PDA

Pokaż pełną wersje : Paladyn czy Knight ???

Stron : [1] 2

Para
14-08-2004, 23:16
Mam maly problem dotychczas gralem tylko socererem. A teraz powstaly nowe serwery i mam problem z wyborem profesj wacham sie miedzy knightem a paladynem co mi radzice??? prosze pomuzcie :p

slawski
14-08-2004, 23:21
JA osobiście wole paladynów;p.
Ja ci proponuje grac palem(tylko żebyś na mnie później nie wyklinał), nie różni sie bardzo od sorca(zamiast hmm'ami wali bełtami;p).
Ostatecznie i tak Ty zdecydujesz;p.

rockman
14-08-2004, 23:51
Knight:
plusy:
dużo life, duzy cap, exori :P
minusy:
walka w zwarciu, duzo many potrzeba na kazdy mlvl

Palladyn:
plusy:
walka na dystans, szybko lecą skille, może sam sobie robis hmm, strzały i jak masz pacca to bolty i power bolty
minusy:
na początku strzały troche duzo capa zabierają, jak ma łuk albo kusze to nie moze uzywac tarczy.

Osobiście śmiem twierdzić że pallek jest lepszy ale to kwestia gustu, a i tak wybór należy do Ciebie.

Axoh
15-08-2004, 00:26
Pozwole sobie rozszerzyc liste + i - tych pofesji.
Knight :
+duzo hp
+duzo cap
+exori
+przezyje lag i freez raczej
+duzo zlota
+szybki exp po nabiciu odpowiednich skilli i zakupie dobrego eq

-malo many
-wolny exp na pozcatku gry
-dlugi czas treningu i dlyugi zas spalania many na mlvl
-malo przydatny w wojnach i ogolnei walkach
-malo czarow

Pall:
+walka z dystansu
+SD
+szybkie awanse w mlvl
+szybki exp na poczatku rozgrywki
+szybki dostep do UHow
+spora ilosc czarow
+swietny podczas wojen i walk
+exura vita

-malo cap
-freez / lag = dead
-w miare nabijania poziomow zwalnia z expieniem
-malo zlota

Narazie tyle przychodzi mi do glowy, jesli cos waznego mi sie przypomni nei omieszkam napisac.

Grafficiarz
15-08-2004, 10:56
Z paladynem podobnie jak z knightem, tak czy siek najpierw musisz nabic odpowiedznie skile.

Moje zdanie:
Ja osobiscie wole paladynow (po odpowiednim wytrenowaniu) gra nim to wiele radosci. :king:

Potforek
15-08-2004, 11:13
Dzieki Grafficiarz przekonales mnie do gry palkiem. 8o

Para
15-08-2004, 12:02
:) chyba macie racje najprawdopodobniej bede gral palem :lucznik: .
Ale mam jeszcze jedno pytnko jest sobie knight 20 lev i pall 20 lev obydwoje bez uhow ktory wygra ???? (pall ma 100 strzal) Piszcie swoje opinie a bede wynagradzal notami z gory dziekuje.

Dr. Warrior
15-08-2004, 12:21
Oczywiscie ze wygra Paladyn, Knight nie zdązy dobiec do palla bo w czasie drogi zaliczy deada. Ja moim palladynem 9lvl 37/23 zabilem 13 Knighta.

Dr. Warrior
15-08-2004, 12:23
Oczywiscie ze wygra Paladyn, Knight nie zdązy dobiec do palla bo w czasie drogi zaliczy deada. Ja moim palladynem 9lvl 37/23 zabilem 13 Knighta.

P.S Prosze o mały "+" do reputacji:)

Para
15-08-2004, 12:43
:) Przekonaliscie mnie gram palem WIELKIE DZIEKI za rady

PS.Kidey otwieraja Aurea nie dla pacow???

PALADYN WINS :lucznik:

behama
15-08-2004, 12:52

wzruszajace wedlug mnie dosaniesz minus wiesz czemu ?? bo robisz double posty zamiast zedytowac jeden papa

Grafficiarz
15-08-2004, 13:39
No widzisz wszystko sie wyjasnilo.

Temat do zamkniecia.

:baby: :baby: :baby:

Afinor
15-08-2004, 17:33
Ja moim pallym wygrywam z knightem 26lvl bez wiekszych problemow:P Knight ma skile 65/63 26lvl Ja palladyn 68/51 23lvl

Zbrodniciel
15-08-2004, 19:13
Ja knight 11lvl (stara postać) i kumpel palek 12lvl rozwaliliśmy knighta na 22lvl 8o !!

Behemut
15-08-2004, 22:27
Na duzej przestrzeni np poza miastem knight nie mial by najmniejszych szans, ale np w pomieszczeniu 2 na 2 to moglo by byc gorzej z palladynem.

Adash
16-08-2004, 11:00
Pozwole sobie rozszerzyc liste + i - tych pofesji.
Knight :
+duzo hp
+duzo cap
+exori
+przezyje lag i freez raczej
+duzo zlota
+szybki exp po nabiciu odpowiednich skilli i zakupie dobrego eq

-malo many
-wolny exp na pozcatku gry
-dlugi czas treningu i dlyugi zas spalania many na mlvl
-malo przydatny w wojnach i ogolnei walkach
-malo czarow

hmm a czemu to rycek nie przydaje sie na wojnach? Wedlug mnie wlasnie palek sie mniej przydaje. Podejdzie taki rycek do pala i juz pal dostaje ostre baty. Pozatym rycek moze tez sie rzucic na sorca a, ze sorc ma malo zycia to bedzie musial czas marnowac na uhanie sie a nie na sdekowanie. A na wojnach jesli sie leje powiedzmy 8na8 obok siebie to sorc nie bedzie przeciez walil ue bo moze kropnac jakiegos swojego.

Bo najwyrazniej knight byl n00bem. Ja raz widzialem sytulacje jak 8 rycek zabil 15 pala. Pozatym jak mniej wiecej tak samo doswiadczony palek na 30 lvl i rycek na 30 lvl i bede mieli proporcjonalne skille do siebie i beda mieli tyle samo uhow to padnie pal. Rycek bedzie dostawal ciosy po ok 30-50. Gdy pal jest w ruchu nie strzela co ture, a wiec rycek tych ciosow za duzo dostawac nie bedzie. Powiedzmy palek popelni jakis blad na nawrocie albo cos i ryc go dopada. No to mozna juz powiedziec, ze po pallu. Pal bedzie dostawal ciosy ok. 40-70. Ma mniej zycia skoncza mu sie uhy i bajbaj pallek.

Revajer
16-08-2004, 11:10
Zgadzam sie!
Rycek jak dopadnie palla, to poprostu go przeora!!!!
Wystarczy zeby go dogonil, albo zlapal na zakrecie!!
po prosty Rycerzyki wymiataja!!!

Warrior of ksamat
19-08-2004, 11:43
moim zdaniem jak nie masz lagow i wczensiej grales sorcem to graj palem , ale jak masz lagi to juz lepiej knihgtem , maly lag i jestes ded :/ .

Khad
20-08-2004, 18:36
Congratz dla ludzi którzy twierzą, że knight lvl 20+ nie nosi przy sobie uh :) owszem zdarzaj sie przypadki : P ale lvl 20 knight POWINIEN mieć conajmniej 2 bp uh a co do pojedynku pall vs knight lvl 30 zaloozmy to pally niema zadnych szans. Dlaczego? pall bedzie knighta bil po 0-40 nie wiecej bo niema szans po prostu, nawet jak stałem z d lance palek 68 dist przebija raz na 3 uderzenia skill 71/70 a moje hity wchodza 40-100 :baby: pall musi nosic uh belty knight tylko uh - czasem hmm lub explo ale wtedy i tak ma sie w pierony capa i tak podsumowujacjezeli chodzi o PVP pallek niema NAJMNIJSZYCH szans z knightem nie mowie tu o pojedynkach lvl 9 vs lvl 10

Szwedar
20-08-2004, 18:43
Sam gram knightem i bardzo go polecam, jeżeli masz high level to w korytarzu taki paladin nie ma z tobą szans. A jeżeli jest duża przesteń to po prostu nie zadzieraj z paladinem ;)

Mcmario
20-08-2004, 22:39
w sumie jak by nie byŁo knightów to kto by sŁużyŁ z blokera. nie m tak ze knight jest lepszy czy inna profesja każda jest dobra jeśli ją dobrze wyćwiczysz np z sorciem musisz robic duzy magic zeby miec duze hity tak samo z druidem. A co do knighta to musisz zrobic dobre skile zeby miec duze hity knight jest dobry jeśli masz uh makera uhy za darmo :P. Hmm ale ja osobiście wole knighta :miecz: . Ale to już kwestia wŁasnego gustu i wyboru ;) .

Uhahany
20-08-2004, 22:49
PaLL ThE BeSt :lucznik: Ja tez gralem sorciem i to na dwoch serwach a teraz przezucilem sie na palla i nie zaluje=]]

Khad
20-08-2004, 23:10
@up mółbyś uzasadnić? :baby:

voolygar
20-08-2004, 23:23
ja napisze tyle (gralem pallym nie mowic ze jestem poje*** itp) pally skile bardzo malo daja!!!! jak ma luk kusze jest bez tarczy w przypadku laga death
knight :skile napeno wiecej mu daja niz palkowi ma wiekszy wybor broni , nosi tarcze w przypadku laga sa spore szans ze przezyje oczywiscie zalezy od skili stufa co go nawala itp.. ale pallym gralem i mniej wiecej kazdy lag przy czyms lepszym to death...... dokonaj wyboru sam kiedys tez myslalem ze pally jest wspanialy ale teraz wiem ze na wiekszych lvlach nie jest za dobry a na pewno gorszy od knighta . oto slowo moje reszta nalezy do ciebie

Tolo
17-09-2004, 16:00
Nie wiem jaka profesje wybrac. Lubie czary (sorc), chcialbym zeby postac miala duzo capa bo nie lubie lootbagów (knight), dobrze by bylo zeby szybko można było nabić level (pally?), nie wiem ale mnie jakos do dalszego grania motywuje lepszy sprzet a nie ilosc strzal (knight). Nie lubie tez nudnego expienia (knight & sorc na niskich levelach). Blokowanie chyba tez by mi sie nie spodobalo, ale nie wiem do konca (pally?).

Heh co ja mam wybrac? :P
Lagow nie mam, ale to nie znaczy ze musze grac palkiem ;P

Algazor
18-09-2004, 00:52
ja napisze tyle (gralem pallym nie mowic ze jestem poje*** itp) pally skile bardzo malo daja!!!! jak ma luk kusze jest bez tarczy w przypadku laga death
knight :skile napeno wiecej mu daja niz palkowi ma wiekszy wybor broni , nosi tarcze w przypadku laga sa spore szans ze przezyje oczywiscie zalezy od skili stufa co go nawala itp.. ale pallym gralem i mniej wiecej kazdy lag przy czyms lepszym to death...... dokonaj wyboru sam kiedys tez myslalem ze pally jest wspanialy ale teraz wiem ze na wiekszych lvlach nie jest za dobry a na pewno gorszy od knighta . oto slowo moje reszta nalezy do ciebie

__________________________________________________ _______________

Nic dodac, nic ujac !!! :):) Knight rulez !!

Algazor
18-09-2004, 00:55
Ja na przyklad widzialem starcie 70 lvla elite knighta (Orys) z 91 royal paladinem (Galuxu) [duel do czerwonego hp] i knight po dlugiej walce wygral.

Knight is the best !!
Sam gram knightem i nie zaluje :):P

lvl :16
skills: 48/47 (rosną)
mlvl:3 (prawie 4)

Mefisto Er
18-09-2004, 06:25
miałem paladyna lvl 35 skile 77/65 i jakoś dostałem baty od 25 knighta pomimo to ze mialem za***isty skile i super stuff...

Moim zdaniem Knight jest lepszy... Taki knight 60 lvl i mag 60 lvl bili sie pod depo, knight obrywał na mase ale mag tez nie gorzej... tyle ze magowi sie skończyły sdeki, zaczą naparzać z gfb, a knight tylko sie uhał i wkońcu zabił maga bo skończyły mu sie runy...

Chciałem jeszcze dodać że Palkiem sie fajnie gra i expi.. ale knight jest lepszy!!

Pozdrawiam
Mefisto Er

czlowiek strzala
18-09-2004, 07:26
to czy wygra knight czy pall wszystko zalezy od skilli bo moze byc najt ze skillami 40/40 na 20 lvl a moze byc knight z lepszymi skillami .... ja mam knighta na 17 lvl i skille 66/66 (niedlugo 80/80) :P i prowadzilem wyrownana walke (schodzilo tyle samo uhow) z pallem na 26 lvl (oboje mielismy lagi) jego dist to 67 albo 68

Walrock
18-09-2004, 10:43
Nie wiem czy ktoś powiedział o bardzo ważnym czynniku w walce. Owszem skille, eq, runy itp. liczą się ale... moim zdaniem najważniejsze są zdolności PvP gracza o których chyba nikt nie wspomniał.

Gremlin
20-09-2004, 00:39
Paladyn vs Knight
Czy paladyn ma szanse zabic na 30+ lvl rycerza o podobnym lvl?

Tak, jak rycerzowi skoncza sie UH albo jest AFK, w przeciwnym razie zakladajac normalne uzycie UH (nie czekanie niewiadomo po co do czerwonego skoro i tak rycerz leczy z UH max 1/3 swojego zycia na pozniejszych lvl).

Czy rycerz ma szanse zabic na 30+ lvl paladyn o podobnym lvl?
Podobnie jak wyzej szansa jest znikoma zanim sie UH skoncza, chociaz troche wieksza poniewaz paladyni czesto wyczekuja dluzej z UH bo zwykle prawie calkowicie moga sie uleczyc pojedynczym UH.

W praktyce w walkach 1 na 1 w ktorych biora udzial paladyni/rycerze wygra ten ktory ma wiecej UH, w pojedynkach rycerz vs rycerz lepiej przyniesc spiwor poniewaz chwile tam rycki beda (nawet 20-30 punktow przewagi w skillach/lvl niewiele daje jesli przeciwnik przelaczy sie na pelna obrone).

aktus
20-09-2004, 05:26
chcialbym zeby postac miala duzo capa bo nie lubie lootbagów (knight)
nie zapominaj ze knight to nie zadna super wyrabana w kosmos profesja... im tez sie konczy cap kiedys...

Vegefa Ziom
22-09-2004, 13:57
@Gremilin
Jeżeli wszystko zależy od runek to wygrywa rycy bo ma więcej capa a co sie z tym wiąże więcej capa na uhy.

Ja sam łaże z conajmniej 3 bp uhów gdziekolwiek i "bp niespodzianką"(gfb itp.) nie raz robiłem duele z pallymi i odziwo jak mnie pamięć nie myli przegrałem około 2 pojedynków, z graczami conajmniej większym o 3 lvl od mojego... Według mnie najważniejszą sprawą w pojedyku som faktycznie uhy, ale po nich liczą się skille. O to żeby palla na podobnym lvlu nie mam problemów (bohy, time ring...)

KNIGHT ROX! Rycki są lepsze KNIGHT RULES!

Adrameleka
27-09-2004, 15:15
No wiesz ja zawsze wybieram knighta i driuda do robienia UH
Knight może mieć dobre skille i bardzo szybko je zbiera dla mnie jest najlepszy
radze wybierać knighta (DLA WSZYSTKICH) może solować silne monstry
super bije i np demonki na demonki najlepiej isc knightem blokujesz i nawalasz. a sorcem walisz z sd slaby shielding malo hp i szybko dedniesz:D

K N I G H T

PacMan
27-09-2004, 16:23
Wszystko zależy od okoliczności - nie można powiedzieć że knight wygra bo ma najlepszy dostępny sprzęt : E-Plate,MLS etc. No tak ale jeśli pall ma na tyle dobre dystansf. aby przebić tarcze i pancerz bełtem,wystarczająco dużo bełtów i wyższy lvl +Boh ( chodzi o to aby był szybszy ) to knight niewiele zdziała bo pall może cały czas uciekać...i tak można spekulować...jest zbyt wiele czynników które mogą wpłynąć na przebieg walki...

Gremlin
27-09-2004, 16:51
Jezeli wszystko zalezy od runek to wygrywa rycy bo ma wiecej capa a co sie z tym wiaze wiecej capa na uhy.
Moj rycerz w pelnym pancerzu ma ~1500 oz wolnego capacity, czyli mogl by wziasc 40 Bp UH. Tyle UH na sobie mialem raz.... przenosilem je z depo do domku :)
Idac expic max co mialem to 18-20 Bp, a zwykle nosilem 1-8 BP.

radze wybierać knighta (DLA WSZYSTKICH) może solować silne monstry
super bije i np demonki na demonki najlepiej isc knightem blokujesz i nawalasz.
Ty miales kiedys jaka kolwiek postac powyzej 20 lvl?
Knightem niesamowicie trudno sie soluje potwory, taki druid/sorc jesli tylko moze wchodzic po schodach zeby uzupelnic mana na mana shield to na 40 lvl moze zabic kazdego potwora... zycze szczescia rycerzem w zabijaniu czegokolwiek ponad DL na tym lvl.

Jeszcze nie bylem z takim knightem ktory by nawalal demony w czasie blokowania, a jesli juz cos to pyka je na pelnej obronie tylko po to by shieldig obic i zeby demon sie na nim koncentrowal. Solujac demona knight bije zwykle z explosion.

Luckq
27-09-2004, 17:48
Moze by ktos powiedzial cos pozytywnego o palku, bo chyba zacznie mieć kompleksy że wybralem pala a nie knighta ;)

Stasiu
29-09-2004, 20:05
Witam! :)

Do tej sprawy nie można podchodzić tendencyjnie (nieobiektywnie, stronniczo). Chodzi mi o to, że np. "Pan/pani X gra knightem i mówi, że knight jest najlepszy", albo "Pan/pani Y gra palem i przedstawia go w samych superlatywach".

