PDA

Pokaż pełną wersje : Trapowanie. Co o tym sądzisz

Res Khmer
11-08-2006, 08:14
Jak każdy rookstayer z nOObostwem trzeba walczyć. Jednym z takich sposobów jest trapowanie (z ang. trap-potrzask) :evul: . Chciałem poznać waszą opinie jak radzicie sobie z silną pokusą blokowanie l'leveli na rooku.

Ja musze przyznać się, że od trapowania jestem już uzależniony :D (mam kumpla ktory do miasta idzie tylko po to by się przepakować lub kupić lf-y, całe dnie spędza na Mino Hell). Początkowo robiłem to dla kasy, teraz już dla zabawy i pamiętam, że pierwszej strapowanej przeze mnie osobie oddałem zlootowane rzeczy :o , ba nawet pamietam jego nick i co dokładniej robiłem by doprowadzić do jego śmierci. Oprócz nOObów rookstayer nie lubi konkurencji, i tak naszym wspólnym (bo trapiłem z owym kumplem) łupem padł na rooku 14 lvl, to było nieprawdopodobne przeżycie, bo trapowana babka miała przy sobie bp lfów, wszystkie też zużyła, a wypadł z niej bronze amulet :] . Szczerze już nawet expić mi się nie chce przez to że człowiek może odreagowywać w ten sposób na nOObach.

Poznaniu opini na temat trapowania ma służyć także sonda 8o

Wasz,
Res

Xadi
11-08-2006, 08:30
Człowieku trapowanie to podstawa dla każdego rookstaylera...
Ja np. trapuje przy każdej okazji, na minohell mugłbym trapować ale z kimś bo samemu się szybko nudzi ...

Moge dać ci filmik z trapowania na minohell i na copper shield qest. Chcesz? Niestety ten filmy są na tibie 7.72 ale jak masz to tego kięta z TibieCam to ci chętnie wyśle.
Były takie czasy że ja z kumplem trapneliśmy 30 osub w 1 dzień... po tym up date trudno się trapuje bo mozan chdozic po beczkach itp...

Res Khmer
11-08-2006, 08:38
No ja się chyba jasno wyraziłem że trapuje systematycznie dzień w dzień i już mi sie nawet expić nie chce, mimo że pacc-a mam :). Przede wszytkim Mino Hell chociaż zdażało sie że blokowalem wejscie do Bear Room'a, rządając kasy :cup: . Max to 15 osób na dzień (ale tylko dlatego że w pracy jestem od 7 do 15) :evul: .

druidek12
11-08-2006, 08:41
LoL -.-
Rookstayer jest po to aby pomagać słabszym graczom, a nie ich zabijać... I właśnie dlatego wszyscy uważają ze Polacy to n00by X(
...And then God created Poles in order to irritate decent players.

Xadi
11-08-2006, 08:47
@Res Khmer
czaje
w mino hell najlepjej się blokuje ... jeszcze jak się podlozy trough (bo po nim nie można chodzić) pod schody i schowa pod śmieciami to już trap na 100%.
Jeszcze dobrze jest jak się gdzieś położy w minohell ciało luckie gdzies w poblizu schodów a w nim jakies śmieci to już trap na 1000%, na to nabieże się i 8+ lvl

Res Khmer
11-08-2006, 08:47
@druidek12
powiedz mi gdzie jest napisane, "rookstayer ma pomagać słabszym", gdzie?? A może h lvl na mainie też ma słabszym pomagać, no człowieku gdzie ty żyjesz?? Teraz prawie cała Tibia to jeden wielki Power Abusing, przynajmniej na Nebuli. Ja im nawet w questach nie pomagam, chyba że mam zamiar ich trapnąć. CipSoft o tym nic nie wspomniał, a nawet jak wspomni to nikt sie do tego nie zastosuje:evul:.

Xadi
11-08-2006, 08:50
@3up
niestety ale wszyscy trapują szwe, br, ger- wszyscy i tego się nie da zmienić
a ze polacy to nooby to ja już tego nie wymyśliłem, ale nOObów trzeba trapować
Bo jak sam nie bedziesz trapowac to końcu zostaniesz trapnięty przez jakeigoś nOOba z br...

Xadi
11-08-2006, 08:54
@Res Khmer
jak mi wiadomo Cip'y wogle nie wspomniały o rookstaylerach i nie jest za nimi i przeciwko nim...:baby:
moze kiedyś Cip'owie zakceptują rookstaylerów...:)

móc
11-08-2006, 09:04
LoL -.-
Rookstayer jest po to aby pomagać słabszym graczom, a nie ich zabijać... I właśnie dlatego wszyscy uważają ze Polacy to n00by
Rookstayer moze robic co mu sie podoba. Chce to trapuje, nie chce to nie trapuje. A takim lolcom jak ty nic do tego.

Xadi
11-08-2006, 09:14
@up
Móc zgadzam się z tobą:p
Rookstayler moze robić to co mu się podoba i nic mu do tego...

Zillek Edonek
11-08-2006, 09:42
Tak, lubie trapować innych graczy którzy mnie wyzywają etc. jak znajdzie się taki delikwent to zwykle był już w świątyni ale teraz se odpuściłem trapowanie.

Pavel Ches
11-08-2006, 10:06
Człowieku trapowanie to podstawa dla każdego rookstaylera... {...]
Nie, trapowanie nie jest podstawą dla każdego rookstayera. Nie wypowiadaj się za "każdego".

[...] I właśnie dlatego wszyscy uważają ze Polacy to n00by [...]

No niestety, bo akurat najwięcej, za przeproszeniem, "idiotów" w tej grze pochodzi z Polski i zaraz za nimi dodałbym Brazylię. I nie chodzi tu akurat o trapowanie. Ale to może dlatego, że najwięcej ludzi tych narodowości występują w Tibii.

