PDA

Pokaż pełną wersje : Jak kupić pacc – Poczta Polska

paro
15-08-2004, 21:09
Aby kupić premium Account będą nam potrzebne:

1.
EUR 20: Tibia Premium Account na 3 miesiące (90 dni)
EUR 35: Tibia Premium Account na 6 miesięcy (180 dni)
EUR 60: Tibia Premium Account na 12 miesięcy (360 dni)
(lepiej wysyłać papierkowe banknoty dlatego zaokrąglone są ceny)
2.Koperta

Na początku musimy wypełnić formularz. Wejdź na www.tibia.com, zaloguj tam się na swoje konto kliknij przycisk Get Premium Account

Wciskamy kolejno:
- Continue
- I agree
- Enter Age and Select Type of Order: (tu wpisujemy Age:18 i zaznaczamy I want to order a Premium Account for my own account)
- Enter Order Data: wpisujemy Account number i Password
Duration (zaznaczamy zależnie na jak długo chcemy wykupić Premium Account)
- Continue
- wypełniamy Personal Information i klikamy Next
- Review Your Data: sprawdzamy poprawność danych jeżeli są poprawne to klikamy Order

# Kiedy już wypełnisz wszystko otrzymasz numer referencyjny. Wydrukuj ten numer na mniejszej kartce (Koszt wysyłki wynosi około 12 zł.)

# Teraz idź do kantoru i wymień złotówki na Euro ile zapłacisz będzie zależało od kursu Euro (www.waluty.onet.pl możesz sobie obliczyć ile zapłacisz)

# Jeżeli masz Euro, kartkę z nr REFerencyjnym i adres, idź na pocztę podejdź do okienka i powiedz że chciałeś wysłać pieniądze do Niemiec.

Lord Nuviw
18-08-2004, 16:54
Chciałem zapytać o kilka nie jasnych (jak dla mnie) rzeczy.
A mianowicie:
1. W kopercie wysyłam 22 $ i kartke z numerem REFerencyjnym??
2. List wysłać mam na adres:

share-it!
element 5 AG
Vogelsanger Str. 78
D-50823 Cologne
Germany

??
3. Musze pokazać pracownikowi poczty ile pieniędzy wysyłam?
4. I o co chodzi z tą literkś "D" co napisałeś na końcu artykułu?

Z góry dziękuję za odpowiedzi na moje pytania.

Raynold
18-08-2004, 17:53
> Koszt wysyłki wynosi około 12 zł.

Ekhm... Jeśli chodzi o Pocztę Polską... Najlepiej wysłać to jako list polecony priorytetowy, jeśli Wam zależy na czasie. Koszt: 7.90 zł (do 20g), czas: do 3 dni roboczych na terenie Europy (o ile dobrze pamiętam).

@Lord Nuviv:
1. Tak, wystarczy kasa i numer referencyjny.
2. Tak.
3. Nie musisz, nawet nie ma sensu. Najlepiej będzie, jeśli numer referencyjny napiszesz na kartce A4, a kasę włożysz do środka do kartki złożonej (lepiej nie kusić losu i żeby nikt nie widział co jest w środku). Jest jeden problem. Najmniejszy nominał banknotu to 5 USD, więc są dwa wyjścia:
a) Poświęcasz się, wkładasz do koperty 25USD i normalnie wysyłasz jak napisałem powyżej
b) Poświęcasz się i kombinujesz gdzie tu w Polsce i od jakich znajomych wytrzasnąć 2 USD w bilonie, wkładasz do specjalnej koperty i pewnie polecony będzie więcej kosztował...
4. ??? Może chodziło i uśmieszek :D

Dioskas
19-08-2004, 07:44
4.W Niemczech są kody pocztowe D-"tu cyfry"... Takie mają oznakowanie poprostu i to "D-" jest bardzo ważne. Pamiętam jak na stronie kod pocztowy był z D- , a na e-mail bez. I pare osób wysłało kase w błoto...był nawet taki temat.

Ponury
19-08-2004, 10:19
ej a jak sie wkłada do koperty kase to trzeba dać np. dla 3 miesiecy 22 dolary czy 21 dolarów i 99 centów??:/

Dioskas
19-08-2004, 10:55
To wszystko zależy od ciebie..jak pisze 21.99$ to tyle ma być. Oczywiście jak wrzucisz 22$ to też sie nic nie stanie :p . Ja wysłałem 22$ i nie bawiłem się w jakieś centy toż to grosze :)

Bartix
20-08-2004, 20:44
Mowicie, ze trzeba wysylac kod pocztowy z D
ja jakos jak wyslalem poleconym priorytetem nie napisalem tego D i jakos doszlo~

PiXik
20-08-2004, 20:51
Czy twój sposób działa w 100%??Bo ja schowałem kase żeby nikt nie widział i posłałem jako list polecony priorytet i doszło<cieszy się z paca>

Adaras
21-08-2004, 11:03
Według mnie najlepiej wysyłać kartą. Jeśli ktoś nie ma karty, warto poszukać kolegi/znajomego, który ją posiada. Dlaczego ? PACC mamy już po paru godzinach po wpłacie i jest to W PEŁNI BEZPIECZNE. Zdarzają się sytuacje (często, niestety), że na poczcie podświetlają kopertę, jeżeli znajdują się tam pieniądze, wyrywają i list nie dochodzi...a kto ich sprawdzi ? Nikt.
Mój kolega wysłał CIP'om 22$ i już tydzień czeka na PACC'a...jako że jestem pesymistą, obawiam się najgorszego.

Sty!a
21-08-2004, 12:42
Ja wysłałem polecony z piorytetem we wtorek po południu(dzisiaj jest sobota) i jeszcze PACC nie doszedł.Nie wiem czy to ma znaczenie ale np. jeśli ktoś wyśle list ze Szczecina to szybciej dojdzie niż np. ten z Białegostoku(moje miasto:)).Jak myślicie kiedy bede miał PACCa,a kiedy moge już o nim całkowicie zapomnieć(np. po 2 tygodniach)?
re:up
Ja też jestem pesymistą i obawiam się tego tak samo jak ty...:(

Bebilon
21-08-2004, 13:13
Wiec by miec pacc napewno, musze:
Nalepiej miec 25$ w kopercie + kartka A4 i wysłać poleconym.

Co jeszcze?

Raynold
21-08-2004, 13:16
Według mnie najlepiej wysyłać kartą. Jeśli ktoś nie ma karty, warto poszukać kolegi/znajomego, który ją posiada. Dlaczego ? PACC mamy już po paru godzinach po wpłacie i jest to W PEŁNI BEZPIECZNE. Zdarzają się sytuacje (często, niestety), że na poczcie podświetlają kopertę, jeżeli znajdują się tam pieniądze, wyrywają i list nie dochodzi...a kto ich sprawdzi ? Nikt.
Mój kolega wysłał CIP'om 22$ i już tydzień czeka na PACC'a...jako że jestem pesymistą, obawiam się najgorszego.

Czasy z podświetlaniem listów i zabieraniem kasy już minęły. Jako pracownik Poczty Polskiej wypraszam sobie -.- Poza tym musisz wiedzieć, że nie ma możliwości, żeby list polecony zaginął. Jeśli uważasz, że tak się stało, idź to zareklamować z potwierdzeniem nadania. Za zagubiony list polecony Poczta Polska płaci bodajże 150zł, nie pamiętam dokładnie.

Co do tego wysyłanie monet w kopercie... lepiej kupić sobie większą kopertę, taką specjalnie zabezpieczoną od wewnątrz. Wtedy nie będzie problemu.
Jeśli wysyłamy same banknoty, to ja zrobiłem to w sposób, jaki już napisałem: składam kartkę, do środka wkładając kasę.

@Sty!a: Przesyłki polecone priorytetowe z Polski dochodzą na terenie Europy do 3 dni roboczych. Dziwne, że jeszcze nie masz. Jak w poniedziałek jeszcze nie będziesz miał pacca (raczej popołudniu), idź zareklamować ;]

Sty!a
21-08-2004, 13:41
Czasy z podświetlaniem listów i zabieraniem kasy już minęły. Jako pracownik Poczty Polskiej wypraszam sobie -.- Poza tym musisz wiedzieć, że nie ma możliwości, żeby list polecony zaginął. Jeśli uważasz, że tak się stało, idź to zareklamować z potwierdzeniem nadania. Za zagubiony list polecony Poczta Polska płaci bodajże 150zł, nie pamiętam dokładnie.

Co do tego wysyłanie monet w kopercie... lepiej kupić sobie większą kopertę, taką specjalnie zabezpieczoną od wewnątrz. Wtedy nie będzie problemu.
Jeśli wysyłamy same banknoty, to ja zrobiłem to w sposób, jaki już napisałem: składam kartkę, do środka wkładając kasę.

@Sty!a: Przesyłki polecone priorytetowe z Polski dochodzą na terenie Europy do 3 dni roboczych. Dziwne, że jeszcze nie masz. Jak w poniedziałek jeszcze nie będziesz miał pacca (raczej popołudniu), idź zareklamować ;]
Ok,tak zrobie.Jeśli możesz to prześlij mi na PW co powinienem zrobić,bo u mnie na poczcie jest tak wredna baba...aaa...i THX za odpowiedź:)
P.S A czy jak nie dojdzie i dostane kase z powrotem to próbować jeszcze raz?

