Pokaż pełną wersje : Jaką wybrać profesję?
Witam. Jak już zapewne wszyscy wiecie, sierpniowy update przyniósł dla wszystkich profesji 'pare' zmian, zarówno sensownych jak i bezsensownych. Ale do rzeczy. Mam pewien dylemat. Chcę na dwóch oddzielnych światach zrobić sobie dwie różne postacie. Zależy mi bardzo, żeby to nie byli np.: dwóch rycerzy albo dwóch sorków, tylko na przykład na jednym świecie palek a na drugim druid ( to tylko przykład ). I właśnie nie wiem, które profesje wybrać, biorąc pod uwagę zmiany, które weszły wraz z ostatnim update. Dla ułatwienia mogę wymienić parę wskazówek, które być może uczynią ten wybór łatwym.
1. Jednym z serwerów, na którym chcę grać jedną z postaci to Inferna, dość głośno osławiony serwer ze względu na klimat OTS/test serwera. Tutaj należałoby się dość szczegółowo zastanowić, gdyż z jednej strony panuje tam mały exhaust a z drugiej CIP-owski aimbot ( tym bardziej na świecie, gdzie za zabicie gracza nie jesteś oznaczony czaszką i nie ma limitu zabijania graczy ) uczynił sorków/druidów bardziej śmiertelnymi, zresztą nie tylko ich.
2. Drugą postać planuję założyc na świecie z normalną walką PvP. Tutaj już nie trzeba się tak bać o życie jak na Infernie :p
3. Na Infernie już mam zrobione dwie postacie:
- paladyn - 22 lvl, 60/33, 10 m lvl.
- sork - 20 lvl, 20 m lvl.
4. Na którymś z tych światów chciałbym zrobić Annihilatora ( prawdopodobnie oznacza to konieczność wybrania knighta/paladyna )
Według mnie najbardziej prawdopodobne warianty jeśli chodzi o wybór profesji to odpowiednio do serwerów Inferna/PvP:
1. Palek/Sorc
2. Palek/Druid
Oczywiście te warianty są tylko narazie teorią, gdyż swój wybór chciałbym poprzeć Waszymi doświadczeniami i argumentami z gry po update. Być może wielu z Was, spośród nowych rzeczy powszechnie uważanych za nie do zaakceptowania widzicie zalety. Być może też pomimo tego, iż niektórym nie podoba się kwestia blokowania knightem stworków z uwagi na 10-cio sekundową możliwość przetrząsnięcia stworka tylko przez tego, który zadał największy dmg, dla Was nie stanowi to większego problemu. Właśnie dlatego proszę o Wasze zdanie na ten temat. Piszcie warianty, jakie byście wybrali i najlepiej będzie jeśli poprzecie je jakimiś komentarzami. Wielce prawdopodobne, że wybór uwarunkuję ilością/rodzajami wariantów, które przedstawicie. Chociaż nie ukrywam, że granie na Infernie druidem/sorcem jest aktualnie wielkim wyzwaniem i graniczy z cudem. Z góry dzięki za Wasz czas, mam nadzieję, że mi pomożecie. Czekam na mądre posty, ciekawe propozycje i dojrzałe argumenty.
Wiadomo, że ostatni update był bardzo obfity w zmiany. Proponuję zrobić ten temat oficjalnym tematem do wymieniania uwag na temat wyboru profesji - plusy, minusy, wady i zalety. Poprzednio istniejące tematy są już nieco przestarzałe i nie uwzględniają wprowadzonych zmian. Dlatego zapraszam do dyskusji.
Goku_Sayian
09-08-2006, 12:22
Kolejny temat >.> co z tego, że update, to zależy tylko od !!!CIEBIE!!! jaka profesja ci sie podoba, ja gram na rooku, bo mi sie tam podoba, a ty jak sie nie umiesz zdecydowac, to masz problem.
bombelek
09-08-2006, 17:26
Ja uwazam ze nie ma nikogo najlepszego... Knightem gra sie przyjemnie do skili 60/60, pozniej juz bardzo mozolnie leca i jest to trudny okres to przezycia, no i Eq tez jest drogie. Zalezy tez od swiata. Pallem gram teraz ale bardzo denerwujace jest rozpadanie sie kamieni i wloczni kiedy sie trenuje, ale to tez trzeba przetrwac... Ogolnie uwazam ze do tej gry trzeba byc baaardzo cierpliwym, a zanim sie wybierze dana profesje ktora chce sie grac naprawde na maksa i bic 100lvl to trzeba sprobowac wszystkich i dopiero wybrac...
O sorcu i druidzie sie nie wypowiadam bo nie lubie wladac tylko magia wiec nimi nie gralem...
Kosher Pig
09-08-2006, 20:08
Na infernie zrób sobie druida, doprowadź go do ~25 lv i porób uhy i idź na pk, bo ponoć po aimbocie grac sie nie da, bo kto może to pekuje na potęgę.
Co do innego worlda, to polecam knighta albo druida lub czarodzieja (z tych 2 ostatnich wybierz sam, który zestaw czarów bardziej ci pasuje z Twoją strategią na grę). Jeśli chcesz zrobić Anni to weź knighta, dużo się nie zmieniło, jednak przygotuj się na nieco nudnawą grę. Jeśli zamiast anni chciałbyś wcześniej bić mocne potworki/walczyć głównie PvP a nie z potworami, zdecyduj się na maga, zwłaszcza że nie potrzeba juz nauki celowania z run, więc problem trafiania uhami w siebie, jak i hmm/sd w innych jest rozwiązany. (update sux!)
Mam nadzieję że pomogłem. Przepraszam tych paladynów, których uraziłem moim postem.
/Kosher
Do mnie najlepsza profesja to Druid. Najlepiej sie sprawuje i nie musi kupowac UHow bo sam je robi ;)
No a ja mam taki sam problem:baby: Gram na dosyc nowym servie i sie zastanawiam nad paladin/sorcerer/druid. Pala mam na 50/30 12lv a sorca na 12lv 3 mlv.Wolal bym grac palem ale jak padam i trace skille po treningu(przez PK) to mnie X( trafia.Ostatnio tez slyszalem ze granie pallem na wyszym lv jest o wiele nudniejsze od grania sorcem... Warunki postaci ktore mi sie podobaja to:
-jakas kasa(loot)
-oczywiscie ciekawa gra
-postac klimatyczna
PLZ help! Pal,Drut czy sorc i krotko dlaczego.
Pirate Cutthroats
20-08-2006, 12:50
wg mnie knighta na non-pvp
Według mnie sorc,dobij 25 level rub hmm lub dobij wiekszy żeby robic explosion i kupujesz uhy bierzesz gfb i hmm i mozesz pozabijać kilku ludzi palem tez sie da dosć dobry skill ale dobij tak do 70 to mało kto ponizej 25 levle da ci rade, moim zdaniem sorc ciekawiej sie nim gra a jak cie chwici lag to masz tarcze a palowi sie pokaze raczej dead.
TYLKO twoj wybor. Ale na pvp lepiej sorcem. Poczatek trudny ale z 28 lvl jest zajebisci (summony) ale tylko twoj wybor ;]
jeden problem jest taki ze do 100-120 lvl jestesmy uzaleznieni od blokera
Czy ja wiem a tomby,dragi,dl? exori vis i sio i mozemy wydajnie expic bez blokera
Diego'Odin
21-08-2006, 14:26
otożo paladyn
dlaczego:
sd z battle
uh w hotkey
I najwazniejsze chyba SPEARY TERAZ RZADKO SIE ŁAMIĄ!!!
wbijając 40% skila (53-54) zniikły TYLKO 4 SPEARY
otożo paladyn
dlaczego:
sd z battle
uh w hotkey
I najwazniejsze chyba SPEARY TERAZ RZADKO SIE ŁAMIĄ!!!
wbijając 40% skila (53-54) zniikły TYLKO 4 SPEARY
rzadko sie lamia?nie wiem na jakich ty spearach skillowales;/ i na czym najwazniejsze. ale i tak SORC ROX x)
Diego'Odin
22-08-2006, 10:32
@up
spery ze sklepu
skilowalem sobie na trolach pod ab
Najlepszy jest dla mnie sorcerer ma mana shielda który ratuje dupsko w dodatku posiada extra czary ofensywne !!!! średnio zadaje jednym z nich 500 dmg na 51 levlu i 47 magicznym
w tn sposób za 1000 many mam 2k dmg co wystarcza do powalenia np bk albo gsa
ten sam sorcerer zadaje z sd 500 dmg co połączone daje combo 1k dmg
ludzie którzy używają botów szybko mogą się dorobić sorkiem z pacem
przez noc zrobi albo 2 bp sd 10k warte albo 5bp hmm warte z 8k jedyny problem to soule które można odnawiać na 3 sposoby hunt exp i zbieranie kasy lub bot w miejscach botowców np roty pod ven
wiele razy możnabylo zobaczyc 4 sorków na pvp po 30 levl zaopatrzonych w sd i lejących wyższe levle
:mag: wedlug mnie mag najlatwiej sie nim gra a poza tym dobijesz 23 robisz gfb i duza kase robisz, wiem z doświadczenia :p
Kobi Knight
27-08-2006, 10:29
Pamiętajcie, że to tylko moje zdanie więc proszę żeby nikt mnie tu nie zjechał :).
Według mnie dobrą profesją jest Sorcerer, ponieważ po tym uptade weszła tak zwana "Stamina". I gdy trenujesz magiem ona Ci nie spada bodajże. Od 23 robisz GFB niezła kasiorka + na 25 HMM. Knight jest też spoko ale te trenowanie po uptade trochę dobija. Oczywiści można pójść na Slimy ale wkońcu zanim na nie pójdziesz musisz wbić 55/55 skilla. Inaczej jest też na pvp tam można trenić na summonach kumpla. Knighta też możesz wybrać bo to była i chyba jest moja ulubiona profesja tyle tylko, że spróbowałem magiem narazie mam 16 poziom planuje zakup już pacca bo chcę sprawdzić jak się nim gra. Jak do tej pory łatwiej i efektywniej. Druid hmmm... Praktycznie to samo co sorc tylko czary go różnią. Sorc jest bardziej tak to ujmę "ofensywny" czyli silniejszy. Druid polecam do robienia run. Palladyn ... O zgrozo!! To już całkiem teraz nie wypał na non-pvp. Speary się łamią, stamina spada. Zanim pójdziesz na slimy to padaczki dostaniesz. Na pvp może być chociaż zanim nie przepadam.
Ostateczna decyzja należy tylko i wyłącznie do Ciebie. Pa ;).
Od 23 robisz GFB niezła kasiorka
Facc:750gp/godzina
Pacc:1125gp/godzina
To jest wyjatkowo marny zarobek.
karate:]
01-09-2006, 11:01
Speary się łamią, stamina spada. Zanim pójdziesz na slimy to padaczki dostaniesz. Na pvp może być chociaż zanim nie przepadam.
Slime jako potwór do trenowania palladynem?:X
Przecież slime bedzie tak szybko padał, że nie nadąrzy sie klonować..
Na non-pvp najlepszy do trenowania imo jest geomancer.
Teraz najlepszą profesją do expienia jest bez rzanych wątpliwości sorc/dru.
Siła magii rośnie wraz z lv i mlv, exori vis + wand staje się zabójczą bronią.
A taki knight może tylko pomarzyć o takim dmg.
Pietrucha865
07-09-2006, 19:53
Mi sie wydaje że Sorc jest najlepszy
Ale ma kilka minusuw:
-Mały shielding
-Mało życia
-Mało capcticy(tylko na mniejszych lv to pszeszadza)
Flashman
07-09-2006, 20:26
Najlepsza profesja?
Czasy wktorych ktoras profesja byla zdecydowanie najlepsza dawno sie skonczyly (i dobrze), obecnie profesje sa co najwyzej najlepsze do jakiegos stylu grania.
Druid -
Sorcerer -
Rycerz -
Paladyn -
Czy ty cos robisz oprocz grania w tibie? W podpise masz druta 120lvl okolo, palek 60lvl, chbya jeszcze ryca (nie wiem). jednak mial daaaawno ochote na palka xDDD
Ktos napisal up ze za 1000 many moze miec 2k dmg? Spadłem z krzesła! Jak mi walniesz na swoim lvl za 2k dmg daje ci cale moje eq! Kolega 100lvl z okolo 70 magicem walnol 1,5k dmg! Pozatym jak 51lvl moze walic 2k dmg? z e vis czy e wave'a? LOL!
btw. skrociłem cytowany post gremlina bo byl za dlugi ;)
Gralem juz wszystkimi profesjami.
Wedlug mnie najlepszy jest druid alebo mag.
To prawda ze knajtem sie najszybiej expi ale wartosc bojowa knajta na ludzi jest bardzo znikoma.
W zwarciu 1 na 1 knajt zawsze przegra (no moze probowac tez uciekac co dzieki dosc duzemu zyciu ma wieksze na to szanse od innych profesji.
Uwazam ze sorc na lev 45 jest tyle samo wart co rycerz na lev 70.
Knajt jest najlepszy na potworki i do expienia ale jest to naprawde najeslabsza postac na swiecie pvp
Polecam knajta na swiat non pvp
<>Mater<>
16-09-2006, 15:59
Ja gram druidem i nie narzekam.
Biorac pod uwage ostatni update to radze ci wziasc profesje magiczna.
Piotrek Marycha
16-09-2006, 16:54
Gralem juz wszystkimi profesjami.
Wedlug mnie najlepszy jest druid alebo mag.
To prawda ze knajtem sie najszybiej expi ale wartosc bojowa knajta na ludzi jest bardzo znikoma.
W zwarciu 1 na 1 knajt zawsze przegra (no moze probowac tez uciekac co dzieki dosc duzemu zyciu ma wieksze na to szanse od innych profesji.
Uwazam ze sorc na lev 45 jest tyle samo wart co rycerz na lev 70.
Knajt jest najlepszy na potworki i do expienia ale jest to naprawde najeslabsza postac na swiecie pvp
Polecam knajta na swiat non pvp
o zgrozo!! knight na non pvp? slaby w walce z innymi? szybko sie nim expi? troll?
Sozemego
16-09-2006, 16:59
Czy ty cos robisz oprocz grania w tibie? W podpise masz druta 120lvl okolo, palek 60lvl, chbya jeszcze ryca (nie wiem). jednak mial daaaawno ochote na palka xDDD
Ktos napisal up ze za 1000 many moze miec 2k dmg? Spadłem z krzesła! Jak mi walniesz na swoim lvl za 2k dmg daje ci cale moje eq! Kolega 100lvl z okolo 70 magicem walnol 1,5k dmg! Pozatym jak 51lvl moze walic 2k dmg? z e vis czy e wave'a? LOL!
btw. skrociłem cytowany post gremlina bo byl za dlugi ;)
Lul, 10 visow = okolo 1000 obrazen, zakladajac ze bede uderzal caly czas 100 a to jest moj minimalny damage, a to jest 200 many. Wiec za 1000 many moge miec minimum 5k obrazen, ktos mowil, ze to musi byc zrobione za jednym razem -.-? A teraz idac twoim stylem, LOL LOL LOL ELO BLOKI.
Duch Niespokojny
16-09-2006, 23:16
Zrobił się z tego kolejny temat pt. "Jaka profesja jest najlepsza? (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=26531)". Lepiej trzymajcie się tematu i piszcie co się zmieniło w poszczególnych profesjach po ostatnim updacie.
