Pokaż pełną wersje : Poprawiony system odzyskiwania kont
Update jest tuż za rogiem, i znacie już wiele z nowych atrakcji jakie ze sobą niesie. Poza tajemniczymi wyspami, piratami i nowymi outfitami tegoroczna letnia aktualizacja przyniesie też poprawiony system odzyskiwania kont.
Począwszy od tego udpate wszystkie dotychczasowe personalizacje zostaną anulowane. Zamiast tego będzie można zarejestrować swoje konto, co niesie za sobą wiele zalet: chociażby to, że w przeciwieństwie do dotychczasowych personalizacji podane dane będą mogły być zmienione aby zawsze pozostawały aktualne. Ponadto, rejestracja będzie dostępna wszystkim graczom, więc nawet ci nie posiadający premium account będą mogli otrzymać recovery key. Co najważniejsze, za małą opłatą (tak, w prawdziwych pieniądzach), właściciel zarejestrowanego konta będzie mógł zażądać wysłania mu na podany przy rejestracji adres nowego rec keya (prawdziwą pocztą). Nigdy więcej kopii paszportów, wysyłania listów do CipSoftu - ma być prościej i bezpieczniej.
Nowy system będzie dostępny po update. Jest BARDZO zalecane aby po udostępnieniu tej opcji jak najszybciej zarejestrować swoje konto. Pamiętajcie też o zapisaniu nowych recovery keyów które zostaną wyświetlone tylko raz - po rejestracji. Należy też podać prawdziwe i kompletne dane, aby w razie potrzeby móc otrzymać nowy rec key.
Listy zawierające kopie paszportów będą jeszcze akceptowane przez okres przejściowy 28 dni. Po 28 sierpnia nie będzie już można otrzymać nowego rec keya w stary sposób (czyżby ukryty podtekst ze update nastąpi 1 sierpnia?)
nie! tylko nie update 1 sierpnia ;[ 3 sierpnia jade na tydzien na obóz ;[
Guardian anubite
28-07-2006, 20:10
Prosze o odpowiedz na PW kogos doswiadczonego bo jeżeli jest taka sytuacja mam recka i wlasnie mialem prosić o zmiane bo nie powołana osoba go ma. ale ok przeczytalem ten news i czy teraz jak wykonam to co wprowadzą bendzie nowy reck czy stary zostanie?! pozdro
Rascal Alton
28-07-2006, 20:11
Spoko chociaż to dla mnie bez różnicy bo i tak pacca kupuje ^^.
Congrats~ Tibia.pl za szybkość, tym razem lepsza od tibia.org.pl ;)
Żeby nie było off-topa, to ten pomysł jest boski, zadawalająće, że pomyśleli o bezpieczeństwie kont FACC. Update zapowiada się naprawdę dobry.
Tak na boku: Przestańcie krytykować politykę Cipsoftu, bo Oni zarabiają tak na chleb powszedni. Ja już z tym skończyłem, lecz ciągle ta gra jest dla mnie ciekawa i bardzo rozrywkowa.
Pozdrowienia ~
Sir Tibiak
28-07-2006, 20:15
A ja się zabije..... Wysłałem kase na pacc Omaderowi jego niema nie realizuje pacców i zapewne niedostane pacca przed 1 sierpnia i zapewne jak na mój pech bedzie wtedy update..... A tak chciałem być jednym z pierwszych :( Może jakiś modek wie keidy Omader będzie wysyłał już pacce?. A pomysł z rec keyami niezły :p
:> fajnie ze beda REC'e dla faccow :D
Extra bo zgubilem swoj rec key :P
Sir Night Master
28-07-2006, 20:24
fajnie, że chociaż FACCowie bedą mogli się mniej bać o stracenie konta :D
ale i tak Clipsoft sux xD
NOI SUPER! To chyba najlepsze co czeka facce! Personalizacja bez pacc... najważniejsze...
Nie rozumiem tego rec keya... Bo pisze ze przy rejestracji dostane tego rec keya, ale ja MAM juz swoje konto i skad mam wziac tego keya? (jestem FACC ale pisze ze beda rec keye dla FACC)
PeTeRsOn
28-07-2006, 20:26
Nareszcie cipsoft pomyslal o graczach facc :) (eee co sie stanie ze starym rec keyem trza bedzie nowy zrobic :P) GZ cipsoft
Duke Dran
28-07-2006, 20:27
heuheuehuehueh fajnie nawet dla facc'ów xD
Nie rozumiem tego rec keya... Bo pisze ze przy rejestracji dostane tego rec keya, ale ja MAM juz swoje konto i skad mam wziac tego keya? (jestem FACC ale pisze ze beda rec keye dla FACC)
Tutaj słowo 'rejestracja' nie oznacza załozenia konta, ale podanie swoich danych - imię, nazwisko, adres itp. Czyli to co dawniej było personalizacją tylko dla pacc.
Tutaj słowo 'rejestracja' nie oznacza załozenia konta, ale podanie swoich danych - imię, nazwisko, adres itp. Czyli to co dawniej było personalizacją tylko dla pacc.
Aha thx Dabek, teraz łapie, kurde pospieszyłeś sie (czekalem chyba tylko 3-5 minut)
Bardzo dobrze że facce też będą miały rec keye:p .
Hehe, Cipsoft sam nam powiedział kiedy dokładnie będzie update, zawsze było to tajemnicą i nikt nie wiedział kiedy dokładnie nastąpi. Krążyły plotki że 4 Sierpnia miał być publiczny test serer, a 11 Sierpnia dopiero update.
Alien Wight
28-07-2006, 20:33
to teraz nasz kochane faccki przestaną narzekać ze dla nich nic:)
widzicie misiaczki?:D dla was tez sie cos miłego znalazło;)
Pomysł jak najbardziej na miejscu. Firma CipSoft wzięła się porządnie do roboty ^.^ Oby tak dalej B)
Xyrax Knight
28-07-2006, 20:34
Dlamnie ten pomysł z rec keyami jest fajny. Mam male pytanie bo jeżeli posiadam pacc i mam recka to bende musiał zadbać o nowego czy będe mógł używać starego?
nie podniecajcie sie tak bo tam pisze "za drobna oplata" :) wiec nic za darmo
jackass13
28-07-2006, 20:35
No to nareszcie Cip'y pomyślały też o FACC.
a ja i tak nie wiem o co chodzi
Pomysł jak najbardziej na miejscu. Firma CipSoft wzięła się porządnie do roboty ^.^ Oby tak dalej B)
Może i sie do roboty wzieli, mnie nigdy nie schackowali, zawsze pamietalem wszystkie numerki wiec ten rec key to wlasciwie dla mnie niewiele.
Gdyby zrobili wiecej respa potworkow dla pacc, tzn chodzi mi o to zeby sie wiecej ich respilo i dodawali duzo wiecej dla facc a nie tylko dla pacc (dobra dobra, wiem ze chca zeby ludzie kupywali pacce, ale cos dla innch tez sie nalezy)
Nie przeklinaj :p
a ja i tak nie wiem o co chodzi
o to, ze bedziesz mogl odzyskac passy kiedy tylko chcesz bez czekania na e-mail itp... nie mozna tego zmienic jesli sie tego nie zna
@down: o facc?? xd to chyba to samo co o fuck?? XdXdXd
@edit: a ja nie?? >Xd Xd Xd<
Rascal Alton
28-07-2006, 20:37
O facc, ale facc będzie musiał zapłacić :P
A tak btw to myśle ze personalizacja będzie kosztować 5-15zl.
@up
Ja to w ironi napisałem : P
Cięzej bedzie sprzedać konto na allegro ;P
Sir Night Master
28-07-2006, 20:40
"Co najważniejsze, za małą opłatą (tak, w prawdziwych pieniądzach)"
to znaczy, że żeby mieć taki recover key będę musiał wysłać jakąś niewielką kwote pieniężną ?
']Cięzej bedzie sprzedać konto na allegro ;P
mysle ze wlasnie o to chodzi... nic bezinteresownie :)
@down
mysle ze i tak nikt na tym nie traci... tak samo jak by ta sama osooba ciagle grala... tak samo jak np. ktos sprzedaje PACC za itemy w tibi-nikt na tym nie traci-gosc ma pacc, sprzedajacy ma itemy, a cipy (czyt. fonetycznie) maja kase
']Cięzej bedzie sprzedać konto na allegro ;P
Ej no przeciez w kodeksie (czy jak to sie tam nazywa) tibii ZABRANIA sie sprzedawania, dzielenia, oddawania kont !!! Jak raz kolega w szkole mi powiedział ze sobie robi lvlek zeby potem sprzedac konto, to normalnie krwotoku mozna dostac.
PRZECIEZ ZAKAZANE JEST SPRZEDAWANIE KONT (poprostu Jedna osoba moze miec kilka kont, ale kilka osob NIE moze miec tego samogo konta, lub przelewac sie przez kilka rąk)
"Co najważniejsze, za małą opłatą (tak, w prawdziwych pieniądzach)"
to znaczy, że żeby mieć taki recover key będę musiał wysłać jakąś niewielką kwote pieniężną ?
