Pokaż pełną wersje : Głośny komp
Ma problem z kompem... bo głośno chodzi.
I gdy chce grać troche dłużej(np. do 3 w nocy) to nie moge, ponieważ moja mama chodzi do ubikacji i słyszy chodzącego kompa i każe mi kończyć.
Jest jakiś sposob na uciszenie kompa?
Albo przykrycie go czcymś, zatkac te dziury w obudowie.
Prosze o dopowiedzi, z góry dziękuje!
Tom@sz
Ma problem z kompem... bo głośno chodzi.
I gdy chce grać troche dłużej(np. do 3 w nocy) to nie moge, ponieważ moja mama chodzi do ubikacji i słyszy chodzącego kompa i każe mi kończyć.
Prosze o dopowiedzi, z góry dziękuje!
Tom@sz
Cóż, może przeczyść wiatraczek? Nie wiem, może pomoże. A dziur nie zatykaj, bo one nie są tam dla szpanu.
Albo może drzwi uszczelnij to nie będzie mamusi szanownej przeszkadzać...
rotfl, tak zatkaj dziury. W koncu po co grzejacemu sie procesorowi cos takiego jak WENTYLACJA. Lepiej niech sie spali, nie?
Zmień chłodzenie na wodne.
Ab'addon
06-08-2006, 00:55
Taaa,najlepiej przykryj go koldra, bo kiedy nie spisz w nocy to nie jest ci potrzebna...GoGo 100 lvl....
Jak nie chcesz zmieniać chłodzenia na wodę to chociaż wyczyść wiatraczek, odkurz kompa. Ew. kup nowy, cichy wiatraczek.
Re.Down
Nie bierz dzieciaku wszystkiego tak dosłownie, "odkurzyć" znaczy odczyścić w kurzu (problem tych się głównie kompów z obudową).
Btw. Nie chcesz nie odkurzaj, a nuż komp ci się szybciej popsuje i nie będziesz mi mięśnia pośladkowego zawracał.
henry[tm]
06-08-2006, 10:03
Jak nie chcesz zmieniać chłodzenia na wodę to chociaż wyczyść wiatraczek, odkurz kompa. Ew. kup nowy, cichy wiatraczek.
Odkurz kompa? LOL? Poczytaj troche, a się dowiesz że kompa sie nie odkurza....
A co do posta, może wiatraczek od karty graficznej ci chaczy, też tak miałem, taki wiatraczek około 25zl.
Sprawdz czy masz wszystko mocno dokręcone etc. Czasem jest tak, że jakis komponent jest luźno i wtedy drga obijając się o obudowę i to tworzy dość głośne dźwięki.
Zawsze mozesz tez kupic zasilacz z chlodzeniem pasywnym, wydatek okolo 700 zł, ale komputer bedzie Ci chodził praktycznie bezszelestnie, to samo sie tyczy oczywiscie chlodzenia procesora i karty graficznej ;)
..::QRAS::..
06-08-2006, 11:20
moze byc tez tak ze wiatraczek ociera o przewody i robi sie glosny warkot.
Hum... slyszalem ze jak kompa sie zaleje woda destylowana idelanie czysta zamknie tak zeby zadne gow*enko sie nie dostalo tam to nic sie nie stanie i bedzie chlodniej i ciszej =] ten sposob OWNuje :D Pwnz0r ale jak bys chcial probowac to na wlasna odpowiedzialnosc xd jak tak zrobisz to powiedz mi czy serio dziala czy sie zepsuje XD PWN3D B)
Zawsze mozesz tez kupic zasilacz z chlodzeniem pasywnym, wydatek okolo 700 zł, ale komputer bedzie Ci chodził praktycznie bezszelestnie, to samo sie tyczy oczywiscie chlodzenia procesora i karty graficznej ;)
Wystarczy kupić jakiegoś top powera z serii p5 z 120-stką za 3 stówki i jest praktycznie niesłyszalny nawet pod pełnym obciążeniem.
Na procesor wystarczy przeznaczyć jakieś 70 zł i na allegro wyrwać coś na swój socket.
Zmień chłodzenie na wodne.
Pewnie kupi jakiś szajs za 5 stówek w którym pompka robi więcj hałasu niż suszarka.
Najtaniej Ci wyjdzie uszczelnienie drzwi do pokoju jak ktos wyżej wspomniał już ^^.
