zaloguj się

Pokaż pełną wersje : "Angora" - następny artykuł o Tibii

Arrasekt
31-07-2006, 15:30
Dzisiaj rano skoczylem po poranna gazetke do kiosku na rogu. W domu zas po przegladnieciu zauwazylem artykul na stronie 50 o TIBII, ktory to wlasnie czytam. Zaraz dam edit i napisze czego sie doczytalem.

Gra wciąga jak narkotyk. Ci, których pochłonie, nie przestają grać, bo boją się, że stracą swojego bohatera i pieniądze, jakie w niego zainwestowali.

...bo ich bohater powoli ginie, tak jak to w "Dziewczynie" napisali?...

Kawiarenka zapełnia się popołudniami. Gra rozpala wówczas ogromne emocje. Co chwilę rozlegają się krzyki, ktoś cieszy się z zabicia potwora i przejścia na wyższy poziom. Nie daj Boże żeby ktoś komuś coś ruszył myszką. Wtedy zadyma jest gotowa - opowiada Stańczyk.

... I w obronie skresla go stolkiem :d...

Skillowanie jest najtrudniesze. Żeby dojść poziomu 50 do 90, trzeba skillować non stop przez miesiąc. Polega to na tym, że dwie osoby walczą ze sobą, a potem leczą rany. Tak podnoszą swoje umiejętności.

...Aha, czyli jak sie tylko odejdzie od kompa na kilka minut trzeba zaczynac od nowa? ;). Cale szczescie, ze na non-pvp nie mozna walczyc z druga osoba. Chociaz jest mniej osob "skillujacych non stop przez miesiac"....

To tylko niektore ciekawsze cytaty, zaczerpniete z "Angory". Jak tak dalej pojdzie, to z tibii zrobia film pelnometrazowy ^^.

@Lasooch
Jak dla mnie za duzo Przepisywania :P. Oczywiscie jak ktos chce moze sam przepisac i napisac tu posta.

http://img182.imageshack.us/img182/1279/agorahs9.jpg

W sumie sama prawda tym razem, nie ma się co oszukiwać:>
Caly tekst, thx Dabek :)

Lasooch
31-07-2006, 15:37
Jeśli możesz, to go przepisz... plx? ; )

matiiii
31-07-2006, 15:38
tylko szabko plx bo chce sie posmiac muaahahhaha
teraz koles pobil tatusia stolem ?

malooooo

Nadrill
31-07-2006, 15:40
Byłem na stronie Angory. W opisie najnowszego numeru jest "Rycerze z myszką komputerową". To chyba to...

Raket
31-07-2006, 16:05
Lepiej by było jak byś przepisał/ skserował ten artykuł a nie takie urywki,
Takie komentarze to żal troszkę na siłę chcesz coś dopisać żeby było wrażenie jaki ty wspaniały jesteś :S w szczególności że te urywki dosyć dobrze odzwierciedlają rzeczywistość (przynajmniej lepiej niż w innych gazetach).

Duke Dran
31-07-2006, 16:14
Next best text o Tibi xD

Przepisz go jak możesz : >

@down
Skoro tak mówisz : > to zgoda.

matiiii
31-07-2006, 16:23
duke ale masz angola na high lvlu do you understand?

up
chodzilo mi o to
level - poziom
high-wysoki
hlvl- 2 te wyrazy w skrocie i dlatego sie spytalem po angielsku czy to rozumiesz to nie mialo byc zlosliwe!!

Arrasekt
31-07-2006, 16:27
Lepiej by było jak byś przepisał/ skserował ten artykuł a nie takie urywki,
Takie komentarze to żal troszkę na siłę chcesz coś dopisać żeby było wrażenie jaki ty wspaniały jesteś :S

Jesli ci sie urywki i moj sposob komentowania nie podoba, to co stoi na przeszkodzie abys kupil sobie gazete z pelnym artykulem oraz bez moich komentarzy? ;).

w szczególności że te urywki dosyć dobrze odzwierciedlają rzeczywistość (przynajmniej lepiej niż w innych gazetach).
Mozliwe. Lecz nalogowo grac mozna rowniez w inne gry mmorpg. Na pewno sa jakies dziwne przypadki takze z nich, lecz media jak narazie skupily sie wylacznie na tibii.

Lasooch
31-07-2006, 16:33
Eh, ofc kolejny żałosny tekst. Miałem nadzieję, że w gazecie o wyższym od 'Dziewczyny' (czyli niemal każdej gazecie xD) poziomie będzie lepiej.

Cóż, boją się, że bohatera stracą, i DLATEGO grają? Hm, łatwiej bohatera stracić grając niż nie grając.

I to też taki bezsens, piszą, że gra uzależnia i wciąga, pomimo że nudna (vide skillowanie)? Trochę dziwne.

Heliwurab
31-07-2006, 17:18
Nie dosc ze nam Tibie ochrzaniają to jeszcze polskich noobów dorabiają, bo pewnie takich dojdzie. "zakazany owoc", a do tego trudny RPG xD

-Maciek Mur-
31-07-2006, 19:09
OK, przyznam się wam do czegoś.

To ja wysyłam im te bzdury a dostaje od 700zł do 1500zł za artykuł :).

Kasztaniaczek
31-07-2006, 20:37
[QUOTE=-Maciek Mur-]OK, przyznam się wam do czegoś.