A według mnie zmieniło się nie za wiele. Kolejny raz utrudniono palkowi życie, uniemożliwiając mu podnoszenie włóczni spod ciał zabitych potworków. Co do innych profesji, to zmian praktycznie żadnych nie odnotowałem.
hej mam taie pytanko mam 31knighta , 26 druida mlvl 29 , i sorka 8lvl i 10mlvl wyszstkie na tym samym swiecie pvp
ktorym byscie grali po tym upate , knight-dlugie skile nie widze zadnych plusow skil (65/62) nudzi mi sie knight moze szybko expi i loot nawet nawet ale skille i monotonnosc, druid niestety ma rs ale po...nie wiem moze robic runki ihu o uhy ;i sork ktoremu lece w mlvl...(czy latwo sie nim teraz gra) 8lvl i 10mlvl:) ... sork dobry na swiatach pvp i jeszcze na dodatek w listopadzie bedzie pacc...
noobowaty mistrz
10-10-2006, 15:49
hej mam taie pytanko mam 31knighta , 26 druida mlvl 29 , i sorka 8lvl i 10mlvl wyszstkie na tym samym swiecie pvp
ktorym byscie grali po tym upate , knight-dlugie skile nie widze zadnych plusow skil (65/62) nudzi mi sie knight moze szybko expi i loot nawet nawet ale skille i monotonnosc, druid niestety ma rs ale po...nie wiem moze robic runki ihu o uhy ;i sork ktoremu lece w mlvl...(czy latwo sie nim teraz gra) 8lvl i 10mlvl:) ... sork dobry na swiatach pvp i jeszcze na dodatek w listopadzie bedzie pacc...
Lepszy druid z rs niz knight bez rs. Ewentualnie mozesz sprobowac sorca ale chyba nie ma sensu meczyc sie od 8 lvla.
maszter321
11-10-2006, 19:12
@noobowaty
nie zarazaj kazdego swoja niechecia do knighta.Bo nim przykladowo na 40lvl i skile po 80 fajnie sie expi
@noobowaty
nie zarazaj kazdego swoja niechecia do knighta.Bo nim przykladowo na 40lvl i skile po 80 fajnie sie expi
Zobaczymy jak posiedzisz do 60, 70lvla na tych samych expowiskach nie robiac nic wiencej niz bieganie w jedna i druga strone i klikanie na battle. Inne profesjie moga zawsze zroznicowac sobie gre.
Demonic_13
12-10-2006, 23:27
Według mnie najlepszy były druid. Dobij 24lvl i rób UHy( szybko sie wzbogacisz i wskoczy m lvl). Druid ma dosyc ciekawe rozdzki i czary. Odradzalbym pallka. Na non-pvp radzilbym Druida a na pvp Druida lub Sorcerera :) i to by bylo na tyle ... :p
knajt jest poprostu nudny tym bardziej ze trzeba w szczegolnosci skilowac kilkadziesat godzin... moj sork ma juz 9lvl i 12mlvl i zamierzam nim grac a dodatkowo pacca se kupuje w listopadzie
Według mnie najlepszy były druid. Dobij 24lvl i rób UHy( szybko sie wzbogacisz i wskoczy m lvl). Druid ma dosyc ciekawe rozdzki i czary. Odradzalbym pallka. Na non-pvp Druida a na pvp Druida lub Sorcerera :) i to by bylo na tyle ... :p
Szybciej zarobisz i potrenujesz mlvl expiąc.
Tjor masaker pro skater
15-10-2006, 09:36
... moj sork ma juz 9lvl i 12mlvl
Haha no to rządzisz stary :cup: to po pierwsze
a po drugie zeby knight byl skuteczny to na skillowanie trzeba poswiecic kilkaset
a nie kilkadziesiąt godzin
Haha no to rządzisz stary :cup: to po pierwsze
a po drugie zeby knight byl skuteczny to na skillowanie trzeba poswiecic kilkaset
a nie kilkadziesiąt godzin
mam juz 12lvl i 20mlvl ciekawe czy ktos inny moze sie pochwalic takim magicznym na takim lvl
btw... dlatego knajt jest nudny po trzeba nim skilowac a mi sie nie chce proste
Niewiem czym tu sie chcialic, zwastowałeś dużo czasu na wbijanie takiego mlvl a w tym czasie miałbyś juz spokojnie 25lvl na rootach.
Tjor masaker pro skater
15-10-2006, 12:37
@up popieram
szmytek pisz knight albo najt bo tak to sie wymawia prawidłowo \o/
Moim zdaniem najlepszy jest druid. Robiac runki zarabiasz duzo kasy a jednocześnie rosnie ci mlvl. :)
Na non pvp jest ten luksus, że wystarczy co ok. 10 minut zaglądać i robić runki, a tak mozna spokojnie uczyć się/czytać książke/oglądać telewizję nie obawiając się, że ktoś cie zabije :)
Poza tym druid nie potrzebuje jakiegoś super eq. I tak w wiekszości przypadków trzyma atakujących na dystans. A jak ma się pacc można mieć czar "heal friend" co jest bardzo przdatne na huntach etc.
Up@
Zejdź na ziemie. Run, dla kasy już się nie robi.
Sozemego
16-10-2006, 14:30
mam juz 12lvl i 20mlvl ciekawe czy ktos inny moze sie pochwalic takim magicznym na takim lvl
A powiedz mi, czym sie rozni spalanie many przed domkiem/depo i robienie run od trenowania ?
lol... bosh a co wy myslicie ze ja nie mam co robic tylko siedziec przed kompem i spalac mane... pomyslcie troche jest cos takiego jak B.O.T :D :D :D
Sozemego
16-10-2006, 16:09
lol... bosh a co wy myslicie ze ja nie mam co robic tylko siedziec przed kompem i spalac mane... pomyslcie troche jest cos takiego jak B.O.T :D :D :D
I cos takiego jak mozg.
12 lvl 20 mlvl to smieszne... ja kejszcze souli nie bylo wtedy na isarce gralem miaelm uh makera bez bota na 11 lvl wbilem 58mlvl.... gandalf the'master ale jak wbilem troche lvl zaczlem pkowac i zostal zjechany ale wtedy jzu gralem na morgnaie zrobilem tyle uhow bo knighcikiem sir tigerheartem wbilem na 32 lvlu 83/83 i psozedle mexpic w 2 tygi do 60 lvla co dzien 16h na guardach i tak w ciagu 3-5 dni bylo 25cc z loota na 60 lvl peirw dobilem 86/86 ale nie radze grac knigthem jest monotonna gra ciagle mintwallin/guardy/cyclopolis/tomby smoki mozna expic tak od 80 lvl+ jak sie ma duzo uhow i 90/90 najlepiej.
No update zrobil kilka zmian mi np stamina nie przeszkadza juz nie maniakuje tak jak kiedys ;p koniec tych czasow narazie gram paladynem i mi sie gra bardzo przyjemnie narazie 26 lvl 13 mlvl skille 75/63 zaczne expic jak bedzie 85/70 wtedy juz nie bede trenil shielda wystarczy jak na palla wrazie ataku rpzez knighta mozna zalozyc shiedla to sie nie bedzie tak mocno przebijal...
szczerze mowiac sorcer/druid <nie przepadam> nigdy tak druidem nie gralem jedynie msa mialem 33 lvl i 39mlvl na furorce to dla mnie bylo nudnie latac z rozdzka wole palem na smoczki z boltami paladynem poprostu szybcie jsie expi idzie sie na 50 lvl z bohami na poha gsy walic albo z teamem na hydry lub dle. Moim zdaniem kazdy powinien e sie sam zdecydowac kim ma grac dla tych co maja duzo czasu kolo 10h dziennie niech zrobia knighta 40 lvl 90/90 i jazda jak przecinak wtedy chodzi, palek jest przyjemny na hg z boltami dsy behe lub guardy mozna juz od 13 lvl kolo 50 dysta, smoki 70 dist+ i jakisj 35 lvl+ zeby bylo mozna vitke spokojnie wrzucac najwazniejsze meic zawsze mfy przy sobie, sorek jest dobry tak od 40 lvla+ bo na malym lvl przeszkadza to ze ma malo cap i hp pozniej juz sie ma duzo many to lighcik magic shield i jazda ale sorc/druid raczej tylko na paccu na facc nie radze. A co do pvp to sorek moze se walic ue w knighta knight moze sobie zakupic stone ski namulety sorcowi sie konczy mana knight podbiega z exori,explo, z ringem+ two handed weapon ladny kombosik i sorek pada. wiec nie mowcie ze knight jest slaby kazda profesja ma swoje wady i zalety. palek ma to do siebie ze ma sdki na kol o100 lvla ma nawet niezly dmg kolo 300-400 z 20 mlvlem mzoe nie taka sila jak sorek na tym lvl ale zawsze to cos wazne ze ma te sdki. Chyba starczy ale sie rozpisalem ;p sorry za bledy ale szybko pisalem nie chcialo mi sie poprawiac.
Up@
Nie wiem jak jest na innych światach, ale na Celeście wiekszość expowisk, na których ja lubie expic jest ciągle pozajmowana. Więc raczej nie mam szans siedzieć 6 godziny dziennie i expić dla kasy. Zostaje więc robienie runek. Może ty expisz sobie od 1 do 4 w nocy i wtedy bez problemu masz cały resp dla siebie, ale ja nie jestem nałogowcem i żebym odszedł od komputera nie trzeba mi odłączać koputera z prądu... X(
Sądze więc, że na światach, gdzie jest dużo graczy bardziej opłaca się robienie runek. Ty rób jak chcesz. Ja zostanę jednak przy uhach.
A co do tematu botów, to jestem zdecydowanie przeciw. Tyle jest banów za macro using... warto stracić miesiąc grania? Ja robie uhy bez botów i na brak kasy nie narzekam. :)
Radek on Ocera
17-10-2006, 20:02
Kiedyś grałem sorcererem i denerwowało mnie to ze wale niskie hity około 30(25lv). Teraz walcze Palladynem i na 11 lvlu daje hity po 60. 2X wieksza różnica. Sorc ma wyznaczoną odległośc strzału a pall nie... Knight:sword: tez jest dobry ale on wali z bliska i mu idzie wolniej sword/club/axe niż palladynowi:lucznik: dist
PALLADYN RULZ :lucznik::cup::elf:
Kiedyś grałem sorcererem i denerwowało mnie to ze wale niskie hity około 30(25lv). Teraz walcze Palladynem i na 11 lvlu daje hity po 60. 2X wieksza różnica. Sorc ma wyznaczoną odległośc strzału a pall nie... Knight:sword: tez jest dobry ale on wali z bliska i mu idzie wolniej sword/club/axe niż palladynowi:lucznik: dist
PALLADYN RULZ :lucznik::cup::elf:
ale sorc ma potężne czary (fale, ue). A co do odległości strzału, to limit jest tylko z różdżki. Runkami możesz walić na każdą odległość. A hity zależą też od mlvl. Chociaż muszę ci przyznac razcję... sorc bez pacca nie ma za dużo mocnych czarów, ale zawsze zostają runki, nieprawdaż? :p
Up@
To ty zejdz na ziemie. Ja sie z nim jak najbardziej zgadzam.
Czy nie zauwazylas, ze mu nie chodzi o to ze jest to najlepszy sposob na zarabianie w tibii, tylko sęk w tym, ze zarabiasz nim i cwiczysz mlvl 'nie grajac w tibie', nie expiac, bo przeciez gadacie ze po co robic runy, jak mozna isc expic i masz 2 razy tyle i exp i mlvl, ależ ja sie z tym zgadzam, idziesz poexpic, ale ilez mozna? moze po prostu musisz zrobic jakas inna wazna rzecz w rl, bola cie oczy, to jest tak jakby darmowa kasa w tibii za samo wlaczenie jej', mozesz siedziec przy kompie i sie uczyc do szkoly i co kilkanascie minut kliknac guzik 'F1' i use with na szynke...
Z własnego doświadczenia nie polecał bym Knighta dla początjujących graczy którzy nie grali jeszcze w tibie. Wiekszosc graczy jak dostanie hita 40 to niepatrzy na lvl tylko ucieka tak jak ja czasami :D. Osobiście polecałbym palka poniewaz ma mocny atak i jak trzepnie innemu graczowi hita 30 to zaczyna uciekac.
Hakeroza
01-11-2006, 07:39
Powiem wam że każdy przeważnie bedzie chwalił swoją profesje. Ale tutaj nie o to chodzi, dla mnie dobrze gra sie najtem troche nudno bo na 40 lvl chodze na to samo na co chodziłem na 30. Ale jak sie skille dobije to jest piekna gra szybki exp loot świetny. Grałem druidem doszedłem nim do 35 lvl a jakoś mi sie to nudziło. Powiem ci że każda profesja jest dobra. Przecież gdyby każdy gral najtem to było strasznie nudno, a tak najt blokuje dla palka,sorca,druta. Sorc jest dobry na pvp ale trzeba coś umieć. Druid oczywiscie uhy ale teraz to juz sie nie zarabia tak jak kiedyś. Wiec wybierz co wolisz. Jeśli nie szkoda ci czasu na skillowanie wybierz najta. Takie jest moje skromne zdanie :evul: :evul: :evul:
Shagarot
01-11-2006, 08:14
Moje zdanie - Knight
Uzasadnienie:
Po uno - w ciagu ostatnich dwóch updatów wszystkim klasom [poza Knightem] podrożały poszczególne czary jeśli idzie o wydatek mana.
Mana rośnie dużo szybciej niż kiedyś - Najtowi rosła niegdyś z prędkoscią 1ptk na 12 sec, teraz rośnie o 2 ptk na 6 sec [2 razy szybciej niż hp] więc może dużo szybciej używać swojej exury w awaryjnych okolicznościach [nie mówiąc już o tym, że szybciej mlvl idzie]
Po prawdzie najt do solowania co poniektórych potworów nadaje się hmm... jak pięść do nosa, ale gdy brakuje sorca z UE, Brust Arrows czy explo, to kto jak nie Knight wybije wszystkie Arcanisty na EF quest? ;D
y0
Nie moge sie zdecydowac miedzy druidem a knightem i mam pare pytan:
-Ktora postac wiecej zarabia po updacie?
-Ktora szybciej wyexpie?
Serv stary (nova)...Gram 3-4h dziennie...PACC raczej kupie...Plz help...
Diamonic
04-11-2006, 22:27
y0
Nie moge sie zdecydowac miedzy druidem a knightem i mam pare pytan:
-Ktora postac wiecej zarabia po updacie?
-Ktora szybciej wyexpie?
Serv stary (nova)...Gram 3-4h dziennie...PACC raczej kupie...Plz help...
Podaj lvle, skille/mlvl. Wtedy będzie powiedzieć, choć już na start myślę, że druid, skoro pacc ma być. <.<
Btw. Ja też mam mały dylemat. xD
Grać sorcem (17lvl, 13mlvl) czy palkiem (28lvl, coś kolo 12mlvlu i skilla 63 w diście ;p). Obie postacie mają promocję, większość przydatnych czarów dla pacc (bolty, haste'y, wavey, exori vis, itd.). Sorc ma 17 z promo, bo był 34 ale został z deka zjechany do 6, ale postanowiłem nim grać dalej skoro mam na nim wszystkie czary. :)) Bardziej przychylałbym się do sorca ze względu na te czary, btw. mam 52k~, bohy, k armor, p legs, wszystkie wandy. Co do palka, bp boltów, bp arrowsów. I masę jakiś pierdołek. xD Aktualnie pacca nie mam, ale jutro idę zamówić (prawdopodobnie), firma Drom rox! xD
Z góry dziękuję... :))
Explosion Rexor
14-12-2006, 13:25
Kim grać, pacc może bedzie, ale nie mowcie ze pacc to DRUID bo ma czary, to nie ma sensu..Bo Knight ma duzo nowych expowisk i czary przydatne... Mam 21 Knight skills ;/ 47/46 3mlvl - teraz mam dużo wolnego czasu ze moge wbic 65/65 minimum czy druid 26 lvl 26 mlvl i sa na jednym koncie ;/;/ Eq : B Robe, Medusa Shield, Plate legs, Volcanic i quagimare, Knight axe, steel helm, i knight bez deserta, a wiec kogo...
