zaloguj się

Pokaż pełną wersje : -->SILKROAD ONLINE<-- the best :D

Dy/\/\O
31-07-2006, 12:30
(poprawiona wersja wszystkiego co bylo tu wczesniej)

SILKROAD ONLINE

strona glowna:

www.silkroadonline.net

Minimalna konfiguracja
CPU Pentium 3 800MHz lub szybszy
RAM 256 MB 512 MB
VGA 3D GeForce2
Dźwięk Kompatybilna z DirectX 9.0b
HDD 3GB lub więcej (włączając pliki wymiany i tymczasowe)
OS Windows 98, ME, 2000, XP

Wymagana konfiguracja
CPU Pentium 4 1.0GHz lub szybszy
RAM 512 MB
VGA 3D GeForce4 Ti
Dźwięk Kompatybilna z DirectX 9.0b
HDD 3GB lub więcej (włączając pliki wymiany i tymczasowe)
OS Windows 98, ME, 2000, XP

Instalator wazy teraz troszke ponad 800 mb sciagnac go mozna z glownej strony gry

Mozliwosci rozwoju postaci i tla gry nie bede opisywal gdyz zrobil to Mikelp ponizej

Moge dodac ze po Update 24,07,2007 zostala wprowadzona nowa rasa "europejczycy"
na ich arsenal skladaja sie:
miecz jednoreczny+tarcza, miecz dwureczny, podwojne sztylety, podwojne topory, kusza, staff, harfa, warloch i clearic wand +tarcza
postac euro mozna rozwijac w kierunku warrior, rouge, wizard, warlock, bard, clearic

nie bede tego wszystkiego opisywac , w koncu google nie boli a gra ma kilka stron polskich fanowskich

filmy mozna znalezc na youtube jest ich tam od cholery :)

Prawde mowiac SilkRoad Online to oprawiona w ladna grafike rzeźnia w ktorej ty jestes maszynka do miesa a moby towarem do przerobienia

Moze kogos zainteresowalem silkiem jak nie trudno kazdy woli co innego

Bozo
31-07-2006, 12:48
Zapomniałeś dodać że jak te kulki w lewym górnym rogu się załadują, to kilkasz na ostatnią i zamieniasz się w Demona na chwile.

Mikelp
31-07-2006, 13:16
@up: To akurat najmniej ważna informacja...

@topic: Szkoda tylko że nie wypisałeś najważniejszego info. Postaram się dopisać conieco.

W grze wystepuja 4 żywioły: Ogien, Lód, Energia i Moc (?) (Force ;p).
Jest również kilka typów broni: Blade (STR), Sword (INT), Glavie (STR), Spear (INT), Bow (INT, STR). Jak widzicie każda broń ma swój odpowiednik w magicznej wersji jak również w wersji "strengh" (xD). W grze budujemy swój unikalny build (Int lub Str, pakując punkty w odpowiedni żywioł, ale tak żeby nie przesadzic). Po osiagnieciu 20 poziomu mozna zaczac tworzyc karawany (Merchant), okradac je (Thief) lub bronic (Hunter). Jest to główne zajęcie w tej grze :P.

A teraz troche o akcji: Gra toczy sie w Chinach, na popularnym Jedwabnym Szlaku. Po zalogowaniu sie na jeden z serwerow mozna zaczac masakrowanie slomianych kukiel :). Po kuklach nadchodzi czas na lasice, tygrysy i inne potwory. Do gry mozemy dokupic specjalne przedmioty za tzw. "Silki" wykupione za prawdziwe pieniądze. Te specjalnie przedmioty to np. małpka zbierająca itemy za nas, exp scrolle (+ilestam % expa przez ilestam czasu), zegarki do przedluzania zycia malpek i inne ciekawe rzeczy...

Gralem w SRO przez kilkanascie dni po czym przestalem. Przez ten czas zrobilem okolo 5 postaci (kazda inny build) z maxymalnym lvlem 14 ;/. Do 10 poziomu jakos leci ale potem zaczyna sie masakra. Ogolnie gra nie jest jakas super wciagajaca. Scina sie na Sempronie 1.6 ghz, zintegrowanej karcie Nvidii 6100 oraz 512 mb ramu. Ogolnie to grze daje ocene 6-7/10.

Mikelp
31-07-2006, 13:22
@up: To akurat najmniej ważna informacja...

@topic: Szkoda tylko że nie wypisałeś najważniejszego info. Postaram się dopisać conieco.

W grze wystepuja 4 żywioły: Ogien, Lód, Energia i Moc (?) (Force ;p).
Jest również kilka typów broni: Blade (STR), Sword (INT), Glavie (STR), Spear (INT), Bow (INT, STR). Jak widzicie każda broń ma swój odpowiednik w magicznej wersji jak również w wersji "strengh" (xD). W grze budujemy swój unikalny build (Int lub Str, pakując punkty w odpowiedni żywioł, ale tak żeby nie przesadzic). Po osiagnieciu 20 poziomu mozna zaczac tworzyc karawany (Merchant), okradac je (Thief) lub bronic (Hunter). Jest to główne zajęcie w tej grze :P.

