zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Co myślę o ludziach, którzy krytykują tibie a nawet nie wiedzą co to dokładnie jest..

Pablofrs
31-07-2006, 23:33
Tacy ludzie nie rozumieją że każda gra może uzależnić, jak WSZYSTKO co sprawia ludzią przyjemność? TAk samo fajki, ale jakoś nikt nie krzyczy aż tak głośno, ze palenie zabija prowadzi do raka, że jak sie zxa dużo pije to potem bije się żone, jak sie jeździ za szybko autem to można sie zabić, jak.... Media szukają taniej sensacji, a że polska pod względem podejscia do gier jest cofnięta w rozwoju, społeczeństwo caly czas przeświadczone jest że Gry komputerowe to zło i trzeba to tępić, bo dzieci nie chodzą do kościola potem.

Mnie osobiście denerwuje takie cos, bo jak można wypowiadać się o czymś, o czym nie ma się źielonego pojęcia ? Tak jakbym teraz powiedział że jak sie chodzi na siłownie to człowiek traci na wadze i szybko umeira.

TRZEBA BĘDZIE JESZCZE DLUGO CZEKAC, AZ POLSKA SPOLECZNOSC ZACZNIE PODCHODZIC DO GIER normalnie......
A narazie pozostaje nam czekać, czekać i jeszcze raz czekać.
PS. Żal mi niektorych ludzi (z rl) ktorym rodzice po akcji w tvn i wielu innych pismach/tv zabronili grać. Moi naszczęście mają do tego zdrowe podejście, i śmieli się z tych akcji :))

Raket
01-08-2006, 00:09
Wszystko jest dla ludzi ale nie można przesadzać.
Mówisz że gry są takie fajne i że nie uzależniają tak bardzo itp. więc spójż na Chiny :S
TAk samo fajki, ale jakoś nikt nie krzyczy aż tak głośno
chodzi ci o fajki jako fajka czy fajki jako papieros ?
jeśli jako papieros to wyobraź sobie że na pudełkach gier będzie pisało "gra powoduje uzależnienie, psucie wzorku" czy coś w tym stylu :)

Raczej jesteś zły na wypowiedzi o tibii że nie bardzo rzetelne niż o sam fakt podejścia do gier :)

TRZEBA BĘDZIE JESZCZE DLUGO CZEKAC, AZ POLSKA SPOLECZNOSC ZACZNIE PODCHODZIC DO GIER normalnie......
Czy normalne by było gdyby 8 letnie dzieci grały w gry w których zadaniem jest wymordowanie połowy miasta ? ;(

@edit
W sumie to jak porównałem mój i twój post dokładniej to nie wiem czy o tym rozprawiasz ale w temacie jest o tibi a odwołujesz się ogulnie do gier więc w tym kontekście napisałem.

@3x w dół
nie grałem ale jeśli tam żeczywiście są "Treści Antypolskie" to chyba należy się krytyka.

Herhor
01-08-2006, 00:11
Jeśli się jest obeznanym w realich tibijskich, to czytając te artykuły, oglądając te reportaże można zrozumieć jak się w mediach robi sensację z byle czego. Ot co.

Vil
01-08-2006, 00:22
spójż na Chiny :S

Chiny, Japonie i Koree pld nalezy w tej kategorii rozpatrywac oddzielnie.

Jest cos takiego jak mentalnosc wschodnia, w skrocie dziala to na takiej zasadzie, ze mali, zolci ludzie beda grac ( cwiczyc, kopac pilke o sciane, krecic breaka itp ) tyle godzin dziennie ile Taifun, tak dlugo az nie opanuja tego do perfekcji, nie beda najlepsi itp. Nie musza byc uzaleznieni nawet pomimo tego, ze poswiecaja na to baardzo duzo czasu. Generalizowanie typu ' w Chinach laza ludzie umieraja w kafejkach ' mozna odwrocic i stwierdzic ze u nas dzieciaki bija rodzicow krzeslami.

Generalnie mozna powiedziec, ze zolci nie graja w Tibie wlasnie dlatego, ze w zaden sposob nie widac w niej progresu, ze nigdy nie jest sie w niej wyraznie lepszym od innych.

Pablofrs
01-08-2006, 00:26
"Czy normalne by było gdyby 8 letnie dzieci grały w gry w których zadaniem jest wymordowanie połowy miasta ?"
Nie o to mi chodzi! CZekam aż polska prasa/ tv przestaną robic najazdy na gry... codename panzers za "Treści Antypolskie" Gangland itp ;/

Keel
01-08-2006, 01:57
PS. Żal mi niektorych ludzi (z rl) ktorym rodzice po akcji w tvn i wielu innych pismach/tv zabronili grać. Moi naszczęście mają do tego zdrowe podejście, i śmieli się z tych akcji :))

Ojj mi tez ich zal.

dagothar
01-08-2006, 03:48
Czego wy się spodziwacie po mediach? Aż tak wryły wam się w pamięc formułki wkuwane w podstawówce - o wolności, równości, sprawiedliwości i poszanowaniu prawdy i rozsądku przez dziennikarzy? W prawdziwym życiu tak nie ma. Dziennikarstwo to praca jak każda inna.

