PDA

Pokaż pełną wersje : matrixhasyou*****

Wuzwar
16-08-2006, 18:03
a więc dzięki mojemu kochanemu braciszkowi na moj komputer dostalo sie swinstwo przedstawiajace sei avastowi jako thematrixhasyou*****.Niestety avascik nie mzoe sobie poradzic z tym wirusem, a szczepionki, które znalazłem działają tlyko z określonymi antywirusami(płatnymi oczwysicie). Czy ma ktos jakiś sposób lub darmową działającą szczepionke na pozbycier sie niechcianegogoscia?
normalnie bym na to nie zwrocil uwagi ze tma jakis wirus bo mam na kompie ich duzo, ale odkad sie zagniezdzil u mnie to tibia clay czas laguje i nie mgoe grac:/
help me please

Duke Dran
16-08-2006, 18:12
Ustaw skonowanie avastem za nim odpali się windows, zapewne virus uruchamia się/zaczyna działać przy starcie windy. Myslę, że to pomoze, w momancie kiedy będzie skanował będziesz mogl usunąć zarazone pliki.

balun
16-08-2006, 18:26
Może ci niezbyt pomoge ale format jest najlepszy.

Olorion.
16-08-2006, 19:18

Bullshit...

ripper
16-08-2006, 19:44

Format może oznaczać utracenie ważnych danych.

Vekegi
16-08-2006, 19:58
@up:
omg, a czy nie da sie ich skopiowac ...

@topic:
Spróbuj zlokalizowac wira i w trybie awaryjnym go usunac (recznie lub przy pomocy antywira). Swoją drogą mógłbyś sobie lepszego antywirusa sciagnac/kupic.

kaczi
16-08-2006, 20:10
Swoją drogą mógłbyś sobie lepszego antywirusa sciagnac/kupic.

Masz coś do Avasta napie? Mi służy bardzo dobrze.

ripper
16-08-2006, 20:30
@up:
omg, a czy nie da sie ich skopiowac ...

Zapewniam Cię, że niektórzy przez formata conieco stracili. Oczywiście, na głupotę nie ma rady, ale to już inna bajka.

Slay
16-08-2006, 20:51
Czy ma ktos jakiś sposób (...) na pozbycier sie niechcianegogoscia?

Klasyczne metody: format dysku i/lub zmiana OS na bardziej przyjazny srodowisku.

Luthi
16-08-2006, 22:38
@Weź skop brata po dupie... ale tak ostro zeby nie mógł się "spotykać" z kolegami na anal party a potem...

Wejdz przy starcie na stan awaryjny [ czyt. res z 10razy]. Wykasuj wszystko super ładnie i ok.

opcja2. odpal jakis lajnux live cd. wpisz mount -t vfat /dev/hda1[hda1, hda2, hdb1 itd . poszukaj w necie] [spacja] /mnt. Wyszukaj ten cały "syf" wykasuj i juz.

[Wybaczcie za ten styl ale czuje się podle po przegranym meczu ]

fm*
16-08-2006, 23:41
Polecam wejsc na http://www.searchengines.pl/phpbb203/ , zrobic temat w odpowiednim dziale, dac w temacie loga z Hijackthis i poczekac, pomogą na 100%.

Wuzwar
17-08-2006, 09:19
dizęki wsyztskim za próbę pomocy, ale na komputerach to ja się raczje nie znam nei wiem jak wejść do systemu awaryjnegoi czeu tam latwiej da sie kasowac, a lokalizacji nei znam, bo avast uparcie wskazuje na plik o nazwie tkia jaki w teamcie ale opcja wysuzkaj nei pdozialala pod wskazanym adresem nei bylo tego pliku tyle ze przecyztalem w necie ze wirus tworzy pliko losowej nazwie podszywa sie pod cos itd.

emilok
17-08-2006, 09:40
Wejdź w tryb awaryjny bez obsługi sieci (podczas ładowania się systemu, na tej planszy z ilością ram, dyskami wciskaj F8) puść antywira, antyspywara. Ręcznie poszukaj pliku na dysku i go wywal.

Blaszak
18-08-2006, 16:28
ściagnij sobie ad-adware, spy-bota jv16 powertools 2006, sillent runnera, hijackthisa, przeskanuj mksem/kasperkym, a zapomnialbym, wejdz w narzedzia, opcje internetowe, usun pliki, anyway, daj mi na pm loga z hijackthisa, a jak to nie pomoze to wejdz na www.wiruszone.net i tam zaloz temat, napewno pomoga

Descartes
19-08-2006, 11:52
Format to głupia rada, bo jeśli ktoś się pyta na forum to znaczy, że nie chce robić formata. A gdyby mu nie zależało to by pewnie zrobił bez niczyjej pomocy...

Emok
25-08-2006, 01:53
Polecam używanie Ad-Aware. Można pobierać uaktualnienia bazy danych wirusów i możesz sciągnąć za free :D

Ajco
25-08-2006, 17:22
Co musze poklikać w Avascie zeby odpalic skana przed załadowaniem Windowsa ?