A teraz troche o akcji: Gra toczy sie w Chinach, na popularnym Jedwabnym Szlaku. Po zalogowaniu sie na jeden z serwerow mozna zaczac masakrowanie slomianych kukiel :). Po kuklach nadchodzi czas na lasice, tygrysy i inne potwory. Do gry mozemy dokupic specjalne przedmioty za tzw. "Silki" wykupione za prawdziwe pieniądze. Te specjalnie przedmioty to np. małpka zbierająca itemy za nas, exp scrolle (+ilestam % expa przez ilestam czasu), zegarki do przedluzania zycia malpek i inne ciekawe rzeczy...

Gralem w SRO przez kilkanascie dni po czym przestalem. Przez ten czas zrobilem okolo 5 postaci (kazda inny build) z maxymalnym lvlem 14 ;/. Do 10 poziomu jakos leci ale potem zaczyna sie masakra. Ogolnie gra nie jest jakas super wciagajaca. Scina sie na Sempronie 1.6 ghz, zintegrowanej karcie Nvidii 6100 oraz 512 mb ramu. Ogolnie to grze daje ocene 6-7/10.

Ojczul1
31-07-2006, 14:13
BYŁ Już temat o silkroad online teraz ta gra to gówno poszli na komerche jak dasz im kase to masz takie bonusy ze pacc to nic.2x expa i wiele innych dlatego już nie gram.A autor tematu ma beznadziejny lvl.

Max121
31-07-2006, 14:33
1. Grafika lepsza od Wow'a ?? Nie ma porównia między tymi dwoma grami. Silkroad to syf pod względem grafiki...
2. BYŁO DO JASNEJ CHOLERY !!!
3. Zamknąć temat.
4. Jeżeli zakładasz nowy temat o jakiejś grze to ZASTANÓW SIĘ CO CHCESZ NAPISAĆ !!!
5. Uff... Jak ja mam dość tych p**** trolli...

Elder Nagan
31-07-2006, 14:47
ta gra jest jak wszystkie inne gry robione przez japoncow kilka mobow do zajebiania gra ogolnie nudna bo musisz nabic 20 lvl zeb pkowac albo kupic "peleryne" i na 10 lac...

ptYsiak
31-07-2006, 15:18
1. Grafika lepsza od Wow'a ?? Nie ma porównia między tymi dwoma grami. Silkroad to syf pod względem grafiki...
2. BYŁO DO JASNEJ CHOLERY !!!
3. Zamknąć temat.
4. Jeżeli zakładasz nowy temat o jakiejś grze to ZASTANÓW SIĘ CO CHCESZ NAPISAĆ !!!
5. Uff... Jak ja mam dość tych p**** trolli...

moim zdaniem jestes pojeb i tyle ta gra to jest taka wypasista i na dodatek jest calkiem za free WoW niech wypierdziela!!!!!!:evul: :evul: :evul: :evul:

Max121
31-07-2006, 15:25
Grałeś w wow'a ?? Pewnie nie... Wiedz, że ŻADNE mmo nie ma startu do wow'a. Że tak powiem dzieli je przepaść i to DUUUUUUUUŻA. Zamknąć temat...

Avager
31-07-2006, 15:34
up:

1st. EVE Online
Rating: 8.3

---------

2nd Guild Wars
Rating: 8.3

---------

3rd The Saga of Ryzom
Rating: 8.2

---------

4th Dark Age of Camelot

---------

5th EverQuest II

---------

6th City of Villains
Rating: 8.1

---------

7th City of Heroes
Rating: 8.1

Jak widzisz nawet nie jest w top 7...

ale jest w top 10

na 8 miejscu jest Final Fantasy XI a na 9 wlasnie WoW

www.mmorpg.com ... sprawdz sobie topliste (Game list -> sortowanie wg. oceny)

w sumie ma 8.1 ale jednak jest gorsze od nudnego City of Heroes ... i od EQ ..

No coz..

Eve...lubie to, tylko szkoda ze platne ;((, bardzo fajna gra...ktorej porzedniczką był słynny Freelancer , w Eve jest o wiele bardziej rozbudowany swiat...i ladniejszy...ale coz.

GW... to coRPG , WoW to MMORPG , ale w sumie...GW ma 10x ladniejsza grafike od WoW'a ... (WoW mi przypomina Troszke ulepszony Engine Warcrafta 3 ) . Eve... hmmm BAAAAAAARDZO ladna grafika o BAAAAAAAAAARDZO maly wymaganiach .

no coz... jak widzisz WoW jest na 9 miejscu w top 10 grach... nie zbyt ciekawie to wyglada.

TOPIC:
Silkroad to jeden wielki SHIT !
Grywalnosc ...do 10 lvlu fajnie, potem juz coraz gorzej
... malo rozbudowane (w sumie... Ice Archer prawie kazdego zownuje...) ...
i...
e....

na 21 lvlu mi sie znudzilo juz totalnie.

Dy/\/\O
31-07-2006, 23:22
ehhh... Silk road i tak mi sie podoba jest dobre jak chce sie troche odpoczac od tibii..
ale mimo wszystko i tak --->Tibia wymiata<--- :P

Z!oomo
01-08-2006, 00:32
E nie mam nic przeciwko Silkroad nabilem 18 lvl i odechcialo mi sie grac....
Obecnie testuje SUN napisalem juz o niej pare slow......
Polecam Gry takie jak:
Lineage 2 >prywatne servery
Gunz The Duel
Last Chaos >> Open Beta
Eudemons>> czasami...

Z!oomo
01-08-2006, 00:33
I gra The Best jest SUN!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.sunonline.co.kr/Community/ScreenArt/listGMScreenArt.asp

Screeny przekonajcie sie!!