Na przewagę jednej profesji nad drugą składa się ogromna liczba czynników (Na plus dla paladyna zalicza się otwartą przestrzeń, a dla knighta zamknięte pomieszczenia). Ponadto czynniki mogą się kumulować, co powoduje, że jedna strona może powiększyć uzyskaną przewagę (Jak wyżej wspomniana otwarta przestrzeń połączona z szybkością paladyna powiększa jego przewagę. Natomiast korzystne dla knighta będą zamknięte pomieszczenia o skomplikowanej budowie, np. labirynty z dużą ilością przeszkód). I one właśnie (te wspomniane i niewspomniane czynniki) odgrywają ogromną rolę w pojedynku tych dwóch profesji. Podkreślam, że chodzi o pojedynek pomiędzy nimi.

Pragnę także zauważyć, iż każda z profesji (wychodzę tu poza temat) ma swoje plusy i minusy. Powoduje to, że następuje równowaga pomiędzy nimi i żadna nie jest lepsza od innych. Zadbali o to Cipowie, którzy tworząc tą grę stwierdzili, że jeżeli jedna profesja była by lepsza od pozostałych to wszyscy przyszli gracze wybieraliby ją. Doprowadziłoby to do faktu, że po krainach biegaliby tylko sami knighci lub paladyni. A jednak jest inaczej i można spotkać każdą profesję.

Zbliżając się do końca mojej wypowiedzi (i powracając do tematu) pragnę zaznaczyć, że gram paladynem. Jednak nie twierdzę, że jest on lepszy od khighta, ponieważ nie grałem khightem i nie jestem w stanie ich porównać. Proponuję, więc słuchać opinii tych osób, które grały obydwiema profesjami i rozwinęły je (chcę tu wyeliminować osoby, które wyszły z rooka i po pierwszym dead stwierdziły, że wybrana profesja im nie odpowiada), a także biorą pod uwagę czynniki wspomniane przeze mnie.

Mam nadzieję, że moja wypowiedź będzie kluczem do zamknięcia sprawy dotyczącej konfliktu pomiędzy wyborem profesji ;)

Senadex
29-09-2004, 21:36
Grałem już i palem i ryckiem i powiem wam że według mnie lepszy jest pal na dużych skillach jest the best teraz gram sorciem więc wybór należy do was :p .

Soul Hunter
04-10-2004, 00:12
Ja w sumie gram od zawsze sorcem, ale tak widząc po qmplach i moim best rl friend...to knight wymiata.
mam zieombla 60elite 90/89...i doopa nikt mu nie podskoczy... nosi na sobie około 20bp uh i jeżeli nie ma pz to chyba przed każdym zwieje..ostatnio się bawił z 132elite..przegrywał wiadomo, tamten tesh wypaśne skille... ale było to bardziej wyrównane niż gdyby to był pall...Sam jest w stanie pojechać palla 70lvl..jak nie więcej.

knightem się swietnie expi na low lvl a potem ze skillami rowniez na higher lvls, niezbyt ciezko sie skilluje(nie musisz stac nad myszką i podnosic speary)a cap pozwala na noszenie wiecej uh

pall fajny bo fajny na pkowanie zwlaszcza na sorcow..ale knight tesh niczego sobie.

ja proponuje knighta...

a tak nie na temat, sorc sux , na 45 master z 54mlvl gówno moge zrobic takiemu 45 elite..mój max sd to 210...a chodzom czasem lol po 129...jego uh to jakies 300 uleczy...kto nosi wiecej..on uh czy ja sd =/

Nova Rulezz
10-10-2004, 19:28
Pallas to palka na 20+ levelu knighta mozez zlozyc 30 palla. Ja se szlem i 110 lev pall we mnie walną i hit ....................1............................. ....... :baby: :baby: :baby:

Myha
16-10-2004, 21:31
W pojedynku knighta i palla. Pall nie ma szans. Jka durzo osób napisło ani pall ani knigh nie zbija sie przed koncem uchów a knight moze wziasc durzo wiecej uch i to nie tylko temu ze ma wiecej capa ale tez dla tego ze [pall musi wziasc belty a jk mu zabraknie beltow albo uhow to dead, wiec nie ma zadnych szans tak czy inaczej z knightem, a co do dogonienia to pall nie uciknie od knighta nawet na otwartym terenie(mowa oczywiscie o tych samych levelach i zeczach-boh, time ring)pall z tego co wiem przed kazdym wystrzalem z kuszy musi sie przytrzymac a knight udezra mieczem bez zatrzymania sie

damianlorek
16-10-2004, 21:42

to racja potwierdza m to ze pizze tioszek to nie prawda sory wszystkim nazywam sie lord wammpir i gram palem na novej hehheheeh

MaStEr MoRtE
18-10-2004, 16:40
Ja mam do was pytanie ludzie czy nie pomyśleliście, że ludzie też grają na servach non pvp :p i chcialbym się dowiedzieć kto jest lepszy na servach non pvp??

NeriusZ
02-11-2004, 18:21
Eckhem.Panie, panowie, i reshta z dałnowa.
Oczywiscie jokes :D No ffięc.Rycek jest śilniejshy , od pałka , moim zdaniem.Ale pałek na 15lvl i rycek na 15 lvl to porównanie do opowiadania o zającu i żółwiu.Pall pobiegnie w las , a knight pójdźie za nim a potem zza skały wyłoni siem pałek , kilka strzałkęsów i po ryckq.Ale przypuśmy że pally będxie chciał pokazac jaki on shybki , i zacznie biegac na obkoło , rycuś w końcu dojdźie i mu z miecza morde zgniecie , i zrobi sos vinegre =]

Kalen
13-11-2004, 01:15
Generalnie jest tak, Knight dopóki nie ma 4 mlvl jest nikim. Moze go zabic nawet Palek kilka lvl gorszy. Kiedy kajtek zrobi juz ten upragniony 4 mlvl to staje sie godnym przeciwnikiem dla kazdej profesji. Cięzko jest ubic Knighta który ma UHy, ma on duzo hp wiec zawsze zdazy sie Uhnac (no chyba ze bije kilka osob). Ja sam gram palkiem, nie załuje swojego wyboru, ale wiem ze w zamkniętych, malych pomieszczeniach nie mam duzych szans z rycerzem, ktory ma podobna ilosc UHow jak ja poniewaz on mnie bez tarczy bedzie walil o wiele mocniej. Natomiast na otwartym teranie ja mam przewage, bo nawet jesli mnie dogoni taki kajtek to ja mu na maksymalnym ataku i z HMMow zabiore sporo HP. Poza tym nie zapominajcie, że palek przy wstapieniu na 15 mlvl ma dostep do SDków i ogólnie mocniej wali od kajtka z runek ofensywnych z uwagi na wyzszy mlvl. To bylo by na tyle, ja wychodze z zalozenia ze każda profesja ma swoje wady i zalety, a to na kogo sie decydujemy powinno byc uwarunkowane tym jaki styl gry sprawia nam więcej przyjemnosci.

Thimburd
13-11-2004, 04:05
Mama? http://forum.tibia.pl/images/smilies/baby.gif

Jasne że knajt... to dno + metr mułu!!! Palle wymiatają!

Święty Paladyn
16-11-2004, 20:11
LOL pall to pałka ?:> kto tak napisał jest ...(nie ważne)
Pall na 15 mlvl może uzywac SD ,pozatym ...gdy idzie się na hunt Knight tylko blokuje ! lol i przewaznie nie dostaje expa -.- w tym ból a pall zawsze coś skrobnie jak Knight nie ma 4 mlvl jest stracony! :baby:

Lord Dreathan
16-11-2004, 20:42
Wiec sprawa wyglada tak:

A) Palladyn-latwiej go wytrenowac oraz szybciej mozna chodzic na lepsze potwory niz knightem ale glownym problemem jest osiagnac 15mlv chociaz jak dla mnie to bułka z masłem no ale cóż... oprocz tego Pall nie musi miec zbyt dobrego eq (P-set wystarczy w zupełności) ale za to trzeba uwaznie patrzec czy na pewno mamy utrzymany dystans poniewaz Pallek lata bez tarczy.

B)Knight-Niby ciezko wytrenowac ale jak sie zna pewne sposoby to wszystko jest ok. Na pierwszy rzut oka Knight wydaje sie fajny bo mozemy blokowac dzieki czemu jak wypadnie cos dobrego np z DL'a to my to bierzemy niestety jest jedno wielkie ALE.Knight wymaga nie tylko czasochłonnego treningu od ktorego az swira mozna dostac ale rowniez dobrego eq aby mogl expic na lepszych potworach a porzadne eq nie jest wcale tanie.

Poczatkujacemy graczowi polecam Palladyna lub Druida dla troche bardziej zaawansowanych Knighta , Maga co nie oznacza ze jedne sa lepsze od drugich

Wilq
16-11-2004, 21:42
Coz musze przyznac, ze pall the best, mam rycka, jednym slowem... kicha!
Pall se bedzie expic na spox potworkach a rcek? szkoda gadac :P

Ahleage
18-11-2004, 00:13
No to może ja się wypowiem ;p Grałem i pałkiem (41lvl 72/54 14mlvl) i knightem (30lvl 72/71 4mlvl) i musze przyznac że gra pałkiem była strasznie nudna nie dość że jedyne potworki (na moim lvl) na ktorych opłaca się expic to guardy (a wiadomo jak trudno o wolną kopalnie) to jeszcze nie można go nawet na minute afk zostawic bo nawet taki rot cie może zabić -.- , a knight raz sobie pójdzie do cyclopolis raz do kopalni albo na orki itd. Teraz gram od nowa knightem (13lvl 55/55 3mlvl) i uważam trening za ciekawszy od expienia na guardach (dziwny jestem no nie? :D) po prostu guardy mi tak już zbrzydły jak sorcom roty i dwarfy zwykłe. Wracając do PvP to knight jest duuuuuużo lepszy. Knight z gs i skillami 75/75 + sword ring może walnąc takiego pałka nawet za 100+ a pałek 50 to max co prawda pałek ma sd ale musi sie liczyć z tym że bp sd więcej to bp uh mniej a capa pałki mają mniej a do tego dochodzą jeszcze bolty które ważą dosyć sporo więc jeśli gracze są na podobnych lvl to jedyna rada dla pałka to wziąc tarcze do ręki i spadać do najbliższego pz.

Mabaxu001
23-11-2004, 20:15
Nom, ja gram 15lvl palkiem i coś mam coraz większą ochotę na knajta, bo po podsumowaniu wychodzi mi że waląc roty z łuq strzały kosztują mnie tyle że praktycznie dopłacam do interesoo :( Coraz poważniej zastanawiam się nad zrobieniem knajta, on to ma dobrze :)
Czy ktoś gra na Valorii i ma na zamianę jakiegoś 10-20lvl knajta z porządnymi skilami i niezwalonym imieniem?? Możemy się zamienić :)

Jerkov Thundersword
26-11-2004, 23:20
Myślę, że na początku lepiej opanować grę knightem, a następnie paladynem.

KOndi
27-11-2004, 08:03
Nie PorÓwnojcie Knighta A Palem W Duelah Bo Dule Zawsze Ejst Knight Vs Knight Pal Vs Pal

Yolek
13-12-2004, 19:18
Do expowania lepszy knight albo pal jak nigdy lagow nie masz.Np.Expisz na ghoulach brak neta i giniesz bo tarczy nie ma ,a knight ma szanse przezyc.Tak samo z pkowaniem lub bronieniem sie.Zalosmy pal 20lvl skille 60/60 i knight 20 lvl skille 55/55.Kto wygra??Dla mnie knight.Bo palek nie ma tarczy i musi sie zatrzymywac zeby oddac strzal,a knight spox biegnei za nim i sie uha co 20 strzal.Wkocu go dogoni i du**..Leca hity po 50-60.W koncu skoncza mu sie uhy!!Bo musi mieć boltow z 200 a to duzo wazy(no moze strzaly)...Mniej uhow!!..A i knight ma wiecej capa

Yolek
13-12-2004, 19:19
Nom, ja gram 15lvl palkiem i coś mam coraz większą ochotę na knajta, bo po podsumowaniu wychodzi mi że waląc roty z łuq strzały kosztują mnie tyle że praktycznie dopłacam do interesoo :( Coraz poważniej zastanawiam się nad zrobieniem knajta, on to ma dobrze :)
Czy ktoś gra na Valorii i ma na zamianę jakiegoś 10-20lvl knajta z porządnymi skilami i niezwalonym imieniem?? Możemy się zamienić :)
Wątpie żeby ktoś zamienił się z toba za pala na knighta :( :( :(

Yolek
13-12-2004, 19:24
To ten knight na 13lvl musiał byc nooobem.Zreszta zdozyl by podbiedz do ciebie i na 9 lvl zadko kto ma uhy i na 13 lvl(jakby gral troche z miesioc??) i kto tu by zaliczyl deada??Więc nie zmyslaj!!(A MOZE I PRAWDA?? Musial by on byc noobem a ty good eq) X( X(

Yolek
13-12-2004, 19:27
Ale mam jeszcze jedno pytnko jest sobie knight 20 lev i pall 20 lev obydwoje bez uhow ktory wygra ???? (pall ma 100 strzal) Piszcie swoje opinie a bede wynagradzal notami z gory dziekuje.
Hmm....Zadko na 20 lvl ktos jest bez uhow :D Zalezy od odleglosci jak pal sie znajduje od knighta.Duzo zalezy od skillow .A jaki eq?? :p Ja sodze ze knight wygra i to na luzach

Dr. Jajcol
13-12-2004, 19:54
@Yolek:
Pamiętaj, wszystko może zmieścić w jednym poście, nie pisz kilku z rzędu.

@topic:
Według mnie paladyn jest lepszy od knighta w PvP. Dlaczego? Ponieważ, paladyn może sobie swobodnie uciekać od rycerza i przy tym go atakować. A knight, aby zadać cios musi podejść do przeciwnika (wykluczam opcję "runy" - obrażenia zadawane z magii przez knighta nie są duże - jest jednak Exori, ale to na wyższym levelu + musiałby jeszcze znać taktykę ucieczki paladyna, aby trafić z runa). Jeśli chodzi jednak o hunty, to knight jest zdecydowanie lepszy. Bierze tylko full EQ i już mu się żadna amunicja nie skończy, jak jest w przypadku paladyna. Ma więcej capa, co równoważne jest z możliwością wzięcia większej ilości lootu, czyli większe zyski.

Pozdrawiam, Dr. Jajcol.

Yoker
13-12-2004, 20:04
Pal vs Knight Wszystko zależy czy najpierw skończą się bolty palkowi czy uhy knightowi. A chyba szybciej palowi bo ma mniej capa

Dr. Jajcol
13-12-2004, 20:27
No dobra, załóżmy, że paladyn nie założy EQ (ma 50 level), ale założy BOH-y i weźmię amunicję.

Obliczenia:

1310 cap. - 7,5 oz. (BOH) = 1302,5
1302,5 - 40 oz. (używa boltów, a więc i crossbowa) = 1262,5
1262,5 / 0.8 (1 bolt) = ponad 1500 boltów

Teraz masz pewność, kto wygra? ;)

Pozdrawiam, Dr. Jajcol.

jakiś buc
13-12-2004, 20:37
Ktoś już zadawał podobne pytanie ale nikt nie odpowiadał.
Założyłem sobie postać na Celesta, gram razem z kumplem, on będzie druidem a ja się jeszcze wacham po między tymi dwoma. No więc co jest lepsze na non-pvp serv, jak wygląda tam trening palem, a jak knightem, kim się wygodniej gra i takie tam.
POMURZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111!111!1111111
;) :p :D

Dr. Jajcol
13-12-2004, 20:42
Ktoś już zadawał podobne pytanie ale nikt nie odpowiadał.
Założyłem sobie postać na Celesta, gram razem z kumplem, on będzie druidem a ja się jeszcze wacham po między tymi dwoma. No więc co jest lepsze na non-pvp serv, jak wygląda tam trening palem, a jak knightem, kim się wygodniej gra i takie tam.
POMURZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111!111!1111111
;) :p :D

Heh, skoro jest nowy server to radzę wybrać paladyna. Zwykle najlepsi gracze na nowych serwerach to paladyni. Nie potrzebują dobre EQ, tak jak knight (tam cena serpent sworda sięga 10K!). Co do treningu, to nie będę się wypowiadał, gdyż nie grałem na serverach NoN-PvP.

maxx99
14-12-2004, 08:21
@up
A na ktorych to serwerach palki sa lepsze od knightow? :))

edit:(aa przepraszam nie doczytalem, faktycznie palek lepiej expi na nizszych lev i szybciej wyleveluje na nowym serw, ale nie czyni go to lepszym :) )

Pitujo
14-12-2004, 09:08
--------------------------------------------------------------------------

Ja powiem tak paladyn ze skillami 50/40 i lvl okolo 20 spokojnie radzi sobie z dragonem przy uzyciu 1 exury vity i 1 uh a knight?? widzieliscie najta na 20 lvl ze skilami 50/40 zeby solowal smoka bez uzycia minimum 4uh?? jeszcze dodatkowo niezawsze najt na 20 lvl ma 4 mlvl a to juz porazka :baby: Fakt ze paladyn bez uh to pewna smierc ale przeciez jest takki druid co mozna sobie zrobic uhmakera a wted juz napewno palle powinni wymiatac.

