PDA

Pokaż pełną wersje : Pierwsza w Polsce strona o humorze w Tibii? Dzieki wam moze TAK!

CoogarFCB
05-08-2006, 23:24
Witam!

Mimo, ze nie jestem userem, ktory moze liczyc na Wasze zaufanie z powodu ilosci napisanych przeze mnie postow, mam nadzieje, ze zostane wysluchany i potraktowany powaznie.

Przejdzmy do rzeczy. Postanowilem zalozyc strone traktujaca o Tibii. Znalazlem dwoch wspolpracownikow (zaznacze, ze dosc znanych na polskiej scenie Tibii), z ktorymi stwierdzilismy, ze nie ma sensu otwierac kolejnego "standardowego" serwisu na temat tej gry. Dlaczego? Po prostu zadaniem nie do wykonania byloby chocby dorownanie, nie mowiac o 'pokonaniu' takiej strony jak www.tibia.pl . Chcielismy zrobic cos, czego nie zrobil jeszcze nikt w naszym kraju. Przegladajac "Supported Fansites" na oficjalnej stronie Tibii natrafilismy na ciekawa strone o adresie www.tibiahumor.net. Po krotkich naradach stwierdzilismy, ze jest to strona, na ktorej bedziemy sie wzorowac. Krotko mowiac stwierdzilismy, ze naszym przeznaczeniem jest zrobienie pierwszego w Polsce poratalu na temat humoru w Tibii. Po wgraniu i jako-takim skonfigurowaniu CMS'u (PHP-Nuke) oraz zainstalowaniu forum stwierdzilismy, ze w tak malym gronie dalej nie dojdziemy. Czas wiec na wyjasnienie przyczyny z jakiej temat, ktory wlasnie czytacie, zostal napisany. Otoz potrzebujemy ludzi, ktorzy pomogliby nam prowadzic taki serwis. Szczegolnie poszukiwani sa userzy znajacy php oraz graficy. Oczywiscie dla niusmenow, czy chetnych do pisania artykulow takze znajdzie sie miejsce. Jesli masz choc troche czasu, dysponujesz odpowiednimi umiejetnosciami, interesuje Cie taka tematyka i chcesz stworzyc cos naprawde nowego, zglos sie do nas. Wszystkie zgloszenia prosze wpisywac w tym temacie, badz zglaszac na numer gg: 8790768 badz na e-mail: [email protected] .

Z powazaniem,
Coogar

spider-bialystok
05-08-2006, 23:55
Powielenie Tibiahumor tyle, ze po polsku. Humor w tibii ma to do siebie, ze kazdy go zrozumie, gdyz jest to raczej prosty angielski.. Jezeli stronka ma byc popularna musi wnosic cos nowego, jakis nowy pomysl.

CoogarFCB
06-08-2006, 00:02
@Up

Jesli uwaznie przejrzalbys tibiahumor.net zauwazylbys, ze sa tam zamieszczane np. opowiadania czy wiersze. Opisywane sa takze imprezy, igrzyska i konkursy organizowane na przeroznych serwerach. Sadzisz, ze 100% mlodziezy polskiej (bron Boze nie mylic z Wszechpolska) biegle rozumie takie artykuly pisane po angielsku? (Nikogo nie obrazajac) Nie wydaje mi sie.

Powielenie Tibiahumor tyle

Kolejne stwierdzenie calkowiscie bez sensu. Tibia.pl jest tylko powieleniem innej, "standardowej" strony o Tibii, ktora powstala wczesniej? Bzdura.

Liczymy na wasza pomoc, czekamy na zgloszenia

Thero
06-08-2006, 09:47
Masz tutaj żywy dowód 14 latka rozumiejącego co na tibiahumor.net powypisywano. Nadal masz ten słomiany zapał?

CoogarFCB
06-08-2006, 10:56
Masz tutaj żywy dowód 14 latka rozumiejącego co na tibiahumor.net powypisywano.

Chwalisz sie czy zalisz? Myslisz, ze jesli Ty potrafisz zrozumiec wszystko co jest na tej stronie napisane (w co szczerze watpie) to wszyscy inni Tibijczycy tez musza potrafic? Niektorzy nie ucza sie w szkolach angielskiego. Sa tez gracze starszej daty, ktorzy uczyli sie w szkole jezyka rosyjskiego i nie rozumieja informacji zawartych na tamtej stronie. To tylko dwa przyklady, a uwierz mi, ze mozna podac ich o wiele wiecej.

Nadal masz ten słomiany zapał?

