Pokaż pełną wersje : Bardzo szybkie łowienie ryb dzięki Update'owi
Żeby łowić ryby należy kliknąć PPM*, CTRL+LPM** lub PPM* i wybrać z listy Use with... (zależnie od ustawień). Potem przenieść kursor myszy na wode i kliknąć. Zajmuje to trochę czasu. Przez to mozolne klikanie itp. wpadłem na szybki sposób łowienia ryb dzięki nowemu Update'owi :) Otóż należy:
1. Zalogować się na swoją postać
2. Teraz klikamy na przyciski Options
http://img280.imageshack.us/img280/2466/foto01fh4.jpg
3. Klikamy na button Hotkeys
http://img280.imageshack.us/img280/6943/foto02nd1.jpg
4. Teraz wybieramy skrót pod którym chcemy 'mieć szybkie łowienie'. Ja wybrałem F12. Po wybraniu skrótu klikamy na Select Object.
http://img280.imageshack.us/img280/6357/foto03ij7.jpg
5. Teraz klikamy LPM** na wędkę.
http://img280.imageshack.us/img280/2844/foto04zv3.jpg
6. Zaznaczamy opcję With crosshairs i klikamy na OK.
http://img280.imageshack.us/img280/7361/foto05dt4.jpg
Od tej pory, aby łowić ryby wystarczy nacisnąć (w moim przypadku) F12 i kliknąć LPM** na wodę. Proste, ale skuteczne :D
*PPM = prawy przycisk myszy
**LPM = lewy przycisk myszy
Mam nadzieję, że poradnik będzie przydatny, ponieważ mi bardzo ułatwia łowienie ryb :)
P.S. Niektórzy mogli wiedzieć o tym wcześniej, lecz jest wiele osób, które o tym nie wiedziały i im napewno się to przyda.
szachu13
04-08-2006, 18:31
B dobry poradnik :) Mi pokazuje wszystkie fotki jakie dales.
nie napisałeś, że można przytrzymać hotkey / przykleić go taśmą klejącą a poem tylko klikać, a pozatym raczej każdy by się prędzej czy później domyślił, że sie tak da.
down: to sie mylisz. od razu po itemach na hotkeyach sie domyśliłem :P
Rethfing on Aldora
05-08-2006, 09:29
Celoz, jestem w 100% pewien że nie wpadłeś na ten pomysł.
Poradnik fajny, a nie ma przypadkiem innych rzeczy, z których można by korzystać w ten sposób?
mozna scinac np. scikle zboze,maczetą trawe...
z tym fishingiem to wiedzialem juz przed udpade xD
Keron Trion
07-08-2006, 15:12
Ludzie to wlaczcie auto clicker i tylko F12 klikajcie ryby ida jak cho...a XD
A wlaśnie szukalem dzięki ci ziomus:P B) :)
Chai Renn
12-08-2006, 15:26
LOl ziomek jak ty na to wpadłeś ??? gz takiego bystrego umysłu hahahahahah ja jusz o tym wiedzialem wten sam dzien po update
Jimarrin
12-08-2006, 15:50
8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o Ej stary Zaje******8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o
Chodź o tym dawno wiedziałem, dobrze zrobiłeś pisząc ten poradnik, bo nie którzy nie wiedzieli może o tym.
Czasami to nie jest wykożystywanie słabości gry tak samo jak Teleport??
up: nie. jak nie wieżysz spytaj sie tutora
Nikast Shynix
15-08-2006, 15:13
@Fotuga: to nawet nie jest słabość gry ;]
@poradnik: fajny, ale zauważcie, jak dobrze sobie CipSoft radzi z osobami używającymi botów. Boty stają się bezużyteczne, bo CipSoft wprowadza ich funkcje do gry. Przykład: ten poradnik - szybkie łowienie ryb w którymśtam bocie, zwiększanie jasności ekranu (W KLIENCIE TIBII!) - lighthack (choć ci, którzy używali lh używają go nadal, bo twierdzą, że ten "wbudowany" daje za mało światła -.-), celowanie runami z battle listy. I niech ktoś powie, że tibia jest trudna po tym updacie jak gra sie teraz prawie jak na botach.
