Pokaż pełną wersje : Tibia.pl wreszcie w Polsce + nowa usługa!
Stworzyliśmy nowy projekt - Tibia.pl Blacklists (http://bl.tibia.pl). Dzięki niemu szukanie i dodawanie, złodziei, pk, oszustów oraz innego rodzaju graczy, którzy nie zasługują na miano Tibijczyków, będzie proste i szybkie.
Zapewne nie raz próbowaliście znaleźć czy dany gracz jest zaufany. Na niemal każdym świecie non-PVP obowiązują blacklisty (http://bl.tibia.pl). W odpowiednim temacie na forum każdy może dodać kogoś, kto mu zawinił. Kiedy jednak chcemy dowiedzieć się, czy dany gracz jest zaufany, musimy przekopać często kilkadziesiąt, a nawet kilkaset stron takich zgłoszeń. Teraz zamiast dodawać kogoś do takiej blacklisy, będzie można go dodać do naszego systemu, który, mamy nadzieję, znacznie ułatwi wam piętnowanie nieuczciwych graczy. Znalezienie takiej osoby nie powinno już zając więcej, niż kilka sekund.
Cały system dostępny jest obecnie w języku angielskim, dzięki czemu, miejmy nadzieje, przyjmie się wśród graczy z całego świata. Wkrótce pojawi się jednak interface także w innych językach. Autorem skryptu jest pregusia, to już kolejne jego dzieło. Zobaczymy jak się sprawdzi.
Tibia.pl wreszcie w Polsce!
Zaczął się proces przenoszenia serwerów Tibia.pl do Polski. Na samym początku przeniesiona zostanie sama strona, później forum, na końcu obrazki.
Dzisiaj tak ja wspomniałem sama strona. Proces przenoszenia nie powinien zając dłużej niż 3-4 godziny, od czasu rozpoczęcia prac (o tym zostanie napisane pogrubionym drukiem, prawdopodobnie dzisiaj ok. 24oo).
Co zyskamy dzięki utrzymywaniu serwerów w Polsce? Przede wszystkim strona będzie działała znacznie szybciej. Jednak wiąże się to z dużo wyższymi kosztami, którym udaje się nam sprostać dzięki konkursom sms (http://sms.tibia.pl) oraz reklamom na Tibia.pl. Będziemy jednak zmuszeni wyłączyć wgrywanie avatarów na nasz serwer. Będzie możliwe linkowanie ich z zewnętrznych serwerów. Dla Was to minuta roboty więcej, dla nas ogromna oszczędność pasma.
Duke Dran
29-07-2006, 23:15
Fajny pomysł z ta black-listą
Przezyjemy bez tych avatarów :]
down
yhy
avatary beda, ale nie na naszym serwerze tylko gdzies sobie powgrywacie na imageshack czy na foteke... jescze o tym bedzie osobny news. dajecie tylko linki i dla Was sie nic nie zmienia.
zmiany sa potrzebne dalej!!
Dran Iulu
29-07-2006, 23:18
mi sie za bardzo nie podoba :/ teray jakis brayzlijski noobek zobaczy byle polaka i juz jest polak na blacliscie :/ albo noobek polak bedzie cos kupywal a koels mu nie sprzeda fire sworda za 400gp to równiez jest na blackliscie :( nie jestem za tym
A co jak ktoś doda sobie czyjąś postać dla jaj?
Więcej reklam będzie?teraz to chyba będę musiał zaklikiwać cały monitor żeby się ich pozbyć...
Co do BL, to trzeba będzie wysyłać filmy/ssy?
Inaczej może ktoś z noob-konta reportować normalnych graczy.
@ bosal
Edytuj posty xD -> nvm
Trochę to dziwne. Jeśli będzie tak, że kogoś za byle co wrzucą na BL albo zrobią ss fake, to może być nieciekawie. Jeśli będzie można reportować bez filmów/wiarygodnych ss, to szybko się lista zapełni i stanie się bezużyteczna. 25 lvl to mało (wiem że mam 28 lvl [naprawdę mam większy, ale mniejsza z tym], ale robiłem go krótko i dawno nie grałem) i nietrudno będzie o bad-reporty.
Ps. pożyjemy zobaczymy. Może nie będzie tak źle, jak część (w tym ja) przypuszcza.
a dla mnie jak dla Zenka xD
jest ograniczenie, dodawac mozna od 25 lvl ,albo od 20 dokladnie nie pamietam. Jesli bedzie duzo takich zgloszen bedziemy banowac noobkow, oraz wprowadzmimy system zgloszen nieuczciwych dodajacych
zawsze mozesz wkleic linka do filmu/ssa
bosal funkcja edit nadal jest jeszcze jej nie skasowales po co double post?
edit
w sama pore
musielismy jeszcze raz wyczyscic baze, bo byly puste wpisy, teraz jest ok.
..::QRAS::..
29-07-2006, 23:38
ale sie wypieli huuh , mysle tak jak kolega ze jesli nie bedzie dowodow ze dana osoba zasluguje na blackliste to zrobi sie zamet , najlepiej byly by to po weryfikacji filmu i potem dodaniu takiej osoby.
czy ktos to weryfikowal na tibia.com - nie ... zreszta czas pokaze
Zalgadis
29-07-2006, 23:48
super pomysł;p
Pszemek LP
29-07-2006, 23:56
Pomysł z BL jest nawet nawet, jak dla mnie, ale moze być wiele przypadków takich ze dana osoba znajdzie sie tam bez powodu. Po prostu komuś moze coś odbić, zrobić fake'a i już gotowe.