@UP
Druid bez PACC'a jest strasznie nudny [ schemat: rób runy>>idź nabić expa [oczywiście jesteś zmuszony używać rod'a i run >> rób runy itd. ]
Wierz mi - sam próbowałem grać.
druid bez pacca jest nudny sork rowniez bla bla bla glupie gadanie... ja gram sorkiem (facc) i gra sie fajno ) bezsensowne sa tematy tego typu co ma powiedziec rycek ? nim granie z paccem czy nie to wieczny trening siedzisz caly dzien w jednym miescu poruszajac sie raz na 1h bo lazi tylko o "skillowanie" nim to nawet nie trzeba wylazic z rooka bo po co ? tam tez sobie moze skillowac...
nie mówiąc już o tym, że szybciej mlvl idzie
G. prawda! Ilosc wymaganej many tez zostala zwiekszona.
ja gram knightem na harmoni tesz tam graj fajowski serwer.sory za pomyłke
Explosion Rexor
21-12-2006, 16:20
Kogo wybrać, chcę wbić wysoki lvl, bede mial pacc na 30+ lvl'u i mam każda profkę do dyspozycji, teraz rozpędzam się sorkiem, bo jakos przekonuja mnie jego ofensywne czary nawet bez pacc, a także WOI dobra na guardy?? Co o tym sądzicie??...
Explosion Rexor
24-12-2006, 14:31
Odświeżam, bo mam trochę inny problem:
Mam do wyboru 27 Knight 4 mlvl skille 62/64 i 14 sorc 7 mlvl i kasę mogę przezucić. Niedługo będzie pacc więc myślę już przyszłosciowo kim grać do Końca i to by byłą ostateczna postac...Proszę o wypowiedzenie się z uzasadnieniem ;)
sorc sorc i tylko sorc
knighta wybij sobie z glowy
Thel Heroes
24-12-2006, 22:48
Odświeżam, bo mam trochę inny problem:
Mam do wyboru 27 Knight 4 mlvl skille 62/64 i 14 sorc 7 mlvl i kasę mogę przezucić. Niedługo będzie pacc więc myślę już przyszłosciowo kim grać do Końca i to by byłą ostateczna postac...Proszę o wypowiedzenie się z uzasadnieniem ;)
No wiesz, teraz knight to najbardziej zje***ana profesja, mimo tego ja nadal gram knightem, zależy jaki styl gry preferujesz, ale jak chcesz grac do końca to bierz sorca.
Teraz uzasadnienie:
Knight: skille już jakie takie masz, ale na 30 lvl warto by było zrobic 70/70, chyba, że Ci się niechce:p . 4 mlvl jest, więc i UH'y. Do 50lvl możesz nieodczuc szybkości w expieniu pomiędzy knightem a sorcem, później wraz ze wzrostem obrażen z visu itd. sorc szybciej ex[i.
Sorc: nic właściwie Ci o nim nie powiem ( doszedłem nim tylko do 31 lvl). Jest masa poradników. Na początku ( do 30lvl) knight expi z mniejszymi stratami ( mówie tu o expie na potworach, które nie wymagają użycia UH'ów), bo nie atakuje z wanda ( mana) i nie pije tyle manasków ile sorc. Później zaczyna się większa siła exori vis...
Ja to ci powiem tak: najlepjej zostań palem na świecie secura bo tam łatwo sie gra nikt cie nikt cie niebije:) ,tam najlepjej sie gra palem dla mnie,ale jak kto woli!
Knightem na 83 lvlu doszedlem ledwie do dragona i zrezygnowalem bo inne potwory byly dla mnie o wiele za mocne. Sorcem mam 87 lvl (tylko 4 lvle więcej) i juz zabijam demony solo. Waste, bo waste, ale za to jaka zabawa! Jesli chcecie bic w przyszlosci bardzo mocne potwory to tylko sorc.
Również polecam sorca. Knight to pośmiewisko.
Knight niestety jest najgorszą profesją, więc ja osobiście wszystkim początkującym polecam Sorca. Dlaczego? Tu macie powody:
1. Dodano nowe funkcje hotkeyów, które są bardzo przydatne u sorca.
2. Celowanie na battle to także plus.
3. Różdżki (nie trzeba skillować kilka godzin dziennie tak jak knightem, na początek można odebrać darmową różdżkę...).
4. Mana. (Niektórzy tego nie widzą, ale jak taki sorc na 30lv wrzuci mana shielda to ma więcej hp od knighta)
5. I na low lv i na mid lv, a także na high lv najszybciej zdobywa się expa.
6. Najlepsza postać do pvp.
omg wiesz ile jest takich Tematów? ale kij, knight-dla mnie najleszpa profesja lecz jest udupiona Cipy dają co uptade prawie wszytkim profesją coś, tylko knight stoi w miejscu.. dla mnie jest najcik najlepszy ale jest udupiony.. :/ radził bym Sorca..
PolnocnyWilk
08-01-2007, 23:07
chce zaczac grac paladynem mozecie wymienic jego wady i zalety? (knightem chcialem grac ale cos tak mi nieszlo a magiem doszlem do 18lvl i jestem w kropce gdzie expic ;/)
chce zaczac grac paladynem mozecie wymienic jego wady i zalety? (knightem chcialem grac ale cos tak mi nieszlo a magiem doszlem do 18lvl i jestem w kropce gdzie expic ;/)
Zalety:
-najwiecej zarabia na wysokim poziomie
Wady:
-expi wolniej od sorcow/drutow
-trudny poczatek
Czyli w sumie wychodzi na minus. ;)
ziveroxisers
16-01-2007, 19:59
Dla mnie najlepszy jest sorc bo jak spodkam druida do mam deada :]
ii uhy dla mnie hihihihi:]
Ten temat jest imho bez sensu, kazdy kto choc troche mysli wybierze sorca lub druta. Trzeba byc naprawde uposledzonym zeby nie dostrzegac przewagi tych profesji w obliczu taniej many i drogich uhow. Teraz nawet na faccu sorcem sie latwiej gra niz knightem.
Trzeba być naprawdę upośledzonym, żeby nie brać pod uwagę, że nie każdemu pasuje styl gry sorca/druta. Ergo ktoś zwyczajnie, kurwa, lubi knighta i nie ma zamiaru wbijać wysokiego lvl'a.
Explosion Rexor
23-01-2007, 23:14
Więc juz z 100x sie pytalem o pomoc, ale to chyba ostatni, a mianowicie mam
26 druid i 26mlvl
30 knight 4 mlvl skille 61/62
16 pall 57 dist 7 mlvl
16 sorc 16 mlvl
A więc pomozcie :PP
Jeżeli Jesteś Pewnien Że Nigdy Nie Kupisz Pacca To Rób Knighta...
Jeżeli Masz Zamiar Kupić Pacca Rób Sobie Sorcerera/Palladina...
Bo Sorcerer Bez Pacca To Schizofremia:p
@Explosion Rexor
Graj sorcem. 16 sorc już jest lepszy od 30 knighta i 16 pala, a od 26 druta bedzie lepszy za kilka dni.
@Yahel
Na faccu najlepszy jest pal, potem sorc, druid i dopiero knight. Sorcer bez pacca jest zalosny, ale i tak lepszy niz knight z paccem. ;)
Azatar90
26-01-2007, 19:25
heh mam pytanie ktore w tym temacie jest bardzo czesto zadawane własnie jak juz pewnie wiecie niewiem jaka profesje wybrac ;(
hmmm
Pallek - po wyskilowaniu jest zajebisty na odległośc
-Druid ma uhy i to chyba jego jedyna zaleta w porównaniu do sorka
-Hmmm Własnie sorek nie jestem pewny czy nie wybrac tej profesji praktycznie ja nigdy niegrałem
-knight długa opowiesc duzo skilu a jak knight padnie to lipa tyle skilow do tyłu :(
czekam na pomoc chce grac nanowym swiecie no-pvp hehehe
mam w planach kupic pacca 8 lutego
na non-pvp mozesz grac knightem bo najwiekszym problemem dla low knighta są low pkerzy sorc i droit;) czego nie musisz się obawiać na non-pvp. Ja jednak preferuje sorca on ma coś w sobie co mnie urzeka B). Paladynek też jest spoko tylko u niego jest problem z boltami :( i niechodzi tu o cene tylko o wage, bo knight moze sobie prawie bez końca expić, sorc i drut tez(wystarczy troche żarcia lub manaski) a pall za duzo to on na samym początku boltow nie uniesiei ciężko nim expić tak z 3-4h :(. Drutem nie grałem więc nie wiem.
DAWID19911
27-01-2007, 21:36
Knight jest najlepszy dlatego że wszyscy biorą knighta na hunty na hydry i to jest plus a wada że musisz nim najpierw skillować a potem expić.8o
Mateuszka
28-01-2007, 21:39
Knight jest Super !!!!!!!!!!!!!!
Zawsze byłem Sorkiem ale kiedy zobaczylem jak przyjemnie gra sie knightem odrazu zmienilem profesje
:miecz: Knight jest dobry,Knight nie zdradzi i Knight zawsze nam doradzi
Największy wrogiem Knighta jest Droid :evul:
Azatar90
30-01-2007, 02:32
to ja juz niewiem kogo wybrac :D ale chyba sorek ;) dlaczego bo kupuje pacc
Moim zdaniem najlepiej się gra Druidem. Ponieważ wbijasz szybko lvl do 24 a potem robisz np. na afku na bocie runy w nocy polecam (Tbi , Ta) i rano sellasz a oczywiście kupujących nie brakuje. ;) Ale to zalezy od ciebie ja wbilem 52 Ed i chcę dojechać do 70 puki co :D. Fajnie się gra więc go polecam.
robisz np. na afku na bocie runy w nocy polecam (Tbi , Ta) i rano sellasz a oczywiście kupujących nie brakuje. ;)
Nie ma to jak świecić przykładem. Aktualnie druid na wyższym poziomie nie będzie się nudził. "Sio" i wszystko jasne.
jadeaazath
09-02-2007, 13:42
Moim zdaniem najlepiej się gra Druidem. Ponieważ wbijasz szybko lvl do 24 a potem robisz np. na afku na bocie runy w nocy polecam (Tbi , Ta) i rano sellasz a oczywiście kupujących nie brakuje. ;) Ale to zalezy od ciebie ja wbilem 52 Ed i chcę dojechać do 70 puki co :D. Fajnie się gra więc go polecam.
Nie ma to jak "zdrowe" uzasadnienie. Lol :p
@topic
Obecnie zdecydowanie master sorc.
A ja sie z przedmowcą nie zgodzę, gdzyż różnica między sorkiem a druidem bez pacca jest żadna tzn. sprzedaż UH(afk) daje taką samą kasę jak sprzedawanie SD(Uh robimy wczesniej). Inne czary są w zasadzie takie same, ew. Druid kupuje bp SD a sorcerer UH. Gdy kupimy pacc, to wg mnie drd jest troszecze lepszy(mass healing i heal friend- najbardziej pożądana osoba na huncie).
Co do czaru UE, wydaje mi się że mimo wszystko Lepiej Tłuc z SD, a manę zostawic na mana shielda.A kupno BP SD dla drd to żaden problem.
Ja osobiście wole druida, chyba z powodu jego kilmatu.
Oczywiście jest to moja subiektywna opinia.
Pozdrawiam!:)
SuperKnight
22-02-2007, 18:51
Każda profesja dobra... niema najlepszej :] Każdy jest w czymś lepszy,,, Proste.. Ja bym żadnej profesji nic niedodawał ani nieodejmował...sam gram knightem i sie super gra ;]
patrykmis3
28-02-2007, 17:19
Chce zaczac grac profesja która sie skilluje czyli pall or knight. Moze ktos podac co po update bardziej sie nadaje na hunty, głownym celem tej postaci ma byc chodzenie na hydry, i tutaj konkretnie daje pytanie na co jest wiekszy popyt na blokiera czy na pall'a? Mam czas na skillowanie takze z tym poblemu nie ma, na dodatek dodam jeszcze ze gram na arcani moze ktos sie orientuje co ma wieksze branie?
Duch Niespokojny
28-02-2007, 22:06
Chce zaczac grac profesja która sie skilluje czyli pall or knight. Moze ktos podac co po update bardziej sie nadaje na hunty, głownym celem tej postaci ma byc chodzenie na hydry, i tutaj konkretnie daje pytanie na co jest wiekszy popyt na blokiera czy na pall'a?
Zdecydowanie na rycerza - paladyn jako bloker spisuje się gorzej (mniej hp, brak czaru challenge i z reguły gorszy shielding, choć to akurat na hydrach chyba mało ważne), natomiast jako shooter jest znacznie gorszy niż mag czy druid.
Każda profesja dobra... niema najlepszej :] Każdy jest w czymś lepszy,,, Proste.. Ja bym żadnej profesji nic niedodawał ani nieodejmował...sam gram knightem i sie super gra ;]
Shit!!!Wy chyba nigdy nie mieliście lvl'a większego od 40 i skad wy macie wiedziec jak sie gra knightem!!!Knight to taka monotonna profesja ze chce sie zygac naprawde poleca palka/druta bo ci co biora sorkow mysle ze beda cierpiec po wakacyjnym upade.:D
Ksingming
02-03-2007, 21:01
A ja sie nie zgodzę Knight jest spox !! Jak się przedzierasz przez mocne potwory to pall na małym lvl niema szans i dednie a knight zawsze ma jakieś szanse :D
Knight the best!!!!:cup:
Wypowiedział się 19lv knight:D
ja kocham grac druidem na facc 33 lvl z 35 mlvl zrobilem w 2 tygonie (niegralem caly dizen) ale gram palem bo a z dobrym skilem
wada druta na hig lvl niema sd :(
Mam postać;) na roku:) i niewiem jaką profesje wybrac:confused: poniewaz chce najlepsza zeby mnie nie zabili na pvp prosze o szybką odpowieć
Shit!!!Wy chyba nigdy nie mieliście lvl'a większego od 40 i skad wy macie wiedziec jak sie gra knightem!!!Knight to taka monotonna profesja ze chce sie zygac naprawde poleca palka/druta bo ci co biora sorkow mysle ze beda cierpiec po wakacyjnym upade.:D
Monotonny to ty jesteś, nie knight..--.-- Skoro tak o nim mówisz, to po jakie licho nim grasz co?. Bez knighta nie byłoby huntów, qestów..
Przemyśl 3 razy to co chcesz powiedzieć. Dopiero potem się odezwij.
Pozdro!
Wszyscy rycerze narzekaja że sie tak ciezko skilluje -.-, czy ja wiem knight może skillować sam bez summonów idzie na slime i skilluje (wolno bo wolno, ale skilluje), a jak ktoś grał paladynem to wie co to znaczy skillowanie. Paladynem mi udało sie skillować do 70 skilla bez summonów, obecnie z racji wysokiego shieldingu moge skillowac na slimach ale tylko i wyłącznie kamykami a te znikają bardzo szybko i takie skillowanie strasznie męczy bo kamyki zostaja pod fieldami więc trzeba je szybko podnosić;( ;( .
Druidem gra się ciężko na facc, ponieważ ma on swoje najważniejsze czary ma na pacc, sorc ma e-wave geb więc na facc jakos sobie poradzi.
Na pacc rozważanie profesji magicznych zalezy tylko od Was.
Obecnie sorc zdystansował wszystkie profesje zarówno w pvp jak i mvp więc jest to najmocniejsza profesja, druid słaby nie jest ale czegoś mu brakuje.
Paladyn kiedyś był najmocniejszą prof. teraz jak nabije konkretny skill to nie ma aż tak cięzko, natomiast gra rycerzem jest dość monotonna bo może zacząć expić dopiero jak nabije konkretne skille (pod 90), lecz w pvp niewiele mu to da.
