Pokaż pełną wersje : Blacklists II
Dzięki Waszym sugestiom oraz wysiłkom Pregusia, udało nam się całkowicie przebudować nasz system Blacklist (http://bl.tibia.pl).
Najważniejsze zmiany to:
1. Wielojęzykowość (na razie można pisać w języku polskim, cały interface będzie dostępny w języku polskim za parę dni)
2. System rejestracji (nie potrzeba już maila, a do przypomnienia hasła wygeneruje się specjalny klucz)
3. System moderacji, przy każdym raporcie (na samej górze), widnieje informacja czy raport został już zatwierdzony przez moderatora. W ten sposób każdy raport zostanie przejrzany a te, które nie są wystarczająco mocno potwierdzone, będą usuwane.
4. Gracze, którzy będą dodawali dobre raporty, mogą stać się zaufanymi. Wtedy ich raporty, będą od razu zatwierdzone.
5. System moderatorów, do każdego świata będzie przyporządkowany osobny moderator z tego świata. O rekrutacji na te stanowiska, napiszemy za parę dni (jeśli będzie to konieczne).
Ważna informacją jest również to, że musieliśmy usnąć całą bazę poprzednich wpisów. Zmieniła się też forma przepisywania kodów. Teraz kod należy wpisywać w tej formie: [[kod z obrazka]].
Dla przypomnienia adres to: bl.tibia.pl (http://bl.tibia.pl).
Informuję również o tym, że informacje na Tibia.pl są sukcesywnie aktualizowane. Nie mówimy o tym w newsach, ponieważ co dzień dodawana jest jakaś nowa zmiana. Dla niedowiarków dodam, że właśnie wgraliśmy nową mapę świata (http://www.tibia.pl/map_tibia.php).
Tom The Tanner
11-08-2006, 14:52
Nie udało się wysłać wiadomości!
Co jest? Na ten numer nieda sie nic wysłać? Do innych moge 0.o
Co jest? Na ten numer nieda sie nic wysłać? Do innych moge 0.o
nie bardzo wiem o co ci chodzi? Pisz tak aby osoba, ktora nie jest Toba, ktora nie zna sytuacji mogla sie dowiedziec jak i przede wszystkim w czym moze Ci pomoc.
fajnie ze beda zaufani gracze a zreszto mi sie cos z tym zchrzanilo i nie moglem dodawac moze teraz bede mogl
Fan of Slip and SOAD
11-08-2006, 15:01
Brawo, brawo za blackliste i mapke.. :) szkoda tylko, że nie poprawiliscie rzeczy z jeszcze poprzedniego update :(
Tom The Tanner
11-08-2006, 15:17
nie bardzo wiem o co ci chodzi? Pisz tak aby osoba, ktora nie jest Toba, ktora nie zna sytuacji mogla sie dowiedziec jak i przede wszystkim w czym moze Ci pomoc.
Wysyłam SMS pod wskazany nr (chodzi o konkurs SMS) i wyświetla mi się komunikat ''nie można wysłać wiadomości''. Przed aktualizacjami mogłem wysyłać SMS. Nie jest to wina mojego telefonu bo do innych moge wysyłać SMS i dzwonić.
EDIT:
@down
Sry, myślałem że ma to związaek z uaktualnieniem, widać że niepotrafię czytać ze zrozumieniem.
1. czemu piszesz tutaj a nie na
[email protected]
2. sms.tibia.pl nie byl updatowany i z tym nie ma zwiazku
3. to ze nie mozesz wyslac to nie nasza wina tylko Twojego Telefonu/Opertatora
MasterGos
11-08-2006, 15:38
Do cholery....!!!!
wpisuje nick hasło kod z obrazka do profilu na tibia.com w formacie [[...]] i w bl poniżej bez [[...]].