Seban PL
21-08-2004, 20:09
Policzylem ile trzeba na poszczegolne PACCe :)

Pacc na 3 miesiace: 80 zł (nieoplaca sie-niezyskujesz nic)
Pacc na 7 mieciecy: 160 zł (oplaca sie-zyskujesz 1 miesiac gratis)
Pacc na 11 miesiecy: 240 zl (bardzo sie oplaca-zyskujesz az 2 miesiace gratis)

PS. A teraz takie pytanie odemnie moze juz bylo zadane ale to nic :)
Czy jesli chcem przedluzyc pacc przez poczte to musze go zamowic od nowa
tak jak bym go dopiero kupowal czy jest jakas specjalna prcedura
przedluzania pacca bez pisania tej ankiety i tego kodu, a czy gdy jednak
trzeba go zamawiac od nowa a zostal mi jeszcze 2 tygodnie pacca a juz go
zamowie to nowy pacc jest dopisywany do tego co zostalo ze starego
czy moze ulega to wyzerowaniu?
Moze glupie pytanie ale z gory dzieki za odpowiedz :]

A i jeszcze jedno to ze ktos chce wsadzic do koperty 25 dolcow to mu powiem ze 5 dolarow to jest 10 zl wiec jak ce cipom dac za darmo to prosze :)

adas1991
21-08-2004, 21:22

Nie mam nic do Poczty Polskiej ale jakos ja wyslalem juz 3 razy 22$ dokładnie na ten adres i nie mam pacca :(

Kiedy juz 3 raz wysłałem i Pacca nie otrzymałem kolega powiedział żebym mu pacca zrobił. Daj mi acc nr. i passowrod zrobilem all tak jak wczesniej zawsze robilem i on miał pacca :/ . Po zgłoszeniu reklamacji nie dostałem żadnej informacji.

Dziwne niepawdaz ?

Sty!a
21-08-2004, 22:44
Przed chwilą przypomniało mi się,że ktoś kiedyś pisał na forum,że może być też tak,że np. list dojdzie do nich w czasie,ale mogą mieć nawał listów i niektóre odkładają na potem dlatego warto poczekac dłużej te 2-3 dni.Nie wiem czy to prawda,ale tak slyszałem...

Sty!a
23-08-2004, 13:18
Tak jak myślałem...Jest poniedziałek godzina 13.15 i PACCA jeszcze nie ma,a wysłałem list polecony piorytet we wtorek po południu...

Asieks
23-08-2004, 15:19
Huh mi tez list niedoszedl xD Idzie juz 3 tygodnie :) wiec łubudu na poczte i reklamacje ;] Trzeba miec:
Ten kwitek co dostawaliscie potwierdzenie wysyki
Trzeba go zeskanowac i razem z nim przyniesc Oryginal
Potem Babka sie pyta co w nim Bylo wiec :Umowa i kasa i Looz listonosz jak cos wap powie.

Sty!a
23-08-2004, 15:40
Jeśli wysłałem polecony piorytet to może dojść np. z kilkudniowym opóźnieniem?Może warto jeszcze poczekać te kilka dni,bo dopiero tydzień minął od kiedy wysłałem...

El Cubanito
23-08-2004, 15:56
Chciałbym kupić Premmy Account'a na 7 miesięcy, lecz przez internet. Jak to zrobić ?

Pozdrawiam.

El Cubanito

Sty!a
23-08-2004, 16:22
Przez internet możesz wysłać przelew lub podać nr karty kredytowej i mieć pacca po kilku godzinach.

El Cubanito
23-08-2004, 18:13
A jak shackuja mi numer konta i wyczyszcza mi je z kasy ?

Sty!a
23-08-2004, 21:15
Nie mają takiej opcji,pomyśl sobie...Cipsoft zerwało by z nimi umowę,a ludzie napewno by nie podawali wtedy swoich danych i nr konta,gdyby zabierali kase z konta.Natomiast dużo ludzi korzysta z karty i nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem,żeby komuś wyczyścili konto.Jest to najlepsza metoda,bo najszybsza i najskuteczniejsza.Jedyny problem to to,że rzadko kiedy czyjaś rodzina ma karte kredytową.Pozdro

Sty!a
24-08-2004, 16:33
poczekam jeszcze tydzień może PACC dojdzie...

El Cubanito
24-08-2004, 16:43
Sty!a - masz rację. Aaaale mógłbyś po krótce opisać opis jak, co gdzie kiedy zrobić, żeby mieć pacca w 4 h przez internet ?

pozdro.

El Cubanito

Sty!a
24-08-2004, 17:10
Sty!a - masz rację. Aaaale mógłbyś po krótce opisać opis jak, co gdzie kiedy zrobić, żeby mieć pacca w 4 h przez internet ?

pozdro.

El Cubanito
Chłopie poszukaj na forum np. napisz w wyszukiwarce forum :karta kredytowa,i wysztko bedzie opisane i czasami na obrazkach pokazane.To na tyle...Jesli pomoglem + :)

Fatevux
27-08-2004, 23:41
ale jest z tego co pamiętam jeszcze opcja przelewu to znaczy:
zamawiamy pacc, idziemy do banku, podajemy numer konta w niemczech (banku cipów), przelewamy kase i niemusimy czekać całego dnia na pacc
ale nie mam zielonego pojęcia jak zrobic ten przelew :/ no ale od czego jest tata za przele i poczte placimy mniej-wiencej tyle samo
Pozdro dla wszystkich

Sty!a
28-08-2004, 00:39
Za wykonanie przelewu zapłacisz drugie tyle ile kosztuje PACC na 3 miechy...

keicaM
28-08-2004, 09:36
A ja mam takie pytanko jeszcze... musza byc talary eee znaczy sie dolary, czy mozna na przyklad wyslac im euro, w koncu w Niemczech waluta jest euro, a nie dolar...

Dioskas
28-08-2004, 10:57
Można wysłać EURO , można także Dolary...wszystko zależy od tego co wybrałeś przy wypełnianiu formualrzu. ( wybierasz walute )

Sty!a
28-08-2004, 12:29
Można wysłać EURO , można także Dolary...wszystko zależy od tego co wybrałeś przy wypełnianiu formualrzu. ( wybierasz walute )
Dokładnie tak.+

Memuzo
30-08-2004, 16:38
Słuchajcie, mam 100 zł w kieszeni, wystarczy już tylko wymienić na dolary, ale jeżeli już będę miał dolary i kartke z numerem REF w łapie i podejde do okienka na poczcie to - pytanie pierwsze - co mam mówić? I czy - pytanie drugie - pracownicy poczty, jeżeli zobaczą, że mam do wysłania pieniądze nie zabiorą sobie ich do kieszeni?

Wcześniej widziałem także, że niektórzy pisali, że wysłali pieniądze do CIPów, ale nie dostali PACCA. Jaka - pytanie trzecie - jest moja pewność, że pieniądze dojdą do CIPów? I ile - pytanie czwarte - będzie trwało czekanie na Premium Account? Tydzień? Bardzo prosze o szczegółowe odpowiedzi, najlepiej tych, którzy już PACCA mają bo będą mogli powiedzieć jak oni to robili. Z góry dziękuję ;)

P.S
A tak przy okazji, to screeny nie działają :( Wyświetlają się x

Edit: Mam jeszcze jedno i ostatnie pytanie. Jeżeli PACC mi się skończy i chciałbym go przedłużyć, to jak mam to zrobić? Trzeba od nowa wypełniać formularz na www.tibia.com i od nowa wysyłać nowy kod REF i kase - tak jak to sie robiło na początku i jakby sie od nowa chciało mieć PACC?

Th4ron
30-08-2004, 18:01
Mam prośbe możesz dać jakiegos linka do tych SS bo mi sie nie chca sie wlonczyc. Do tych co sa na pierwszej stronie. Z góry dzieki.

Swiebodzin
31-08-2004, 09:23
@ RE Memuzo

Ja wlasnie wczoraj ( poniedzialek 30.8.2004) Wyslalem Kase poczta kupilem koperte wziolem kartke z numerem reflekcyjnym ladnie schowalem $$$ w nia zakleilem koperte ( kolega napisal adres ) podszedlem do okienka i powiedzialem ze chce wyslac polecony z priorytetem do niemiec kolesówka dala mi jakas karteczke wypelnilem ja i odnioslm jej karteczke z Listem ona naklepila jakies smieszne znaczki i zaplacilem cos w granicach 7zl50gr i to wszytko. POlecony to POlecony musi dojsc chyba ze na poczcie pracuja nieuczciwi. Ale zawsze mozna zglosic ze list nie doszedl wtedy idzie sie z Reklamacja i jak ktos napisal wyzej to dostajke sie 150zl odszkodowania za zgubiony list polecony.a Czas czekania na pacc powinien byc nie dłuzszy niz Tydzien ale wysylanie poczta pieniedzy robisz na wlasne ryzyko !!