Rozważając wybor profesji trzeba wziąć pod uwagę kilka rzeczy:
-ŁĄCZE INTERNETOWE jak lagi to tylko rycerz jak ich nie macie to wtedy inna profesja może sie okazać lepsza
-czas na ewentualne skillowanie
-świat na jakim gracie (niechodzi mi tu tylko o pvp non-pvp czy pvp-e ale o to czy jest to nowy świat czy stary na starych światach ilość PK jest niewiarygodnie wielka więc trzeba umieć się bronić:P)
-wasze upodobania jeżeli chcecie walczyc magią to Sorc/Drut jak wolicie siłę fizyczną to rycerz a jak chcecie jedno i drugie to paladyn
--Cienius--
11-03-2007, 09:04
Powiem tak
Chcesz sie niezle bawic byc mocnym w czarach ,ale wez pod uwage sorc/druid do 100 lvla nie sa bogaci
WYBIERZ SORCA/DRUTA
Lubisz ciachac potwory doslownie zzaekranu? Masz cierpliwosc do skillowania?
Masz doskonale lacze (albo spokojnych sasiadow nie sciagajacych pornoli ;])?
Wybierz PALA!
Jesli korci cie trening 500 h zeby waic n00bskie hity, jezeli masz slabe lacze, jezeli lubisz bloczyc, chcesz byc bogatym ?
WYBIERZ KNIGHTA (byc moze ulepsza lub zbalasnuja prof wiec moze lepiej teraz zaczac knightem wyskillowac i po updacie grac?)
WYBOR NALEZY DO WAS
Powiem tak
Chcesz sie niezle bawic byc mocnym w czarach ,ale wez pod uwage sorc/druid do 100 lvla nie sa bogaci
WYBIERZ SORCA/DRUTA
Wybierz PALA!
Jesli korci cie trening 500 h zeby waic n00bskie hity, jezeli masz slabe lacze, jezeli lubisz bloczyc, chcesz byc bogatym ?
WYBIERZ KNIGHTA (byc moze ulepsza lub zbalasnuja prof wiec moze lepiej teraz zaczac knightem wyskillowac i po updacie grac?)
WYBOR NALEZY DO WAS
Oo widze ze jestes Pro mastah elo player... N/c
Od kiedy 100 Druid jest biedny odziwo na 97 lvl mialem 36 cc w depo ooo ale pan twierdzi ze druid jest biedny na 100 lvl puknij sie w leb 50 lvl bez sumonow bez utamo na dragach mozesz expic (Elder Druidem).
--Cienius--
11-03-2007, 12:14
Up tyle kasy ile masz to nie duzo tyle to ja mam knightem na 54 lvlu.
Deselino
11-03-2007, 12:27
ale wez pod uwage sorc/druid do 100 lvla nie sa bogaci
Drut to najbogatsza profesja w Tibii: atakuje za darmo z visa i leczy sie tez prawie za darmo exura sio. Wez mi nie gadaj ze on jest biedny bo jesli drut jest biedny to co ma dopiero powiedziec knight ktory leczy sie za 175 gp?
Wybierz PALA!
Pal nie musi skillowac - wystarczyc wbic 40 dista zeby sie hunty np na soldach + pojedyncze guardy zwracaly. (sprawdzone bo sam tak zrobilem) Co do lacza to wielkiej roznicy ono nie robi bo jak ktos zlapie freeza to i tak padnie niezaleznie od profesji. (freez to dlugi lag ponad minute wiec wtedy i knight sie nie wybroni)
Co do lacza to juz sie wypowiedzialem wyzej a co do "bogactwa" rycerza to jestes w wielkim blędzie. Knight expiac np. na dragach musi co chwila uzyc uha ktory kosztuje az 175 gp podczas gdy sorc/drut atakuje za darmo z exori vis i leczy sie o polowe taniej vita. I ilosc hp knighta nie jest wielkim atutem bo dragi maja mniejsze max combo niz ilosc zycia sorca/druta wiec knight i tak tej przewagi nie wykorzystuje a leczy sie duzo slabiej.
Piszę "darmowy" vis bo te 25-50 gp na visy zeby zabic draga to jest nic w porownaniu z uhem knighta ktory kosztuje 175 gp.
Duch Niespokojny
11-03-2007, 14:18
Drut to najbogatsza profesja w Tibii: atakuje za darmo z visa (...)
No ba, jeszcze mu Cipsoft płaci za strzelanie z visa. A mana fluidy to z Księżyca druid chyba bierze...
Co do lacza to wielkiej roznicy ono nie robi bo jak ktos zlapie freeza to i tak padnie niezaleznie od profesji. (freez to dlugi lag ponad minute wiec wtedy i knight sie nie wybroni)
Paladyn na 30-40 lvl, jeśli ma freeze/kick, potrafi paść od centipede'y, co rycerzowi (a nawet postaciom magicznym) nie miałoby prawa się przydarzyć.
Deselino
11-03-2007, 15:52
No ba, jeszcze mu Cipsoft płaci za strzelanie z visa. A mana fluidy to z Księżyca druid chyba bierze...
11 gp za strzal ktorego sila wynosi 200+ hp to sa smieszne pieniadze, prawie tyle co nic. Knight na lepszych potworach co chwila sie musi uhać i traci 175 gp, a sorc/drut zabija potwory na tyle szybko ze traci dużo mniej hp niż knight.
Paladyn na 30-40 lvl, jeśli ma freeze/kick, potrafi paść od centipede'y, co rycerzowi (a nawet postaciom magicznym) nie miałoby prawa się przydarzyć.
Knight z bronią dwuręczną pada jak ciota na każdym potworze. Nawet na larvach nie przetrzyma minuty bez rare seta jeśli atakuje go kilka. A z kolei prędkość expienia bronią jednoreczną o ataku 36-38 jest bardzo mizerna. Dlatego też nie widzę tutaj żadnej przewagi knighta aż do 100 lvla kiedy to knight zdobywa broń jednoręczną o ataku 48-50.
Knight z bronią dwuręczną pada jak ciota na każdym potworze. Nawet na larvach nie przetrzyma minuty bez rare seta jeśli atakuje go kilka. A z kolei prędkość expienia bronią jednoreczną o ataku 36-38 jest bardzo mizerna. Dlatego też nie widzę tutaj żadnej przewagi knighta aż do 100 lvla kiedy to knight zdobywa broń jednoręczną o ataku 48-50.
Wypowiedział się 21 lvl w dodatku pal o rycerzu
Skąd ty takie rzeczy bierzesz????
Deselino
11-03-2007, 20:17
Wypowiedział się 21 lvl w dodatku pal o rycerzu
Skąd ty takie rzeczy bierzesz????
Próbujesz zrobić ze mnie debila, ale coś ci nie wychodzi. X(
--Cienius--
11-03-2007, 20:22
kto ma powiedziec ze knight ze ma expic na dragach przed uzyskaniem sova/sca?
Na zolwiach moze tyle kaski na plus ze staje sie coraz bogatszy
Druid ma na zolwiach waste jak sk*** chyba ze z summonami ;p
Deselino
11-03-2007, 22:39
kto ma powiedziec ze knight ze ma expic na dragach przed uzyskaniem sova/sca?
Na zolwiach moze tyle kaski na plus ze staje sie coraz bogatszy
Druid ma na zolwiach waste jak sk*** chyba ze z summonami ;p
No to ja sorcem bede expil na dragach a ty knightem na zolwiach. Zobaczysz o ile wiecej zarobi sorc ;o
Dragi mają loot kapryśny, to fakt, ale nie aż tak żeby sorcem nie zarobić na nich więcej niż knightem na żółwiach w powiedzmy: 100 godzin. Jak ktoś idzie na hunt 5 minutowy a potem pisze posta na forum ze knight wiecej zarabia to taki ktos jest dla mnie zerem.
to jaka profesje polecacie?
Piterownik
14-03-2007, 20:17
Hmm do tej pory grałem druidem (35lvl) na Celeście, ale poziom znoobienia na tym serwerze przerósł mnie więc postanowiłem przenieść się na Furore. Właśnie przechodzę rooka i zastanawiam się jaką profesją grać. Może wy mi pomożecie? Odrazu mówię, że nie będę miał PACC, ani stał godzinami robiąc runki (tak tak kochani pvp xD).
Hmm do tej pory grałem druidem (35lvl) na Celeście, ale poziom znoobienia na tym serwerze przerósł mnie więc postanowiłem przenieść się na Furore. Właśnie przechodzę rooka i zastanawiam się jaką profesją grać. Może wy mi pomożecie? Odrazu mówię, że nie będę miał PACC, ani stał godzinami robiąc runki (tak tak kochani pvp xD).
Najlepiej graj palem, ale to od ciebie zależy. Na wyższych poziomach sorc/drut bez pacca expią 10 razy drożej niż pal, a knight zatrzymuje się na warlockach i potem już żadnego mocniejszego potwora nie zabije bez waste.
Piterownik
14-03-2007, 20:34
Przyznam, że pallem też grałem i to z przyjemnością, ale bardzo przeszkadzało mi skillowanie (zatrzymałem się na 21lvl i skillami 55/46). Czy jest ono aż tak uciążliwe na świecie pvp?
Przyznam, że pallem też grałem i to z przyjemnością, ale bardzo przeszkadzało mi skillowanie (zatrzymałem się na 21lvl i skillami 55/46). Czy jest ono aż tak uciążliwe na świecie pvp?
Ja jak grałem palem to wbiłem 33 distance i poszedłem expić na rotach. Koszty zwracały się trzykrotnie. Oczywiście uderzałem z łuku.
_Thorin_Thilider_
15-03-2007, 20:21
Ja wlasnie trenie pallem... na pvp jest latwiej...musisz znalezc kogos kto bedzie Ci summonowal ghoula i monka... ja tak nabilem 71/60xD... w ciagu kilku tygodni... (gram 5h dziennie:( )... poczatki sa ciezkie...ale pozniej jest genialnie... minimalny waste... maximum exp...xD na furrorze moze byc z tym ciezko;)...
Beliarpal
18-03-2007, 08:25
Kolejny temat >.> co z tego, że update, to zależy tylko od !!!CIEBIE!!! jaka profesja ci sie podoba, ja gram na rooku, bo mi sie tam podoba, a ty jak sie nie umiesz zdecydowac, to masz problem.
Jak widze osoby kture zostają na ruku to mi się płakać chce ;( .
To tak jagby się bały wyjść na maina
Piterownik
18-03-2007, 08:46
Jak widze osoby kture zostają na ruku to mi się płakać chce ;( .
To tak jagby się bały wyjść na maina
Jak widzę takiego analfabetę to mi się źal robi... Oczywiście, każdy gra taką postacią jaką mu pasuje, a wybór profesji zależy tylko od nas!
Ja myślę, że rookstayerzy są dlatego, bo w łatwy sposób można zrobić dobrą postać budzącą respekt na rooku, gdzie na mainie poniżej 30lv każdy jest pomiatany .. Ja osobiście lubie rookstayerów, bo jak sie ich poprosi aby poszli na jakiś quest to pójdą i pomogą, czasem sie na takiego dobrego trafi, że i żarcia ci rzuci jak będizesz w potrzebie, choć czasem bije lv na np. wilkach, a tu nagle sie wbija jakiś rookstayer 2x lv i wygania, zachowuje się chamsko - i z takich cwaniaczków to mozna się smiać, bo wyszedł by na maina to by go szybko zrookowali :)
Piterownik, wbij 40 dist i idź na roty na fibuli (trzeba mieć klucz, ale skąd go dostać to ci nie powiem bo to może być jakiś QS). Nie kupuj nic prócz p-set, bo nie będziesz potrzebować. Grając na balanced od 40 skila, udało mi sie mieć 65dist na 20lv bez żadnego treningu powyżej ^40, więc na full ataku, z którym będizesz kosił roty, że miło - 60tke nabijesz spokojnie expiąc. Skillowanie się nie opłaca.
Którą profesje polecam? Żadną, ja lubię grać palem, tylko wciskam klawisz przeciwległy do kierunku w którym jest przeciwnik i miło sie expi. Ale to moje gusta, w kazdej grze lubiałem gun/bow/xbow, taki już mam styl. Wybierz tą profesje którą najbardziej lubisz, a nie ta która obecnie jest najsilniejsza, bo i tak wszystko będzie sie diametralnie zmieniało z update'ami.
Piterownik
18-03-2007, 17:00
Piterownik, wbij 40 dist i idź na roty na fibuli (trzeba mieć klucz, ale skąd go dostać to ci nie powiem bo to może być jakiś QS). Nie kupuj nic prócz p-set, bo nie będziesz potrzebować. Grając na balanced od 40 skila, udało mi sie mieć 65dist na 20lv bez żadnego treningu powyżej ^40, więc na full ataku, z którym będizesz kosił roty, że miło - 60tke nabijesz spokojnie expiąc. Skillowanie się nie opłaca.
Jakoś mnie natchnęło i wróciłem na Celestę. Aktualnie mam 23lvl (zaraz 24) i skille 60/49 i na 25lvlu mam zamiar dobić 70 dista, ponieważ ciężko się expi z takimi skillami (wiem co mówię xD).
BTW. od 8lvla do 20lvl expiąc bowem na full atk wbiłem z 40 dista na 53 dista więc twoja teoria jest trochę nagięta xD
Lord Wardi
21-03-2007, 18:26
Ja sam nie wiem co wybrać... Gram na faccu, na non-pvp. Zastanawiam się między sorcem/drutem/palem. Knight odpada, wg. mnie najsłabsza profesja w grze. Co radzicie?
Sorc ma sd(dopiero 45 lvl) i te wszystkie spontaniczne czary ofensywne...
Druid ma IHy, UHy...
Paladyn jest wg. mnie najciekawszy, ale na początku jest strasznie trudno...
EDIT:
A i powiedzcie jeszcze... Knightem się łatwo gra?? Jest bogaty?? Jest... dobry?
Graj tym kim chcesz. Aczkolwiek co do pala, to nie podam dokladnej liczby, ale do 40 lub prawie 40 dwa rzuty spearami = 1% skila lub wiecej (jezeli mniejszy skil), więc idzie .. wysmienicie? Potem juz nie ma po co skilowac. Od 13lv dlatego latwiej, gdyz expiąc na rotwormach i innych potworach dających zarcie ale nie zabierających ci życia, zamiast exurować sie castujesz exevo con i 10 strzal przybywa. Przedluza to czas expienia, ktory na niskim lv jest dosyc krotki (na 15lv gdzies 1-1.5h huntu) wiec dodatkowe ammo przyda sie, chociazby po te dodatkowe 30 minut.
Piterownik, obecnie robie sobie drugiego pala bo mam male problemy z łączem (częste dc), i grając na full ataku od 10 lv gdzie mialem 40dist, obecnie na 15lv mam 50dist, co jak co, ale idzie pozytywnie.. mysle ze do 58 dojdzie spokojnie, moze 60 :P
Piterownik
23-03-2007, 00:05
Hmm a na czym tak expiłeś? Ja na 8lvlu wbiłem 40 dista i poszedłem na Soldy pod Kazz. Tam dobiłem 20lvl i dist wynosił wtedy równe 53. Biłem z arrowów na full atk.
soantoran
23-03-2007, 00:06
EDIT:
A i powiedzcie jeszcze... Knightem się łatwo gra?? Jest bogaty?? Jest... dobry?
Ani latwo sie nie gra, ani nie jest bogaty ani tym bardziej dobry.
Wystarczy troche skilla, siedziec do konca zycia na zolwiach/scarabach/cycach/guardacg i potem smokach. I tak, jest bogaty, tak...latwo sie gra i nie...nie jest dobry...
