PDA

Pokaż pełną wersje : Dzisiejsze wyłączenia serwerów gry

Dabek
03-08-2006, 20:05
Oprócz masy nowych przedmiotów, update przyniosło ze sobą też bug pozwalający otrzymywać od pewnego NPCa duże sumy pieniędzy, który to bug został dzisiaj odkryty. Został też już usunięty.

Niestety został on wykorzystany przez kilku graczy. Zostali oni surowo ukarani, a uzyskane przez nich pieniądze usunięte. Był to też powód dłuższego wyłączenia światów Askara, Eternia, Hiberna i Neptera na czas badania sprawy. Na szczęście obyło się bez resetu na żadnym ze światów.

Dwimenor
03-08-2006, 20:16
Taaaa, pewnie jeden z NPC sprzedawał coś za XY gp, a kupował za YX, gdzie Y>X.
Ogólnie rzecz mówiąc: ktoś się kopną przy wklepywaniu temu NPC cen.

Rybzor
03-08-2006, 20:28
Jasne, CipSoft dziekuje za zrozumienie, a kumple giną przez kicki.

matiiii
03-08-2006, 20:41
ja bym zglosil i bym wiecej dostal a nie

wisnia wielki
03-08-2006, 20:56
Wiem ze od tego NPC nie można dostać już kasy, ale może ktoś mi powiedzieć jak się on nazywa tak z ciekawości chce wiedzeć.

SimonEKO
04-08-2006, 15:24
Ja slyszalem, ze z Huntera wypada przedmiot Sniper Gloves, ktore wlasnie u tego kolesia mozna bylo sprzedac za 2k a przedmiot byl ciagle w bp, i mozna bylo sprzedawac i sprzedawac ^^

Duke Dran
04-08-2006, 15:28
Ciekawe ile kasy wydębili zanim zostali ukarani. :p

Nazgul of Shadow
04-08-2006, 15:37
Ja bym u tego npc siedział 24/7 ;p

Warlord Shadow
04-08-2006, 15:41
A co to był za NPC? I co u niego można było "zbugować"?:D

NinJa
04-08-2006, 15:43
nie wiem jakim cudem do się odbyło bez reseta. Przecież ktoś mógł pójść tam noob charkiem i tak zarabiać kase a potem ją wysłać na main chara...
Z tego co wiem tym NPC był Hardek ale to tylko ploty

Knajcik14
04-08-2006, 15:45
Przy up date z nowymi ścianami i grafikami był bląd że jakiś tak kolo mógl wchodzić do domków był to 117 RP chyba. A tutaj hmm ciekawe jak sie dowiedzieli kto to był :p A teraz też niespodzianka bląd . Ciekawe po co robią test serwery :/

Fiedo
04-08-2006, 15:55
Pisałem ten post juz w innych tematach ale tam nikt sie nie odzywaX( X( może mi ktos pomoże :baby: jak włączami tibie i wpisuje passy "enter" wyskakuje mi okno że wszystkie serwery są offline OCB plxx help;( ;( ;( ;(

Leothyr
04-08-2006, 16:01
Kurde, chciałbym dorwać kogoś, kto to zgłosił -.-
(Ja załapałem 140k w górę dzięki CIPom ^.^)

Pszemek LP
04-08-2006, 16:08
Jasne, CipSoft dziekuje za zrozumienie, a kumple giną przez kicki.

Zgadzam sie... Od czasu update mam mase kicków i lagów ;/ Ostatnio padłem na DSach przez kicka i kilka godzin expienia przepadło przez niedociągnięcia gry X( Od czego są test servy? To pytanie tez nawiazuje do buga z tym bogatym NPC ;]

Vanhelsen
04-08-2006, 16:10
(Ja załapałem 140k w górę dzięki CIPom ^.^)Ohah! You are masta! I raduje ciebie ta przyjemnosc z takiego grania? Może od razu CipSoft wprowadzi ceny na all stuff po max 150gp włącznie z SoVem, MPA, DSL itd... -.-''
I <3 Polaczki! :*

Drzamich
04-08-2006, 16:15
Lol, ciekawe jak Cipowie się dowiedzieli kto oszukiwał.
Może oni nas PODGLĄDAJĄ????:evul:
OMG, OMG, JUZ ZASŁANIAM OKNA W DOMU!!!:o :o :o

hac@hac
04-08-2006, 16:31
Heh.
Dobrze , że to naprawili teraz nie bedzie "Tibia 7.8 (wersja dla przedszkola)"