A co do przeniesienia strony na polski serwer to to jest bardzo dobry pomysł :) A avatara i tak nie używam :p
Vlad Dracula
29-07-2006, 23:59
Ta blacklist to jest beznadzieja,jakiś 8-lvlowy noobek sobie zapsize dla jaj uczciwego gracza i kichaX(
Your account is not activated ! If you dont activate it in one weak till creation it'll be deleted !
Weak? chyba week :P
Jak znajde wiecej bledów z angielskim to zaedytuje
edit:
w list jest Search CharacRter :P
edit2:
Your account has been created. If you wan't to have full access to account you need to activate it in one weak unless it is deleted.
Po1. if u want* (nie wan't)
Po2. znowu weak zamiast week
Po3. powinno byc unless it will be deleted a nie it is :P
edit3:
jak w lists wybierasz browse all to candia jets ostatnim swiatem...
Piotr Runemaster
30-07-2006, 00:05
@2up czytaj dokladnie posta ( do BL mozna dodawac od 25 czy tam 20 lvl )
Pomysł troszke fajny ale moze jakis noobek dodawac uczciwych ludzi do BL
Voldus15
30-07-2006, 00:13
Super szkoda tylko ze tibia.com nie wpadnie na pomysł, żeby to wcielić w życie..
Pomysł super ale wymaga poprawek aby 8 lvl nie bawił sie tym ....
Ponczekm
30-07-2006, 00:18
Ludzie przeciez jest napisane ze od 25 lub 20lvl :baby: :)
pomysl imho bardzo dobry, ale ja chcę wiecej banerow:( cały monitor po wlaczeniu tibia.pl to stanowczo za mało.
pomysl imho bardzo dobry, ale ja chcę wiecej banerow:( cały monitor po wlaczeniu tibia.pl to stanowczo za mało.
Jak nie umiesz blokować reklam flashowych to juz nie mój problem, ja jakoś nie narzekam i dla mnie może być ich jeszcze więcej bo i tak je zablokuje.
Ja chce być na BL ;d chce być czarnym charakterem tibii. :)
Nie lepiej by to zaprogramować aby na tibia.pl była wyszukiwarka, a dodawało by sie na BL na jakiejś "ankiecie"? Wiem że to truniejsze ale w na tibia.pl chyba wszyscy są zdolni. ;)
-=DanieL=-
30-07-2006, 00:33
tibia.pliox in polack land? ; ( atak zbuntowanych tibijczyków na hosta serverów tibia.plix ? Uuuu yea ide po kij i rewolwer.
Pocieszna rzecz, że wkońcu nie będę musiał czekać 432840923840923840923840932845435831 godzin aż mi się forum załaduje1111111111111! (to nie wina mojego neta tylko forum ;<).
Odnośnie wpisywania nieprawdy - oczywiście jest taka możliwość. Ale taka sama możliwość jest na dotychczasowych blacklistach na forum tibia.com. Tu jednak można skomentować każdy wpis, tak więc gdy ktoś zostanie niesłusznie oskarżony, może to opisać ze swojego punktu widzenia. Na tibia.com znalezienie ewentualnego sprostowania, które często jest kilka(naście) postów dalej jest mało prawdopodobne.
Po za tym, jeśli zobaczymy, że coś wymaga zmiany, poprawy, to to poprawimy zapewne. Największym problemem jest według mnie zainteresowanie tym tibijczyków nie tylko z polski, ale i z innych krajów.
Po za tym, jeśli zobaczymy, że coś wymaga zmiany, poprawy, to to poprawimy zapewne. Największym problemem jest według mnie zainteresowanie tym tibijczyków nie tylko z polski, ale i z innych krajów.
Moim skromnym zdaniem będzie tak samo jak z en.tibia.pl, po prostu nie ma szans na przebicie się wśród dotychczasowo używanych bl i stron obcojęzycznych.
MarioMaster
30-07-2006, 01:07
Fajny pomysl z ta blacklistą.Wielki "+" za pomyslł. ;)
Ale podzielam strach przedmuwców że ktos bedzie se jaja robil i dodawal kogokolwiek do listy a to jusz zepsuje caly projekt.:(
Odnośnie wpisywania nieprawdy - oczywiście jest taka możliwość. Ale taka sama możliwość jest na dotychczasowych blacklistach na forum tibia.com. Tu jednak można skomentować każdy wpis, tak więc gdy ktoś zostanie niesłusznie oskarżony, może to opisać ze swojego punktu widzenia.
No,wtedy pozostaje słowo przeciwko słowu.
Ktos kto zostanie oskarżony bedzie musiał udawadniać,ze nie jest jeleniem?