Max121
02-08-2006, 00:42
@Avager
No może trochę przesadziłem, ale no powiedz mi czy taka dziadowa gra jak silkroad ma start do wow'a ?

@toppic

Proszę moderatora o zamknięcie tematu.

Laleczka voodo
16-08-2006, 09:11
moim zdaniem jestes pojeb i tyle ta gra to jest taka wypasista i na dodatek jest calkiem za free WoW niech wypierdziela!!!!!!:evul: :evul: :evul: :evul:

widac jaki jestes PRO w silku...silkroad nie jest calkowicie bezplatny... gralem w silka i znudzilo mi sie po miechu ;/na 20 lvlu niby mozesz zostac tarderem,thiefem czy hunterem ale i tak gra opiera sie na expie...thiefem odrazu nei zostaneisz padneisz prawie od kazdego, hunterem odrazu nei zostaniesz bo mnusisz zabijac thiefow ktorzy sa dobzi... i kto pozostaje? nudny trader(merchant) ktory tylko przewozi towar i ubija czasem thiefow (chdozi mi o moby) jednak nei do konca rozumiem dlaczego powstal ktos taki jak trader skoro kazada "profesja" moze przewozic towar...

Ogolnie w gre mozna sie pobawic 1-2 miech...

Shin Cron
17-08-2006, 18:01
Silkroad bije na głowę takie gry ja Tibia,Lineage II (Tibia i tak czy siak lepsza jest od Lineage II). A że komuś tam wolno lvl leci to znaczy że cały czas siedzi na Mangryanach i boji się iść dalej bo straci swój extra super maga gita Copper Sword.I ci którzy lubią silka niech lepiej wejdą na forum www.silkroad-online.pl a nie tutaj bo tutaj tylko Lineage II albo Tibia inne gry są BE.
Żegnam i pozdrawiam.

Ojczul1
19-08-2006, 01:05
up:
Lineage jest dużo lepszy od silkroad na 30+lvlu gra się nudzi długo i monotonnie bije sie lvl a questy opierają się tylko na zabij x potworów albo przyniesz x rzeczy z y potwora żadko kiedy można znaleźć inny rodzaj questu.Pozatym taki 32+ ma postacie ponizej tego lvlu na pare ciosów bo broń na 32lvlu jest duzo lepsza od tej na 28.

Shin Cron
20-08-2006, 16:00
A podaj mi inne rodzaje questów??
A co to tego że postać na 32lvl zabije na 28lvl no to chyba oczywiste jeżeli bijesz lvl to po to aby być lepszym no nie??

Ojczul1
24-08-2006, 15:00
Ale np w tibi różnica lvli to nie BYŁO wszystko liczyły się umiejętności pvp ale teraz zjebali.

Avager
24-08-2006, 15:58
Tibia, komercyjne gowno, w ktorej od wielu miesiecy nie bylo zadnych nowosci !
Nawet nie mowcie "ooo addony, !!! Anti Thief sys !!!11 Nofe Otufitjy !!!"

Po pierwsze, Addony oni calkowcie zjeba...
Anti Thief... Zabrali jeden z ostatnich kawalkow systemu RPG (Zlodzieje, to takze profesja w grach RPG),
"Nofe otufitjy" ... sa do d.... nie wiem co za debil je tworzyl, stare byly o niebo lepsze, te wygladaja jak z kosmosu

Skull System takze zryty, zupelnie nie zrownowazone,

System magii takze pojeb... mag na 150 lvlu ma takie same skille jak inny mag na tym samym lvlu ... a raczej jak 200 innych magow na tym samym lvlu, to samo z rycerzem...

Paladyn co "wali" z luku/kuszy..ich pojebalo...

Brak wiekszych updateow od paru lat ...

Eventy sa bardzo zadko (Najazdy itp)

Za duzo Polakuf

Zryte questy...questy polegaja na pojsciu gdzies, otworzeniu skrzynki i ma sie item...

Wbudowany Bot w Clienta Tibii...rotfl

Brak Glownych atrybutow, co za tym idzie, jeszcze mniejsza roznorodnosc postaci (Atrybuty - Sila, Inteligencja itp)

i... Stamina....Rotfl, a raczej Anti Exp System... 24 h expienia non stop = 48 offline... niby dobre, ale takze bardzo glupie

Rozdzki.......

Malutkooo broni, mala ich roznorodnosc, Ognisty Miecz jak i Topor jest chlodny jak kawalek patyka

Minotuar do zabicia przez wiesniaka (lvl >6) oraz troll do zabicia przez dziecko neostrady (lvl >2)

Przestancie... to jest do kitu, Tibia 3 lata temu byla Gra...teraz to zwykla komercyjna wylegarnia debili , kretynow i dysmozgow . Grajcie dalej, i badzcie wiekszymi debilami ...

heh.

chesek
24-08-2006, 16:12
Grałem w silka za nim wprowadzili "płatne konta". Grafika ładna, jest pare uciążliwy bugów, ale da się grać. Nie wiem jak teraz, ale wcześniej klient czasami crash'ował, kolejki i lagi. Teraz za byle jakąs kasę postać może być super-hiper-ekstra-ultra wypasiona. :\ Doszedłem do 28 lvla, bo znudziła mi się ta monotonnia. Oczywiście nie twierdzę, że jest tak cały czas - 50 lvle mają co do roboty, ale tego nie robi się w pare dni. Nie ma skulli, praktycznie nic się nie traci, więc walka to sama przyjemność. No i w Silku update konserwacyjny jest co tydzień, a ten "większy" częściej, niż raz do roku (jak w Tibii).