Z wyrazami sympatii
hac@hac

wisnia wielki
04-08-2006, 16:40
Myślę ze wśród społeczeństwa, tibijskiego jest szpieg, pracujacy dla CipSoft.I już mam podejzenia, co do nie, których:evul: Mówie tu o Eternalu Oblivionie a wy myślicie ze skąd on ma taki duży lvl:evul:(Żart)

Spoko ludziska dorwałem słownik i poprawiłem "durzy" na "duży";)

Fiedo
04-08-2006, 16:55
Bo włożył w to dużo pracy i pośwęcenia wysil sie troche to też taki lvl zrobisz apropo nie durzy tylko duży:p :p

Abdrus
04-08-2006, 16:56
: Mówie tu o Eternalu Oblivionie a wy myślicie ze skąd on ma taki durzy lvl:evul:

ma duży lvl bo umie grać i dużo expi...

Fiedo
04-08-2006, 16:59
Brawo abdrus(czy jakoś tak):p :cup: :cup: :cup:

filobossek2
04-08-2006, 18:00
A ja ze swojej strony dodam to, że po komunikatach iż mamy 8 minut na wylogowanie (z sumowałęm je:p ) pojawił sie komunikat, żeby wrócić w ciągu 15 minut..., a więc CipSoft chyba nie zna się na czasie, bo minęło z 2-3 godziny X(

Legiren
04-08-2006, 18:17
heh cipy trzbea bylo pomyslec o tescie a nie teraz beda lagi / kicki itp dzieki cipom PADLEM DZISIAJ ;/ chcialem sobie przed wyjazdem isc na necro bo od 36 mozna mass healing dsy nie trzeba uzywac uhow to nie lag jak sam skurczybyk i ded ;( because of cip ... teraz niech charuja za to ze testa nie zrobili a ja tak liczylem an to ;(

Djmixo Niszczyciel
04-08-2006, 18:33
Przez te Lagi dedłem dzisiaj dwa razy Brawo CipsoftX( ;(

Heliwurab
04-08-2006, 18:33
O rany, jeśli TS ma większą pojemnosc dla graczy, moze kilka tysiecy, to nie biorą pod uwage wtedy lagów i kicków bo to normalne! A jesli tak nie jest, to mozliwe tez ze ci ludzie probujacy dostac sie na TS tez laguja! Więc lagi na TS to normalka, wiec nic nie mogli naprawic!

Odczepcie sie od nich! Nic nie zmienią! Zamknąc te paszcze do diabła!
(wkurzyli mnie :[ )

A do tego czemu ja i inni lagów nie mamy?

Rosi
04-08-2006, 18:39
(Ja załapałem 140k w górę dzięki CIPom ^.^)
Dlaczego ? Wiesz że takie wykożystywanie buga to innaczej oszukiwanie ? Niektórzy siedzą 20 godzin na cycach albo na demkach żeby mieć pare k i zarąbisty loot a ty odkryłeś buga i go nie zgłosiłeś i se zarabiasz po miliardy za klikanie a inni muszą siedzieć i grać ? Bardzo uczciwy z Ciebie człowiek przez kolano Cię tylko
Myślę ze wśród społeczeństwa, tibijskiego jest szpieg, pracujacy dla CipSoft.I już mam podejzenia, co do nie, których Mówie tu o Eternalu Oblivionie a wy myślicie ze skąd on ma taki durzy lvl
BOżE WYJDZ DZIECIAKU -.- durzy oMG odejdz od kompa i idz po słownik.
Skąd ma ? każdy wie że on bił sam lvl. I nikt mu nie dał

@Toppic :Yee..... nOOby sobie skożystały :/ Dobrze że go usuneli i wykryli. Wy też macie takie lagi i kicki ? w tibi ?

Feral
04-08-2006, 19:12
@Rosi
Sam idź po słownik :p

@topic
Ciekawe ile jeszcze błędów (na razie nieodkrytych) pojawiło się po update B)

Nuper
04-08-2006, 19:15
Ja mam nie tylko kicki. Komp mi sie resetuje! :(
Kicki faktycznie sa,moze nie na wszystkich swiatach i nie w tym samym czasie ale sam mialem kilka chociaz net mam dobry.Ale co do resetu kompa to nie chcialbym cie zmartwic...To nie przez kicki.

