Pokaż pełną wersje : skille i eq, a ataki magiczne
Witam.
Szukałem na forum i niczego konkretnego się nie doszukałem, sry jak już jest...
Mam pytanie. Czy skille (dokladnie skill defa) i eq mają jakieś znaczenia przy takach magicznych zadawanych przez potwory. Wiem że np. SD bh to atak fizyczny więc eq i skille mają znaczenia. Jednak czy np. f-Wave draga, czy podobne rzeczy walną mniej przy lepszych skillach defa i lepszym eq?
Ufocznik
08-08-2006, 19:28
podobnie, jak z czarami graczy, maja znaczenie tylko w przypadku:
a) exori
b) ue
c) explo
d) sd
e) exori mort
a ue, explo i sd sa uzywane przez niektore potworki, natomiast w przypadku obrazen od energii, ognia i trucizny arm i skille nie maja znaczenia
btw. byl taki temat, szukaj -.-
@up
A jakie potwory używają UE i explo? :<
@topic
Kiepsko, naprawdę kiepsko szukałeś.
Ufocznik
08-08-2006, 22:34
@up
A jakie potwory używają UE i explo? :<
@topic
Kiepsko, naprawdę kiepsko szukałeś.
jak to jakie?
ue - demon i wrl (chociaz co do wrl nie jestem pewien, ale demon na 100%)
explo - wrl (tu tez nie mam pewnosci)
byc moze cos jeszcze, nie jestem zorientowany w atakach kazdego potwora z osobna
Phoelerius
08-08-2006, 23:14
jak to jakie?
byc moze cos jeszcze, nie jestem zorientowany w atakach kazdego potwora z osobna
Demon uderza z GFB(atak magiczny) a nie EU, lol!
skille, eq itd nie mają wpływu na ataki magiczne. skille i eq wpływają tylko i wyłącznie na ataki fizyczne.
jak to jakie?
Ta... Ale poza tym to wszystko ok? Demon na 100% nie bije z UE tylko z GFB, które ma duży obszar działania. Wrl w ogóle nie używa czegoś takiego jak UE, ani nawet czegoś podobnego. Z explo wrl nie bije prawie napewno, raczej jest to atak wygladający jak explo, zadający obrażenia od ognia.
Amagod.
hmm mówicie że eq nic nie daje..
no to zależy jak na to patrzeć, bo zawsze można zalożyć np dragon necklace ;)
jak to jakie?
Demon używa ogniowej imitacji UE, warlock używa ogniowej imitacji explo, podobnie jak fire elemental.
Czary 'fizyczne' inny potworów to np. water wave hydry, furtawka beholdera, water elemental też pewnie coś z wodą puszcza itp.
z tego co mowisz wynika ze FE nie mialby prawa odjac zycia np. Dsowi
Jestes tego pewien?
Teoretycznie mógłby to zrobić za pomocą melee, ale DS ma chyba za dużego defa i arma.
z tego co mowisz wynika ze FE nie mialby prawa odjac zycia np. Dsowi
Jestes tego pewien?
Za pomocą magii nie odejmie mu nic.
jeśli już to za pomocą melee, bo FE oprócz tych ognistych ataków ma tez ataki w zwarciu ;)
Ufocznik
09-08-2006, 21:55
Ta... Ale poza tym to wszystko ok? Demon na 100% nie bije z UE tylko z GFB, które ma duży obszar działania. Wrl w ogóle nie używa czegoś takiego jak UE, ani nawet czegoś podobnego. Z explo wrl nie bije prawie napewno, raczej jest to atak wygladający jak explo, zadający obrażenia od ognia.
Amagod.
o ile mi wiadomo demon wali i z gfb i z ue, byc moze jest to "ogniowa imitacja ue", ale nie zmienia to faktu ze sam czar wyglada dokladnie jak ue i uderza na takim samym obszarze
a co do explo, to wali z nich fe na 100%
"Walka
w zwarciu, walka magią [firefield + explosion]"
i co, miszczu?
amagod
"Walka
w zwarciu, walka magią [firefield + explosion]"
i co, miszczu?
amagod
Nie chcę cię zmartwić mistrzu, ale na tibia.pl zdażają się błędy, bądź opisy dla zwykłych ludzi oczywiste a dla innych nie. Gdybyś w swoim tibijskim życiu choć trochę czasu spędził czesząc fe to byś wiedział jak jest.