morwi
24-08-2006, 16:16
Grałem w silka za nim wprowadzili "płatne konta". Grafika ładna, jest pare uciążliwy bugów, ale da się grać. Nie wiem jak teraz, ale wcześniej klient czasami crash'ował, kolejki i lagi. Teraz za byle jakąs kasę postać może być super-hiper-ekstra-ultra wypasiona. :\ Doszedłem do 28 lvla, bo znudziła mi się ta monotonnia. Oczywiście nie twierdzę, że jest tak cały czas - 50 lvle mają co do roboty, ale tego nie robi się w pare dni. Nie ma skulli, praktycznie nic się nie traci, więc walka to sama przyjemność. No i w Silku update konserwacyjny jest co tydzień, a ten "większy" częściej, niż raz do roku (jak w Tibii).

skuli ne ima ale jestes 'czerwony' po ubiciu kogos bez peleryny i wtedy leci z ciebei wszystko co masz na sobie, dlatego ludzie od razu wkladaja wszystko do dp i zostawiaja naga postac w miescie az zginie ...

Jaram
29-09-2006, 19:00
A mi gierka pasuje i tyle teraz pykam sobie na Tibecie.. Polecam gierka:p

Aha jak by ktos nie wiedzial opisze profesje:

Tanker- dajesz wszystkie punkty w HP! ktore zdobedziesz podczas levelowania 1 lv - pkt 3.
Hybryda- dajesz 2w hp 1 w mp albo odwrotnie :>
Nuker- dajesz wszystko w int czyli Mp! dlaczego? poniewaz we wszystkich skillach fire,lihting i cold na samym dole masz takie czare jak kolka ognia,blyskwica i gdy dajesz w int masz duzo mag.blance czyli zadajesz ladne dmg z tych czarow a gdy dajesz full hp to znikomy dmg z nich :> ale nukiem sie trudno gra malo hp i shitowo na war lub pk bo player kilka lvli nizszy ma cie na szczala ale zanim do ciebie do biegnie mozesz go zabic:) ja gram full hp glavia +fire (buff) w lihtingu i coldzie..

PS. jak grac z fajnym buildem dowiecie sie na tym forum www.silkroad-online.pl

ScRiN:

http://img287.imageshack.us/img287/7393/sro2006092909132897ol9.jpg (http://imageshack.us)

Wojtasss
29-09-2006, 22:16
Ta gra poszła by na moim kompie
procesor 900mghz
320ram

Wojtasss
29-09-2006, 22:22
ehhh... Silk road i tak mi sie podoba jest dobre jak chce sie troche odpoczac od tibii..
ale mimo wszystko i tak --->Tibia wymiata<--- :P

LOL Tibia to jest gówno:evul:

szar7
03-10-2006, 17:31
LOL Tibia to jest gówno:evul:

Dokładnie ^^ SRO Wymiata ! :))
Ja cisne na Oasis jeśli ktoś tam gra to pm me blx ; p

Lord Wardi
17-11-2006, 18:07
ODŚWIEŻAM TEMAT, CHCIAŁEM ZAŁOŻYĆ NOWY, ALE OPCJA "SZUKAJ" RLZ ;p

Prawda, WoW jest the best (pomijając sąd Avagera, który jest sprzeczny ze słowem większości graczy RPG - "World of Warcraft - najlepsza gra MMORPG na świecie"), ale Silkroad też nie jest takie złe... Do 10lvla jest fajnie, potem jest już bardzo ciężko. Fabuła? Hmmm niezbyt ciekawa, żadnych ras, i dopiero na 20lvlu wybierasz, czy chcesz być kolesiem, który łazi z miasta do miasta i trade'uje(the worst), hunter, który broni tych karawan(też niezbyt ciekawe, łaźić tylko za kolesiem...) i thief(wg. mnie najlepsza "klasa". przypomina mi trochę assasina xD), który napada na te karawany i je okrada. Ale podoba mi się system skilli(/)magii. Interfejs? Jak pierwszy raz to zobaczyłem, to myślałem, że się pomyliłem z Lineage2. Niemal identyczny.
WoW jest niestety płatny, a prywatne serwery ma denne, warlockiem grać się nie da, laguje jak cholera.
Ale Silkroad jest darmowy, polecam ją tym, którzy chcą NA JAKIŚ CZAS odpocząć od Tibii, która nie wiem czemu bardzo przyciąga i wciąż się do niej powraca.
Tibia
Mu
Tibia
Lineage2>priv servers
Tibia
WoW>priv servers
Tibia
Silkroad Online
Tibia
...

Rezy
18-11-2006, 13:54
ta gra jest nawet wporzo...
zero lagów (mam słabe łącze), troche później sie wydaje nudne i niema
co robić, ale największym minusem jest to że co chwile serwery są
"CROWDED" i tak cochwile całe zapełnione, nieda sie tak grać a ja nieprzepadam za siedzeniem nocki przy kompie

Diablczek
10-08-2007, 12:19
Tibia, komercyjne gowno, w ktorej od wielu miesiecy nie bylo zadnych nowosci !
Nawet nie mowcie "ooo addony, !!! Anti Thief sys !!!11 Nofe Otufitjy !!!"

