Pokaż pełną wersje : Czy zblocze hydry?
ziemniak1600
28-07-2006, 08:48
Witam
Mam 44 EK,skille 70/69 SWORD,5 mlvl
Moje eq to:Crusader helmet,Plate legs,Crown rmor,GS/FS+Vamp shield,BOH,Platinum amulet...
I mam pytanie:
CZY UDA MI SIE ZBLOCZYC HYDRY BEZ DEADA PRZEZ LAGA? I CZY LATWO MI PUJDZIE?
Bede bloczyc z 4 ds+2 shooterow,oni beda mnie siowac(exura sio "nick).
I mam uzywac tarczy+fs czy gs?
Bani Anleabanix
28-07-2006, 08:53
Jesli zlapiesz laga i akurat hydra sie obruci paszczom do ciebie i trafi kombo to bedzie bolec.Raczej powinno sie udac choc moze to byc troche waste..
A ak wogule to z czego bedzie bic reszta teamu??
ziemniak1600
28-07-2006, 09:04
Shooterzy z rozdzek,czasami jakies runki,kazdy po 2 DS,uzywaja na mnie sio jak nieuzyja to ja sie uham
PS>KUPILEM PLATINUM AMULET I VAMP SHIELD JUZ WIEC LEPSZY ARMOR MAM
Tauna Bruhuye
28-07-2006, 09:21
Wedługł mnie powiennieneś dać rade z exura sio ;] Przez laga raczej nie padniesz bo i tak stoisz w miejscu ;)
Hydra jest nieznacznie lepsza w melee od dragona a slabsza od dragon lorda. Polecam uzywac gsa zeby wiecej expa wpadalo. (sam na huncie bilem z d-lance i bylo gites)
S.T.E.K.
28-07-2006, 12:03
Jeśli shooterzy tylko z rodów to może być ciężko. Lepiej do tego jeszcze jakiegoś palka na pierwszy hunt dla rozeznania. I lepiej dla ciebie żebyś wiedział jak lurować. I bierz tarcze+sword. Z tym skilem raczej nic xp nie złapiesz a z GSem bardziej oberwiesz.
KonioMaster
28-07-2006, 12:11
Co do ciebie to oczywiście dasz rade, chyba że jakis freez 2 powinieneś też spokojnie wyblokać.
Co do tego czy gs czy tarcza- weź tarczę, jeśli koniecznie chcesz expić(nie polecam na tym lvlu jeszcze) to ustaw full atak i z bsa go, tylko musisz pamiętać żeby po strapowaniu chwile odczekać. Tak żeby twój atak był poprzedzany atakami min. 2 dsów.
Waste na 90% nie będzie powinno się z k armorów i wh i kaski zwrócić chyba żę będziesz używał lancy to wtedy więcej stracicie na manaski.
Btw. Moj rekord expa w hydry na 50 lvlu i d lanca to 1400+xp^^
Zablokowanie hydry nie bedzie problemem. Ja osobiscie polecam blokowanie z tarcza na full defie. podczas laga, albo jakiegos comba zawsze jest lepszy komfort psychiczny. Problemem bedzie gdy pojawia sie dwie hydry, a tak niestety sie czasem zdarza. Duzo blokowalem hydry, czasem sie zdarzylo ze po wybiciu spawnu wchodzilem gleboko zeby wyciagnac jakas hydre i 2-3 pojawily mi sie na plecach, wtedy przydaje sie predkosc zeby uciec ze spawnu z jedna hydra anie z czteroma.
Diego'Odin
28-07-2006, 12:29
zbloczysz spokojnie inna sprawa to to czy sie zwroci ale powinno
na candia koles w scale armor z spike swordem(?) bloczyl
uda ci się napewno.powinienieś wźiąść gs i troszke uhow(z 7)"jakby co".A jeśli złapiesz laga stracisz troszke hp ale własnie do tego są ci uhy potrzebne:p.Jeśli bendziesz w sytłacji krytycznej to WAL!albo uciekaj!!
Gra'velo
29-07-2006, 21:10
ehh no nie wiem nie wiem, powinno ci się udać.
Jakie lvle schooterzy??
bierz tarcze (pożycz od kogoś bsa bo ma wiecej defa) i full deff idziesz bloczyć a nie expić!!!
Jerzeli ci chodzi o to czy ci się zwroci to.... zależy od twojego szcześcia jak zlootujesz choćby wh, t shielda to ci się zwróci a nie wspominając już o bohah albo RH8o
Idź idź będziesz miał frajde. Kożystaj puki możesz
uda ci się napewno.powinienieś wźiąść gs i troszke uhow(z 7)"jakby co".
Ojjj... Powinien wziac "troszke" wiecej uhow. A jakie levele maja shooterzy?
Wal z GSa:)
ziemniak1600
30-07-2006, 15:29
LVL shooterow 50ED i 83MS
w dziale filmy jest hunt na hydrach na candii 32 ed, 42 ms i 41 kngiht bloker po dwie hydry naraz blokowal i nie padl;], a knight mial skile 61/49 o eq lepiej nie mowic
Wystarczy uważać na to żebyś nie dostał trapa od DSów i nie stał przed pyskiem
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.