zaloguj się

Pokaż pełną wersje : >>W jakim mieście jest najbezpieczniej<<-Sonda->>Zagłosujcie<<

Zbrodniciel
15-08-2004, 20:12
Siemka mam sprawe!! Niedługo wychodze na main swoją drugą postacią, ale zastanawiam się do jakiego miasta zasejwować się na początu?? W którym mieście jest najmniej PK i najbliżej do expowisk??

mixim
15-08-2004, 20:18
Takich tematów jest dużo wystarczy poszukać ale dobrze odpowiem:Ab dobre maisto dla polaków.Zawsze ktos cie obroni.Blisko exping jest na zamku trole ghule dragi gobliny cyce amazonki i valkirie mozesz tesh sprobowac swoich sił troszkie przy oddalonych dwarfach. 2 takim miastem jest kazo.Blisko dwarfy i minoski oraz dragi. niedaleko bagien.

ahh i mały edit.Ab pisze się- Ab'Dendriel

Zbrodniciel
15-08-2004, 20:20
Szukałem tematów o podobnej treści i nic nie znalazłem!! :confused:

Behemut
15-08-2004, 20:42
Moje ulubione miasto to Carlin, ale najbezpieczniej jest w Ab'Dendriel.

Przynajmniej dla mnie mam tam kumpli z RL wiec tam sie czuje bezpiecznie :] ale mam niski lv wiec pk na 40lv mnie moze zabic i tak czy siak bez problemu :(
.................................................. ................................................
Prethorian Behemoth
pally 21lv (juz nie dlugo 22 :])

Lord optyk
15-08-2004, 20:59
EHEEH ciekawe kto stawiał na Venore tam tylko Gs biegajom brrrr :):)

Ozon18
15-08-2004, 21:02
Ujmę to tak:
Mniej ludzi - mniej pk
Mniej ludzi - mniej potencjalnych klientów lub sprzedawców
Ja lubię carlin, ale faktem jest że jest to najniebezpieczniejsze miasto. Do ab mam uraz i go nie lubię, a najbezpieczniejsze jest kazo.

Necron
15-08-2004, 21:51
Najbezieczniejsze miasto wedlug mnie AB!
Powody:
Malo PK
Duzo polakow
Duzo ludzi chetnych do pomocy

Chmielok
15-08-2004, 22:53
Oczywiscie AB

Pevij
16-08-2004, 10:56
Od najbezpieczniejszych:
Kazordoon
AB
Carlin
Venore
Thais

The_FaLLen
16-08-2004, 11:15
Ja mieszkam w Carlin i co chwile kogoś biją na Isarze najbezpieczniej jest chyba w Ab nie lubie Venore bo prawie co dziennie tam gsy biegają.

phoenix(monq)
16-08-2004, 11:29
ab'dendriel jest bezpieczne poniewaz bycie pk jest tam surowo karane jezeli masz white skulla to w mniej niz 30 sekund jestes dead a po za tym duzo polakow
pamitajcie + :)

Władca kotków
16-08-2004, 20:31
no wiec tak-ab jest malo pk ale w trolach bardzo duzo!!! carlin-duzo pk ale dobre miejsca do expa venore-wcale po venore gsy nie chodza tylko daleko od niego!!!!!!!!!!!Oprócz tego duzo fajnego expa i ogolnie cool miasto!!!!!! kazo-bezpieczne i nawet jest cos do expa:dla mnie 2 miasto po venore thais-duzo expa duzo pk ;)

Drybrych
17-08-2004, 18:16
Najpierw expujesz na bugach i rotwormach.Pozniej przeprowadz sie do AB i expuj w zamku(rozne orci elfy minosy dwarfy trolle hunterzy)a pozniej Venore (PoH i outlaw camp dla odprezenia.