Po drugie potwór który atakuję z siłą fe typem ataku fizycznego by był wykorzystywany do polowania na warlocki, smoki, giant spidery, behemoty.
Ufocznik
09-08-2006, 23:09
Nie chcę cię zmartwić mistrzu,
miszczu, bylo celowo ironicznie, napisane z bledem
bądź opisy dla zwykłych ludzi oczywiste a dla innych nie.
co chcesz przez to powiedziec?
Gdybyś w swoim tibijskim życiu choć trochę czasu spędził czesząc fe to byś wiedział jak jest.
nie mart sie o moje "tibijskie zycie" bo sadzac po dacie zalozenia twojego konta, gram w tibie dluzej od ciebie, a nie spedzilem go czeszac fe gdyz sa nieoplacalne (0 loota), a na cycopolis nie expilem bo nigdy nie mialem pacca
Po drugie potwór który atakuję z siłą fe typem ataku fizycznego by był wykorzystywany do polowania na warlocki, smoki, giant spidery, behemoty.
nie sadze by np. ds byl slabszy od fe a wali ataki fizyczne+life drain, jednak mimo to z potworkow ktore tu wymieniles jest wykorzystywany tylko na dragi ew. dlaczego? byc moze dlatego ze tylko glw ataki draga nie sa fizyczne, wiec ds od nich nie obrywa, a moze dlatego ze np. behe by go za szybko zabil? moze chodzilo ci o to ze by mial atakowac z dystansu jak na np. hydra hunt, ale nie napisales tego, wiec nie bede sie domyslal
@Ufocznik
Kończ wać pan, wstydu oszczędź.
Demon nie bije z żadnego UE, FE bije z ognistej imitacji explo. Demon nawet nie używa czegoś co mogłoby wyglądać na UE. Może i jesteś uber-666-doświadczony, ale pieprzysz głupoty - najoględniej mówiąc.
nie sadze by np. ds byl slabszy od fe a wali ataki fizyczne+life drain, jednak mimo to z potworkow ktore tu wymieniles jest wykorzystywany tylko na dragi ew. dlaczego? byc moze dlatego ze tylko glw ataki draga nie sa fizyczne, wiec ds od nich nie obrywa, a moze dlatego ze np. behe by go za szybko zabil? moze chodzilo ci o to ze by mial atakowac z dystansu jak na np. hydra hunt, ale nie napisales tego, wiec nie bede sie domyslal
Chodziło o to, że jeśli to, z czego FE bije byłoby prawdziwym explo, to każdy by tym bił behe, wrle, bk, hero. Oczywiście atak z dystansu. Trochę domyślności.
O to bardzo dobrze , zawsze myslalem ze FE bije z Explo .. a juz mialem do trapa uzyc FD zeby FE nie zabil Dsów/Leaderów ; )
Ufocznik
10-08-2006, 11:49
@Ufocznik
Kończ wać pan, wstydu oszczędź.
Demon nie bije z żadnego UE, FE bije z ognistej imitacji explo. Demon nawet nie używa czegoś co mogłoby wyglądać na UE. Może i jesteś uber-666-doświadczony, ale pieprzysz głupoty - najoględniej mówiąc.
Chodziło o to, że jeśli to, z czego FE bije byłoby prawdziwym explo, to każdy by tym bił behe, wrle, bk, hero. Oczywiście atak z dystansu. Trochę domyślności.
napisal ze bylby atak fizyczny, a takich potworkow jest wiecej, orc leader, ds itd. nie bylo powiedzane ze atakowal by z dystansu, moze wogole mogl pisac co drugie slowo a ja mialbym sie domyslac o co chodzi? btw. nie wiem czy zauwazyles odbieglismy juz od tematu, odpowiedz udzielilem na 1 stronie ale powtorze: eq ma znaczenie tylko w przypadku exori, explo, exori mort, ue, sd, nie bede znow wszczynal klotni ktore z nich sa uzywane przez jakie potwory, wiec skonczmy ten temat, dobra jak chcecie fe wali z explo-podobnego gowna, demon wali z gfb, koniec
Ale czemu mamy skończyć rozmowę jeśli upierasz się że te brednie są prawdziwe? Jeszcze jakiś niedoświadczony gracz uwierzy Ci i się przejedzie.
