PDA

Pokaż pełną wersje : Dark Dimension - Projekt MMORPG 2D

Isec
15-08-2006, 16:10
Witam wszystkich serdecznie!

Chciałbym wam przedstawić amatorski projekt MMORPG w realiach dark-fantasy. Oficjalna strona projektu:

http://ddonline.pl

Piszę ten temat, gdyż z dnia na dzień projekt ma coraz większe szanse na powodzenie. Jednak potrzebujemy zdolnych, chętnych do pracy ludzi ażeby tworzenie gry nie zajęło wielu lat. Próbkę grafiki można zobaczyć w galerii na stronie projektu.

Najbardziej potrzebujemy grafików, gdyż jest mnóstwo do zrobienia: koncepty, modele, animacje... Nie pogardzimy także programistami. Więcej wymagań na stronie projektu w dziale „Rekrutacja”.

Zależy nam także na waszych (przemyślanych) uwagach. Jednak przed zadaniem niepotrzebnych pytań radzę zapoznać się z FAQ (http://ddonline.pl/faq.html).

Oto nasze aktualne prace:

Programowanie:

Aktualnie prowadzone są prace nad wydajnym silnikiem graficznym, który będzie szybko funkcjonował nawet na słabym sprzęcie. Silnik wielokrotnie był przepisywany od nowa w trosce o jak najlepsze rozwiązanie problemu wydajności, co dla wielu graczy ma niebagatelne znacznie. Na ukończeniu jest edytor mapy wraz z wszystkimi jego elementami. Na razie nie zajmujemy się intensywnie programowaniem czekając na większe ilości grafiki oraz sfinalizowanie mechaniki.

Grafika:

Aktualnie znacząca większość ustaleń dotyczących grafiki jest już zakończona. Teraz trwa etap tworzenia tekstur podłoża, z czego mamy już część wykonaną, modeli obiektów oraz najgorsze z tego wszystkiego: animację. Animacja będzie procesem długotrwałym i niezwykle żmudnym. Wyanimowanie pełnej postaci w ferworze tworzenia zajmie do kilku dni maksymalnie.

Scenariusz:

Rozbudowana fabuła jest stale tworzona. Mamy już wiele aspektów gry napisanych, prawie gotowa jest także mechanika. Wykonano opisy 70 potworów...

Muzyka:

Na razie nie mamy utalentowanych muzyków w naszym zespole, jednak muzyka jest tworzona w niewielkich ilościach.

//Notka do moderatorów:
Zamieściłem ten temat na forum nie w celu reklamy, ale w celu rekrutacji zdolnych, chętnych do pracy ludzi. Prosił bym o nie usuwanie go.

Pozdrawiam.

//Edited

Pragnę jeszcze zaznaczyć, że jesteśmy amatorami i nie możecie liczyć na żadne wynagrodzenia za pracę - pracujemy dla satysfakcji.

Celoz
15-08-2006, 20:50
moge sie wziasc za muzyke i tekstury.

Asalath
27-08-2006, 21:46
Szczerze mówiąc zadziwił mnie ten projekt. Stronę można opisać tylko w jeden sposób: piękna. Chociaż forum nie jest już tak "zadbane" sytlistycznie. phpBB jest dobre nie ważne, że darmowe, jednak mało styli: subSilver i Chronicles. Lepiej edytować chronicles, bo to dobry styl, ale rozpowszechniony więc taki "goły" to nic nowego.

Jeśli chodzi o samą grę. Deklaruje się, że będę grać. Wystarczy spojrzeć do galerii, żeby się przekonać. Czytałem wszystkie materiały dostępne na stronie. Prawdziwą innowacją tam będzie tam budowanie domów (http://ddonline.pl/forums/viewtopic.php?t=22). Ahh... jaka przyjemność będzie grać w to :D

Harven
28-08-2006, 17:59
up: Lol, gra jest w baaardfzo wczesnej fazie produkcji i nie wiadomo czy WOGóLE powstanie a Ty już sobie myślisz jak fajnie będzie grać. Nice :P

topic: Moja znajomość języków programowania zatrzymuje się na basicu i html/php, a chyba nie w tym sie robi mmo :/

Ravenrox
29-08-2006, 09:58
No galeria wygląda super, mam nadzieje ze gierka powstanie :D Chętnie pogram ;p

Zummer
29-08-2006, 12:14
up: Lol, gra jest w baaardfzo wczesnej fazie produkcji i nie wiadomo czy WOGóLE powstanie a Ty już sobie myślisz jak fajnie będzie grać. Nice :P
Nie wierzysz w ich ?
@topic
Strona piękna, forum: widze że to jest forum projektu, wiec ono nie musi być zadbane, a ma tam panowac ład i porządek, a to z czego widze to panuje.
Życzę wam powodzenia.