Ja uwazam ze pall jest lepszy.

a tak poza tym ktos napisal ze pall niema kasy:/ jakto przeciez z takiego smoczka po 4 h huncie czesto zbieze sie z 2 d hammery p legsy moze
i d shield. fakt najt ma wiecej bo to zazwyczaj on jak bloker sciaga wszystko alr to nie oznacza ze jest lepszy

PALADYN!!

maxx99
16-12-2004, 23:44
@up

chlopak krotko myslisz, co ty nam tutaj o jakichs 20lev opowiadasz.. :(( chyba dla zadnego z was nie jest szczytem marzen osiagniecie 20lev... :))

a co do pieniedzy (nie twierdze ze palkowi brak kasy) to w hmmm-> 4h liczmy ze zabijesz 200 dragonow, stracisz 200UHow jesli oczywiscie bedziesz mial mane na exurki, daje ci to jakies 10BP UHow (25k)
z loota ktory wypisales (juz nawet z tym "moooze" policze) na Aurea jakies 12k, + bolty ktore zuzyjesz, +czas, + to ze nie uniesiesz kilka tys. boltow ani tym bardziej 10bp UH takze tak czy siak jestes jakies 20k w plecy po takim huncie, a byle knight lepszy wynosi sobie np z kopalni po 4h jakies 20-30k loota przy malutkich stratach, wiec ma czysty zysk :) (albo np roty darashia - 2-3k gp/godzinke (bez loota) -> 20lev 55/55 bez strat :) )

Roestal
19-12-2004, 21:01
Zadawałem sobie to pytanie cały czas , i zadaje nadal - kogo wybrac.Grałem i knightem i pallem.Cuż moge powiedzieć , knightem sie znudziłem na 15 lvl bo dalej poprostu nie mogłem...owszem expi sie fajnie bo to i na rota sie pojdzie i na slime...a takto co ?Taki sorc potrafi expic do 30 lvl na rotach ... nie uzywajac run .. ze skillami 35/35 jak ma szczęscie...wracając do tematu , knight był bardzo pocieszny , dużo zycia wiele fantazjii...no więc ze skillami chłopot , bo o wiele więcej skilli zrobisz pallem niż rycem...Nie wiem kwestia gustu , ja właśnie sie zastanawiam kogo wybrać więc mi tez doradźcie =P

maxx99
19-12-2004, 21:32
@up
nie porownuj skili po tym ile ich jest tylko patrz na to ile ci daja :)

xemmoe
19-12-2004, 22:59
Denerwuje mnie mówienie że knight jest nudny bo expienie nudne, trening itd.
To wszystko zależy od skilli. Ryckiem ze skillami po 80 i z GS'em zaczyna się zabawa. Można expić na dragach tracąc najwyżej 1 UHa (zależy oczywiście od lwlu ). Tak więc jeśli masz dobre skille ryckiem to nie nudzisz się tylko expisz na dobrych monsterach a następnie idziesz z ekipą na DL'a :P
Knight jest w centrum, walczy w zwarciu więc potrzebuje UHy. Pal walczy na dystans i bez tarczy wieć lag to zazwyczaj ded. Pozatym potrzebna jest amunicja :/ a i nawet bolt nie ma za dużego ataku ( 30 ) nie mówiąc o strzałach.

A co do pekowania to knight NIE JEST ZŁY!! Tak jak już mówiłem zależy od skilli. Rycek da full def i co mu palek bedzie robil?? Walił po 5-20??
A najcik podejdzie zaloży GSa i hity po 100 w palka beda leciały...:)

Robefun
20-12-2004, 00:03
Powiem tak. Rycek... duuuużo wolniej expi na początku. Pall ze skillami 40/30 moze ze spokojem Cyce wymiatać. A Rycek... ze skillami 40/30 to może sobie pomażyć o pokonaniu Cyca. Na jakiejś stronie jakiś ziom(Pall) pisał, że jego kumpel(Knight) i on założyli się, kto pierwszy nabije 20lvl. I kto wygrał... Pall. No bo kiedy Knight bedzie sie podniecał, że Cyca zabił z wielkimi problemami, to Pall z tym samym levelem bedzie se z palcem w <pii> zabijał te Cyce, Guardy i inne dobre monstery. A WIĘC DO EXPU LEPSZY JEST KNIGHT.
Co do treningu... Pall nie musi trenić shielda, a Knight musi i to DUUUUŻO, BARDZOOO DUUUŻO. Ale Knight może trenić atak AFK, a Pall, musi te GŁUPIE SPEARY PODNOSIĆ. No ale myśle, że Pall ogólnie jest lepszy. Sporo osób mówi, że Rycek by wygrał solo z Pallem, ale nie. Rycek z 30 levelem, może przegrać z Pallem 20 lev. Załóżmy ze Rycek nie ma BoHów i co... Pallek ucieka, nawala z łuku hity może i tylko 10-20, ale Ryckowi skończą się UHY i koniec, dead, a Pall może se cały czas sobie robić strzały i zabije go.

PALADYN RULLLEZZZZ

PS. MOŻNA BY SONDE ZROBIĆ: KTO LEPSZY KNIGHT CZY PALADYN?

Polak ziom
23-12-2004, 14:20
jesli masz labe lacze i powtarzaja sie czesto (nawet male lagi) ti\o idz na rycerze jemu to nie bedzie przeszkadzac , a palladyna moze to bez problemu zabic bo nie zdarzy uciec ;) a jasli masz dobre lacze i lag praktycznie nie masz mozesz isc na palladyna jak lubisz iciekac tylko pamietaj ze jasli zdarzy sie taka sytuacja ze okrazy cie pare wiekszych potworków nie masz szans na przezycie ,a rycerzyk takie sytuacje kocha ! oczywiscie jak ma odpowiednie skille i eq w tedy sobie tylko stoi i ubija raz na jakis czas sie musi uhnac :P ale to normalka

Varmus
31-12-2004, 23:25
Summa sumarum knighta można porównać do czołgu a palka do snajpera.
Co do mnie, zastanawiam sie już miesiąc z hakiem, kogo wybrać.
(mam palka na Aurei, ale robię sobie knighta na Hibernie - będę walił axeami) :wiking:

slimaczek
01-01-2005, 01:17
Problem paladyna polega na tym ze jest dobry we wszystkim, ale bardzo dobry w niczym.

Baaaardzo dobre zdanie... Ja mam knighta 22lv 60/58 i palka 13lv 56/44. ale nie będe się wypowiadał bo gó*no osiągnąłem tymi profesjami.

Shardzik
01-01-2005, 01:38
Ehh, nie można się wypowiadac w tym względzie, nie ma lepszej, gorszej postaci, Obie Postacie są inne, chociaż wiele ich różni, nei moga żyć bez siebie (Knight bloker- Pal attacker) Problem tkwi w szczegolach, Paladynem gra się w miare trudno,trudno zdobyć kase na aunicje i runy, Najtem jest o tyle łatwo, że beztrosko bije z broni i nic sobie poza-tym nie robi, może także dobrego loota uniesć bez potrzeby robienia lootbagów, więc ma zawsze więcej kasy, Najłatwiej nim zacząć, gdy stawia sie pierwsze kroki w tibii,
Paladyn jak wspominałem jest trudniejszą to opamowania profesją, tak naprawde bez blokera Gó... zrobi jak obtoczą go silniejsze potworki,
Nie ma co roztaczać plusów i minusów, trzeba sprawdzić każdą profesje, i samemu ocenić którą profesją się mu gra najlepiej.
Według mnei temat jest od zamknięcia, bo przeciąganie go to absurd.
_______EDIT__________
@Down I po co to było??
Chyab mój post też dostarczył tkaiej samei Puenty co twój?
Moim zdaniem zwyczajne xero :/

Varmus
01-01-2005, 02:11
Osobiście propnuję zagrać zarówno paladynkiem :elf: , jak i rycerzykiem :topornik2 . Wtedy na pewno wybierzesz sobie profesję, która bardziej Ci odpowiada. Ostatecznie będziesz grał dwiema postaciami.
Lub trafi Cię szlag :D

Khad
01-01-2005, 19:03
Przeglądając ten temat robi mi się niedobrze jak widze ludzi, których największyym osiągnięciem jest zdobycie 20 lvlu czy nabić 4k expa w godzine na cyklopach.

To która profesja wygra dane starcie zależy w75% od umiej ętności graczy/ skilli/ eq/ ilości run.

Duel knigh vs pall w 99 procentach nigdy nie zakończy sie przed końcem uh.
ponieważ ani knight ani pal nie mają dużej siły ofensywnej (ich siła ofensywana jest identyczna (!!) Wiem, że zaraz ktoś mi wyjedzie, że palek ma sd. To wam podlicze maxymalne combo każdej z tych voc na 125 lvlu
palek: bolt - 75 + sd 250 = 325
knight broń - 125 + exori 200 = 325

zakłądam, że knight nie ma sova ani sc axe

Paladyn wcale nie expi szybciej niz knight nawet na low lvlu knightem można wyciągnąć 10k expa na rotach.

Summa sumarum knighta można porównać do czołgu a palka do snajpera.

A więc co ma większe szanse na przetrwanie czołg czy snajper?
i znowu niema na to odpowiedzi, szanse są takie same wszystko jest względne... w Tibii też

salata2005
02-01-2005, 00:55
ja grałem zarówno ryckiem jak i pallem
1 rycek 25 lvl moja pierwsza stycznosc z tibią, troche czasu mi zajęła, ale pojąłem co to jest ta tibia :P
2 rycek 18 lvl - wybrałem go bo jest najprostrzą postacią, najłatwiej nim grać itd
3 wreszcie pall do tej pory 29 lvl i to piorunującym tępie, dist skacze bardzo szybko, największy minus NAJWIĘKSZY LAG=DED

Cała sztuka polega na szybkim internecie w przypadku palla i na czasie spędzonym na exp i train u najta, oczywiście na train palla tesh trzeba poświęcić czas ale jest on nieporównywanie mniejszy niż w przypadku rycka.

HOWGH

Varmus
02-01-2005, 02:15
A więc co ma większe szanse na przetrwanie czołg czy snajper?
i znowu niema na to odpowiedzi, szanse są takie same wszystko jest względne... w Tibii też

Chodzi mi o to, że Knight jest wielką, silną(głupią?) maszynką do rozpierniczu masowego, ale paladyn może cię spokojnie wyskubać z dystansu, zanim w ogóle się zorientujesz co się dzieje :evul:
Knight ma wadę: musi DOJŚĆ do przeciwnika. I to jest podstawowy problem. Ale kiedy ZDOŁA dojśc... :kat: hehehehe

Za to paladyn musi się trzymać na dystans, ze względu na słabszy pancerz (i capacity, jak się kto domyśla). I TO jest siłą woja wiary :lucznik:
Za to może być krucho, gdy dojdzie do zwarcia. Wybierz klasę, która bardziej odpowiada twojemu stylowi gry. jeśli lubisz strzelanie i spylanie
(nieustanne :]), wybierz paladyna.
Jeśli zaś wolisz beztrosko ładować się w centrum ogólnoświatowego rozpiżdżu, graj knightem. Ot, cała filozofia.

Khad
02-01-2005, 21:16
@ up
a co ja napisałem? wszystko jest względne. Wcale nie krytykowałem Cię za Twój post nawet posłużył mi w moim.

Jerkov Thundersword
03-01-2005, 21:23

Wygra pall... na 16 levelu może juz używać exury vity. Jeżeli jednak będzie miał słabe skille... szybko straci strzały a knight może stracić niewiele hp w ten sposób... jeżeli knight go dogoni, to paladynowi nie wiele pozostaje... używanie HMM oraz innych runek...
Jeżeli palla ma dobre skille a knight używa broni dwuręcznej... to knight kapituluje po kilkunastu sekundach...
Jeżeli pallowi skończą się strzały może zawse użyć exevo con...
Jeżeli knight go dogoni... pozostaje magic shield...
Tak tak... Palla jest niepokonany :cup:

Adam to ja
03-01-2005, 21:46
Moim zdaniem Knight jest najlepszy. Knight jest jak czołg jak ma dobrą tarczę i shielding to na full def nic go nie ruszy. Bardzo szybko zbiera kase, a lag nie jest dlaniego równy z dead'em jak wpadniesz do dzióry ze zlurowanymi potworami tak, że nie ma gdzie się ruszyć to palkiem już koniec a knight wszystko wyciacha. Pozatym jak ma dobry stuff i dobrą broń + dużo hp i uh nic go nie zabije. Jeżeli dodac do tego dobre skille, exori, explozje, hmm i gfb to pomagając sobie runkami wszysko zniszczy. Wyobraźcie sobie jesteś palkiem bijesz GS-a i lag no to koniec, a knight: nic mu się nie stanie.

Khad
03-01-2005, 22:40
@up pokaz mi knighta, który expi na gsach a ci dam 10 zeta -.-

jaho100
09-01-2005, 18:55
Ja bym ci radził być knightem wszystkow nim zawaliste tylko trzeba skile trenować ( to jest w nim najdurniejsze ) jak po dejdziesz do pewnej osoby to możesz mu duży hit zadać . Zdecydujesz sam !! Ale KNIGHT jest najbardziej popularną profesją !!!

Robert Tibijczyk
10-01-2005, 21:16
Radziłbym ci grać knightem. Ja osobiście mam knighta na 23lvl i jestem z niego zadowolony. Ma dużo życia i capa a many też mu wystarczy na kilka exur.

:cup: KNIGHTY GÓRĄ :cup:

Dj Nekro
11-01-2005, 09:03
No właśnie, ja radze knighta, mam palka na 22 lvl i dobre itemki i juz trochu sie znudził.
Proponuje knighta, (dużo hp, dużo capa itd.) niemusisz być cały czas przy kompie jak trenujesz:)

PiXik
11-01-2005, 14:49
Jeden wątek mnie zainteresował knight nie przydanty do walki i wojny hahhaahah lollllll gp..

Deaf Scream
11-01-2005, 16:55
pewnie juz dawnoooo wybrales woja profesje ..ale co tam :P

Ja proponuje ci palka, a wiesz dlaczego ?? ... ma mpalka obecnie 28..praie 29 lv wow duzy lv co ???:> jk A tak powaznie mialem knighta nazywa sie deaf scream :P mial 53 lv teraz ma 50..od lv jakos 40 ~ myslalem o wroceniu do mojego sorca lub zrobieniu palladyna..zrobilem palka 14 lv..spery mnie znudzily wrocilem na knighta i nabilem ten 5x lv. Ale...teraz znowu sie za palka wziolem i nabijam mnim lv jak moge grac (juz nie trenie:P) Gra mimo ze sie tylko ucieka jest przyjemniejsza..latwiej mozna pasc..ale teoretycznie szybciej lv odrobisz..pojdziesz na hunt = masz exp na na exp.. lub bedziesz pprostu sobielazil po tibi z knightem= masz exp..

Knight jest w pvp najlepszy na 80+v to trzeba mu przyznac..nawet sorcer moze mu nadmuchac.. jednak ...ta monotonia... knightem nie da sie ciekawie expic..po prostu to jest monotonne... wiem palkiem biegam i strzelam ..ale zobacz na palku masz wieksze ryzyko deda=wieksze emocje, musisz uwazac uzywajac runek sd hmm uh i starac sie nie byc exchosted zebys zgona nie zlapal..kazde przezucenie sie to emocje.. czyli zabawa..

PS mam lagi ale i tak wole tym palkkiem na lagach grac i ginac..niz tym knightem expic..zbyt nudne... moj osad:>

Varmus
12-01-2005, 11:44
@up

No niby tak, ale knightem gra się łatwiej niż pallym.
Dużo cap i hp - więcj życia, lepsza zbroja
Mało mp i czarów - KNIGHT NIE OD TEGO JEST!!

Salvadori
13-01-2005, 10:00
Moim zdaniem nieważne jaką ma się profesje czy knight czy paladyn
raczej kto wygra zależy od zdolnośći pvp gracza a nie od profesji
bo przecież palek może używać magic walla żeby czymać knighta zdala od siebie i to raczej bardziej doświadczeni gracze wygrają pojedynek knight vs pally

Rabit128
13-01-2005, 16:28
Pale są najlepsze bo zanim knightem dojdziesz do potwora stracisz kilka uh'ów

Knighty w to są do wykorzystywania :cup:

Khad
13-01-2005, 21:46
@up taaa zanim dojdziesz do guarda to stracisz 10 bp uhow. Podobnie z innymi potworami na ktorych expi knight. Jezeli chodzi o potwory typu mino archer/m mag/hunter nie stanowia one dla knighta problemu sa to tak zwane 1 lub 2 hitowce;p

LOL_13
22-01-2005, 17:07
Ja mam 26lv palka i mi sie nim starsznie nudzi...pozatym pallem jak idziesz na poh to jeden freez i dead...a knightem idziesz zabijasz i qpa...a np jezeli chodzi o to ze ds'a pallem mozna zabic a knightem nie to sie bardzo mylicie...knight zaklada stealth ring i qpa..zabija go a pall musi uciekać...ostatnio padłem palem i sie wku..ilem i wali mnie ta postaac robie knight'a ktory bedzie walil z axe... :D po 1 zakładając ze jest duelll pall vs knight to zalezy od skilli,mlv,lv,eq...ponieważ nie ma na tibi postaci ktore miały by te same skille,mlv,lv itp i tyle samo doświadczenia co innny...radze ci knighta bo wystarczy miec : cóól eq,skille i 4mlv i masz dobra postac a pallem :eq(zeby knight miał problemy z trafieniem CIe), bolce,kase na bolce,mlv,lv,bohy,time ring, i utani hur......a w duelu knight bieze atack i fallow i biega szybciej od palka i pall ma deda :D

Wmosca
22-01-2005, 18:25
Knight
plusy:
-Exori
-Dużo życia i Capicity
-Przy każdej walce, nie trzeba głowić się nad dystansem między potworem.
minusy:
-Brak runów i wielu czarów
-Gdy twój kolega, paladyn na tym samym lvl będzie rozwalał Cyclopy, ty będziesz musiał rozwalać te roty i dwarfy.
-Mniejsza atrakcyjność gry.

