... i jeszcze jedno.. wczoraj dogadalem sie z bratem ze zamienimy sie acc.. i grajac przez tydzien moja postacia przezucilem sie na inny acc.. gralem moze przez godzine i dzis chcialem sie wlogowac a tu "You IP is banished"... a wiec czy mozna wyslac jakis list z tym ze jest pomylka?.. czy ona wogle jest i czy mozliwe jst ze gm mogl pomylic ipy... bo sam sie zdziwilem, jestes przeciez uczciwym graczem i makro nie uzywam. Jesli to ma cos wspolnego to trudno... bo otoz mam w vectra.net swoj internet i to jest ip wewnetrzy lokalny.. to moze inny komp ma bana i wszyscy posiadaja bana na ip?.. czy to mozliwe?

Pozdro,
Kamikadze

PharadoX
26-07-2006, 15:51
Takie pytańko... jaki jest twój nick? ( to nie jest offtop )

K@mik@dze
26-07-2006, 15:52
@ziom u gory

Moj nick to Marluk-hunter.. sprawdzalem na tibia.com czy cos nie tak ale nic nie znalazlem

Neo_pl
26-07-2006, 15:53
otoz mam takie pytanie.... bo wczoraj jeszcze logowac sie do tibi moglem a dzis nie bo mam ban na ip.. a nie uzywam zadnego macro... i mam pytanie ile trwa taki ban na ip.. czy miesiac? tak jak na acc?... i jeszcze jedno.. wczoraj dogadalem sie z bratem ze zamienimy sie acc.. i grajac przez tydzien moja postacia przezucilem sie na inny acc.. gralem moze przez godzine i dzis chcialem sie wlogowac a tu "You IP is banished"... a wiec czy mozna wyslac jakis list z tym ze jest pomylka?.. czy ona wogle jest i czy mozliwe jst ze gm mogl pomylic ipy... bo sam sie zdziwilem, jestes przeciez uczciwym graczem i makro nie uzywam. Jesli to ma cos wspolnego to trudno... bo otoz mam w vectra.net swoj internet i to jest ip wewnetrzy lokalny.. to moze inny komp ma bana i wszyscy posiadaja bana na ip?.. czy to mozliwe?

Pozdro,
Kamikadze

A co jest napisane dokładnie ?? Najlepiej daj ss albo przepisz :)

K@mik@dze
26-07-2006, 15:56
A co jest napisane dokładnie ?? Najlepiej daj ss albo przepisz :)

"You ip is banished" Wszystko..

PharadoX
26-07-2006, 16:00
Jak już to Your albo Yours. Tak to by było na polski : Ty ip jest zbanowane.
Niewiem oco lazi , idz na forum tibia.com i do podforum help/gamemaster. A Ip banned to poprostu że niemożesz grać w tibie na tym kompie którego ip zbanowano ... kapishi...

P.S. bana na ip nie dostaje się tylko za używanie macro... także sprzedawanie/kupowanie Pacc , rozmawianie na trade lub innych channelach nie po angielsku ( prócz rl-channel ) i takie tam.

K@mik@dze
26-07-2006, 16:02
ile trwa taki ban na ip?

Krum
26-07-2006, 16:10
Zalezy ... Tydzien , miesiac , na zawsze =] pewnie sprzedawales cos za rl money etc i bana dostales , gm raczej sie nie myli , musiales cos zrobic bo za free to by raczej nie mial. Jak sprzedawales cos za rl money albo chciales sprzedac postac to wiadome ze bana dostaniesz (nie mozna na tibi sprzedawac postacie)

PharadoX
26-07-2006, 16:12
Zazwyczaj pisze to na tibia.com , ale skoro nie pisze idz na GAMEMASTER forum na tibicom i napisz to w temacie : I got IP BAN but it doesnt write on tibia.com and also it doesnt write how long will it be. GM help plx?!

K@mik@dze
26-07-2006, 16:12
zamienilem sie postaciami... moze zauwazyl ze postac gra nagle na iinnym ip na ktorym kiedys grala?

