PDA

Pokaż pełną wersje : O ile mocniejsze? Czyli testy potworow po update.

Corey
13-08-2004, 11:02
Witam.
Zakladam temat, w ktorym chcialbym aby znalazly sie testowe walki z roznymi (zmienionymi) potworami. Mozna tu tez dac krotka notatke, na temat tych co sie nie zmienily, np. Zabilem 25 guardow, nie widze roznicy. I prosze o nie zawalanie tego tematu niepotrzebnymi postami, a jak juz jakies beda to prosze Moderatorow o usuniecie. Temat przeznaczony jest dla wszystkich, ale najbardziej dla tych, ktorzy nie wiedzac co ich czeka po update przestali chodzic na ulubione potwory. Moze nie jest tak zle, jak myslicie.

No to zaczynam.

----- Minotaur Archer -----

Liczba zabitych po update'cie: +/- 10

Atak: Znacznie mocniej strzelaja, co prawda nie sprawdzalem czy zwiekszyl sie ich maksymalny hit, ale teraz zdecydowanie czesciej trafiaja w cialo i o wiele rzadziej mozna sparowac. Na okolo 10 archerow, tylko dwie ich strzaly trafily mnie w tarcze, zaden nie trafil w armor. Damage to ok. 30-60, z tym ze najczesciej wchodzily strzaly po 40+ i 50+. Przed update'jtem wlasciwie rzadko kiedy mnie trafialy, czesto parowalem i nigdy na jednym minosie nie zszedlem do zoltego paska (co mi sie teraz przydarzylo).

Obrona: Tu nie zauwazylem zadnej roznicy. Przy moich skillach (podane pod testem) padaly na dwa lub jeden cios. Czyli bez zmian.

Uwagi dodatkowe: Dla tych, ktorzy wybieraja sie na polowanie na archery zalecam bezwzgledne branie uhow. Druga rzecz, to bijemy je pojedynczo (3 na raz, a nawet 2 moga byc juz zabojcze!). Wazny jest rodzaj podloza w jaskiniach, na powierzchni, bo jesli trafimy na gorszy rodzaj podloza to zanim dobiegniemy do archera (w przypadku knita), to ten nam zaladuje z 5 strzal.

Postac, ktora testowalem: Knight lvl 27, 77/77 skille, k-axe, crown armor, crown shield, w-helmet, k-legs. <- na takich skillach i eq oraz liczbie hp, mozna ubic jednego, czasem dwa na raz bez uzycia uhow. Ale to tez nie zawsze.

Pozdrawiam i czekam na kolejne raporty.

Afinor
13-08-2004, 12:27
Liczba zabitych guardow po update:ok. 20
Odczułem, że mają słabszy atak niż kiedyś teraz się wbijaly po 30 gdy dochodziły a kiedyś nawet po 100 co do ich obrony nie odczuwam różnicy.
To nie miala byc buzka tylko : i około:)

Kiperr
13-08-2004, 12:39
Liczba zabitych dragów po updacie ~20
Róznic w obronie nie odczułem wcale (jak wchodzily hity 200+ tak wchodza).
Co do ataku : Drag spammuje :/
Gdy z kumplami zwiedzałem nowe tereny , za bardzo tego nie odczuwałem (bardzo szybko padał) , lecz gdy spróbowałem solo straciłem 2 uhy (w00t !!).
Loot : Loot jest wprost proporcjonalny do ataku .
Gdy biliśmy te pare/parenaście dragów wypadły nam 2x dragon shieldy pare life crystalów , i dragon hammer.
Nie wiem moze to tylko szczeście , jednak ze loot jest lepszy :P

Siergiey
13-08-2004, 13:37
Cyce, slimy: nie pamietam ile zabilem, ale troche bylo, wiec tak:
Nie widac zadnej roznicy, chociaz wydaje mi sie, ze slimy maja slabszy def niz wczesniej, a w cyce hity jak wchodzily tak i teraz wchodza tak samo, bez uszczerbku na zdrowiu. (palek jestem)
Apropo guardow, w nich raczej tez nic sie nie zmienilo bo hit z luku ladnie wchodzily, i bylo by bez straty hp gdyby nie lagggggi ;P Co jest dziwne, bo gdy czekam na resp wszystko jest w porzadku, a gdy ide po guarda zaczynaja sie schody w postaci lagow ;( Super lag spell? xD

