Pokaż pełną wersje : |Niestabilność|
Mam neo 655kb/s.
Od pewnego czasu tj. od 15 dni zauwalylem ze net jest bardzo nistabilny tzn. raz mam 0 laggow a za 10 minut nagle lagguje ze sie ruszyc nie moge i zadna stronka w necie mi nie ładuje się :o lecz po np 2h znowu wszystko wraca do normy i tak w kółko. Wie ktoś czym to jest spowodowane i jak temu zapobiec ? :o
opisz jak sie lączysz z netem, i jaki modem masz?
Nie ma czegoś takiego, jak noestrada 655.
Po za tym, to radził bym się upewnić, że nie masz w tle żadnych e-donkeyów, torrentów ani nic innego, co by obciążało net.
Możesz spróbować sprawdzić obciązenie łącza jakimś programem, np. NetLimiter lub coś podobnego.
A jak nic nie pomoże, to www.neostrada.pl -> znajdź numer telefonu -> zadzwoń.
Pewnie się łączy za pomocą blue programu modemem speedtouch 88 od Sagem'a.
Poobserwuj pingi w czasie tych lagów, jeśli się zwiększają to poprostu łącze zwalnia, jeśli nie to wina jakiegoś rutera po drodze do serwerowni.
Mam modem Sagem Fast 800 usb, nie mam uruchomionych zadnych programow sciagajacych w tle ani innych.
Jak sprawdzic te 'pingi'?
Czy jezeli to wina neo~~ jaka jest szansa naprawinie przez nich tego? :o
Damler Knight
07-08-2006, 16:11
Pingi jest sprawdzić bardzo łatwo. Menu start -> Uruchom -> Wpisujesz komende CMD -> potem wpisz ping i adres ip servera na którym grasz.
Np. ping 0.0.0.0.0 etc
Sprawdzilem Pingi oO
Statystyka badania ping dla : tu adres ip swiata
Pakiety: Wyslane: 4, odebrane-0, utracone-4(100%)
Hm....Jest żle, ale czy cos sie da naprawic? oO ;( ;( ;(
Sprawdzilem Pingi oO
To oznacza, że pakiety nie dochodza do serwera, czyli tak jakbys nie mial neta w tamtym momencie. Czyli masz cos zwalone z netem raczej. Zadzwon, popytaj.
Sprawdzilem Pingi oO
Zapewniam cie, ze jak spingujesz strone www.tibia.com to tez wszystkie pakiety utracisz... i nie dlatego, ze cos jest z twoim netem nie tak.
Spinguj google albo wp.pl
pingowalem wp.pl i google.pl i trace od 25% do 50% pakietow :confused: :confused: :confused: :confused:
nie wiem co robic;(
prosze o porady :o
Radze zadzwonic do operatora tj. neo i sie popytać. Ja jak pinguje onet to trace ~1% pakietow: P
Jezeli to wina Neostrady to juz sie boje, bo oni pewno zaleją sprawe ciepłym moczem ;(
Nie ma innego wyjscia, tylko trzeba dzwonic do tych 'pk' ? :o
X( X( X( X( :evul: :evul: :evul: :evul: :baby: :baby: :baby: :o :o :o
Dzwonić do nich i składać skargi. Po kilku dniach zadzwonić i spytać się co z Twoją sprawą dalej jest toczone. Najpewniej Cię zleją więc składając skargę za pierwszym razem poproś osobę z którą rozmawiasz aby się przedstawiła i po słożeniu skargi aby Ci podała jej numer/kod. Jeśli Twoją skargę będą zlewać za długo i nic z problemem nie robić to poproś kogoś z 'góry', jakiegoś zwierzchnika/kierownika, i przedstaw im sytuację, podaj nazwiska numer skargi i poproś o wyjaśnienie. Zapewniam że on nie potraktuję Cię jako dziecko któremu laguje tibia tylko poważnie. W sytacji w której pomimo Twojego zgłoszenia dalej będziesz miał poważne problemy z funkcjonowaniem połączenia istnieje nawet możliwość odliczenia pewnej kwoty z miesięcznego abonamentu (proporcjonalnej z okresem w którym występują poważne problemy).
wiec tak, zadzwon pod 0800102102 i tam pogadaj, popros o sprawdzenie linii i wysluchaj uwaznie co ci gosc powie, pozniej zadzwon pod 9393 i popros o modernizacje lini, powinno pomoc< to z modernizacja jest chamskie, poniewaz oni kaza pierw dzwonic pod 0800102102, ale zawsze mozna powiedziec ze juz dzwoniles tam i kazali ci do nich zadzwonic i poprosic o modernizacje lini.. ^^
re:down
i tak radzilbym ci postapic tak jak napisalem, bo wiesz, narazie nie masz laggow a pozniej nagle ci wyskoczy lagg i po sprawie :)
Rano loguje sie i 0 lagów, jezeli zaraz zacznie mnie lagowac to dzwonie do tych członków.... :o
Goku_Sayian
09-08-2006, 13:37
jeśli chodzi o ping, to ja tak go sprawdzam : START --> uruchom --> /ping www.wp.pl -t i wtedy mi pokazuje, ja mam przewazne ping 20-45ms ale jak cos grzebią ( bo mam radiówke) to skacze nawet do kilka tysiaków ^^
co do twojego problemu, hmm... na 99% wina neo, albooo, czy to nie może byc jakis wirus? czy ktoś o tym pomyślał? bo jesli u mnie sie takie cos dzieje, to pisze na gg do dostawcy mojego neta, i on mi mówi a raczej pisze ;] czy ty ich wina czy cos ze mna. takze jedynym sposobem jest kontakt z TP.SA
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.