kamil00s
30-07-2006, 01:23
W takich sprawach zawsze beda pomylki, a myslicie ze nigdy sad nie skazala niewinego czlowieka? Rozwiazanie problemu BL jest bardzo proste - poprostu jeden czlowiek nie moze decydowac czy ktos jest winy (bo to jest nie wiarygodne dla innych graczy) jednak gdy wprowadzimy system punktow (karnych) BL staje sie bardziej wiarygodna, a w praktyce mialo by to wygladac tak (wedlug mnie :) jeden nick/gracza mozna dodac tylko raz a inni gracze co mieli przykre doswiadczenia z tym nick/graczem beda dawac tylko punkty karne plus komentarz temu nick/graczowi np.2-3 punkty jeszcze nic by nie znaczyly - margine pomylki. Taki sytem wedlug mnie jest wiarygodniejszy lecz jednak nie do konca doskonaly :)
W takich sprawach zawsze beda pomylki, a myslicie ze nigdy sad nie skazala niewinego czlowieka? Rozwiazanie problemu BL jest bardzo proste - poprostu jeden czlowiek nie moze decydowac czy ktos jest winy (bo to jest nie wiarygodne dla innych graczy) jednak gdy wprowadzimy system punktow (karnych) BL staje sie bardziej wiarygodna, a w praktyce mialo by to wygladac tak (wedlug mnie :) jeden nick/gracza mozna dodac tylko raz a inni gracze co mieli przykre doswiadczenia z tym nick/graczem beda dawac tylko punkty karne plus komentarz temu nick/graczowi np.2-3 punkty jeszcze nic by nie znaczyly - margine pomylki. Taki sytem wedlug mnie jest wiarygodniejszy lecz jednak nie do konca doskonaly :)
hmm... oczywiście to lepsze od normalnej BL... ale w ten sposób stworzymy baze danych on NAJBARDZIEJ NIELUBIANYCH graczach :PP... no cóż, a to polska właśnie :PPP Myślę, że warto było by przynajmniej w jakiejść przedmowie, czy czymś takim zaznaczyć, że gracze będący na czarnej liście, mogli się tam znaleść z naprawde RÓŻNYCH powodów. :P Bo znam bardzo bardzo wielu "graczy" którzy wierzą we WSZYSTKO co znajdą w necie...
Pozdrawiam
Val'demar
30-07-2006, 03:13
Sam pomysl jest super, moze wkoncu zaczne przegladac BL :) . Co do samej istoty BL, jezeli za lamanie zasady pierwszej "* It is not allowed to add innocent players":D nie bedzie razilo pradem lub cos w tym stylu nie spodziewajcie sie jej przestrzegania :p nie widze tez sensu ograniczenia levelowego gdyz sa zarowno klamcy na low jak i high levelach i nie nalezy dyskryminowac ludzi z uwagi na ich level tylko za to co czynia. Chociaz wady zostana przynajmniej BL bedzie bardziej ergonomiczna i GRATZ wam za to ;)
Jak znajdziemy wpis o jakiejs osobie od kilku graczy - bedziemy wiedziec, ze to na prawde szuja :-)
Ja mam prywatna czarna liste robiona od 3 miesiecy z 75 graczami - ktorzy kradna, oszukuja itp. Jak ich wprowadze...
Tylko... Nie daje rady z przebrnieciem przez aktywacje - co wpisze kod, to mi go wyrzuca... Maja byc TYLKO male litery jak rozumiem?
Morgaroth
30-07-2006, 09:16
Ciekawi mnie jedno. Skoro strona ma być przeniesiona do Polski to gdzie ona wcześniej była?
Trang Oul
30-07-2006, 09:17
Jak to dobrze,że będzie czarna lista. Znam paru pk i oszustów...
Dobre, ciekawe jak sie sprawdzi... aa i kto bedzie kontrolowal ten system? moderatorzy? programisci Tibia.pl?
Ile trzeba sie natrudzic z tym kodem aktywacyjnym porażka ;/
Wg. mnie bardzo dobry pomysl, ale zobaczymy jeszcze jak sie przyjmie ;]
druidek12
30-07-2006, 10:08
Wszystko ładnie, pięknie... Ale czemu trzeba wpisywać hasło z Tibii?:confused: Próbowałem inne różne hasła i nic to nie dało :(
Czy ktoś mi odpowie? -.- I w ogóle jak aktywować to konto bo na maila mi nic nie przyszło...
Edit:
The report range is Murder(eg. random player killing, illegall softwere useing)
usIng, softwAre
Van Rebeliant
30-07-2006, 10:12
"Jeśli się pomyle to mnie poprawcie"
JP II (Wielki)
1.
"Your account has been created. If you wan't to have full access to account you need to activate it in one weak unless it is deleted."
na BL po rejestracji konta.... eee czy tu nie ma byka? wiem że przyczepiam się do szczegółów ale tłumaczenie jest takie "Jeśli chcesz mieć pełny dostęp do konta, musisz aktywować to konto w jedną słabość(?) inaczej jest skasowane (?)"
wdłg mnie powinno być coś w stylu "you need to activate it in one week unless it will be deleted"
2.
yyyy w menu jest napis "Search charactrer" :> (ja tu tylko zwracam uwage na błędy żeby tibia.pl nie zasłyneła z doskonałej angielszczyzny)
3.
nie jestem pewien więc musi to ktoś potwierdzić bo nie jestem orzeł z angola
dla przykładu "Trinh Xuan has been hunting him sine 30-07-2006 08:11 becouse of: Murder on Nilho."
Becouse? yyy, jest takie słowo? xD
4.też nie jeste pewien ale... "You have to be loged in, to add a record." nie powinno być przypadkiem "You have to be logged in"?