Paladyn
plusy:
-Szybko możesz chodzić na lepsze potworki
-Większa ilość run i czarów
-Mniejsze wydatki (używając "exevo con")
minusy:
-Brak lepszych kusz albo łuków
-Ciągła "ucieczka" przed potworami
-Bez blokera małe szanse na pokonanie potwora dystansowego, np. Mino Archera.

Mimo, że jestem knight, to chyba podoba mi się bardziej pally.

SoKoLaK
22-01-2005, 18:56
dobze zrobiles ze dales sie namowic na paladyn bo nim wedlug jest lepiej grac skille rosna szybciaj sam mam na 8lvl 38/31 :p

Varmus
22-01-2005, 18:58
Grałem palkiem i chyba jednak wolę knighta. Gra nim jest bardziej beztroska...
Nie martwisz się o amunicję, dystans, magic level...
Oczywiście nadal ważne są skille, ale tylko klasy magiczne się nimi nie martwią(w końcu ważny jest dla nich mlev)...
Żyć, nie umierać! (chyba że źle ocenisz swoje możliwości ;) )
Pozdrawiam!

Vego
26-01-2005, 16:42
Dlaczego w Tibi Paladyn specjalizuje się w broni dystansowej????
Nie mogli CIPowie wymyślić nazwy Łowca???
W każdym rasowym RPG Paladyn to Święty człowiek w stalowej zbroi, obuchem i tarczą, i dość dobre znający się na magi leczniczej.
A co do wyboru to stawiam na knighta. Łatwiejszy trening, niezapomniane przeżycia na huntach (ach te walki oko w oko z Demonem) i wogóle jakoś tak "lepiej" się gra.

Varmus
26-01-2005, 18:26
Dlaczego w Tibi Paladyn specjalizuje się w broni dystansowej????
Nie mogli CIPowie wymyślić nazwy Łowca???
W każdym rasowym RPG Paladyn to Święty człowiek w stalowej zbroi, obuchem i tarczą, i dość dobre znający się na magi leczniczej.
A co do wyboru to stawiam na knighta. Łatwiejszy trening, niezapomniane przeżycia na huntach (ach te walki oko w oko z Demonem) i wogóle jakoś tak "lepiej" się gra.
Może nie tyle lepiej, co łatwiej... A co do nazwy "paladyn", to pewnie CiPowie chcieli być po prostu oryginalni ;)
Pozdroszyskim :D

Greedy
26-01-2005, 20:32
Ehhh nikt nie wspomnial ze pallek ma czapke niewitke ktora zabiera 220 many i wystarczy na 3min 20 sek pallek ma sd i exure vite i nie musi nosic uhow wystarczy mf przy okazji nabija mlvl a taki palladynek na 90 lvl zamiata z sd za 200 chociaz knight nie mowie tez ma zalety ale ja w sumie zrobilem 40 taki palek idzie na gs i wypada mu Giant Sword ktory kupuje rycerz palkiem mozna dorwac o wiele lepsze itemki niz knightem a jak masz dobry shield na palku np jak Walkor na Danubii co ma shield 89 tez moze blokowac potworki bo ma jeszcze utamo vita czyli mane shield ja zaczynam na nowym swiecie i robie palka i powiem wam ciekawostke ze palladynem na 12 lvl dist 60 mlvl 8 z bohami zmiazdzylem knighta na 29 lvl skille 68/66 i jeszcze palek uhem uha sie parwie na full a rycek na wyzyszych lvlach w porywach 1/2 zycia czyli palek musi nosic 2 razy mniej uhów i na expo nie musi brac az tak duzo uhow jak rycek

Greedy
26-01-2005, 20:37
Wybór nalezy do ciebie musisz sie zastanowic

Master Of Devastation
26-01-2005, 21:01
Boże!!!!!!!!!!!!nei wywlekajcie starych tematów ,para monteki ma już 36 lvl bodajże ,nie potrzebuje on już waszych rad!!! X(

Khad
26-01-2005, 22:27
Ehhh nikt nie wspomnial ze pallek ma czapke niewitke ktora zabiera 220 many i wystarczy na 3min 20 sek pallek ma sd i exure vite i nie musi nosic uhow wystarczy mf przy okazji nabija mlvl a taki palladynek na 90 lvl zamiata z sd za 200 chociaz knight nie mowie tez ma zalety ale ja w sumie zrobilem 40 taki palek idzie na gs i wypada mu Giant Sword ktory kupuje rycerz palkiem mozna dorwac o wiele lepsze itemki niz knightem a jak masz dobry shield na palku np jak Walkor na Danubii co ma shield 89 tez moze blokowac potworki bo ma jeszcze utamo vita czyli mane shield ja zaczynam na nowym swiecie i robie palka i powiem wam ciekawostke ze palladynem na 12 lvl dist 60 mlvl 8 z bohami zmiazdzylem knighta na 29 lvl skille 68/66 i jeszcze palek uhem uha sie parwie na full a rycek na wyzyszych lvlach w porywach 1/2 zycia czyli palek musi nosic 2 razy mniej uhów i na expo nie musi brac az tak duzo uhow jak rycek

Knight ma stealth ringi, Knight ma exori mf dodaje 50 many i robi exhausted latwo paść wtedy. Od kiedy z gsa wypada giant sword? pozatym gs solo dla pala to 60+ lvl. Ale palek musi wziasc sd bolty m wale i inne gowna a knight tylko uh/explo/hmm ;s. Knight ma duzo wiecej capa. w pvp duelu 1 na 1 wygra knight.

Master Of Devastation
26-01-2005, 22:31
pvp duelu 1 na 1 wygra knight.

G.ó.w.n.o. prawda mpall jest najszybszą profesją ,co lvl dodaje mu się co 3 % szybkości ,knightowi co 2 a sorcowi i druidowi co 1 %,pall na dodatek jest dosyć dobry w magii ,bolty i sdki zmiotą knighta ze swoim gs'em (powiedzmy).

Stomil
26-01-2005, 22:56
Koles powiem Ci cos ze wiekszych bzdur oc Ty napisales nie widzialem.. Pal na 12lv i 60mlv to niezly pal musi byc bez kitu.....Giant sword wypada z GSa...Nice...Widac ze juz chyba bardzo dlugo grasz w Tibie -.-

Master Of Devastation
26-01-2005, 23:03
Huahuahaua,zgadzam sie z kolegą Stomilem, ej stary właśnie pallek z 60 mlvl itp.widać że nie wiesz co to tibia i żyjesz tylko OTS'em...:)

Greedy
27-01-2005, 00:17
A więc ta liczba 60 to byl distans mojego palladyna drodzy koledzy a nie mlvl źle mnie zrozumieliscie tzn chyba raczej zle to napisalem hehe a co do tego Gianta to sry popelnilem gafe a w tibie gram 5 miechow B)

Xerkses
27-01-2005, 15:35
Mimo, że jestem knightem, to uważam, że pall jest lepszy. Rycerz ma tylko 3 czary na krzyż (jako FACC) i może walczyć tylko w zwarciu (inaczej nawet nie warto próbować). Pall może walczyć z daleka i ma czary... Więc jest lepszy!!! :cup:

Khad
28-01-2005, 22:10
G.ó.w.n.o. prawda mpall jest najszybszą profesją ,co lvl dodaje mu się co 3 % szybkości ,knightowi co 2 a sorcowi i druidowi co 1 %,pall na dodatek jest dosyć dobry w magii ,bolty i sdki zmiotą knighta ze swoim gs'em (powiedzmy).

ah a może batonik z benzynką ;s [wlaczona obsluga idiot friendly] bardzo mi przykro ale wszystkie profesje sa tak samo szybkie ;( niestety szanowny użyytkowniku ale palladyn bije z sd tyle samo co knight exori. Z regoly knight ma wiecej kasy na runy i musi wziasc ich tylko 2 rodzaje - czasem 3. Knight ma wiekszy cap dlatego uniesie wiecej runek. Explo ma 3 strzaly a twoj sd ma jeden (:. Kolejna rzecz przemawiająca za tym, że pal nie uniesie dużo sd. Knight z uh leczy sie za 2x tyle co pal myknie z sd ;(. 100 boltow wazy 80 oz a pal musi tych boltow troche mieć. Zaraz mi powiesz ze pal nie wezmie eq, jak niewezmie to beda w niego wchodzic gity po 120 z gs czy z d lance. Pal po annihilatorze zyskuje niewiele, chyba ze jest to pal co walczy melee ;s mam nadzieje, że rozwialem panskie watpliwosci co do pvp [/obsluga idiot friendly]

Kael
28-01-2005, 22:57
ah a może batonik z benzynką ;s [wlaczona obsluga idiot friendly] bardzo mi przykro ale wszystkie profesje sa tak samo szybkie ;( niestety szanowny użyytkowniku ale palladyn bije z sd tyle samo co knight exori. Z regoly knight ma wiecej kasy na runy i musi wziasc ich tylko 2 rodzaje - czasem 3. Knight ma wiekszy cap dlatego uniesie wiecej runek. Explo ma 3 strzaly a twoj sd ma jeden (:. Kolejna rzecz przemawiająca za tym, że pal nie uniesie dużo sd. Knight z uh leczy sie za 2x tyle co pal myknie z sd ;(. 100 boltow wazy 80 oz a pal musi tych boltow troche mieć. Zaraz mi powiesz ze pal nie wezmie eq, jak niewezmie to beda w niego wchodzic gity po 120 z gs czy z d lance. Pal po annihilatorze zyskuje niewiele, chyba ze jest to pal co walczy melee ;s mam nadzieje, że rozwialem panskie watpliwosci co do pvp [/obsluga idiot friendly]

prawda która boli, choć do tego że nie uniesie to się nie zgadzam bo zawsze miałem capa na ammo i runki.ale pall ma power bolty co bolą troche w dupe, osobiscie mialem hit za 260 w gsa na 70 dista obecnie 76 dista.

--------------------------------------------------------------------------
Archer on Hiberna

Khad
29-01-2005, 10:00
@up znajdź mi kogoś kto używa pb do pvp ;s koszt 1 bp porownywalny jest do kosztu 1 sd 100 pb to 10k ;s A unieść uniesie tylko ile;s bo napewno mniej niz knight co w walce na wyczerpanie stawia palka na przegranej pozycji

Ostra-paladynka
02-02-2005, 20:58
hmmm fajny temat do nabijania postow

+ knighta
duzo hp
dobre skille jak wytrenujesz
moze trenowac afk

- knighta
Trzeba wytrenowac skille
i cholerny 4 mlvlna wyzszym lvl nie ma na czym expic
zwykle przezyje laag freez

+ palla
dobry mlvl
szybko skacze dist
jak masz dobry net to nie padniesz jesli umiesz biegac w tibi

- palla
nie moze trenic dista na afk
laag freez zwykle sie rowna ded (ja przezylem kick na cycach :P)
nie ma cap

ja podsumowujac wszystkie plusy i minusy gram DRUTEM

Khad
02-02-2005, 22:50
na wyzszym lvl nie ma na czym expic

na 50+ knight expi na guardy, dragi, mintwalin, ankrahmun krypty, cyce

100+ dragi, dle, guardy, mint, orc fort, ankrahmun krypty, necro, cyce

wcale niema na czym expic

Varmus
05-02-2005, 16:04
ehhh...
Po raz kolejny mówię że NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK LEPSZA KLASA!!!
CiPowie już się o to postarali!! Wszyscy są w sumie tak samo dobzi, tyle że specjalizują się w czymś innym! Knightem gra się beztrosko, ale paladin może zabić tak, że wróg nie będzie w stanie się zbliżyć! Po prostu knight i paladin to dwa różne sposoby gry, tak samo dobre... Wystarczy wybrać ten, który bardziej człowiekowi odpowiada! X(

Zważcie moje słowa.

Arthus Drag'Tail
06-02-2005, 10:28
Nie istneieje coś takiego jak lepsza czy gorsza profesja.
Wszystko zależy od gracza.
Knight wygrywa w tunelach, podziemiach itp. itd. natomiast palek go zmiacie z powierzchni ziemi na powierzchnie ziemi :D.
Sorcem jest trudno na poczatku, ale gra potem to rekompensuje.
Ja osobiscie wole palka.

Wojen
06-02-2005, 14:02
Ostatnio mialem fajna sytuacje, w gorze cyklopow zostalem trapniety przez knighta kilka leveli lepszego.Gram palkiem, ale moj shielding do najgorszych nie nalezy. Pierwsze dwa ciosy byly po 80 i 90, ale zalożyłem tarcze i kolejne ciosy już prawie nie wchodzily, a jak już trafily to za 10-30 hp. Wiec nie jest powiedzine ze pal jest skazany na przegrana. PO paru minutach przyszli moi koledzy z odsiecza i z trapujacego knight stał sie trapowanym :) Kazda profesja jest wywazona. Ale knighta na wysokim levelu nikt samotnie nie zabije. Moze on wziasc wiecej uhow niz magowie sd potrzebnych do jego zabicia. Ale nie oznacza to ze jest on lepszy. W walkach duzo zalezy od umiejętnosci PvP. A to kogo wybrac to jest indywidualna decyzja, mozna powiedziec tyle ze magiem sie gra najtrudniej i jesli grasz pierwszy raz to dobrze by bylo zaczac gre knightem, a potem ewentualnie zmienic profesje.

MANHIR
06-02-2005, 17:57
@up

Ale jak zalozyles tarcze to mogles tylko spirami atakowac knighta, wiec gdyby nieqmple, to juz by bylo po tobie, bo co to za fizolofia zabrac pallowi spiry? :)
knight rox!

Mc macio
06-02-2005, 18:09
knight musi do wszystkiego dojść, żeby mógł do czegoś dojść

Maly wymiatacz smoków
06-02-2005, 19:20
Nie ma lepszej profesji od paladyna :)

Plusy paladyna
+ super hity zadaje
+ fajnie sie nim gra
+ nie musi kupowac dobrej tarczy
+ ze skilami 55 dista moze spoko na draga isc
+ w walce pomagaja mu UHy i pare innych czarow

Minusy
- malo cap jak na "wojownika"
- trudno sie na poczatku trenuje :(
- robienie beltów tylko dla pacc

Paladyn WIN
:cup: :cup:

Varmus
06-02-2005, 19:40

Plusy paladyna
+ super hity zadaje
+ fajnie sie nim gra

+ Knight TEŻ zadaje super hity :kat:
+ Knightem TEŻ się fajnie gra :miecz:
+ tak jak Wojen parę maili wcześniej? ;)
+ Knight ze skillami 55/55 TEŻ może (mniej więcej) spoko na draga iść 8o
+ Knightowi TEŻ.

Łopatologicznie wykładam po raz kolejny: NIE MA PROFESJI LEPSZEJ OD INYCH!!! X(

MANHIR
07-02-2005, 08:35

Plusy paladyna
+ super hity zadaje
+ fajnie sie nim gra

Minusy
- malo cap jak na "wojownika"
- trudno sie na poczatku trenuje :(
- robienie beltów tylko dla pacc

Paladyn WIN
:cup: :cup:

Wlasnie! Nie ma duzo capu, wiec na hunty oddaje prawie wszystkie belty do knighta! Palki sa od nich uzaleznione!
-Powiedz mi te SUPER hity w pallu to jakie? 200-300 z bp! A jeden szczal jest zupelnie nieoplacalny
-knighty maja super hity! potrafia nawet za 400 moze nawet 500 z ppl z ir walnac
Glupi topic! bo tu na sile wkladamy nowym gracza swoje poglady! Kazdy gra tym co lubi, wiec trzeba tak naprawde sprawdzic co sie lubi !! Nie ma sensu dalej prowadzc tej dyskusji

Knightman
07-02-2005, 11:18
Ja wole knighta bo ma wiecej HP ,więcej uniesie itd. ale niestety ma mniej czarów :( i mniej many
Ale muwi sie trudno :evul:

MANHIR
07-02-2005, 15:49
Chce powiedziec, ze widzialem ss'ka jak knight z ir walnal 379 w czlowieka
Jednak nie wiem gdzie ani kiedy, wiec watpliwy dowod ;(

Maly wymiatacz smoków
07-02-2005, 16:12
+ Knight TEŻ zadaje super hity :kat:
+ Knightem TEŻ się fajnie gra :miecz:
+ tak jak Wojen parę maili wcześniej? ;)
+ Knight ze skillami 55/55 TEŻ może (mniej więcej) spoko na draga iść 8o
+ Knightowi TEŻ.
X(

+ ale pal lepsze
+ ale palem fajniej
+ zluzyje wiecej UHow i mniejsze hity wali i nie ma szans z dragaiem ze slaba bronia :baby:
+ lol!!! zanim knight 4 MLVL nabije LOL! na 25lvl moze

sam knightem gralem i znudzil mi sie na 14 lvl
a pala mam 2 i bardzo mi sie podoba

Fajne buzki :)

Paladyn wins
:cup: :cup: :cup: :cup: :cup

Maly wymiatacz smoków
07-02-2005, 16:22
Cytuje orginalnie napisane przez Manhir
-Powiedz mi te SUPER hity w pallu to jakie? 200-300 z bp! A jeden szczal jest zupelnie nieoplacalny
-knighty maja super hity! potrafia nawet za 400 moze nawet 500 z ppl z ir walnac

lol ty masz skil'e 65/65 i best hit 90 ,
a ja ze skilami 53/39 best hit 98 lol
na dodatek ze spearow :D

Paladyn wins
:cup: :cup: :cup:

MANHIR
07-02-2005, 17:04
Jejuuuuuu najwiekszy "hipek" tego f00ra!!! <up@>
Mozesz miec nawet 200 udzerzyc ze spirow! tylko nie wierze, ze z takimi gownianymi skillami!
po1: spike swoord ma atak 24 a spiry o ile pamietam 30
po2: cos nie wierze, ze 98 z takim skillem wyciagnoles
po3: Dla mnie 90 z spike'a to i tak sukces
po4: istnieje taka magiczna opcja EDIT!!!!!!!! stosuj ja, a unikniesz wielu problemow w zyciu!