Michal9000
26-07-2006, 16:18
Jeśli się nie myle zamiana postaci też jest nieegalna, albo potraktował to jak dzielnie konta

=eQQ=
26-07-2006, 16:26
Najpierw to ty koles zmien sygnaturki bo masz 76 kb w podpisie (czyli prawie czterokrotnie przekroczyles limit) -.-' A zeby nie bylo offtopa to moze zrobiles cos nieswiadomie?? NP. pisales po polsku na forum/Help Channelu/Trade albo sprzedawales pacca...

Teravista
26-07-2006, 17:40
Jak powiedział że zamienił sie kontami to napewno masz tego bana za dzielenie konta...

K@mik@dze
26-07-2006, 17:46
ile trwa taki ban?... oby nie miesiac =(... kiedys tez mialem bana na ip ale trwal rowny tydzien o.o

damtob
26-07-2006, 18:12
omg sle wy jestescie i.... pytasz sie nas za co masz bana a co mu wruzki jetesmy za co y masz bana zaloguj sie na tej magiznej stronie www.tibia.com
na passy postaci ktura ma bana zej sobie prawie na sam dul i bedziesz mial tam taka tabelke....i w biej pisac cos ci bedzie jak np... ip banished i pisze ci tam po ngielsku za co jak nieumisz dobze anglika wejc na ta strone www.translate.pl
I niepisz kretynskich tematuw :O
Edit :
jak mizesz miec bana za sharowanie acc jesli pisales ze zamieniles sie z bratem -.- a twuj brat chyba ra na tym samym kapie co ty :O chyba ze macie 2 kapy i 2 ruzne polaczenia internetowe

Co do ortografi pisze tak bo lubie i bede tak pisal xD

Fillipex
26-07-2006, 18:28
omg sle wy jestescie i.... pytasz sie nas za co masz bana a co mu wruzki jetesmy za co y masz bana zaloguj sie na tej magiznej stronie www.tibia.com
na passy postaci ktura ma bana zej sobie prawie na sam dul i bedziesz mial tam taka tabelke....i w biej pisac cos ci bedzie jak np... ip banished i pisze ci tam po ngielsku za co jak nieumisz dobze anglika wejc na ta strone www.translate.pl
I niepisz kretynskich tematuw :O
Edit :
jak mizesz miec bana za sharowanie acc jesli pisales ze zamieniles sie z bratem -.- a twuj brat chyba ra na tym samym kapie co ty :O chyba ze macie 2 kapy i 2 ruzne polaczenia internetowe

Co do ortografi pisze tak bo lubie i bede tak pisal xD

Boshe... a Tobie sie przyda stronka: www.ortografia.pl... -.-' 12 lat max plx -.-'

@topic
nie mam pojecia czemu mozesz miec bana na ip i czemu go masz... postaraj sie jedynie zmienic ip i bedzie looz.. GM nie ma praktycznie jak sprawdzic czy sharujesz konto bo jakby patrzyl po ip to wszyscy uzytokwnicy neo byliby zbanowani :)

damtob
26-07-2006, 18:38
Boshe... a Tobie sie przyda stronka: www.ortografia.pl... -.-' 12 lat max plx -.-'

@topic
nie mam pojecia czemu mozesz miec bana na ip i czemu go masz... postaraj sie jedynie zmienic ip i bedzie looz.. GM nie ma praktycznie jak sprawdzic czy sharujesz konto bo jakby patrzyl po ip to wszyscy uzytokwnicy neo byliby zbanowani :)
Zdzisil bys sie -.- a ta stronke to.....12 lat!! w szafie spisz??
a po 2 co wniosles do tematu to samo co 10 uzytkownikuw przedemna -.- i myslisz ze jestes bogiem ...odp zle mysliszxD

matiiii
26-07-2006, 18:48
@up
ja nie wiemcz czemu ty sie odzywasz jak nie masz postaci i pewnie nie zawiele wiesz o tej grze?