[...] niestety ale wszyscy trapują szwe, br, ger- wszyscy i tego się nie da zmienić [...]
Argument, że "wszyscy to robią to ja też będę to robił" jest conajmniej dziecinny ;)

[...] ale nOObów trzeba trapować
Bo jak sam nie bedziesz trapowac to końcu zostaniesz trapnięty przez jakeigoś nOOba z br...
A jak rozpoznasz, że to noob włazi do mino hell skoro nawet nie masz zbytnio z nim kontaktu? Przecież najczęściej widzisz go tylko w tej sytuacji, gdy już go trapujesz. Zresztą sam się teraz pogrążasz, "zostaniesz trapnięty przez jakeigoś nOOba z br...", tym cytatem stwierdzasz, że Ci co trapują są noobami, więc Ty też jesteś noobem? Czy może rasiszm przez Ciebie przemawia i to się tyczy tylko br?

jak mi wiadomo Cip'y wogle nie wspomniały o rookstaylerach i nie jest za nimi i przeciwko nim...
moze kiedyś Cip'owie zakceptują rookstaylerów...
Wątpie, żeby kiedykolwiek zaakceptowali to jaką oficjalną grupę, a szczerze mówiąc to raczej mogą im tylko zaszkodzić, chociaż też w to wątpie, bo pewnie nie chcą stracić parunastu graczy na rooku, którzy są skłonni zapłacić za pacc'a.
I naucz się pisać "rookstayer"

[...] A takim lolcom jak ty nic do tego.
A co to znaczy "być lolcem"?

[...] Rookstayler [...]
aff... -.-

Ja tylko pare razy strapowałem, ale prawdziwych "noobów", który zaczyna atakować mojego minosa (czasami jak miałem ochotę), albo podkrada loot z minosa (tego nie przepuszczam), chociaż z nowym systemem lootowania raczej już nikt nie podkradnie ;)

móc
11-08-2006, 10:29
Trapowanie na rooku jest jak pekowanie na mainie. Dodaje klimatu grze. Dzieki trapowaniu mozna poczuc sile posiadania duzego lvla na rooku. (bo potwory zabija sie niewiele szybciej)

Rold Crius
11-08-2006, 10:41
Tak, trapienie, to forma PvP na rooku... Przynajmniej tyle, można jakiemuś noobowi nosa przytrzeć ;) Chociaż zwalczać konkurencji to bym nie chciał, lepiej zebrać jakiś team, niż grać samotnie na Newbie Island :]

Impalable
11-08-2006, 10:44
Trapowanie na rooku to rzecz jak najbardziej normalna, wielu rookstayerow to robi. Dobrym miejscem jest drabinka na drodze na mino hell. Tak jak mowicie ze jak "ktos cie trapnie" to bedziesz wyklinac traperow... jest na to prosty sposob, a mianowicie myslenie i bycie ostroznym.
[Ewentualne filmiki na pw.(7.72)]

Res Khmer
11-08-2006, 10:47
@rold
a czy ty myslisz ze my ciebie rold bysmy chcieli zniszczyc, po pierwsze ciezko by bylo a i nawet szkoda, w koncu masz masz juz 25 lvl i jestes kumplem. Ale takie do 15 lvl-a to z wielka checia :evul:, co pałętają się na mino hell i przeszkadzają w trapieniu B)

a z reszta rookgaardem nebuli rzadzi :flaga_pl:

Res Khmer
11-08-2006, 11:00
Tak przy okazji pamiętam sytuacje jak z kumplem trapnąłem jednego kolesia. Nigdy nie widziałem tak grzecznego l'levela szybko zaplacil nam po 200 gp (może więcej ale nie chcem przesadzić). Aż się nam żal zrobilo i wypuściliśmy. Reszta nie umie tak postąpić i wyzywają (czemu nawet się nie dziwie :p ) a i tak loot tracą i zgromadzony wcześniej exp. Zdarzają się też ludzie którzy nie mogąc sie pogodzić z porażką ukrywają loot w zabitych wcześniej potworach by potem wrocic po stracony loot. Jeden koles wracal po loota 6 razy za każdym razem ginął:D

Wald_Kerius
11-08-2006, 11:02
A czy pomyśleliście, że trapowanie jest to wykorzystywanie bugów w grze? Za to grozi ban. W takich sytuacjach wystarzy tylko zareportować daną osobę i liczyć na to że GM jest online. Możecie mówić, że raportowanie nic nie da bo nie raz zgłaszaliście ofertę sprzedarzy acc na trade i nic się nie działo. Jednak jeżeli chodzi o trapowanie to wiem z własnego doświadczenią iż GMowie nadzwyczaj często reagują na tego typu zgłoszenia. Jednak mało osób podczas trapowania pamięta o użyciu ctrl+r, a szczególnie na Rookgaardzie gdzie połowa graczy nie wie nawet do czego słóży trade chanel itp.

Tak jak już ktoś tu napisał, trapowanie jest to takie małe PVP na Rooku i czasami trzeba komuś otrzeć nosa. Należy jednak pamiętać, że jest to nielegalne, bo jak wiadomo Rookgaard teoretycznie jest tak stworzony aby nie dało się zabijać innych graczy.

@Res Khmer
Btw. edytuj posty

móc
11-08-2006, 11:02
Dobrym miejscem jest drabinka na drodze na mino hell.
Juz nie jest bo mozna chodzic po pojemnikach. Update sux :/

Radzioo
11-08-2006, 11:13
Pozdro dla Pavla Ches bo widze, że to jakiś obrońca uciśnionych. Osobiście to mam wylane na wszystkich innych graczy (nielicząc tych z mojej gildii ofc.) i trapuje nie patrząc czy to pl, br, ger, swe. Oczywiście jak ktoś już powiedział najfajniej jest trapnąć konkurencię, bo to coś w rodzaju trofeum.

móc
11-08-2006, 11:20
Ja sie przyznam ze staram sie trapowac glownie polakow (bo brazylijczycy sa madrzejsi i maja przewaznie life fluidy przy sobie)

Impalable
11-08-2006, 11:21
Juz nie jest bo mozna chodzic po pojemnikach. Update sux :/
Koryta blz.