Hum... slyszalem ze jak kompa sie zaleje woda destylowana idelanie czysta zamknie tak zeby zadne gow*enko sie nie dostalo tam to nic sie nie stanie i bedzie chlodniej i ciszej =] ten sposob OWNuje Pwnz0r ale jak bys chcial probowac to na wlasna odpowiedzialnosc xd jak tak zrobisz to powiedz mi czy serio dziala czy sie zepsuje XD PWN3D
A ja słyszałem że kosmici używają Firefiox'a o.O, mam nawet na to dowód :
http://www.linux.pl/index.php?id=news&show=3383
http://forum.pclab.pl/style_emoticons/default/smilies/rotfl.gif
Ghost Nieudany
18-08-2006, 09:41
Zmniejsz obroty karty graficznej i wiatraka, jeśli masz chłodzenie standardowe. Poza tym, wyczyść go.
Jeśli masz jakieś chłodzenie wodne za trzydzieści zetów, to w praktyce możesz to wywalić. Tanie, słabe zestawy no name są w stanie hałasować głośniej od wiatraków (w porywach).
Poza tym - jeśli komp stoi na jakimś podwyższeniu przy biurku, połóż go na podłodze (albo na odwrót).
henry[tm]
02-09-2006, 10:20
Nie bierz dzieciaku wszystkiego tak dosłownie, "odkurzyć" znaczy odczyścić w kurzu (problem tych się głównie kompów z obudową).
Btw. Nie chcesz nie odkurzaj, a nuż komp ci się szybciej popsuje i nie będziesz mi mięśnia pośladkowego zawracał.
po 1. nie jestem dzieciakiem.
po 2. innaczej pozbywam sie kurzu z kompa
po 3. odkurzaj dalej, kiedys wciagniesz cos od kompa to bedziesz mial
X(
KUMPEL _DARK _SVEN_
02-09-2006, 10:23
hmm kup lepszy zasilacz większy wiatraczek=mniejszy hałas ;(
taki nasówa mi sie wniosek po porównaniu mojego z siostry :baby:
:cup: hmmm jak przykryjesz go to sie spali Ci komp.....najlepszy sposb to wymienic Wiatraczek w Komp...POzdro
Squaess'me
02-09-2006, 10:31
hmm kup lepszy zasilacz większy wiatraczek=mniejszy hałas ;(
taki nasówa mi sie wniosek po porównaniu mojego z siostry :baby:
a wiesz, ze z kazda postawiona emotka IQ osoby postujacej zmniejsza sie o 7 punktow?
a wiesz, ze z kazda postawiona emotka IQ osoby postujacej zmniejsza sie o 7 punktow?
Łożeszwmordę, to ja już mam ujemne (gg r0x0r)...
henry[tm]
02-09-2006, 10:33
@up
że co ? he?
;969047']po 1. nie jestem dzieciakiem.
X(
1. Dobrze, Panie Wielce Dorosly.
2. Chyba jakims magicznym rytualem...
3. OMG!!!!!11111 wyciagnie cos z kompa! Tak trudno bedzie to wlozyc? :/
A wiesz, że branie głupich tekstów z pisemek zmniejsza ajkiu o 12123?!?!1/
1. Dobrze, Panie Wielce Dorosly.
2. Chyba jakims magicznym rytualem...
3. OMG!!!!!11111 wyciagnie cos z kompa! Tak trudno bedzie to wlozyc? :/
ad. 2 - PC Duster
ad. 3 - Wg. mnie chodzilo mu o rozne bezpieczniki i inne ustrojstwa na podzespolach kompa.
;969061']@up
że co ? he?
Cóż, napisałem, że skoro każda emotka zmniejsza ajkiu o 7, to ja mam ujemne, ze względu na to, iż na gg używam ich nadmiernie (zresztą na forum też za dużo, chociaż się ograniczam). I napisałem jeszcze, że Gadu-gadu r0x0r...
Imho sens posta był dość jasny.
ciemne dropsy
03-09-2006, 10:47
Co do uciszenia: Oklej obudowe gabka po bokach - NIE ZATYKAJ DZIUR !. Pamietaj ze ta gabka nie moze byc za blisko czesci, bo nagle mozesz poczuc niemily zapach z komputera :D
Co do "odkurzania". Dobry pomysl, tylko trzeba pamietac zeby nie dmuchac prosto w wiatrak, bo wytwarza sie napiecie ktore moze wywolac niepozadane skutki w istocie spalenia sie czegos na plycie glownej. Tak, tak, tyczy sie to tez wylaczonego kompa.
X(
1. Polemizowałbym. Oj, polemizowałbym...
2. Chcesz o tym porozmawiać?
3. Chyba nie zrozumiałeś tego co zacytowałeś, ale jestem cierpliwy: "Odkurzyć" w jednym ze swoich wielu definicji oznacza, jak już zresztą pisałem, odczyścić z kurzu.