Nie, tylko jeżeli go zgubisz/hakerzy Ci go ukradną czy co tam jeszcze chcesz. Teraz żeby dostać nowy rec key tzreba wysłać list do CipSoftu, teraz CipSoft będzie wysyłał list do Ciebie (tyle że nadal na Twój koszt).
Rascal Alton
28-07-2006, 20:46
Nie, tylko jeżeli go zgubisz/hakerzy Ci go ukradną czy co tam jeszcze chcesz. Teraz żeby dostać nowy rec key tzreba wysłać list do CipSoftu, teraz CipSoft będzie wysyłał list do Ciebie (tyle że nadal na Twój koszt).
Czyli pierwszy rec key za free rozumiem : P
Adamek-graczpiechota
28-07-2006, 20:49
No i chyba nie będzie test servera dla reszty graczy :(
A już myślałem że sobie pozwiedzam teren bez obawy omój level ;/
jestem wielo krotnym posiadaczem pacc, ale fakt ,że posiadacze konta facc bedą mogli miec rec keya jest bardzo mile widziany
Jaki jest w tym sens skoro byle jaki haker bedzie mogl zmienic moje dane i poprosic o przeslanie recka na jego adres? 0.o
spoko :), wrescie moje konto bedzie ciut bezpieczniejsze :)
ale mogliby wprowadzić taki system jak w bankach, polega to na :
masz wpisać haslo ale tylko wyznaczone X liter :
http://liloj2423.w.interia.pl/newpasss.PNG
Obawiam się, że te zabezpieczenia przyniosą więcej kłopotów.
1. Jeżeli ktoś ma rozjebana skrzynkę pocztową, to list może zaginąć.
2. Poczta Polska.
3. Możliwość pomylenia się przy podawaniu adresu, co za tym idzie odbiór może trafić w niepowołane ręce.
4. Jeżeli juz CipSoft wyśle dany list, to trzeba czastować na klatcę, aby śąsiad ci go nie zagrabił. Tak więc miłego basztowania przy skrzynkach pocztowach. (Ahh fajnie sobie to wyobraziłem, śpiac pod skrzynką, lub na klatce schodowej).
5. Złodziejstwo, jeżeli ktoś wie gdzie mieszka dana osoba i np. za wszelką cenę będzie chciała odebrać daną przesyłkę, co będzię jak cię zaskoczy w czasiu snu ?
To tylk moje odczucia, tak szczerze to mnie to mało obchodzi. Lepiej dbać o swoje konta zawczasu, niż potem miec z tym problemy. Pozatym wątpie, że CipSoft długo pociągnie, bo jak komuś zaginie rec, a nowy będzie w innych ręcach, to biada tym którzy się tegu dopuścili ( mam na myśli CipSoft)
Pozdrowienia ~
siniestro
28-07-2006, 21:08
3up
a taki ze w czasie rejestracji masz podac PRAWDZIWE dane których hacker raczej nie zna ;p
MasterGos
28-07-2006, 21:09
Omg niesamowite coś dla facc Teraz moge cip'ą lizać buty ze szczęścia. No ku|/\|@. Do cholery a może dali by tak kilka kratek nowych terenów dla facc. Ale sorki po co ja to pisze skoro jestem tylko noobkiem z facc a jak kupie pacc to będę trząsł tibią. X( Coraz bardzej mi się mniej podoba taka polityka cipsoftu co do facc. Wielu zapomina chyba że gdyby nie facc to by niebyło tej gry!!!(przecież około ~50-60% graczy to facc) Naturalnie gdyby nie pacc to i facc tez by był historią. Wieć może zachowali by jakąś równowage i dali coś więcej dla Facc.
Duch Guardi
28-07-2006, 21:10
UP
Gdyby nie pacc to nie było by facc , bo to dzięki pacc'om są update new servy itp .....
super ! mam nadzieje że pierwszego bedzie update :cup:
O facc, ale facc będzie musiał zapłacić :P
A tak btw to myśle ze personalizacja będzie kosztować 5-15zl.
@up
Ja to w ironi napisałem : P
...
będzie trzeba zapłacic jeżeli będziesz chciał dostac jeszcze nowszego r-keya niż ten który dostaniesz po update -.-.
Ludzie czytajcie uważniej !
The Outlaw
28-07-2006, 21:11
Jaki jest w tym sens skoro byle jaki haker bedzie mogl zmienic moje dane i poprosic o przeslanie recka na jego adres? 0.o
Zmiana danych będzie trwać 30 dni. W chwili gdy haker zmieni dane personalizacji konta na Twój email zostanie wysłane powiadomienie, w którym to będziesz mogł skorzystać z anulacji zmian. Możesz to także zrobić w każdej chwili logując się na swoje konto (po odzyskaniu korzystająć z systemu odzyskiwania danych).
Poza tym: jaki haker zmieniłby dane konta na swoje własne? Dane będą dostępne dla właściciela konta więc wiedziałbyś kto cię zhakował.
--The Outlaw
Update jest tuż za rogiem, i znacie już wiele z nowych atrakcji jakie ze sobą niesie. Poza tajemniczymi wyspami, piratami i nowymi outfitami tegoroczna letnia aktualizacja przyniesie też poprawiony system odzyskiwania kont.
Począwszy od tego udpate wszystkie dotychczasowe personalizacje zostaną anulowane. Zamiast tego będzie można zarejestrować swoje konto, co niesie za sobą wiele zalet: chociażby to, że w przeciwieństwie do dotychczasowych personalizacji podane dane będą mogły być zmienione aby zawsze pozostawały aktualne. Ponadto, rejestracja będzie dostępna wszystkim graczom, więc nawet ci nie posiadający premium account będą mogli otrzymać recovery key. Co najważniejsze, za małą opłatą (tak, w prawdziwych pieniądzach), właściciel zarejestrowanego konta będzie mógł zażądać wysłania mu na podany przy rejestracji adres nowego rec keya (prawdziwą pocztą). Nigdy więcej kopii paszportów, wysyłania listów do CipSoftu - ma być prościej i bezpieczniej.
Nowy system będzie dostępny po update. Jest BARDZO zalecane aby po udostępnieniu tej opcji jak najszybciej zarejestrować swoje konto. Pamiętajcie też o zapisaniu nowych recovery keyów które zostaną wyświetlone tylko raz - po rejestracji. Należy też podać prawdziwe i kompletne dane, aby w razie potrzeby móc otrzymać nowy rec key.
Listy zawierające kopie paszportów będą jeszcze akceptowane przez okres przejściowy 28 dni. Po 28 sierpnia nie będzie już można otrzymać nowego rec keya w stary sposób (czyżby ukryty podtekst ze update nastąpi 1 sierpnia?)
Wracajac do r keya!! Kupilem u was pacc.. i nie dostalem go !! nie moge nic zrobic, np sprzedac postaci..! Jak Ktos MOze TO niech Ktos z waszej ekipy napisze na gg 8505146!
Omg niesamowite coś dla facc Teraz moge cip'ą lizać buty ze szczęścia. No ku|/\|@. Do cholery a może dali by tak kilka kratek nowych terenów dla facc. Ale sorki po co ja to pisze skoro jestem tylko noobkiem z facc a jak kupie pacc to będę trząsł tibią. X( Coraz bardzej mi się mniej podoba taka polityka cipsoftu co do facc. Wielu zapomina chyba że gdyby nie facc to by niebyło tej gry!!!(przecież około ~50-60% graczy to facc) Naturalnie gdyby nie pacc to i facc tez by był historią. Wieć może zachowali by jakąś równowage i dali coś więcej dla Facc.
o dark catedrze też nic nie było mówione, a jednak Cipsoft zadbał o te tereny dla Facc, jak większośc narzekasz przed update nie wiedząc jeszcze jak to będzie...
Wracajac do r keya!! Kupilem u was pacc.. i nie dostalem go !! nie moge nic zrobic, np sprzedac postaci..!
człowieku, ty sobie spersonalizuj najpierw konto ... :/
Edit: chyba że minął tydzień i masz wała..
Jedno jest pewne cip-y podpowiedziały nam kiedy będzie upek :cup: Już 1 mam cały dzień dla siebie zarezerwowany :p Teraz pytanie czy to kolejny dupny up ze strony cip czy też może dla facc-a będzie więcej niż rec kay :P dowiemy się już 1 :)
zaraz zaraz co resjrtujemy albomi vódka oczy zamuliła albo ja tego nie rzoumiem :P rejstrujemy konto bankowe? chybatak skoro trzeba jakąś kase wysyłąć...
MasterGos
28-07-2006, 21:23
o dark catedrze też nic nie było mówione, a jednak Cipsoft zadbał o te tereny dla Facc, jak większośc narzekasz przed update nie wiedząc jeszcze jak to będzie...