Po pierwsze, Addony oni calkowcie zjeba...
Anti Thief... Zabrali jeden z ostatnich kawalkow systemu RPG (Zlodzieje, to takze profesja w grach RPG),
"Nofe otufitjy" ... sa do d.... nie wiem co za debil je tworzyl, stare byly o niebo lepsze, te wygladaja jak z kosmosu

Skull System takze zryty, zupelnie nie zrownowazone,

System magii takze pojeb... mag na 150 lvlu ma takie same skille jak inny mag na tym samym lvlu ... a raczej jak 200 innych magow na tym samym lvlu, to samo z rycerzem...

Paladyn co "wali" z luku/kuszy..ich pojebalo...

Brak wiekszych updateow od paru lat ...

Eventy sa bardzo zadko (Najazdy itp)

Za duzo Polakuf

Zryte questy...questy polegaja na pojsciu gdzies, otworzeniu skrzynki i ma sie item...

Wbudowany Bot w Clienta Tibii...rotfl

Brak Glownych atrybutow, co za tym idzie, jeszcze mniejsza roznorodnosc postaci (Atrybuty - Sila, Inteligencja itp)

i... Stamina....Rotfl, a raczej Anti Exp System... 24 h expienia non stop = 48 offline... niby dobre, ale takze bardzo glupie

Rozdzki.......

Malutkooo broni, mala ich roznorodnosc, Ognisty Miecz jak i Topor jest chlodny jak kawalek patyka

Minotuar do zabicia przez wiesniaka (lvl >6) oraz troll do zabicia przez dziecko neostrady (lvl >2)

Przestancie... to jest do kitu, Tibia 3 lata temu byla Gra...teraz to zwykla komercyjna wylegarnia debili , kretynow i dysmozgow . Grajcie dalej, i badzcie wiekszymi debilami ...

heh.

Zgadzam się z nim.W Tibie gram tylko dlatego że jestem nałogowcemW tej chwili szukam sobie jakiejś lepszej gierki.
Ps.To w tibi byli thiefowie?

Teron-Gorefiend
16-08-2007, 18:23
Gra wydaje się być fajna ale mam jedno pytanie, otóż jak daje dowloand to pokazuje mi się kilka (wersji?). Co mam pobrać żeby sobie pograć?

Rybzor
16-08-2007, 18:35
Gra wydaje się być fajna ale mam jedno pytanie, otóż jak daje dowloand to pokazuje mi się kilka (wersji?). Co mam pobrać żeby sobie pograć?

To są raczej różne serwery, ftpki, torrenty itp. Dobry klient to wersja europa, zajmuje koło 900mb.

Kiwix
16-08-2007, 21:41
Odrazu dla nowych graczy:
Nie robcie euro charów, bo ciezko sie nimi gra (exp w party, exhaust na poty 15 sekund oO).

Najlepiej zrobić jakiegos chinskiego chara , ja polecam nukera sword+shield/spear. Dajemy wszystkie punkty w int. SKile rozwijamy bicheon (jezeli sword), hexual (jezeli spear), walczymy czarami z fire i lighting. Na 30 levelu mozemy uzywac czarów tzw nuków, z ktorych DMG siega do 2k (zalezy od broni). Polecam nukera ze swordem, sam wbilem tylko 40 level, ale na 56 zajebista jest gra gdy walimy z nuków po kilka K + combo z bicheonu wygladajace na przerozne akrobacje ^^

albo druga opcja:
Glaviarz full str. Najlepiej Fire i Hexual ofc. Duzo hp, spory DMG, latwo sie gra, dobry na moby i zarowno PVP ;d

@Autor:
Widze, ze sie na nuka w armie zdecydowales, mowie Ci - pofarm troche (trzymaj roznice 5 miedzy mastery level a levelem), bo na 30 jak bedziesz chcial miec nuki to Ci sp braknie i naprawde sie zawiedziesz ;x, bo jezeli mam byc szczery to szlag trafia po 25 levelu jak musisz meczyc earth ghosty i hyangcheony, anyway mozesz expic na europejskich mobach, ale nie liczylbym na fun :>.
NIE UZYWAJ GOLD TICKETA, NA 29 LEVELU JEST NAJBARDZIEJ PRZYDATNY

Aaaaa... Self Healing gówno daje (chyba ze bot char) tak czy siak GL.

Tak od siebie dodam , ze Silk to lekka komercha:

Bilety za 56 zł, przez ktore dostaje sie 2x wiecej expa (3h dziennie, lmao), Bot wypuszczony przez JoyMaxa, ktory sam expi, odnosi loot i kupuje poty (Tak, tak walka z botami, 30k botów owned - tych ktorzy uzywali innego bota niz ten od JM ;>).

@Down:
Zalezy gdzie farmiles, z jaka bronia. Te 3k skilli nawet starczy, jezeli bedziesz oszczedzal, to na 30 levelu (jezeli nuk) bedziesz mial juz na nuki z fire i lighta, a jezeli glaviarz to mozesz olac sprawe ;d o bowmanie nie wspominam bo imo najwiekszy shit w calym gronie.

Bakuo
16-08-2007, 21:47
Ja zrezygnowalem jak juz nafarmilem jakies 2k skilli i ciagle jechalem na -9. Wysiadalem juz totalnie, a postawilem sobie za cel zdobyc 5k skilli. Zdaje sie, ze wbilem wtedy 17 lvl.