Więcej waszych grzechów nie pamiętam, za wszystkie mocno pożałujecie, przysięgnijcie poprawe a uzyskacie ode mnie rozgrzeszenie, tylko do cholery poprawcie to bo to mnie rani
blędy są na stronie, bedziemy je eliminowac w trakcie. Dzieki
ta blacklista to ciekawy pomysl, ale moze sie zdarzyc ze ktos tam da kogos bez powodu. jednego reporta widzialem: he killed my ghoul czy cos takiego... :D
z avatarami nie ma problemu, jesli ma to pomoc
Masterek Danio
30-07-2006, 10:26
I tak fajny pomysl tylko dlaczego mozna kogos na non pvp huntowac :p
Wlaczam zakladke hunted list i wybieram secure :p
Nie za bardzo wiem ale moze to sie komus przyda :D
ps.: Powinienem sobie znalesc bardziej dziwny avatar :p
Wszystko ładnie, pięknie... Ale czemu trzeba wpisywać hasło z Tibii?:confused: Próbowałem inne różne hasła i nic to nie dało :(
Czy ktoś mi odpowie? -.-
Ja nie wpisywalem hasla z Tibii ;]
Hm... A przewidzieliście ile osób będzie się skarżyć że nie zasłużyli na dodanie ich do black list? Z resztą niektórzy moga być niewinni. nMoim zdaniem to powinno działać tak że jeśli ktoś chce dodać jakiegoś gracza to podaje przewinienie z dowodem i wtedy na konto tego gracza (w programie) dodawane sa punkty - jak ostrzezenia na forum. I tak jak z banami w Tibii - po ilustam dniach bed przewinienia odejmuje sie te punkty. To moim zdaniem byłoby sprawiedliwe (zauważcie że ktoś może trafić na black list i co? już mu na niczym nie zależy a tak jakby go usunieto po miesiacu to może by się poprwił) ale i trudniejsze. Mysle ze nie ma sensu wprowadzać kolejnego bajeru jak może niesprawiedliwie komuś zepsuć reputacje.
Tawer Redeye
30-07-2006, 10:57
Fajna rzecz szkoda ,że mam za mały lvl. Swoją drogą (musze przypomnieć sobie jego nick) jeden gościu oszukał dużo polakó na harmonii jakiś joan...
Krzysztof Kocienda
30-07-2006, 11:33
Pomysł z bl jest conajmniej zły. W każdej chwili mogę dodać zasłużenie 73 osoby do tej listy i to coś zmieni? Wątpie, zrobi się z niej jeden wielki śmietnik.
Avatary? Spoko, da się przeżyć troche klikając na Imaheshack.
Blacklist? Czy to działa na bazie Blacklisty Tibia.com czy to jest nowa baza?
Pozdro!
to nowa baza, niemozliwe byloby dodanie tego shitu z tibia.com
Rudy of Furora
30-07-2006, 11:45
Nie sądze, że Tibia.pl dysponuje metodami, którymi można bedzie zweryfikować prawdziwość osoby która znalazła się na liścieX( .
Po 2 moge sobie wpisać mojego kolege i powiedzieć wam, że mnie okradł. I co niewinnie będzie sobie siedział na liście ??X( Jak udowodnicie mi w takiej sytuacji że on mnie nie okradł żeby zdjać go z listy.
ZDECYDOWANIE JESTEM PRZECIW TEMU PROJEKTOWI
Chyba że znajdziecie sposób na weryfikacje tego co jest prawdą a co wymysłem.
Myślac logicznie....moge dodać każdą osobe z Tibii. Tak samo każdy może mnie dodac ;/
Mi sie nie podoba. Nie zebym byl jakis wredny wobec innych ale zdarza mi sie czasami kogos ... mmm.... Postraszyc lub zabic i co jesli mnie doda to bede mial hunta? No super po prostu -.-
weryfikacja dosc prosta, im wyzszy ma ktos lvl tym bardziej wiarygodny jest, jesli ktos dodal mni enie slusznie to staram sie z nim ta sprawe wyjasnic, albo pisze w komentarzu ze dodal mnie nie slusznie. Dlaczego mamy od razu zakladac nieuczciwosc graczy ktorzy beda tam dodawali. Wierzymy w ludzi, ale blacklisty sa po to aby wylapywac takich rodzynkow.
Ide na hunta i nie mam pewnosic co do jednego goscia, najpierw pytam o niego znajomych potem szukam w blackliscie jak tam jest pytam sie czlowieka ktory go dodal.
Jest mnustwo sposobow. Myslelismy nad weryfikacja tego na podstawie ssa, ale to jest awykonalne. Zawsze mozecie podac linka do ssa i wtedy zgloszenie bedzie bardziej wiarygodne.
Pomysł z bl jest conajmniej zły. W każdej chwili mogę dodać zasłużenie 73 osoby do tej listy i to coś zmieni? Wątpie, zrobi się z niej jeden wielki śmietnik.
Krzysztofie - zmieni. Zauwazyolem, ze jak np. ktos mi skradnie loot z cyklopa, a ja glosno krzykne "Ten i ten kradnie loot - uwazajcie na niego" - to nierzadko czlowiek podchodzi, przeprasza, mowi ze to nie tak, ze juz nie bedzie. W zasadzie kara zadna, a efekt jest :-) (Mam przynajmniej taka nadzieje...)
A ja jak spotkam czyjes cialko to sprawdzam, czy jest na mojej czarnej liscie. Dzisiaj rano hunter zalatwil jakiegos mlodego druida - byl czysty, dostal swoje bambetle spowrotem. Inaczej by nie dostal.
Mysle, ze duzo mozemy zmienic...
Niewiem czy to dobry pomysł z tym bo można dodać byle kogo:o :p
30-07-2006, 12:43
omg.. Jeszcze dobrze pomysl nie wystartowal a juz wszyscy sraja w gacie :| Jakas paranoja. Poczekajmy az bl sie rozkreci i wtedy bedziemy oceniac. Narazie jest za wczesnie na takie oceny/opinie....