Może i masz racje może przesadzam ale i tak jest to niepokojące >.< że co news tylko o Pacc słysze albo to że przez wielu Facc jest traktowany jako grupa "darmozjadów" a na takie teksty jest tylko jeden komentarz "ty też byłeś kiedyś Facc" watpię żeby był ktoś kto kupił pacc jak tylko zainstalował tą gre.
Wniosek:Jeśli cip soft niezacznie dbać choć tak ja w połowie o pacc to straci potencjalnych klientów(to tak z czysto ekonomicznego punktu widzenia).
Rinnaroc
28-07-2006, 21:27
nie podniecajcie sie tak bo tam pisze "za drobna oplata" :) wiec nic za darmo
Za drobną czyli pewnie z 10 euro :P
Czy ktoś mi może coś wytłumaczyć ? Jeżeli miałem chara spersonalizowane dane na mnie, został sprzedany. Koleś gra już coś rok zrobił ładny lvl - czy po update on spersonalizuje dane na siebie ? Bo jak tak no to już go sobie nigdy nie hakne ;(
zaraz zaraz co resjrtujemy albomi vódka oczy zamuliła albo ja tego nie rzoumiem :P rejstrujemy konto bankowe? chybatak skoro trzeba jakąś kase wysyłąć...
zal.... personalizujesz sobie konto zeby dostac rec keya co bylo mozliwe tylko dla PACC a po update i dla FACC...
Nareszcie jakaś zmiana, bo wysyłanie kopi było bardzo kłopotliwe i nieporęczne...
Jeżeli tak to moje przypuszczenia będą trafne :D
Prosze o odpowiedz na PW kogos doswiadczonego bo jeżeli jest taka sytuacja mam recka i wlasnie mialem prosić o zmiane bo nie powołana osoba go ma. ale ok przeczytalem ten news i czy teraz jak wykonam to co wprowadzą bendzie nowy reck czy stary zostanie?! pozdro
Przecież jest napisane, że stare nie będą działać, o maaaatko...
NO NIEE... dowiedzielismy sie,ze (prawdopodobnie) upek bedzie 1... a ja mam bana do 3 za <ironia>kupowanie itemow<ironia>
mam super fartaxD (po angielsku bąka\pierdniecie)
uu..bardzo sympatyczna opcja..GZ CIPy!:cup:
The Outlaw
28-07-2006, 21:46
Czy ktoś mi może coś wytłumaczyć ? Jeżeli miałem chara spersonalizowane dane na mnie, został sprzedany. Koleś gra już coś rok zrobił ładny lvl - czy po update on spersonalizuje dane na siebie ? Bo jak tak no to już go sobie nigdy nie hakne ;(
Jesteś bardzo cudowną osobą. Niech cie trąd dotknie.
--The Outlaw
Tutorzy wiedzieli o tym od dawna, bo CipSoft musiał nas przygotować do odpowiadania na pytania dotyczące nowego systemu, więc dla niektórych z nas to żadna nowość :P.
A co do samego systemu - wydaje się o niebo lepszy od poprzedniego, ale jak to będzie wyglądało w praktyce, okaże się w przyszłości.
Rinnaroc powinien za ten komentarz dostac bana -.-
Ard Carraigh
28-07-2006, 21:53
Skoro nie będzie personalizacji konta, to jak będzie z możliwością zostani tutorem ? Bo właśnie spersonalizowane konto było potrzebne by przystąpić do egzaminu ... teraz niby każdy będzie mógł być tutorem ?? Kosmos ... choć mały plus dla bezieczeństwa graczy, znajac życie wiekszość i tak nie będzie tego robić ;) I nadal będą "fri itemz plx i`am hacked" :P
spoko :), wrescie moje konto bedzie ciut bezpieczniejsze :)
ale mogliby wprowadzić taki system jak w bankach, polega to na :
masz wpisać haslo ale tylko wyznaczone X liter :
http://liloj2423.w.interia.pl/newpasss.PNG
Albo dostajesz "klawiaturę", na której wstukujesz myszką hasło po literze (klawiatura ma losowe rozstawienie klawiszy). I by hacków było tyle, co na www.zalogujsietodostanieszpacca.xxx.org
Co do r-keya, to właśnie jak to będzie ze zmianą danych?
Bo jeśli w dowolnej chwili, to ktoś nas hacknie, kupi r-keya i po końcie.
Skoro nie będzie personalizacji konta, to jak będzie z możliwością zostani tutorem ?
Teraz wymagane będzie po prostu 'posiadanie pacc chociaż raz w historii konta'.
DaniaStone
28-07-2006, 22:20
na 100% nie bedzie 1 sierpnia uptade, poniewaz musieli by juz wlaczac test serwera. Wiec watpie w to
Rec key good pomysl!
hehe Mi się to podoba ponieważ sprzedawanie postaci dla mnie było czymś normalnym i nigdy nic do tego nie miałem to teraz jeszcze będzie bezpieczne.
Przy okazjic eny postaci podskoczą w góre a zarazem zapewne i intemków czyli może być ciekawie ale no cuz czas pokaże , dzięki nowemu update spewnością szybciej sprzedam chara ^^
zaraz zaraz jeżeli FACC bedzie mogl spersonalizowac konto to bedzie mogl zostac takze Tutorem!!
Reiven_Thormund
28-07-2006, 22:25
Kurde, czy tu sa sami idioci??? Po pierwsze jak mozna narzekac na to, ze Cip soft dba tylko o facc? Niech wszyscy milosnicy charowki za darmo (bo jak to ma sie inaczej nazywac) napisza do mnie, podam im wtedy moj adres i pomaluja mi za darmo cale ogrodzenie do okola domu i uzloza za darmo kostka 100 metrow drogi. Milo by bylo jakby sami ta kostke kupili.
Dalej - czy naprawde nasze szare komorki nie sa w stanie przetworzyc jasno napisanego tekstu. Juz Dabek odpowiedzial na to pytanie, ze rejestracja nie jest platna, tylko zamiana klucza. No ale polecialo 10 postow, ze pewnie to z 10 euro kosztuje.
A do pana Xerc'a - czy Ty naprawde sadzisz ze setki ludzi nie ma co robic, tylko codziennie wlamywac Ci sie do skrzynki i sprawdzac czy przypadkiem tam nie ma klucza??? Skad Ci ludzie maja wiedziec, ze Ty poprosiles o wyslanie klucza na swoj adres. I po drugie skad maja ten klucz miec, przeciez wyslwietla Ci sie on raz na ekranie komputera. Wystarczy zapisac gdzies gdzie bedzie bezpieczny i po problemie.
PS Xerc, podaj mi swoj adres, bo jak tylko zrobisz rejestracje, to z kilkoma kolegami zamierzam czatowac pod Twoja skrzynkia, czy akurat nie przyszedl do Ciebie klucz.
na 100% nie bedzie 1 sierpnia uptade, poniewaz musieli by juz wlaczac test serwera. Wiec watpie w to
Rec key good pomysl!
a potrafisz czytac?
customer17
28-07-2006, 22:25
To przeciez CipSoft zbankrutuje i bedzie po tibii zalozmy noobek zalozy sobie 50 kont dziennie otworzy sobie ksiazke telefoniczna i jazda 50 listow dziennie beda wysylac z rec keyami :D przewiduje koniec tibii lol to taki joke mam nadzieje ze nikt sie tego nei podejmie bo to by byl szczyt :D
a ogolnie sux ze nie ma testa .... czekalem na niego od zimy :(
Reiven_Thormund
28-07-2006, 22:27
To przeciez CipSoft zbankrutuje i bedzie po tibii zalozmy noobek zalozy sobie 50 kont dziennie otworzy sobie ksiazke telefoniczna i jazda 50 listow dziennie beda wysylac z rec keyami :D przewiduje koniec tibii lol to taki joke mam nadzieje ze nikt sie tego nei podejmie bo to by byl szczyt :D
a ogolnie sux ze nie ma testa .... czekalem na niego od zimy :(
Kurde, czy majac ponad 100 lv mozna nie umiec czytac??? wlasnie do tego tyczy sie haslo "za drobna oplata" wiec na kazdym takim noobku Cipy zarobia.
Marek Tibioman
28-07-2006, 22:28
Co do r-keya, to właśnie jak to będzie ze zmianą danych?
Bo jeśli w dowolnej chwili, to ktoś nas hacknie, kupi r-keya i po końcie.