To ja wysyłam im te bzdury a dostaje od 700zł do 1500zł za artykuł :).[/
QUOTE]

Nie prawda to ja wysywal i dostaje 2000 zl!!!

lol -.-'

Tahrus
31-07-2006, 21:02
Nie pierdolcie bo ja wysyłam i dostaje 50 tys zl!!

Lol co te gazety nie wymyślą.

tylko aby kase trzepać...
Tak samo kiedyś było w Bravo(dobrze napisalem) List miłosny Do Eminema od jego żony/dziewczyny.

zal.pl

-Maciek Mur-
31-07-2006, 21:03
@up

To po co im 2 artukuły :/

Soul's
31-07-2006, 21:13
Lubię czytać angorę, i widziałem ten artykuł, uważam, że jest najprawdziwszy z tych wszstkich bzdur które wypisują -.^

Progmaniak
31-07-2006, 21:21
Mozecie dac link do artykulu?

Retrax
31-07-2006, 21:28
@up
www.angora.pl ale zeby przeczytac to w necie trzeba wyslac smsa za 4 zl -.-
Taniej wyjdzie skoczyc do kiosku :p

Evil Maul
31-07-2006, 21:40
Dzisiaj rano skoczylem po poranna gazetke do kiosku na rogu. W domu zas po przegladnieciu zauwazylem artykul na stronie 50 o TIBII, ktory to wlasnie czytam. Zaraz dam edit i napisze czego sie doczytalem.

...bo ich bohater powoli ginie, tak jak to w "Dziewczynie" napisali?...

... I w obronie skresla go stolkiem :d...

...Aha, czyli jak sie tylko odejdzie od kompa na kilka minut trzeba zaczynac od nowa? ;). Cale szczescie, ze na non-pvp nie mozna walczyc z druga osoba. Chociaz jest mniej osob "skillujacych non stop przez miesiac"....

To tylko niektore ciekawsze cytaty, zaczerpniete z "Angory". Jak tak dalej pojdzie, to z tibii zrobia film pelnometrazowy ^^.

@Lasooch
Jak dla mnie za duzo Przepisywania :P. Oczywiscie jak ktos chce moze sam przepisac i napisac tu posta.

Film o Tibii xDDDD ciekaw jestem jak go przedstawia Tibia a'la "Christiane F. my dzieci z dworca zoo " czy moze Tibia a'la "Matrix" tylko ze w polskim wydaniu Eternal Oblivion bedzie grał Bogusław Linda xD oczywiscie reżyseria Bracia Kaczyńscy xD

Dabek
31-07-2006, 22:28

kaczi
31-07-2006, 23:30
No rzeczywiście, nic nie jest w tym tekscie kłamstwem ;)

Chociaż, taka "Angora" raczej sensacji nie potrzebuje, jak to było z "Dziewczyną"..

Tahrus
01-08-2006, 00:06
Najlepzse w tej gazecie... Mapka :) Cre... By tibia.pl :p :p

Herhor
01-08-2006, 00:19
@Tahrus - no własnie mapka... Tibio.pl bój się bo cię za tą mapkę z podpisem tibia.pl spalą na stosie...

Ah - i best fragment:
"Michał ma 16 lat. Dwa lata temu podpatrzył, jak w Tibię gra kolega. Od tej pory kraina magii i czarów stała się jego życiem. - Tą postacią gram od jakichś 3 miesięcy i doszedłem do trzynastego poziomu - mówi nie odrywając wzrok od monitora."
No to jak jest taki zafascynowany, że nie odrywa wzroku od monitora, to jak to możliwe, że przez 3 miechy nabił 13 (!) lvli??

Keel
01-08-2006, 02:06
Lecz nalogowo grac mozna rowniez w inne gry mmorpg. Na pewno sa jakies dziwne przypadki takze z nich, lecz media jak narazie skupily sie wylacznie na tibii.

Przeciez na czyms musieli

@Topic

Angora sama prawde mowi.:>

NervGal
01-08-2006, 09:21
"Co go tak wciągnęło w tej grze? - Nigdy wcześniej nie miałem możliwości kontaktowania się np. z ludźmi z Brazylii."

Buuuahahaha

Vrael
01-08-2006, 09:42
Ludziom po prostu brakuje sensacji, kiedy przestaje dziac sie cos strasznego lub nic nowego sie nie dzieje to media odrazu szukaja jakichs rzeczy do oskarzania. To mi sie kojarzy z kosciolem, powiesz na nich cos zlego to obracaja te slowa przeciwko tobie, tak samo mozna popatrzec na tibie, jakis koles powiedzial glupote, ze wali z axa albo inny syf a oni zrobili z tego jakas afere. Pff Skandal i bezczelnosc. Nawet nie przyjza sie grze, pisza to co mowi jakis pierwszy lepszy polski noob, ktory ma 11 level i mysli, ze wie o tej grze cokolwiek. Ja osobiscie nie zamierzam jej specjalnie bronic ale denerwuja mnie takie bzdury i glupoty, ktore jakis psycholog wyssal z palca, tylko po to, ze jak bedzie mowil w tv albo pisal w gazecie jakie to jest straszne to tobie (tzn nieznajacemu tej gry) bedzie opadala szczeka i bedziesz chcial kontynuowac ogladanie... Pff Skadal...

kostooch
01-08-2006, 12:56

O kurna, ale mape jebli. xd

Pawelan
01-08-2006, 19:49
gram 3 miesiace i mam 13 poziom xD
moge sie porozumiewac z graczami z innych krajow np z Brazylii xD

czemu jakoni robia wywiady to nie trafia na kogos "normalnego" :P