Pokaż pełną wersje : Expienie W Elf Fotress
3doomed.Isildur
10-08-2006, 18:57
Witam prosze was o pomoc..
Czy dał rade bym expic knightem 39 lvl 72/72
eq - rh- g arm - gs -k leg- boh i pammy..
Na Elf fortess oraz czy warto tam expic ( moze waste Uh ) ?
. Dzieki z góry za pomoc . =]
Krociutko:
Dasz spokojnie rade, exp bendzie (bijac archanisty i duze respy scoutow) ponad 30k/h <- porownaj z innymi miejscami gdzie expiles.
Leczysz sie exura pijac manasy/uzywasz life ringow.
Wybijasz podziemia z archanistami oraz wiezyczke (nie zabiszasz grupki na przed ostatnim pietrze-za duzo tego tam sie kreci). Jesli chcesz bijesz draga w podziemiach-wg mnie do pewnego lvla waste.
Kaska:
sypnie sie Ci raz na 1-2h wand of cosmi eng z archana jak bendziesz je bil. Do tego zbierawsz luki i zloto, ktorego nawet niezle teraz sie sypie. Ponadto mozna sprzedawac heaven blossom ludzia robiancym quest na outfit begger'a. Jak masz postaman to zbierasz tez brass shields & longswords do lootbaga.
Wariant B to skupienie sie na expieniu i olanie loota (ja polecam go goraco), zbierawsz tylko "przy okazji" jak zdazysz przed zabiciem wszystkirgo na spawnie.
Wyjdziesz lekko na + ale mozliwe jest tez wychodzenie na - jakoz, ze nie znasz terenu. Na dluzsza mete zawsze sie zarabia a do tego exp jest niesamowicie wysoki w stosunku do zainwestowanych uhow/mfow i wymaganego skila oraz lvla.
Kaper2005
10-08-2006, 19:19
A ja dałbym rade tam expić?
EQ:
Crusader Helmet
Knight Armor
Knight Legs
Bright Sword/Giant Sword
Dragon Shield :(
34 level
Skille 72/71
Wybijasz podziemia z archanistami oraz wiezyczke (nie zabiszasz grupki na przed ostatnim pietrze-za duzo tego tam sie kreci). Jesli chcesz bijesz draga w podziemiach-wg mnie do pewnego lvla waste.
schodzac do arcanow raczej zwalnialem z expem niz przyspieszalem, sprobowac zawsze mozna.,.
Vysal sath
10-08-2006, 20:11
czy oplacalo by mi się tam expiv z ms 45lv i 49mlv da rade
lub ed 35 54 mlv :>
Kaper2005
10-08-2006, 20:24
A SOLO bym dał radę?
Oczywiście z UHami.
EQ:
Crusader Helmet
Knight Armor
Knight Legs
Bright Sword/Giant Sword
Dragon Shield
34 level
Skille 72/71
A ja bym dał rade tylko na elfach i elfach scoutach na 25lvl , 4mlvl , 65/65 ? eq dark helmet , plate armor , plate legs , Vampire shield , bright sword ?
Bartek153
25-04-2007, 15:48
ja expie praktycznie od zawsze tam mam skille 73/71 g arm k legs gs i wychodze zawsze na + jakos 20k.
kylie1245
25-04-2007, 16:47
Jak omijasz arcany to jestes na ,,-,, bo najwiecej manasow idzie na grupkach scoutow a po za tym z arcanow dobry loot. Ja tam expilem od 37 lvla ze skilami 67/65 :) i z GSem wszystko ladnie szlo... pewnego dnia po 2h wyszedlem nawet 15k na plus :P
ZeboslawCalmera
25-04-2007, 17:45
Korzystając z tego tematu:
Chcę tam zacząć expić na 30lvl ze skillami 70/70.
Jescze nie mam tych 70/70 (mam 64/63) i 30 levela (24),ale jak dobije to chcę lecieć. EQ crown armor, knight legs, crown helmet, medusa shield, p-amulet, bright sword, buty (nie zamierzam zmieniać na razie).
Pije manasy, lecze się exurą - wszysyko wiem.
Ale pozostaje jedno pytanie: Czy dam radę na 30 lvl bez BoHów?
zamim sie do nich dogramolisz moga cie niezle sponiewierac ale zawsze mozna sprobowac...