Lord Sublokator
18-08-2004, 17:01
Nie radze słuchać sie Drybrycha Carlin jen najniebezpiecznijsaze co chwile rozruba mnustwo trupów i niema gdzie expic na począek poza bugami gdzie biega sporo niskolevelowców i Foldą gdzie jak jakis wyższy lev przydybie to żyjesz albo nie zależy od jego nastroju :( stanowczo idż do Ab jest najbezpieczniej ;) jest gdzie expic na początek a pózniej to sobie mozesz pozwolic na lepszy exp też w tamtych okolicach no i w Ab jest sporo rodaków i pomocnych ludzi no i skule są karane i to dosc szybko :)

AdeptofVoltron
19-08-2004, 00:53
w.g. mnie w ab...ale ja nowy jestem i kumple doradzali Carlin. Sporo tam PK..ale za to gdy maja skulla wszyscy ich atakuja!! Uwazaj w kanalach...choc na cmentarz do trolli...tam ponoc w miare bezpiecznie!!
B)

Scream
19-08-2004, 09:00
ja mialem 10lv postac na ktorej mi niezalezalo i poszlem z 4hp do venore stanolem przy depo gdzie najwiecej ludzi i zrobilem missclicka. i co? nikt nawet nie mial zamiaru mnie ruszac a jeden gosciu dal mi dragon ham i 2hlv stanelo kolo mnie i czekalo az skull zniknie. w innym miescie na pewno bym byl juz martwy.
W thais czesto jakies trupy sie walaja ale to glownie przez zlurowane potwory. carlin jest najbardziej niebezpieczne, ale mimo iz tam mieszkam to w miescie jeszcze nie zginolem.

aktus
19-08-2004, 11:20
DARASHIA!!!
rekord to widzialem 5 osob na raz pod depo. expowisko jest i dla kazdego cosik sie znajdzie. od 6 leva do 106... od waspow, przez roty, minoski, mino guardy po gs, scaraby, dragi dle itp itd

mcsis
21-08-2004, 13:01
heh tak naprawde rzadne miasto nie jest bezpieczne ;/ W Carlin i Thais pelno noobow wiec i pk duzo :) Uwazam ze kazoordon jes najbespieczniejszym miastem(malo low lv) ale za to od groma zlodzieji;/

@Kamilek@
21-08-2004, 14:03
[QUOTE=mixim]Takich tematów jest dużo wystarczy poszukać ale dobrze odpowiem:Ab dobre maisto dla polaków.

ZALERZY JESZCZE NA JAKIM SWIECIE

Sir Kamilek
Inferna

Herato
21-08-2004, 14:27
Ja polecam na początek ab mało pk dużo polaków blisko do jaskiń trolli i zamku a potem kazoo też mało pk i bliko są kopalinie

Punish
21-08-2004, 15:35
Takich tematów jest dużo wystarczy poszukać ale dobrze odpowiem:Ab dobre maisto dla polaków.Zawsze ktos cie obroni.Blisko exping jest na zamku trole ghule dragi gobliny cyce amazonki i valkirie mozesz tesh sprobowac swoich sił troszkie przy oddalonych dwarfach. 2 takim miastem jest kazo.Blisko dwarfy i minoski oraz dragi. niedaleko bagien.

ahh i mały edit.Ab pisze się- Ab'Dendriel

Mówią ze Ab' to miasto PK - i ja sie zgodze
11lvl druid robił sieczke w Ab przed depo (walil z sd i ja stalem sie jego ofiarą)

Wg mnie najbezpieczniej jest w Venore
Tam przynajmniej nie zabijaja tak za missclicka jak w Carlin nlub w innych miastach (to jeszcze zalezy od swiata)
Kiedy depo bedzie tam zablokowane bo wszyscy uciekli do depo to zawsze mozna jeszcze wejsc schodami w górei znalezc schody prowadzace wprost do depo
Czyli latwo siechronic od PK

Samek
21-08-2004, 16:06
Ab to dosyć bezpieczne miasto... a co najważniejsze dużo rózych miejsc do expienia :)

Szwedar
21-08-2004, 16:06
Ja stawiam na Thais, ale bezpieczeństwo miasta zależy także od serwera, na którym się gra. Drugim najbezpieczniejszym miastem według mnie jest Edron, tak mieszkają sami płatni gracze, i większość z nich to nie nooby ani pk, bo chcą grać poważnie i nie tracić pacca.