PoZdro

Memuzo
31-08-2004, 11:03
Dzięki Swiebodzin. Plus dla ciebie za pomoc ;) Ale mam jeszcze jedno pytanie. Koperta ma być zwykła, cienka? I czy dobrze zrozumiałem: Mam włożyć pieniądze i kartke z numerem REF do normalnej koperty, zakleic ją, napisać adres i zanieść koperte na poczte mówiąc, że chce sie wysłać list polecony priorytetowy do Niemiec? I później już pracownik poczty zrobi wszystko sam? :)

Swiebodzin
31-08-2004, 12:08
Dzięki Swiebodzin. Plus dla ciebie za pomoc ;) Ale mam jeszcze jedno pytanie. Koperta ma być zwykła, cienka? I czy dobrze zrozumiałem: Mam włożyć pieniądze i kartke z numerem REF do normalnej koperty, zakleic ją, napisać adres i zanieść koperte na poczte mówiąc, że chce sie wysłać list polecony priorytetowy do Niemiec? I później już pracownik poczty zrobi wszystko sam? :)

Dokladnie ;]

Edit@ kartka z numerem reflekcyjnym lepiej zeby byla wieksza zeby mozna bylo w niej schowac $$

Memuzo
31-08-2004, 12:17
OK, dzięki wielkie :) Mam już 100 złotych, właśnie trzymam je w łapie, ale czy starczy mi ta kasa na wszystke wydatki, takie jak zakup koperty i opłata za wysłanie listu? Trzeba jeszcze doliczyć te 80 zł na wymiane w kantorze.. Jeżeli zabiore stówe i pójde na miasto to mogę być spokojny, że na wszystko mi starczy? Czy zabrać jeszcze dodatkową dychę ? ;) :D

Swiebodzin
31-08-2004, 12:21
OK, dzięki wielkie :) Mam już 100 złotych, właśnie trzymam je w łapie, ale czy starczy mi ta kasa na wszystke wydatki, takie jak zakup koperty i opłata za wysłanie listu? Trzeba jeszcze doliczyć te 80 zł na wymiane w kantorze.. Jeżeli zabiore stówe i pójde na miasto to mogę być spokojny, że na wszystko mi starczy? Czy zabrać jeszcze dodatkową dychę ? ;) :D

ja wczoraj kupilem 22$ za 84zl~
Koperta 10gr~
Przeslyka 8zl~

Powinno ci starczyc ;]

Memuzo
31-08-2004, 12:25
OK, dzięki za wszystko koleś ;) A tak przy okazji, to napisz mi na PW kiedy dostaniesz PACCA :]

czarQ
31-08-2004, 21:58
Mam pytanie. Mam koperte,na niej napisany adres share-it! ble ble ble, w kopercie adres referencyjny i kasa (dolary ofkorz :P) i czy musze gdzies na kopercie napisac swoje dane osobowe ? imie nazwisko adres czy cos takiego ? prosze o szybka odpowiedz !

Memuzo
31-08-2004, 22:11
Gdy juz bedziesz mial koperte podejdz do okienka na poczcie i powiedz ze chcesz wyslac list polecony z priorytetem. Kolesiówka z poczty da ci kartke, ktora bedziesz musial wypelnic (adres nadawcy i autora) i na kopercie takze bedziesz musiał napisac swój adres. ;) Jezeli pomogłem, prosze o plusika :)

czarQ
31-08-2004, 22:25
Adres wystarczy czy musze tez napisac swoje imie nazwisko kraj kod pocztowy ? :P

Swiebodzin
01-09-2004, 07:28
Na kopercie jest miejsce w Lewym górnym rogu tam trzeba napisac swoje dane

Pozdro....

czarQ
01-09-2004, 12:04
Dzieki fest, juz wszystko wiem

Swiebodzin
03-09-2004, 13:06
Wyslalem kase w poniedzialek Poleconym Prioretytowym i jeszcze niemam !!

Poczekam jeszcze tydzien jezeli niebedzie pacc ide po reklamacje ;/

Memuzo
03-09-2004, 13:16
Nie martw się. Slyszałem gdzieś, że jezeli wysyła sie w poniedziałek to sie ma pacca w nastepny poniedzialek. Poczekaj troche ;)

Dziki Mag
03-09-2004, 18:51
a ja wyslalem kase poleconym priorytetem 8.11.2004 i do teraz nie mam ;/ przyszedl juz nawet mail ze kasa nie doszla i czy przypadkiem nie chce zrerygnowac z pacca... a jak po tym mailu ze kasa nie doszla poszedlem na poczte reklamowac to mila (choc niekoniecznie) starsza (nawet bardzo) pani w okienku powiedziala ze polecony doszedl... no i co ja mam teraz zrobic??:> mysle ze moze MILY pracownicy poczty wyjeli pieniadze z koperty i do tych w niemczech doszla pusta koperta... adres byl na 100% dobry... ref tez... qrde... to kasa na 7 miechow pacca byla ;/

Swiebodzin
04-09-2004, 07:48
Jeżeli Polecony doszedl to spytaj jej sie o potwierdzenie odbioru ( chyba takie cos mozna zrobic) a jezeli ona cie klamie to ja normalne ta Stara S*** wyciagnoł z tego okienka !!

czarQ
04-09-2004, 16:50
Jak was tak czytam to sie rozmysliłem i zrobiłem przelew :D zobaczymy czy tez beda takie cyrki :)

Ponury
05-09-2004, 17:01
czy trzeba koniecznie wydrukować numer referencyjny czy można napisać na kartce i czy tam w takim okienku z drukarko to to trzeba wydrukować czy też można napisać<czy to wogóle potrzebne?>?? pisze o tym poniewasz niemam tuszu w drukarce a już zamówiłem pacca -.- Proszę o szybką odpowiedź!!

Swiebodzin
05-09-2004, 19:23
Numer Reflekcyjny jest bardzo potrzebny i mozna go tez napisac ale nie kazdy ma umiejetnosci pisarskie i inni moga sie nie doczytac wiec najlepiej wydrukowac go sobie :]

Ponury
05-09-2004, 20:16
dla pewności jeszccze raz zapytam w kopercie ma się znajdować kasa<dolce> i kartka <najlepiej a4> na której jest napisany TYLKO numer referencyjny<czy jakoś tak ;p> i to wszystko? (jeżeli ktoś myśli że to sie powtarza i post do wyrzucenia to ciekawe co on by zrobił na moim miejscu?).blablabla nielubie nudnych gadek jutro ide na poczte i wysyłam te 45 dolców<spoko wyglądajo lepsze niż te polskie;p> na 7 miechów .

Swiebodzin
05-09-2004, 21:56
TAK !
W kartce na której jest napisany nr. Reflekcyjny postaraj sie schowac dolce zeby niebylo ich widac ;]

Memuzo
06-09-2004, 15:53
Siema. Ja we wtorek około godziny 17:00 wysłałem na poczcie list polecony prioryretowy z zawartością - 25 dolarów (3 dolary napiwku :p ) i kartka z numerem referencyjnym. Wczoraj wieczorem sie loguje, dziwie sie, że tak za pierwszym razem :D i coś mnie podkusiło aby sprawdzić na ubranka - patrze, a tu mam ubranko człowieczka z mieczykiem ;) Od razu sie skapnąłem że mam pacca :] nie spodziewałem się go, miał byćdopiero we wtorek, ale nie nażekam że przyszeł szybciej :D przynajmniej wiem, że na poczcie są uczciwi ludzie (przynajmniej u mnmie :p ). A więc także polecam wam kupować pacca wysyłając list polecony, a gdy rodzice nie pozwalająto nie pytajcie sie ich od razu, tylko wyslijcie kase do cipów po cichaczu, aby starzy sie nie kapnęli - jak tak zrobiłem i teraz się ciesze pacciem :p Pozdro.

Ponury
06-09-2004, 18:33
ja jakbym powiedział że kupiłem pacca i że takie pepranie z tym to by mi ...<nienapisze co poniewasz to jest zbyt drastyczne szczególnie dla młodych internetowców>. a tak wogóle to dzieks za odp.

szoz
09-09-2004, 15:46
Nie chodzą mi zdjecia :|
Popraw to najszyciej jak możesz bo dzisiaj miałem zamiar kupić paca przez poczte a nie pamiętam jak to wypełniać dokładnie :(

Weluxon
09-09-2004, 19:39
No pieknie wszystko ale ja chce poraz pierwszy kupic sobje PACC'a i tak te wszystki przelewy latwo opisane ale jak ktos sie zlituje i na GG mi napisze to bede bardzo wdzieczny :) Mon nr. GG:4370429

Ponury
11-09-2004, 09:04
Memuzo zrobilem podobnie jak ty ze wyslalem we wtorek <ale ja o 15 :)> i w tak jak ty 3 dni i wieczorem mam PACCA !!!!:D

Commander Greven il-Vec
14-09-2004, 14:53
Bueeeee!!!!! Mi nie chodzą zdjęcia, a jutro chcem zalatwić sobie PACCA...
Może ktoś je wreszcie poprawi??

Commander Greven il-Vec
14-09-2004, 16:16
Zaraz zaraz to jak dokladnie brzmi ten adres??/ Prosze nie bawic sie w jakies obrazki tylko podac go txt i taki ktory wypisaliscie i wam doszlo...

Crusader Ronax
15-09-2004, 11:06
Co jest? Zdjęć tu nie ma :(
Czy może to ktoś naprawić?

mkl123
22-09-2004, 20:59
Czy to ten adres na który mam wyslac dolce;????
share-it!
element 5 AG
Vogelsanger Str. 78
D-50823 Cologne
Germany

AHa jeszcze jedno,na kopercie mam zlozyc swoje dane tzn(nazwisko,miejsce zamieszkania itd) i to samo powtórzyc na kartce która dostane na poczcie???
Z góry dzieki!!! :)

Xelloss Mettalium
23-09-2004, 16:21
Napisałem na kopercie :

element 5 AG
Vogelsanger Str. 78
D-50823 Cologne
Germany

Zapomniałem dodać: Share - it!

czy coś się stanie? czy mój list nie dojdzie?