A gdzie tam 30k idzie wbić w 1h ...?? Bo ja chyba jeszcze tyle tam nie wbiłem Zazwyczaj zresztą ktoś zawsze siedzi na ef.
Bonczas - ja też nie mam pojęcia jak tam wbić 30k\h.
Swoją drogą można expić tam bez bohów nawet na małym lvlu, ale trzeba wiedzieć gdzie chodzić a gdzie nie, poza tym exp jest wolniejszy. A bez silnej broni dwuręcznej to juz chyba w ogóle się nie opłaca.
Btw po co sie pytacie czy sobie poradzicie ? Pójdźcie, sprawcie sobie a nie od razu na forum. Pozatym tematów o Ef bylo wiele. 30 lvl 70/70 masa MF i UH i jazda... Czy bez boh sobie poradzicie, to jest oczywiste tylko troche wiecej mf uzyjecie, i najlepiej pozwiedzać troche i obczaic gdzie sa wieksze grupy elfów. Załózmy, że na 1h huntu uzyjecie bp MF, wypadnią Wam 4~ kwiatki + około 1k kasy + bowy, longswordy. Na 1h przeciętnego huntu jesteście 2-3k do przodu =)
Mudbloods
25-04-2007, 19:08
Ja siedzę na EF od 39 lvl już do 48 lvl (Skille 77/77, eq: RH,DSM,BS,Demon Shield,Bohy,P-Ammy,Knight Legs). Używam manasków w "gorących" sytuacjach uhy. Siedzę na tower. Wybijam każdy poziom (nawet ten gdzie największy spawn - uhy/manaski i tak się zwracają). Jeżeli jest zajęty idę do podziemi na arcany. Jeżeli tam jest zajęte to raczej sobie odpuszczam grę i idę na browara etc.
Polecam Ci serdecznie to miejsce. Dobry exp i loot, a rade dasz spokojnie.
-25 level bez bohow biega po trafie praktycznie tak szybko jak scout, co oznacza, ze na 90% goniac scouta wbiegnie w wieksza grupe.
-25 level z bohami biega znacznie szybciej, co oznacza, ze goniac jednego scouta bedzie tak blisko niego, ze nie powinien on nawet strzelac.
-do expienia na EF trzeba poznac teren, sa miejsca w ktorych czlowiek wbija sie na grupe 4 scoutow a prawie nie traci hp bo elfy uciekaja zamiast strzelac.
-zdecydowanie odradzam uzywanie broni dwurecznej
jesli trafi sie na wolne EF, nie jest problemem wyciagnac 35-40k expa w godzine z lekkim waste w granicach 35-40 levelu. Na dluzsza mete nawet biorac pod uwage szybkosc spawnu nie powinno to spasc ponizej 35k. Jesli ktos nie dobija nawet do 30 - nie umie tam expic/ oszczedza na leczeniu/ dzieli z kims miejscowke.
Ale pozostaje jedno pytanie: Czy dam radę na 30 lvl bez BoHów?
a po co ci tam bohy? :D
spoko, dasz radę, weź kilka UH na wszelki wypadek i możesz iść ;]
Ale pozostaje jedno pytanie: Czy dam radę na 30 lvl bez BoHów?[/QUOTE]
a po co ci tam bohy? :D
spoko, dasz radę, weź kilka UH na wszelki wypadek i możesz iść ;]
-zdecydowanie odradzam uzywanie broni dwurecznej
oprócz arcanistów
Przepraszam za double posta coś mi się źle zapisało zamiast edycji. :(
RobertoIchi
26-04-2007, 00:20
A ja mam pytanie czy z 27lvl skille 70/70 dam rade tam expic?????EQ:Crusader helmet,crown armor,k lagi,GS/BS, medusa shield,
A i co jest tam z elfów najsilniejsze???
jesli trafi sie na wolne EF, nie jest problemem wyciagnac 35-40k expa w godzine z lekkim waste w granicach 35-40 levelu. Na dluzsza mete nawet biorac pod uwage szybkosc spawnu nie powinno to spasc ponizej 35k. Jesli ktos nie dobija nawet do 30 - nie umie tam expic/ oszczedza na leczeniu/ dzieli z kims miejscowke.
Ja nie wyciągam 30k/h, wybijam scouty i elfy. :) Expić wydaje mi się, że umiem.
Jedno zasadnicze pytanie (jak mówicie, że shield+broń), to full atk, balance czy full def?