Niewiem czy to dobry pomysł z tym bo można dodać byle kogo:o :p
nie patszeć na ortografie jestem dyslektykiem B) :]
Jesli jestes dyslektykiem to moglbys to napisac w podpisie, a tak piszesz to pod kazdym postem :| I po co ? Nie mozna sobie zycia upraszczac ? :/
edit:
@up
od razu lepiej :)
Zamkniety w domku
30-07-2006, 13:05
-skasowane-
Van Rebeliant
30-07-2006, 13:11
edit: oks, cofam to, bo jeszcze jak pisałem tego posta to jeszcze się nie lognałem na acc na bl, dopiro zakładałęm :>
druidek12
30-07-2006, 13:14
A może mi ktoś powiedzieć czemu nie moge sie zalogować? -.- Na to konto w BL
mi tez nieloguje -.-
ps. te reklamy sa denerwujace X(
Wydaje mi sie, ze system rejestracji kont powinien byc inny - na tym, co jest teraz kazdy moze podac sie pod inna osobe. Moglibyscie zrobic jakos tak jak jest na erig.net czy mytibia.com - aby sie zarejestrowac nalezy wpisac do swojego komentarza na tibia.com wygenerowany kod, a nastepnie kliknac dalej - wyeliminowaloby to oszustow, krorzy chca sie podac za jakiegos hlvla ;|
Ty się zarejstrowałeś czy tylko piszesz swoje mądrości?? Bo jak byś nie wiedział trzeba ciąg znaków wpisać do komenta.
Lecter Shan
30-07-2006, 13:26
Tez nie moge się zarejestrować. Wpisuje kod i mi wyskakuje ze Our system cant find the code in your character comment. Try again with new code. Co mam zrobić. Btw Cały czas nawet jak nowy kod wpisze to mi sie wyświetla. HELP;(
Van Rebeliant
30-07-2006, 14:26
no kurcze.... no ile można -.- (KTO PISAŁ UI DO TEGO?? CHCE GO POWIESIĆ")
5.
"Your account is activeted!"
PROSZE PRZELITEROWAĆ!!!
A-C-T-I-V-A-T-E-D nie activeted... niedługo pewnie zobacze napis "jura akant ys aktiwejted"
po prostu GRATZIOR angielszczyzny? :baby: X(
nie jestem orzel z anglika, ale najczesciej jak cos pisze po ang i pl to mniej bykow robie w ang :> tylko czasem cos z czasem przekrece :P jaki z tego moral?? ANGIELSKI JEST PROSTSZY OD JEZYKA POLSKIEGO, TAKA JEST PRAWDA, KAZDY OBCOKRAJOWIEC WAM TO POWIE (co to jest jakies "eś" "yś" "szy") nie mowie ze nie lubie mojego narodowego jezyka ale to jest jeden z najtrudniejszych jezykow na ziemi (no... nie mowie o jakis tam wschodnio-azjatyckich, "taokuentoinkountuomumba-dunga kewunga" :))
Lecter Shan
30-07-2006, 14:35
Juz mam. Trzeba ten kod co sie wyświetla w tibii.com wpisac do comment swojej postaci.:cup:
weryfikacja dosc prosta, im wyzszy ma ktos lvl tym bardziej wiarygodny jest
Zapraszam na Allegro.pl, kupcie sobie wysoki lvl i udawajcie super hero podając niewinnych na liste... . Nie chodzi mi tu o namówienie na zakup kont, tylko o to, że ludzie kupują teraz konta (czy sprzedają) z wysokimi lvl'ami tak więc byle noob z 5lvl'a zdobytego w 5 miesięcy może zmienić się w 90 lvl, który codziennie pada na ratach...
Po dłuższym przemyśleniu mówie NIE temu pomysłowi... Za dużo noobów się kręci. Na Tibia.com tyle dobrego, że 70% noobów nie umie znaleść Blacklist swojego servera...
Pozdro!
Dlaczego jak sie chce na tym BL zarejstrowac to jak wpisuje kod to mi go nie chce odczytac ?? X( plz powiedzcie czego tak sie dzieje :confused:
Wszystko fajnie, że powstała ta Black Lista. MAM PROBLEM PODAŁEM ZŁEGO MAILA I NIE MOGE ZMIENIĆ, PONIEWAZ NIE MA TAKIEJ FUNKCJI. MOŻE KIEDYŚ BEDZIE POTRZEBNY. MAIL DO NICZEGO NIBY NIE POTRZEBNY ALE WIECIE JAK TO JEST. KIEDYS SIE PRZYDA WPROWADZCIE FUNKCJE ZMIANY MAILA :d HASLO MOZNA
Dlaczego jak sie chce na tym BL zarejstrowac to jak wpisuje kod to mi go nie chce odczytac ?? plz powiedzcie czego tak sie dzieje
Wpisz kod w comment postaci na Tibia.com ktora podales przy rejestracji
Zapraszam na Allegro.pl, kupcie sobie wysoki lvl i udawajcie super hero podając niewinnych na liste... . Nie chodzi mi tu o namówienie na zakup kont, tylko o to, że ludzie kupują teraz konta (czy sprzedają) z wysokimi lvl'ami tak więc byle noob z 5lvl'a zdobytego w 5 miesięcy może zmienić się w 90 lvl, który codziennie pada na ratach...
Po dłuższym przemyśleniu mówie NIE temu pomysłowi... Za dużo noobów się kręci. Na Tibia.com tyle dobrego, że 70% noobów nie umie znaleść Blacklist swojego servera...
Pozdro!
No! juz lece na allegro specjalnie zeby kupic sobie chara do rejestracji na blacklist systemie, aby ludzie mi bardziej wierzyli!