Swiebodzin
23-09-2004, 17:32
Jeseli listonosz jest bystry i domysli sie po samym adresie gdze ma to isc to dojdzie ;]

Xelloss Mettalium
23-09-2004, 18:21
Boshe, fakt nie pomyślałem :D lol

i mnie jeszcze babka na poczcie zjechała że mają być Niemcy a nie Germany :]:]

Para
24-09-2004, 10:59
Ja wykupilem paca systemem casch zaplacilem za niego listem poleconym wysylajac 22 $ i podajac nr REF . Mysle ze wszystko zrbilem dobze lecz czekam na mojego paccera 7dni czy ktos niewie ile jeszcze bede musial czekac (moze zrobilem cos zle :/ )

Para
24-09-2004, 11:02
Ja wykupilem paca systemem casch zaplacilem za niego listem poleconym wysylajac 22 $ i podajac nr REF . Mysle ze wszystko zrbilem dobze lecz czekam na mojego paccera 7dni czy ktos niewie ile jeszcze bede musial czekac (moze zrobilem cos zle :/ )

mkl123
26-09-2004, 21:08
Mam pytanko i prosze o jak najszybsza odpowiedz.
1.Numer referencyjny pokazuje sie po nacisnieciu przycisku ORDER i jest 7 cyfrowy??
2.Czy przyjdie jakis list do mnie z CipSoftu na chate jak oni dostana kase,bo kurde nie chce zeby starzy zobaczyli co ja robie z kasa ??? :)
3.I teraz chyba to najwazniejsz przy zakupie pacca podalem maila i haslo!!Lecz ja posiadam pare skrzynek mailowych i podalem jedna z tych które najczescie uzywam a po pewnym czasie mysle czy to nie blad czy powinienem raczej podac maila na którego jestem zarejestrowany w tibi.Czy to ma znaczenie????Prosze o odp bo nie wiem czy wyslac kase

Xelloss Mettalium
30-09-2004, 22:08
Zaraz minie 7 dzień od wysłania koperty z kasa. Mój qumpel z którym razem wysłałem w stym samym dniu cieszy sie juz PACCem. A ja ciągle czekam. Mogę się założyc że list albo zaginął, albo został uprowadzony :) Tak czy siak pytam się czy mogę jeszcze liczyć na to że razem z kumplem przepłyne sie do Ankharum?

Paflik
02-10-2004, 11:16
Mam pytanie co do zapłaty za PACC'a kartą kredytową. W jakiej walucie trzeba oddać kasę bankowi, w którym ma się karte? Czy to muszą być dolce skoro zapłata za Pacc'a jest w dolcach, czy mogą być złotówki? Z góry dzięki za pomoc.

Xovikohi of Amera
10-10-2004, 14:50
mam pytanie, poniewaz ja i moj kumpel chcielibysmy sobei zrobic pacca pzrez poczte czy mzoemy wsylac razem dwa nr referencyjne i 45 dollarow ?? taniej wyjdzie

Nil
10-10-2004, 16:14
1. co mam dokladnie napisac na kopercie?? (napewno adres share-it! itd.) ale co jeszcze ???
2. jak wyglonda ta karteczka do wypełnienia którą dostaje sie na poczcie?? i co tam trzeba napisac..?
3. nie widac zdięc :( a przydały by sie :(

Elite Pietras
11-10-2004, 20:02
A ja mam takie pytanie. Co z przekazem pienieznym?? nie mozna wyslac pieniedzy przekazem?? bo wysylanie ponad 150 zl w kopercie nie jest bardzo rozsadnym pomyslem ;) Prosze o wypodziedz ludzi ktorzy probowali kupowac pacc wysylajac przekaz. :]

Dioskas
11-10-2004, 20:05
O ile wiem nie da się przekazu zagranice...napewno wybrałbym tą formę kupowania pacc ale niestety :p

Grey field
11-10-2004, 21:17
Niech ktoś poprawi obrazki bo tylko czerwony x :(

kstu
14-10-2004, 16:08
Dziś wysłałem 66USD (11 miechów xD) listem priorytetowym, wartościowym (co prawda zapłaciłem 17 zł za przesyłke, ale mam pewność, że dostane zwrot całej kwoty jak zaginie) i zobacze kiedy bede mial pacc, jak bede mial to napisze na forum.

Vegefa Ziom
16-10-2004, 09:56
A ja mam pytanie dotyczące maila. Wypełniłem wszystko jak trzeba było na tibi.com zaznaczyłem "Credit Card"(bo chcę kartą kredytową kupić) i wpisałem e-mail i retype e-mail(czy w retype e-mail trzeba wpisać innego maila czy powtórzyć 2 raz tego 1) i teraz nie wiem ile czasu mam czekać na odpowiedź na maila. Może mi ktoś pomóc?

PS. A jeżeli już wypełniłem wszstko to mogę odwołać zakup pacca?

EDIT: Mi też te obrazki nie działają, a przydałoby mi się bardzo, a tak to tylko X'y

Sky Pally
16-10-2004, 18:48
Cze! Mam problem z paccem. Czytalem juz informacje jak zdobyc paccka ale nigdzie niema 1 pocji. Mianowicie ,,Jak zapłacić przelewem na konto lub kartą(skąd uzyskać nr. konta na którw trzeba wplacic pieniadze).
Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Dioskas
16-10-2004, 18:58
Cze! Mam problem z paccem. Czytalem juz informacje jak zdobyc paccka ale nigdzie niema 1 pocji. Mianowicie ,,Jak zapłacić przelewem na konto lub kartą(skąd uzyskać nr. konta na którw trzeba wplacic pieniadze).
Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Hmmm a ten temat?
http://tibia.pl/forum/showthread.php?t=12066
:)

Sky Pally
16-10-2004, 20:23
Ok dziex! :)
A co jeżeli wyśle im kasiore zapomocy poczty i po tygodniu niedostane pacca? Dalej czekać? Iść na poczte?

kstu
20-10-2004, 21:51
SPOKO! PACC jest, po 6 dniach :), Działa, cacy "f porzo" :). Narqa! Ide grać :D

Prawo Kruka
22-10-2004, 17:29
Godzina 17:29 dzis jest 3 dzien od wyslania listu (we wtorek okolo tej samej godziny) jest szansa ze dzis jeszcze bede mial?
:confused:
18:26 nie ma

Sky Pally
22-10-2004, 19:49
OK. Fajnie
Ale czy weekend też się wlicza w te 6 dni?? Jeśli się wyśle w piątek(priorytetem), czy musi być 6 dni roboczych??

Prawo Kruka
25-10-2004, 15:49
JA *******e wyslalem 20 euro we wtorek okolo 17 a jest poniedzialek 15:45 i NIe MAM PACA! :( kiedy mam wbijac na poczte i pytac sie bo slyszalem ze niektorym nawet do miesiaca dochodzilo... Plz pomocy...

Godzina 17:05
Your premium account has been activated.
:D

Szymin paladyn on Titania
03-11-2004, 19:41
Siemka wam ! Ja wysłałem kase na pacca inaczej niż ten ziomek w opisie (znaczy tak samo) tylko nie powiedziałem ziomowie na poczcie że w kopercie jest kasa a z resztą lepiej wejdźcie na www.tibia.pl i potem artykuły a następnie coś jakoś tak jak wysłać pacca czy coś takiego i tam bedzie lepiej wytłumaczone niżtutaj (BEZ OBRAZY) :) i tam są obrazki hyhy :) LOL :flaga_pl: A tu ja czyli moja profesja :lucznik:

Abraxus
17-11-2004, 19:38
słuchajcie mam problem wpisuje co trzeba i nie moge kupi pacca co mam robic :(

Lord Sozeron
25-11-2004, 07:58
Mozecie jeszcze raz wytlumaczyc jaki adres na kopercie i resztę bo ja chcę przez poczte to wysłać. POMOCY !!! :(

Moja profesja :lucznik: 24lv

xemmoe
25-11-2004, 19:34
Jak czytam niektóre posty to aż się boje przez poczte przesyłać.
Ale powiedzcie mi co lepiej jest zrobic poleconym priorytetem czy
poleconym priorytetem z wartościową przesyłką???
Prosze przede wszystkim powiedziec jakie sa koszty i czas czekania!!!
Z góry thx za odpowiedz

witek111
26-11-2004, 16:55
:lucznik: Chciałbym zadać 2 pytania czy PACA można założyc niebiorąć na Koncie "GetPremiumAccount" i ile sie czeka na PACA jak sie wyśle przelewem bankowym ?? ;)

Reinmar Bielau
29-11-2004, 21:05
Coz tu duzo bede pisal ludzie lepiej zaplacic drozej i przelewem lub znalezc znajomego z karta niz liczyc na nasza kochana poczte.
wyslalem kase 2 tygodnie temu i juz sie pogodzilem z mysla ze pacca nie zobacze :(
smutne ale prawdziwe zyjemy w kraju gdzie nawet poczte ci ukradna :(
wiec chce przestrzedz innych by nie popelniali takich bledow, lepiej zaplacic wiecej i miec niz zaplacic mniej i wszystko stracic

ps.
POCZTA POLSKO tak cie kocham ze nie bede wam robil problemow i nie bede kozystal wiecej z waszych uslug.
Wole zaplacic 10zl wiecej i poslac kurierem.

MeDo c.O.x
07-12-2004, 15:11
Kurde juz 3 osoby zadalo to pytanie ale nikt nie uzyskal odpowiedzi (moze mi sie uda :P) CO TRZEBA NAPISAC NA KOPERCIE ?? napiszcie fast bo w cafe siedze bo nr ref drukowalem :) a zaraz na poczte ide.!

Phob'
07-12-2004, 16:15
Na kopercie musi sie znajdowac twoj adres i adres Cipsoft

podbiel
07-12-2004, 19:30
Siemka wszystkim tibijczyka:PMam male pytanko chce kupic Pacca karta kredytowa :]I bym chcial sie dowiedziec wszystkiego pokoleji! :p ;) :( :D :o 8o :baby:

Kuxitazo
08-12-2004, 19:41
hmmmmmmmmmmmmmmmm, zrobilem formularz na www.tibia.com 2 tygodnie temu i od tego czasu nie wyslalem kasy (nie mialem kiedy ;/), mam numer ref, czy nadal to bedzie aktualne, czy zrobic poprostu na nowo formularz???, na poczcie nie przychodzi nic co by moglo mowic o tym ze nie zaplacilem...