EDIT
Jeszcze jedno, jest w EF jakieś bezpieczne miejsce gdzie można dać loga?
Mudbloods
27-04-2007, 15:04
@Up
Full Atak.
Jest pełno miejsc gdzie można dać loga, ale ja najczęściej daje loga na szczycie tower.
Jeszcze jedno pytanie, ile wziąść mf i uh'ów na 35 lvl'u bs,tower shield,crus helmet,p ammy,zwykłe buty, crown armor i p-leg oraz skille 63/62 (takie skille bo padłem i dlatego, że n-pvp serw).
Mudbloods
27-04-2007, 15:36
@Up
Ja na na 49lvl biorę 3 bp mf i 2 bp uh. Tylko, że ja bije jeszcze dragi. Ale ogólnie starcza do końca capa a czasami nawet zostaje, zależy ile jest ludzi.
Myślę, że tobie starczy 2bp mf i 1 uh. Idź i zobacz ... Jak za mało to następnym razem weź więcej i rób tak aż ustalisz sobie odpowiednią ilość.
A bierzesz GFB? Bo mysle, ze sie moze przydac, ale lepiej sie spytac kogos doswiadczonego z EF. :P
Mudbloods
27-04-2007, 23:35
Ja nie biorę. Ale myślę, że Tobie mogą się przydać. xD
a sorckiem dałoby rade pobiegac na Elf Fortress ? :baby:
RobertoIchi
28-04-2007, 17:19
odpowie mi ktos na moje pytanie????
@up
Nie dasz rady.
@upup
Nie.
Ynabejop
28-04-2007, 20:34
Nie opłaca sie uzywac uhów - trenuj mlvl manasuja csie i exura, exura, exura :PP
Da sie tam expic nawet od 15lvla najtem, zalezy tylko od skilli i eq i od spawnow ktore bijemy. 40+ z 70/70 leje wszystko procz dragów, oraz wiezy przedostatniego pietra - 108 ekiem czasem mi zjezdzaly 1000hp zanim wybilem all :] 30 kina 65/65 moze latac po calym bez wiezy a 15 knight 60/60 elfy i pojedyncze scouty. Oczywiscie nikt nie leje questa :P (time ring)
Witam
Planuję wybrać się na te elfy, wydaje mi się, że dam rade, ale chciałbym dowiedzieć co o tym sądzicie.
Moja postać
29lvl Knight
EQ:
-warrior helmet
-crown armor
-knight legs
-szalik
-vampir shield
-bright sword
-mlvl:5
Czy, aby na pewno dam rade dobrze tam expić??
Jak będzie z gonieniem tych scoutów???
Powiedz cos o skilach...
Mi na 40 lvl 71\70 w rh,dsm,c-legs,steel boots\boh,demon shield i bsie nie zchodzi zaden uh na samych elfach i skautach... na twoim lvl nie zapuszczalbym sie nizej na 2 wyspie oraz na glowna wieze
Tigra Szczodre
28-04-2007, 22:44
@up: w profilu ma napisane skille ; P
Uwazam ze bedziesz dobrze expil, aczkolwiek bedziesz zuzywal uhy, ja sam tam expie i czasem uh zejdzie a mam 51 lvl, wiec idz i sprawdz nic nie szkodzi
Sorry zapomniałem o skilach:/ są one deczko lepsze niż w profilu bo wynosza one 70/69
scren eq tez deczko nie aktualny bo zamias k-arma jest c-arm.
Najgorsze te scouty:/:/:/ bohy please xD
Matthijass
29-04-2007, 18:56
xD a ja tam expilem moim 14 drutem to 39 knight poradzi se.jak wyszedlem z elf fortess byl juz 16 lvl
ja expie tam knightem 36level skills 67/66 Eq: bs meduska c arm buty scarf wh wychodze na + z expem ne jest zle towerke bije czasami
Shor'tugal
30-04-2007, 14:26
xD a ja tam expilem moim 14 drutem to 39 knight poradzi se.jak wyszedlem z elf fortess byl juz 16 lvl
Mam nawet wątpliwości czy biłeś tam coś lepszego niz zwykły elf... Myslisz ze jak expiles swoim drutem 2k/h w EF i brałeś na klate max jednego elf scouta to, że knight bedzie tak samo? Wyskoczą ci 3 scouty to sie spocisz i obudzisz sie na nocniku...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.