metiu
21-08-2004, 20:48
Heh, wczesniej nie chcialem mieszkac no ale treaz tak, czesto sa tam lurowane gs'y ale teraz nie powinno byc tak duzo, poniewaz po najnowszym upadte gs'y sa szybsze i ciezej je zlurowac, a co dopiero zabic !!!!Heh a po za tym nice miasto(najgorzej ze na jakims gownie lezy :P).Na twojim lvl.u to powinno byc najlepsze miasto bo masz blisko do takich stworow jak swamp troll, rotwormy, trolle.Masz wyszy lvl. mozesz przeprowadzic sie do Thais (jezeli chcesz expic, a tam blisko sa cyce ;)). Jednak dla mnie i tak najlepsze zawsze Ab, duzo polakow, bezpiecznie i tak chodzisz na ghoule, slimy, zamek no i sa cyce i trolle ale malo(ogolem muwiac zamiast do thais mozesz isc tutaj xD)

hub
22-08-2004, 20:22
:baby: Też jestem nowy. Dlatego szukam najbezpieczniejszego miasta, do którego teleportuje wyrocznia z rooka na serverze Titania. Prosze o Wasze wypowiedzi.

Wilq
23-08-2004, 09:59
Moim zdaniem w Kazz, bo nOOb'om sie tam nie chce lazic, a graja tam sami spox ludzie.
Pozdrówki

verde
23-08-2004, 10:28
najbezpieczniejsze miasto to edron duzo hlvl a tacy to zazwyczaj wychowai ludzie i nie atakuja z byle powodu ani jesli masz missclika niestety tylko dla pac :( dla FAC polecam venore mi sie podoba duzo osob zawsze sie kreci wiec moga pomoc ;)

SeN
25-08-2004, 23:49
Ja obstawiam Veno, jak ktoś dobrze zna to łatwo uciec ;) pozatym to osobiście mam tam ziomków :P (Hail Del'Impro)
Kiedyś mieszkałem w Ab (Isara) jak ktoś łapał skulla to zawsze ktoś przybiegał, missów też się lało. eh

a co do loorowania GSów po updacie sie nie zgodze... taka śliczna górka jest na przykład po drodze do mostu (kolejny docelowy punkt loorowania), a most tylko skrócił droge loorującym :)
btw. po updacie jak GSy łapią speeda to wątpie czy będzie ich tyle co było.

Pozdro :P

Muszufasa
26-08-2004, 16:15
Najbezpieczniejsze miasto moim zdaniem to Ab'dendriel

Czemu??

Bo odkod tam mieszkam nikt mnie nigdy nie ganial z checia zabicia ;) , a np w carlin wialem takich sytuacji kilka

:miecz:

Darean
26-08-2004, 16:32
Moim zdaniem ankrahmun (czy jakos tak)
Bo jest tam pelno piramid po kturych mozna wchodzic i koles cie nie sieknie jak tak bdziesz biegac!

Leśny Kwiat
26-08-2004, 23:33
Hmm, trzy strony odpowiedzi a tylko @Kamilek@ zauważył, że przecież wszystko zależy na jakimś serwerze. . .

@ On Topic

Carlin - powód : na początek dobra jest folda <- i to dot. oczywiście wszystkich światów. Natomiast jeśli chodzi o minimalną ilość PK - wcale nie znaczy to że na świecie który wybrałeś będzie tak samo.

Gdzie byś się nie znalazł na Mainlandzie - powodzenia.

Commander Greven il-Vec
27-08-2004, 18:38
Wg mojej skromnej osoby grającej tylko i wyłącznie na Aldorze, najbezpieczniejsze jest AB. Mao PK, a jeśli już to parę osób postara się ci pomówc. Tylko trochę niebezpiecznie jest w podziemiach z trolami bo PK mają ułatwione zadanie.

W Thais ( na Aldorze oczywiście ), zdarzają sięczęsto sytruacje typu:
Ty trenujesz z kumplem koło deppo, a ktoś rzuca w was great fire ball i oboje ploniecie, albo jeszcze lepiej: robi tak, że cała ulica płonie a nisko lvl bez uh są straceni.