Pozdrawiam

adias
15-12-2004, 20:09
Mam pytanie bo ja wsyzstko dobrze zrobiłem z kupnem pacca przez poczte tylko nie powiedziałem na poczcie ze w kopercie jest kasa. Wyslalem w sobote. Czy pacc mi dojdzie?

deluks
16-12-2004, 15:48
pytanie : wysłąłłęm kpertę

w adresie wpisałem dane cip softu a nie share it czy to źle? czy niedostane pacc ? czekam jusz 5 dzni i nic...

Kozi***
18-12-2004, 23:12
Ja mam pare sugesti.
Tzn:
-jakiego rodzaju musi byc karta("Byle jaka")
-co trzeba zrobic,jaka jest formułka wplaty kartą płatniczą(jak trzeba podać kod referncyjny itd.)
-No i jaka jest prowizja banku
Z góry dziękuje ;)

Lyssy
23-12-2004, 23:50
Tez mam zamiar niedlugo kupic pacca ale troche sie boje 8o . 22$ piechota nie chodzi i trzeba uwazac gdzie sie je wysyla :] . moja gildia kupuje niedlugo GH i bede mial pokoj wiec trzeba miec pacca zeby spac... ale mam nadzieje ze sobie poradze. oby twoj poradnik sie sprawdzil!! :p

Deily
24-12-2004, 00:23
03.01.2005 jest zmiana cen Pacca tak?Co będzie jeśli wyśle kase np. 29.12.2004 potraktóją mnie wedłóg starych czy nowych cen?Liczy się data stępla czy data dojscia do nich? :baby:

A co do ankiety na tibia.com, jeśli chcę wyslac kase priorytetem to zaznaczam opcję "Cash"? wole sie upewnić

Gohan Demon
24-12-2004, 01:05
@up

ta zaznaczsz cash i jesli dojdzie kasa do nih przed nowym rokiem to wezmo na stare tak mi sie zdaje

<><><>ludzie walnelem posta na innym temacie z pacc ale nikt nieodpowiedzial to tunapisze, amianowicie hodzi o to czy jak w wypelnianiu formulaza niewypelnilem okienka"aditional adres information"to znaczy ze nie dojdzie pacc do mnie ??

Hengar
26-12-2004, 18:49
Obowiazkowo trzeba wypelnic tylko to z * [gwiazdka] a reszta to ci lata...

Romusiek
28-12-2004, 21:14
Wlasnie wyslalem kase na pacc, lecz sie zamartwiam sie czy byc moze kasa nie dojdzie, badz listonosz wymaca w liscie...;(
Ile mam czasu czekac zeby stwierdzic ze nie doszlo ?

Wilq
29-12-2004, 17:31
Re: @up
Wiesz, jak wyslales kaske zwyklym listem, to poczta ma prawo otworzyc go i zarekwirowac kase, niestety... Ja wyslalem listem wartosciowym (priorytet), lepiej dac te 12 zl wiecej i miec pewnosc...

Dj Nekro
04-01-2005, 14:04
Jeśli chodzi o screeny to ja widze X

Napraw to;)

zyzus
04-01-2005, 18:51
Mam pytanie czy po 1 musze w lewym gornym rogu wpisac swoje dane(adres itp..?) i po 2 czy jak bede musial wpisac swoje dane to bedom mi jakies listy do domq przychodzily??prosze o szybka odpowiedz i z gory thx :)

Hes'ik
05-01-2005, 16:18
Wyslalem dzis rano kase... ciekaw jestem ile bede czekal... :confused:

Mam na dzieje ze nie dlugo :p

Scream
25-01-2005, 14:51
ja widze tylko X ! rehost plx!!!!!!!!! to samo bylo wczoraj i dzisiaj -.- a ja chcem sobie kupic pacc przez poczte

TomiK
19-02-2005, 20:06
Ponawiam pytanie, czy po zamowianiu pacca przyjdzie do mnie cos od cipow czy od poczty jakies potwierdzenie ? Wiecie jak rodzice zobacza ze wysyalem 55 Euro to mnie utluka i przez tloki przepuszcza :P

Sor"ser"
15-03-2005, 21:38
Wedlug mnie na pacca powinno się czekać do lub troche więcej niz 2 tygodnie. Potem mozna dopiero ruszyc na poczte i wyjasniac sprawe. No bo w koncu skoro maja tylko 1 list do Niemiec to nie beda specjalnie go tam wiesc, tylko jak się ich troche zbierze (nie koniecznie do Niemiec ale na zachód)... Życze wszystkim szczęśliwego dotarcia listu z kasą na pacca :]

narwik
16-03-2005, 14:13
>Na kopercie musi sie znajdowac twoj adres i adres Cipsoft

oj! nie adres CIP Soft, bo nie im wysyłasz kasę, tylko adres share-it!, to właśnie oni na zlecenie CIP Softu organizują całą akcję wpłat pocztą
wszystkie detale - ile euro, i ghdzie wysłać, otrzymujesz zresztą na stronie tibia.com przy składaniu zamówienia, i jeszcze raz mailem od share-it! z adresu: share-it! <[email protected]>

a poza tym to TRZYMAĆ SIĘ WYŁĄCZNIE INFORMACJI OTRZYMYWANYCH OFICJALNIE A NIE TEGO CO PISZĄ KOLEDZY, BO KOLEDZY PISZĄ NAJCZĘŚCIEJ TAKIE BZDURY ŻE AŻ MNIE GŁOWA JUŻ ZACZYNA BOLEĆ !!!

>Wiesz, jak wyslales kaske zwyklym listem, to poczta ma prawo otworzyc go i >zarekwirowac kase, niestety...

wprowadzasz w błąd
poczta NIE MA PRAWA otwierać przesyłki, ŻADNEJ przesyłki
wyciąganie kasy z listów to KRADZIEŻ ścigana z urzędu a nie jakaś tam rekwiracja

co do reszty to masz rację, lepiej wysyłać wartościowym niż zwykłym, kosztuje raptem parę groszy więcej

no i na koniec przekonałem się że warto pisać D przed kodem pocztowym
mój polecony priorytet szedł cztery tygodnie (!), tylko dlatego że wysłałem go do Danii a nie Niemiec : )

>Wyslalem dzis rano kase... ciekaw jestem ile bede czekal...

jeśli wszystko poprawnie wypełniłeś (a nie tak jak np. ja : ) to praktyka jest taka, że NAJCZĘŚCIEJ po tygodniu dostaniesz maila o aktywacji konta

>...czy po zamowianiu pacca przyjdzie do mnie cos od cipow czy od poczty >jakies potwierdzenie ?

z adresu: Tibia <[email protected]> dostaniesz potwierdzenie zrealizowania zamówienia na Twoje konto emailowe, które podałeś przy zamawianiu paca, i to wszystko
ani CIP Soft, ani share-it! nie bawią się w odsyłanie czgokolwiek komukolwiek pocztą 'analogową'

>skoro maja tylko 1 list do Niemiec to nie beda specjalnie go tam wiesc...

będą, niezależnie od ilości jaką mają do wysłania, wysyłają
bez obaw, co godzinę w polsce jest adresowanych tysiące listów 'na zachód'

po za tym niech ktoś skasuje wątek i założy nowy, bo ten jest nieaktualny
pac kosztuje nie 22USD ale 20EURO np.

Jacko
24-03-2005, 15:57
Powód edycji:

Dhrox
24-03-2005, 18:24
Czekam juz 3 tydzien i jestem zdruzgotany :( Nie moge w to uwierzyc ! Kazdy kogo sie spytam mowi mi ze juz sie moge pozegnac z kasa i pacem :/ No ale to niemozliwe ! Przeciez jezeli wyslalem list i wszystko jest prawidlowo zaadresowane to dlaczego mialby nie dojsc ! Bożeszty moj :s
Nasza poczta listy gubi :/ Idz na najbliższy Urząd Pocztowy i zgłoś,że przesyłka nie doszła i była prawidłowo zaadresowana.Może Ci ktoś na Poczcie pomoże,ale na CUDA nie licz.Przykro mi...

Lenin komunista
25-03-2005, 10:35
A wyslanie kasy poczta jest pewne?

Dhrox
25-03-2005, 17:12
A wyslanie kasy poczta jest pewne?

Nie :( Poczta często przesyłki gubi :/

narwik
29-03-2005, 15:46
> Czekam juz 3 tydzien i jestem zdruzgotany

a wysłałeś poleconym? a wysłałeś przesyłkę wartościową? jak nie to sorry, sam sobie zapracowałeś
mója przesyłka szła 4 tygodnie bo zaadresowałem ją do Danii

> Nie Poczta często przesyłki gubi :/

chłopie, jak nie masz nic do powiedzenia to nie nie mów!
sprawa zgubionych przesyłek to w >95% wina wysyłającego
na sortowni list ogląda się około półtorej sekundy, więc warto chyba PISAĆ WYRAŹNIE I PRAWIDŁOWO ADRESOWAĆ?