Riku
01-09-2006, 11:00
Pewnie ze gra powstanie lecz nie wiadomo ile to potrwa.

Asalath
06-09-2006, 18:25
Lol, gra jest w baaardfzo wczesnej fazie produkcji i nie wiadomo czy WOGóLE powstanie a Ty już sobie myślisz jak fajnie będzie grać. Nice
Wierze w nich. Wierze, że nie spiepszą tej gry. Myślę, że dzięki fanom DD team nie straci za szybko zapału który jest siłą napędową każdego projektu :]

Walekifa
06-09-2006, 22:12
Noo może być ładne,powodzenia życzę :)

Shubik
13-09-2006, 14:08
na pierwszym screenie na stronce wyglda troche jak simsy :D
( http://ddonline.pl/galeria,26.html )

ale zapowiada sie fajnie ;d

MaveriC
13-09-2006, 15:51
@up
mnie tam ultima zalatuje :P

nio ale niektore fotki wygladaja naprawde super...

Tahrus
13-09-2006, 22:13
Tylko tę grę robią kolesie z otfans.pl

Isec
17-09-2006, 18:43
na pierwszym screenie na stronce wyglda troche jak simsy :D
( http://ddonline.pl/galeria,26.html )

ale zapowiada sie fajnie ;d
To nawet nie jest screen z gry. Tylko sklejony recznie obraz z elementów już wykonanych.

Tylko tę grę robią kolesie z otfans.pl
Jest nas ponad 20, a z otfans.pl pochodzi tylko dwóch, wiec tutaj nie ma mowy, że twórcy to "kolesie z otfans.pl"

Zenuś
17-09-2006, 19:57
Ciekawie sie zapowiada :p tylko jaki bedzie wynik(napewno dobry :p) miejmy nadzieje ze szybko sie o tym przekonamy :)
macie jakies screens z gry bo na stronie to raczej malo jest :confused: :) :o :D

Isec
26-09-2006, 18:26
Aktualnie trwają prace nad klientem i nie ma jeszcze ssow do wglądu publicznego. Myślę jednak, że niedługo się takowe pojawią.

tha21
25-10-2006, 18:03
Zapraszamy na stronę projektu[www.ddonline.pl]. W sekcji download pojawiło się demo edytora map, które możecie pobrać i przetestować. W razie jakichkolwiek problemów z uruchomieniem, piszcie na forum[www.ddonline.pl/forums]

Pozdrawiam, 21

Avanue
31-10-2006, 07:34
Gra sie fajnie zapowiada =] na ssach grafika taka troche plastikowa sie wydaje ale zobaczymy jak wam wyjdzie... Powodzenia :D

BiasoT
06-01-2007, 10:29
macie jakies screens z gry bo na stronie to raczej malo jest

Witam wszystkich, czytam czasami te forum i postanowilem odświezyć temat - mianowicie dużo czasu upłynęło, od ostatniej wypowiedzi a wiele się zmieniło. Zapraszam chociażby do galerii gdzie doszło wiele konceptów, nowy screen (z cieniami) oraz projekt GUI. ( dla przypomnienia http://www.ddonline.pl/galeria.html)

Bananus
08-01-2007, 23:02
Dokładnie, nowe screeny fajne. Zapraszam do rejstrowania się na forum projektu, bo sam tam jestem w grupie "Stałych Gości". Na forum można się dowiedzieć dużo więcej niż strona to pokazuje.

Pozdrawiam Banan :)

oFFspr1ng
09-01-2007, 10:26
Gra wygląda naprawde nieźle, grafika nie najgorsza. Jeżeli gra wyjdzie, to napewno zagram ;-)

Powodzenia =D

Karl0ss
09-01-2007, 14:16
Jeżeli nie zniszczą tej gry głupie dzieci (nie mówie, ze z góry każdy "dzieciak" musi być bez mózgiem), to gra zapowiada się nieźle mam nadzieje, ze klimat bedzie dobry noi nie będzie "Mądrych" Dzieciaczków. Będe patrzył na postępy.

Pozdrawiam.