Tez tak sobie pomyślałem, że jak mamy hacka to hacker tylko zmieni dane, a zwłaszcza adres na swój, kupi sobie załóżmy za 5euro nowego rec keya i już ma za 5 euro 100lvl -.- No nie wiem zobaczymy po update jak to będzie wyglądało bo trochę mi się wierzyć nie chce, że CipSoft o tym nie pomyślal:p Albo jak ktoś kupi konto to odrazu zmieni wszystkie dane, zamówi sobie nowego rec keya i już nie musi się martwić o to, że stary owner go hacknie, a teraz jak chciałeś kupić konto (które miało/ma PACC) to musiałeś się liczyć z tym, że w każdej chwili możesz się z nim pożegnaćX( A Cipy na pewno mają gdzieś zarejestrowane, kto jest właścicielem danego konta z pacc więc jakby zobaczyli, że ownerem jest osoba o zupełnie innych danych to by wiedzieli, że jest nowy owner, a więc z tego wynika, że cipy zaczną popierać sprzedaż kont tak samo jak aimbotyX(
Nareszcie cos konkretnego dla Facca...:]
Reiven_Thormund
28-07-2006, 22:37
Tez tak sobie pomyślałem, że jak mamy hacka to hacker tylko zmieni dane, a zwłaszcza adres na swój, kupi sobie załóżmy za 5euro nowego rec keya i już ma za 5 euro 100lvl -.- No nie wiem zobaczymy po update jak to będzie wyglądało bo trochę mi się wierzyć nie chce, że CipSoft o tym nie pomyślal:p Albo jak ktoś kupi konto to odrazu zmieni wszystkie dane, zamówi sobie nowego rec keya i już nie musi się martwić o to, że stary owner go hacknie, a teraz jak chciałeś kupić konto (które miało/ma PACC) to musiałeś się liczyć z tym, że w każdej chwili możesz się z nim pożegnaćX( A Cipy na pewno mają gdzieś zarejestrowane, kto jest właścicielem danego konta z pacc więc jakby zobaczyli, że ownerem jest osoba o zupełnie innych danych to by wiedzieli, że jest nowy owner, a więc z tego wynika, że cipy zaczną popierać sprzedaż kont tak samo jak aimbotyX(
O kurde, czy ludzie naprawde nie potrafia myslec? Po pierwsze jezeli zmiana maila trwa 30 dni, to myslicie ze tak od razu mozna zmienic dane konta? Przeciez napewno z miesiac trzeba bedzie czekac na zmiane adres, co za tym idzie nie bedzie mozna tak latwo konta zhakowac. Po drugie, nie rozumiem jak doszedles do tego ze CipSoft zacznie popierac sprzedasz kont, a nie banowanie takich ludzi.
hehe Mi się to podoba ponieważ sprzedawanie postaci dla mnie było czymś normalnym i nigdy nic do tego nie miałem to teraz jeszcze będzie bezpieczne.
Przy okazjic eny postaci podskoczą w góre a zarazem zapewne i intemków czyli może być ciekawie ale no cuz czas pokaże , dzięki nowemu update spewnością szybciej sprzedam chara ^^
Jakbys nie zauwazyl, to teraz o wiele trudniej bedzie sprzedac postac, poniewaz (jezeli spersonalizujesz konto) to bedziesz musial czekac okolo miesiac na zmiane adresu na jego. Czy uwazasz, ze ktos kupi od Ciebie spersonalizowane konto, wiedzac, ze w kazdej chwili mozesz do haknac?
Jakbys nie zauwazyl, to teraz o wiele trudniej bedzie sprzedac postac, poniewaz (jezeli spersonalizujesz konto) to bedziesz musial czekac okolo miesiac na zmiane adresu na jego. Czy uwazasz, ze ktos kupi od Ciebie spersonalizowane konto, wiedzac, ze w kazdej chwili mozesz do haknac?
A jak do tego doszedłeś że będzie trwało miesiąc? Gdzie to przeczytałeś?
Cristiano Lisek
28-07-2006, 22:48
dobrze nie wiem o co chodzi w tym keyu ale powiedzcie mi czy jak juz zostalem shackowany i nie mam jak odzyskac to teraz mam jakies szanse? pls nie zaczynajcie od wyzwisk po prostu odpowiedzcie tak czy nie moze byc z krotkim komentarzem do tego
Rascal Alton
28-07-2006, 23:00
...
będzie trzeba zapłacic jeżeli będziesz chciał dostac jeszcze nowszego r-keya niż ten który dostaniesz po update -.-.
Ludzie czytajcie uważniej !
Na tej samej stronie sie poprawiłem :P.(na tej samej co ty napisałeś posta)więc troche spostrzegawczości i byś nie musiał pisać tego posta.
Taka duża sprawa do tutorów czy macie jakieś informacje i możecie potwierdzić że upek będzie 1 Sierpnia ?? Jestem bardzo ciekaw ale nie tylko ja 8o
Reiven_Thormund
28-07-2006, 23:08
dobrze nie wiem o co chodzi w tym keyu ale powiedzcie mi czy jak juz zostalem shackowany i nie mam jak odzyskac to teraz mam jakies szanse? pls nie zaczynajcie od wyzwisk po prostu odpowiedzcie tak czy nie moze byc z krotkim komentarzem do tego
Po upade bedziesz mogl spersonalizowac swoje konto, tzn. podasz swoje prawdziwe dane - imie, nazwisko, adres. Otrzymasz wtedy recover key, czyli klucz. Dzieki niemu bedziesz mogl uzyskac nowy haslo i/lub numer (nie wiem dokladnie). Ten klucz znasz tylko Ty i bedzie on wyswietlony tylko raz na Twoim ekranie. Uzyskanie nowego klucza wymaga oplaty (nie wiadomo jakiej) wyslalnej do CipSoftu.
Nowogard
28-07-2006, 23:17
super ale nadal mało rzeczy dla facc :geek:
Może i sie do roboty wzieli, mnie nigdy nie schackowali, zawsze pamietalem wszystkie numerki wiec ten rec key to wlasciwie dla mnie niewiele.
Chciałbym zasugerować, ciebie nigdy nie shakowali, ponieważ nie miałeś "wrogów". Myslisz że filmiki z hakowania 100+lv wzioły się stąd że ktoś sciągnoł keyloggera, wszedł na stronke z paccem, sciągnoł samowypakowywujące archiwum - nie. Są ludzie którzy "poprostu chcą - to robią" taka jest prawda.
A recorvery key, jest bo to by odzyskać już postać - nie przedmioty ;) Wkońcu jeśli ktoś "porzycza konto" to nie po to żeby sobie na nim pograć. ;)
Lecter Shan
28-07-2006, 23:38
BTW
Test server jest ale tylko dla niektórych (chyba tutorów).
Wracajac do tematu
Mi podoba się ten pomysł z reg-key. Jak dla mnie za dużo to nie zmieni (u mnie) ale Facc mogą mieć większe poczucie bezpieczeństwa. Bo hacki i tak będą. Tej plagi nikt nie zniszczy;(
MasterGos
28-07-2006, 23:53
"Są ludzie którzy "poprostu chcą - to robią" taka jest prawda."
Bez przesady bo gdyby tak było to każdy kto osiągnie ponad 50lvl mógłby a w zasadzie został by shackowany. Z tego co się orientuje to haker musi mieć choć adres ip albo email(potrzebny jest jakiś punkt zaczepienia) no i trzeba ominąć firewalla co też proste nie jest. Ale mało wiem o tych sprawach więc nie wiem czy to co napisałem nie mja się z prawdą.
Ej to by bylo fajne jakby update pierwszego wyszedl ;d
Jeszcze caly miech zabawy by byl :D
Vanhelsen
29-07-2006, 02:13
Obawiam się, że te zabezpieczenia przyniosą więcej kłopotów.
1. Jeżeli ktoś ma rozuwielbiam jeść bananyana skrzynkę pocztową, to list może zaginąć.
2. Poczta Polska.
3. Możliwość pomylenia się przy podawaniu adresu, co za tym idzie odbiór może trafić w niepowołane ręce.
4. Jeżeli juz CipSoft wyśle dany list, to trzeba czastować na klatcę, aby śąsiad ci go nie zagrabił. Tak więc miłego basztowania przy skrzynkach pocztowach. (Ahh fajnie sobie to wyobraziłem, śpiac pod skrzynką, lub na klatce schodowej).
5. Złodziejstwo, jeżeli ktoś wie gdzie mieszka dana osoba i np. za wszelką cenę będzie chciała odebrać daną przesyłkę, co będzię jak cię zaskoczy w czasiu snu ?
To tylk moje odczucia, tak szczerze to mnie to mało obchodzi. Lepiej dbać o swoje konta zawczasu, niż potem miec z tym problemy. Pozatym wątpie, że CipSoft długo pociągnie, bo jak komuś zaginie rec, a nowy będzie w innych ręcach, to biada tym którzy się tegu dopuścili ( mam na myśli CipSoft)
Pozdrowienia ~ROTFL!!! I love you Beybe!
1) jak ktoś ma zniszczoną skrzynkę, to warto ją naprawić -.-'
2) oj, już widzę jak listonosze wytrzepują wszystkie przesyłki od CipSoftu i kradną acce...