Lord Wardi
23-03-2007, 11:12
Czyli jakbym szedł na paladyna, to na Rookgaardzie tak samo, co na inne profesje, tak? Czy kupić tam np. łuk alboco... Albo zostawiać strzały?? Pal mnie tak ciągnie... ;p Druid też... Kasy ma full... Sorc też, ale dopiero na 45lvlu więc... Wiem, że dla niektórych to szybko, ale ja 20 ledwo obie... Nie wiem czemu mi tak idzie :P
Mam pytanie,dlaczego niemożna wymyślić różdżki dla sorka od takich prawie ze bełtów atak 70 obrona 35 wtedy by i sorek by dał rade położyć demona a także te nowe stwory.Jeszcze jedno pytanko żeby nie zanudzać,to tak raczej proszę oto żeby wymyślili nowe bronie miecz atak 60broń jednoręczna obrona 50 i jeszcze broń obuchowa atak 65 tez jednoręczna obrona 55 i to tyle.
Myślę że tibia dowie się o tym szybko.
Szudarek
25-03-2007, 11:54
Ja obecnie jestem w fazie "testowania możliwości postaci" :) więc wypowiem się na temat ich zalet i wad, lecz to będą moje osobiste i tylko osobiste odczucia.
Knight:
Skillowanie nie tak uporczywe jak w przypadku paladyna, lecz równie żmudne... i czasochłonne. Gdy expiłem knightem i wbiłem lvl myślałem: "O Jezu, znowu trzeba iść skillować. Wbiłem skille 70/70 axe i 30 lvl. Best hit 204 w beholdera. Na początku gra knightem mnie fascynowała, lecz później po prostu znudziła. Nic, tylko blokowanie, skillowanie etc. Knight zaczyna porządnie walić od 65/65, a żeby wbić te skille trzeba mieć mocne nerwy.
Na PvP świetnie się broni, gorzej z atakiem.
Paladyn:
SKILLOWANIE... nie dość że trzeba podnosić te speary/kamienie to jeszcze się łamią. Jak się jest na świecie non-pvp to jest się całkowicie uziemionym, bo nawet na monku nie poskillujesz... Kolejna sprawa to kasa. Paladynem ze skillami 55/55 exiłem na guardach i całą kasę jaką miałem wydawałem na amunicję. Hity były niezłe, to prawda [best 113] lecz hunty się nigdy nie zwracały. Ogólnie paladyn jest postacią b. trudną do utrzymania, przynajmniej do 30 lvl...
Na PvP ciężko się broni perfekcyjnie atakuje.
Druid:
Bez pacca gra wg mnie nieopłacalna. Ani exura sio, ani exura gran mas res... ani poxa... Brak czarów ofensywnych, najgorzej wbić 13 lvl [snakebite rod :/], a tempest rod ma 1 kratkę zasięgu... Za to można nieźle zarobić na uhach/ihach.
Średni atak i obrona na PvP.
Sorcerer:
Mój faworyt. Czary ofensywne bez pacca [przynajmniej większość], dobre wandy, irytować może do 25 lvla, kiedy jeszcze nie robimy porządnych run i musimy atakować po ~~20 z różdżki. Jednakże później jest sielanka. 50 lvl i gs na 3 hity z exevo mort hur.
Średni atak i obrona na PvP.
Mam nadzieję że moje porównanie się Wam przyda w wyborze profesji.
lialving
25-03-2007, 12:06
@up
To ty niezły masz talent jak ci się nie zwraca palem na guardach. X(
Ja swoim charem (staty jak w podpisie) kupuję 700 strzał w sklepie (1400 gp) i idę expić na guardy (przeważnie w 1 lub 2 jaskini więc mnie nie hitają) i jak wracam po skończeniu się strzał to mam w backpacku (zbieram tylko te najbardziej wartościowe itemy do full capa, lootbagów nie robię bo mi zabiorą z takim małym poziomem) loot o wartości conajmniej 2000 gp więc jestem te 600 na plus. Tak więc nie *ierdol *urwa że się nie zwraca no chyba ze ty expisz boltami na tak niskim skillu to się wtedy nie dziwię. X( Średnio walę tak po 40-45 hp. (normalnie expię solo ale raz jak expiłem ze swoim kumplem 22 lvl druidem to druid otrzymywał za guarda średnio 65 expa a ja średnio 100 expa a jego różdzka volcanic rod ma średni hit za 30 hp więc mój musi być o jakąś połowę wyższy)
Lord Wardi
26-03-2007, 16:13
@up
Dobiłeś mnie... Kupujesz arrowy?! Jest czar na tworzenie strzał, a ty marnujesz kasę...
Duch Niespokojny
26-03-2007, 16:30
@up
Dobiłeś mnie... Kupujesz arrowy?! Jest czar na tworzenie strzał, a ty marnujesz kasę...
Tym czarem przecież nie nadąży na bieżąco robić strzał podczas polowania, a jak ma stać pod depo 3 godziny i robić amunicję, żeby sobie potem godzinę poexpić, to już lepiej wydać te parę sztuk złota w sklepie.
aephilus
26-03-2007, 17:09
@up
Posrany jesteś chłopie, spójrz sobie ile czasu się je ręcznie robi. To miałem czekać 10 godzin aż zrobie 500 arrowsów i iść poexpić nimi przez 15 minut? Weź sie zamknij bo jak czytam komentarze takich noobow to mnie normalnie żygon bierze X( X( X(
Pamiętajcie, że to tylko moje zdanie więc proszę żeby nikt mnie tu nie zjechał :).
Według mnie dobrą profesją jest Sorcerer, ponieważ po tym uptade weszła tak zwana "Stamina". I gdy trenujesz magiem ona Ci nie spada bodajże. Od 23 robisz GFB niezła kasiorka + na 25 HMM. Knight jest też spoko ale te trenowanie po uptade trochę dobija. Oczywiści można pójść na Slimy ale wkońcu zanim na nie pójdziesz musisz wbić 55/55 skilla. Inaczej jest też na pvp tam można trenić na summonach kumpla. Knighta też możesz wybrać bo to była i chyba jest moja ulubiona profesja tyle tylko, że spróbowałem magiem narazie mam 16 poziom planuje zakup już pacca bo chcę sprawdzić jak się nim gra. Jak do tej pory łatwiej i efektywniej. Druid hmmm... Praktycznie to samo co sorc tylko czary go różnią. Sorc jest bardziej tak to ujmę "ofensywny" czyli silniejszy. Druid polecam do robienia run. Palladyn ... O zgrozo!! To już całkiem teraz nie wypał na non-pvp. Speary się łamią, stamina spada. Zanim pójdziesz na slimy to padaczki dostaniesz. Na pvp może być chociaż zanim nie przepadam.
Ostateczna decyzja należy tylko i wyłącznie do Ciebie. Pa ;).
Sorki że pytam i nie myślcie że jestem glupkiem , ale po co i co to jest stamina ?
Sorki że pytam i nie myślcie że jestem glupkiem , ale po co i co to jest stamina ?
Stamina to cos takiego ze jak grasz non stop 56h to dalej chyba nie mozesz grac ( puki sie nie naladuja, a zeby sie naladowala musisz sie wylogowac ) nie wime dokladnie nigdy tyle nie gram ^-^ a co do 2up to Pro NOOB... Stamina jest dla kazdej profesji i kazdemu " spada ", no i jeszcze "Paladyn o zgrozo ... " jak ktos umie grać to bedzie grał i paladynem i na jakim świecie chce .... 8o
Wiem ze prosiles zeby Cie nikt nie zjechal ale nie moglem poprostu :] nie obraź sie ;)
Salarigoth
27-04-2007, 13:33
Stamina to cos takiego ze jak grasz non stop 56h to dalej chyba nie mozesz grac ( puki sie nie naladuja, a zeby sie naladowala musisz sie wylogowac ) nie wime dokladnie nigdy tyle nie gram ^-^ a co do 2up to Pro NOOB... Stamina jest dla kazdej profesji i kazdemu " spada ", no i jeszcze "Paladyn o zgrozo ... " jak ktos umie grać to bedzie grał i paladynem i na jakim świecie chce .... 8o
Wiem ze prosiles zeby Cie nikt nie zjechal ale nie moglem poprostu :] nie obraź sie ;)
Ciebie powinni jechac stamina jak sie konczy nie dostajesz expa za potwory...
Paladyn dla mnie jest najlepsza profesja i czy jest 8% palladynow czy nie lubie nim grac...I mamw dupie MS-ow czy expia 100k/h a ja 70k/h bo to nie chodzi o liczby w tej grze...
mateusz885
29-04-2007, 22:52
knight :] i wogule palladynek bo sorc i druid to nie bardzo wogule jest zle sie gra
Izolator
30-04-2007, 11:42
Oczywiście ms ;) Opłaca się nim grać jednak tylko z paccem i premm, bo nie ma e visów, mortów, ue a i mana trochu owlno się odnawia :confused:
Waski_Siwek
30-04-2007, 11:51
Jak dla mnie najlepszą profesją jest knight. Dlamnie najłatwiej się nim gra:p gdyż na na mainie wystarczy znaleźć jakas bron z axe,sword lub club i skillowac.Potem kupic jakiegos p-seta i jakas lepsza broń np.
-sword - serpent sword
-axe - knight axe
-club - clerical mace
(zależy ile kto ma kasy):]
i jeżcze tarcze-dwarven shield:)
I to by było na tyle
ja uważam, że sorc i drut mają teraz bardziej ułatwione zadanie mają visa mają softy po prostu exp teraz dla nich na wyższych levsach jest o wiele szybszy niż na knajcie ;(
maszter321
02-05-2007, 14:34
Jak dla mnie najlepszą profesją jest knight. Dlamnie najłatwiej się nim gra:p gdyż na na mainie wystarczy znaleźć jakas bron z axe,sword lub club i skillowac.Potem kupic jakiegos p-seta i jakas lepsza broń np.
-sword - serpent sword
-axe - knight axe
-club - clerical mace
(zależy ile kto ma kasy):]
i jeżcze tarcze-dwarven shield:)
I to by było na tyle
bueheheheh zgadzam sie z toba w 100% (ironia). no a sorcem albo drutem wystarczy pojsc do sklepu magicznego i wziasc wanda i pojsc expic :) no knight ma wile zalet jak i wad wiele ale da sie nim grac, zalezy jak sie podchodzi do gry....czy wolisz grac dla przyjemnosci profesja ktora lubisz, czy wolisz byc evul pr0 master pger ktory musi wszystkich roz*******ac i expic najszybciej to najlepsze do tego sa profesje magiczne ;p
no to tyle
Pzdr.
ktoturzadzi
02-05-2007, 21:01
rob knighcika najlepsza pro teraz
Na pvp-nef polecam sorca. Ma vis, nie trzeba nim skilowac, na wyzszych lvl jest bardzo dobrym pk (ue oraz inne czary). Poza tym runki ;). Jesli zas chodzi o rycerzyka, to troche niestety trzeba skilowac (lub stety - zalezy kto co lubi) i jest gorszym pk - musi dogonic ofiare. Lec za to jest pewnosc, ze nie zginie przez przypadek.
Jak dla mnie sorc i drut sa najlepsze a to dlatego ze nie lubie skilowac. Wole potrenic mlvla.
See You In Tibia !!!!!!!!!
Którą profesje mam wybrać na FACC area , nie przewiduje kupna pacc .
Pal i knight teoretycznie najmniej tracą bez PACCa , mag i drut najwięcej ( brak exori wszelakiego rodzaju )
Cytuje : "Pal i knight teoretycznie najmniej tracą bez PACCa"
co do pala to sie zgadzam ale wyzszym lvl poniewaz jest juz tak szybki ze nie musi miec utani hur (GS) ;)
co do knighta to tu jestes w bledzie:baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:
knight bez exori jest lipny:evul: :evul: :evul: :evul:
wiec jak juz to graj palem:cup:
Knight na facc nie ma ani jednej miejscowki nie obleganej przez hordy noobow z wand of vortex, a pal ma na przyklad dsy na ghostland pierwsza jaskinia poziom -3. Nikt tam nie przychodzi a exp 20k/h i strzaly kupuje sie 10 sqm dalej. Zwrot kasy pewny z samej kasy z ghouli ktore sa przy ds jak sie expi ze strzal.
Sorc/drut musza expic tak jak knight na obleganych miejscowkach wiec kicha straszna.
Cenarius
06-05-2007, 11:23
Knight na facc nie ma ani jednej miejscowki nie obleganej przez hordy noobow z wand of vortex, a pal ma na przyklad dsy na ghostland pierwsza jaskinia poziom -3. Nikt tam nie przychodzi a exp 20k/h i strzaly kupuje sie 10 sqm dalej. Zwrot kasy pewny z samej kasy z ghouli ktore sa przy ds jak sie expi ze strzal.
Sorc/drut musza expic tak jak knight na obleganych miejscowkach wiec kicha straszna.
no no wsytarczy że napiszesz to 1 temacie nie musisz się powtarzać a co do jaskiń z dsami to jakiś 30+ drut/sorc może se tam wejść na niewidce i z "wandem" wszystko zalerzy od serva więc nie tragizuj już tak.
no no wsytarczy że napiszesz to 1 temacie nie musisz się powtarzać a co do jaskiń z dsami to jakiś 30+ drut/sorc może se tam wejść na niewidce i z "wandem" wszystko zalerzy od serva więc nie tragizuj już tak.
Niewidka jest od 35 a ponizej 50 lvla magicznym sie tam nie oplaca. (strzala kosztuje 2 gp a strzal z rozdzki 5,5 i do tego z bliska)
Cytuje : "Pal i knight teoretycznie najmniej tracą bez PACCa"
co do pala to sie zgadzam ale wyzszym lvl poniewaz jest juz tak szybki ze nie musi miec utani hur (GS) ;)
co do knighta to tu jestes w bledzie:baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:
knight bez exori jest lipny:evul: :evul: :evul: :evul:
wiec jak juz to graj palem:cup:
Ale czy exori się tak bardzo przydaje podczas expienia na mint , of albo ef ??:baby:
na faccu knight najlepszy trenowac mozna wszedzie expic moznan szybko etc
na faccu Sorc?... chyba sd maker ;p
Druid na faccu i na paccu jak narazie strata czasu :baby:
Palladyn : ahh... na faccu przezyjesz na paccu tak samo ;p nie lubie tej profesji jedyne do czego sie nadaje to pkowanie lov lvli
gram w tibie 3 lata do takich wnioskow doszedlem i jestem w stanie zmienic zdanie ale jak narazie nie zapowiada sie na to :)
Odradzam wszystkim palladyna na dzien dzisiejszy kiedys byl lepszy dzisiaj na niskim lvlu ( bo nie spodziewakjcie sie ze wbijecie 100 lvl w 2 dni) to prawdziwy rarytas dla knightow podchodzisz do palka 2-3 hity z bliska i po klopocie... jak wiecie nie tylko palek moze miec bohy t ringa etc
Ja gram w Tibie 2 lata. Często zmieniałem światy i postacie nie mogąc sięna żadną z nich zdecydowa. Po graniu wszystkimi postaciami doszłem do wniosku ,że dla mnie najlepszą postacią jest Druid. Jest to bardzo ciekawa postać. Może nie ma takich czarów jak ue itd , ale za to ma sio i jest już od miejszych lvl brany na hunty. A i jak się ma lagi można uhy porobić ;)
Jeri_Irod
20-05-2007, 17:43
Dla mnie najlepszą profesją jest Sorcerer posiada wiele czarów ofensywnych nie to co druid albo knight. Rośnie mu szybko mana i mlvl.
SORCERER ROX:evul:
wOjT.aSS
26-05-2007, 20:59
Knight - bez skilli to straszny cienias, więc jeśli nie jesteśmy nastawieni na długie ślęczenie przed kompem to odradzam tę profesję. Ja sam gram knajtem i moja ocena może nie być obiektywna... Gdy już nabijemy te skile i zaczniemy bloczyć poważniejsze potworki (gs, dl) stajemy się bogaci i nietykalni. Osoby, którym bloczymy zazwyczaj zapewniają nam protekcję, a łupy są dzielone po równo dla wszystkich.