Teron-Gorefiend
17-08-2007, 12:47
Mam pewien problem ze stworzeniem postaci, otóż kiedy ustaliłem już wygląd swojej postaci i name, dałem create i wyskakuje mi coś takiego "the same ID exists" i nie mogę stworzyć postaci. Może ktoś wie o co chodzi?

Bakuo
17-08-2007, 17:59
Nick Twojej postaci jest juz zajety. Zauwazylem, ze jest tam sporo ludzi z koncowka " _PL"

@down
To jest fakt, moim zdaniem przydalby sie system kolejek.

bulamen7
17-08-2007, 18:48
nie oplaca sie sciagac bo i tak prawie nigdy sie nie da wbic na serwery :/

Badzo
17-08-2007, 21:20
SRo wymiata, szczególnie teraz po dodatku europejskim.
Koniec z nudnym, samotnym expieniem, teraz nie pograsz sobie inaczej niz w party! I na to czekalem, lvluje sie o wiele szybciej niz expiac samotnie, sp u mnie leca duzo szybciej, ogolnie wypas. Gram Klerykiem.
Pare screenow:

http://img259.imageshack.us/img259/783/sro2007081613200665ph2.th.jpg (http://img259.imageshack.us/my.php?image=sro2007081613200665ph2.jpg)

http://img516.imageshack.us/img516/5307/sro2007081019071084ot4.th.jpg (http://img516.imageshack.us/my.php?image=sro2007081019071084ot4.jpg)

http://img516.imageshack.us/img516/4382/sro2007081613220848pj6.th.jpg (http://img516.imageshack.us/my.php?image=sro2007081613220848pj6.jpg)

Bakuo
17-08-2007, 21:30
@up
Na jakim swiecie grasz bo moze niedlugo zaczne grac i bede potrzebowal ekipy. Tylko musze sprzet podupgrade'owac : )

@down
Ja mam 256 ramu i logowalem sie do gry (do samej gry, bez kolejki) jakies 10 minut.

Badzo
18-08-2007, 22:47
@up
Na jakim swiecie grasz bo moze niedlugo zaczne grac i bede potrzebowal ekipy. Yulko musze sprzet podupgrade'owac : )

Xian

na 256 ramu przycinal sie nawet na niskih detalach. kupilem 1gb ramu, to idzie ostro na high poza miastem. w miescie niestety medium ;)
athlon 1,666ghz

Allchemick
20-08-2007, 19:29
Jaką prędkość internetu trzeba mieć aby dało się grać ?
Pytam bo mam słaby internet i nie wiem czy będzie opłacało się ściągać klienta.

Kyrfal
23-08-2007, 00:58
Jaką prędkość internetu trzeba mieć aby dało się grać ?
Pytam bo mam słaby internet i nie wiem czy będzie opłacało się ściągać klienta.
no ja sie dolaczam do pytania bo jak sie logam na jakis server to prawie zawsze mam lagi i nie wiem czy to kwestia servera czy mojego internetu (512 kb/s)

@down
tu nie chodzi o to ze mi sie komp tnie tylko ze mam lagi, to jest róznica :P

Bakuo
23-08-2007, 01:05
@up
Te lagi to masz ciagle czy tylko w miescie. Bo jesli tylko w miescie to wszystko jest ok, kazdy na to narzeka.

Kyrfal
23-08-2007, 20:23
to jak odpowie ktos na moje pytania zwiazane z lagami? :<

Kup.Se.Musk
23-08-2007, 20:51
Ahhh... ten Silkroad. Sprawił mi tyle radości :). Nawet kupiłem silki - wiewiórkę. Z pewnością jedna z najlepszych darmowych MMORPG. Niestety zaniedbanie Joymax'u odsuwa od gry. Przede wszystkim masa botterów - gold farmerzy i gridnerzy. Poza tym te pasożyty przepełniają serwer, co oznacza bardzo długie wbijanie się na serwer. Grałem na Olympusie. Teraz sobie wspomniałem o Silkroadzie i aż się w oczku łezka zakręciła...

Jeżeli macie pytania, to walcie szczerze. Pozdrawiam!

Kyrfal
25-08-2007, 06:59
dobra, raz kozie smierc =] bede gral w SRO, sproboje drugi raz ^^ (wtedy nabilem az 10 lvl :D)
czy jesli sciagne zwykly client silkroada to bede mogl w jakims interface wybrac w jaka wersje chce grac (europe czy ta zwykla)? czy cos w ten deseń?

Stun
26-08-2007, 16:15
Dla autora topciu, gratulacje, świetny build, blade, lighting, glavie i force, noo całkiem. Co do SRO, boty, boty, boty i jeszcze raz boty, gra calkiem fajna, ma dosc duze wymaganie ale ogólnie jest ok, po wprowadzeniu europy, jest jeszcze lepiej, do czasu, bo na servy juz sie nie da wbic. Gralem kiedys teraz mi sie nie chce.
Ps. Sprzedam 55 nukera s/s, 59 hybryde 1:1, 44 glaviera, no to by było na tyle, jak cos to PM, gram ponad 2 lata, więc słuze pomocą na PM

Ta gra poszła by na moim kompie
procesor 900mghz
320ram

Kpisz?;x.