3) to trzeba kurczę, patrzeć co się wpisuje! A dodatkowo ma być możliwość edytowania danych więc jak się pomylisz to poprawisz :)
4) Ke? to jakie ty chłopie masz skrzynki? Jakoś nikt nigdy u mnie do skrzynki się nie włamał -.-''
5) E, jak ja bym miał kogoś "zaskakiwać" w czasie znu to bym prędzej szukał kasy a nie głupiego papierku od CipSoftu A by się przed tym bronić, jak już zapamiętasz nowy r-key to możesz kartkę a) spalić b) pociąć i wyrzucić c) zjeść...
Ja z tego pomysłu jestem zadowolony, w końcu coś sensownego :) Tyle, że sprawa ułatwia robotę jeśli chodzi o handel kontami, w końcu nie musimy się martwić, że dawny owner skorzysta z przypomnienia konta ;)
Reiven_Thormund
29-07-2006, 02:42
Ja z tego pomysłu jestem zadowolony, w końcu coś sensownego :) Tyle, że sprawa ułatwia robotę jeśli chodzi o handel kontami, w końcu nie musimy się martwić, że dawny owner skorzysta z przypomnienia konta ;)
Kurcze, pomyslcie chwile, przeciez jezeli teraz czeka sie miesiac na zmiane adresu email, to myslicie, ze dane sie bedzie edytowalo w jeden dzien???? Dziwi mnie, ze nikt nie wpadl na to, ze CipSoft wlasnie w ten sposob chce przciwdzialac sprzedarzy kont. Jezeli wszyscy spersonalizuja konta, to pozniej trzeba zeby sprzedac konto, trzeba bedzie znalesc kogos kto kupi, wpisac jego dane i czekac miesiac na zmiane, chyba ze ktos Ci zaufa i bedzie gral z Twoimi danymi (czytaj: podekspi Ci przez miesiac postac)
Ale Faza Ja swego Re-key'a zgubilem a raczej stara wywała tyg temu i sie zdołowałem ale faza!!! a jak Update 1 sierpnia bendzie to tesz dobrze ^^ dla mego Re-key'a
The best pomysł bo własnie otrzymalem 52 sorca i niewiem czy ma rec keya gdyby do update kolo mnnie niechaknol to nowy rec key i jazda ;p
Rzeberko
29-07-2006, 08:45
Przeczytalem caly temat i wszystkie wypowiedzi.... ale nie moglem znalesc jednej rzeczy tzn. całą operacje zwiazana z personalizacje bedziemy mogli przeprowadzic na tibia.com w MY ACCOUNT ?? Prosze o szybką odpowiedz :P
Wreszcie coś dla FACC nietrzeba się bać o konto :D
Ponczekm
29-07-2006, 09:45
A akurat 1 sierpnia to ja wyjezdzam nad moze na 5 DNI :baby: ale jak wroce to nadrobie straty :cup: :D :cup:
Rzeberko
29-07-2006, 10:08
Słyszalem jeszcze z innego źródla, ze Update ma byc 3 sierpnia o 11 w nocy, ale to pewnie kolejne plotki, dokladna date i czas update znaja tylko czlonkowie CipSoft [chyba :p ]
druidek12
29-07-2006, 10:11
@up
Też tak myślę ;) Że 3 sierpnia o 11 w nocy.
nad moze na 5 DNI
nad co? może na 5 dni? czyli nie wiesz dokładnie?
Kubalolz
29-07-2006, 10:25
f a j n i e
Update jest tuż za rogiem, i znacie już wiele z nowych atrakcji jakie ze sobą niesie.
A nie prawda bo tuż za rogiem jets żubr! :P
Hm... Jeśli update będzie 1 sierpnia to zostaly jeszcze 3 (tak?) dni. Albo up nie będzie 1 ierpnia albo nie będzie test serwa. Nie wiem co byloby fajniejsze.
Skoku Skoczek
29-07-2006, 11:03
Ej b.prosze o PW kogos kto wie to co sie zaraz spytam! O co hodzi z tą małą opłatą za prawdziwe pieniądze?? Za co to bedze ta opłata i o co hodzi i czy trzeba ja placic?? I Ile to bedzie??
PS. Czy jak bym kupywał pacca przez tibia com to bym mógł wyslac im polskie pieniądze zcy nie?? Bo w moim banku niestety euro sie nei da!?! Prosze o PW błagam!!!;( ;( ;( ;( ;(
Bueheh Jeszcze bedom musiec płacic za personalizacje konta niema to jak miec Pacc:cup: Pacc ROX
Nie beda musieli placic za personalizacje tylko jak beda chciali nowego rec keya.
Bueheh Jeszcze bedom musiec płacic za personalizacje konta niema to jak miec Pacc:cup: Pacc ROX
Spammer, fakt twój podpis świadczy, że do szkoły niechętnie chodzisz. Nie podniecaj się, że masz pacc, nie jesteś zajefajny, jesteś noobem.
"Bueheh" bendzież walił gruche, bo marz paka?
Ciągle widzę i słyszę "Facc też się coś należy", a właśnie nie... Facc nic się nie należy, żerujecie za darmo na sporo kosztujących serwerach Tibii, żerujecie na kliencie Tibii, który i tak 50% z was ma zmodyfikowany, używacie MC, Macro, Cave botów i powtarzacie, że wam się coś należy? Co to, Mamy Cię?
Tylko posiadacze Pacc mogą powiedzieć, że im się coś należy, płacą, a jak się nie podoba to wyjazd na prywatne serwery, wow, guildwars i tak dalej...
Jeżeli ktoś uważa, że mój przekaz był inny od "Facc się nic nie należy" to zapraszam do nauki czytania ze zrozumieniem.
Bez przesady bo gdyby tak było to każdy kto osiągnie ponad 50lvl mógłby a w zasadzie został by shackowany.
Mógłby być ale nie jest.
Są ludzie którzy (patrz. hacki pod MMORPG) potrafią zrobić coś co ominie zapory dużych firm, więc czym jest włamanie na komputer przeciętnego gracza. Punkt zaczepowy mówisz, gdzieś wyczytałem o kradzieży Dooma 3 z rąk twórców w czasie powstawania - i jak tutaj sie nie bać o własnego PC'ta w którym zabezpiecznia są bilionowo gorsze niż w profesjonalnych firmach dysponujących milionami.
Ej b.prosze o PW kogos kto wie to co sie zaraz spytam! O co hodzi z tą małą opłatą za prawdziwe pieniądze?? Za co to bedze ta opłata i o co hodzi i czy trzeba ja placic?? I Ile to bedzie??
PS. Czy jak bym kupywał pacca przez tibia com to bym mógł wyslac im polskie pieniądze zcy nie?? Bo w moim banku niestety euro sie nei da!?! Prosze o PW błagam!!!
Przeczytaj topic w całości, tak dla pewności z 5 razy i powinnieneś sie dowiedzieć.
Co do pacca, kup przez providera - allegro.pl / tibia.pl
MasterGos
29-07-2006, 12:26
Ciągle widzę i słyszę "Facc też się coś należy", a właśnie nie... Facc nic się nie należy, żerujecie za darmo na sporo kosztujących serwerach Tibii, żerujecie na kliencie Tibii, który i tak 50% z was ma zmodyfikowany, używacie MC, Macro, Cave botów i powtarzacie, że wam się coś należy? Co to, Mamy Cię?
Tylko posiadacze Pacc mogą powiedzieć, że im się coś należy, płacą, a jak się nie podoba to wyjazd na prywatne serwery, wow, guildwars i tak dalej...
Jeżeli ktoś uważa, że mój przekaz był inny od "Facc się nic nie należy" to zapraszam do nauki czytania ze zrozumieniem.
Odp:
Facc jest traktowany jako grupa "darmozjadów" a na takie teksty jest tylko jeden komentarz "ty też byłeś kiedyś Facc" watpię żeby był ktoś kto kupił pacc jak tylko zainstalował tą gre.
Wielu zapomina chyba że gdyby nie facc to by niebyło tej gry!!!(przecież około ~50-60% graczy to facc) Naturalnie gdyby nie pacc to i facc tez by był historią. Wieć może zachowali by jakąś równowage i dali coś więcej dla Facc.
Ale sorki po co ja to pisze skoro jestem tylko noobkiem z facc a jak kupie pacc to będę trząsł tibią. (ironia)
Radze czytać poprzednie posty !!!
Mial Nika
29-07-2006, 12:27
Dobrze cipsoft to wykombinowal mysle ze teraz bedzie latwiej a co do update na 1 sierpnia to juz sie nie moge doczekac outfitow i nowych miejsc za to nie chce tych zmian typu walenia na battle bloker nie moze otwierac loota santaima moze byc ale niekoniecznie ;-p
borcio992
29-07-2006, 12:50
a jak bedzie wygladal test na tutora ? bo czeba miec spersonalizowane kąto !! to chyba facc tesz bedzie mogl zostac tutorem ^^
P.S
jak jusz mam mojego recover key i mi sie pac skonczyl to go strace ?