Blood_Drinker
28-08-2004, 19:17
każde miasto jest niebezpieczne przy depo [tam się ciągle leją] X(

Bald22
28-08-2004, 21:54
Wedlug mnie na początku najlepiej isc do Venore bo masz blisko roty i swamp trolle

Mistrzu Ethel
29-08-2004, 01:04
Od najbezpieczniejszego:
Ab
Kazzo
Venore
Thais
Carlin

Ab - niebede tłumaczył bo wszystko jasne :P
Venore - z tymi GS'ami troche przesadzacie, w każdym razie na światach na ktorych grałem niebyło tak źle, coprawda w Venore siedzi dużo hlvl co za tym idzie jak jest PK to często hlvl, ale ogolnie PK niema dużo (hlvl korzystają z okazji na zabicie człowieka, a pk to bardzo dobra okazja), a ogolnie venore jest dobre dla każdego - swampy (tam sie dużo PK czaji, wiec uwaga), trole, roty - na sam początek bardzo dobre rozwiązanie, roty, amazonki, valkirie, ghule i nne takie ścierwa - na środek, potem może być kłopot z doborem silniejszych stworow bo BH po updacie stał sie silny (wcześniej na niego właśnie można było polować), ale potem jak sie zrobi wyzszy lvl to jest spoko - PoH podnosem :] (dobre rozwiązanie zwłaszcza dla ~30lvl palka)
Kazzo - beszpieczne miasto, ale ogolnie to dwarfy sie szybko nudzą
Thais - niemiałem okazji tam długo przebywać ale kilka dni tam siedziałem, i sądze ze miasto do dupy jest
Carlin - miasto bandyckie, gdzie PKerstwo to codzienność

Shanhaevel
29-08-2004, 16:34
AB jest najbezpieczniejsze (przynajmiej na Azurce), a z kolei Carlin króluje pod względem N00bostwa i Pe ka er stwa (na Azurce). Gdybyście widzieli te rozwałki na Azurze w Carlin... Tam nie uznają missclick, tam zawsze przyjdzie n00b na 9 lvl z red skullem i fika, tam nie ma prawa. Szkoda gadać...

Ab- Przyjemne miasto... Sielanka, mało PK, full pl, blisko zamek, kopalnie 10 min. Owszem, zdarzają się red skulle, ale to raz na....... 2 tygodnie?

Pozdro

Shanhaevel

kawa
29-08-2004, 17:27
ja teraz jestem w venore, ale po 15 levie nie wiem na czym expic
jestem druidem. Chce sie przeniesc tam, gdzie moge exspic oraz gdzie jest przyzwoity loot. Poradzcie gdzie jest najlepiej?

Jeszcze jedno: jaka jest komenda przeprowadzki?

kapusta-antica
29-08-2004, 23:30
ja mieszakam w ab a expuje w kazz hehe :P

XXX Player
30-08-2004, 08:30
Według mnie najbezpieczniej jest w AB DENDRIEL lecz ja gram na Infernie i nie czuje się bezpieczny w żadnym mieście.

Kinek_F1
30-08-2004, 09:05
ja siedze w Venore, bo te okolice mamnaj mniej poznane i odkrywam mapke. Jest tutaj czasami cała masa PKów. W ciągu godziny może zginąć nawet 30 osób, ale później jest spokojnie. Polecam KAzz. Głeboko pod ziemie mało kto się zapuszcza i jest bliszko do podostałych miast. Jak coś to w kopalniach można nagle na guarda wpaśc. Thais mi się nie podoba, mam może złe wspomnienia. W Ab owszem mało kto PKuje, ale to troche takie odludzie. NIe ma gildi druidów, sklepy pochowane głęboko. Venore dobre jak masz już jakiś konkretny lv i nie boisz się PKów.

msierant
31-08-2004, 22:50
(...) z kolei Carlin króluje pod względem N00bostwa i Pe ka er stwa (na Azurce). Gdybyście widzieli te rozwałki na Azurze w Carlin... Tam nie uznają missclick, tam zawsze przyjdzie n00b na 9 lvl z red skullem i fika, tam nie ma prawa. Szkoda

A na Xanterze nie. Owszem, widać często white skulle, ale mnie to bezpośrednio nie tknęło. To znaczy raz miałem - ale to był missclick. I co? Znajomi zaatakowanego wraz z nim otoczyli mnie, chroniąc przed innymi (miałem wtedy 8 lv) i przeczekali, aż minie mi biała czaszka. Gdyby nie to, nie żył bym - biały skull to śmierć w Carlin na Xanterze. A noobów jest tyle, co gdzie indziej, z naciskiem na Brazylię. Polacy nie są noobami, bo nooby giną w drodze z Carlin do Ab na 8 lv (przejście z Rookgardu do Ab nie jest dostępne bez pacc) :P

Iris on Eternia
31-08-2004, 23:00
Zagłosowałem na Kazo, jednak mam przeczucie ze Ab jest najbezpieczniejsze. Ale nigdy nei bylem tam na stałe więc...