GeneralBot
04-08-2006, 19:16
Mi tez sie komp resetuje dziwne... ale chetnie bym calkowicie zabanowal tych co korzystali z buga bo ja dzisiaj siedzialem knightem 2h w dc i tylko 1600 golda zarobilem ( w samej kasie bez itemow)

Nosfe Draconis
04-08-2006, 19:36
Dlaczego ? Wiesz że takie wykożystywanie buga to innaczej oszukiwanie ? Niektórzy siedzą 20 godzin na cycach albo na demkach żeby mieć pare k i zarąbisty loot a ty odkryłeś buga i go nie zgłosiłeś i se zarabiasz po miliardy za klikanie a inni muszą siedzieć i grać ? Bardzo uczciwy z Ciebie człowiek przez kolano Cię tylko

Super hero sie znalazl, napewno jakbys byl w jego sytuacji nie próbowalbys zarobic ;] Zapewne przyjalbys motto Robin Hood'a. A mówili zeby nie dokarmiac trolli ... jednak musialem ... :D

Nuper
04-08-2006, 19:37
W sumie sam nie wiem co z tym resetem.Sam nigdy czegos takiego nie mialem przy kicku,ale...Coz,slyszalem o jednym ktory uzywal winxp i mu przez to nawet lodowka i telewizor przestaly dzialac ;p.(no dobra,to zart).Ale zdarzaja sie dziwne rzeczy.A tak wogole to
AMIGA RULEZ!!!

Sir Czubus
04-08-2006, 19:39
lipnie bylobo lagi ale mam jedno pytanko czy jak ktos niee ma pacc to ma ine ouqwity czy jak to sie tam pisze;] jakl tak pisac na e-mile [email protected] :]

Sir Czubus
04-08-2006, 19:42
jak tak robi cripsoft to jek robi do pozondku bo jesli cos sie stanie to nie przez kogos ale i tak juz chyba wsztko w pozondkun;p:d ee nowe przebranie som tez jak ktos nie ma pacc a pisac na e-miola;p:ddzienx pozdro z szkocji ;p do Adrministartorówe;]:D:D

świruss
04-08-2006, 19:54
;( co za debile to zgłosiły X(

ehh jeszcze zostało pieczenie chlebków :D

Reak
04-08-2006, 20:57
http://tools.fodey.com/generators/animated/ninjatext.asp
Wow Niesamewite
__________________________________________________ _______________
Solo:berserk:
the team Elf Mag :D

Angel of Death
04-08-2006, 21:11
@Do tych co by nie wykorzystali tego buga - rotfl, już to widze ;]

A tak wogóle, ciekawi mnie skąd cipsoft wie kto korzystał z tego buga ? Zostały cofnięte tylko 4 servery a może na wielu innych też z tego korzystali i nikt o tym nie wie ?

Do-man
04-08-2006, 23:17
Wiem że to głupie ale może gdy rozmawiasz z Npc to w jego pliku pokazują sie osoby z jakimi rozmawiał i tak doszli po nickach (to tylko czyste przypuszczenia). A co do kikow i lagow Dzieci neostrady... ja ich niemam :cup:

FORCE
05-08-2006, 20:42
OMG....

Wy nie wiecie że wszystkie rozmowy są kontrolowane??? :/
To po to aby ograniczyć wymiane passów, zabezpieczyć przed chakami, wymuszeniami.... taki power sposób na bany.... a jak nie wierzycie napiszcie se z trzy razy na trade przekleństwo na GMA i na następny dzień magiczna sztuczka! :ban: :) Założe się że wszyscy na miejscu oszusta oszukiwali by NPC! tylko że to równa sie ban.... noo zawsze można przesłać na innego chara.... potwierdzam plotke że to mógłbyć chardek, gdyż gdyby to było w środku miasta wszyscy by ją znali :/

Evilson
05-08-2006, 23:06
gdybym to ja mail te kase to dalbym ja na przetrzymanie dla jakiegos kumpla, a jak sprawa by przycichla to bym sobie latal w super eq :)

Frost Yeti
06-08-2006, 01:10
Mój kumpel z reala mówił mi że dzienki temu bogatemu npc ;) zyskał 240k. ale potem wszystko stracił ;( . Co do tego pomysłu żeby wysłać innej postaci na koncie to wydaje mi sie że wszystkie postacie były czyszczone. Ptasia grypa niech tego szpiega dopadnie :p. Lagi ja też mam i najbardziej nielubie tych co niby sie ruszyłem a zostałem w miejscu. I HAATE IT.