Airam Naver
29-07-2006, 12:59
może facce beda mogly byc tutorami/gmami ^^^
MasterGos
29-07-2006, 13:00
a jak bedzie wygladal test na tutora ? bo czeba miec spersonalizowane kąto !! to chyba facc tesz bedzie mogl zostac tutorem ^^
Teraz wymagane będzie po prostu 'posiadanie pacc chociaż raz w historii konta'. by zostać Tutorem
Czytajcie poprzednie posty!
siniestro
29-07-2006, 13:03
3up
ojej dziecko neostrady
@topic
sadze, ze Cip zrobil ten rec key z jednego powodu. Mianowicie chodzi mi o to, ze ludzie sprzedaja konta w sklepach internetowych i czesta pisza "postac nigdy nie miala pacc wiec nie ma rec keya". Mysle, ze chodzi o zahamowanie sprzedazy kont i granie samemu :))
Lol -.- Schowaj się razem z tymi bezsensownymi texcikami typu "Facc się nic nie należy":baby:
Jako FACC tesh miałes takie wrzuty? Tekst z używaniem macro itp tesh mnie rozbawił. Według ciebie Facc to jakiś podgatunek gracza nie potrafiący uczicwie grac. Wierz mi że pod względem używania programów tego typu
FACC niczym nie rózni sie od PACC. Częsciej widze raczej Pacoowiczów siedzacych na cavebotach.;) Nie uważam takze ze gracze facc mają zbyt mało. Często widze tesh texty o Katedrze.. miejsce dobre ale od czasu updatu z rużczkami stało sie bardziej zanoobione niz fibula i cyclops hill.
Srry za offtopic ale gdy widze dziecko (któremu "mamusia" albo "tatuś "
kupiło pacca zeby cicho w pokoju siedziało) prubuje ukazac swoja wyższosc nad graczami facc to krew mnie zalewa B)
Btw: Mam nadzieje że update bedzie 1 Sierpnia
Rzeberko
29-07-2006, 13:54
Jak juz ktos wspomnial, teraz zeby zostac Tutorem bedzie trzeba przynajmniej raz w histori konta miec PACC....... Wystarczy zebyscie cale tematy czytali, a sami byscie do tego doszli..... :p
Są 2 możliwości:
1.90% użytkowników tego forum to osoby nie umiejące czytać
2.Tak na prawe to forum nie istnieje a osoby piszące tu posty są wynajętymi aktorami udającymi totalnych idiotów (są wyjątki)
Personalizacja kąta przez facc jest darmowa. Jeżeli wykorzystasz swojego rec-keya to aby dostać nowego będziesz musiał zaplacic (przysla ci go poczta wiec by zbankrutowali na kopertach) Jezeli pacc bedzie chcial nowego reca to bedzie tak samo (tez placi).
facce nie beda mogli byc gmami ani tutorami - to jest wylacznie dla ludzi z platnym katem (platnym, nie spresonalizowanym)
I wedlug mnie to nie jest "cos-dla-faccow-bo-w-update-sa-rzeczy-tylko-dla-paccow" tylko po prostu CipSoft chce ograniczyc sprzedawanie kont czy cos takiego
Kaito Yamaro
29-07-2006, 15:26
Facc nic się nie należy, żerujecie za darmo na sporo kosztujących serwerach Tibii, żerujecie na kliencie Tibii, który i tak 50% z was ma zmodyfikowany, używacie MC, Macro, Cave botów i powtarzacie, że wam się coś należy? Co to, Mamy Cię?
Czyżbyś oglądał kabaret "Ani Mru Mru" (chodzi mi o to "Mamy Cię").
Jak nie, to zapomnij o tym poście :P
Mam pytanie:
Jeżeli zgubie (albo zapomnę) acc , pass , rec key to czy będę mógł założyć nowe konto i personalizować je tymi samymi danymi ???
Nie wiem z czego sie cieszycie z rec keya dla facc? nie ma co super sprawa o pomyslcie np o gorszych stronach cip soft probuje zaslonic nam wady update taka pierdola rec key nie bylby potrzebny gdyby zgraja noobow nie sciagala jakis glupich programow ze strony www.hack.pl albo z www.free-pacc-hack.pl z okazji ze znajda tam darmowego pacc nikt nie pomyslal oczywiscie ze na nowych huntach bloker nie bedzie mogl zbierac nawet loota,sd na battle uh na f1... sami ocencie czy te wszystkie zmiany warte sa nowych terenow w ktorych i tak nie bedzie zadnego expowiska i rec key dla facc i jakies tandetne outfity na ktore i tak bedzie tzreba robic questy
Reiven_Thormund
29-07-2006, 17:37
Spammer, fakt twój podpis świadczy, że do szkoły niechętnie chodzisz. Nie podniecaj się, że masz pacc, nie jesteś zajefajny, jesteś noobem.
"Bueheh" bendzież walił gruche, bo marz paka?
Czlowieku, to nie jest forum tibii.org.pl, gdzie za negatywnego posta odwdzieczasz sie stekiem przeklestw. Jezeli chcesz brac udzial w dyskusjach, to sie zamknij, bo to wlasnie jest noobiarstwo - wyzywanie kazdego, kto mi sie nie podoba.
Nitro ma calkowita racje (nieliczac botow). Ludzie, czy wy naprawde tak lubicie prace za darmo??? To juz pisalem - napiszcie do mnie prywatna wiadomosc, a ja wam podam moj adres, to za darmo odwalicie mi kawal roboty dookola domu, ok? To nie prawda, ze dzieki robieniu udogodniej i terenow dla FACC bedzie wiecej klijentow na PACC. Wlasnie dzieki dodawaniu terenow dla PACC ludzie chca kupowac, bo maja dosc starych terenow. Wedlug mnie dbaja wystarczajaco o FACCow, wiec nie rozumiem czemu ktokolwiek sie czepia. No oczywiscie oprocz miloscnikow pracy za darmo, ale na was czekam juz prywatnie - piszcie i zglaszajcie sie, ja mam duzo pracy, ktora mozecie zrobic.
MasterGos
29-07-2006, 17:55
@up
Moje zdanie już zapewne znasz dodam tylko jedno - niech tibia będzie 100% płatna. Niech płaci się co miech abonamet to może wam ry*@ zamknie że tibia jest pełna darmozajdów. Jest mnóstwo ludzi którzy chcieli by miec pacc ale ich na to nie stać(tak ja). Więc każdy walczy o swoje. To iż myślisz że każdy coś robi bo ma w tym interes jest błędne ,podałeś piękny przykład z życia a ja dam przykład odwrotny. Czy np. takie organizacje jak czerwony krzyż każą sobie płacić za usługi? No właśnie. Polityka Cip softu opiera się na nabić sobie ile się da kasy i olać reszte(czyt facc). Tu zatracili się w kapitaliźmie i pozapomniali że robią coś co uszczęśliwa tyś graczy na świecie.
Jeśli niewieżycie że są mmorpg których twórcy są osobami którym niezależy tylko na pieniądzach to zapraszam na www.silkroad-online.pl
Lecter Shan
29-07-2006, 17:59
@up
Ja tam sie z tobą zupełnie zgadzam i choc jestem facc to na nic nie narzekam. Gram dla rozrywki a nie na zabój i nie wymagam np ciągle nowych terenów bo to by sie nudne zrobiło. Po co kupować pacc-a skoro by robili nowości dla facc? Oczywiście dla zachęcenia dają nam tzw "palec" ale facc-e chcieli by "całą rękę". Radze się facc-om zastanowić czasem. Bo nie płacicie to nie macie. Czasem mi sie wydaje że wy zazdrościcie pacc-om bo mają lepiej. Jak was na pacc nie stać to nie narzekajcie na tych dzieki którym na facclandzie mamy odrobine zmian.
@topMam nadzieje że to naprawde pomoże w grze. Większość sie podnieca że łatwiej będzie chara sprzedac i złamać zasady. Chciałbym aby regkey im to utrudnił. Wiecie dlaczego ten młody pobił matke krzesłem? Bo zniszczyła mu chara wartego dość sporo.
Wielki Mancyz
29-07-2006, 17:59
Nareszcie cipsoft pomyslal o facc ciesze sie ze uptade bedzie juz 1 sierpnia o ile to wypali ;p oby tak bylo bo chce pozwiedzac nowe tereny
( srry za bledy polskie znaki mi cos wcielo... )
Co do facc,ktory z Was tak naprawde zna wszystkie tereny dla faccow?wiec nie narzekajcie za bardzo,ogolnie nie jest zle,co do uczciwosci graczow i uzywania botow,nie ma znaczenia czy jestes facc czy nie,sprawa indywidualna kazdego gracza ,ja osobiscie wole cieszc sie z wlasnych osiagniec niz maszynki,kwestia gustu,uptade bedzie do 15 sierpnia,wiec sami sie przekonamy czy to gniot czy nie(ja raczej sceptycznie jestem nastawiona;])Heil Tibia;)
"Walczymy o swoje", ale kto wam powiedział, że cokolwiek w tej grze jest dla was? Gracie dzięki uprzejmości, tak uprzejmości CIPSoftu.