Xadi
11-08-2006, 11:26
A jak rozpoznasz, że to noob włazi do mino hell skoro nawet nie masz zbytnio z nim kontaktu? Przecież najczęściej widzisz go tylko w tej sytuacji, gdy już go trapujesz. Zresztą sam się teraz pogrążasz, "zostaniesz trapnięty przez jakeigoś nOOba z br...", tym cytatem stwierdzasz, że Ci co trapują są noobami, więc Ty też jesteś noobem? Czy może rasiszm przez Ciebie przemawia i to się tyczy tylko br?

może nie wszyscy których strapowałem to nOOby, ale większość tak... sprawdzałem ich czy nie skroją mi ciała jak zabije minosa...:baby:

od czasu do czasu zachowuje się jak noobek, ale nie pisze np "plz fri itamz" bo to już jest poprostu nOObiarstwo wrodzone, które trzeba wybić z świata tibiiiiiii:evul:

ZYNEK
11-08-2006, 12:12
Gdy bije sobie potwora i wpada 5 innych graczy to az mnie krew zalewa ;/
Wtedy właśnie staram sie ich trapować :))
Noobki pokazuja wtedy co umieja i padaj Buhahaha
A ja w spokoju dalej moge expić
BUY EGG <ROOK> GOOD OFFER <<ALDORA>>

Michaello
11-08-2006, 13:18
Zgadzam sie z Druidkiem12. Rookstayerzy maja pomagac slabszym, dawac im itemy, pomagac w questach, etc. Ja zawsze caly loot wyrzucam na ziemie by inni mieli ( chyba ze jest to co spada rzadko lub food bo zjadam). Dlaczego niektorzy sa noobami i trapuja?!? Po co tak sie meczyc z tymi life fluidami, czekaniem?!? Zeby miec satysfakcje, ze sie kogos zabilo???X(

móc
11-08-2006, 13:29
@Michaello
Ty naprawde jestes taki glupi czy tylko udajesz?
Rookstayerzy maja pomagac slabszym
Nie.
dawac im itemy
Nie.
pomagac w questach
Nie.
Ja zawsze caly loot wyrzucam na ziemie by inni mieli
Gratz glupoty. Poison daggera tez wyrzucisz? :D
Dlaczego niektorzy sa noobami i trapuja?!?
Nie uzywaj slow ktorych nie znasz. Najpierw sprawdz w slowniku co to jest noob, a potem dopiero pisz posty na forum.
Po co tak sie meczyc z tymi life fluidami, czekaniem?!? Zeby miec satysfakcje, ze sie kogos zabilo???
Zeby miec satysfakcje ze dzieki mnie gra w tibie mniej dzieciaków twojego pokroju.

Hakuoh
11-08-2006, 14:02
Zgadzam sie z Druidkiem12. Rookstayerzy maja pomagac slabszym, dawac im itemy, pomagac w questach, etc. Ja zawsze caly loot wyrzucam na ziemie by inni mieli ( chyba ze jest to co spada rzadko lub food bo zjadam). Dlaczego niektorzy sa noobami i trapuja?!? Po co tak sie meczyc z tymi life fluidami, czekaniem?!? Zeby miec satysfakcje, ze sie kogos zabilo???X(
Jak tak mówisz to sam pomagaj a nie czepiasz się innych. Albo sie expi, albo sie kolekcjonuje rzadkości, albo trapuje albo to albo tamto albo jeszcze sram to.

Awer Redeye
11-08-2006, 14:15
A ja jestem za trapowaniem:
a) pierdo**nych złodziej
b) oszustów
c) wkurzających n00bó
Będe trapował tylko tych którzy będa mieli coś z listy up.

Lood
11-08-2006, 14:55
Jesus, rookstayer to niejestest żaden palladyn, to czy pomaga, czy okrada, czy okrada innych rookstyerow z expa to jego wybór :fool: Gdzie i kto powiedział że roosktayer to człowiek miłosierdźa? Szlag mnie trafia jak słysze "Rookstayer to człowiek który pomaga innym na rooku uczy ich grać daje im itemy etc." Oczywiście przeważnie tak mówią ci co mają rookstayerów gdzieś tylko mają se 30 lvl druida na mainie. -.- Ale zdażają się także rookstayerzy z innej planety... (min. Michaelo)

DI END

Michaello
11-08-2006, 15:00
Sorry ze napisalem musza. Moglem napisac mysle, ze powinni pomgac slabszym.
Dlatego wywalam itemy bo po co mi na rooku kasa etc.? Nie zbieram jej. A jakbym mial przez te itemy na sell 0 cap i by za mino trafil sie poison dagger to i bym jakos nie wzial, nawet po tych 10 sekundach to co by bylo? I napisalem: MYSLE, ze tlko nooby trapuja. Jak cie urazilem to przepraszam.Moge chyba wywalac kase prawda? Kolekcjonuje tylko wisienki, platynki etc. I nie nazywaj mnie noobem tylko dlatego, ze nie trapuje tak jak ty.

Xadi
11-08-2006, 15:04
ja trapuje każdego kogo popadnie i mnie to nie obchodiz czy to oszust, złodziej czy nOOb... trapuje i koniec... może i nie jestem sprawiedliwy ale to jest wspuczesna tibia.
nie trapuje tylko kumpli i ziomów;) którzy mi pomogli ...

Hakuoh
11-08-2006, 15:08
... trapuje i końec ...Polska schodzi na psy że tak powiem.
Sorka za offtopic ale nie mam juz nic do powiedzenia co do tematu.