>A wyslanie kasy poczta jest pewne?

mi i kumplowi jakoś dociera na pewniaka
piszesz wyraźnie i powoli adres odbiorcy, nadawcy, płacisz 9zł za list POLECONY WARTOŚCIOWY - o wartości 85zł i już, koniec tematu

Jacko
29-03-2005, 15:53
Powód edycji:

Matioh
14-05-2005, 13:55
Ostatni w newsach wyczytałem że zmienił się adres firmy płatnościowej :( Ja chciałbym kupić pacca ale nie znam adresu więc jeśli ktoś by mógł podać nowy i pewny adres to plx :P

Szymonorius
03-06-2005, 19:16
jak jesteś chojny taki to napisz mi na gg caly list bo ja pierwszy raz kupuje pacca i nie wiem co napisac wogle w liscie... moj numer gg to 8467516
prosze jak najszybciej bo mi 4 euro brakuje tylko a nie wiem czy koledzy mi powiedza... plz odpisz CYA

Prusorone
04-06-2005, 20:46
Siema. Wyslalem pacca i czekam juz ze 5-4 dni I nie wiem czy dojdzie. Gdyż napisalalem na kopercie adres :

element 5 AG
Vogelsanger Str. 78

50823 Cologne
Germany

Tak mi na maila przyszlo. Wiem ze kiedys bylo tak ze jak jeszcze mozna bylo kupowac za kase amerykanska to na poczte przychodzilo bez "D-" A na tibi com jak wypelniales to bylo z "D-"

A teraz to Na tibi com jak i na mailu niebylo "D-" Wiec wyslalem bez tego.. Prosze o pomoc !!

Lady Aneczka
06-06-2005, 15:17
Adres na który wysyłamy pięniądze zmienił się, jaki jest obecny? Proszę o odpowiedź :(

Piotrek10
06-06-2005, 16:00
Mam kilka pytań dotyczących PACC'a.

1. Jak mogę zdobyć ten ref. number ?

2. Czy jeżeli babka w okienku, zobaczy 13 letniego zioma który chce wysłać priorytetowy list nie odeśle mnie do domu ?

3. Niech ktoś w końcu poprawi te screeny bo widze tylko XXX ( bez skojarzeń :p )

Proszę o odpowiedź !!!

Lady Aneczka
08-06-2005, 18:30
Zauwarzyłam ze nie którzy piszą kwote 21 ~ Euro, przecięz podane jest: 19.95 Euro... więc nie pisać innej kwoty, bo ktos wyśle więcej niż trzeba

Wumap
14-06-2005, 16:21
Ja wysłałem kase zgodnie z waszymi wskazówkami i po 1 miesiącu nic :/

Okradli mnie 8o Ale wyśle jeszcze raz .. :) Może sie uda :)

Wilq
17-06-2005, 11:06
Re: @up
Ja wysylalem w grudniu, tak jak tu jest napisane i doszlo, dzis wysalem znow, teraz pozostaje tylko czekac cierpliwie... ale trudno o cierpliwosc :P

Kumulus
18-06-2005, 07:51

załóż sobie subkonto albo nowe konto z którego bedziesz wysyłał kase na pacce :)

btw. wysłałem kase w poniedziałek ok. godziny 16 i już jest sobota godzina 8 rano, a pacca jeszcze nie ma, zaczynam sie denerwować... X(

edit.
ja wysłałem 20 euro(82zł zamieniłem), koperta kosztowała niecałe 1 zł i wysłanie coś koło 2 zł. mam nadzieje że mnie nie o***ią :confused:

BoOoYa
18-06-2005, 19:02
a ja wysłałem 8.06.05 (środa) 20euro do Cologne listem wartościowym + piorytet. No i qrcze do dzisiaj jeshcze nie mam pacca =\. Straciłem nadzieje mushe od nowa zbierać kase... =(. Myślicie że jush nie dostane tego pacca ? Moshe coś się tylko spóźniają ?

Wilq
18-06-2005, 19:36
załóż sobie subkonto albo nowe konto z którego bedziesz wysyłał kase na pacce :)

btw. wysłałem kase w poniedziałek ok. godziny 16 i już jest sobota godzina 8 rano, a pacca jeszcze nie ma, zaczynam sie denerwować... X(

edit.
ja wysłałem 20 euro(82zł zamieniłem), koperta kosztowała niecałe 1 zł i wysłanie coś koło 2 zł. mam nadzieje że mnie nie o***ią :confused:

Jak wyslales zwyklym listem, a nie wartosciowym to prawdopodobnie cie wyrolowali na poczcie, bo kase mozna tylko wartosciowym wysylac, kosztuje 12,60 za 82zl wartosci, ale jest bezpieczniejszy ^^

Kumulus
19-06-2005, 19:25
@up

jak mi te złodzieje z tej ***anej poczty skroją kase to odbezpieczam granata i wy*******i tę ich poczte razem z tą grubą szmatą co siedzi za okienkiem i zawsze pije kawke albo je coś zamiast obsługiwać klientów.

Ziczop
08-07-2005, 21:15
JA tez sie bardzo obawiam, poniewaz miaja 4 dzien od kiedy wyslalem pacc na poczcie. Troche sie martwie bo duzo osob pisze ze dochodzi w 3 dni :(

Platron
27-08-2005, 15:26
prosze o pomoc

wyslalem kase na pacca w poniedzialek ... dzisiaj jest sobota wyslalem 20 Euro i zaplacilem 8.10 zl a nie 12 czy dobrze zrobilem :( ?? bo sie obawiam ze nie przyjdzie mi pacc

Azil Ashow
28-10-2005, 13:36
piszecie ze mozna placic tylko w zlotowkach.. cholercia skoro w zlotowkach to skad dolary??? znaczy rozumiem tak placicie tibi.com ale czy moge ci wyslac w zlotowkach?? naszych polskich a jesli tak to ile to wychodzi <dokladnie plx> pozdro

Tajwan
18-11-2005, 10:16
Wielkie dzienki dla tego który opisał jak kupić pacca!!!!!!!!!!!!!

Qurak
08-03-2006, 16:28
a ja troche odnowie temat.. chcialem zapytac was czy jezeli czekam na pacc juz 8 dni to czy juz mam isc na poczte czy poczekac az minie te 2 tygodnie lub moze troche wiecej?? jezeli bedzie ktos mily odpowiedziec to bede wdzieczny.. pozdro

Kubu$
20-07-2006, 14:48
A ja już mam pacca :) Przelewem przesłałem i w 5 dzień dostarczono mi pacca hehe :P A ja się już bałem że niebęde miał pacc'a :}:D :D :D :D :D B) :] :p ;) :) :( B) :baby: X( :confused: 8o :cup: :evul: ;(

partykus
10-01-2007, 16:21
piszecie ze mozna placic tylko w zlotowkach.. cholercia skoro w zlotowkach to skad dolary??? znaczy rozumiem tak placicie tibi.com ale czy moge ci wyslac w zlotowkach?? naszych polskich a jesli tak to ile to wychodzi <dokladnie plx> pozdro

najlepiej idz do kantoru wymień zł na $$$ i po kłopocie(częściowo :P)

krzysiek12
21-03-2007, 19:23
ja mam takie pytanie to sie placi euro czy dolarem

Rhal
17-04-2007, 16:03
Mam takowe pytanie. Własnie zamowilem pacca na tibia.com poprzez poczte polska. Gdy chciałem wysłać pieniadze do Irlandi tak jak kazano na tibia.pl to powiedziano mi na poczcie ze niewysyłają pieniędzy do Irlandij. Niewiem co teraz mam zrobic. Proszę o pomoc. Odp. mozecie wysłac meilem.

PanKracy
19-04-2007, 22:02
Mam takowe pytanie. Własnie zamowilem pacca na tibia.com poprzez poczte polska. Gdy chciałem wysłać pieniadze do Irlandi tak jak kazano na tibia.pl to powiedziano mi na poczcie ze niewysyłają pieniędzy do Irlandij. Niewiem co teraz mam zrobic. Proszę o pomoc. Odp. mozecie wysłac meilem.

Na chuja do Irlandi chcesz wysyłać kase, jak CipSoft jest w Niemczech?

Kamileo
04-05-2007, 15:44
1.chcialbym sie dowiedziec czy w opisywanym poradniku pacc mozna kupic za euro czy za dolary.Bo niektorzy pisali znak $ oraz USD i niejestem pewien czy to chodzi o euro czy o dolary.
2.Czy do koperty wsadza sie 20 euro (jezeli pacc na 90 dni)czy sa jeszce jakies dodatkowe koszty ktore trzeba dolozyc do kopert(nieliczac kosztów wysylki ok.12zł ale to w okienku) .

Diego'Odin
04-05-2007, 17:17
1.chcialbym sie dowiedziec czy w opisywanym poradniku pacc mozna kupic za euro czy za dolary.Bo niektorzy pisali znak $ oraz USD i niejestem pewien czy to chodzi o euro czy o dolary.
2.Czy do koperty wsadza sie 20 euro (jezeli pacc na 90 dni)czy sa jeszce jakies dodatkowe koszty ktore trzeba dolozyc do kopert(nieliczac kosztów wysylki ok.12zł ale to w okienku) .

em wydawalo mi się ze nie wkopercie kasa ale wplata/przelew na konto cipsoftu

btw ostatnio liczylem ze transfer w euro jest nieoplacalny - za duza prowizja

Kamileo
05-05-2007, 10:18
em wydawalo mi się ze nie wkopercie kasa ale wplata/przelew na konto cipsoftu

A mi sie wydaje że poradnik jest przez poczte polska dlatego sie pytam o to... i prosilbym o udzielenie odpowiedzi na to pytanie a nie jakies inne nie zwiazane z poradnikiem...