Wypas
07-02-2005, 18:07
@up

dwarf ma tylko 90hp więc ten hit mógłby być większy gdyby dwarf miał więcej życia ;)

khazad
08-02-2005, 00:09
lol ty masz skil'e 65/65 i best hit 90 ,
a ja ze skilami 52/39 best hit 98 lol
na dodatek ze spearow :D

ale bierz pod uwage, ze porownyeac trzeba bronie o podobnym ataku. wiesz... knight ze skillem 100 i napieprzajac sickle albo knife nigdy nie zada obrazen wiekszych niz 100...a ze skillem 50 i stonecutterem to sie zada troszke wieksze hity... to jak bys porownywal ferrari i malucha :). moj max hit to bylo cos kolo 180 w guarda z dl i skillem 80 i co? i twoje 98 hita sie chowa :P

a odnosnie blokowania smokow ze skillami 55/55 to zycze powodzenia i gratuluje duzej ilosci uhow na zmarnowanie... no chyba ze jakis wysoki level :)

ja mialem 4 mlvl na 14-16 levelu cos kolo tego...

Smasiek
08-02-2005, 01:38
Sam wolal bym grac pallem ale niestety mam lagi a teraz gram knightem :cup:
Plusy palla:
+szybko skaczom skille na dista
+szybko mlvl
+duze hity
+nie potrzeba dobrego eq(wystarczy p-set)
Minusy palla:
-malo cap
-gdy masz kicka albo lag to raczej nie ma szans na przezycie
-cieszko sie trenuje na samym poczatku
-gdy nie masz pacc tracisz kase na bolty
Plusy knighta:
+przewaznie przezyje przy lagu albo kicku
+duzo kasy
+dobre eq
+duzo cap
Minusy knighta:
-dlugi trening
-wolno leci mlvl

Ancient liroyeq
08-02-2005, 04:45
knightem na elf's camp na bagnach venore, pewien knight robil 30 k expa w 1h, nie szlo mu duzo uh, mial dosyc dobre eq, ale skile marne 75/70 -zrobil w miesiac level 35-60+....pomysl nad tym ejszcze ;)

Maly wymiatacz smoków
08-02-2005, 19:09
po1: spike swoord ma atak 24 a spiry o ile pamietam 30
po2: cos nie wierze, ze 98 z takim skillem wyciagnoles
po3: Dla mnie 90 z spike'a to i tak sukces
po4: istnieje taka magiczna opcja EDIT!!!!!!!! stosuj ja, a unikniesz wielu problemow w zyciu!

1. no i ? X( X(
2. jakos w amke walnalem za 98, miala na czerwono zycie.
Ale jak nie chcesz to nie wiez. Ja wiem swoje :p
3. dla knighta 90 to zeczywiscie sukces :D
4. STOSUJE!!! Przydaje sie :baby:

ty miales duzo lepsze skile a spike w porownaniu do spearow ma tylko 6 ataku roznicy

PAL WINS

------
Edit by Gremlin
ad 1. Upomnienie za spam i bycie ignorantem (dlatego 9 punktow)

Maly wymiatacz smoków
08-02-2005, 19:19
to jak bys porownywal ferrari i malucha :). moj max hit to bylo cos kolo 180 w guarda z dl i skillem 80 i co? i twoje 98 hita sie chowa :P

a odnosnie blokowania smokow ze skillami 55/55 to zycze powodzenia i gratuluje duzej ilosci uhow na zmarnowanie... no chyba ze jakis wysoki level :)

ja mialem 4 mlvl na 14-16 levelu cos kolo tego...

1.fajne to porownanie. :) Nie chce porownywac hitow z innymi. Chodzilo mi tylko o porownanie hitow z kolesiem, ktory ma lepsze skilami, a mniej walnal. :D Moj kolega raz walnal 300> hita. :D Nie lyso mi

2. TU masz troche racji zgadzam sie z toba ;)

3. no nie wiem ja na 16 lvl knightem mialem prawie 3 MLVL X(

Pal wins

Varmus
09-02-2005, 11:45
X(

+ ale pal lepsze
+ ale palem fajniej
+ zluzyje wiecej UHow i mniejsze hity wali i nie ma szans z dragaiem ze slaba bronia :baby:
+ lol!!! zanim knight 4 MLVL nabije LOL! na 25lvl moze

Paladyn wins
:cup: :cup: :cup: :cup: :cup
+ niekoniecznie
+ kto co lubi
+ a kto chodzi na dragi ze słabą bronią?! BTW: ZANIM pójdzie się knightem na dragi, trzeba nabić ODPOWIEDNI level i ODPOWIEDNIE skille...
+ a niby dlaczego? 4 mlvl można równie dobrze nabić i na 8 lvl!! Trochę to potrwa, ale...

Także po raz kolejny mówię: NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK PROFESJA LEPSZA OD INNYCH!!! BOŻE!!! CZY AŻ TAK TRUDNO TO ZROZUMIEĆ?!! KAŻDA PROFESJA JEST DOBRA W SWOIM FACHU!!! X( X( X(

Palk ma tą zaletę, że może tłuc na niskich levelach potężne potwory (np. 10lvl pally może spox iść na cyclopsy, o ile nie da się przez nie złapać :evul: )
To dlatego wszyscy mówią, że palkowi szybko levele lecą... A co się dziwić, jak tłucze z dystansu, nie dając potworkom się walnąć?!
Knight przynajmniej walczy honorowo (wiedźmin, mówi wam to coś? :D )
Pozdroszyskim

Karino Han
09-02-2005, 21:51
A ja wam powieeeeem..., że mam kolegę palka i on wali bronią obuchową (tak jak ja :D) i co ? Nikt nie powiedział, że pall musi walić z dystansu, może i lepiej mu tym idzie, ale jakoś kolega sobie radzi i jest wszystko dobrze. Do tego jet pallem, więc może tworzyć runki no to sobei chodzimy razem. Ja jestem knightem i jeszcze nie dawno byłam z tego tak niezadowolona, ale nie chciałam opucić mojej ulubionej postaci. Jak weszłam w ten temat to mnie pocieszyło i teraz się cieszę, że mam taką profesję :D. Patrząc na to tak jak ja. To kiedy mółj kolega i ja walimy clubem to on ma trochę lepiej, bo sobie może runki robić :/. Ale to nic :D.

Varmus
11-02-2005, 21:52
A ja wam powieeeeem..., że mam kolegę palka i on wali bronią obuchową (tak jak ja :D) i co ? Nikt nie powiedział, że pall musi walić z dystansu, może i lepiej mu tym idzie, ale jakoś kolega sobie radzi i jest wszystko dobrze.
LOL

Ciekawe czy twój kolega będzie taki chojrak jak go GM dorwie...
Będzie miał bana buahahaha :evul:
...chyba :confused:

Mc macio
12-02-2005, 20:36
palladyn czy knight???? hmmmmmm...

bierz Druida

pscelarka
12-02-2005, 20:42
hmmmm ja jusz grałem 3 knightami bodajze no i tera zaczynam grac pallem moim zdaniem pale lepsze szybko lvl skikaja itp najgorsze ze tarczy niema
:((((((((((((((((((:(((((((((((((((((((((:(((((((( ((((((((((((:(((((((((((((((((((( ;(

Varmus
12-02-2005, 21:04
@up

A ty nie masz słownika ortograficznego (tak, to aż tak widać :p !!!)

Wiechciu
13-02-2005, 11:58
Osobiście radze Knighta bo nie musisz wydawac kasy na czary i tylko polepszasz swój eq i szybko sie zbiera kase ;)

maxx99
13-02-2005, 12:28
@up
zaden argument bo sprzet jest nawet kilkadziesiat razy drozszy od czarow... a i UHy droga nie chodza

Varmus
13-02-2005, 16:07
@up
zaden argument bo sprzet jest nawet kilkadziesiat razy drozszy od czarow... a i UHy droga nie chodza
Chodzą (z druidami ;) ). Poza tym blank rune'y też trochę kosztują (ja wiem, zysk itepe, ale to jest fakt).

Varmus
21-02-2005, 22:58
Hej, ludziska! Odzywajmy się i nie kończmy tego tematu!! Jest na to zbyt fajny! No, dalej! Wymieniajmy się poglądami!!

Kareas
21-02-2005, 23:05
A ja tak poza topiccem dodam ze para (tak tak ten, który pytał czy lepiej palka czy też może knighta) ma teraz bardzo dobrego palka (pg xD)... Myślę, że palek to profesja dla graczy z jakimś doświadczeniem... :baby:

Esee'aloe
27-02-2005, 02:49
Gralem zarowno pallkiem jak i knightem... Wole palka, oto dlaczego...
Gram na Danubi, mam 37 lev skille 83/67 i ciagle ten pieprzony 14 mlev, ale juz niedlugo :) , z braku kaski ciagle jestem facc, ale juz nieglugo sie to zmieni... nie bede sie wdawac w dyskusje, która profesja jest lepsza, szczególnie w pvp gdzie NAJWIECEJ zalezy od umiejetnosci gracza, a nie od profesji... szczegolnie ze rzadko oglada sie "sprawiedliwe" pvp, raczej to duzo wyzszy level napier**** jakiegos slabeusza - pojecie wzgledne. No chyba, ze wybucha regularna wojna, wtedy jest zabawa :), tylko kto slyszal o "uczciwych" zagraniach na wojnie... trapy, masowe polowania, wojan podjazdowa itp...
Ale, ale za daleko wybieglem w ta dygresyjke...
Dla mnie palek jest po prostu duzo bardziej interesujaca profesja, wymagajaca wiekszych umiejetnosci, bardziej finezyjna... rola knighta w tibii ogranicza sie na prawde do blokowania, palek jest duzo bardziej przydatny...
Na "moim" 37 lev solowalem gs-y, chodzilem na black knightow, dragon lordy, orc warlordy, necrosy, monki, deamon skeletony o zwyklych smokach nie wspomne, mialem wizyte u warlocka :), kupie pacca i otwieraja sie nowe mozliwosci... behemoty, heroski, banshee, wampirki, no i za 10 lev demonki :)... i to jest prawdziwa zabawa w tibii... nie jakies zmudne polowanie na cyce, guardy czy ghoule... chcialbym poznac knighta majacego 50 lev ktory polowal na demony... albo na moim levelu ktory solowal gs-a albo byl na polowaniu na dl-e... oczywiscie knight rowniez doswiadczy tych wszystkich przyjemnosci... tylko na ktorym levelu... no i oczywiscie tylko, wlasciwie, jako bloker, ktora to rola raczej mi nie odpowiada, no ale jak kto woli... kolejna sprawa to to, ze knight wymaga wy***anego ekwipunku zeby byc naprawde dobry, a pall... nie jemu starcza runy i bolty...

Co tu duzo mowic, wole palka... ale nikogo nie bede przymuszal... dla tych ktorzy snia sny o potedze ( nie jestem jednym z nich :)) dodam, ze ostatnio zwiedzilem caluskie orc fortress, wszystkie mozliwe dziury i wieze... wraz z 125 lev palka i powiem szczerze, ze jest to potworna sila ognia, napewno wieksza od tej jaka posiada knight, porownywalna tylko z sila ognia wysokolevelowego sorca lub druida (ale raczej sorca)... no dobra mocny sorc dysponuje jednak wiekszym firepowerem :)

Para
08-03-2005, 14:10
Niedawno przypomnialem soebie o tym temacie oczywiscie wtedy wybralem palla zrobilem nim 48 lvl i postanowilismy z kumplami Nowy serwer :D grajac pallkiem mam juz doswiadczenie grajac ta profesja gra sie milo i nie nudzi sie ale pomyslalem ze dobrze by bylo pograc teraz knightem lecz czekajac juz na ten new serw zdalo by sie cos na nim znaczyc a knightem ciezko cos znaczyc bez dobrego sprzetu a jak wiem na new serwach ciezko o dobre itemki wiec chyba bede gral znowu pallem ale radzcie moze zmienie zdanie :)

Matir
08-03-2005, 14:13
ja lubie palladynuw
lecz knight jest lepszy dla początkujących
:lucznik: :lucznik:
:lucznik: :lucznik:
:elf: Doradzam palla :elf:

Para
08-03-2005, 14:18
nie jestem poczatkujacym tylko interesuje mnie rada gracza ktory postanowil grac knightem i zaczynal nim grac kidy serwer byl nowiutki chodzi o rade jak psotapowac knightem zeby znaczyc cos na serwie tzn byc w pierwszej 50 chociaz;p a czuje ze knightem to trudne bo ciezko knightem expic bez dobrego eq ciezko i wolno wiec prosze o rade kogos doswiadczonego w grze knightem ;p

Siergiey
08-03-2005, 14:45
Gram na Danubi, mam 37 lev skille 83/67 i ciagle ten pieprzony 14 mlev, ale juz niedlugo :) , z braku kaski ciagle jestem facc, ale juz nieglugo sie to zmieni... nie bede sie wdawac w dyskusje, która profesja jest lepsza, szczególnie w pvp gdzie NAJWIECEJ zalezy od umiejetnosci gracza, a nie od profesji... szczegolnie ze rzadko oglada sie "sprawiedliwe" pvp, raczej to duzo wyzszy level napier**** jakiegos slabeusza - pojecie wzgledne. No chyba, ze wybucha regularna wojna, wtedy jest zabawa :), tylko kto slyszal o "uczciwych" zagraniach na wojnie... trapy, masowe polowania, wojan podjazdowa itp...
Dla mnie palek jest po prostu duzo bardziej interesujaca profesja, wymagajaca wiekszych umiejetnosci, bardziej finezyjna... rola knighta w tibii ogranicza sie na prawde do blokowania, palek jest duzo bardziej przydatny...
Na "moim" 37 lev solowalem gs-y, chodzilem na black knightow, dragon lordy, orc warlordy, necrosy, monki, deamon skeletony o zwyklych smokach nie wspomne, mialem wizyte u warlocka :), kupie pacca i otwieraja sie nowe mozliwosci... behemoty, heroski, banshee, wampirki, no i za 10 lev demonki :)... i to jest prawdziwa zabawa w tibii... nie jakies zmudne polowanie na cyce, guardy czy ghoule... chcialbym poznac knighta majacego 50 lev ktory polowal na demony... albo na moim levelu ktory solowal gs-a albo byl na polowaniu na dl-e... oczywiscie knight rowniez doswiadczy tych wszystkich przyjemnosci... tylko na ktorym levelu... no i oczywiscie tylko, wlasciwie, jako bloker, ktora to rola raczej mi nie odpowiada, no ale jak kto woli... kolejna sprawa to to, ze knight wymaga wy***anego ekwipunku zeby byc naprawde dobry, a pall... nie jemu starcza runy i bolty...

Co tu duzo mowic, wole palka... ale nikogo nie bede przymuszal... dla tych ktorzy snia sny o potedze ( nie jestem jednym z nich :)) dodam, ze ostatnio zwiedzilem caluskie orc fortress, wszystkie mozliwe dziury i wieze... wraz z 125 lev palka i powiem szczerze, ze jest to potworna sila ognia, napewno wieksza od tej jaka posiada knight, porownywalna tylko z sila ognia wysokolevelowego sorca lub druida (ale raczej sorca)... no dobra mocny sorc dysponuje jednak wiekszym firepowerem :)

Serio masz takiego palka? Cos mi sie wierzyc nie chce, i wogole gowno wiesz ;s
Po pierwsze, nie masz pacca wiec jak mogles miec wizyte u warlocka? Masz 37 lvl, jak do ku*wy nedzy biles BK?! I piszesz pall przydatniejszy: bez blokera na takim lvlu mozesz sam dlowi hapac dzide (lol)
Po drugie piszesz ze pall przydatnijeszy...wiec uswiadomie cie, ze bez blokerow na takim lvlu jest przydatny za***iscie -.- Bez blokera nie zabil bys gsa, dla...Wiec co jest przydatniejsze?
Po 3 knight z dobrymi skilami zsoluje gsa na nizszym lvlu niz twoj, i nie tylko gsa...A teraz kiedy bursty nie robia exhausta moze solowac i demony, na lvlu nizszym niz 100...
I czemu klamiesz?

Sozemego
08-03-2005, 15:58

No tak necrosy bez pacca, dobra jestes...
Po drugie dziwne, ze jakos najci sobie radzą i mają te super eq. Skille zdzialają wszystko :).
Poza tym 125 pal, potworna sila ? Bo co ? Bo wali z sd lub z innych runek ? Knight tez, moze ich uzywac, ale u niego to taniej wychodzi, bo zwykle wiecej zarabia... A palowi sie okropna sila skonczy, gdy nie ma runek. A najt ? ZWYKLE [chodz nie zawsze] ma duzo uhow i zawsze wali za darmo [ nie liczac zuzytych uhow]
Co do reszty sie zgadzam, pozdro

Para
09-03-2005, 10:10
Nie chodzilo mi o komentowanie wypowiedzi ktory idzie na bk na 37 lvl chociaz bramka 50+. Tylko o porade doswiadczoneko knighta ktory rozpoczynal gre jak serwer byl nowy czyli Trudno o eq no i jak bedziesz duzo skillowal to inni cie wyprzedza w lvl-u..... :)

Para
09-03-2005, 14:53
PIsac:D pisac i jescze raz pisac:D

Szmelinger
09-03-2005, 15:08
Pal ma czar mana shield i moze uzywac sd wiec jak bedzie sie lac pal i knight to pal mouglby wziasc tarcze i mana shield wlaczyc i walic knighta z sd i lykac mana fluidy

Storm Silverhand
09-03-2005, 15:14
No ale taki palek moze sobie biegac w koleczko i raz za czas jak uzyska przewage zaje... z SD a taki knajt to co? biega za palkiem jak pies i jeszcze mu nic nie robi. Ale jednak knighta trudniej zabić niż jakąś lebiode palka :)
I mówicie, że knight musi miec silny eq. No dobra musi ale jak palek i knight zabiją GSa to kto zgarnia knight secik?? :D:D:D jak palek podejdzie do ciała GS to widzi tylko fajne puste miejsca...