Tom The Tanner
11-08-2006, 15:11
Bierzemy taką sytuację: stoje na Minohell obok piecyka pelno tu skrzyn i krzesel, przechodzi po nich jakiś gracz i teraz:

---------------------
a) Vialix: zostaw jest moj
Player: <glucha cisza dalej wali> lub przeklina lub noobuje lub próbuje trapnąć

Bezwłocznie przesuwam go na ukos kratkę wyżej wchodzę za skrzynkę minos przerzuca sie na nooba a noob jka to noob myśli że przesunie mnie kratkę dalej na krzesło. Po niecałej minucie pada i umyślnie rozwalam jakieś viking helmety, jackety itp xD po całym minohell albo wrzucam do kosza.
---------------------
b)Vialix: zostaw jest mój
Player: OK, food?

Pozwalam mu atakować minosa i dziele sie lootem wzamian za food\lf które mi dał.
----------------------
c)Vialix: zostaw jest mój
Player: <odchodzi>

Heh, kogo mam trapnąć? :D
---------------------

Ale głównie trapuje ludzi z mojej i kolegów czarnej listy: http://www.balanced.prv.pl/pl/001/011/001/ podaje wam ją bo gdyby ktoś trapnął osobę z tej listy i ta osoba pytałaby się ''dlaczego'' to macie powód :]

Xadi
11-08-2006, 15:12
sorry ale mam dysa:o .... zaraz to zmienie:(

Pavel Ches
11-08-2006, 15:17
Ja zawsze caly loot wyrzucam na ziemie by inni mieli
Gratz glupoty. Poison daggera tez wyrzucisz?
Czytanie ze zrozumienie czy czytanie tego co się tylko chce przeczytać? Przecież dalej napisał:
[...] ( chyba ze jest to co spada rzadko lub food bo zjadam). [...]

Zeby miec satysfakcje ze dzieki mnie gra w tibie mniej dzieciaków twojego pokroju.
Nie sądze, aby takie "elementy" rezygnowały z gry (może na dzień, dwa). Wręcz przeciwnie podpatrzą i później zaczynają robić to samo. Niewielki procent takich rezygnuje z gry definitywnie.

Zgadzam sie z Druidkiem12. Rookstayerzy maja pomagac slabszym, dawac im itemy, pomagac w questach, etc. Ja zawsze caly loot wyrzucam na ziemie by inni mieli ( chyba ze jest to co spada rzadko lub food bo zjadam). Dlaczego niektorzy sa noobami i trapuja?!? Po co tak sie meczyc z tymi life fluidami, czekaniem?!? Zeby miec satysfakcje, ze sie kogos zabilo???
Nie mają, ale mogą. Wolny wybór gracza.

Ja sie przyznam ze staram sie trapowac glownie polakow (bo brazylijczycy sa madrzejsi i maja przewaznie life fluidy przy sobie)
Oj br często też mnie zaskakują głupotą.

Pozdro dla Pavla Ches bo widze, że to jakiś obrońca uciśnionych. [...]
Nie tyle obrońca, co mówię co sądze na ten temat, bo niektórzy to mają w oczach tylko k..... (no to co ma pewna posłanka) i na chama próbują tylko jak najwięcej ludzi powybijać, nieważne czy noob czy newbie czy wogóle jakiś gracz (Często to są gracze którym nie powiodło się na mainie i mszczą się na boga winnym nowym graczom). Ogólnie to może w końcu dojdzie do tego, że quest na carlin sworda będzie tylko dla rookstayerów, bo nikt inny żywy stamtąd nie będzie wychodził . ;)

A ja jestem za trapowaniem:
a) pierdo**nych złodziej
b) oszustów
c) wkurzających n00bó
Będe trapował tylko tych którzy będa mieli coś z listy up.
O tak takich to zapewne wypada pouczyć. Szczególnie tych pierwszych. Już nie chodzi o to, że zwiną te parę gp, bo prawdę mowiąc to mnie nie obchodzi te parę gp, ale o jakiekolwiek zachowanie się, zasady i poszanowanie drugiego gracza. No ale cóż, większość zachowuję się jak bydło. Chociaż najnowszy sytem lootowania (10 sek.) rozwiązuje ten problem złodziei lootu, ale problem złodziei expa nigdy nie będzie rozwiązany raczej.
Pamiętajcie, nie atakujcie stworka, który walczy z innym graczem (może ten przekaz dotrze do paru osób... eh... nadzieją matką głupich ;))

Pozdrawiam

Peter of Refugia
11-08-2006, 17:42
Szczerze mówiąc nawet nie wiem jak się trapuje lub urządza trapy widziałem na filmie tylko jak jacyś ludzie obstawili skrzynkami ropnięte potworki nad mino hellem i tam wpuszczali ludzi, osoby które weszły mogły się poruszać ale nie wszędzie i wkońcu padały, a tamci zgarniali loot.

A czy ktoś mi wytłumaczy jak "trapnąć" kogoś?

druidek12
11-08-2006, 17:57
@Tom~
Wg. Xadi'ego wszystkich =)
@topik (umyślnie)
Ja sam mam rookstayera więc mi nie p****yć, że jestem z kosmosu czy cuś ("u" specjalnie napisane). I ja pomadam nupkom, ale ostatnio salmonki zbieram więc mniej aktywnie.

Tom The Tanner
11-08-2006, 21:48
I ja pogadam nupkom, ale ostatnio salmonki zbieram więc mniej aktywnie.

Ostatnio zbierasz salmonki więc mniej aktywnie gadasz nupkom, o to ci chodzi? Jeśli tak to gdzie tu jest sens tzn jak nie będziesz zbierał salmonek to będziesz mógł sobie gadać z noobkami tylko jak gdzie i poco. Zauważ też że mało osób zna język noobów...

Xadi
11-08-2006, 22:06
ale przeciesz noob z noobem niemoże się dogadać więc każdy noob ma swój język...