Tez nie moge się zarejestrować. Wpisuje kod i mi wyskakuje ze Our system cant find the code in your character comment. Try again with new code. Co mam zrobić. Btw Cały czas nawet jak nowy kod wpisze to mi sie wyświetla. HELP
Wpisz kod w comment postaci na Tibia.com ktora podales przy rejestracji
mi tez nieloguje -.-
ps. te reklamy sa denerwujace
To czytaj ze zrozumieniem i zainstaluj adblocka
No! juz lece na allegro specjalnie zeby kupic sobie chara do rejestracji na blacklist systemie, aby ludzie mi bardziej wierzyli!
Źle mnie zrozumiałeś... chodzi mi o to, że ludzie kupują h'levele i teraz nie ma co polegać tylko na ufności biorąc pod uwage lvl...
1. nie chciało mi się all czytać
2. BL ma 2 zasadnicze problemy
1) wrzucanie wiary dla jaj albo dlatego że ma lepszay name od mojego
2) wyrzekanie się że to jakiś n00bek bezpodstawnie wrzucił cie na BL (a okradłeś go na 400k)
3. w przypadku BL na tibia.com to weryfikacją zajmuje się najwyrzszy lvl albo najsilniejsza gildia
4. biorąc pod uwage punkt 3 musicie mieć na każdym servie osobe która wie "co w tarwie piszczy"
5. pomysł dobry, ale trzeba go przeredagować i napisać od nowa, w ten sposób powstanie lepszy, a za mniejsze pieniądze
6. zgrzytacie zembami na forum, a co dopiero jak bedziecie musieli to wrzystko sprawdzać, osobe po osobie ;p
PS.: bez urazy ale taka jest moja opinia
@up
BL jest potrzebny tylko na non-pvp a ich znowu nie jest tak duzo, bo nie widzę sensu robienia BL na swiatach pvp, a widze ze i takie ujeliscie w liscie :D Tam takie sprawy się załatwia inaczej ;)
Dla mnie też ten pomysł wydaje się jakby motyką o Księżyc chcieli zahaczyc, no ale próbujcie, z sms-ami Wam juz wyszlo, z tym napewno bedzie gorzej... ale w koncu trzeba probowac by tibia.pl sie "slawniejsza" stala .
Pomysl z bl doskonaly B) Wkoncu ktos sie za to zabral brawa dla Tibia.pl :cup:
Szkoda tylko ze zalozylem konto i zapomnialem hasla :P hehe
Wolno dziala wam przypomnienie czekam juz 20 min
No z tą bl wszystko ładnie, pięknie, ale koleś swoim 2nd charem na bl dodał mojego ziomka z gildi bo ten przyszedł do naszej gildi, a nie do niego...
2 durne pomysły...
1)nikt przy zdrowych zmyslach nie stawia serverow w polsce bo sa drogie i huj*wo chodza...
2) kto daje wam prawo oczerniac graczy...!!?? to że napisze tu ze XXX to zlodziej to nie bedzie znaczyc ze tak jest ...
bravo dla downow...
;( Gdzie Moje Haslo ?! ;(
2 durne pomysły...
1)nikt przy zdrowych zmyslach nie stawia serverow w polsce bo sa drogie i męski narząd płciowy*wo chodza...
2) kto daje wam prawo oczerniac graczy...!!?? to że napisze tu ze XXX to zlodziej to nie bedzie znaczyc ze tak jest ...
bravo dla downow...
1. my stawiamy bo mamy wtyki ;] i wyjdzie nam to troche drozej niz serwer w niemczech czy USA. A bedzie chodzil znacznie szybciej
2. ja nikogo nie oczerniam, przeciez to samo bylo robione na forum tibia.com tyl tylko ze teraz bedzie prosciej cos znalezc.
Gdzie Moje Haslo ?!
musialo pojsc na maila!
Źle mnie zrozumiałeś... chodzi mi o to, że ludzie kupują h'levele i teraz nie ma co polegać tylko na ufności biorąc pod uwage lvl...
Juz nie przesadzajmy, procent osob ktore kupuja h lvlowe postacie na allegro, a są polacks (ostatnio na topie;P) jest tak mały, ze za duzo ludzi nie ucierpi z powodu blednego zaufania h lvlowi, ktory tak naprawde jest nubasem do^entei;d
Sir Deziom
30-07-2006, 21:24
Wedlug mnie pomysl z black list jest bezsensu, wystarczy sklamac i juz masz kolesia na black liscie :|
Wedlug mnie pomysl z black list jest bezsensu, wystarczy sklamac i juz masz kolesia na black liscie :|
Wszedzie, nawet na Tibia.com wystarczy sklamac i juz masz kolesia na black liscie, pozatym jak juz bylo wspomniane dana osoba bedzie mogla odpowiedziec na to jakie kto jej postawil zarzuty usprawiedliwiając sie.
Voldus15
30-07-2006, 23:40
Pomysł dobry ale please dopracójcie to !!
http://r1.fodey.com/1134da5f880ec46a8b10738a2c8adf2c3.1.gif (http://www.fodey.com/generators/animated/ninjatext.asp)
Pomysł dobry ale please dopracójcie to !!
To ty dopracuj swoją ortografię...
@topic: Hmmm... Blacklista to nawet niezly pomysl ale musialby byc bardziej rozpowszechniony (do dziela userzy ;) ).
A co do serwerów w Polsce: Nie mam zdania. Może i wyniesie drożej ale sadze ze forum i stronka bedzie chodzila "ciut" szybciej :)
Czyli maja sprawdzac odciski palcow pozostawione na klawiaturze w celu identyfikacji?
Czyli maja sprawdzac odciski palcow pozostawione na klawiaturze w celu identyfikacji?