Camillus
04-09-2004, 18:36
Najbezpieczniejsze w kolejnosci i ile procent bezpieczenstwa na moje oko:
-rookard -100%
-ab'dendriel -80%
-thais -50%
-venore -45%
-kazordoon -37,5%
-carlin -25%
-kopalnie kazordon-nieokreślone
te wszystkie wiadomosi to według moich spostrzarzeń.

:berserk: See you in TIBIA. :berserk:

mysiupysu
04-09-2004, 19:10
A na Xanterze nie. Owszem, widać często white skulle, ale mnie to bezpośrednio nie tknęło. To znaczy raz miałem - ale to był missclick. I co? Znajomi zaatakowanego wraz z nim otoczyli mnie, chroniąc przed innymi (miałem wtedy 8 lv) i przeczekali, aż minie mi biała czaszka. Gdyby nie to, nie żył bym - biały skull to śmierć w Carlin na Xanterze. A noobów jest tyle, co gdzie indziej, z naciskiem na Brazylię. Polacy nie są noobami, bo nooby giną w drodze z Carlin do Ab na 8 lv (przejście z Rookgardu do Ab nie jest dostępne bez pacc) :P

Na xanterze nie ma skulli tam pekowanie jest dozwolone(wydaje mi sie ze prawde mowie) pomysl zanim cos napiszesz. A wedlug mnie najbezpieczniejsze jest kaz
Kazordoon Rulezzzzzzzzz

Nofimu
04-09-2004, 21:05
Ja jeszcze nie wiem gdzie jest najbezpieczniej bo jeszcze nie wszystkie miasta odwiedzilem :baby: lecz narazie mieszkalem w Venore , Carlin i w Thais i z tych wydaje mi sie ze najlepsze jest Venore ale nie bede sie wypowiadal na team innych bo jeszcze ich nie znam :tongue: lecz chcial bym je wszystkie odwiedzic B)

Rincewind
04-09-2004, 22:17
moim zdaniem najbezpieczniejsze jest Ab. jeszcze nigdy nikt nie probowal mnie tam zabic

Adolphus Elbragol
05-09-2004, 00:38
A ja najbezpieczniej czuje sie daleko poza miastem! Zdala od expowisk i uczeszzanych szlakow. Tak ogolnie to najbespieczniejsze jest chyba Ab (tylko nie radze wybierac sie, tak jak ja pierwsza postacia, niech ziemia bedziejej lekka, do labiryntu bez maczety :p (rany jaki ja bylem noob!)). Narazie mieszkam w Carlin, ale chyba sie przeniose (nie podoba mi sie kolor ulic, ktory dosyc czesto zmienia sie na czerwony :berserk: ...).

Ariaruari
15-09-2004, 07:12
Ta sondo to fajny pomysł. szkoda że dziś sobie nie pogram :( bo jest... sami wiecie co. Według mnie najbezpiecziejszym miastem na Azurze jest Thais. Jestem tu ponad 2 tygodnie. Po rooku skorzystałem z paru deadów w carlin z powodu jakiś noobów !!! Byłem w Ab ale nie moge sie zorientować gdzie i jak żadnych potworków itp. (troche ubogie ale ładne miasto)
Później z kómplem przeprowadziłem sie do Venore żeby zamieszkać bo niby wiecie fajnie może jest ale nie na niski lvl ! Aktualnie jestem w Thais i to dla mnie najpożądniejsze miasto na Tibii ;)

Moje dane :Ariaruari 16lvl

Prosf: :berserk:
40 sword fighting
35 bodajże defensa
17 distance fighting