Palladin - tę profesję polecam tylko posiadaczom szybkiego dostępu do internetu, gdyż nasze Tibijskie życie zależy od płynności gry - nawet najmniejszy lag może zakończyć się śmiercią postaci. Moim zdaniem najlepsza profesja, chociaż też uzależniona od skili. Jednak w PvP doskonale radzi sobie z magami z racji swojego dobrego mlvla i walki dystansowej - wiele może się wydarzyć zanim sorek w końcu dogoni pala, żeby pociągnąć mu z różdżki :]
Sorcerer i Druid - opisuje razem gdyż są bardzo zbliżone - jeśli zaczynamy naszą przygodę z Tibią, to jest najlepszy wybór. Expienie można zacząć od razu po wyjściu na Main, więc przychodzi to z dużą łatwością. Od 25 lvla (drut od 24) możemy znaleźć gościa, który będzie nas bronił jeśli udzielimy mu rabatu :] i wtedy zaczyna się życie - robimy runy czasem tylko wychodząc w teren aby odbić soula - ogółem nuda ;S No chyba że mamy PACC-a, to już inna sprawa.
no vocation - tzw. Rookstayer - po wbiciu 8 lvla nie idziemy do Oracle tylko nadal expimy. Tę "profesję" polecam tym, którym main już się znudził... Zgłębianie tajemnic rooka to dobre zajęcie na wiele wieczorów :] a tym, którzy boją się wychodzić na main z powodu pk-erów polecam światy non-PvP (tak zrobił pewien 300 lvl -.-)
Mam nadzieje że to komuś pomoże...
hAiL!!
KrEmAs KAc
30-05-2007, 19:26
Zastanawiam się jaką profesję wybrać na nowych serwerach które wyjdą po dniu dziecka :) do wyboru mam knight i palladyn co do knighta to skille będą wysokie coś ok 90/90;)
Gronkowiec
30-05-2007, 20:33
WEDŁUG MNIE jak skille mają mieć po 90 ty napewno to palll musi być :)90 dist ahhhhh
Zastanawiam się jaką profesję wybrać na nowych serwerach które wyjdą po dniu dziecka :) do wyboru mam knight i palladyn co do knighta to skille będą wysokie coś ok 90/90;)
jesli tylko to te profesje to tylko paladyn
bedzisz mial jakies w czasie gdy ryckiem zrobisz skilla 90 to palkiem zrobisz 100+ no i palkiem masz pewne male szanse na dorownanie najpotezniejszej profesji w tibii czyli sorcowi
rycka daruj sobie calkowicie bo znim dotrenujesz te skille to na serwerze bedzie kilkudziesieciu sorcow 100+ wymiatajacych na najlepszych expowiskach a ty bedziesz jedynie low lvlowym ryckiem ze skillem 90 ktory moze co najwyzej zabijac trolle w takim tempie jak owi sorcowie np. hydry
Knight - bez skilli to straszny cienias,...
rycek ze skillami to nadal cienias tyle ze ze skillami na ktore poswiacil kilkaset godzin nudnego treningu :) w tym samym czasie sorc robi high lvlowa postac z wysokim mlvlem i WYMIATA !
LUDZIE NIE GRAJCIE RYCKAMI BO TO KANAL!!!
LUDZIE NIE GRAJCIE RYCKAMI BO TO KANAL!!!
Tu sie nie zgodzę z tobą, i pewno wielu ludzi też. Knight nie jest aż taki zły. Dobry bloker, zadaje większe hity niż palek (może nie cały czas, ale stosunkowo czesto), może sobie siedzieć na expowisku długi godziny a palek musi biegać po strzały/bolty. No i fajny czar "exori", gdyby tylko miał stałą wartość to by był git.
Acha nie sugeruj się levelem, ponieważ to nie mój pierwszy knight
Aquentic
08-06-2007, 22:16
B) Powiedzmy tak:
X(Chcesz walczy super magią? Wybierz sorca.
Chcesz być znany jako uzdrowiciel UH-maker, uzdrawiać ekipę bądź gildię? Druid to to.
Walka na dystans to twój żywioł? Wybierz palka (całkiem dobrze używa magii, ale nie może trzymać tarczy)
Jeżeli fascynuje Cię wielogodzinne robienie skilli i sterczenie przed monitorem, aby nie być afk. Wybierz knighta (z drugiej strony jak wbijesz mnogość skilli to expienie całkiem fajne) B)
Pzdr
Anonimowy
filip1432
09-06-2007, 19:38
po przeczytaniu tego tematu dalej mam problem kogo wybrać
więc pisze
Chciałbym grać na świecie non pvp
wady i zalety
- knight wady skile nigdy nie mam czasu skilować Trzeba kupować uh i eq trohe kosztuje ami zawsze gp brakuje jak na złość. dobur broni to dla mnie koszmar:evul:
zalety można bić silne stworki solo. można brać druzo loota.
Pall
wady- często mam lagi. nie znam blokerów amunicja druzo waży
zalety tania amunicja szybko się expi (chyba że ma sie lagi) zabiera trochę loota
Druid
wady zawsze mało capa mało hp
zalety można druzo zarobić na uh można zabijać silne stworki na małym lvl
sorc
wady jak u druida
zalety mocne czary (ale po ubdate to nie wiem) o sorku mało wiem bo krutko grałem
i tyle miałem wszystkie profesje i dalej nie wiem
PS
roogard za mało expa ciężko się lvl na bija
ej czy ktos zna tabele przyrostu zycia, szybkosci itp.
Wedlug mnie to knightem powinniesmy na 8 lvl poskilowac na trolach do 25 skila potem dobic na tych trolach 9 kupic exurke i do kazo w kazo do kopalni na dwarfy do 50 skila i jak juz 50 skila kupujemy lepsza bron i idziemy w kopalni expic do 20 lvl. Jak juz mamy 20 lvl to kupujemy jakis plate secior i bp ih kupe food i na slimy (polecam folda lub kazo nad soldierami) skilujemy do 60 i iddziemy na dc expimy do 30lvl potem skilujemy te 80 skila to cala tajemnica skilowania pozdro Oley Cale zycie knightami
expimy do 30lvl potem skilujemy te 80 skila to cala tajemnica skilowania
Skilluje się tyle, na ile dana osoba ma ochotę. Jak ktoś chce, to może na 70+ latać ze skillami 75/75 i wyciskać sporo więcej expa niż ten 30 lvl z 80/80.
pozdro Oley Cale zycie knightami
Czyli ile? Całe 2 dni?
Teraz sie zaczęa epoka knighta, będzie knightow od groma, a gdy w następnym update polepsza np sorak to sie nobki na sorka przezucą. Osobiście gram knightem i po tym update siekam już niezle, chodz cały czas skiluje. Mam PACC także testa z nowego exori trza srobowac
Moim zdaniem po letnim update najlepiej wybrac knighta lecz tak zwiększyli atak że sie nie da skilowac. Wiem cos o tym bo sam mam 8 knighta ze skilami 35/34 i z 1 m lvl.
Lecz moim zdaniem knight i tak jest najlepszy:cup::cup:
Hooligan90
29-06-2007, 19:51
KNIGHT bez skilli to gówno .... niechce Ci sie skillowac? odpusc sobie...naprawde...
Sam mam drugą postać którym jest knight ( 27 level ) skile też nie są złe, ale nie o to tu chodzi. Jak ty nie możesz skilować co ty na ratach na max ataku skilujesz. Zapraszam na orc lud dwarf jeżeli już jesteś na "dużym" ( nie wiem jak to sie nazywa ) lądzie. Ustawiasz na max defensiwe i jedziesz, a co do zdania że knight na małych skilach to gówno - to sie zgodze, ale jak ma już z 60 fighting i z 55 shielding daje sobie rade.;)
Moim zdaniem najlepszy jest Knight... Po update większe hity, dobre bronie, jedyny problem to skille (nuda...), ale jak juz poskillujesz to zaczyna się gra :)
Kalmerczyk
05-07-2007, 17:09
Palkiem ogólnie najciężej jest na poczatku do 13 lvla po ktorym mozna samemu sobie produkowac arrowy.
Kalmerczyk
05-07-2007, 17:21
Palkiem ogólnie najciężej jest na poczatku do 13 lvla po ktorym mozna samemu sobie produkowac arrowy. Lecz juz powyżej 20 lvl zaczyna sie zabawa ;)
Knight jest po tym up-dacie chyba bardziej popularny poniewaz mocniejsze jest dmg ale do 20 lvla latac z serpent swordem lub two-handed, bo fire sword jest najlepiej od 25+ to niezbyt zachecajace jak dla mnie. :D
Sorcem mi sie gra najlepiej. Wielu mysli ze sorcem gra sie najlatwiej bo chyba sam grał sorcem i wbil tylko 25 lvl bo juz od 33 lvla od ktorego mozna bic z WOI jest jzu troche ciezko poniewaz np na dwarfach (soldy&guardy) z łatwoscia je zniszczymy ale ta rozdzka jest tak paliwozerna ze juz po 15 minutach trzeba stanac w miejscu i czekac na manę.:]
Druid jest bardzo podobny do sorca. Rozni sie tylko rozdzkami czarami ktorych moze sie nauczyc. ;)
Ale to zależy od ciebie kim bedziesz. Roznym ludziom podobaja sie rozne profesje :p
fifa1995
05-07-2007, 19:54
Ja to tam jestem knightem i jest gitara:p polecam ta profesje
mith_alinek
11-07-2007, 01:04
oczywiscie knightem albo palladynem (polecam tego ostatniego) :p
Don'Richie
11-07-2007, 17:18
Dla mnie najlepszy jest sork mam 23 lvl, druid tez moze byc ale na poczatku ciezko bo rozdzka trojaca jest, poznije pallek a pozniej knight najgorsze jest to ze trzeba skilowacB)
Albertus
12-07-2007, 15:18
Sorcem mi sie gra najlepiej. Wielu mysli ze sorcem gra sie najlatwiej bo chyba sam grał sorcem i wbil tylko 25 lvl bo juz od 33 lvla od ktorego mozna bic z WOI jest jzu troche ciezko poniewaz np na dwarfach (soldy&guardy) z łatwoscia je zniszczymy ale ta rozdzka jest tak paliwozerna ze juz po 15 minutach trzeba stanac w miejscu i czekac na manę.:]
LOL LOL LOL spadlem z krzesla jak to zobaczylem
czekac na mane !!! lol wiesz co to manafluid?
a tak cos na temat
po update gra knightem jest latwa
duzo hp i dobre hity
polecam skilowac na 8 levelu do 85/85 i wtedy zaczac expic level bedzie lecial jak szalony
tak samo palek kupic kamienie i do 85 dysta
sorc i druid po update sa slabi wiec nie polecam nimi gry , chyba ze ktos chce zarobic to wtedy mozna grac druidem bo UH po update sa bardzo poszukiwane
a u sorca sd czy inne runy jak oslabla ich sila jest je ciezko sprzedac i tanio
sorcem i druidem na levelu 60+ wastujesz bardzo duzo , i ze slabym visem ciezej ci expic
najlepiej grajcie kim lubicie , ja zrobilem Maga jak nie bylo ruzdzek i lazilem z dragon hammerem i do tej pory gram magiem bo lubie a nie dlatego ze byl super teraz to smiec ale ja nadal bede nim gral
a jak ktos nie ma swoiej ulubionej prof. to jak lubi szybko expic na malym levelu ale pozniej miec problemy to polecam sorca , druida
a jak ktos zainwestuje sporo czasu w skile zeby pozniej bic po kilka lvl dziennie to polecam palka lub knighta
@up
lol lol lol:D
skilowac palem do 85 haha teraz pal ma takie hty ze wystarczy do 60 ja osobiscie do 47 wytrwalem na 12lvl skonmczylem i zaczolem expic ze spearami zawsze sie zwracalo(tomby) aktualnie mam nim 28lvl i skill 58 i zanim bys wyskilowal te 85 ja bym mial juz z 50lvl i skill 70+ nie wiem czy jest sens w taki razie skilowac palkiem osobiscie jak ktos sie uprze to do 60:D i 25 +royal spear i wymiatasz
Ja mam skile 48/47 na 11 lvl przy skilowaniu wklepalem lvl taki ;/ ale chce dobic skile 50/50 expic do 15 lvl na 15 lvl dobic 55/55 a na 20 lvl wklepac 60/60 i tak dalej az do 80 moze :D lub 70 jak bede sie denerwowal :P:D pzdr Cu
LOL LOL LOL spadlem z krzesla jak to zobaczylem
czekac na mane !!! lol wiesz co to manafluid?
a tak cos na temat
po update gra knightem jest latwa
duzo hp i dobre hity
polecam skilowac na 8 levelu do 85/85 i wtedy zaczac expic level bedzie lecial jak szalony
tak samo palek kupic kamienie i do 85 dysta
On nie wie co to mf a ty nie wiesz co to 85 skila. Tak zrob se odrazu 100 skila a potem na 8 lev kup blesy bo 1st leprzy pk cie ubije i 2-3skile leca :baby:
Z tymi skilami 85 to rzeczywiście przesada... ja myśle, że ci którzy są bardziej cierpliwi to można wszystkimi profesjami, knightem zrobić 60-70 i można fajnie expić, o ile nie natrafi się na pk, co do paladyna, to ok. 70 do dista, zrobić troche strzał i iść expić. Postaciami magicznymi robić taki sam mlvl jak i lvl, można w czasie expienia, ale i tak druidem i magiem expi się chyba najdłużej na low lvlach, ale potem jest frajda :]
Natomiast mniej cierpliwi niech zrobią paladyna i skilują aż ich cierpliwość się skończy, no i expić :P
Up
Według mnie nie ma sensu robić teraz arrow podczas skilowania
ja tam nie robiłem bo teraz nierzesz speary w lape tarcze jakas i idziesz expic.
Ok to troche co pisze cie mnie podlamalo wiekszosc z was pisz : MS rox ma duzo many , gfb od 23 i hmm od 25 goo cash? no bez jaj.... runki to waste czasu chyba ze boterzy jestescie 1h na scarab i masz wiecej kasy taka prawda... a ze po upie gra sie magiem dobrze? hahahaah.... ludzie sam posiadam 93 ms na uniterze i po upie tak zjebani sie gra ze niemoge.... visy wale nawet po 110 - 160.. gdyby nnie up po 240 by padaly... kto niemial hi lvl ms ani ed niech mi qwa tu niegada ze nima zmian zadnych ! bo takie 50 lvle nieodczuwaja tego.,.. sd tak samo walilem 700 a wale max 500 ...
wiec zaczolem gra palem i na 38 rp wiecej wale niz ms z visa a wasta praktycznie niema z bp mf na 50 drag moze... WEDLUG MNIE PALEK TERAZ NAJBARDZIEJ OPLACALNA PROFA NA NON-PVP , nadeszly stare dobre czasy... ;/ szkoda mi msa ale niebede wydawac 22k na 20% lvla(drag bez utamy) jak na tym amym lvl moge za 6k nakupic po 15 gp royal spearow i bede mial 100% lvla ... na koniec chcem powiedziec ze tak naprawda hi lvl 90+ odczuwaja zminy magami wiec prosze niekomentujecie majac 50 + lub mniej ze zmian niema lub gdy cale zycie przed depo sterczycie... mlvl najszybciej na drag leci podczas exp a oplaca sie tylko sd robic ( po upie juz niezabradzo) mam nadzieje ze dalo wam to cos do myslenia cya in tibia
Elveriax
21-07-2007, 11:23
Po update najsilniejsi są teraz knight i palek. Ja gram knightem ale każdy gra taką profesją jaka mu sie podoba.;)
Zdecydujcie się kim grać i tyle.