Lasooch
01-08-2006, 12:08
"Czy normalne by było gdyby 8 letnie dzieci grały w gry w których zadaniem jest wymordowanie połowy miasta ?"
Nie o to mi chodzi! CZekam aż polska prasa/ tv przestaną robic najazdy na gry... codename panzers za "Treści Antypolskie" Gangland itp ;/

@3x w dół
nie grałem ale jeśli tam żeczywiście są "Treści Antypolskie" to chyba należy się krytyka.

Jeśli dobrze Pablofrs'a (tak się odmienia?) zrozumiałem, to chodzi o to, że te najazdy na Panzers były złe. I tak było. Bo czy to wina twórców gry, że Niemcom wpajano, że Polacy zaczęli wojne, a twórcy chcieli jako-taki realizm we wprowadzeniach do misji?

Pablofrs
01-08-2006, 14:32
To było tak żołnierze niemieccy przebrali się za żołnierzy Polskich i niby otrzymali rozkaz od dowództwa Polskiego na atak. Tak to własnie przedstawione jest w grze Codename:Panzers, dokładnie tak. i W tej grze był jeden pijany oficer polski (jak sie poterm okazało w grze agent niemiecki) i takie halo w mediach że "widzimy hordy zataczajacych się polakow".

Diego'Odin
01-08-2006, 14:58
te wszystkie wypowiedzi na temat tibi to po prostu sa uogólnienia albo wyszukiwanie tylko negatywnych zjawisk na dany temat. To tak jakbysmy powiedzieli ze wszyscy polacy zabijają za mp3 chociaz tylko byl 1(?) taki incydent

Lasooch
01-08-2006, 15:39
To było tak żołnierze niemieccy przebrali się za żołnierzy Polskich i niby otrzymali rozkaz od dowództwa Polskiego na atak. Tak to własnie przedstawione jest w grze Codename:Panzers, dokładnie tak. i W tej grze był jeden pijany oficer polski (jak sie poterm okazało w grze agent niemiecki) i takie halo w mediach że "widzimy hordy zataczajacych się polakow".

Ta, kiedyś w 'Focusie' zresztą o tym czytałem, Hitler organizował swoimi przebranymi żołnierzami ataki na przygraniczne (ofc granica Polska-Niemcy) miejscowości niemieckie, żeby móc opinii światowej powiedzieć, że to Polacy go sprowokowali. Podstawiali zresztą więźniów jako ofiary tych napadów, że niby oni bronili się tam. Czy coś.

A co do pijanego Polaka - przecież każdy wie, że co drugi mieszkaniec nadwiślańskiego kraju jeśli się nie zatacza, to tylko dlatego, że się schlał tak, że śpi. Ale afera ofc była. To jest żałosne.

Vanhelsen
01-08-2006, 16:20
Są wakacje, sezon ogórkowy. 2 lata temu BYło Panzers, rok temu chyba też coś było, w tym roku mamy Tibię. A, że w polsce wypytuje się "ekspertów" którzy nie mają zielonego pojęcia o tym, co mówią, to już wiadomo od dawna, taki kraj... Miejmy tylko nadzieje, że w końcu kiedyś to się zmieni...

janek@
02-08-2006, 01:28
No coz ludzie podawaja argumenty na podstawie tego dziecka, ktore nawalal zlego demona krzeslem :D .
MIE to nie wnerwia, ale ludzie maja takie zachowanie. Choc cos czego nie znaja, a maja pretensje do tego jest m.i. wywolane przez tragedie, ktora sie wydarzyla.
MOIM krotkim zdaniem ludzie maja racje, ze wszelkie gry typu "ala moje oczy, juz rano?" nie maja prawa istniec.

Lepiej zkonczcie z tibia bo(o maly wlos) zepsujecie sobie zycie jak ja. M.i. nie chodzilem do szkoly obrazalem kolegow itd. SILA NALOGU JEST NIEOGRANICZONA
i moze cie urwac nawet przy dobrej zabawie z kolegami.

oftop@
Chyba mam racje... poprawcie sie i wezcie ksiazke do reki (to nie jest takie trudne).

Zalgadis
02-08-2006, 02:20
to wyobraź sobie że na pudełkach gier będzie pisało "gra powoduje uzależnienie, psucie wzorku" czy coś w tym stylu :)
buhahaha xD
czego to ludzie niewymyśla nie?;p
według mnie gry są nieuzależniające dopuki sie przy nich nie siedzi 10-15h na dobe
ja gram 2-3h max wole 5-6h w noge pograć anie ...

Zalgadis
02-08-2006, 02:20
to wyobraź sobie że na pudełkach gier będzie pisało "gra powoduje uzależnienie, psucie wzorku" czy coś w tym stylu :)
buhahaha xD
czego to ludzie niewymyśla nie?;p
według mnie gry są nieuzależniające dopuki sie przy nich nie siedzi 10-15h na dobe
ja gram 2-3h max wole 5-6h w noge pograć anie ...