Typowy poradnik dla noobow i tumanow ;d ;p
AdiTheMaster
18-08-2006, 09:14
Typowy poradnik dla noobow i tumanow ;d ;p
Wiesz co? Szkoda słów nawet nie wiesz co oznacza słowo noob a odrazu je używasz... Czy Ci co nie wiedzieli że można tak zrobić są noobami? Myśl zanim coś napiszesz. Jeśli już to newbie...
@Topic Bardzo fajny poradnik dla początkujących
Zakier15
18-08-2006, 14:42
Spoko poradni ale mogłeś dodać, że można w taki sposub urzywać run być może tkoś o tym nie wie.:)
A ja używam już od dawna ten sposób do ropania guardów... Bo po co mam się wbijać na full respa.. :P Szybciej się tak ropa :PP
Thor Crow
21-08-2006, 23:04
Dobrze, że o tym napisałeś, ponieważ nie każdy o tym mogł wiedzieć. Czytając to wpadłem na pomysł i robiłem sobie chleby ;P Wcześniej 50 chlebów robiłem 15 min, teraz robie 50 chlebów w 5 min. Ustawiając sobie przy tym parę Hotkeysów. THX
Lukas Hiper
29-10-2006, 19:17
Mam pytanie
Można tym sposobem nawalać z run ??:p
z run sie jeszcze latwiej nawala... ustawiasz w hotkeyach zeby atakowalo po prostu atakowany cel... zaznaczasz na battle list ofiare i klikasz hotkeya ;]
Wiesz co? Szkoda słów nawet nie wiesz co oznacza słowo noob a odrazu je używasz... Czy Ci co nie wiedzieli że można tak zrobić są noobami? Myśl zanim coś napiszesz. Jeśli już to newbie...
@Topic Bardzo fajny poradnik dla początkujących
N00b ma parę tłumaczeń to się nie udzielaj bo widze że sam nie wiesz o co chodzi...
@topic
No poradniczek fajnie wykonany, fakt że kapnąć się o tym to nic trudnego, ale początkującym graczom zawsze się to przyda :)
Mi się przydało Dzięks Ziom
barberos
14-04-2007, 12:02
spox poradnik, aczkolwiek większośc Tibijczyków juz chyba o tym wie :)
Dzięki za poradnik sam tego nie wiedziałem więc od tej pory będę stosował Twój sposób :crusader:
Wielkie dzieki za ten poradnik ;)
BTW: witam wszystkich na forum :)
Breadman
26-05-2007, 10:32
SUPER PORADNIK ale czy mozecie zamiescic poradnik o zakładaniu przynety albo chodziaz powiedziec mi jak to sie robi...
Alanus Lutinum
26-05-2007, 10:51
Przynety nie musisz zakładać, po prostu robaczki muszą być w twoim plecaku/rece.
Gulikuliku
27-05-2007, 21:46
Ja na tibiaauto bot lowie ryby no ale dobry sposób :D:D bez bota tez mozna jak z botem;p
MarRreKkK
03-06-2007, 00:13
;) hhe fajny pomysl :) Tibia RuleZZZ
Niezly poradniczek ziom, chyba sie nie napracowales ale spoko...newbie sie bardzo przyda, i mnie tez :P
Od tej pory, aby łowić ryby wystarczy nacisnąć (w moim przypadku) F12 i kliknąć LPM** na wodę. Proste, ale skuteczne :D
A ja mam jeszcze łatwiej :P Biorę taśmę klejącą i przyklejam F12 tak, aby był wciśnięty. Potem wystarczy klikać na wodzie.
Maedhros
22-06-2007, 09:49
@Fotuga: to nawet nie jest słabość gry ;]
@poradnik: fajny, ale zauważcie, jak dobrze sobie CipSoft radzi z osobami używającymi botów. Boty stają się bezużyteczne, bo CipSoft wprowadza ich funkcje do gry. Przykład: ten poradnik - szybkie łowienie ryb w którymśtam bocie, zwiększanie jasności ekranu (W KLIENCIE TIBII!) - lighthack (choć ci, którzy używali lh używają go nadal, bo twierdzą, że ten "wbudowany" daje za mało światła -.-), celowanie runami z battle listy. I niech ktoś powie, że tibia jest trudna po tym updacie jak gra sie teraz prawie jak na botach.