Esee'aloe
09-03-2005, 23:22
na bk lazilam zanim pojawily sie bramki levelowe...
warlock jest na mainie i wcale go nie bilam tylko od razu s*******alam...
gs-y zabijalam masowo jak byly jeszcze wolne, ale ostatnio tez udalo mie sie jednego zsolowac...
bk... jak ? z blokerem, a jak inaczej
a necrosy faktycznie umiescilam nie w tej dzialce co trzeba, ale to z rozpedu...

a na hunty, chodze z knightami co do ktorych jestem pewna, ze nie kradna i oszukuja...

zaznaczam ze postac jest stara... jakies 2 lata ale miala kilka kilkumiesiecznych przerw i dopiero ostatnio wrocila :)
__________________________________________________ ______________
43 lev
84/68
15 m lev - nareszcie

sekemefu
13-03-2005, 12:11
Moim zdaniem wybiez palladyna
lepiej sie expi i szybciej skile ida
Mozna tez szybciej chodzic na trudniejsze potwory
na 16lvlu mozna isc juz na :elf: -a czy cyklopa
najlepiej expi sie na dwarfach lub dwarf guardach =)
ja robie druida ,sorka lub palka
knighta sie nie oplaca

Muwie ci wybiez palladyna :):):):):):):):p:p:P:P:P:P:P

Averus
13-03-2005, 12:36
Usuniete. Usuniete. Usuniete.opaść...

Psycho Mantis
13-03-2005, 13:57
A mnie ostatnio prawie zabił knajt z lvl niższy, od mojego o jakies 2. Ja 17 on 14 moze... Wzielismy go z kolega na party z nudow , (drut 11 lvl) no i tak sobie go zabiła a ja zdążyłęm uciec... Jak juz miała na redzie to sie UHala... I wtedy sie załamałem...;( :P

matii ThE pAlAdyn
13-03-2005, 14:57
Mam pytanko!!Taki paladyn dobrze rozwiniety na wysokim levelu i wysokich skillach lepiej huntuje na potworach czy taki knight tez dobry!!!Plis powiedzcie B)

Sozemego
13-03-2005, 15:27
Teraz wyraze swoje zdanie i koniec tego będzie :P

Knight i jego plusy:
+ Duzo capa
+ Duzo zarabia(im wieksze skille tym wiecej zarabiasz, bo mniej uhow idzie :P)
+ Na duzych skillach dobre hity, ale to tez musi "wejsc"...
+ Ma duzo hp, a to jest wazne w pojedynkach pvp
+ Exori - bardzo duze obrazenia, jednak mozna uzyc raz na jakis czas, a manasy swoje kosztują :P
+ Pojdziesz bez najta na demony, dl'e, behemoty ? Nie sądze :D
+ Wytrenisz duze skille i wymiatasz :)

Minusy
- Knighta pvp troszke smierdzi. O ile nie wyrobi sobie duzych skilli, to byle kto zalozy tarcze i z odpowiednim shieldingiem (60+), bedzie blokowal nasze ciosy.
- Trza sie strasznie produkowac, expiąc zawsze trzymając 2 potwory na tarczy :P
- Magic levele nie lecą jakos zastraszajaco szybko, ale ten 6 chyba starczy :P
- Bez exori, i explo nie zsoluje praktycznie nic az tak mocnego (beho, demona, banshee)

Palek i plusy
+ Nie potrzebuje duzych skilli by expic
+ Nie potrzebuje dobrego eq by expic
+ Moze uzywac SD ( niech wam bedzie...)
+ Ciosy pala czesciej trafiają
+ Szybko skille rosną (2 razy szybciej niz knightowi)
+ W sumie tanie ma hunty (bolty i hmm'ki, ewentualnie SD)
+ Sporo many i vitka :)
+ Pod dobrym dowodztwem wymiata w pvp :]
+ Z dobrym shieldingiem moze blokowac rownie ladnie co knight :)
+ Magic walle :)
Minusy
- Trzeba bolty nosic i w ogole z tego bic WSZYSTKO (nawet dwarfy po drodze)
- Slabe hity (bardzo)
- Lagi to duza przeszkoda w graniu :)
- Nie wiedziec czemu, czesciej ginie od najta...
- Na haj-levelu nie ma gdzie expic (poh, dragi, of dla bogatych, guardy (?), hunty)
- Upierdliwy trenig (podnoszenie spearow SUX0r)
- SD to raczej zabawka..

Thats all folks

NCrash
13-03-2005, 18:29
paladyn. moj kumpel zdobyl w miecha z 12 levca do 31 !!! paladins rule. knighty sa najgorsze bo najlatwiejsze ja gram knightem bo pala jest za trudna ale palka moze na cyce chodzic od malego levca (od 11 :D) PALLY's RULE

Crasher
13-03-2005, 20:43
Witam!
Czytałem wasze odpowiedzi i powiem to samo co wiekszosc-Palladyni zadza Tibią! Moga uzywac najpopularniejszych runow i czarow w grze(SD, HMM, UH).
Walcza na dystans co satwia ich w bardzo dobrej sytuacji gdyz juz od najmniejszego lvl moga ubijac lepsze potworki(cyce, guardy). Lepsi od knightow wiadomo dlaczego, lepsi od magow i druidow poniewaz nie traca tyle czasu na mozolne wykuwanie runow!!!!Bierzesz kusze, luk 300 strzal lub beltow i smigasz!;] Wypowiedz moze troche pokrecona ale napewno sie polapiesz :P a tak wogole mam takie pytanie jak Pallem najszybciej dobic do skilli ok 55/40. Z gory dzieki. pozdro dla wszystkich miatajacych na dysans :P

Master oskar
10-05-2005, 15:21
Zgadzam się że pal rulez,ale bez knightów nie było by lekko w tibii.
Sam mam i pala i knighta na 20lvl ipodoba mi się gra obydwoma.
Najgorszy jest training ale da się znieść.Gdyby nie moje lagi grałbym palem.
Nara i pozdro dla moich kumpli!!!

Bucik
10-05-2005, 20:33
Witam!
Czytałem wasze odpowiedzi i powiem to samo co wiekszosc-Palladyni zadza Tibią! Moga uzywac najpopularniejszych runow i czarow w grze(SD, HMM, UH).
Walcza na dystans co satwia ich w bardzo dobrej sytuacji gdyz juz od najmniejszego lvl moga ubijac lepsze potworki(cyce, guardy). Lepsi od knightow wiadomo dlaczego, lepsi od magow i druidow poniewaz nie traca tyle czasu na mozolne wykuwanie runow!!!!Bierzesz kusze, luk 300 strzal lub beltow i smigasz!;] Wypowiedz moze troche pokrecona ale napewno sie polapiesz :P a tak wogole mam takie pytanie jak Pallem najszybciej dobic do skilli ok 55/40. Z gory dzieki. pozdro dla wszystkich miatajacych na dysans :P

jeżeli sorc ma pacca to palek może tylko powąchać jego smrud i swój jaki przejdzie mu po gaciach kiedy zacznie atakować ciebie właśni taki sorc z UTANI GRAN HUR... chodzi mi o to że na wyższym lvlu sorc nie robi run ale je kupuje to juz jedna sprawda... sorc jest najlepszy no ale że mnie niestać na pacca to jestem zmuszony do grania knightem i uważam że jest lepszy od palka...

Danthorr
11-05-2005, 05:44
paladyn. moj kumpel zdobyl w miecha z 12 levca do 31 !!! paladins rule. knighty sa najgorsze bo najlatwiejsze ja gram knightem bo pala jest za trudna ale palka moze na cyce chodzic od malego levca (od 11 :D) PALLY's RULE

Taaa, paladin rlz!!!1111oneonerazraz

Jeśli twoje ambicje kończą się na zdobyciu 30 lvl to, to jest dopiero przykre !
Co do twojego kolegi to 31 lvl mozna zrobic w ... 2/3 dni ?

Artix pall
11-05-2005, 06:26
Palem pokonasz na 10 lvl DEmon shieleta jest dobrym materialem na pekera
nie potrzebuje eq Wynosi duze koszty na strzaly i belty szyko expi szybko skile leca Ma duzo many iz ycia i capa :D A knightem ni elubie gracx z kilku wzgledow bardzo latwo go spekowac spekowalem 12 pallem 19 knighta jesli wejdzie w trap uh nie wyjdzie a pall moze by jeszcze zabil traperow leca mu magiczne jak ...... trzeba zaby nabbic 4 mlvl wydac 60 k na manasy :/

Yuges
17-05-2005, 17:23
Nick:********
Profesja:Royal paladyn
Swiat:Galana
Lvl:50
mlvl:16
dist:81
shild:61

eq:
-Boots of Haste
-k LEGS
-c Armor
-cruz helmet

BEST SOLO:
GS and drag:)
BEST TEAM:
BK,Hero and dragon lord:)

POZDRO DO ALL:p

xemmoe
17-05-2005, 18:05
@up
I co z tego?
Uważasz to za osiągnięcie?

Hehe widać że większość z was nie grała jeszcze "prawdziwym" knightem.
No ale cóż niektórzy nie umieją osiągnąć czegoś więcej knightem bo nie mają czasu...
I to jest jego największy minus: żeby nim grać trzeba mieć duuużo czasu.
Ale po wytrenowaniu wymiata nie gorzej od palka.

Jerkov Thundersword
20-05-2005, 22:27
Paladyn. Szybko rosną skille, nie trzeba często zmieniać ekwipunku a z czasem jedynym wydatkiem stają się amunicja i runy, a z pieniędzmi nie ma co zrobić. Knight może być drugą postacią, kiedy paladyn będzie już bogaty, wtedy wysyłasz sobie pieniądze i kupujesz knightowi ekwipunek no i zaczynasz trening ;)

Jerkov Thundersword
20-05-2005, 22:31
Nick:********
Profesja:Royal paladyn
Swiat:Galana
Lvl:50
mlvl:16
dist:81
shild:61

eq:
-Boots of Haste
-k LEGS
-c Armor
-cruz helmet

BEST SOLO:
GS and drag:)
BEST TEAM:
BK,Hero and dragon lord:)

POZDRO DO ALL:p

A czy to ma jakiś związek z tym tematem? A propos... po co ci tak ciężkie eq? Paladyn nosi to, co lekkie, więcej amunicji i loota, skille też polecam podbić, bo jak na pvp nie są wcale takie extra. Potwory które zabiłeś też nikogo nie obchodzą, a jeżeli chcesz wiedzieć, już dawno powinieneś zsolować dl'a. Magic level to już wogóle DNO. I wogóle po co się chwalisz mój chłopcze, skoro nie odpowiedziałeś na zadane przez autora postu pytanie?

Frycu
21-05-2005, 21:16
Palek jest uniwersalny jak nikt inny i knight nie dorasta mu do pięt a to z powodu choćby takiego ze Palek moze używać Exura Vita i runek SD :evul:.
Co z tego że knighta macha sobie lśniącym GS i pkuje Palka który zaklada bright sworda i tarcze i atakuje go z SD dlatego nie da się ukryc Palek :cup:

Jacko
23-05-2005, 22:32
Palek jest uniwersalny jak nikt inny i knight nie dorasta mu do pięt a to z powodu choćby takiego ze Palek moze używać Exura Vita i runek SD :evul:.
Co z tego że knighta macha sobie lśniącym GS i pkuje Palka który zaklada bright sworda i tarcze i atakuje go z SD dlatego nie da się ukryc Palek :cup:

i co ze zaklada tarcze, knight i tak z dobrymi skilami moze nakladac ladnie, a pal zalozmy niecale 100~ z sd wklada. Pamietaj ze pal sie musi uhac tak samo jak knight i przerywac sdkowanie i ma mniej hp itd itd exura vita sie wkoncu skonczy. To czy pal czy knajt zalezy od tego co ci sie podoba, jak chcesz blokowac i wyjmowac looty bierz go, jesli wolisz expic bedac caly czas na krawedzi deda i dostac zawal serca to pal.

Memson
25-05-2005, 18:49
co z tego ze palek ma sdeki i vite?
jestem ciekaw jak chce rozwalic najta sdekiem skoro ten nie jest chyba taki glupi aby uhac sie dopiero na buraku jakby myslal ze wyleczy cale hp...nie bede wspominal ze palus musi tym sdekiem jeszcze dobrze trafic i aby przykurzyc z bolta musi sie zatrzymac...a w tym czasie jak juz wspomniano ze 100 razy najcik caly czas bryka w kierunku palka a ten ze strachu przed axem badz swordem puszcza w gacie...a to z pewnoscia nie pomaga w pojedynku :D

Nowohucianin
25-05-2005, 20:24
co z tego ze palek ma sdeki i vite?
jestem ciekaw jak chce rozwalic najta sdekiem skoro ten nie jest chyba taki glupi aby uhac sie dopiero na buraku jakby myslal ze wyleczy cale hp...nie bede wspominal ze palus musi tym sdekiem jeszcze dobrze trafic i aby przykurzyc z bolta musi sie zatrzymac...a w tym czasie jak juz wspomniano ze 100 razy najcik caly czas bryka w kierunku palka a ten ze strachu przed axem badz swordem puszcza w gacie...a to z pewnoscia nie pomaga w pojedynku :D

Zauważ,że pall nie musi mieć dobrego eq a knight musi mieć a co z tego wynika ?
pall może wcześniej kupić bohy a knight wydawać więszkość kasy na eq i uhy

xemmoe
25-05-2005, 20:27
SD u palka to bardziej teoria, niż codzienność.
Przyda się jak trzeba wykonać jakiegoś trudnego questa itp. ale na PvP ma raczej za małe obrażenia.
No i w końcu SD+UH+Bolty troche ważą, a Knight właściwie tylko UHy.

Na nizszym levelu knight nie ma większych szans, ale później palkowi juz nie przybywa tak "lawinowo" mocy, za to knight robi się silny.

Bulboglowy
25-05-2005, 20:45
Wraz z wyższym levelem znaczenia w walce PvP nabierają runy. Moim zdaniem Knight więcej traci pod tym względem.
1. Nie może używać SD. (wymagany 15 magic level)
2. Prawie żaden nie może używać Magic Wall. (wymagany 9 magic level)

Frycu
28-05-2005, 08:22
Spoko macie tylko jak gralem mojim palem na Saphirze to zaatakowal mnie 40 knight i spokojnie bronilem sie przez 15 minut z sama kusza i mi poszlo moze 8 uh a jemu chyba z caly bp :evul: Knightem to sobie tylko boblokujesz a Paladynem masz spoko bo sobie mozesz solnac i wiesz jakie wspanaile uczucie solnac sobie takiego Monka :evul:

Irma z Fortery :D
28-05-2005, 20:54
ja jestem knightem i trenie tylko z palami , raz prawie zabiłąm jednego

Marcin wymiatacz
02-06-2005, 20:49
Jakieś kity ludzie tu piszą jak pall i knightem oboje na tych samych lvlach są to knight wygra. Jeżeli oboje gracze myślą logicznie.

schiza
04-06-2005, 21:02
ja osobiście wole pallka. Jeżeli chodzi o duel to bardzo ważne są tez skille i... ilość UH'ów, którą masz przy sobie :p

PS: to mój pierwszy post na forum :), więc siema all

dala
07-06-2005, 14:37
Vegeta Ziom mówi że jeżeli wszystko zależy od runek to knight wygra.Chyba go po***ało.jeżeli wszystko od run zależy od run to pal wygra.Pal weznie sama tarcze i bp sd.Będzie walił w knighta a on tylko z hmm albo z czegoś innego.No i pal wygra

yoman
07-06-2005, 18:14
Ehh... czytam sobie ten temat i mi się niedobrze robi.Analizując wypowiedzi tu przytoczone, wnioskuje iż 90% osób wypowiadających się w tym temacie nie mają zielonego pojęcia ani o paladynie, ani o knighcie...Piszą bzdury "graj paladynem bo ja nim gram jest najlepszy ma sdki zabilem knighta o 2 lvle wyzszego niz ja pall jet the best"...Tylko że z takiej wypowiedzi niczego nie można wywnioskować.O wiele przyjemniej czytało by się temat, gdyby takie osoby powstrzymały się od postowania.
Cała ta dyskusja jest bez sensu, nie da się określić która postać jest najlepsza, można tylko wymieniać plusy i minusy poszczególnych postaci.W PvP najbardziej się liczą umiejętności gracza, a postać jest tylko narzędziem w jego reku.Niech każdy spróbuje zagrać wszystkimi postaciami, i wtedy wybierze tę, którą mu się najlepiej prowadzi.

bruce
09-06-2005, 09:51
ja bym sie jeszcze mogl wahac miedzy knajtem a pallem, ale w sytuacji gdy knajt dostawal 30 HP/lvl! teraz to jest wlasciwie nie ma sie nad czym zastanawiac

PALL RZADZI

Liwajs
09-06-2005, 14:06
Vegeta Ziom mówi że jeżeli wszystko zależy od runek to knight wygra.Chyba go po***ało.jeżeli wszystko od run zależy od run to pal wygra.Pal weznie sama tarcze i bp sd.Będzie walił w knighta a on tylko z hmm albo z czegoś innego.No i pal wygra

A po co knight ma brać hmm jak może uh wziąść?? Poczeka sobie aż pałkowi sie sd'ki skończą i go pojedzie -.-

Sozemego
09-06-2005, 15:13
Spoko macie tylko jak gralem mojim palem na Saphirze to zaatakowal mnie 40 knight i spokojnie bronilem sie przez 15 minut z sama kusza i mi poszlo moze 8 uh a jemu chyba z caly bp :evul: Knightem to sobie tylko boblokujesz a Paladynem masz spoko bo sobie mozesz solnac i wiesz jakie wspanaile uczucie solnac sobie takiego Monka :evul:
15 minut 8 uhow ? to po ile cie bil ? po 1 ?
Chyba ze mial skille 20/20
Knightem blokujesz ? Blokowanie to tylko mala czesc zycia knighta.
Solo monk ? jaki problem dla knighta ? ZADEN
Do tego knightem mozna zsolowac wszystko. Faraona moze jedynie ci sie nie uda ;]

Pharaun
09-06-2005, 16:16
Dla mnie największą wadą knighta jest kipskie pvp. Explo czy exori nie zadają porywających obrażeń, choć z drugiej strony bardzo ciężko knighta zabić. Po za tym, dla takiego rycerza ciężko jest na nowym świecie ze względu na słaby equip. Uważam że gdybym przenosił się na nowy serwer wybrałbym paladyna.(pewnie dlatego że do tej pory zawsze grałem knightem :p)

@up
Ja bym ci radził pocztać słownik jak chcesz się udzielać na forum...