PS
masz zle imie w podpisie lol

Furay
26-07-2006, 18:56
Za Free "Ban na IP" byś niedostał...
Może grałeś na OTS <-- (J e b a ć ten shit)
I dostałeś Ban na IP, a może ciągle włączasz okienko Tibii 7.6 i myślisz że to RL? :p
Sprawdź to!

S.T.E.K.
26-07-2006, 20:19
Bzdury piszecie.
po pierwsze: jak masz ban na ip to nie możesz się zalogować na konto w żaden sposób (a już zwłaszcza nie przez tibia.com)
po drugie: jeśli nie masz zewnętrznego ip to możesz pomarzyć o przyjemnym graniu (mnie kiedyś wywaliło z gry, log i 'your ip...')
Nie wiem na jakiej zasadzie to działa dokładnie, ale jeśli CIP widzą kilka połączeń z tego samego ip to prawdopodobnie traktują to jak odpalenie Tibii przez jednego użytkownikach na kilku kompach (np jak ktoś ma w domu małą sieć), a z tego co pamiętam jest to zabronione. [@edit Rule 3F Playing on more than one account at the same time]
po trzecie: wątpię, żebyś miał bana na ip na tak długo jak piszesz, ja miałem zawsze na 30 minut.

Najlepsze rozwiązanie dla Ciebie i takich jak Ty: zmienić ip na zewnętrzne. Jeśli często takie coś się komuś zdarza to bardzo często będzie miał nagłego bana w najbardziej niedogodnym momencie. Przykład: byłem na bs queście i dałem loga na chwilę, żeby zjeść obiad. Wróciłem i ban na pół godziny.

Scyzoryk27
26-07-2006, 20:31
wedlug mnie masz lan, internet z kablówki etc., ktos z twojej sieci zle wpisywal passy i dostales "Your IP adress blocked for 30 minutes. Please wait"
nieraz trzeba czekac kilka godzin(wiem bo sam mam wewnetrzne IP i wielokrotnie mialem takiego bana)

emilok
26-07-2006, 20:32
Bzdury piszecie.
Jak zwykle na tym forum.
po pierwsze: jak masz ban na ip to nie możesz się zalogować na konto w żaden sposób (a już zwłaszcza nie przez tibia.com)
Zgadzam się
po drugie: jeśli nie masz zewnętrznego ip to możesz pomarzyć o przyjemnym graniu (mnie kiedyś wywaliło z gry, log i 'your ip...')
Zależy od sieci w jakiej jesteś, nie można uogólniać.
Nie wiem na jakiej zasadzie to działa dokładnie, ale jeśli CIP widzą kilka połączeń z tego samego ip to prawdopodobnie traktują to jak odpalenie Tibii przez jednego użytkownikach na kilku kompach (np jak ktoś ma w domu małą sieć), a z tego co pamiętam jest to zabronione. [@edit Rule 3F Playing on more than one account at the same time]
Nie sądzę żeby to tak działało, powód : kafejki internetowe, to samo IP a stanowisk kilka/naście.
Ban po IP jest za powtarzanie ciężkich wykroczeń z tego samego adresu. Np stwarzanie masy 2 lvlowych postaci o nickach typu "Gammemaster Of anticca", "BubbIe" i takich tam.
po trzecie: wątpię, żebyś miał bana na ip na tak długo jak piszesz, ja miałem zawsze na 30 minut.
Ban na IP 30 minutowy jest po wprowadzeniu kilkukrotnych niewłaściwych numerów/haseł. Możliwa jest druga odmiana bana po IP, patrz wyżej.
Najlepsze rozwiązanie dla Ciebie i takich jak Ty: zmienić ip na zewnętrzne.
Zgadzam się, to jest jakieś wyjście, zmiana IP.
Jeśli często takie coś się komuś zdarza to bardzo często będzie miał nagłego bana w najbardziej niedogodnym momencie. Przykład: byłem na bs queście i dałem loga na chwilę, żeby zjeść obiad. Wróciłem i ban na pół godziny.
To już pech ÷.÷
12345667869789798

Poof
28-07-2006, 01:05
Boshe...

Ja już widze że ty masz max ~14 lat -.-

www.ortografia.pl