Po drugie czytanie wszystkich słów byćmoże przekracza Twoje możliwości, niewiem:
napisal ze bylby atak fizyczny
Po drugie potwór który atakuję z siłą fe typem ataku fizycznego
Po trzecie:
potwór który atakuję z siłą fe
Powiedz mi, jakim trzeba się wykazać intelektem aby skojażyć te zdania?
Ufocznik
10-08-2006, 13:35
"Po drugie potwór który atakuję z siłą fe typem ataku fizycznego"
gdzie tu jest napisane ze walil by tak jak fe (na dystans) tylko ze atakiem fizycznym?
jest napisane "potwor ktory atakuje z sila fe (jak napisalem, np. ds?), typem ataku fizycznego (a ds nie wali atakiem fizycznym?)"
"z sila fe"
nie oznacza "tak jak fe" (czyli na dystans), prawda? -.-
pomijajac juz fakt, ze w tym zdaniu nie ma przecinkow (i ze powinno byc atakuje, zamiast atakuję)
a o co ci chodzi ze zdaniem "a co do explo, to wali z nich fe na 100%" ?
A co do explo, to wali z nich (czyli z explo [chociaz powinno byc "z niego"]) fe,(<-tu jest przecinek) na 100%.
czemu mamy skonczyc te dyskusje? bo jest to zwyczajnie offtop, a ponad to
dobra jak chcecie fe wali z explo-podobnego gowna, demon wali z gfb, koniec
czy gdzies tu sie jeszcze upieram, przy tym ze demon wali z ue, a fe z explo?
btw. bylbym wdzieczny gdybys pisal moj nick z wielkiej litery, bo w taki sposob mam napisane nad avatarem jakbys nie widzial, mozemy dyskutowac, wyklucac sie, ale troche szacunku, he?
@Ufocznik
Błagam, nie wypominaj ludziom błędów (szczególnie int.), bo sam robisz ich od groma. Sorry za offtop, ale mnie skręca jak coś takiego widzę.
Ufocznik
10-08-2006, 20:04
@Ufocznik
Błagam, nie wypominaj ludziom błędów (szczególnie int.), bo sam robisz ich od groma. Sorry za offtop, ale mnie skręca jak coś takiego widzę.
nie wypomnialem mu bledu, tylko chodzilo o to ze przez brak przecinkow, w tym zdaniu bylo troche pogmatwane, cos w stylu:
co ty gadasz przeciez... zamiast
co ty gadasz, przeciez, jak jest napisane wszystko jednym ciagiem, bez przecinkow, kropek, etc. czasem trudniej zrozumiec sens zdania. A jesli chodzi o moje bledy, to napewno nie popelniam ich tak duzo, zreszta patrz na siebie, powinien byc przecinek, po "skręca", a przed "jak"
mozna juz zamknac ten temat, bo z dyskusji o tym, czy eq i skille maja znaczenie, w przypadku atakow magicznych, poprzez debate, o tym ktore potwory wala atakami magicznym, a ktore fizycznymi, przeszlismy do gledzenia, na temat interpunkcji
Aynahanir
10-08-2006, 22:05
Demon uderza z GFB(atak magiczny) a nie EU, lol!
i do kogo tu jest lol? i co tak lubisz unie europejska? (ang. EU - european union dla łomnych)
demony atakują z Energy beam i fire explo a wrlk z great enerdżybim, explów (tu nie wiem, czy UE [do diabła, znowu ta unia ełropejka] też się zalicza do explosions [w końcu to ultimate EXPLOSION]) i fajer fajldów.
@Ufocznik
Dobrze, kończąc temat DEFINITYWNIE powiem jeszcze, że robisz więcej ode mnie :< a co ja, gorszy mam być? xD
@up
Słyszałeś kiedyś taki mądry wyraz jak "literówka"?
Ktos tam pisal o dsie i fe
Ja jeszcze sprostuje ze fe nie ma szans zabrac nic dsowi za pomoca melee bo ds wrecz jest z 5 razy silniejszy
Frankolek
11-08-2006, 12:06
Witam.