Następny update ulepszy druidów i druid plx? :>8o
zimek120
29-07-2007, 19:09
teraz tylko paladyni, dzisiaj na 9 lv rota na strzała wziełem :D:D:D a skill tylko 30
@topic:
taka jaka lubisz =='
Nie wiem czy to dotyczy update, ale mam knighta bez pacca i blessow itp. a co 6 sek odnawia mie sie 1 hp i 2 mana points. W poradniku pisze inaczej. Czy to jakis bug czy po zmiana updacie? Z góry dziekuje!!!
Plomienny_Alchemik
02-08-2007, 20:55
Mam problem nie wiem kim grać Knightem skille 62/62 , pallem skille 59/43 czy sorciem 16lvl i 14 magic lvl? Proszę o szybką odpowiedź. ;)
Ja po upie trzymam dalej z sorc/drut :P to moja "rada".:d
Dobra rada dla wszystkich: Grajcie tą postacią którą graliście do czasu update ... zmienianie profesji tylko dlatego, że już tyle nie zarabiacie lub kolega expi równie szybko to żaden powód.
a moj problem jest następujacy: ek czy rp o to jest pytanie. mam knighta na 38 lvl skil 73/72 oraz 30 pala skil 71. no i tu jest moje pytanie -z czego zrobic maina? zaznaczam ze nie jestem dzieckiem upa 2007 bo chary juz byly wczesniej ale spoczynek byl. Knightem mi sie fajnie gra bo lece i kosze i uh czasem ale : zołwie - zawsze ktos , dc masa ludu cyclopolis 2-5 osob w kolejce guardy - omg więcej ludu nie monsterow. Palladyn - zawsze cos upoluje to tomba to malpki to poh komus cos sprzatne. ale mialem skil 75 na palu a to powinno wyjasnic co sie dzieje przy malej ilosc hp i exhaust plu lag:/czym grac by przyjemnosc z tego czerpac i za expic?
Pyro Aris
13-08-2007, 00:21
a moj problem jest następujacy: ek czy rp o to jest pytanie. mam knighta na 38 lvl skil 73/72 oraz 30 pala skil 71. no i tu jest moje pytanie -z czego zrobic maina? zaznaczam ze nie jestem dzieckiem upa 2007 bo chary juz byly wczesniej ale spoczynek byl. Knightem mi sie fajnie gra bo lece i kosze i uh czasem ale : zołwie - zawsze ktos , dc masa ludu cyclopolis 2-5 osob w kolejce guardy - omg więcej ludu nie monsterow. Palladyn - zawsze cos upoluje to tomba to malpki to poh komus cos sprzatne. ale mialem skil 75 na palu a to powinno wyjasnic co sie dzieje przy malej ilosc hp i exhaust plu lag:/czym grac by przyjemnosc z tego czerpac i za expic?
heh no mowiac szczerze to teraz palkiem ,gdziekolwiek pojdziesz ,wyjdziesz na +. Ja od zawsze gram knightami ,nie wiem czemu ,poprost lubie grac ta profesja i wam radze zebyscie grali ta profesja ,ktora lubicie ,a nie ta ,ktora np najszybciej sie expi/najwiecej kasy zarabia
Paladin'Popek
13-08-2007, 00:26
polecam Druida na niskim lvlu szybko sie zarabia na "IH-UH" a pozniej mozesz zrobic summonera na swiatach pvp mozesz na nim zarobic wypozyczajac go knightom-paladynom ktorzy chca poskilowac a cyce/slimy za szybko padaja jeszeli chcesz zrobic anhi to nie jest takie proste poniewaz druida ma malo hp (tak jak sorc) xD. Ale i tak polecam ta profesje !!!!!! a zreszta pokaz wszystkim ze po update i tak da sie expic drutem ;P
@up
dla twojej informacji mam ed 36lvl 48 mlvl wiec i ta profesje znam lecz ze wzgledu na to ze rzadko gram nie lubie sie meczyc przy expie...czyli manasy vis vis manas exura mas/sio itp itd. Zaraz jak hamlet chwyce krzeslo i wypowiem sentencje " knight or paladin this is a question":)
Sokalthx
14-08-2007, 23:17
ek rox zwlaszcza na 100+ levelu teraz wiem co to znaczy bic po 1kk expa na dzien :)
Morgarot
17-08-2007, 17:54
poprostu bierzesz sorka dobijesz 25 lvl robisz hmm a gdy dobijesz 45 robisz sobie sd proste i latwe :D:D:D
Kina i pallek i tak najlepszy po uptade :)
Elder Knight
Royal Sorcerer
Elite Paladin
Master Druid
Wybierz sobie.
Według mnie najlepszy sork (sam nim gram ;))
Jak nabijesz 25 lvl rób hmm i exp z summonami a jak dobijesz 45 robisz sd
A po 50 lvl sorc staje się bardzo silny
Ale to od ciebie zalezy kim bedziesz gral :):berserk:
Mam taki sam problem. Aktualnie gram pallem ale zastanawiam się nad zmianą na sorca lub druida. Podkusiły mnie summony. Dzięki nim nie trzeba już mieć knighta do blokowania i nie trzeba dzielić się z nikim lootem. Można robić runy a potem je sprzedawać co przynosi zyski (tak mi się wydaje :P).
W kwestii run. Kto jest lepszy? Sorc czy Druid? Druid robi Uh'y które kupować chcą wszyscy za to nie ma zaklęć ofensywnych. Z sorcem jest odwrotnie.
On ma zaklęcie ofensywne ( czy one też dobrze się sprzedają?) ale nie ma zaklęć leczniczych.
Dochodzi jeszcze kwestia broni. Laski i różdżki- one zawsze zniechęcały mnie do gry postaciami magicznymi, ponieważ z niektórymi różdżkami nie mogę iść na wszystkie potwory. Jak z tym tak naprawdę jest?
I ostatnia kwesta. Która z profesji zarabia więcej? Druid czy Sorc?
Dodatkowa wiadomość mam PACC :P
I prosiłabym o nie pisanie wypowiedzi typu "To tylko twoja decyzja jak sie nie umiesz zdecydować to masz problem" itp. Wiem, że to tylko moja decyzja ale chce zaczerpnąć opinii doświadczonych graczy.
Z góry dziękuje za odpowiedzi :)
@up
Pallem sie teraz swietnie gra... Na tombach wychodzisz z kupa kasy i duza iloscia nabitego expa...
Ja akutalnie gram ED, wiec ci powiem...
Expi sie o wiele wolniej niz pall/knight. Summony malo uzywane, na dragach nie poexpisz se, bo wasted ogromny. Co do kasy - uhy szybko sie sprzedaje, mozna niezle zarobic na nich, ale w tym samym czasie wyszedlbys swoim rp z poteznym lootbagiem z tomby, o wiele bardziej wartosciowym niz kasa z run, a przy okazji wbilbys duzo, duzo expa.
@topic
Zastanawiam sie nad new pallkiem. Jednak mam juz 34 ed i nie wiem czy go tak zostawic, bo troche jednak szkoda... Zostaly mi 32 dni pacca, wiec chcialbym je jak najlepiej wykorzystac.
sQbany<3
21-09-2007, 21:47
Jak dla mnie to druid jest dosc dobey , gdyz po tym update mana szybciej sie laduje druidom/sorcom druidem mozna szbko huncic dragi na 33 lvlu gdy ma sie tempest roda przy okazji mozna dobijac z hmm/explo exp na dragach jest szybki i oplacalny ta profesia bo wydajesz tylko manasy a to i tak ci taniej wychodzi;)
Duch Niespokojny
21-09-2007, 21:59
Można robić runy a potem je sprzedawać co przynosi zyski (tak mi się wydaje :P).
Można też bić szczury - to też przynosi zyski
Jak dla mnie to druid jest dosc dobey , gdyz po tym update mana szybciej sie laduje druidom/sorcom
Naprawdę? ;o Ja o tym nie wiedziałem ;o
druidem mozna szbko huncic dragi na 33 lvlu
Palladynem można o wiele wcześniej...
gdy ma sie tempest roda
Gdy ma się Royal Speary...
przy okazji mozna dobijac z hmm/explo
A palladyn nie musi niczym dobijać.
exp na dragach jest szybki i oplacalny ta profesia
Exp palladynem na dragach jest szybszy i opłacalniejszy.
bo wydajesz tylko manasy a to i tak ci taniej wychodzi;)
Taniej mówisz?! Sorc/Druid na takich potworkach jak Dragi~ ma zawsze waste. Tak w ogóle co ci taniej wychodzi? o_O
Palladynem nabijasz evul skille, dobijasz 25 lev i jedziesz na dragi (Okolnir jest świetny), bierzesz z bp mf ale to na "przykre sytuacje" (atak pk lub niezwykle zacięty smok). Ja tam moim Palladynem 35 lev miałem przynajmniej +2k zysku, exp świetny. Ofc znudziło mi się granie w taki niby ots, więc retired...
Co do profesji ogólnie. Jaką wybrać? Jeśli chcesz być potężny, bierzesz knight/palladyn, a jeśli chcesz być także potężny, tylko trochę... mniej, bierzesz Sorcerera/Druida. Szczerze doradzam wybrać Druida. Do zimowego update'u nabijecie sporo leveli, a w zimie podobno up~ ma być poświęcony właśnie Druidom. Zbierze się masa noobów druidów, ale ty będziesz już HighLev, więc za nooba uważany nie będziesz :P
Irwin546
23-09-2007, 15:25
Najlepiej wybrać sorecera.
Dlaczego?
Otóż to grając pallkiem czy knajtem gra nie daje satysfakcji. 15 pallki walą solo dragi, wykorzystując z 2-3 MF, Knajty na 18 z małym wastem, GS na 25... A sork? Każdy silniejszy potworek daje naprawdę wielką radochę :)
Tylko różdżki udupiają sorków i drutów :(. Ale niestety nie można ich nie używać :P. Tym bardzie że teraz są bronie for paladin only, for knight only...
Alanus Lutinum
23-09-2007, 15:56
Grałem 3 profesjami:Knightem, druidem (co to za różnica to prawie to samo co sorc), palem. Druidem wbiłem 27lvl, kingtem 21lvl, a pallem 30lvl. Zajęło mi to mniej więcej tyle samo czasu. Pallem nie skillowałem, knightem tak, druidem też. Jaki wniosek? Pall najlepszy.
Nie czytałem tych wszystkich stron (nie chcę mi się) ale może po prostu uporządkować to bo taki gracz jak ja który założył postać przed chwilą po rocznej przerwie wiedząc ze jest upadate mógł dopasować ją do swoich potrzeb. Szczerze irytuje mnie Wychwalanie swojej profesji i bluzganie innych więc
Przedstaw swoją profesje następnie podaj mniej więcej jak gra się nią w poszczególnych aspektach
1. Jak gra sie z Pacc jak z Facc
2. Jak radzi sobie w pvp w poszczególnych etapach
3. Szybkość expa w poszczególnych etapach
4. Przydatność na huntach
5. Ogólne zapotrzebowanie wśród innych graczy(chodzi o to że jak np twojej profesji za braknie to jakie pójdą za tym straty dla innych)
6. Zarabianie Kasy
7. Stopień grywalności (np czy gra się nią dla lvl czy jest jakaś z tego przyjemność)
8. Przydatność na wojnach?
9. Jak gra się nią gdy często są laggi kicki?
10. Podsumowanie plus coś od Siebie
Wg mnie to tak:
-palek - moze jest dobry, ale na poczatku tylko, wtedy wali duze hity jak na swoj lvl, a potem? sorc wali 2x mocniej i kilka razy czesciej
-knight - dobra profesja ale raczej tylko do botowania :) zrobilem se knighta, wbilem 15 lvl i mi sie znudzilo xD stoisz se i walisz w potwory lol
-sorc/druid - wg mnie najlepsza profesja, drutem zarabia sie mnostwo kasy robiac uhy, a sorc ma bardzo przydatne czary, i expi sie nim szybciej na wiekszych lvlach niz palkiem/knightem
jakbym mial zaczac od nowa to bym wzial sorka ew druida
Taniej mówisz?! Sorc/Druid na takich potworkach jak Dragi~ ma zawsze waste. Tak w ogóle co ci taniej wychodzi? o_O
Ja chodze na dragi w ankh moim 47 ms'em i jakos nie pamietam zeby waste bylo kiedys hehe
zawsze poleci cos (dragon shield, woi etc)
no ale jak ty idziesz zabijasz 1 draga i wracasz do depo to wiadomo hehe
:P Nom sorkiem gra się fajnie ale na większym lvl. Drut też fajny ale bez paca to troche nudo :/ (bez visa:p)
Knight i pall to profsje fajne na początek a poźniej stają się monotonne ..ale jak ktoś wytrwa już np palkiem do tego 40/50 lvl ro chyba nie będzie załować:P
kurde co wybrac jaka profesje bo caly czas blondze mialem 48 ek skille 85/79 z 7 mlvl fajnie sie gralo sorc narazie 10 lvl i 18 ed i jescze 13 palla 44/35 i to wszystko na harmoni i byl hack i przepadlo i czym teraz grac ludzie pomuzcie bo nie mam pojecia;(
Maniak69
11-10-2007, 10:59
Przestańcie gadać o skllach.
Wybrać.. nic. cekamy aż dadzą HaR3kor profesję która będzie miała 1 zar 50% wolniejszy EXPing i wiele innych ułatwień ^^
Reboczyna
15-10-2007, 01:36
Polecam Knighta :) "dlaczego?"
- Nowe czary ktorymi atakujemy na dystans
- Nowe Bronie..
- Bronie od LVL
- Gdy Wbijecie 30+ lvl ze skillami 60/60 (latwo sie potem expi)
przekonalem sie o tym sam... moim 118 EK..
PozdRo Dla ZiomóW Z hiBernYB)B)B)
wedlug mnie zalezy to od tego co dany gracz oczekuje po profesji i powinien ja tworzyc w zaleznosci od swoich wymagan.ja osobiscie preferuje knighta,i choc sam gram 70 ek czasem jestem jednak sklonny przyznac ze pall tez jest niczego sobie.knight ma teraz nowe spellsy,mocne hity itp i jest to teraz (bynajmniej wedlog mnie) jedna z lepszych profesji ale rowniez nie neguje sily paladyna gdyz pall z mocnymi skilami walacy z royalow+exori con moze stanowic na prawde duze zagrozenie,ale cale to noszenie bolcow/spearow itp.a knightowi nigdy sie nie skonczy amunicja :p podsumowujac kazda profesja jest dobra i nie ma "najlepszej".zalezy co kto od danego hara oczekuje...ja polecam knight...:]
kurde co wybrac jaka profesje bo caly czas blondze mialem 48 ek skille 85/79 z 7 mlvl fajnie sie gralo sorc narazie 10 lvl i 18 ed i jescze 13 palla 44/35 i to wszystko na harmoni i byl hack i przepadlo i czym teraz grac ludzie pomuzcie bo nie mam pojecia;(
zrub 35 lvl drutem a pużniej knighta jak jusz zrobisz skille 65/65
zrub tym knightem 50 lvl a puźniej zeby ci sie nieznudziło druta 50 lvl
i expij se knightem a tym 50 drutem pk'uj:);)
Hmm ja mam takie pytanie dotyczace palka. Po ostatnim up'ie oplaca sie expic ze spearow wiec moje pytanie brzmi czy nie przeszkadza ich waga? Czy czasem nie brakuje capa? biorac pod uwage fakt ze eq tez troche wazy nawet jak sie wybiera te najlzejsze a jakis loot tez by sie przydal... nie mowiac juz ze wracanie do miasta co chwile po speary mija sie z celem... (chodzi mi tu glownie o low lvle).
speary się powoli łamią, ja zazwyczaj brałem po 1x spearów na bodajże 15 palku, rzucałem cały loot do worka którego dobrze chowałem i zbierałem potem go jak mi już się speary połamały. I w ten sposób mogłem na tych powiedzmy 15 spearach expić chyba z godzinę o ile dobrze pamiętam (to było na wakacjach).