__________________________________________________ ______________

HAIL PKING HAIL PKING HAIL PKING HAIL PKING HAIL PKING HAIL PKING HAIL

Soryan
06-08-2006, 10:19
O Jasiu...........

Ciekawe ile bys tam zarobił..
POdbil bys tym cala tibie...
Same najlpesze Eq i itemki Pełnoi ksay w dp ale byłby to hamski zut..
DLatego bardzdzo dobrz ze to usunęli

GeneralBot
06-08-2006, 10:51
no masz racje byla by taka Tibijska Inflacja :P moj brat jak gral w kala to byly dwa haki raz ze najlepsze talizmany koles se dublowal i sprzedawal tanio i kazdy mial ich po pare tysiecy :P a normalnie wypada jak MPA :P i drugi raz jak wszyscy mieli trade haka to admini wzieli ze trade dostepne od 230 lvl a najwyzszy lvl w kalu to 70+ chyba :P

FORCE
06-08-2006, 12:51
Mój kumpel z reala mówił mi że dzienki temu bogatemu npc ;) zyskał 240k. ale potem wszystko stracił ;( . Co do tego pomysłu żeby wysłać innej postaci na koncie to wydaje mi sie że wszystkie postacie były czyszczone. Ptasia grypa niech tego szpiega dopadnie :p. Lagi ja też mam i najbardziej nielubie tych co niby sie ruszyłem a zostałem w miejscu. I HAATE IT.

__________________________________________________ ______________

HAIL PKING HAIL PKING HAIL PKING HAIL PKING HAIL PKING HAIL PKING HAIL

O kurde!!! Co za kre**n wysyła czarne pieniądze na chara na tym samym koncie :D .... Robisz noob charka 8 lvl nim zarabiasz i wysyłasz na swojego głównego ;) ..... ale na jednym koncie to robią tylko lolki....

FellanK
06-08-2006, 17:59
To byl npc w ab ten co sie sprzedaje bronie itd...za brass helmeta dawal bp full kasy :D ale jaja byly zucalem kase po dp a low lvl biegaly i krzyczaly "Plx give me"ablo "Free itans??" pozniej sie wlogowalem i patrze w dp nie ma kasy zginelo 600k.I tez padlem 2 razy przez kicki na naowych wyspach i to jescze od TOADA....omg ;P

Frost Yeti
06-08-2006, 19:05
O kurde!!! Co za kre**n wysyła czarne pieniądze na chara na tym samym koncie :D .... Robisz noob charka 8 lvl nim zarabiasz i wysyłasz na swojego głównego ;) ..... ale na jednym koncie to robią tylko lolki....

Posłuchaj mnie pal***ie. Jeśli juz by usuwali z dp kase to chyba by przeszukali konto aby odszukac inne konta na tym samym kompie nie.

I NIE OBRAŻAJ MNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!X( (dziecko jedno:baby: )

Nuper
07-08-2006, 10:38
Ja tez mysle ze wysylanie kasy na postac z innego konta nic by nie dalo.Oni raczej nie tyle maja zapis rozmowy z npc co raczej zapis czynnosci jakie wykonuja tibijczycy(nie wszystkich,jak mysle,czynnosci,nie starczyloby im miejsca na dyskach ;p),ale tylko jakies 1-2 dni wstecz.Nie doszliby moze na jakie konta sie loguje osoba z danego kompa(ip sie zmienia bardzo czesto) ale doszliby komu wyslal parcel z kasa ;p.Slowem-jesli im sie chce,wszystko wykryja,ale zapewne to troche pracochlonne.Oczywiscie to tylko podejrzenia.

Frost Yeti
07-08-2006, 22:08
powiem jedno . nuper ma racje

Pandaray
09-08-2006, 07:23
Nieee mi to sie wydaje ze cipsoft poprostu usunol wszystkie pieniadze od tego npc moze one jakos sie roznia ;] inny kod albo cos w tym rodzaju i stad wiedzieli jakie to byly ;p xDDD nie wiem.A przez kicki padlem na guardach ;//Powiem jeszcze ze tak mowicie "o ja dobrze ze zglosili ten bug..." a zaloze sie ze jak bys go odkryl to bys nie wyszedl z tego sklepu -.-mowie o wszystkich graczach a zglosil tego buga pewnie jakis gm oni tez przeciez graja i maja swoje chary co nie ??
pozdro