Pokaż pełną wersje : Neostrada
Wiec zastanawiam sie nad neostrada i mam pytanie do tych co ja maja:
Czy jestescie zadowoleni,czy macie lagi i jaka macie opcje (320/640)?
EDIT:more ppl plx
Taki sobie Sebek
13-08-2004, 11:35
Ja przy predkości 640 nie mam lagow wogole (chyba ze mam wlaczanego winampa , kaaze , osiolka , i 5 stron www )
Szczerze polecam ci neostrade skoro zalezy ci na szybkosci to kup 640 a jezeli nie musi byc az tak szybka to kup 340 (i tak lagow nie powinienes miec )
Jezeli podobal ci sie ten post ... Daj + w reputacji :D
Taki sobie.. widze po nicku, że z julery jesteś.
Do neostrady mam pytanie jeszcze o ceny mniej więcej i koszty jej założenia, oraz jak często zdarzają się jakiekolwiek awarie
Neo jakotako nie ma czestych awarii, jednak potrafi zamulic a wtedy ci co graja w Tibie moga miec niewesolo. Ogolnie polecany net to DSL ale koszty sa masakryczne. neo wychodzi znacznie taniej. Ciekawi mnie czy na neo+ 128kb tibia pociagnie bez wieszkych problemow? Oczywiscie pamiec czysciutka, bez zadnych dodatkowych programow p2p itp.
Na NEO 128 bez żadnych włączonych programów p2p gra się bez lagów...nie powinno być problemów. Oczywiście przy użyciu programiku np. Net Limiter da się dogodzić , zeby działała płynnie tibia i na p2p się ściagało.
Wlasciwie to juz znalzlem odpowiedz na tym forum, hehe.
http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=8742
ja tam nie wiem mam neostrade 640... ale nie sam tylko ciiii bo tak nie wolno... ostatnio mialem właczone tak: tibia, winamp, skype, i kazaa i nic sie nie cielo. ale czeba pamietac ze o 10 (przynajmniej u mnie) doslowinie na momencik wylanczają... niby to nie przeszkadza ale jak ktos sie wybiera na hunta to mozę narobić stracha
Ja mam neostrade 128. Gra sie calkiem spoko. Nie odczuwam jakis wiekszych problemow zwlaszcza ze palem jestem. Dla pewnosci wylaczam gg i p2p. Winamp caly czas leci bez problemu. Czesto mam otwarta tibie.pl zeby cos sprawdzic ale jak nie musze to zamykam. Mnie taka predkosc wystarcza bez problemu. Jedna tylko rzecz mnie denerwuje. Jak wlacze ~15 stron to czasami sama sie wylacza...
Sitawuze
14-08-2004, 01:33
Też dobry net jest i ja na niego nie nażekam to z kablówki jest naprawde Good
ja mam 20kb/s i nie mam lagow w ogole a mam 2*gg wlaczone i 3 WWW i 2*irc jeszcze
Skejcior
14-08-2004, 10:04
A ja mam neo 640(obecna 768) i Tibia laguje mi 24h/dobę :( Specjalnie zmieniłem neta z kablówki na neo, żeby móc bezproblemowo grać w Tibie, a tu ded co kilka dni. Zazwyczaj nie wiem nawet co mnie zabilo ;D Muszę przyznać, że ostatnio coraz więcej osób narzeka na neo.Z kolegami doszliśmy nawet do wniosku, że często laguje tylko ona
ja mam neo 640 i mi tibia laguje tylko jak ściagam pare rzeczy, tak to to gram w tibie, mam gg właczone, pare stron, czasem irca i mam malutkie lagi/ 0 lagów.
Neo jest ogólnie dosc droga ( może nie dla ludzi, co zarabiają 20k na miesiac, ale takich mało więc pomijam :P )
Ale dość opłącalna.
Tyl;ko czasami nie weim czemu niektóre strony włażą jakby się miało modem, a inne tak jak powinny włazić :]
Dziwne to troche, bo przed update lagów nie miałem, chociaż często miałem włączoną kazee, gg zawsze i winampa. Teraz to net działa normalnie, ale tibia sie tnie i co jakiś czas mnie wywala.. chyba czas pomyśleć o neostradzie =//
Termbest_pol
14-08-2004, 12:38
Miałem Neo + 640 0 lagów Super była Tylko z nią duzo problemow ale z sama neo + a ja teraz se dolepszylem neo + (taki triczek) I teraz mam 1 mb wiec nie moge ci pokazac ale lagow 0 bylo
CZe ja mam neo 128kb i jak nie mam odpalonego p2p to naprawde grasie sie dobrze bez żadnego laga powaga:)
Lord optyk
14-08-2004, 13:29
Ja myśle czy kupic neo 128 bo ostatnio osiedlowy net mi zamula i czy ktos ma neo 128 i placi 59 zł na miesiać ?????????
ja mam Neo 128 i Tibia prawie nie ma lagów. Zawsz mam otwartego Winampa i GG żednych P2P nie używam (jak używałem Kazy miałem lagi)
Jezeli podobal ci sie ten post ... Daj + w reputacji :D
Kiedy wreszczcie sie nauczycie ze takie cos jest niedozwolone.(modki upomnijcie takich kolesi)
Co do tematu to tez chcial bym miec neostrade moj net ma w porywach do 160 a czasami 60 w kazdym razie na serverach niemieckich wystarczy 130 kbps.
Lord Dreathan
14-08-2004, 19:09
Ja mam Neo 128 i nie mam lagow dopóki nie mam włączonego GG , strony www, i Winapma naraz
Ja mam neostradę 128 i tibia działa pięknie z gg i trzema stronami www, dopóki nie wchodzę do działu zdjęcia na tym Forum :D.
Sharphis de'Moon
15-08-2004, 16:21
Ja mam neostrade obecnie 786kb/s maksymalnie i mi czasami laguje...zwłaszcza w niedziele...wogóle moja neostrada jest tak porąbana że się zygać chce(oczywiście na tych panów z tepsy)...gram sobie spokojnie gram a tu nagle "użytkownik został odłączony od usługi", albo "wystąpił błąd 687"...no normalnie wziąść się tylko i pochlastać...
Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc skorzystam z tego...
TPSA postanowiła chyba znów coś namieszać z Neostradą: http://www.pcworld.pl/news/69991.html :/
ja zastanawiam sie nad neo 512 ale mam dwa kompy czyli bredkosc dzieli sie na 2 i nie wiem czy bede miec lagi :/ ale skoro na 128 nie ma wiecmysle ze ja tez bede sie cieszyc bez lagowa gra :)
slimaczek
17-12-2004, 21:42
Heh, gdyby w moim mieście byłby dialnet to pewno bym miał z niego neta, ale nie ma więc korzystam z telekompromitacji... mam od trzech dni neostradę 512, (wcześniej miałem SDI, max 11kb/s). Lagów niema, a ściąga pliki z prędkością 60kb/s.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.