Rozumiem, bo wlasnie zastanawiam sie czy grac palkiem czy moze przejsc na jakas magiczna postac patrz sorc/druid i jakos przemeczyc sie do up'a(of cuz bedzie pacc). I jeszcze jedno pytanie w takim razie. Czy w takim razie bardziej nie oplaca sie expienie ze strzal?
Siema,
Mam takie pytanie!
Czym bardziej opyla się grać na infernie (pvp-enforced). Sorc czy druid. No właśnie, mam taki dylemat. Co do pvp. Sorc robi sd i ma "lepsze" wandy. No tak, ale sd dopiero później. Druid, ten to cwaniak jest, robi ihy i uhy! I to wcześniej niż sorc sd'ki. Ihy na pvp się przydadzą myślę. No tak, rods może "troszkę" gorsze, no i sd nie może sobie zrobić. Ale zawsze można je kupić za kaskę zarobioną na uh'ach. Z tego co napisałem wychodzi, że druid byłby lepszy.
A WY co myślicie?
Proszę o sensowne odpowiedzi.
Pozdrawiam
Salarigoth
13-11-2007, 13:41
Siema,
Mam takie pytanie!
Czym bardziej opyla się grać na infernie (pvp-enforced). Sorc czy druid. No właśnie, mam taki dylemat. Co do pvp. Sorc robi sd i ma "lepsze" wandy. No tak, ale sd dopiero później. Druid, ten to cwaniak jest, robi ihy i uhy! I to wcześniej niż sorc sd'ki. Ihy na pvp się przydadzą myślę. No tak, rods może "troszkę" gorsze, no i sd nie może sobie zrobić. Ale zawsze można je kupić za kaskę zarobioną na uh'ach. Z tego co napisałem wychodzi, że druid byłby lepszy.
A WY co myślicie?
Proszę o sensowne odpowiedzi.
Pozdrawiam
Po 1. Druid ma lepsze wandy niz sorc.
Po 2. Robienie run sie nie oplaca (ew.nocki uhmakerem na bocie)
Po 3. Jak masz zamiar grac na enfo graj druidem wieksza szansa ze przezyjesz po jakims tam ataku.
@down
Mowimy o grze na facc czy pacc?
@Up
Lepsze? No, ale skoro tak mówisz. Tak, też myślałem, że runek się nie opyla robić. Aha, i dlaczego większa szansa, że przeżyje... sorcem było by to samo.
Ps. Mają druta "ulpeszyć" po upie ;)
Z ostatniego teasera można wywnioskować, że uhy już nie będą takie przydatne. A co za tym idzie robienie ich także. Tym bardziej, że mają wejść różnego rodzaju fluidy i właśnie one będą głównie służyć do uzupełniania HP i MP. A co do sorka, to myślę, że SD zawsze będzie przydatną runą i dzięki temu sorcom wciąż będzie się opłacać ją tworzyć.
Co wybrać:
Mam "Palladin 22 LV 60 distance; 45 shielding", nie wiem czy nim grać...czy:
wybrać knighta! Mam dobre eq na palku więc można przełożyć, mam też trochę kasy (:]), pacca dostaje jutro (albo pojutrze zalezy jak kasa dojdzie)....
----
I nie wiem czy wziąć palla 22 lv 60 dist, czy knighta 8 lv i dalej nim grać... Chyba bardziej opłaca mi się grać knightem....
----
Moje Eq na palku:
Crus Helm
Blue robe
Knight Legi
BoH
Medusa Shield
w zapasie +/- 12k
Nie wiem kogo wziąć (uwzględniając nowy UpDate).
Może wypisze wam co oczekuje od profesji itp.:
1. Miła, przyjemna gra.
2. Nie będę raczej kupował PACC.
3. Będę grał na pvp.
4. Czasami chciałbym "popeczyć".
5. Zabawa profesją, czyli siedzenie pod depo i robienie sobie jaj :baby:.
6. Pamiętajcie, żeby uwzględnić zimowy UpDate, który dopiero nadejdzie 8o.
Proszę o w miarę szybką pomoc :)
P.S. Uzasadnijcie jaką profesje wybrać :)
Shor'tugal
20-11-2007, 22:17
4. Czasami chciałbym "popeczyć".
Druid/sork
5. Zabawa profesją, czyli siedzenie pod depo i robienie sobie jaj.
Druid/sork (przy zabawie mozezs runy porobic)
Witam.
Jaką profesję wybrać mam na świat pvp ? Jestem początkujący(jak sama nazwa wskazuje) i chce aby ta postać była bardzo destrukcyjna :evul:
pOZdRaWiAM
MagicMas
22-11-2007, 18:22
Polecam Paladyna !
Dlatego ze walczy na dystans i to jest jego DUŻA zaleta !
Piotr3k<3
22-11-2007, 18:28
Czy warto inwestować w knighta?
Czy zamrozi się jak lokata?
Krakersanczyk
24-11-2007, 15:03
http://cot.boo.pl/losowanie_profy.php
I wszystko jasne :D
elo mam sorka na 16 mlv i 19 lv ale uwazam ze jest slaby i powoli trace ochote do grania;/ POMOCY!!!!!!!!! Na czym expic (carlin) I JAK ZDOBYC ITEMKI JAKIES DOBRE BEZ PACCa???????????? serv. Pythera
Więc ja osobiście wybrałem knighta bo z dobrymi skillami fajnie sie gra - pozatym uważam , że po update nie straci tak dużo jak pall. Jest na 100 % najlepszą postacią do zarabiania - obecnie mam 37 lvl wbijam okolo 2 / 1 lvl dziennie na EFF i łącznie bez lootbagów których narazie nirobie zarabiam okolo 7 k dziennie . Pozatym jest bardzo potrzebną postanią w gildiach do bloczenia więc chętnie cie przyjmują do gildi z wysokimi lvlami mmm ;D . w druidzie i magu niepodoba mi sie to ze na expie musi tracić mane i w ciul mf idzie na takim 45 to po 15 k na mf na lvl a knightem odwrotnie tyle kasy to sie wyscionga na czysto . Pallek po update bendzie mial z spearuw maly zasięg więc pzdr dla tych którzyna 30 lvlu bendol chcieli solo gs jak teraz (1/2 bp uh stracona ) ;/ . Dlatego gram sobie knightem i sondze że jest najlepszy (wedłóg mnie oczywiście) jeden minus knighta to to ze jest trudno solowac dobre potwory i na takich demonach słóży chyba tylko jako bloker ?;/
kolczatek
08-12-2007, 12:10
najlepiej sorcerera albo druida bo ich teraz ulepszajom:p
Jesli chodzi o scislosc to druida,wszyscy teraz w mojej klasie robia druida!!!
Wy jesteście "nienormalni"... Każda profesja jest dobra! Tylko trzeba sobie uświadomić która nam pasuje. Bo jak np lubimy grać ofensywnie to wybieramy paladyna. Gdy chcemy grać defensywnie to wybieramy Druta itd. Więc nie mówcie że teraz będzie lepszy np. Druid... bo napewno Cipy nie chcą żeby jedna profesja była lepsza od drugiej. Nie rozumiecie tego? :o
05-12-2007, 12:33 #226
malisz
Więc ja osobiście wybrałem knighta bo z dobrymi skillami fajnie sie gra - pozatym uważam , że po update nie straci tak dużo jak pall
witam ja wlasnie sie zastanawiam nad sorkiem i nad palem ale nie rozumiem tego co napisal kolega co takiego stacil pall ??
oprócz tego ze nie trzeba zbierac spear :confused:
Zychu3500
18-12-2007, 21:26
Co tu rozumieć speary będą miały ograniczone pole rzutu tak jak różdżki magów
Przykład....
Stojąc 7kratek od potwora go wlnąełeś i zabiłeś
Teraz stojąc 7 kratek od potwora nie rzucisz go
P.S Nie wiem jak dokładnie są ograniczone to był przykład
P.S2 Moim zdaniem słusznie ze Cipy tak zrobili
wiem co znaczy ograniczony zasieg. chodzi mi oto czy glowny plus tego upa to ze speary sie nie łamia "pozatym uważam , że po update nie straci tak dużo jak pall " pall chyba nic nie stracil a zyskał wiec dla tego pytam bo gralem przed upem i sie zle gralo a teraz gra mi sie lepiej, a z tej wypowiedzi malisz"a wychodzi na to jak by pall byl nie wiadomo jak osłabiony a chyba jest wzmocniony wiec jak ktos zna jakies wady to niech napisze wady jakie zostaly dodane po upie ! ;)
dymek890
18-12-2007, 22:17
@up
Napisz to jeszcze raz uzywajac kropek.
Co do tematu, po upie polecam palka :).Gra nim stala sie trudniejsza przez co jest ciekawsza.Nie ma juz tak, ze gdzie nie pojdziesz wychodzisz na +.
KotekSmierci
18-12-2007, 23:01
Witam.
Jaką profesję wybrać mam na świat pvp ? Jestem początkujący(jak sama nazwa wskazuje) i chce aby ta postać była bardzo destrukcyjna :evul:
pOZdRaWiAM
Szczerze mowiac z doswiadczenia wiem ze jeszcze kiedys dla poczatkujacego polecil bym knighta. lecz teraz to wejdz na TIBIA.PL wejdz na czary postaci typowo magicznych i popatrz ktore czary ci sie najbardziej podobaja :p LECZ jesli chcesz postac destrukcyjna to bez watpienia Sorc.
Witam
Jaką profesje wybrać na świat no-pvp, mam kolege 44 druida z którym mógłbym chodzić na hunty.
Pozdrawiam
daniogreg
26-12-2007, 20:09
Wes se zrob rookslayera na pvp jakims empyt i bedzie ci odrazu wczodzilo nie bedziesz sie musial meczyc z pk i tyle zrobisz se spike sword quest i dalej idzie latwo;)
goraczek
07-01-2008, 17:38
witam nie chcialem zakladac nowego tematu wiec postanowilem napisac tutaj.. wiec mam takie pytanie mam 2 postacie druta 21 lvl i 20 mlvl i palka 17 lvl(poniewarz 2 razy zginolem) skile 50/36 i stad mam pytanie kotra postacia lepiej bedzie mi sie gralo po upage? prosze o szybka odp i z gory dzieki ah pisalem juz w jednym temacie ale niestety nikt mi nie odpisal..
witam nie chcialem zakladac nowego tematu wiec postanowilem napisac tutaj.. wiec mam takie pytanie mam 2 postacie druta 21 lvl i 20 mlvl i palka 17 lvl(poniewarz 2 razy zginolem) skile 50/36 i stad mam pytanie kotra postacia lepiej bedzie mi sie gralo po upage? prosze o szybka odp i z gory dzieki ah pisalem juz w jednym temacie ale niestety nikt mi nie odpisal..
Graj lepiej palkiem wiem ze ma kilka wad ale lepiej Ci sie nim bedzie grac uwierz mi
Undeadzik
15-01-2008, 23:42
Szkoda mi takich dzieci neo, ktore mowia ze knight wymiata bo poczytaly sobie tibijskie legendy typu "knight to waleczny rycerz najczesciej on staje naprzeciwko kazdego potwora" :D zal.pl
Kazdy wie ze knight jest lepszy od sorca tylko do ~50lvl, bo sorc wczesniej nie uzywa run tylko wanda ktoy jak wiadomo wali mniej niz miecz 8o, a potem sorc staje sie lepszy , zaczyna uzywac czesto sd i to sorc wali najwieksze hity w tibi !!! :cup::evul:
@EdIt:
Mysle ze jak solo to ja bym wybral sorca, on jest najsliniejsza profesja w tibia (drut bardzo podobnie :))
a tak naprawde w tibia kazda profesja jest dobra...najlepiej jak sa w teamie: Knight- bloker, sorc ro**ierdalat*r, pall nawala z dystansu, drut leczy knighta i jednakowo wali w monsterka... tibia jest stworzona troche po to aby polaczyc ludzi ze soba bo tylko wtedy cos osiagna ~!~
Ufufufufufu...Ale sie pomeczylem :p
>>SmoQ<<
17-01-2008, 21:29
Ja bym polecał palka i knighta no i w ostateczności sorka, ale na pewno nie druida bo to najbardziej powalona profesja jaką widziałem. Oczywiście mogę sie mylić ale co nam po takim małym capie i mało rozrywkowej (jak dla mnie ) postaci;)
Duch Niespokojny
17-01-2008, 23:39
Szkoda mi takich dzieci neo, ktore mowia ze knight wymiata bo poczytaly sobie tibijskie legendy typu "knight to waleczny rycerz najczesciej on staje naprzeciwko kazdego potwora" :D zal.pl
To się nazywa roleplaying. W wielu innych grach jest to normalne...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Gra_fabularna
Jaka postacia da sie zarobic najwiecej kasy?
Ja osobiśćie wole knightem grać . Ale wybur nalezy tylko od was. :cup:
Jaka postacia da sie zarobic najwiecej kasy?
Knightem, masz exp bez waste i dużo capa więc nim.
Ghost419
22-01-2008, 16:20
Ja tam preferuje knighta. Bezlitosna siła, bez użycia magicznych sztuczek:)
:miecz::2handed::topornik2:sword::wiking::crusader ::Ork::axeman::berserk:
ja proponuje sorca ma on duzo fajnych czaruw po update i fajnie sie nim gra :D :D
Vorverizz
04-02-2008, 20:28
hmmm.... sazde ze knight jest troche nudna postacia wiem z doswiadczenia do 40lvl~ tylko dwarf guard=\=\ zastanawiam sie czy zrobic palka szybko sie na nim expi i ma sie spora kasy na nim;]
Czerwonysmok
06-02-2008, 16:51
Mysle ze druid
mikolaj99
16-02-2008, 19:35
No faktycznie wybor profesji to trudna decyzja ale na:
-zwyklych serverach i pvp polecam druidam lub sorca
DLACZEGO? bo niezaleznie jak silny ma def postac ktora atakujesz i tak jej zwalasz hp
-non-pvp polecam knighta
DLACZEGO? bo jest prosty ;)
Na PVP:
Sorc albo Druid, wybieram Druida :P
Na Non-PvP
Pall albo Knight, wybieram Knighta (bo sam gram nim na non-pvp :P)
Ja osobiście wolę palla.
Pall plusy:
Ma czarki ofensywne <exori san>
Lepsze leczenie <exura san>
Opłaca się (wbrew pozorom) chodzić ze spirami. Można tarcze nosić i mniejsze waste amunicji.
Można solować potwory na niskich lvl:
35 GS/drag
60 dl/hydra
Pallem na wysokim lvl i skillach można tak jak knight za blokera robić ^.^"
Minusy:
Najtrudnieszy etap to lvl 25-42 bo royal speary uderzają na 3 kratki. Pozostale speary na 4.
Trudno sie nim skilluje, trzeba kupować kamienie po 30-40k za bp.
Speary maja ograniczony zasięg.
Oto moje zdanie na temat palla.
Inne profesje grałam, ale pall RULEZ po update (wcześniej kochałam druidka ;D)
Depeszowiec92
21-02-2008, 13:39
Archeologia to już nie pojedyncze przypadki, to PLAGA! Pijcie actimela, może pomoże.
Depeszowiec92
21-02-2008, 13:40
Double post do usunięcia -.-
@edit
Po co to odświeżać jak ziom co to założył już dawno wybrał profesje? W sumie to może przydać się innym.
Seba_Fire
22-02-2008, 18:42
Najlepszy pall :lucznik: jest na pvp. (według mnie) a no i ma czary jak:
exevo mas san czy też exori san walą mało zeby tak je podkręcić (za błędy mnie nie wincie dopiero zaczynam ) ale też sorcer jest supcio :mag:
hmm...
moj kolega jest akurat knightem, to on wali z axa, a ja jestem druidem i wale z rozdzki.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.