zaloguj się

Pokaż pełną wersje : expowanie na poczatku

leonardoleon
12-10-2003, 14:32
witam
jestem nowym graczem w Tibie, dopiero co dostalem sie na Maina.
I w zwiazku z tym mam pytanie, gdze tluc xp zeby troche go bylo i zeby mnie nei zabili?
Dodam ze jestem z Carlin.
Poszlem sobie w gory w poblizy tego miasta, zbilem pre goblinow (ciezko bylo), bugi, myslalem ze nikt kto bymnie zabil nie wskoczy, a tutaj hunter, 3 ciosy i mnie nie ma..
Wiec podajciemiejsca gdzie nie bedzie tkich niespodzianek...

pozdrwiam

Equilibrum
12-10-2003, 15:39
Jak jestes w carlin, to mozesz isc na folde albo expowac w podziemiach pod carlinem na bugach, poison spiderach i spiderach.

Fanfi
12-10-2003, 17:19
Carlin jest doskonalym punktem wypadowym na lodowe wyspy nie ma tam za silnych potworow (oprocz elemental) ale roi sie tam od Pk daltego Carlin nie jest dobrym miejscem dla nisko levelowcow. Mozesz udac sie do sasiedniego ab na trole lub jesi masz odwage to na swamp trole kolo Venore. Jak juz sobie skolujesz lepszy sprzet mozesz isc na rotwormy i dwarfy w kopalniach a potem........ sam bedziesz wiedzial co robic .

Iglasty
12-10-2003, 19:09
Moim zdanie przeprowadz sie do ab'denriel i bij trolle jest ich tam w pod ziemiach mnustwo !!!! a potem na zamek ale uwazaj na nim :P

Pekaok
11-11-2003, 00:04
Na początku najlepiej idź do Ab, zamelduj się, kup sobie dobry armor i shield i expuj do woli na waspach na zachód od miasta. Co jakiś czas lootuj se na trollach, skeletonac albo orkach.

;( OOOO, jak późno, ide spać ;(

Bartix
13-11-2003, 19:03
ja 3 swoje postacie wyprowadzilem do carlin i zawsze bylo w ten sposob:
lv8-10(jak ci sie bedzie chcialo to do 11) a
potem na folde i minoski

Tygryss
15-11-2003, 21:49
ja tam expowalem na amazonkach 8) :P teraz chodze moim pallem na POH`a

Gremlin
16-11-2003, 22:05
Oryginalnie dodany przez Tygryss
ja tam expowalem na amazonkach 8) :P teraz chodze moim pallem na POH`a

Bardzo madra porada dla osoby ktora ledwo sobie dala rade z goblinami :) - wyslij go od razu na demony.

Linek
16-11-2003, 22:37
Co jakiś czas lootuj se na trollach, skeletonac albo orkach.

?? a mogę wiedzieć gdzie są skeletony w poblizu Ab?? jesli chodzi o te na północy Ab z ghoulem i slime`ami to wiem...ale czy są jeszcze jakieś?? ja lubię skele więc powiedzcie szybko gdzie one są!!Najlepiej w hurtowych ilościach ale bez DS:P No i nie w hellgate :P

Forus
16-11-2003, 23:08
2 pietro troli w prawo do gory po skosie trzam miec line wchhodzisz sa tam
slimy
ghoule
poins spidery
rotwormy

kvi
17-11-2003, 18:48
Na N od Carlin jest takie wejsce(odkopujesz lopata) tams a roty wolfy spdiery trolle niezle epxowisko na poczatek :)

Fakeus
29-11-2003, 11:37
Oryginalnie dodany przez leonardoleon
witam
jestem nowym graczem w Tibie, dopiero co dostalem sie na Maina.
I w zwiazku z tym mam pytanie, gdze tluc xp zeby troche go bylo i zeby mnie nei zabili?
Dodam ze jestem z Carlin.
Poszlem sobie w gory w poblizy tego miasta, zbilem pre goblinow (ciezko bylo), bugi, myslalem ze nikt kto bymnie zabil nie wskoczy, a tutaj hunter, 3 ciosy i mnie nie ma..
Wiec podajciemiejsca gdzie nie bedzie tkich niespodzianek...

pozdrwiam
trenujesz na bugach i chodzisz se na trole na 10 idzna amazon koło wenore

Kapi
29-11-2003, 17:43
Powiedz kim grasz bo znam fajne miejscowki na ktorych non stop trenuje :D

aragorn0123
29-11-2003, 19:02
Mowisz ze chcesz uniknac przygod z pk? Folda to owszem znakomite miejsce do expowania, jednak jest to takze doskonale miejsce zeby pasc ofiara takich typkow... Dla mnie najbezpieczniejszym miejscem do trenowania sa kopalnie nad Carlin... Musisz wyjsc z Carlin polnocna brama, caly czas na polnocy wschod az dojdziesz do jakiegos pomniczka kolo ktorego kreci sie jakis gosciol... Potem kawalek na polnoc i wskakujesz do strasznie malo zaludnionej i pelnej potworkow kopalni :D

Alhall
29-11-2003, 21:16
Tak w ogóle to po co ty lazłeś z Rook'a do Carlin. Trzeba było brać Venor lub Thias, zdecydowanie bardziej bezpieczne miasta pod względem pk. A jeśłi jesteś na Isarze to walisz do Ab, tam jest mnóstwo Polaków (tka przynajmiej słyszałem po całej wojnie ze szwedami), a swój swego nie pknie przecież, a jeśłi się tak zdarzy przez przypadek to postara sie to wynagrodzić :)

Wiedzmak
29-11-2003, 21:55
Folda to świetne miejsce do expowania, a przy okazji troche grosza wpadnie. Co do PK, to najlepiej iść z kumplami. Wtedy cię nikt nie ruszy. No chyba że PK też nie będzie sam :(

Anka siora buska
31-12-2003, 23:22
a p[rzestan w ab owszem masa polakow ale mnie pk polka na danubi i reszta mnie dobila z legion of tatar i swoj swojego nie pknie ?

Freesnake
02-01-2004, 12:29
Super miejsce jest w poblizu Venore, jest tam zatrzęsienie Swamp Trolli. Troll Cave w Ab to też dobre miejsce tyle tylko, że za swampa dostajesz 25expa a za zwykłego 20.

Owoc
04-01-2004, 07:02
W Carlin w kanalach sa bugi, spidery, mozna spoko expic. W podziemiach krypt w Carlin jest od zatrzesienia trolli (trzeba klucz ale zdobycie go po uptacie nie jest problemem, poniewaz to ma zwiazek z questem tu ci nie podpowiem ale popytaj sie graczy w Tibii). Nabilem tam levele moim UH makerem bardzo szybko, i wciaz chodze tam po kase na blanki.