Pavel Ches
11-08-2006, 22:22
Myślałem, że wreszcie będzie temat, w którym będzie można podyskutować na "w miarę jakimś poziomie", ale po takich wypowiedziach jak:
[...] Zauważ też że mało osób zna język noobów...
a szczególnie:
ale przeciesz noob z noobem niemoże się dogadać więc każdy noob ma swój język...
pewnie zrobi się z tego tematu jedne wielkie G. Język noobów, prawdę powiedziawszy nie ma takiego języka. Jeśli ktoś na odmienne zdanie niech poda przykład, chętnie wysłucham (a raczej przeczytam) co uważacie za "język noobów".

Tom The Tanner
11-08-2006, 22:57
pewnie zrobi się z tego tematu jedne wielkie G. Język noobów, prawdę powiedziawszy nie ma takiego języka. Jeśli ktoś na odmienne zdanie niech poda przykład, chętnie wysłucham (a raczej przeczytam) co uważacie za "język noobów".

Ahjfabh buhahaha bum bum idesy na ju impryk? jutro noob

Dziś po południu na Azurze gdy stałem na rynku. Dokłanie to bo sobie zapisałem. Powiedział to do mnie po moim ''sell chain armor, plate shield itp''. To uważam za język noobow.

Impalable
11-08-2006, 23:01
widziałem na filmie tylko jak jacyś ludzie obstawili skrzynkami ropnięte potworki nad mino hellem i tam wpuszczali ludzi, osoby które weszły mogły się poruszać ale nie wszędzie i wkońcu padały, a tamci zgarniali loot.

Moze widziales moj filmik? Podobal sie?

Pavel Ches
11-08-2006, 23:37
Dziś po południu na Azurze gdy stałem na rynku. Dokłanie to bo sobie zapisałem. Powiedział to do mnie po moim ''sell chain armor, plate shield itp''. To uważam za język noobow.

Takie coś to bym raczej uznał za "język debili". Dla mnie noob objawia się w czynach i słowach. Uważa się za "super hiper extra cool wypaśnego" gracza, który wszystko potrafi i pozjadał wszystkie rozumy, a naprawdę to dragona widział najwyżej na stronie tibia.pl w dziale potwory i wypisuję jakieś nie stworzone rzeczy wyciągnięte z kosmosu, które nadają się do kolejnego odcinka "niedowiary" ;)

Pozdrawiam

- Neo -
12-08-2006, 01:28
Cóż, nie mogę się nie zgodzić z użytkownikiem Pavel Ches.

A co do trapienia, robie to tylko naprawdę nienormalnym ludziom. Jak, np. hunce sobie na minohellu, tu podchodzi jakiś noob i zaczyna mi zabijać potwora. Wtedy taką osobe trapuję.

Pewnego razu stoję sobie w mieście, a tu do mnie podchodzi jakiś nob i mówi: "masz coś na sell???", więc ja odpowiadam - Nie. Potem zaczyna mi pisać "sell rapier!!!!!", odpowiadam "no, thanks." Coż... Ciągle za mną chodził i to powtarzał... W końcu do mnie powiedział "NOOB!!!!!!". A ja do niego - Hunted. On się śmieje i pisze "on rook??? hahahah!" - W końcu odszedł. Pewneg razu przyszedł na minohell i wykorzystałem okazje, by go trapnąć. Potem ja mu powiedziałem, że tak się śmiał, że mu hunta dałem na rooku, to masz. ;). Po tym trapie już nigdy go nie spotkałem...

druidek12
12-08-2006, 07:51
Ostatnio zbierasz salmonki więc mniej aktywnie gadasz nupkom, o to ci chodzi? Jeśli tak to gdzie tu jest sens tzn jak nie będziesz zbierał salmonek to będziesz mógł sobie gadać z noobkami tylko jak gdzie i poco. Zauważ też że mało osób zna język noobów...
no comment, idiota poprostu, nie można się jedną litere na miesiąc pomylić -.- NOOB!

Hakuoh
12-08-2006, 08:02
@up
No i?

Woojt14
12-08-2006, 09:04
Trapy ..hmm... wiem coś o tym :P Według mnie trapy sa zauwielbiam jeść bananyiste, ponieważ są jedyną jak dla mnie(mam 20 lvl chara na rooku) jedyną rozrywką i zabawą. Często są robione na drodze do mino piekła :) Dlaczego tam ? Często nooby już na 2lvl chodzą na mino hell questa, którzy są pazerni w c**j, a dobrze wiedzą, że sami se nawet z wolfami nie poradzą :P. Często chodzę tam expić i już na mojego minoska zbiera się niezła noob family. Jedynym plusem tego update jest, że loot bierze(na 10 sek.) ten kto najwiecej laczkował potworka. Reszty mówić chyba nie muszę :P Przyszłość gromady noobków jest jasna :P

Woojt14
12-08-2006, 09:06
Trapy ..hmm... wiem coś o tym :P Według mnie trapy sa zauwielbiam jeść bananyiste, ponieważ są jedyną jak dla mnie(mam 20 lvl chara na rooku) jedyną rozrywką i zabawą. Często są robione na drodze do mino piekła :) Dlaczego tam ? Często nooby już na 2lvl chodzą na mino hell questa, którzy są pazerni w c**j, a dobrze wiedzą, że sami se nawet z wolfami nie poradzą :P. Często chodzę tam expić i już na mojego minoska zbiera się niezła noob family. Jedynym plusem tego update jest, że loot bierze(na 10 sek.) ten kto najwiecej laczkował potworka. Reszty mówić chyba nie muszę :P Przyszłość gromady noobków jest jasna :P

Jarassimus
12-08-2006, 13:14
Witam.

Krótko: Trapowanie jest "be". Trapowanie jest przeciwko TR (Tibia Rules (http://www.tibia.com/community/?subtopic=tibiarules)). Noobki i złodzieje są "be". Noobstwo i złodziejstwo nie jest przeciwko TR. Jednak Rookgaard jest strefą non-PvP. Jednak, z drugiej strony, noobstwo i złodziejstwo trzeba tępić. Jednak, z trzeciej strony ;-), nikt nie może nic poradzić na noobków i złodziei.