Mam pytanie. Czy skille (dokladnie skill defa) i eq mają jakieś znaczenia przy takach magicznych zadawanych przez potwory. Wiem że np. SD bh to atak fizyczny więc eq i skille mają znaczenia. Jednak czy np. f-Wave draga, czy podobne rzeczy walną mniej przy lepszych skillach defa i lepszym eq?
Fo F-Wave draga i innych atakow magicznych jak UE itd nieam to znaczenia nawet jesli mialbys pierwszy lvl i niemail EQ to dostał byś gita od draga np. za 80 a eternal oblivion z njaleposzym eq teshy dostałby 80 :]
atakow magicznych jak UE
UE to akurat atak fizyczny. -.-
Co do tematu czy FE wali tylko z ognia, nie łatwiej było jakby Sorc/Drut przywołał dsa natomiast druig Sorc/Drut Fe i sprawdzic z czego bije ten FE dokladnie ?
fe nie bije z explo i zakonczcie juz ten jalowy temat
jedyne znane mi potworki bijace z explo to piraci (nie jest to explo obszarowe ale dziala jak explo) czasem strzelaja i nic sie nie obrywa podobnie do sdkow beholdera
malas menilan
22-08-2006, 11:51
po 1 UE to atak magiczny. Jedynie obrażenie od niego jest fizyczne.
atak fizyczny to atak np swordem, axe, clubem lub distance.
po 2 piraci chyba nie używaja explo na 1 kratke a raczej FireBug'a. (jeden z NPC, mówi ze piraci robili tajne interesy zakupując FireBug'i :) ) pewności 100% nie mam, ale co kolwiek to jest to potrafi uprzykrzyć życie.
pozdrawiam
BTW z odpowiedzi na proste pytanie wyszła kłutnia pt "kto jest wiekszym kretynem a kto wie mniej o tibi."
Demon z UE nie wali!-,- a z explo wali Fire Elemental...
maciek_92
16-12-2006, 18:14
@ topic
Eq, shielding nie obronią Cie przed atakami z energii, trucizny, ognia, jedynie zmniejsza obrazenia zadawane z exori (np. Black Knight), sd (np. pk ;]), explo(np. fire devil!!), exori mort (np. pk) i ue ( tez pk )
@ do tych co się tam kłócili
Chyba żaden potwór nie wali z ue a już na pewno nie demon/wrl. Z explo Fe też nie wali( przynajmniej nie z takiego typowego explo (adevo mas hur) tylko z ognistej imitacji), a z takiego najprawdziwszego explo to wali fire devil ( na pewno) i może jakieś potforki które doszły w świątecznym Update.
A teraz czekam na słowa krytyków ;]
Raditz Saiya-jin
16-12-2006, 18:18
@ topic
Eq, shielding nie obronią Cie przed atakami z energii, trucizny, ognia, jedynie zmniejsza obrazenia zadawane z exori (np. Black Knight), sd (np. pk ;]), explo(np. fire devil!!), exori mort (np. pk) i ue ( tez pk )
@ do tych co się tam kłócili
Chyba żaden potwór nie wali z ue a już na pewno nie demon/wrl. Z explo Fe też nie wali( przynajmniej nie z takiego typowego explo (adevo mas hur) tylko z ognistej imitacji), a z takiego najprawdziwszego explo to wali fire devil ( na pewno) i może jakieś potforki które doszły w świątecznym Update.
A teraz czekam na słowa krytyków ;]
shielding nie zmniejsza obrazen od atakow fizycznych, jedynie arm moze je zmniejszyc
Skill Shieldingu i Defence itemow maja znaczenie do atakow fizucznych czyni exori Black Knighta co do explo Fire Ele~ nie jestem pewien ale do UE demona na poeno nie ma znaczenia
Technick
16-12-2006, 19:19
Witam.
Podsumowując:
Skille i arm przydają tylko w wypadku obrażeń zadanych od SD, Explosion, Force Strike, Berserk, Ultimate Explosion. W przypadku obrażeń zadanych przez inne czary skille i arm NIE mają żadnego znaczenia.
Żaden potwór nie używa czarów Explosion i Ultimate Explosion (Demon i Fire Elemental TAKŻE).
To by było na tyle - temat do zamknięcia :baby:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.