Malyszek
09-06-2005, 16:57
Dla mnie paladyn jest maszyną do zabijania ;) Jesli masz zamiar grać więcej niż 6godzin dziennie to palkiem szybko wyskoczysz ze skilami i potem exp na guardach. Knightem jeśli nie będziesz mieć skil 80/80+ to exp na guardach nie będzie przynosić większych zysków. W wypadku jeśli będziesz mieć w nosie trenowanie to będziesz mógł blokować dragi itp. mozesz zostac blokerem co na starych serverach nie góruje.

Pani samo zlo
09-06-2005, 18:46
Powiem coś od siebie :P
Mam pallka lev 44.. (niedlugo 50) z ładnym eq i takimi tam :P
po 1. pallem jest łatwo ale do czasu (trenuje sie wyjątkowo trudno)
po 2. na hunty typu gs i innych silnych potworow 3ba miec blokera (do 50-60lev)
po 3. jak są lagi to nie masz co marzyć nawet o skillowaniu (tym bardziej o huncie)
Moim zdaniem knight jest lepszy z powodów: duża ilość pyk. hp, dobre skille = mniej dmg i szybszy exp
Na nowym świecie jaki będzie za okolo 5 miechow zrobie sobie knighta i od poczatku skilluje do 80\80 :P (pozniej cyclopy do 30 leva i gs hunt z pallkiem plx)
A w czasie treningu knighta zawsze można zrobić sobie paru uh-makerów :P

Siwy Rogal
09-06-2005, 20:37
Czytałem kilka pierwszych stron (reszty mi sie nie chciało) i kilka osób mówiło o tym, że kiedy knight dojdzie do paladyna to go zetrze, zniweczy (;]) itd. A niewiem czy ktoś wspomniał o wspaniałej rzeczy jaką jest tarcza! Shielding palkowi (o ile wiem) skacze tak szybko jak knightowi. Widziałem filmik, na którym pkował Smoked (105 sworda o ile pamietam miał) dorwał sie do jakiegos 8x palka i mu - wierzcie mi lub nie- nie zadał ani jednego blood hita. Sam grałem knightem 53 lv i gra nim jest poprostu nudna :s Jak widzałem jak śmigaja palkowie po pohu z GSami to mi żal było, że zrobiłem knighta (na GSka solo meelee 6-8 uh szło, a je**c sie i biegac, i strzelac z hmmkow to jakies nieporozumienie). Teraz czekam na nowe servy i zaczynam palkiem ;)

Wie ktoś kiedy wyjda nowe servery (przynajmiej przyblizona data 8o ) ? :<

Wilq
11-06-2005, 18:18
No. ok, zalozmy, ze pallek zalozy tarcze, ale z czego bedzie walic? Przeciez spearow ze soba nie nosi, co nie? A w tym czasie musi sie wbic jakis hita knighta, poza tym pallki maja zazwyczaj gorsze eq od ryckow, wiec twoja historia, hmm... nie mowie ze to nie prawda, ale ten pall musial miec jakies extra skile skile :p

Harru
12-06-2005, 18:15
mam paladyna , dzis zaczol mnie bic 78 knight no to zalozylem tarcze , ( mam paladyna na 81 lvlu ) wziolem sdki i zaczolem go bic no i jak mnie dogonil to raz mi walnol za mmm 15 ? reszta to chmórki a ja go sobie spokojnie z sd ciachalem pozniej przylaczyli sie koledzy i efekty widac , obadajcie sobie kolesia Nemesis Claney i dead z 12 , czerwca

Grundos'clubbaser
12-06-2005, 19:30
Teraz po ostatnich updatach pally rox.
Najszybciej robią lvle na nowych serverach, mają możliwość zdobycia 15 mlvla w dosyć szybkim czasie (ok. 2 tyg od 0). Skille rosną przy expie , nie przy trainie, więc dobrze jest. Pall na nowym servie robi 65 dista idzie na poh i expi tam do oporu. Expi najszybciej (kiedy knight musi trenić i nie ma eq , to pall bije wszystko praktycznie od początku).

Level
12-06-2005, 19:36
Zobacz jaką postacią gra wiekszość hlvl i bedzie odpowiedź kto lepszy :]

Maiky
13-06-2005, 19:29
Teraz po ostatnich updatach pally rox.
Najszybciej robią lvle na nowych serverach, mają możliwość zdobycia 15 mlvla w dosyć szybkim czasie (ok. 2 tyg od 0). Skille rosną przy expie , nie przy trainie, więc dobrze jest. Pall na nowym servie robi 65 dista idzie na poh i expi tam do oporu. Expi najszybciej (kiedy knight musi trenić i nie ma eq , to pall bije wszystko praktycznie od początku).

Większość tak chwali palka.... Mi sie wydaje że knight jest jednak troche lepszy... czemu niby na liście najlepszych lvl nie ma żadnego paladyna powyżej 200 lvl.... jest już kilku knightów

Harru
14-06-2005, 18:55
na wyzszym lvlu sie widocznie szybciej expi knightem ;| ale co mi z wysokiego lvlu jesli na wojnie knight nikogo niezabije ewentualnie moze robic za chodzacego mwala

Mati The Druid
15-06-2005, 15:12
100% pall :lucznik:

Tyran-ziom
16-06-2005, 00:11
ja dzisiaj na duelu moim knightem 29lvl pokonalem pala 31lvl.Mielismy oboje bohy.Ja skille 61/59 on 65/46.
:cup: Knight rox :cup:

..::FoKsA::..
16-06-2005, 12:00
Według mnie Palek jest dużo lepszą profesją, ponieważ jak wiesz knight specjalizuje się szczególnie walką w zwarciu i w walce z mocniejszym przeciwnikiem traci troche więcej UH i jest upośledzony magicznie. A Paladyn ma to do siebie, że atakuje z dystansu co nie pozwala swoim przeciwnikom dojść do siebie. Przyczym porównaj 60 lvl Pal + Bohy + Skille 80 / 60 + Sd's vs. 60 lvl Knight + Bohy + Skille 80 / 80 + brak sd's :/... Jak myślisz kto ma wieksze szanse na zwycięstwo? Mam nadzieje, że pomogłem. :)

yoman
16-06-2005, 12:51
@up
Jasne że knight...

Vil
16-06-2005, 13:19
@up jasne ze masz racje ..

-porownywanie mozliwosci pvp profesji powyzej 50 levelu nie ma sensu.
-jesli shielding knighta jest porownywalny z distem palka pall z boltow nie bedzie robic nic lub prawie nic ( testowane w przedziale 55-75 dist )
-okolo 60 levelu i 17-18 mlvl palek zaczyna walic wiecej z sd niz knight na 15 lev z 4 mlvl jest w stanie wyleczyc uhem ( to odnosnie tego ze palek ma sd bla bla bla .. ) < edit : zadaje srednie obrazenia ~250 , czlowiekowi o polowe mniejsze wiec palek z sd knighta nie zabije >
-knight zawsze przezyje walke pvp ( chyba ze nie ma 4 mlvl ) z przeciwnikiem o podobnym levelu

w kwestii tematu :
na poczatek opleca sie knighta - znacznie latwiej jest wtedy poznac gre, dowiedziec sie gdzie warto/nie warto expic, w ktorych dziurach czai sie smierc.. Palkiem warto zaczac jesli ma sie juz pojecie o tym jak gra funkcjonuje - jesli to twoja pierwsza postac nie wykorzystasz w pelni jej zalet

I faktycznie, na nowy serv palek to najlepszy wybor

kocur_bury
16-06-2005, 13:49
knajt zawsze wyjdzie z opresji obronną ręką...
jak podejdzie do palka, który strzela z kuszy, to już masakra...
a jak się stoi oko w oko z palkiem, który strzela kuszą, to hity biedny palek ma "deczko" słabsze...
ale wiadomo że niemalże nikt na pvp nie atakuje samotnie, dlatego paladyni mają przewagę... (łatwiej nimi manewrować, nie ma zamieszania)
kilku knajtów bijących jeden cel to troszke lipa (nie wszystkie hity wejdą jeżeli gość manewruje odpowiednio, jest tłok, jeden drugiego blokuje ;) , jakieś zabłąkane hmmy lecą na twarze sojuszników, itp)
na solo w zamkniętym pomieszczeniu knajt wygra zdecydowanie...
na wojnie to już nie wygląda tak ciekawie (pamiętam raz taką "bitwę" :D , że udało mi się tylko raz gościa dosięgnąć z mele ;) , a z hmmków i gfb to wiadomo jak bije knajt..., bitwa była wygrana dla "nas" dzięki palkom)

ale i tak uważam że rycek is de best in tibia :]

danielski2
16-06-2005, 14:23
Mam maly problem dotychczas gralem tylko socererem. A teraz powstaly nowe serwery i mam problem z wyborem profesj wacham sie miedzy knightem a paladynem co mi radzice??? prosze pomuzcie :p
Ja bym ci radził knajta ale jak masz PACC to lepiej badz palkiem

Harru
17-06-2005, 12:00
tak tak knight najlepszy moze w duelu pokona palka , ale w wojnie nikogo niezabije to raczej palek zabija a malo kiedy widzialem zeby knight zrobil jakiegos fraga na wojnie , tylko stoji i ludzie w niego szzcelaja a wysoki pall z sd po 250~~ ciska ( w czlowieka of course )

Halianter
17-06-2005, 13:43
Hmmm... osobiscie gram palkiem i gra sie nim calkiem przyjemnie tylko niekiedy wkurza notoryczny brak amunicji.Sorcerem sie gra super ekstra ale wydaje mi sie ze jest troszke zbyt mocny.Knajt jak to knajt.. dobry na blokera mile przedmiotki sie wyciaga tylko jest 1 ALE:trening B)
A druid mi osobiscie sie najmniej podoba jako postac do grania przynajmniej dla ludzi z paccemna dluzsza mete granie druidem jest nieoplacalne druid ma wiekszosc czarow no ale..no ue... i to jest glowna jego wada X(

papski
17-06-2005, 14:46
ale..no ue... i to jest glowna jego wada X(

Druid ma poison storm ktore zadaje troche mniej niz ue i zatruwa

czaro_16
17-06-2005, 17:19
jeszcze sie pytasz? wybrałeś paladyna? a ja ci odpowiem że dobrze zrobiles!
a wygra pall(ps. zabilem palem z 14 lvlem i 8 mlvlem bez uhów knighta na 20:P)

xemmoe
17-06-2005, 18:11
tak tak knight najlepszy moze w duelu pokona palka , ale w wojnie nikogo niezabije to raczej palek zabija a malo kiedy widzialem zeby knight zrobil jakiegos fraga na wojnie , tylko stoji i ludzie w niego szzcelaja a wysoki pall z sd po 250~~ ciska ( w czlowieka of course )

Widać że bardzo znasz się na wojnie.
Jeśli mówimy o high levelah, to stosuje się trapa i komba tak żeby najszybciej zabić.
Czyli sorcowie z SD, palki z boltów/run, a knighci mogą też z run i exori.
Na wojnie nikt nie zabije sam takiego 100 lvla.
Poza tym używanie SD przez palka to raczej strata run.

Harru
17-06-2005, 18:35
no zdziwilbys sie , i co z tego ze sie nieoplaca ale boli , tu niechodzi oto zeby sie oplacalo ale zeby kogos zabic i jak jest wojna to nie tak ze sie umawiam z qmplami i czekamy w 20 na 1 osobe tylko np 20 vs 20 i wtedy knight nikogo niezabije raczej no chyba ze koles jakis dostanie kicka co sie zadko zadaza :D

dawid854
17-06-2005, 22:20
JA osobiście wole paladynów;p.
Ja ci proponuje grac palem(tylko żebyś na mnie później nie wyklinał), nie różni sie bardzo od sorca(zamiast hmm'ami wali bełtami;p).
Ostatecznie i tak Ty zdecydujesz;p.
J grałem poladynkiem i moge ci powiedziec że gra palkiem jest super nie musiś do niczego podchodzić tulko bieżesz go na dystans

SouD
18-06-2005, 12:06
Wedlug mnie knight bo trenienie nim expienie zdobywanie kasy jest bardzo prosciutkie.

Hieyan
18-06-2005, 12:28
Druid ma poison storm ktore zadaje troche mniej niz ue i tez zatruwa

UE zatrówa? Pierwszy raz słysze...

papski
18-06-2005, 17:46
UE zatrówa? Pierwszy raz słysze...

No rzeczywiście....
Sorki ale szybko pisałem i sie zagapiłem :P
Zaraz poprawie...

hell fire
19-06-2005, 01:09
J grałem poladynkiem i moge ci powiedziec że gra palkiem jest super nie musiś do niczego podchodzić tulko bieżesz go na dystans

co z tego ze palkiem nie musisz podchodzic !! pall w przeciwienstwie do knighta musi nosic tz. amunicje a knight na luzie idze B) i nie patrzy o *** a jak mi boltow nie styknie i pie****ne deda :o

krzysiu13
19-06-2005, 23:34
ja proponuje ci palka bo jest on (przynajmiej wedlug mnie) lepszy od knoghta bo: skill shielda dochodzi tak samo (albo bardzo podobnie), bijne na dystans, umie w miare magie

khazad
20-06-2005, 00:41

zapytaj sie h-lvlowego palka czy bierze ze soba na hunta hmmki. ciekawe co ci odpowie. ja jakos sobie nie potrafie wyobrazic dl hunta bez hmmkow i sdkow

PacMan
20-06-2005, 01:21
Ludzie problmy mają - to jaką profesje się wybiera powinno zależeć od sposobu gry :
Sorc,Drut - Szalejesz , szalejesz a jak sie runki skończą to płaczesz...
Pall - Początkowo podnoszenie "zapałek" to nuuuuuuuuuuuuuuuda ale potem jakie efekty sa :D - tyle że bełty też swoje kosztują ... i ważą ...
Knight - trening to katorga - potem można spokojnie i efektywnie expić bez run ( z runami rzecz jasna lepiej i szybciej :P ) ale zawsze jest co do roboty...

Datto
24-06-2005, 01:07
Mi sie wydaje że Palek jest dobry szybko sie nim expi i proponuje ci palka bo sam gram ;)

Krakowiaczek jeden
24-06-2005, 07:01
Gram knightem bo dost dlugo bo prawie 51lvl wbilem lecz pech dead, przed tym incydentem mialem jusz skanczyc z knightem ktory jusz mi sie na maxa znudzil. jezeli chesz sobie fajnie grac i czegos osiagnac zrobienie knighta do 50lvl z wmiare skilami jest latwe i taki knight jusz nie przedstawia takiej jak dawniej wartosci bojowej, teraz mam pallka z ktorego sie bardzo ciesze spoko sie nim gra, mial byc tylko przerywnikiem w czasie nudow ale bardzo mi sie spodobal i gram nim, do 20lvla scaraby bilem z arrowow co u knighta byloby mazeniem, ogulnie plakiem jusz bije potworki o ktorych knight moze snic, pall takze ma best hit combo p arrow + sd (bez sorca z ue :P) , i jusz na 20lvlku z distem na 54 jak desercika robilem to w slima za 104 poszlo a tego zadna inna profesja nie da rady zrbic (chyba ze sorc/druid z sd ale bolt =2gp sd = 200gp wiec ...)
mam nadzieje ze pomoglem narqa

ziutek13
24-06-2005, 07:44
Paladyn jest dobry bo szybko exp na poczatku chodzi na sliniejsze potwory zabije je dystancowo ale knight tez nie jest do niczego a czemu... ?

Temu ze knight na wiekszym lvl'u bedzie walił o wiele mocniej nie pall bo z tego co wiem to knight setne lve wala okolo 120 hp ozcywiscie pal z bolta na wyskim lvlu i dobrymi skilami uderzy również powyzej 100 hp ale te hity powyżej setki będą bardzo rzadkie a u knighta sas czestrze..

Osobiśćie gram knightem bo knight na wyszym lvlu wali mocnioej od palla no i nie kończy mu sie amunicja....

AdamS_
24-06-2005, 07:47
Według mnie palla jest najlepszy.W miaręszybko awansuje w mlvl-u i ma przydatne czary.