Zatem: Trapowanie dla zabawy (jak dla mnie) jest "be". Trapowanie noobków i złodziei (jak dla mnie) nie jest "be".:->

Pozdrawiam.

PS. Tak, tak - sam też na swoim koncie mam kilka udanych trapów w mino-hell. Noobstwo i złodziejstwo trzeba tępić. :->

PS2. Co byście powiedzieli na kolejny poradnik jak trapować ludzi? Nie, no nie, żebym to ja go miał pisać, ale... może ktoś inny. :->

Ciufcia
12-08-2006, 14:58
@Topic:

Ja lubię trapować ludzi i nawet często to robię (w zasadzie to robiłem bo po tym up-date nie da się zrobić mojego ulubionego trapa;( ).
Trapuje głownie dla zabawy ale jak się jakis n00b przypląta to takżę zginie z mojej ręki B) .

@Jarassimus

Dobry pomysł z tym poradnikiem.
Myślę, że najlepiej by było gdyby napisał go:

...Vantage... ponieważ:
Ma nie małe doświadczenie w robieniu trapów o czym świadczy jego "sklejka"
zdjęć z trapów w mino hell znajdująca sie w "Albumie Rookgaardu".

lub...

...Pell... ponieważ:
Robi świetne poradniki.

lub...

Mogli połączyć swoje siły i zrobić razem ten poradnik.:evul:

Xadi
12-08-2006, 17:37
...Vantage... ponieważ:
Ma nie małe doświadczenie w robieniu trapów o czym świadczy jego "sklejka"
zdjęć z trapów w mino hell znajdująca sie w "Albumie Rookgaardu".

ej podaj mi numer strony tego albumu, bo chciałbym zobaczyc te foty.

Askaral
12-08-2006, 19:31
Ja ZAWSZE staram sie trapowac/blokowac jak tylko widze ze ktos ma ponizej polowy hp blokije kazda postacia niewazne czy Rookslayer czy postac do grania :evul:

Tom The Tanner
12-08-2006, 19:49
Ja ZAWSZE staram sie trapowac/blokowac jak tylko widze ze ktos ma ponizej polowy hp blokije kazda postacia niewazne czy Rookslayer czy postac do grania :evul:

Rookslayer to nie postać do grania? No chyba że chodziło ci o Rookstayera ale to nic niezmienia. Według ciebie rookslayer, rookstayer i postać do grania to coś innego? Rookslayer a Rookstayer to rzeczywiście coś innego. Ale postać do grania...

Ciufcia
12-08-2006, 20:26
@Xadi

Chętnie bym Ci pokazał to zdjęcieB) ale gdy przeglądałem "Album Rookgaardu"
natrafiłem na ten post a tam było "cuś" takiego:

.......http://i20.photobucket.com/albums/b238/AustinVantage/trapmino.jpg

A tak offtopic.

Jak przeglądałem "Album Rookgaardu" zauważyłem, że używasz botaX( .
Czy wiesz, że to nielegalne.

Xadi
12-08-2006, 20:50
@up
no i co że nielegalen biore to na swoją odpowiedzialność ...

wiem co jest dobre a co nie

nie potrzbuje twojego gadaniaX(

Peter of Refugia
12-08-2006, 20:59
A ktoś mi powie dokładnie jak "trapować" ? :)

Mc macio
12-08-2006, 21:06
jak checie odragowac to lepiej wejdzie juz na tego maina zrobcie ten 13 lvl i zabijajcie wszystko ci sie rusza...
bo trudno porownywac wypadniecie z ofiary zuzytego bp lf no rooku z fsem czy cru helmem na mainie. (wiem cos o tym:evul: )

Kurt Rookslayer
17-08-2006, 09:10
Oko za oko, ząb za ząb..

No i jeszcze chcialem dodac.. ja na zanerze z 1lvl znalazlem sie w bear room..Żaden rookslayer nie chciał mnie trapnąć.. Są światy na których możesz spkojnie "przemieszczac sie" na roku. A tak nawiasem..na Zanerze rookslayer z najwyzszym lvl to ***i ma 15lvl :) niema tam osob ktore maja 30lvl i sie nudza..i sobie trapuja l-lvli ;)

Screen:
http://www.icpnet.pl/~dnawrocki/hehe.jpg
Ird to ja..

BRońmy SWEj POLskości

Res Khmer
17-08-2006, 09:27
A tak nawiasem..na Zanerze rookslayer z najwyzszym lvl to ***i ma 15lvl :) niema tam osob ktore maja 30lvl i sie nudza..i sobie trapuja l-lvli ;)

Czołówka Rookstayerów na Zanerze
1 Lady Glass 33
1 Neuro'Fuzzy 33
3 Georgech 32
3 Medderin 32
3 Tocallo Herodes 32
6 Chiken on Rookgard 29
7 Xilef Cat on Rookgard 27
8 Daarknness 24
8 Langenoir 24
10 Maktek 23
10 Platinum Diamond 23
info za: www.rookstat.com/Zanera1.html

Przypuszczalnie to nie polacy a na przykład br, i grają gdy w Polsce jest noc (nie lubie trapowac br na nebuli bo zawsze exit'a dają, chociaż wypadl bronze amulet z br kiedys) lub są poprostu niekatywni jak np. Neuro'Fuzzy 33 (ostanio zalogowany pod koniec maja). Nie widnieją też na spisach polskich rookstayerów:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=79143- ranking l'lvl-i
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=48381- ranking rookstayerów

Nie widzisz żadnego 30 lvla?? 75 % z nich ma na sumieniu przynajmniej 1 trapniętego, jakoś patrząc się na moje i innych postępowanie nie wierze nam rookstayerom.