Jak by ktos chcial, screen mojego nukera ;x

http://img211.imageshack.us/my.php?image=sro2007080618403180dw0.jpg
Troche nie dofarmiony, ale to potem;x

Apticer's
26-08-2007, 17:05
@Up
Jaki build? 4:1? I ja jak grałem nukerem to najpierwsz sword+shield ale potem to tylko spear z dobrym +, m att 100% i alchemia :)

Mam pytanie, czy wersja europejska SRO ma takie same wymagania co normalna czy większe?

_WrD_
26-08-2007, 20:27
Grałeś w wow'a ?? Pewnie nie... Wiedz, że ŻADNE mmo nie ma startu do wow'a. Że tak powiem dzieli je przepaść i to DUUUUUUUUŻA. Zamknąć temat...
Tera mnie dobiłeś...

1. WoW, GW(ciągle nastają kłotnie, która gra jest lepsza - IMO GW lepsze, ale no cóż...)

<WIEEEEEELKA PRZERWA>

2. Lord of the Rings Online

...

265134234527462354836583275432446. Tibia....

@topic
Grałem w to, niezbyt ciekawa, wbiłem 12 lvl i dalej mi się nie chciało. Ogólnie nie ma sensu. Do 10 lvla idzie nieźle, ale potem to normalnie grać się odechciewa...

Napisałeś, że grafika lepsza od WoWa. żal.pl

Marchewki
26-08-2007, 22:44
hehe koleś @up żal każda gra ma to coś w sobie , zawsze coś pierniczycie czy ta lepsza czy tamta co za różnica grasz w WoW nie zaśmiecaj tematu tutaj lub w coś innego grasz w to co wolisz ;)

grałem w to i podobało mi sie tylko zdeczka mój internet na to nie pozwala :/ na jednych grach muli na innych nie

Dy/\/\O
27-08-2007, 10:54
OHOHO
widze ze temat sie troche rozrosl

na to forum nie zagladalem od okolo roku wtedy wlasnie "odkrylem" silka i dzien pozniej zalozylem ten temat

szczerze mowiac wtedy kij wiedzialem o tej grze i troszku pospieszylem sie z prezentacja tej gry

teraz po roku obcowania z nia moge powiedziec co o niej mysle ( oczywiscie przerywane obcowanie GW , Tibia ehhh :) )

gra prezentuje sie graficznie naprawde ladnie jest caly czas rozbudowywana o nowe mapy i itemy ( najpierw w korei ale tu tez dochodzi :P ) ostatnio byl duuuzy update wprowadzajacy europejczykow z ichmapami i arsenalem .

Niestety faktycznie jest ogromny problem z boterami i z przepelnionymi servami jednak caly czas sa wprowadzane nowe wiec MOZE sie to kiedys zmieni

po weicej informacji odsylam do polskich stron fanowskich na tamte fora tam mozna sie dowiedziec wiecej (np www.silkroad-online.pl)

dla tych co chca sobie popatrzec na gre sa cale masy filmow na youtube

Gra ma swoje wady ale sieczka ktora sie dzieje na ekranie na mnie przynajmniej dziala niezwykle relaksujaca (nochyba ze sa laaagi ale to mozna przezyc )

Osobiscie polecam

jak ktos chcialby pogadac ze mna w swiecie gry

server : Alps
nick : Xpro_PL aktualnie aktywna postac :)

Stun
27-08-2007, 14:50
@Up
Jaki build? 4:1? I ja jak grałem nukerem to najpierwsz sword+shield ale potem to tylko spear z dobrym +, m att 100% i alchemia :)

Mam pytanie, czy wersja europejska SRO ma takie same wymagania co normalna czy większe?
Full int, alchemia, w sumie od s/s nie pada sie tak szybko, jeszcze jak br wysoki. Spear głównie, jak taxuje kumpli, ale raczej s/s, co do speara, to moja hybryda 59lvl, takowy ma, nuki+skile z glavii i dobrze jest...

Co do wymagan, troszke sie zwiększyły.

La Hire
29-08-2007, 14:05
Gdzie wy qrva macie boty? W silku botów zbyt wielu teraz nie znajdziesz. No przynajmniej ja dawno nie widziałem... Gra się dobrze. Jak grasz w europie i masz dobre party to exp leci :P Mój brat ma 23 lvl a nie gra długo , euro of kors , a te bilety dające expa nadal sobie leżą :P Kiedyś to było od cholery botów , wbić to cud , może po inspekcji jakoś się dało , ale i tak po pewnym czasie zaraz DC ;< Teraz tylko trochę ciężej wbić bo event jest , ale czasem można zobaczyć o godz. 20 3/4 serwerów Populated...A autor tematu zapomniał o przedmiotach "wyższej rangi" . Czyli Seal of Star (SoS) , Seal of Moon (SoM) i Seal of Sun (SoSUN)no to tyle :P Polecam grę :P
PS. Ja tam mam 256 ramu i tylko w mieście przy logowaniu trochę laguje :D

Dy/\/\O
30-08-2007, 19:11
gra sie calkiem spokojnie spokojnie chociaz w okolicach dh od 30 lv potrafi za toba latac kilka botow i nawalac w to samo co ty heh taki urok silka ^^

_WrD_
30-08-2007, 21:53
@założyciel tematu
Aa, wiem, czemu uważasz, że SRO jest "the best : D", jak to ująłeś w temacie.
Bo jest darmowe.
Człowieku, weź przestać grać w darmowe gówna typu Tibia, MU Online, SRO.
Lepiej wydać trochę kasy i się wspaniale bawić, grając w PORZĄDNE gry typu Guild Wars, World of Warcraft czy Lord of the Rings Online!

zuo...