Siatkówke oka dokladniejsze:> ;d
tomektrz
31-07-2006, 08:32
Jak próbuję się zarejestrować, to przy nicku postaci pojawia się "Your level is too low". Od którego lvla można się rejestrować? (mam 14) A poza tym to właśnie na niskopoziomowych graczach dokonuje się najwięcej oszustw. Mam już dwóch kandydatów na listę...
Wcale mi to sie nie podoba bo jak ktos kogos obrazi to odrazu na liste albo jak nie sprzedas ktos fire axe za 1k i na liste gdyby to bolo udowadniane to by bylo dobrze 8o
macie najlepszy przykład jakie niedociągnięcia ma wasza black lista:
Li Dao is hunting Synek Karimy
Li Dao has been hunting him sine 30-07-2006 20:31 becouse of:
He think he is the best ;) and he think he know all on samera, but he thinking wrong =D Li Dao know much more ppl than Synek Karimy
zarąbisty powód, nie ma co... każdy może każdego zreportować dla zwykłej zachcianki.
ps. i poprawcie ten błąd... powinno być "because"
Wielki Mancyz
31-07-2006, 11:57
Blacklisty są do kitu z powodu
po 1: jakis noob moze dodac bylekogo za to ze mu ubil np potworka....
po 2: probowalem zrobic tam konto tzn aktywowac je i dawano mi jakis kod wpisywalem 20 razy ten zasrany kod poprawnie i mi pokazywalo ze jest zle i musialem od nowa wiec uwazam ze te blacklisty to jeden wielki niewypal X(
wogole po co komu blacklisty.... np taki 8 lvl sie wnerwi bo ktos mu ubil trola i powie " CO TO MA BYC " i go doda do black listy i facet bedzie mial przesrane przez jakiegos nooba z 8 lvlem za byle co...srry polskie znaki mi sie zgubily gdzies... powiedzcie co z tym kodem jest nietak ...
Lecter Shan
31-07-2006, 12:10
Ten kod musisz wpisac w comment w swojej postaci na www.tibia.com
Czytajcie cały temat a nie ostatnie 2 postyX(
Ej a wy moze boicie sie tej Blacklisty dlatego że sami robicie złe rzeczy na swoich światach?
Jak próbuję się zarejestrować, to przy nicku postaci pojawia się "Your level is too low". Od którego lvla można się rejestrować? (mam 14) A poza tym to właśnie na niskopoziomowych graczach dokonuje się najwięcej oszustw. Mam już dwóch kandydatów na listę...
Minimalany lvl to 20 albo 25
Taa tylko jak sąd sądzi to (jest niezależna ława przysięgłych , obrońca , prokurator, świadkowie).Mniejsze prawdopodobieństwo pomyłki . Co do systemu (a ja wiem)
Ps. Dla mnie blacklist jest złym pomysłem
Bo nie udowadnia się komuś winy(nie ma dowodów) i publikuje się jego nick w tibi.pl na bl).
Tretogorczyk
31-07-2006, 15:04
BLACKLIST :D
Tak, nareszcie! Od tej pory kazdy, ktory lubi sobie pozabijac innych graczy, bedzie mial nowy cel - 1-wsze miejsce na blackliscie ; )) suuuuper
Larethan
31-07-2006, 15:45
Stworzyliśmy nowy projekt - Tibia.pl Blacklists (http://bl.tibia.pl). Dzięki niemu szukanie i dodawanie, złodziei, pk, oszustów oraz innego rodzaju graczy, którzy nie zasługują na miano Tibijczyków
dodawanie oszustow i zlodzieji Tak
pkerow Nie
Wedlug mnie zabijanie innych ludzi- czyli pkowanie -jest jednym z lepszych urozmaicen w tibie dzieki ktoremu uzyskujemy lepszy stopien dobrej zabawy
Nie rozumiem potepiania zabijania innych ludzi
muj wniosek ejst prosty skoro Cip-y zrobili mozliwosc zabijania graczy widocznie pozwalaja na to i nie powinno sie w zadnym razie potepieac pkerow
That's all:D
Tretogorczyk
31-07-2006, 16:31
@up
"Cipy" od lat walcza ze zjawiskiem pk w tibii (kiedys bany za mass pk, skulle, autobany).
BLACKLIST GORA!
Hegemmon
31-07-2006, 16:49
dodawanie oszustow i zlodzieji Tak
pkerow Nie
Wedlug mnie zabijanie innych ludzi- czyli pkowanie -jest jednym z lepszych urozmaicen w tibie dzieki ktoremu uzyskujemy lepszy stopien dobrej zabawy
Nie rozumiem potepiania zabijania innych ludzi
muj wniosek ejst prosty skoro Cip-y zrobili mozliwosc zabijania graczy widocznie pozwalaja na to i nie powinno sie w zadnym razie potepieac pkerow
That's all:D
dla takich amatorow zabijania powstaly serwery z wymuszonym pvp. jesli ci cos nie pasuje, to udaj sie tam, ale radze wpierw gleboko zastanowic sie nad tym co napisales.
Larethan
31-07-2006, 20:54
@up
"Cipy" od lat walcza ze zjawiskiem pk w tibii (kiedys bany za mass pk, skulle, autobany).