Menmang
02-07-2007, 17:09
Tam w Niemczech bardziej im zalerzy zebysmy mieli pacca bo oni nic nie płacą za zakladanie nam go i chca zeby jak najwiecej ludzi kupywalo go bo oni by mieli na czym zarobic. niemozecie sie martwic ze nie dojdzie im kasa bo to sie zdarza bardzo rzadko.:)

Astyx Zylad
25-07-2007, 17:39
mam takie 2 pytania -
1 forma płatnosci to zaznaczyc : gotówka- płatne z góry ??
2 jak potwierdze dane to mnie przeniesie na strone z tym numerem - jak tak to czy jest jakas waznosc tego numeru ?? - chodzi o to czy musze wyslac im kase tego samego dnia czy moge np. tydzien puzniej

za wszelkie odpowiedzi dzinki ( jak odpowiedz to wolalbym zeby do mnie napisac wiadomosc , bo niewiem kiedy tu wejde znowu )

Skit'Elone
07-12-2007, 15:41
A wiec gdy wykonalem wszystko dostalem na mojego emaila wiadomisc gdzie bylo napisane zeby kase wyslac na adres:
Digital River Ireland Ltd.
Level 0, Block 4
West Park
Shannon Free Zone
Co. Clare
Irlandia

Czy to nowy adres???
To muj pierwszy PACC i niewie:baby:.Z góry THX.

Skit'Elone
07-12-2007, 16:49
A wiec zrobilem wszystko tak jak pisze i weszlem na strone firmy element5 i tam zamuwilem pacca.Po 1 wszystko tam bylo napisane po polsku jak i email ktury dostalema to jest podajzane,po 2 pisalo tam aby kase wyslac na adres:
Digital River Ltd.
Block 4, West Park
Shannon
Co. Clare
Irlandia
A po 3 to niewiem czy numer zamuwienia = numer referencyjny.
Zamuwiena podobno niemoge cofnac bo wtedy ban i niewiem co mam robic!!:(
Wyslac ta kase tam do irlandi, wyslac kase do niemiec z tym numerem czy wogule nic nierobic i nieplacic ???

Skit'Elone
07-12-2007, 16:49
A wiec zrobilem wszystko tak jak pisze i weszlem na strone firmy element5 i tam zamuwilem pacca.Po 1 wszystko tam bylo napisane po polsku jak i email ktury dostalema to jest podajzane,po 2 pisalo tam aby kase wyslac na adres:
Digital River Ltd.
Block 4, West Park
Shannon
Co. Clare
Irlandia
A po 3 to niewiem czy numer zamuwienia = numer referencyjny.
Zamuwiena podobno niemoge cofnac bo wtedy ban i niewiem co mam robic!!:(
Wyslac ta kase tam do irlandi, wyslac kase do niemiec z tym numerem czy wogule nic nierobic i nieplacic ???

AdiZgOlek
24-12-2007, 22:01
Tak, Cipsoft jest w Niemczech. Lecz, zamówiłem pacca i wyskoczył mi adres do którego mam wysłać pieniądze jest taki jak podaje ziomek wyżej, czyli Irlandia.

Jak ktoś wie co z tym fantem zrobić to niech podpowie.
Będę wdzięczny...

Leth333
09-01-2008, 19:09
Mam małe pytanko. U mnie w rodzince nie ma NIKT ;( karty kredytowej, a potym co tutaj piszecie nie mam najmniejszej ochoty wysyłać listem. Przelewem też nie bo wychodzi 2x tyle co za 3 miesiace pacca. No i moje pytanie: jak jeszcze bym mogła zanmówić pacca, bo już se nawet domek upatrzyłam :p A jak pytam w tibii ludzi z paccem jaki sposób płatności wybrali to mnie olewają albo odpowiadaja jakie ś przekleństwa ;/

KatsuKnight
01-06-2008, 23:24
Elo ja ma takie pytanka :D

*Mam wysłać równe 20 Euro?
* Listem Priorytetowym czy wartościowym? (ile ten drugi kosztuje?)
* Po wysłaniu priorytetem w ile dojdzie a w ile wysyłając wartościowym?

Proszę o szybkie odpowiedzi :D

Matoto
04-06-2008, 21:36
Czy mam jakąś gwarancje, że pieniądze zostaną dostarczone?? Jakie są szanse, że przestłka dojdzie?? :o

justi71a
10-06-2008, 21:19
Ja mam za to inny problem nie wiem który adres podać pomuszcie i powiedzcie który
1:
4300 Atlantic Avenue
Westpark Business Campus
Shannon Co. Clare
Irlandia

2:
Digital River GmbH
Vogelsanger str. 78
50823 Koln (kolonia)
Niemcy

Fureyka
10-06-2008, 21:57
Ja mam za to inny problem nie wiem który adres podać pomuszcie i powiedzcie który

Digital River GmbH
Vogelsanger Str. 78
50823 Köln
Germany

lub

Level 0, Block 4
West Park Shannon Free Zone Co. Clare
Ireland

Mam małe pytanko. U mnie w rodzince nie ma NIKT ;( karty kredytowej, a potym co tutaj piszecie nie mam najmniejszej ochoty wysyłać listem. Przelewem też nie bo wychodzi 2x tyle co za 3 miesiace pacca. No i moje pytanie: jak jeszcze bym mogła zanmówić pacca

Jeśli nie chcesz zrobić przelewu ani wysłać pieniędzy to możesz im je dostarczyć osobiście bądź kupić za gp.

Czy mam jakąś gwarancje, że pieniądze zostaną dostarczone?? Jakie są szanse, że przestłka dojdzie?? :o

Masz taką samą gwarancje jak każdy inny nadawca pieniędzy i rzeczy.

Elo ja ma takie pytanka :D

*Mam wysłać równe 20 Euro?
* Listem Priorytetowym czy wartościowym? (ile ten drugi kosztuje?)
* Po wysłaniu priorytetem w ile dojdzie a w ile wysyłając wartościowym?

Proszę o szybkie odpowiedzi :D

*Wszystko zależy od kursu. Musisz przeliczyć euro na złotówki i taką też sumę wysłać
*Obojętnie. Wartościowy jest z 2-3zł droższy o ile sie nie mylę.
*Teoretycznie do 3 dni roboczych jednak poczta strajkuje więc tydzień albo nawet więcej.

Matoto
12-06-2008, 13:38
Gdy wpisuje swoje dane to muszą być prawdziwe i czy przychodzi potem na adres jakaś faktura??

elder13
27-06-2008, 00:49
bardzo fajny poradnik zwieźle i zrozumiale 5/5:)

Pasquala
28-06-2008, 11:50
Pisze to do tibia.pl ponieważ nie ma podanego kontaktu z wami ;/. telefon by sie przydał. Dałem kase kumplowi żeby mi kupił pacca. Mówi że wpłacił i że to wy nie przysyłacie tak długo ;/. mówił że pisał do was i że odpisaliście że za 3 dni bedzie. A tu nic ;/. Kasy nie mam i pacca też nie. MOżecie mi powiedzieć czy on wplacił tą kase ??;/ Mój nick to PASQUALA. Server: NEBULA. POMÓŻCIE PROSZE;(

Rybzor
28-06-2008, 13:15
Pisze to do tibia.pl ponieważ nie ma podanego kontaktu z wami ;/. telefon by sie przydał. Dałem kase kumplowi żeby mi kupił pacca. Mówi że wpłacił i że to wy nie przysyłacie tak długo ;/. mówił że pisał do was i że odpisaliście że za 3 dni bedzie. A tu nic ;/. Kasy nie mam i pacca też nie. MOżecie mi powiedzieć czy on wplacił tą kase ??;/ Mój nick to PASQUALA. Server: NEBULA. POMÓŻCIE PROSZE;(
Lol, kumpel chyba nie postąpił z Tobą za ładnie ;(. Nie sądzę, aby ktokolwiek z firmy Drom (o której chyba kumpel Ci mówił) odpowiedział mu, że "za 3 dni bedzie". Innymi słowy; zrobił Cie w konia :(

mr.kamil
01-07-2008, 16:25
witam mam prosbe czy ktoś mógłby napisać jak kupić pacca w niemczech ponieważ jade tam niedługo a zawsze to taniej na miejscu kupić

Fureyka
01-07-2008, 18:09
witam mam prosbe czy ktoś mógłby napisać jak kupić pacca w niemczech ponieważ jade tam niedługo a zawsze to taniej na miejscu kupić

Sposoby płacenia są takie same, najwyżej za pocztę mniej zapłacisz. Możesz też im osobiście donieść jak będziesz gdzieś blisko ^^.

Rybzor
01-07-2008, 18:18
Sposoby płacenia są takie same, najwyżej za pocztę mniej zapłacisz. Możesz też im osobiście donieść jak będziesz gdzieś blisko ^^.
Osobiście? Już to sobie wyobrażam - biuro CipSoft GMBH, wychodzi Steve, bierze 19 dolców, loguje się na admina i dodaje mu 90 dni PACC, hahaha : D : x
Wątpie aby akceptowali taką formę płatności : PP

Rosiuu
22-07-2008, 21:27
Post może głupi, pokroju 3/4 z tego tematu, jednak może ktoś wie lepiej niż ja!

Kase wpłaciłem w środę, na pacca trzeba czekać do 3 dni. Dziś jest wtorek następnego tygodnia, czy mam się o co martwić, czy też to normalne? :confused:

Fureyka
22-07-2008, 21:38
@Ryba: XDDDD Bys sie zdziwil ;D A jakiego kumpla z rl bys mogl sobie w comment wpisac ;D

Post może głupi, pokroju 3/4 z tego tematu, jednak może ktoś wie lepiej niż ja!

Kase wpłaciłem w środę, na pacca trzeba czekać do 3 dni. Dziś jest wtorek następnego tygodnia, czy mam się o co martwić, czy też to normalne? :confused:

Jesli kupiles pacca na allegro czy od kogos reklamujacego sie na trade to mozesz sie martwic. Jesli kupiles od Droma czy innych pewnych zrodel to sie nie martw ;)

Rosiuu
23-07-2008, 10:16
Jesli kupiles pacca na allegro czy od kogos reklamujacego sie na trade to mozesz sie martwic. Jesli kupiles od Droma czy innych pewnych zrodel to sie nie martw ;)

PAcc kupowałem normalnie na Tibia.com, jednak mija kolejny dzień a po premium ani widu ani słychu...