...

Bluray
31-08-2007, 14:22
Przecież ta gra jest tak zasypana boterami że grać się nie da, grafika lepsza od WoW'a? <rotf>. The best? Nieee.

Str4t0s
31-08-2007, 14:28
Gdy pojawilem sie w miescie i zalala mnie ogromna fala lagów przestałem grać. Ruszyć się nie dalo.

Marchewki
01-09-2007, 14:09
u mnie w mieście lekkie lagi nic więcej , gram na Poseidon :D
13 lvl i ciągle rośnie bawię się w Farming Sp :) mam zamiar dojść do 5k :)
Jak na razie mam z 280. się nagrałem ehhh mój internet jest The best jednego dnia wszystko dobrze 2 juz grac sie nie da ehh :/

Diegoverialanho
02-09-2007, 03:30
Doszedłem Traderem do 21 poziomu za dużo n00bów za dużo lagów spowodowało naprawde rozwalenie klawiatury...dla mnie ta gra jest dobra...ale z drugiej strony strasznie zaniedbana...

Stolec
02-09-2007, 03:57
Ja doszedłem do 19 lvla Łucznikiem, Gra jest denna nudzi sie po wbiciu okolo 20 lvla. A podobno niby wtedy sie zaczyna. Miałem wilka który za mnie expił. Jednym słowem kicha.

Matex_PL
06-09-2007, 17:24
W silku to normalne ze masz lagi w miescie ale jako tak to mi sie podoba :]

Pozdro dla Gildi i calej Uni

a tu ssik z silka:D
http://img252.imageshack.us/img252/1225/uo0189ib0.jpg[/URL]

Apticer's
06-09-2007, 19:43
@Up
Build pure int? I mam pytanie :) + ile masz tego speara i jaki blue oraz co to za skill ma na hotkeyu pod 0?

Matex_PL
09-09-2007, 21:10
http://img120.imageshack.us/img120/3411/uo0192rb9.jpg

Soldier_PL
29-11-2007, 01:12
Cos nie moge sciagnac ten nowej wersji europe =/ przez torrent probowalem i nie dziala =/.;( a chcialbym se pograc kiedys gralem...

Soldier_PL
30-11-2007, 01:58
Gierka jest fajna :) teraz na wersji europe mozna tylko sciagnac z torrenta ale mam problem sciagnolem z tego torrenta i nie dziala =/ szkoda ale pozatym doszlem kiedys w tej gierce do 21 lucznika (ice,force) i naprawde mi sie znudzilo na 20 lvlu taka nuda z expieniem tylko questy moga cie uratowac ^^ i jeszcze cos ktos na pisal ze nie ma prawie zadnych hackerow to blad bo ja sam znam okolo 10 stron z hackami poswieconym silku,maple story,gunz itp. xD nie bede mowil ^^ ale i tak nie uzywam tych botow dla expa wtedy traci sie caly sens gry uzywam tylko ich teraz jak bedzie jakis hacker to ja go zabije swoim (jesli w sro tez mozna dawno nie gralem i nie wiem ale w innych sie da grach ).

spartakus154
04-02-2008, 15:14
Wybieram server wspisuje pasy i mi wyskakuje cannont connect to the server caly czas na kazdym servie
A przy serwerach pisze crowded wie ktos o co chodzi(pierwszy raz gram w silka)

Habza
23-04-2008, 20:59
@spartakus154

sciagnij sobie no-dc i powinno dzialac

Matikuszek
09-07-2009, 16:57
Gram w Silka, ale tylko wtedy, jak jest więcej, niż 100 wolnych miejsc na servie.Joymax zrobili dosyć fajną gre, ale oni są strasznie zakręceni, a jeśli nie mam humoru, to patrze w banliste , patrząc na to,ile osób JM zbanował można dostać mega napadu śmiechu, patrze na mój, Uranus (2 chars) haha, cały czas piszą o nowym systemie zabezpieczeń.Piszą tak od dłuższego czasu, a i tak nadal crowded.Servery mają status Easy chyba raz na 1 miesiąc.Wbiłem 7 lvl :cup:

Akahan
09-07-2009, 17:57
Ja też grałem, ale powiem wam tak zwykła lipa, 0 fabuły(idziesz bijesz, bierzesz questa zabij xx Tigerów, zbierz xx itemów z Tigerów itp. i tak przez całą grę), pełno botów, ciągłe disconnecty, nie da się leganie wbić na serva(no chyba, że pół dnia chcesz wpisywać passy i oglądać napis Disconnect to server), ot taka następna gra, żeby zarobić na głupich ludziach w item shopie.

Matikuszek
09-07-2009, 20:19
Ja też grałem, ale powiem wam tak zwykła lipa, 0 fabuły(idziesz bijesz, bierzesz questa zabij xx Tigerów, zbierz xx itemów z Tigerów itp. i tak przez całą grę), pełno botów, ciągłe disconnecty, nie da się leganie wbić na serva(no chyba, że pół dnia chcesz wpisywać passy i oglądać napis Disconnect to server), ot taka następna gra, żeby zarobić na głupich ludziach w item shopie.

Da się dostać legalnie, trzeba albo ciągle klikać w Connect, albo kupić konto premium, dzięki którywmu, wbijesz na server za 1 razem :(:(:(