PDA

Pokaż pełną wersje : O keylogach

Zivi
10-08-2006, 18:41
Witam.
Po miesiecznej przerwie chce wrocic do gry w tibie W czasie tego miesiaca sciagalem rozne rzeczy, programy, gralem na ots'ach etc. Teraz nie wiem czy moge se bezpiecznie zalogowac na konto. Nie mowie tu o 8 czy 10 lvlu tylko o 50+ kina/30+sorc z eq sporo wartym, a malo sie znam w tym temacie.
Prosze nie odpowiadac "Szukaj, a znajdziesz'' ... Nie jestem w tym zbytnio zaawansowany, a pewnie kilku tibijczykow odwiedzajacych forum.tibia.pl upewniłoby sie na 100%, że ich char nie bedzie hakniety.

W tym temacie chce poprosic bardziej zaawansowanych tbijczykow o wypowiedzenie sie jak mozna latwo i pewnie usunac k loga, w jasny i przejrzysty sposob. To moze nie byc przyjemne ale mi (moze i komus jeszcze) to pomoze. Mam Avast! antyvira i jakiegos firewalla (nie znam nazwy )

Bede bardzo wdzieczny za każda udzieloną mi pomoc. Dziekuje z gory ^^

Dark Sven
10-08-2006, 18:42
Zazwyczaj nie pomagam, ale zawsze musi byc ten pierwszy raz >.<
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=42730

reported

ripper
10-08-2006, 18:45
Prosze nie odpowiadac "Szukaj, a znajdziesz'' ...
Bo co? Pan jakiś uprzywilejowany?
--
Co ściągałeś? Jeśli jakieś śmieci, które mogą być zawirusowane, to szansa jest. Od OTSów raczej keyloga nie złapiesz. Przeskanuj kompa avast!'em. Co do porad jak usunąć keyloggera jest to w poradnikach, więc z łaski swojej poszukaj -.-

Squaess'me
10-08-2006, 18:58
strzel se formata, zamiast instalowac pietnascie softow, ktore nie musza wcale wykryc robakaow. :>

Kubon
10-08-2006, 19:41
Wejdz na www.mks.com.pl i przeskanuj system skanerem online, a potem jakims antyspywarem, ew jak twoj firewall ma taka opcje to przeskanuj i nim system

Zivi
10-08-2006, 19:42
@__DARK_SVEN__
Dzieki, znalazlem chyba to czego szukalem ;]

@ripper
Szanowny Panie, nie jestem uprzywilejowany, tylko spedzilem kilka godzin na szukanie czegos na rozych forach, znalazlem mnostwo rzeczy o keylogach. Wielu kolesi pisalo jak je usunać ale dobrze, że niektorych rad nie posluchalem bo bym nigdy windowsa nie odpalil:p

@Squaess'me
Chodzi ci o Defragmentacje, ye? (Ciemny jestem;<)

Dr.Unknown
10-08-2006, 20:00
Wejdz na www.mks.com.pl (http://www.mks.com.pl/) i przeskanuj system skanerem online, a potem jakims antyspywarem, ew jak twoj firewall ma taka opcje to przeskanuj i nim system
Nie ma co - zajeb*sty skaner.

Osobiście uważam, że najlepsza metoda na wirusy/spy to zapobieganie, więc trzeba było nie ściągać niebezpiecznych plików. I tak na przyszłość - zainstaluj nie skaner, a antivir, który na bieżący sprawdza, czy ściągasz czyste pliki...