I co chwila "Rewrite code from the picture". Ku.... Już wyprubowałem wszystkie kombinacje z tym je.. kodem i pisac małe duże litery i z [[...]] i k... nic to samo
Help me -.-
mAdRiDiStA
11-08-2006, 15:53
Ja to samo co up, nie mogę załozyc konta :(
wszystko ma byc z malej litery a jakie macie nicki postaci ?
o.0 moze tym racem bedzie cacy bo ostatnio to byla kiszka :xxxD
DaniaStone
11-08-2006, 16:03
Dziwi mnie tylko na tej nowej mapie kolo kazzo na morzu w <<< strone jest
GMs Isle... Hmm A wiec, zeby tam sie dostac trzeba miec GMa :>.
Pewnie niespotykane itemki tam na ziemi leza... Sov plz :D
@MasterGos niejestes sam ja mam tosamo ^^ znow mi niedziala -.-
Mateusz Mati
11-08-2006, 17:15
No brawo za nową mape bo tylko na to czekałem i długo nie czekałem :)
no nareszcie wprowadziliscie te zmiany
A moim zdaniem ten projekt sie nie uda
Zalgadis
11-08-2006, 17:34
Według mnie blacklist jest b. dobrym pomysłem dzięki temu będzie wiadomo z kim nieiśćn ahunta albo coś takiego :]
MasterGos
11-08-2006, 20:14
wszystko ma byc z malej litery a jakie macie nicki postaci ?
Mastergos
Ale ja się chyba podaje... marnuje czasy... prubowałem pisać kod z małych liter i to samo... Dosłownie jak by wogóle nie dało się zarejestrować... ;(
Mastergos
Ale ja się chyba podaje... marnuje czasy... prubowałem pisać kod z małych liter i to samo... Dosłownie jak by wogóle nie dało się zarejestrować... ;(A skopiowałeś kod z obrazka do komentarza postaci? Najpierw należy do wpisać w komentarzu, a następnie przepisać w tym polu i dopiero dać "register".
Przykład:
1. Na obrazku widzę kod "hapd".
2. W komentarzu postaci wpisuję [[hapd]].
3. Przepisuję z obrazka do pola "hapd".
4. Klikam register
Po tych czynnościach można już usunąć z komentarza [[hapd]].
@Down
A Liberty Bay i archipelagu nowych wysp to nie zauważyłeś? oO
@2x Down
Ja się zarejestrowałem bez problemu, więc to dziwne. W poprzedniej wersji blacklist najczęsciej popełnianym błędem było właśnie nie wpisanie na tibia.com w komentarzu kodu, bądź też nie podawanie nicku postaci, a jakiegoś wymyślonego loginu.
zastrzelcie mnie ale w tej "nowej" mapie świata nie widze nic nowego, Black list ta no fajny bajer tylko po co? że co mam unikać tych kolesi ciągle wpisując ich niki, mam od nich nic nie kupować? czy co? Dobra wiem maruda ze mnie pewnie skoro takie coś zostało stworzone to jest potrzebne, Tibia.pl ciągle sie rozwija, coraz to nowe opcje są dostępne a pomyśleć że kiedyś to była strona na której tylko dało sie dowiedzieć ile defa i ma Crown shield, najlepszego zespołowi tworzącemu
MasterGos
11-08-2006, 21:55
A skopiowałeś kod z obrazka do komentarza postaci?
Odp:
Do cholery....!!!!
wpisuje nick hasło kod z obrazka do profilu na tibia.com w formacie [[...]] i w bl poniżej bez [[...]].
I co chwila "Rewrite code from the picture".
Najpierw należy do wpisać w komentarzu, a następnie przepisać w tym polu i dopiero dać "register".
Nadal to samo... Zupełnie tak jak bym źle przepisał kod z obrazka ale to jest niemożliwe bo mozna sie pomylic 1... 2.. razy ale nie 20!!!
pregusia
11-08-2006, 22:47
Odp:
Nadal to samo... Zupełnie tak jak bym źle przepisał kod z obrazka ale to jest niemożliwe bo mozna sie pomylic 1... 2.. razy ale nie 20!!!