Shanhaevel
03-09-2006, 12:04
X(
Geeez, ODKURZANIE to nawet zamiatanie miotełką, niekoniecznie używanie ODKURZACZA. Ech, podobno naród idiocieje, właśnie widzę...
Do odkurzania polecam sprężone powietrze. Można kupić i nie kosztuje fortunę.
@up
1. popieram
2. popieram
=p
X(
1. Tego nikt nie wie, bo nie masz podanego wieku w opisie
2. Co? Wciągasz go ustami?
3. Mu chodziło o takie coś...w puszeczce...z rurką..co się zwie "Sprężone powietrze" =.=
Co do tematu. Radze ci spróbować przeczyścić kompa i sprawdzić czy śróbki podokręcane.
Mi tam komp głośno nie chodzi ale jak mojemu kumplowi napierdzielał to se kupił tylko nowy wiatraczek do karty.
henry[tm]
03-09-2006, 12:45
1. Tego nikt nie wie, bo nie masz podanego wieku w opisie
2. Co? Wciągasz go ustami?
3. Mu chodziło o takie coś...w puszeczce...z rurką..co się zwie "Sprężone powietrze" =.=
Co do tematu. Radze ci spróbować przeczyścić kompa i sprawdzić czy śróbki podokręcane.
Mi tam komp głośno nie chodzi ale jak mojemu kumplowi napierdzielał to se kupił tylko nowy wiatraczek do karty.
morze ty wciagasz i dlatego jestes teraz taki gllupi i krytykujesz-.-
a wieku nie musisz znac.. gowno cie to obchodzi.. amen
henry[tm]
03-09-2006, 12:48
1. Polemizowałbym. Oj, polemizowałbym...
2. Chcesz o tym porozmawiać?
3. Chyba nie zrozumiałeś tego co zacytowałeś, ale jestem cierpliwy: "Odkurzyć" w jednym ze swoich wielu definicji oznacza, jak już zresztą pisałem, odczyścić z kurzu.
a moze ty nam sie pochwalisz ile masz lat.. 14?13?
naab -.- :evul:
;971327']a moze ty nam sie pochwalisz ile masz lat.. 14?13?
naab -.- :evul:
Zamknij sie w koncu i przestan pisac durne posty, nie na temat. Bo wlasnie poziomem swoich postow udowadniasz to, jakim jestes idiota, gdzie wiek nie gra roli.
henry[tm]
03-09-2006, 13:08
tez cie lubie ;] posty bede pisal jakie mi sie podobaja... a oni nie bede podskakiwali a ty sie kurwa nie wtracaj bo ciebie tez krytukuja -.-
@Up:
STFU & reported.
zachowujesz się jak nie wiadomo kto i przestań się kłócić i offtopować
@Gewof:
Wiii!
Gewof wrócił!
Jak było w Anglii? ^^
@Topic:
Miałem podobny problem. Lekko przeciągnąłem miotełką po paru miejsach i się poprawiło.
Choć nie do końca wiec za radami neidługo sprawdze czy wiso porządnie dokręcone
God bless the man who banned henry[tm]! :P
Moj komp tez chodzi glosno, ale to za sprawa dwoch dodatkowych wiatraczkow w obudowie ;)
Kumagoro
03-09-2006, 14:03
Możesz zrobić kilka rzeczy:
1. Okleić od wewnątrz obudowę gąbką (ale nie za bardzo, może doprowadzić do przegrzania)
2. Spowolnic obroty wiatraczka (znowu nie za bardzo)
3. Wyczyścić komputer
A do monitorowania temperatury polecam SpeedFan
Tom@sz
Jest bierzesz kompa za obudowe potem owijasz wokol niego jakas szmate i DUSISZ go. Efekt gwarantowany.XD
A tak na serio to:
1:Wyczysc wiatraczek i wogole calego kompa.
2:zmien wiatrzaczek(chyba, ze kiedys tez tak samo chodzil).
3:zmien procek lub cala plyte glowna.(nie wiem czemu, ale mi po tym komp ucichl)
3:Rozkrec wiatraczek przy procku i go wyczysc.(nie pamietam, ale chyba w kompie sa 2 wiatraczki?)
4:Zmienic mozesz twardy dysk bywa, ze czesci poruszajace sie w nim wibruja.
5:Wyjmij plytke w CD-ROM'mie.
Kup mate wygluszajaca i wyklej nia komputer xD
;971320']morze ty wciagasz i dlatego jestes teraz taki gllupi i krytykujesz-.-
a wieku nie musisz znac.. gowno cie to obchodzi.. amen
Nad morze to ja MOŻE wyjade w przyszłym roku.
A co do wciągania...szkoda mi słów...a raczej szkoda sobie palców strzępić o przyciski.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.