Na jakiej podstawie stwierdziles, ze moj zapal jest slomiany? Masz jakies argumenty zeby wyrazac taka opinie? Nie? Tak na przyszlosc: Lepiej sie nie odzywac niz gadac glupoty. Btw. Zapalu sie nie "ma" tak jak napisales :]

Thero
06-08-2006, 12:03
Chwalisz sie czy zalisz? Myslisz, ze jesli Ty potrafisz zrozumiec wszystko co jest na tej stronie napisane (w co szczerze watpie) to wszyscy inni Tibijczycy tez musza potrafic? Niektorzy nie ucza sie w szkolach angielskiego. Sa tez gracze starszej daty, ktorzy uczyli sie w szkole jezyka rosyjskiego i nie rozumieja informacji zawartych na tamtej stronie. To tylko dwa przyklady, a uwierz mi, ze mozna podac ich o wiele wiecej. Bardzo się żalę (rozgryzłeś mnie!). Tak mi wstyd, że nie pytaj. Myślałem, że nigdy nie rozgryziesz żem buc i nawet prostych formułek czytać nie umiem (co prawda są słowniki, ale to już wyższa szkołą jazdy).

Na jakiej podstawie stwierdziles, ze moj zapal jest slomiany? Masz jakies argumenty zeby wyrazac taka opinie? Nie? Tak na przyszlosc: Lepiej sie nie odzywac niz gadac glupoty. Btw. Zapalu sie nie "ma" tak jak napisales :] Nie muszę mieć argumentów, co pomyślałem to pomyślałem. A takich jak ty były setki i o jeden więcej. Mam jeszcze pytanko: Jakim cudem wpadłeś na pomysł, że "zapału się nie 'ma'"?
Btw. Nie mów mi co mam robić, a czego nie bo umrę ze śmiechu :D.

Re.Zalgadis
Muszę cie zmartwić, topic jak na razie nie podpada pod kasację.

Zalgadis
06-08-2006, 12:23
bardzo fajnie czyta się wasze kłótnie ale chyba lepiej pisać coś na temat a nie pier****ć głupoty?
Tana@delete topic plz
Shinjix@ j.w.

Descartes
06-08-2006, 12:36
Jestem przeciw. Każdy, kto gra w Tibię musi wg. Tibia Rules znać język angielski biegle, a to, że tak nie jest to już jego wina. Nie można mieć wszystkiego.

ripper
06-08-2006, 12:49
IMO mogło by być to całkiem ciekawe, jeśli osoby piszące artykuły itd trzymałyby jakiś poziom. Niestety, na grafice itd nie znam się w ogóle.

CoogarFCB
06-08-2006, 13:07
bardzo fajnie czyta się wasze kłótnie ale chyba lepiej pisać coś na temat a nie pier****ć głupoty?

Ponawiam prosbe :]

Jestem przeciw. Każdy, kto gra w Tibię musi wg. Tibia Rules znać język angielski biegle, a to, że tak nie jest to już jego wina. Nie można mieć wszystkiego.

Ale sa ludzie, ktorzy nie znaja tego jezyka biegle a mimo to graja. Tu chyba nie mozesz zaprzeczyc. Miedzy innymi dla nich powstala idea tego serwisu.

@Up

Oczywiscie postaramy sie wykonywac sie nasza prace jak najlpiej, jednak bez kilku pomocnikow nie bedziemy w stanie wykonac tego sami.

@Thero - ŻAL

ripper
06-08-2006, 13:22
Co do pisania artykułów do MOŻE bym się przydał, ale jestem całkiem bez doświadczenia, z tym, że szybko się uczę. Tylko musicie postawić jasne wymagania itd.

CoogarFCB
06-08-2006, 14:09
OK, pierwsze chetny do wspolpracy :) Skontaktuje sie z Toba na gg. Wciaz jednak poszukujemy grafikow oraz ludzi znajacych php.

Ghost Nieudany
06-08-2006, 14:44
Niektorzy nie ucza sie w szkolach angielskiego.

To słownik do łapy albo niech nie grają w anglojęzyczne gry. Fallout 2 do napędu, słownik języka angielskiego obok i jedziesz, ja się tak uczyłem lengłydżu.

Ale sa ludzie, ktorzy nie znaja tego jezyka biegle a mimo to graja. Tu chyba nie mozesz zaprzeczyc. Miedzy innymi dla nich powstala idea tego serwisu.

Wspomaganie leniwej młociarni? ;]

Kącik może być ostatecznie, ale z humorem autorskim. NA POZIOMIE.

Walekifa
06-08-2006, 15:53
A ja jestem za! Czemu dobra strona o tibijskim humorze nie mogła by powstać? Jeśli wam to się nie podoba,to wchodzić nie trzeba,a napewno znalazło by się wielu czytelników( o ile stronka była by konkretna).

Glacial
06-08-2006, 16:18
Mi tam też się pomysł podoba. tibiahumor.net to bardzo dobra strona, ma naprawde fajne artykuły. Przygody GM banalot - są po prostu klasyką w świecie tibii i nie widze powodu, żeby taka polska strona miała by nie powstać.