Kajzer
13-08-2004, 18:53
no coz
beholder sie zrobil mocniejszy o wiele ma kilka nowych atakow wali z hmm i z czegos czym wali shaman wysysa tez mane wydaje mi sie ze teraz zostawia czesciej loot zabilem 5 bh i wypadly mi 2 two handy def u bh sie nie zwiekrzyl czyli standardowo po 3 hitach padal ;]

co do guardow wydaje mi sie ze zmnejszyli ich obrone ale zwiekrzyli atak nie zabilem ich duzo ale takie mam wrazenie cos za duzo mi uh idzie
...
withe sie staly mocniejsze wala po 50 z czegos jak shaman tez wiec ich lanie stalo sie juz calkiem nieoplacalne a spotkanie z 2 naraz moze byc nawet niebespieczne..;/

moze dodam jakie sa potwory ktore doszly w update
hijena cos jak wolf slabe
cobra cos jak snake moze delikatnie mocniejsze i zatruwa prawie zawsze
larwa cos jak rotworm
scarab slabsze od cyca ale zatruwa zawsze jak poison feld co bywa troche uciazliwe;/

acent scarab hmm no coz:D zabilem wczoraj 3 bija czasem naprawde mocno ( mnie udezyl za 171 raz) ale przewaznie bija cos kolo 100 zatruwaja bardzo mocno po 20 odbiera przy skilach 75/74 i guardian halberd + ring levelu 36 szlo mi okolo 5 uh na jednego czyli jest calkiem nieciekawy;] proponuje go bic z pallkiem albo dwoma bo loot calkiem ciekawy zostawia ;] jaki? hehe przekonacie sie jak zabijecie:)
milego hunta :)

segnis
13-08-2004, 18:59
Amki- zabitych ok.:20
Obrona:Roznicy w obronie nie zauwazylem
Atak-bija znacznie mocniej, kiedys bilem 6 na raz i hp nie spadalo mi do zoltego, a teraz jak bije 3 na raz to hp mi spada do zoltego.
Loot: nic sie nie zmienilo.

Valkirie- zabitych ok.:10
Obrona: roznicy nie zauwazylem.
Atak: Czesciej i mocniej trafiaja. Kiedys bilem 3 na raz i hp schodzilo mi do zoltego, a teraz jedna potrafi mi zabrac ok. 100 hp !
Loot: nie zauwazylem zmian.

Przed update polowalem na amki i valkirie na ok.15 lvlu, po update mialem 18.

cYa
Segnis

Brix
15-08-2004, 00:19
Pisze to poraz drógi tylko że w innym poście ;) :

Beholder : This is one of the mosnters that got more extra powers. It's obvious that got helped by the ruler of the undead, since this enygmatic monsters always had a very tight relation with the undeads. Those monsters now count with a stronger energy missil, a new fire missile and the capacity of drain mana.

Giant Spider : This monster, along with others, obtained a haste spell apart of an increased melee power. This new power allows them to run like hell, so they won't be hunted anymore by low level paladins or mages. The spell needed now is around 50-60. Same changes seems to have applied to Orc Berseker.

Dragons : This green beasts and their leaders, the dragon lords, now use their fire attacks more oftenly, as have been reported.

Black knight: Those lonely knight who serves death isntead of justice get a prize from death's master. Now Black Knights are able to use the powerful Berserk spell "Exori" .

Se przetłumaczcie :P... To tyle Cya :]

Klusek07
17-08-2004, 03:17
Ork Berserker - jak by troszke slabszy ;)
orc warior - bije mocniej, obrona chyba bez zmian
orc sperman - szybszy (czasami) :/
witch - duuza roznica, czesciej i mocniej leje :/
monotaur - odrobine mocniej
mino archer - o qurde ;)
dwarf soldier - chyba bez zmian :confused:
amazonka - czesciej trafia
valkiria - bez wiekszych zmian, mam wrazenie ze slabsza jest ;)

PLX PLX PLX
17-08-2004, 15:15
Co tu duzo mowic... noob plx
ten sam loot i ten sam atack i to samo all........ naprawde to tylko fuks fart szczescie czy jak chcesz to nazwij ale nic sie niezmienilo..... wiec nieprzesadzajmy kk? :P