A masz włączoną obsługe cookies ?
Yoda Man
11-08-2006, 22:50
@2up
Umnie to samo :/
Adow Adan
11-08-2006, 23:05
"Your character level is too low, it must be at least 20"
LOl. czyli BL jest tylko ponad 20 lvl??
MasterGos
11-08-2006, 23:07
Thx pregusia
Dzieki twojemu postwi zamjast IE użyłem Firefoxa i teraz się udało.
co do
A masz włączoną obsługe cookies ?
Nie wiem nie konfigurowałem IE po instalcji windows więc w 90% działam na ustawieniach domyslnych dla IE ale obsługa ciasteczek jest chyba wlączona może to wina Prywatności w IE ma ustawione na średnie i to może blokowało ciasteczka... ale ja się nieznam...
IE sux ale i tak tego używam(lol)
pregusia
11-08-2006, 23:21
Thx pregusia
Dzieki twojemu postwi zamjast IE użyłem Firefoxa i teraz się udało.
co do
Nie wiem nie konfigurowałem IE po instalcji windows więc w 90% działam na ustawieniach domyslnych dla IE ale obsługa ciasteczek jest chyba wlączona może to wina Prywatności w IE ma ustawione na średnie i to może blokowało ciasteczka... ale ja się nieznam...
IE sux ale i tak tego używam(lol)
Hehe... nie ma za co :p
BTW. lepiej uzywac FF niz IE - bezpieczniejsze.
Drazorr Z Guardii
12-08-2006, 12:15
Cześć
Chcialem wam wszstkim powiedziec ze BYLE kto moze dodac kogo che na black liset... i to jest daremne
ktos mi powie ze jestem glupi.. to oki od razu z nim na BLACK liste
NIEWIEM CZEmu nie moge sie zalogowac na black liste
ale chciałek kazdemu powiedziec ZE ta osoba ktora o mni enapisala to co napisala... Kłamie
kłamie
i jeszce raz kłamie
MIAŁEM HAKA !
i z czego mam oddac te jeb... 13k ?
NARA X( X( X( X( X( X( X( X(
POWINIEN BYĆ DODAWANY DOWOW
NAPRZYKŁAD SRECN !! aby to co pisza gracze bylo prawdziwe a nie fikcja
chlopie widac ze czytac nie umiesz, jesli nie bedzie dowodu w postaci screena, zgloszenie nie bedzie akceptowane przez moderatorow, (czyli nie bedzie mialo napisu, ze zostalo przyjete), przewaznie takie zgloszenia beda kasowane.
Zdechly kret kanalowy
12-08-2006, 22:21
Wkoncu ktos zrobi pozadek w tym refugianiskim getta
Master Mind
13-08-2006, 13:32
@Drazorr Z Guardii - nie pluj na monitor :)
@bl - Hmm, caly czas sie zastanawiam i niemoge dociec sensu tej Black List'y.
Nie można kwestionować tego czy gracz jest zaufany czy nie ,jezeli raportuje go jakis 12 level który zapewne nie jest zaufany, a jego ss "on ukradł mi bp torch" nie jest nic wart bo przecierz nie zrobi ssa jak ktos mu kradnie ten bp ,nie ?
Niewiem czy te bl ma jakies reguły ,ale w Tibia Rules nie jest napisane że nie wolno kraść ani wyzywać od noobow a juz napewno że nie można zabijać bez powodu.
_*FunMN*_
13-08-2006, 14:47
Pff bez sensu, próbowałem wszystkiego, nie da rady sie rejestrnąć, wszystkie kombinacje, robiłem tak jak pisaliście i zero.
Ja rowniez nie rozumiem sensu tej black listy... chcecie stworzyc swoje wlasne prawo i scigac tych ktorzy sa na tej liscie? przeciez taki dowod na ss ze ktos np. kradnie mi baga bardzo latwo podrobic, krzykne "hey its mine" i rzuce przed niego baga zrobie ssa zanim ten ktos w ogole cos zdarzy napisac i dam to na black liste i juz gosc jest na celowniku tak? Bzdura.