BLACKLIST GORA!
jesli "walcza" ze zjawiskiem pkowania w tibi to poco wogole stworzyli motyw skulli skoro im tak to nie odpowiada^^:p
Larethan
31-07-2006, 20:58
dla takich amatorow zabijania powstaly serwery z wymuszonym pvp. jesli ci cos nie pasuje, to udaj sie tam, ale radze wpierw gleboko zastanowic sie nad tym co napisales.
nie jestem amatorem zabijania poprostu nie uwazam pkowania z cos zlego
niezla rozrywka jest czasem zmierzyc sie z kims kto mysli w walce a nei naparzac potwory ktore calyc zas stosuja te sama taktyke(pozdro secura)
np wiekszy mam szacunek dla druida ktory na 26 lev zabije 1 40+ i 3 30+
niz do tego samego druida gdyby zsolowal dla
Reiven_Thormund
31-07-2006, 21:14
@up
Po co powstaly skulle? Zeby PK byli napietnowani i mozna ich bylo tepic (wiec CIpSoft jednak nie lubi PKowania). A po co mozliwosc zabijania? Zeby byle noob nie mogl zabierac Ci bezkarnie loota z potworow, wyzywac Ci i uzywac Ciebie jako darmowego blokera. Czasami wystarczy chwile pomyslec...
Alien Wight
01-08-2006, 00:03
Wszedzie, nawet na Tibia.com wystarczy sklamac i juz masz kolesia na black liscie, pozatym jak juz bylo wspomniane dana osoba bedzie mogla odpowiedziec na to jakie kto jej postawil zarzuty usprawiedliwiając sie.
pffff i tak w kółko..a w ostatecznosci publicznosc uwierzy temu co ma wyzszy lv bo załózmy 90 levelowiec wjedzie se i jakiemus słabemu kolesiowi będzie roty rąbał bezkarnie bo czuje sie wielkim panem serwera a jakis tam 15 lv koles niech sie nie udziela ;/
wtedy taki 15 levelowiec nie ma sie jak obronić ,zapisze to na czarnej liscie ale nikt w to nie uwierzy.
Lecter Shan
01-08-2006, 00:07
pffff i tak w kółko..a w ostatecznosci publicznosc uwierzy temu co ma wyzszy lv bo załózmy 90 levelowiec wjedzie se i jakiemus słabemu kolesiowi będzie roty rąbał bezkarnie bo czuje sie wielkim panem serwera a jakis tam 15 lv koles niech sie nie udziela ;/
wtedy taki 15 levelowiec nie ma sie jak obronić ,zapisze to na czarnej liscie ale nikt w to nie uwierzy.
A jaki h lvl chodzi na rooty?
Z 15 lvlem nie mozna sie zarejestrowac na bl to raz, a dwa wlasnie akurat 90 lvl pojdzie na roty bo nie ma czasu na wazniejsze sprawy.
nie wiem jak inny gracze i urzytkownicy BL ale ja mam problem ... nie wiem dlaczego ale nie moge aktywowac sie na BL ... jak wpisuje POPRAWNY kod wywala mi komunikat
Our system cant find the code in your character comment. Try again with new code.
nie wiem co robic ...
prosze o kontakt na PM
nie wiem jak inny gracze i urzytkownicy BL ale ja mam problem ... nie wiem dlaczego ale nie moge aktywowac sie na BL ... jak wpisuje POPRAWNY kod wywala mi komunikat
nie wiem co robic ...
prosze o kontakt na PM
Musisz umiescic ten kod w commencie swojej postaci na Tibia.com.... tak trudno przeczytać?
Dlaczego jezeli ja daje komus raport na bl to gdy wyszukam siebie wyglada tak jakbym mial raporty od tych osub ktore zaraportowalem ? Chyba ta bl jest jeszcze niedopracowana bo nieciekawie to wyglada :confused:
kolejny zajedwabisty przykład za co wiara reportuje
Voq reported Mastro Scue
Voq reported him becouse of:
He killed me near dp by 1x SD, becouse i had rs...
The report range is Black character(eg. power abusing) (Level: 5).
koleś ma red skulla za zabijanie ludzi, a jak jeden koleś za to go ubił (słusznie pewnie zresztą) to odrazu reporta daje i to największy level przewinienia -.-
bez sensu
ehhh a ja mam taki problem :
Gratulations
Your account has been created. If you wan't to have full access to account you need to activate it in one week unless it is deleted.
a potem -.-
Access Denied!
You don't have enough permission to access this resource ! X(
niech ktos mi pomoze :((
to jest bez sensu tego typu listy to zadne rozwiazanie ... teraz mozna obojetnie kogo oskarzyc o byle co a ta osoba niema nawet jak sie obronic... cos wam ten pomysl nie wyszedl. Rownie dobrze mozna by od reki wskazac swoich wrogow a oni juz sa na tej liscie ;/ mnie i tak to nieobchodzi bo rzadko gram w tibie i to na eterni wiec heh moge powiedziec jedno G N I O T
heh zeby jeszcze mozna bylo sie zarejerstrowac -.-8o
kamil00s
04-08-2006, 16:07
A co z prawem o ochronei danych personalnych? :D :D :D :D :D :D
zrobimy cos w tym stylu:
zglaszacie raporty pod spodem linka do dowodu... mod to przeglada i jesli zatwiedzi zgloszenie dostaje znaczek ze zatwierdzone.
Apocalips Rasta
04-08-2006, 22:01
Ludzie a mnie hakneli i nie mam jak wypróbować nowej wersji tibiiX( nic mi nie daje porodnik jak odzyskać konto bo ciągle mi piszą że mam zły numer konta albo maila. Kurde pomóżcie mi jakoś bo nie uśmiecha mi sie tworzenie drugi raz postaci od początku! ;(
Master Mind
07-08-2006, 18:50
Uhuahuauhauhauhauhauhauhuhauhauha takiego durnego pomysłu to dawno nie mieliście jak ten z ta black listą. Gratz!
sowapuchacz
04-09-2006, 16:39
po co mi takie cos
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.