Tylko i wyłącznie posiadacz Pacc może powiedzieć, że mu się coś należy.
Nie stać Cię na Pacc? Nie mam nic przeciwko graniu przez was, tylko nie mówcie, że wam się coś należy. Nic nie dajecie CIPSoftowi, a oczekujecie, że z każdym updatem dadzą wam 3 tiquandy, 20 nowych potworów, 10 outfitów... Opanujcie się!
Czekam na kolejne (śmieszne) odpowiedzi.
@Edit@Up
Pokaż mi gdzie napisałem, że tylko Facc oszukują. Miałem na myśli, że narzekają, a i tak większość oszukuje.
Zagadacz
29-07-2006, 18:55
Luuuudzie! To tylko gra!
Tak właściwie to czemu narzekacie? Nie podoba się? Nie grajcie!
Co do dyskusji Facc vs. Pacc [osobiście mam FACC i nie narzekam] to uważam że obydwu się coś należy, ale tak naprawdę myślę, że tylko Pacc ma prawo do jakichś pretensji, a MY powinniśmy cieszyć się, że pozwala nam się grać za darmo, nie to co WoW czy inne GuildWars'y...
@MasterGos
Czyżby kolejny zwolennik pracy za darmo? Sprobuj sam wymyślić MMORPG'a, zatrudnić kilkunastu(dziesięciu?) pracowników, wynająć kilkadziesiąt (potężnych) serwerów i cały czas ulepszać swoją grę... Aaaa, no i nie zapomnij, że wołanie pieniędzy za swoją CIĘŻKĄ PRACĘ jest złe!
Poza tym to podpisuję się obydwiema 'rencami' pod postami Reiven_Thormund'a...
A co do reszty ludzi (głównie tych z alternatywną ortografią) to... wynocha na forum .org.pl ! Tam możecie sobie pogadac o botach, macro i sprzedawaniu postaci...
Pozdrawiam ludzi myślących, Zag.
Reiven_Thormund
29-07-2006, 19:11
@up
Moje zdanie już zapewne znasz dodam tylko jedno - niech tibia będzie 100% płatna. Niech płaci się co miech abonamet to może wam ry*@ zamknie że tibia jest pełna darmozajdów. Jest mnóstwo ludzi którzy chcieli by miec pacc ale ich na to nie stać(tak ja). Więc każdy walczy o swoje. To iż myślisz że każdy coś robi bo ma w tym interes jest błędne ,podałeś piękny przykład z życia a ja dam przykład odwrotny. Czy np. takie organizacje jak czerwony krzyż każą sobie płacić za usługi? No właśnie. Polityka Cip softu opiera się na nabić sobie ile się da kasy i olać reszte(czyt facc). Tu zatracili się w kapitaliźmie i pozapomniali że robią coś co uszczęśliwa tyś graczy na świecie.
Jeśli niewieżycie że są mmorpg których twórcy są osobami którym niezależy tylko na pieniądzach to zapraszam na www.silkroad-online.pl
Wlasnie CipSoft zrobil cos, zeby latwiej Ci bylo grac a Ty wyskakujesz, ze Cie olewaja. Czlowieku, to nie jest czerwony krzyz, to jest praca. Sa ludzie, tacy jak tworcy tibii.pl, ktorzy robia cala strone i nie maja z tego niczego, przeciez nikt im za to nie placi. I chwala im za to. Ale ludzie z CipSoftu ciezko pracuja i w ten sposob pieniadze zarabiaja. Ja sie ciesze z wszystkiego co jest dla faccow, bo jestem faccem, ale niegdy nie uznalem, ze to nie fair ze wszystko dla pacc, a dla facc nic. Wkurzaja mnie ludzie, ktorzy pisza stos przeklenstw pod adresem CipSoftu, bo zamiast byc "czerwonym krzyzem", to maja czelnosc pieniadze zarabiac (no Ty przynajmniej nie klniesz na forum).
"Walczymy o swoje", ale kto wam powiedział, że cokolwiek w tej grze jest dla was? Gracie dzięki uprzejmości, tak uprzejmości CIPSoftu.
Tylko i wyłącznie posiadacz Pacc może powiedzieć, że mu się coś należy.
Nie stać Cię na Pacc? Nie mam nic przeciwko graniu przez was, tylko nie mówcie, że wam się coś należy. Nic nie dajecie CIPSoftowi, a oczekujecie, że z każdym updatem dadzą wam 3 tiquandy, 20 nowych potworów, 10 outfitów... Opanujcie się!
Czekam na kolejne (śmieszne) odpowiedzi.
@Edit@Up
Pokaż mi gdzie napisałem, że tylko Facc oszukują. Miałem na myśli, że narzekają, a i tak większość oszukuje.
Żal mi dla ciebie klawy dotykać:confused: . POzatym nadal pozostaje przy mojej wczesniejszej wypowiedzi " im dluzej facc gra tym wieksze prawdopodobienstwo kupna przez niego pacca ". Dodajac w updacie new tereny tylko dla pacc doprowadza raczej do zlosci faccowców ( co wlasciwie widzimy na tym forum ). Wiem ze to "robota za free" no ale jak muwi stara zasada biznesu: " nie włożysz- nie wyjmiesz" czasami lepiej popracowac za darmo, a co pozniej - sie zoabczy. W każdym razie lepiej zeby zatrzymali jak najwieksza liczbe graczy zanim znudza sie dyskriminacja z ich strony.
BtW: Wiem że twoje posty maja charakter czysto prowokacyjny jednak jakos nie moge sie powstrzymac zeby pozostawic je baz odpowiedzi.B)
Reiven_Thormund
29-07-2006, 19:29
Żal mi dla ciebie klawy dotykać:confused: . POzatym nadal pozostaje przy mojej wczesniejszej wypowiedzi " im dluzej facc gra tym wieksze prawdopodobienstwo kupna przez niego pacca ". Dodajac w updacie new tereny tylko dla pacc doprowadza raczej do zlosci faccowców ( co wlasciwie widzimy na tym forum ). Wiem ze to "robota za free" no ale jak muwi stara zasada biznesu: " nie włożysz- nie wyjmiesz" czasami lepiej popracowac za darmo, a co pozniej - sie zoabczy. W każdym razie lepiej zeby zatrzymali jak najwieksza liczbe graczy zanim znudza sie dyskriminacja z ich strony.
BtW: Wiem że twoje posty maja charakter czysto prowokacyjny jednak jakos nie moge sie powstrzymac zeby pozostawic je baz odpowiedzi.B)
Tu nie masz zupelnie racji. CipSoft dla FACCow robi udogodnienia takie jak wlasnie klucze, kolejka do tibii (najwieksze udogodnienie dla FACC odbierajace obnizajaca wartosc PACCa!) i temu podobne. A tereny dla FACC sa dla CipSoft nieoplacalne, poniewaz to wlasnie duzy tlok na normalnych terenach przekonuje ludzi do kupienia PACC. Wy sobie myslicie, ze CipSoft to grupa 13 latkow, ktora nie ma pojecia co to biznes. Wlasnie wprowadzenie tego systemu swiadczy o ich sprycie i inteligencji. Ale nie wszyscy to rozumieja.
Ludzie, według mnie FACC jest tylko po to aby zapoznac się z grom i wbic lepsze skille level itp. by potem móc kupic PACC. Nie narzekajcie że nowe tereny są tylko dla PACC bo i tak na słabych levelach nie zabijecie żadnych potworów ,a dużych leveli FACC jest straaasznie mało, a co do outfit'ów to Cipsoft wreszcie sie postarał bo PACC ma w czym wybierac a nie tylko te 3 outfit'y z czego jeden POPSUTY -.-. Ze słabym levelem nie uda sie wam zdobyc zadnego outfit'a questowego więc po co on wam ,a jak masz duży level a nie masz PACC to zwracam honor ale mysle ze czas pomyslec o kupnie PACCa.
@Up
Jak tam neostrada?
Buu..;(
Zrób cos dla uzytkowników tego fora i nie udzielaj sie jesli nie mash nic ciekawego to napisania B) Ja wyrazilem tylko swoje zdanie, mozesz sie z nim nie zgadzac, mozesz mnie za nie krytykowac.. wlasciwie zwisa mi to B)
BtW: Daj se spokuj z tymi textami z dolnych pulek:baby:
Koniec tematu :)
MasterGos
29-07-2006, 20:43
Mi już nie chce się tego offtopa dalej ciągnąć moje zdanie znacie.
Pacc vs Facc 4ever ; p
Ps. Na Boga czytajcie to co pisze w całości a nie po urywku bo po tych odpowiedziach mam wrażenie że tak właśnie czytacie moje posty.