I jak narazie to widze tam takie akcje jak huntowanie 9lv przez 25lv bo tamten mu slima zabil czy cos... no dla mnie to jest brainless tak samo jak ta cala black lista.. ale coz... ja tu nawet nie sprzatam.
E tam dużo osób nie napisze, bo się rejestrować nie da... przynajmniej ja nie potrafię a już pół godziny siedze i wpisuje te durne hasło do comentu w tibia.com ze znacznikiem code bez i wogóle ze wszystkim i nic się nie da...
Sory panowie ;] zapomnialem napisać aby używać tylko małych liter.
Interfejs Blacklist (http://bl.tibia.pl) jest juz dostepny w języku polskim
aby zmienic jezyk nalezy kliknac na Polska flage w gornym rogu ekranu bl.tibia.pl (http://bl.tibia.pl)
Colo_2006
18-08-2006, 22:00
to jest do scigania frajerów którzy nie przestrzegają zasad tibii
KrzysiuS
18-08-2006, 22:15
Interfejs Blacklist (http://bl.tibia.pl) jest juz dostepny w języku polskim
aby zmienic jezyk nalezy kliknac na Polska flage w gornym rogu ekranu bl.tibia.pl (http://bl.tibia.pl)
Coś chyba jest nie tak z "kategoriami zdarzeń" kiedy używamy polskiego interfejsu - przy dodawaniu jest tylko "poziom 1,2" itd, a przy przeglądaniu zgłoszeń wcale go nie widać.
PS. Jeszcze coś:
Na stronie głównej - "Karzdy moderowany Swiat jest pokazywany na osobnej stronie."
Przy przeglądaniu zgłoszeń - "( Uwarzaj na strony hackerow ! )"
(Wiem, czepiam się ;) )
zrobi sie ;], bledy ort. porpawilem
Chcialbym sie dowiedziec, czy raporty nadyslane na bl.tibia.pl sa zaprobowane na zasadzie loterii, wrozenia z fusow, czy moze poprostu po znajomosci?
Taka mala drobna sugestia, ktora moze napewno wplynie na poprawe wizerunku blacklisty: niech osoba, ktora akceptuje wpisy bedzie bezstronna i znajaca sie dobrze na rzeczy.
Jak mozna dodawac Noobow do bl ?
Bo jest jeden taki pierdolony NOOB Akark Nogor !
z tego co zauwazylam to moderator Elfy Dummy od czarnej listy dla Refugi dodaje tylko i wylacznie chyba osoby ktore jej podpadly, albo po znajomosci..reszty nie akceptuje.Natomiast dowody tego, ze osoby dodane przez Elfy Dumny sa winne tego co zrobily..nie koniecznie musza byc prawdziwe..
jak do tej pory widzialam , ze duzo osob zglaszalo jakies osoby i wszystkie, prawie wszystkie zostaly niezaakceptowane przez moderatora..lista wyglada smiesznie..
A czy jest mozliwosc dotarcia do moderatorow poszczegolnych list? Chodzi mi o Harmonie :-)
Witam!
Trzeba koniecznie coś zrobić w sprawie działu Refugii. Elfy Dummy, który jest tamtejszym modkiem jest prawdopodobnie na urlopie. Oznacza to, że doniesienia składane przez graczy nie mogą być potwierdzone przez moderatora, co za tym idzie znikają po jakimś czasie. Bl na Refugii nie może przez to prawidłowo funkcjonować;( Wnoszę o tymczasową zmianę moderatora w dziale Refugii.
Posdraviam!
Kurcze, ja też różnie próbuję i nie mogę się zarejestrować...Pół dnia straciłam przez jakiegoś noobka w tibii, a teraz stracę (teoretycznie też przez niego) wieczór, próbując wpisać go na bl....
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.