zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Zagadkowe filmy

Wsk
29-07-2006, 23:22
Moglby mi ktos polecic jakies zagadkowe filmy, horrory, gdzie akcja toczy sie np dawno temu(np jakas baśń)
Mam zajawe na to, gdyz wczoraj ogladalem "Jeźdzca bez głowy" i bardzo spodobal mi sie ten film, naprawde niezly wpadajacy troche pod komedie(niewiele) :-))
Jak ktos to ogladal to wie co mam na mysli ; - )))

Woyas
29-07-2006, 23:26
Nieustraszeni Bracia Grimm (The Brothers Grimm)-gorąco polecam ;)

hoomik
30-07-2006, 00:26
Nieustraszeni Bracia Grimm (The Brothers Grimm)-gorąco polecam ;)
ty na pewno ten film ogladales? _-_

"The Others" (Inni); "From Hell" (Z Piekla Rodem); moze "Wywiad z wampirem".

Vanhelsen
30-07-2006, 03:21
Inni, polecam naprawdę, jakieś inne w klimacie Jeźdźcy... hmm... na pewno możesz chwytać filmy Burtona, np: Nożycorękiego, Polecił bym ci Gnijącą Pannę ale to nie jest zbyt horror :P na pewno powinien ci się spodobać Vincent (1982) Burtona, niestety krótki :P tylko 5min z hakiem... co jeszcze?... Takich filmów nie jest w ogóle za wiele, więc trudno coś polecić :|

Woyas
30-07-2006, 08:58
EDIT:
Nie wiedziałem właśnie o co chodzi. Mi osobiście ten film się podobał.

hoomik
30-07-2006, 11:29
mi bardziej chodzilo o ten fragment:
gorąco polecam
przeciez ten film jest przerazliwie nudny

Wsk
30-07-2006, 19:28
Inni, polecam naprawdę, jakieś inne w klimacie Jeźdźcy... hmm... na pewno możesz chwytać filmy Burtona, np: Nożycorękiego, Polecił bym ci Gnijącą Pannę ale to nie jest zbyt horror :P na pewno powinien ci się spodobać Vincent (1982) Burtona, niestety krótki :P tylko 5min z hakiem... co jeszcze?... Takich filmów nie jest w ogóle za wiele, więc trudno coś polecić :|

Heh, ogladalem Gnijaca Panne. Lubie filmy Burtona, tego nekrofila, Edward to chyba dramat(?) tez Deppem, bo horror to chyba to nie jest. Burtona filmy zazwyczaj pokazuja taki mroczny klimat i to mi sie podoba.

"Innych" tez ogladalem chyba. Czy to nie o tych dwoch dzieciach i matce co jakies duchy nawiedzaja ich? A potem sie okazuje ze jednak zonk(nie chce zdradzic o co chodzi), ta?

Xerc
30-07-2006, 19:33
"Dolina muminków" :P

Edit: Texańska masakra piłą mechaniczną rok 1973, film robiony zaraz po tym opartym na faktach wydarzeniu, to jest najśmieszniejszy film horror jaki widziałem, efekty specjalne lepsze robię w paincie :P, załatwcie sobie to popadacie z foteli ~ ziom

Walekifa
30-07-2006, 23:50
Inne klimaty,ale o wiele bardziej zagadkowe :

Piła.(szczególnie 2 część)

Wyśmienity scenariusz,po którym do końca dnia nie mogłem się otrząsnąć.

hoomik
30-07-2006, 23:58
Pila ma tyle z Jezdzcem... wspolnego, co South Park z Kodem Da Vinci. I widac ze sie nie znasz, skoro bardziej podobala ci sie czesc druga ;)

ponczus
31-07-2006, 01:04
Les pact des Loups, czyli Braterstwo Wilków po naszemu.