Noobostwem jest trapic 1 levelowca, chyba że to jest nOOb, osobiście nie trapnąłem nigdy tak niskiego lvl'a. A przy Bear roomie zasadniczo rzadko kto trapi, przejdz się na MINO HELL.

Kurt Rookslayer
17-08-2006, 09:48
Roka robie w dosc szybkim czase i nie zauwazylem kolesi powyzej 15lvla..sorki za wprowadzenie w blad.. =))

Res Khmer
18-08-2006, 08:27
W tym miejscu chciałbym podsumować, jakże ważną dla każdego z nas sondę. To miejsce odwiedzili zarówno nOOb'y jak i prawdziwi rookstayerzy (ze względu na moją wrodzoną skromność, zaliczam siebie do tych drugich). Uważam, że doprowadzenie nOOb'a do śmierci jest jak najbardziej dobre, bo chwasty trzeba w tibii wytępić a skoro rookgaard jest non pvp to trzeba to zmienić. I tak na koniec ponad 60 % z Was rookstayerzy trapi. Życze powodzenie w tej pracy i owocnych dedów.

Wasz Res :p

Migfulcrum
21-08-2006, 09:26
No wiec tak . Ja czasem robie trapa ale tylko tego ze skrzynkami pod drabinka kolo mino hell. No wiec:
- najlepiej robic go w 4 osoby
- idziemy na koniec labiryntu i dookola drabinki ustawiamy itemki w nastepujacy sposob od wyjscia z drabinki:
-na lewo ustawiamy zwylka skrzynke
-na dolny lewy rog pota lub korytko
-po prawej stronie drabinki skrzynke
- w dolnej prawej tez skrzynke
- 2 kratki ponizej drabinki pota lub korytko (po lewej i prawej stronie tego pota lub korytka ustawiamy skrzynki)
- teraz nalezy zasypac wszystkie skrzynki smieciami (im wiecej tym lepiej- tak zeby skrzynki i poty nie byly widoczne)
- 2 osoby powinny isc w gore lecz potem bedzie im ciezko wrocic i powinny tam siedziec do konca trapa
- 2 pozostale powinny zostac na dole i blokowac ludzi
- teraz 2 osoby ktore sa na gorze ropuja wszystkie potwory z dolu czyli 2 mino, orki i tp
(dzieki skrzynka wszystkie potwory stoja w jednym miejscu i ni eruszaja siea gdy wejdzie sie w ich zasieg mozna mocno oberwac)
-mozemy dla zachety porozrzucac jakies itemki , kase dookola dla zachety
- teraz czekamy az przyjdzie jakas ofiara, gdy zbliza sie do skrzynek idziemy za nia i gdy wejdzie w pole ataku potworow 2 osoby ktore sa na dole blokuja ja a ona nie ma prawa sie ruszyc (czas zycia :7-10sec) jesli zacznie wyrzucac smiecie ze skrzynek musimy zasypywac je kolejnymi

Impalable
21-08-2006, 10:46
@up Jak bys nie zauwazyl po updacie mozna chodzic po chestach barellach itp.
Jedynie po korytach i potach nie mozna, ale sprobuj cos na nie polozyc...

Res Khmer
21-08-2006, 11:30
@2up

zdecydowanie w ostanią cześć labiryntu radziłbym ropnąć 2 mino i maxymalnie 2 w estremalnych wypadkach 3 orki, reszta orców powinna zostać zlurowana pod samą darbinke. Jeżeli koleś wpadnie w pułapke to zarówno na piętrze gdzie dokonujemy trapa jak i niżej, jeżeli przyszła ofiara postanowiłbaby uciec zawsze bedzie bity przez zastępy wrogic stworów.

W taką pułapke nie wszedlby by nikt wystarczyłby jeden kick, a gwarantuje że tak byś się stało i ded na miejscu. Ja wole się pomęczyć, postać dłużej ale być pewien że ktoś wpadnie w pułapke. Jak najbardziej dużo chest'ów.

Mała rada na samy dole w miejscu gdzie jest quest, quest'owe skrzynki należy przykryć dużą ilością śmieci, zaczym nOOb odkopie skrzynke zostanie otoczony przez kilka mino, a to jest bardzo nie przyjemne dla ofiary :evul:

Tak czekam kiedy ktoś postanowi mnie trapnąć, skutecznie, bo jak narazie kilka razy próbowano mnie przyskrzynić na mino hell. Ciekawe czy Sunrise trapnął kogoś albo Rookguardian de'bove tj. nasz forumowy Instynkt. Może ktoś wie o tym??

Fpitolony w sprawe
21-08-2006, 11:44
Res Khmer, Res Bulba na Nebuli to ty? :P tez gram - Thrral of Nebula ^^
o jak milo :D, dzieks

Res Khmer
21-08-2006, 12:33
Res Khmer, Res Bulba na Nebuli to ty? :P tez gram - Thrral of Nebula ^^

heh, naturalnie ja, nawet zapraszam do gildii Lords of Brightnes, inve dałem. Odezwałbym się ale w pracy jestem do 16.

Migfulcrum
21-08-2006, 18:06
@up Jak bys nie zauwazyl po updacie mozna chodzic po chestach barellach itp.
Jedynie po korytach i potach nie mozna, ale sprobuj cos na nie polozyc...