Vedom
24-06-2005, 10:33
heheh grubo sie mylicie po pierwsze ktos tam napisal ze knight malo przydatny w wojnie no nie wiem czy taki 100 knight z 100 palem by nie wygral by mogl se knight stac i w nosie dubac i sie uhac :) . ja mam knighta i jestem z niego dumny . mam wmiare dobre eq 71/71 na 21 lvl i z dragon lance 182 walem w zerka :) . a robilem duele z 30 palami z 40 nawet i ja win bolty mi ponad 20 nie wchodzily aja mu po 70 jechalem po hp :) wiedz knight rulezzz < ten pal 40 lvl mial 79 dysta !! >

Vedom
24-06-2005, 10:36
a i jeszcze jedno zalozmy czy taki pal gs mu nie bedzie latwo zabic a bez knighta pomocy(bloker) to gs by sial postrach w tibi tak jak inne mocniejsze potworki a i jeszcze wam powiem ze anhilator qest najlepiej 4 knightami lub 4 sorcow !!!!

Lord Tassadar
24-06-2005, 21:15
bla bla bla
Rycek wymiata i tyle :P

Lord Tassadar
24-06-2005, 21:41
Rycek na wysokich lvlach wymiata i nie ma sobie rownych :)
Moj ziomek gra na Galanie 87 lvl knight i nie bylo by w tym nic dziwnego tyle ze kosi palkow nawet na wyzszych lvlach :P

Veritharan
25-06-2005, 12:05
a i jeszcze jedno zalozmy czy taki pal gs mu nie bedzie latwo zabic a bez knighta pomocy(bloker) to gs by sial postrach w tibi tak jak inne mocniejsze potworki a i jeszcze wam powiem ze anhilator qest najlepiej 4 knightami lub 4 sorcow !!!!

nastepny koles z ilorazem inteligencji odpowiadajacym jego wiekowi .......... ile razy przy tobie ktos wykonywal anihilator ?? ....... chyba 0 co ? ja u sibie w caffe w olecku widzialem juz go tyle razy ze az bokiem mi wychodzi btw..... 4 sorcami to musisz liczyc na to ze kazde ue wejdzie na maxa bo jezli suma dmg bedzie za niska wszyscty trupy ........ co do 4 knightow w sumie masz racje jest w mare latwo ale kazdy musi miec okolo 120 lvl ........... i co najwazniejsze najlepiej ani~ sie robi knight(bloker) plus 3 palkow co wali z power boltow .........

Normalnie jak widzie takie wypowiedzi jak twoje to az zal dupe sciska !!!

papski
25-06-2005, 15:04
to w slima za 104 poszlo a tego zadna inna profesja nie da rady zrbic

O boze -.-
Ty jakis pewnie jestes the best
Ja walnalem w dwarf soldiera 101 .Dwarf Soldier ma wieksza obrone od slime
Nadal jestes najlepszy ?

BTW.nie chwale sie bo nie ma czym

@topic
Knight jest wedlug mnie bardzo dobra profesja
I polecam poczatkujacym ja

WiktoreQpa
25-06-2005, 17:48
Nikt Nie napisal!
jeszcze 1 -
Palladyn nie ma tarczy ;/ -
Ale ewidentnie pall by wygral ;) ;(

epson
25-06-2005, 17:56
:) Przekonaliscie mnie gram palem WIELKIE DZIEKI za rady

PS.Kidey otwieraja Aurea nie dla pacow???

PALADYN WINS :lucznik:
lól kiedy ten post był pisany przed naszą erą?

Alcor Sake
25-06-2005, 18:52
Nie czytałem innych posów jeśli sie powturzy to sorrka.
Wybierz knighta!!!
Palladyn to ciul dwa dni temu Lafeta 63 elite knight sie dowalił z of do ab i na koniec Zero uhów. Look in podpis and all EQ :evul: Szczeze polecam knighta

Maximp
28-06-2005, 14:04
Knight:
plusy:
dużo life, duzy cap, exori :P
minusy:
walka w zwarciu, duzo many potrzeba na kazdy mlvl

Palladyn:
plusy:
walka na dystans, szybko lecą skille, może sam sobie robis hmm, strzały i jak masz pacca to bolty i power bolty
minusy:
na początku strzały troche duzo capa zabierają, jak ma łuk albo kusze to nie moze uzywac tarczy.

Osobiście śmiem twierdzić że pallek jest lepszy ale to kwestia gustu, a i tak wybór należy do Ciebie.

Knightowi tesh szybko idą skile jesli che ise je trenic :P:) Mialem palka ale teraz gram knightem ;)

ciapek
28-06-2005, 17:58
Siema wole rycka!!Jak masz skille powyzej 60 to palka na 30 zjedziesz !!oczywiscie nie obejedzie sie bez uhow,wystarczy takiego o palka dogonic i przywalenie za 50 to normalka ,a palek to bedzie lal (w zaleznosci od skilli)po 40,max.MOwie tak poniewaz sam to przezylem.
swiat-pandoria
profesja-knight
skille-66/64 rosna :)
level 24
m level 4 rosnie :confused:

DJ Atomix
03-07-2005, 09:49
Obecnie gram knightem :miecz: i jestem przekonany ze jak na tą klase posatci jest wyśmienity . NA knighcie mozesz sie nauczyc podstaw gry w tibie a na plaku musisz juz prezentowac duzą wiedze :( i wtajemniczenie tibijskie :o Wiec przy dobrych skilach i dobrym equ mozna poszalec knightem :evul:

Dziutrix
03-07-2005, 17:04
Nie miałem siły przeczytać wszystkich postów (sorx), ale napisze jak było ze mną. Na początek kumpel poradził mi knighta, fajnie się grało, ale brakowało czarów. Pszyszedł czas na druta, też było fajnie, dużo czarów, ale na lepszy hunt dużo runek trzeba było robić. Potem grałem palkiem (ZGADNIJCIE CO...) też było fajnie, i te hity z daleka. Nie grałem sorkiem, ale to prawie to co drut, tylko zamiast UH są SD. Teraz znowu będę grał knightem (chyba). Wydaje mi się, że nie ma dobrej, ani złej postaci. Każda ma wady i zalety.

Duno Jackas
07-07-2005, 13:30
denerwuje mnie to ze gdy jest się palkiem to w łapce nie można nawet pochodni trzymać:/

czy może macie jakis patent na to?

bo aj już nie wiem a 8 level coraz bliżej

Jumboss
07-07-2005, 15:39
Knight VS Pall. Zwolennicy tego pierwszego mówią jakie to są sianokosy gdy Knight dorwie Pallka, nikt jednak nie porusza tematu runek. Zakładajmy duel 40 lvl vs. 40 lvl . Standardowo kbight na 40 lvlu ma skille 75/75 i 5 mlvl, zaś pall ma skille 80/xx (60?) i 15 mlvl. Do czego zmierzam? Pallek MOŻE używać już SD a knight Xplo jeszcze nie. To może zmienić wynik walki, prawda?

Blath
08-07-2005, 21:40
B) Palladyn jest najlepszy tez wiasnie powastly nowe swiaty i mamz amiar grac Palkiem ale nie mam PACC I musze czekac :D

bezkomentaza
09-07-2005, 10:09
niepomysleliscie o jednym jezeli np.pall na kusze,jest bez paca i skoncza mu sie bolty a bedzie zluzmy w srodku poh to co mu dadza strzaly skoro nie ma luku

Sumsaij
09-07-2005, 16:31
Jaki ciec zaklad ze ja bym cie rozwali 10 knightem? X(

Markx
09-07-2005, 16:38
a i jeszcze jedno zalozmy czy taki pal gs mu nie bedzie latwo zabic a bez knighta pomocy(bloker) to gs by sial postrach w tibi tak jak inne mocniejsze potworki

puff 35-45lv. pall + boh + utani hur ( jak zajdzie potrzeba time ring ) i gs siada na 0 uh ^.-

Hip Hop
12-07-2005, 10:00
Ja mam na 10 lvl Knighta Skille 31/29 na zanerze mam slabe eq bo tam jest wszystko drogie teraz akurat zbieram na spike sword'a niedawno znalazlem Iron Helmet i Longsword :) Według mnie lepiej gra sie Knightem a nie Palladynem :)

Summoner_Drut
12-07-2005, 10:46
Palkiem można szybciej expić (cyce, dsy, guardy) i lepiej PKować :evul:. Cap tylko troche miejszy, średnio życia i nawet nawet czary (exura vita). Pale RULEZ :evul:

Fatevux
12-07-2005, 11:23
jest tego 25 stron ie czytałem all ale polowe wienc jak kogo powturze to sorra !

Zacznijmy od traina (zakładamy że mamy ghoula/monka):

Knaj: bierzemy se 2 raty dajemy ful def i pizgamy ghoula ! w miendzy czasie jemy obiadek oglądamy TV albo nastawiamy makro (żeby cie po 15min nie wyje..) i idziemy se z kumplami na .... piwo

Palek: bierzemy te 20 spearów (mowa o hig lvl pal) i pizgamy tego monka. Po jakiejś godzinie umieramy przed kompem... wchodzi starsza patrzy a ty jak takie zombi lerzysz na klawiaturze i te speary przeciągasz co chwila :/

Expowanie:

Knaj: na niskim lvlu: zamek koło AB, Roty Dwarfy ewentualnie Soldy, a na pacc to tylko Larwy ;( Ale na Hig lvl: OF, Cyco Polis, Guardy, Maint...(to miasto mino), i taka jedna miejscówa na PoH...Podsumowując na niskim lvlu idzie się zesr** a nie bić lvl ! ale od wyrzszego lvla to jest ostra jazda bez trzymanki ! Ale na EQ wydasz majątek, który i tak ci się potem zwróci i to z nawiącką !

Palek: na niskim lvlu Cmentarz w HG, Cyce, Dragi, Ghoust Land i wszystko co cie nie dogoni i masz gdzie przed tym spier*****. Ale na Hig lvlu to Dragi, Guardy, OF (ewentualnie), PoH... i czekanie na dzień kiedy nie masz laga !...Podsumowując na niskim lvlu sie szybko expi ale potem dostajesz zawiechy...A pozatym na belty to taki majatek się wydaje że to jest mały hu* !

Tak ogólnie to knaj ma ten + że bloczy wszystko i ma good itemki a jak ma hig lvl i dobre skile jest rozrywany przez ekipy palków i sorców (idziemy na DL'e i potrzebujemy blokera... i tak nawijają z 1,5h). teraz gołe fakty pokarz mi pall na 200+lvl ! knaje są i to 2 i jeden sorc !

PvP:

PvP u knaja: to mowa tylko na HIG lvlu dajesz ikonke aby gonić kolesia i się UHasz jak głupi (zresztą i tak ci h*** robią bo knaj to potem istny czołg !). Ale tak na jekieś PKowanko to knaj jest najgorsze co może być :(

PvP u palka: Belty (z 500), UHy, GFB, FBomby, i MWalle... spierd**** i srasz MW aby cię nie dogonili... Oczywiście hity nie bedą kosmiczne bo to palek ale zawsze jakiegoś innego pala albo sorca ubijesz !

PvP u sorca (mówie bo to mój ulubieniec): wyglada tak jak u palka tylko zamias Beltów SDki ! Jak masz dobrze obcykane trafianie runkami umiesz żucać MW i FB to cie rzadem knaj nie dogoni a Palek bedzie wiał tylko do PZ

Tak ogólnie żecz biorac to knajem się ciekawie gra od Hig lvla, ale jak nie jesteś jakiś kozak co wbije z 40 lvl to rób Pala na niskim lvlu to jest sieka.
Gdzies było porównanie knaja do czołgu a palka do snajpera kto kogo rozwali ? no napewno snajper z snajperki nie rozwali czołgu... ale zato czołg snajpera z działa owszem ^.^

Maciek Predator
12-07-2005, 14:35
Palek: bierzemy te 20 spearów (mowa o hig lvl pal) i pizgamy tego monka. Po jakiejś godzinie umieramy przed kompem... wchodzi starsza patrzy a ty jak takie zombi lerzysz na klawiaturze i te speary przeciągasz co chwila :/

Czemu wspominasz o macro w przypadku knighta a w przypadku palla nic? przeciez jest duzo programow do podnoszenia spearow i rownie dobrze mozesz sobie isc na piwo podczas treningu palla jak knighta.

Palek: na niskim lvlu Cmentarz w HG, Cyce, Dragi, Ghoust Land i wszystko co cie nie dogoni i masz gdzie przed tym spier*****. Ale na Hig lvlu to Dragi, Guardy, OF (ewentualnie), PoH... i czekanie na dzień kiedy nie masz laga !...Podsumowując na niskim lvlu sie szybko expi ale potem dostajesz zawiechy...A pozatym na belty to taki majatek się wydaje że to jest mały hu* !

Prawda na niskim lv pallem szybko sie expi, ale niby czemu dostajesz zwiechy puzniej? Robisz skille, ciagniesz plecak beltow i siedzisz caly dzien na guardach.Mozna takze gsy solo, dragi. A co do beltow to pallowi sie o wiele lepiej zwracaja koszty expienia niz knightowi gdyz knight zuzywa uhy, pall w sumie tez ale nie w takich ilosciach co knight.

PvP u palka: Belty (z 500), UHy, GFB, FBomby, i MWalle... spierd**** i srasz MW aby cię nie dogonili... Oczywiście hity nie bedą kosmiczne bo to palek ale zawsze jakiegoś innego pala albo sorca ubijesz !

Palladyn takze moze uzywac run SD. Jezeli masz dobre skille bolt+sd moze zabolec.

PvP u sorca (mówie bo to mój ulubieniec): wyglada tak jak u palka tylko zamias Beltów SDki ! Jak masz dobrze obcykane trafianie runkami umiesz żucać MW i FB to cie rzadem knaj nie dogoni a Palek bedzie wiał tylko do PZ

A jak cie knight dogoni? zamiast strzelac SD musisz sie uhac i tym samym nie zabierasz knightowi zadnych obrazen. Pall to przynajmniej cos z belta zabierze.

Reasumujac nie ma idealnej profesji, a to czy np. knight ma szanse z pallem zalezy od wielu roznych czynnikow nie tylko od tego ze knight to bije z bliska a palladyn strzela z dystansu.

Gezund
04-08-2005, 09:36
Palladyn takze moze uzywac run SD. Jezeli masz dobre skille bolt+sd moze zabolec.

Myśle że exori+ ice rapier zaboli jeszcze bardziej.

Harru
04-08-2005, 13:51
jak ma pall wysoki shielding i zalozy tarcze to mu knight moze gó** zrobic , a palek w miedzy czasie go moze z hmm/sd nawalac , taka prawda ze pal racze knighta niezabije ale knight palka tez nie , ktos tam pisal ze bez blokera palek nieubije gsa , jak sie ma 60lvl+ to gsy to najlepsze expowisko dla palkow ( samemu ) schodzi 0 uh no moze jak Cie lag zlapie i Cie gs dopadnie , wysokolevelowy pal z sd nawet po 300 moze uderzyc przyklad : Valise z danubi jak ktos niewierzy moge pokazac screena :)

Forlen
04-08-2005, 15:20
Ja bym ci polecił abyś dalej grał sorcererem :p Ale jak masz wybrać knight czy palladyn to wybierz knighta, poniewaz na h lvl pallowi idą slabsze hity niz knightowi ,nawet jak masz bardzo dobre skille :) A więc knight jest moim faworytem :sword:

Łowca MeNeLi
04-08-2005, 15:45
wiesz co wegług mnie Knight jest postacią dla cierpliwych bo trening to bardzo nudna (jak dla mnie) czynność... A pall też potrzebuje treningu ale siła ataku czyni trening ( na non-pvp) expieniem i to jest duży plus ... Polecam palla :]

xemmoe
05-08-2005, 09:53
jak ma pall wysoki shielding i zalozy tarcze to mu knight moze gó** zrobic , a palek w miedzy czasie go moze z hmm/sd nawalac

Z GSa na dobrym skillu tak po 70-80. Twoim zdaniem to jest mało?
Nie wierzysz... tzn nie grałeś nigdy w tibie...
Ale knight moze nic nie robic, stanie w miejscu i bedzie czekal az sie palkowi skoncza bolty/runy

Eminem
05-08-2005, 17:27
Słuchaj paladyn to cienka dupa X( (według mnie). Knight ma dużo hp :) dużo capa ;) , łatwo trenuje skille :D ,szybko expi :] i oczywiście błyskawicznie zarabia kase :) . Wybierz knighta, to dobry wybór. :cup:

Harru
06-08-2005, 10:05
Z GSa na dobrym skillu tak po 70-80. Twoim zdaniem to jest mało?
Nie wierzysz... tzn nie grałeś nigdy w tibie...
Ale knight moze nic nie robic, stanie w miejscu i bedzie czekal az sie palkowi skoncza bolty/runy

Zapraszam na danubie
Harrus Pallus / Venore
czekam

omg
06-08-2005, 10:51
Eminem knightem grasz jak nie radzisz sobie palkiem (w wielu przypadkach).. a pozatym knightem na niskich skillach nie pojdziesz na guarda bo by Ci uhy szly piorunem a sama "exura" sie nie wyleczysz :p, a palkiem mozesz spokojnie isc na guarda/y i wystarczy "vitka" ewentualnie, jesli jestes bojazliwy, bierzesz od 2-3 uhow..knight jest nuuuuudny, a palek wg mnie jest ciekawa profesja chociaz ze wzgledu na ilosc czarow, mozliwosc huncenia czegos w miare silnego na niskich skillach (na podstawie wlasnych doswiadczen) i wogole jak dla mnie palek rox ;)

Bakura
06-08-2005, 11:20
Jeżeli jeszcze nie wybrałeś to polecam rycerza.Nadchodzi najgorsze update.Znikające speary to jednak coś.Więc jeżeli chce Ci się biegać do depo co 1 minute aby nabić 60 dista to wybierz palladyna:P Potem to się zwróci.Zresztą...knightem też będzie cieńko ,bo oni głównie do blokowania,a teraz nie otworzysz potwora którego blokowałeś(przynajmniej tak pisali gdzieniegdzie)Najlepiej to wogóle w Tibie nie graj:P

xemmoe
06-08-2005, 15:32
Zapraszam na danubie
Harrus Pallus / Venore
czekam

nOOb me plax?