Ps2. Pewno by tego offtopa nie bylo jak by Pacc nie uważali się za 1000razy leprzych od wielu Facc (bo placą).
Prosze nitro by nie dawał znów badziewnego comenta bo od czytania tego co wcześniej napisał to poprostu n/c
Kazik Lord
29-07-2006, 21:08
Pytanie całkiem nie na temat:
Pierwsze :
Chciałbym sie dowiedzieć czy jest możliwe poznanie daty nadchopdzącego update -prosze o posta z odpowiedzią i jeśli tak to datą
Drugie:
Chciałbym dowiedzieć sie czy możę słyszano o jakiś nadchodzących nowych servarach pvp -jeśli tak proszę o posta z odpowiedzią i mniej więcej jaki miesiąc xD
Wielki, ale to naprawde wielki gz dla panów z Cip'soft co na to wpadli. W końcu sprawiedliwość odnośnie odzyskiwania kont dla PACC i FACC. Genialny pomysł. Co najlepsze można zmieniać dane, więc po przeprowadzce nie będzie problemu =] Super ;)
A co do 'daty' update; 1 sierpnia? Późno ;P To już jesień prawie będzie :P
Pozdro!
p.s. Czy na Tibia.pl ukaże się szybko poradnik JAK zrobić tą rejestracje? :P
Grogonia
29-07-2006, 23:41
jestem i bede FACC bo nie gram na zabój tylko czasem jak nie ma co robic, ale nie narzekam... za darmo nie ma NIC, cieszcie sie ze Cipsoft dla nas (heh...) tez cos robi.... a jak wam sie nie podoba, to nie walcie głowa w stół czytajac wiesci o nowosciach dla PACC tylko przestancie grac w tibię...
to jest MOJE zdanie wiec... n/c ;)
tzn. że up date bedzie 1 sierpnia??
Mistrzowie (Aex, MasterGos), jeżeli z moimi wypowiedziami jest coś źle, to użyjcie trójkątu z wykrzyknikiem.
Mistrzowie, powodzenia w trollowaniu...
Mistrzowie (Aex, MasterGos), jeżeli z moimi wypowiedziami jest coś źle, to użyjcie trójkątu z wykrzyknikiem.
Mistrzowie, powodzenia w trollowaniu...
Hmmm ? "Wiek: 15":baby: Aha.. wszytko jasne..
MasterGos
30-07-2006, 13:41
@up
Fakt to wiele wyjaśnia.
Jego zachowanie też zdradza jego wiek i co zabawne jego riposta jest tak żałosna że to on bardzej pasuje do opisu "DN" albo "trola". huh Może się myle ale to się chyba nazywa hipokryzja :P.
poszukiwacz przygód
30-07-2006, 14:20
za drobna oplata bedzie odzyskanie recka ;P a jesli masz recka to dostaniesz nowego czytac nie umiecie?? napisane jest ze stare zostana usuniete ;P :D
Data dołączenia: 26 07 2006, Aha wszystko jasne...
Lecter Shan
30-07-2006, 19:12
Nie Karmcie TROLLAX(
Nie Karmcie TROLLAX(
Wiemy, wiemy...
@Down
Gratuluje refleksu...
Ciekawe po dwóch i pół roku przeglądania tego forum, dowiaduje się, że jestem trollem. Ciekawe... Najlepiej zakończę dyskusję...
@UP
Daruj sobie...
klimek1990
31-07-2006, 00:53
Idealnie :D, bo nie dawno jak robilem formata r keya stracilem <lol2>:P
Jeżeli chodzi o nowy system personalizacji.. ja osobiście uważam że CIPSoft doszedł do wniosku że skoro nie da się skutecznie walczyć z cheatami.. to może nie tyle legalizuje cheaty co daje każdemu równe szanse. Już wiemy że będzie uhanie na klawiszu (anni to będzie pestka knajtem czy palkiem..), strzelanie z run na battle (dziękujemy aim botom..) a teraz to. Mówicie że trzeba będzie czekać 30 dni - ok. Ale popatrzcie z innej strony. Personki nigdy nie szło zmienić.. a większość hlvli ją miała. Więc przy kupowaniu zawsze była to obawa że może jutro.. za tydzień.. za miesiąc.. zostanę bez konta. A teraz? Po 30 dniach zatwierdzenie personki (przecież nie każdy to złodziej, czasami sellują i jest ok) i można spać spokojnie. Spytacie co za różnica? Że jak zaufany człowiek to nawet spersonalizowanego chara nie odzyska? Wg mnie.. i w sumie każdy z nas to wie że.. "okazja czyni złodzieja". Nigdy nie wiesz czy po roku jakbyś miał już 100+ temu uczciwemu ludkowi nie zachciałoby się odzyskać konta akurat. I lipa.. wg mnie ten update systemu rec to ułatwienie dla acc-traderów.
Jeszcze kilka słów w kwestii FACC-PACC. Sam jestem FACCem aczkolwiek stać mnie na PACCa (z tym że nie jest mi to potrzebne do szczęścia). Pamiętajcie że CIPSoft NIE JEST firmą charytatywną, nigdy nie miał nią być. Więc jeżeli gracie ZA DARMO nie oczekujcie za wiele. Ktoś wyżej powiedział że w biznesie trzeba coś włożyć żeby wyciągać. OK! Ale mało CIPSoft włożył dla FACC? Mało jest dla nich chociażby terenów? Pięć miast, masa podziemi, POH, kopalnie guardów (i to dużo), Hell Gate, Draconia, Demonia z warlockami, MOTLS, ghost land, Isle of Kings, janukaff desert, Elf Fortress, Orc Fortress, Dragon Land koło Veno z dragami i DLami, katedra.. jeżeli o mnie chodzi to FACCowie JUŻ mają bardzooo dużo.. o wiele za dużo jak na firmę nastawioną na zysk (bo po to ktoś wkłada swój trud żeby mieć z tego kasę, życ na poziomie, utrzymać rodzinę, itp). Więc nie mówcie mi że FACC jest słabą wizytówką i reklamą na kupno PACCa.
Dla FACCów, którzy uważają że 'im się należy' - Jak sami dojdziecie do miejsca że musicie sami na siebie zarabiać, nikt Was nie będzie utrzymywać a Wy będziecie musieli utrzymać swoje rodziny - wtedy podyskutujemy o 'pracy za darmo'. Taka specyfika.. jak ktoś ma wszystko za free, nie pracuje i jest na utrzymaniu - normalne że nie myśli poważnie o pracy zarobkowej i uważa że wszystko powinno być za friko. Życie zmieni ich pogląd ;).
szachu13
01-08-2006, 13:46
Ja juz nie rozumiem kiedy ten UpDate bedzie... ;( Myslalem ze dzisiaj... wstaje ucieszony z mysl ze CipSoft juz wziol sie do roboty i serwerki sa powylaczane... a tu kumpel wyskakuje mi z tekstem na GG "Ty dawaj szybko bo PK mnie bije..." :p No myslalem ze jakiegos krwotoku wewnetrznego dostane X( Kiedy bedzie ten UpDate ? ? ?
Najprawdopodobniej dzisiaj ma być update, a najczęściej (może zawsze) update było na wieczór!
Adow Adan
01-08-2006, 23:55
nie muwcie teraz na mnie noob bo niezbyt anglika znam ale mam do was pytanie:
jak wypełniam rejestracje r-keya to nie wiem co wpisać w 2 kolumny:
-ZIP code
-Additional address
Mozecie mi powiedzieć co mam w nie wpisać??
DUZE LOL! Oni tylko na kase leca. Zagrajcie se w silkroada. Tam bez 20 czy tam 30 updejtach jest i tak fajnie. A tu po 20 - 30 UPT dalej kiepska grafa, prymitywne rzeczy, bitmapa 8o ........... co tu duzo mowic. Wole juz zagrac w pasjansa. Przynajmniej jest tam jakis cel a nie cykliczne "expienie"
A czy jak się zrobi r-keya to wysylaja list do domu czy tylko jak się chce zrobić nowy?
Tez mam pytanko i prosilbym o POMOC..;(
Mianowicie podczas rejestracji na www.tibia.com pomylilem rok urodzenia .. Jak moge to zmienic bo jak robilem change registration nie moglem zmienic wlasnie daty i roku, cala reszte szlo tylko nie tego.. jesli ktos cos wie na ten temat prosilbym o pomoc .. ??
Macka
Sir Knight Ziom
03-08-2006, 18:10
Witam!Mam prośbe kto mi przetłumaczy text jak odzyskiwałem konto a więc"The email with a confirmation key has been sent to your email address. When you receive the email, please click on the link, or copy and paste it into your internet browser. Please note that you need to use this link in the following 24 hours. It will expire after this time has passed and you will have to request a new confirmation key." piszcie na gg 8366698 proooooooosze
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.