Dla ciebie może być to dobrym rozwiązaniem, choć dla większości graczy pozostanie pójściem na łatwiznę przez Cipsoft. I nawet nie chodzi o głupie światło, bo tacy boterzy są akurat naszym najmniejszym zmartwieniem ;), ale np. atak runami z listy battle Większość sorców, druidów powie (bo głównie im to pomoże), że przecież i tak w następnym update pogorszyli postacie magiczne, co nie zmienia faktu że jest to kolejny, jeśli nie najboleśniejszy cios w pvp.To, co po utracie klimatu, trzyma jeszcze masę ludzi w tej grze.
Imekroxkit
24-06-2007, 11:38
eee ale ten poradnik to chyba raczej dla poczotkujocych graczy bo kazdy kto gra minimum opl roku w tibie domyslil sie juz przed update ze tak mozna lowic ryby ;]
Dodałbym jeszcze jedną małą uwagę: w każdej kradce wody znajduje się jedna ryba... czasami wiecej, ale wyłowienie jej pochłonie trochę czasu. Tak więc najszybciej będzie kożystać z hotkey'a, LPM i przesuwać kursor na kolejną kradke po wylowieniu z poprzedniej ryby. Najlepiej obserwować ubytek robaków. Tyle:) nie wiem czy to prawda oczywista, ale coś takiego właśnie zaobserwowałem;)
panzrooka
14-07-2007, 15:04
Poradnik fajny, a nie ma przypadkiem innych rzeczy, z których można by korzystać w ten sposób?
czarek3d
27-02-2008, 17:17
Super temat i dzięki za pomoc fishing rod
Avallach
27-02-2008, 17:26
shovele, rope, pick, itemki zeby strawdzic ile ich mamy (loot, cash)
kazdy stosuje jak chce ;]
KrEmAs KAc
28-02-2008, 17:49
Temat sprzed pół roku...
i??
łowienie w ten sposób jest bardzo popularne :D i na pewno się komuś przyda.
rasialdo1
08-06-2008, 11:33
Bardzo Dobry Poradnik!!
Sarphiuss
26-07-2008, 21:58
Omg. kazdy powinien wiedziec ze istnieje takie cos jak Hotkeye omg 2/1000000 poradnik jest dla newbie 2 za to ze sie starales Omg:faceoff:
Agusialeczek
23-12-2011, 22:43
spodziewałam się jakiegoś naprawdę olśniewającego poradnika, który rzeczywiście jakoś przyspieszy łowienie ryb w nieznany mi dotąd sposób. A tu niespodzianka.
Omg. kazdy powinien wiedziec ze istnieje takie cos jak Hotkeye omg 2/1000000 poradnik jest dla newbie 2 za to ze sie starales Omg:faceoff:
spodziewałam się jakiegoś naprawdę olśniewającego poradnika, który rzeczywiście jakoś przyspieszy łowienie ryb w nieznany mi dotąd sposób. A tu niespodzianka.
Nie, panowie - tak nie może być. Specjalnie zarejestrowałem się na forum, żeby napisać, że poradnik jest z 2006r - wówczas dominowała Tibia 7.6 bez hotkey'ów, więc poradnik jest jak najbardziej na miejscu. :confused:
fajny poradnik
--- pejrum dodał 0 minut i 38 sekund później ---
oby wiecej takich
mi sie zdaje że wczesniej tez sie dalo tak lowic ale pewny nie jestem ja mam lepszy sposob blokuje czyms np wykalaczka F2 w moim przypadku i klikam ale raczej nie lowie ale bardzo fajnie ze napisales o ty B)
XenonPaladin
25-12-2011, 21:14
Kurde , jakbym o tym nie wiedział - to jest oczywiste ;p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.