WLASNIE PISZE ZE TRZEBA OFIARE ZABLOKOWAC KORYTEM ALBO POTEM I NA KORYTO MOZNA RZUCAC RZECZY NO CHYBA ZE SIE MYLE ALE PAMIETAM JAK ROBILEM JUZ TEGO TRAPA Z KORYTEM A JAK SIE NIE DA RADZE ZROBIC JAK RES 3 UP

Vamaxan
31-08-2006, 09:45
Jak trapuje w pojedynke to najlepiej mi to wychodzi w bear romie gdy ofiara idzie do drzwi i goni ją mino zasuwam kamień podstawiam skrzynki tak aby ofiara nie mogła przesunąć ani mnie ani mino...:)

munchlax27
01-09-2006, 21:26
Polakom gratulujemy n00bów 8o B) ;)

Res Khmer : większego n00ba nie widziałem ;) , zobaczymy kiedy CIEBIE trapną ;)

Trapowanie jest złe X(
I bardzo dziecinne :baby:

Gdybym grał na twoim świecie zrobiłbym na ciebie wyprawe z kumplami , aby cię trapnąć :p

Ktoś powiedział , że trapowanie trto jak pk . To zdanie bvardzo mnie wnerwiło X( . Bo przed PK można uciec , a przed trapem nie doświadczony gracz nie ucieknie X(

Trzeba zrozumeić że traping nie jest mile widziany przez graczy ;)

Alessandro Del Piero
01-09-2006, 22:00
@up

Mówisz, że przed trapem niedoświadczony gracz nie ucieknie, a przed PK ucieknie tak? Jeśli PK jest doświadczony to zapewniam, że mało doświadczony gracz nie ma większych szans (chyba, że skądś pojawi sie pomoc ;) ).

Trzeba zrozumeić że traping nie jest mile widziany przez graczy

A PK są mile widziani? A lurerzy? A n00by kradnące loota?

W tibi jest sporo niemile widzianych żeczy, ale nic na to nie poradzisz.

Migfulcrum
16-10-2006, 18:31
lol
myslicie ze tak latwo trapnac rookstayera?
mnie juz prubowali to rozwalalem solo po 4 mino
powod jest taki ze rookstayerzy czesto nosza duzo life fluidow i honey flowerow

Antykwaczor_z_Calmery
16-10-2006, 18:38
@up
I dlatego odświeżyłeś temat, żeby się tym pochwalić?

Kaniek
17-10-2006, 00:15
Ehh istnieją jeszcze takie wersje trapow które mogły by ubić rookstayera ;)

Yallah
17-10-2006, 00:27
Wstyd przyznac ale sam wpadlem w taki trap na 36lvl. Bylo to dla mnie swego rodzaju zaskoczeniem jak i upokorzeniem. Zaskoczenie nie dlatego, ze wpadlem w trapa, lecz dlatego ze zostalem trapniety przez mojego kolege z gildii (coz Danubia to Danubia). Upokorzony dlatego, ze film z tym trapem zostal zamieszczony na jednym z popularnych forum;/

Y'all.

Fire glutek
17-10-2006, 09:30
Ja swoim rookstayerem mialem dwa trapy w zyciu raz to na minotaurze ale oczywiscie go ubilem, a drugi troche gorszy bo az 2 minotaury ale jakos sie tak udalo ze ten co mnie bloknol potem sam byl blokniety natych samych mino, bylem wkurzuony i nie odpuscilem B)

Kaniek
18-10-2006, 17:53
Ja ogólnie jestem przyjazny wobec rookstayerów więc próby trapa nie miałem na sobie ale innych ludzi nie rookstayerow to owszem :D

Xadi
18-10-2006, 19:56
trapniecie rookstayer jest możliwe ale bardzo trudne i wyczerpujące...

Kshaq mi mówił że Mysza (rookstayer z Malvery)
trapną (br) rookstayer na 24 lvl...

sam nawed trapnołem kilka rookstayerów na 9 i 10 lvl'ach

Michaello
18-10-2006, 20:17
Ja teraz czasami jak jestem wkurzony na noobow co rzucaja itemy na zwloki potwora to ich trapuje ;)
Nie trzeba sie za wiele trudzic ;p

Dark Alphadron
19-10-2006, 14:11
Trap jak trap. Ostatnio, jak mnie ktoś porządnie wk**wi to go trapuję, ale ogólnie staram się unikać statusu "Mordercy Rooka". Na sobie doświadczyłem próbę trapa, ale niedoszły morderca nie pomyślał, że noszę przy sobie Honey Flowery i Life Fluidy. W takim wypadku wystarczyło się odgrodzić od mino i tępić pojedynczo. Inna sprawa, że jak delikwent ten chciał mi podebrać kwiatek, to nie mogłem oprzeć się pokusie trapa. Od tej pory na moim Deposit Characterze znajduje się Copper Shield, radośnie czekający na mojego kolegę. :P

Kasiorzyca
08-11-2006, 15:04
Ja osobiście staram się nie trapować... no ale jak expie a jakiś baran wejdzie mi np. do mino hell i mi przeszkadza, albo jeszcze gorzej próbóje MNIE trapować no to wybaczcie, ale nie będę się z nim przecież szarpać :)

Don Chichot
08-11-2006, 15:51
Ja trapuje tylko w skrajnych przypadkach, bo staram sie o dobrą opinie, ale jak przychodzi na mino hell stadko 2 lvli i najpierw mnie wyzywaja od nooba ze zostaje na rooku, potem proszą o pomoc, a kiedy im juz pomagam to mnie trapują, to nie wytrzymuje i ich pokoleji zapraszam na katana quest :P

Res Khmer
13-11-2006, 13:40
Co do zabijania kumpli po fachu.
Konkurencje trzeba bezwzględnie tępić na każdym poziomie swojego rookżycia.

Lukasz(R)
13-11-2006, 20:04
trapowanie na rooku ... hmmm .... nnie ma nic bardziej rozluzniajacego i przyjemnego XD moze i to jest "noobowskie" ale na pewno tez przyjemne :]

pozdrawiam wszystkich ktorzy padli z mojej winy (mojego rookstayera "Xenodi" na lucerze) :]

EDIT:
mowa oczywiscie o tych ktorzy padli na rooku :}

Patton
25-10-2007, 15:08
Trapowanie jest nie w porzadku!X( Kazdy ma prawo do expienia! Jakim prawem wy cholerni rookstayerzy przywlaszczacie sobie expowiska?!8o Nooba sie ignoruje.