Fureyka
23-07-2008, 11:17
PAcc kupowałem normalnie na Tibia.com, jednak mija kolejny dzień a po premium ani widu ani słychu...

Tibia.com zastrzega sobie, ze moze to zajac do 3 tyg. Mozesz sprawdzic co dzieje sie z Twoim paccem, wysylajac maila [email protected], lub dzwoniac: USA: +1 (952) 646 5022 Germany: +49 (0) 221 31088 30. Pamietaj o podaniu swojego numeru referencyjnego ;)

Rosiuu
23-07-2008, 12:46
Dzięki za odpowiedź, w takim razie przyjdzie mi jeszcze troszku poczekać ;)

zapzapzap
25-07-2008, 10:54
witam
nie wiem czy tu jest dobre mejsce na takie pytanie ale kupiłem pacca zatwierdziłem go na koncie i nie mogę w grze kupić czrów pccc ani wykupic promnocji - pomóżcie!!!!!!!:confused::confused::confused:

Fureyka
25-07-2008, 12:57
witam
nie wiem czy tu jest dobre mejsce na takie pytanie ale kupiłem pacca zatwierdziłem go na koncie i nie mogę w grze kupić czrów pccc ani wykupic promnocji - pomóżcie!!!!!!!:confused::confused::confused:

Jesli posiadasz pacc to na 100% mozesz kupic czary i promocje. Moze chcesz kupic to w zlym miejscu badz nie masz wymaganego lvlu?¿ Sprawdz ;)

zapzapzap
25-07-2008, 16:11
niestety wszystko sprawdziłem - mam 30lvl mam 2kk i poczedłem do królowej Carlin i nawet się nie odezwie

JointxD
26-07-2008, 11:17
a jak zagadywałeś?
z tego co wiem trzeba zacząć "hail"

zapzapzap
27-07-2008, 13:17
pisałem -hi - promote - ale spróbuję tak jak piszesz i zobaczę

zapzapzap
27-07-2008, 17:09
nic z tego - piszę hi i hail i królowa nie odpowiada

zapzapzap
05-08-2008, 20:19
udało mi się w końcu,trzeba powiedzieć - hail queen - bez imienia i wtedy odpowiada

Pan_Ziemba
06-08-2008, 10:40
Ja mam takie pytanie:
Przy zamawianiu PACC tam się podaje swój wiek, ja podałem swój prawdziwy wiek czyli 17 lat, czy to ma jakieś znaczenie?

Fureyka
06-08-2008, 11:52
Ja mam takie pytanie:
Przy zamawianiu PACC tam się podaje swój wiek, ja podałem swój prawdziwy wiek czyli 17 lat, czy to ma jakieś znaczenie?

Nie ma znaczenia.

Pan_Ziemba
06-08-2008, 12:20
Świetnie, dzięki za odpowiedź !

menifis112
11-08-2008, 10:17
Mam Pytanie. Czy Jeżeli pójdę na pocztę a nie jestem pełnoletni to kasjerka przyjmie mi list w którym są pieniądze?

Slythia
11-08-2008, 10:33
Mam Pytanie. Czy Jeżeli pójdę na pocztę a nie jestem pełnoletni to kasjerka przyjmie mi list w którym są pieniądze?
Lepiej nie wysyłaj pieniędzy w liście... O wiele bezpieczniejszy jest przelew. Oczywiście, kasjerka przyjmie pieniądze, nawet nie zapyta o dokument tożsamości ; ).

Moczka
14-10-2008, 09:38
Zamówiłem pacc przelewem bankowym 10 ( piątek ) Jest 14 ( wtorek )
A po paccu ani śladu, więc mam pewne pytanie, robiłem wszystko zgodnie z tym poradnikiem ( http://tibia.org.pl/static/out/artykuly/PACC_nowym_przelewem_bankowym.html ) Podałem wszystkie dane Pani w bank, te co tam pisze, a ona się jeszcze spytała o dodatkowe dane, w poradniku pisało że należy podać tylko ''Global Collect BV'' Więc nie wiedziałem co jej powiedzieć, podpowiedziała mi że może to być nazwa firmy, to podałem jej żeby wpisała ''Cipsoft'', i ile wiem pełna nazwa to CipSoft GmbH, czy przez to pacc może nie dojść? Nie chce być 80 zł w plecy ;( Poprzednio jak zamawiałem, to miałem go jeszcze w ten sam dzień, ale zawsze to robiłem inny sposobem, czy przez ten bank transfer tak wolno idzie?
@EDIT Czy dało by się jakoś odzyskać te pieniądze?

Slythia
14-10-2008, 09:48
Po pierwsze, zły dział. Po drugie, robiąc przelew w piątek musisz wiedzieć, iż... w sobotę i niedzielę większość banków nie pracuje, co oznacza, że przelewy mogą być w tych dniach nie realizowane. Wysłałeś więc pieniądze dwa dni temu, w przypadku przelewu bankowego trzeba czekać od 3 do 5 dni...

Moczka
14-10-2008, 10:11
Może i zły dział, ale chodzi o pacc, a jak ktoś wyżej pytał się jak kupić promocje to było ok...Nie odpowiedziałaś mi czy przez to może nie dojść, przez tą niepełną, lub nie potrzebnie wpisaną nazwę firmy ( Wszędzie pisze Cipsoft więc uznałem to za dobrą odpowiedz, w adresie tylko widuje nazwę CipSoft GmbH )

Slythia
14-10-2008, 10:16
Nie kupowałam pacca tym sposobem, nie wiem, co jest wymagane... Ale jeśli dałeś poprawny numer zamówienia to wszystko powinno być ok - przecież kasa na ich konto wpłynie...

Moczka
14-10-2008, 10:17
Poczekamy, zobaczymy :) Dzięki za tak szybką odpowiedz.

luxor123
19-11-2008, 15:38
Chcialbym sie dowiedziec bo kupywalem pacc przez allegro czy pieniadze dojda jesli napisalem zla ulice i miasta adresu odbiorcy bo jestem w niepewnosci i chialbym sie dowiedziec prosze o szybka odpowiedz

Sirix
04-12-2008, 15:32
Mam pewien problem.
Post był pisany kilka lat temu, i jestem ciekawa czy ta opcja z wysłaniem pieniędzy w kopercie jest jeszcze aktualna.
Sama nie wiem czy zaznaczyłam dobry link, po wpisaniu danych wyskoczyło mi takie coś:

You have successfully ordered premium time for 90 days. We will assign the premium time to your account as soon as your payment arrives.

Below you will find the payment details to complete this order. Please transfer the amount due to the given bank account until Mar 04 2009.
After this date the order will be cancelled automatically.

The order reference number for this payment is ****-**-**********.
Note that you need to add the order reference number in your emails to customer support if you have questions concerning your payment.

The payment identification for this payment is ************.
The payment identification must be included as reason for the payment in any case. Without this identification the processing of your payment will be delayed or may even be impossible.

Czy mogę nadal wysłać pieniądze na ten numer, czy poprostu źle wcisnęłam i musze sobie poczekać do marca? :/
Proszę o szybką odpowiedź :(

Foxium14
17-12-2008, 17:59
Ten tekst muwi ze jak nie zaplacisz do tego dnia to automatycznie anulowana bedzie akcja ;]

granden231
20-12-2008, 09:51
OK. Fajnie
Ale czy weekend też się wlicza w te 6 dni?? Jeśli się wyśle w piątek(priorytetem), czy musi być 6 dni roboczych??

Petro44
24-12-2008, 16:06
Ponizej przedstawiam wskazowki do tego jak to zrobic - sposob moze i zmudny ale działa

Krok 1

1. Jeśli chcesz darmowe premium do gier lub kase w 100% legalnie wejdź na www.paypal.pl i załóż konto osobiste.

2. Gdy się zarejestrujesz zapytają o kartę kredytowa, nie musimy tego podawać więc wciskamy anuluj.

2. Potem potwierdź rejestracje klikając w link wysłanym przez www.paypal.pl na maila.

Krok 2

1. Następnie zarejestruj się na http://***.to/?r=hebdzikpay temu Ty i ja zyskamy bonus jako iz reklamujemy strone

a) Username (3 - 15 characters - no special characters)- Twój login
b) Password (at least 6 characters)- Hasło (najmniej 6 znaków)
c) Confirm Password - Potwierdzenie hasła
d) Email Address - E-mail
e) Confirm Email Address - Potwierdzenie E-maila
f) PayPal E-mail Address For Payments - Wpisujesz tutaj ten E-mail, którego użyłeś przy rejestracji się na PayPal.
g) Your Country (only PayPal allowed countries)- Kraj w jakim się znajdujesz.
h) Referrer (if any)- hebdzikpay
i) Terms of Service - regulamin
j) Security code - przepisujesz te cyferki co są obok

2. Wciskasz Register
Logowanie się:
-Username (Twoja nazwa):
-Password (Hasło):
-Security Code: (Kod zabezpieczający który widzisz na obrazku)

Krok 3

Teraz, krótki opis jak zarabiać:
1. Wchodzisz w ,,Surf Ads"
2. Wciskasz na te napisy po koleji nie naraz bo nie zadziała.
3. Musiz odczekać 30 sekund ,kiedy pojawi się w lewym górnym rogu napis ,,Done z zielonym znaczkiem" jest ok , a jak z krzyżykiem to coś źle zrobiłeś (sprawdź czy jesteś zalogowany)
4. jak pisze ,,No Current Ads"- to znaczy, że nie możesz na to kliknąć bo nic nie ma z tych reklam
Krok 4

1. Sprawdzanie statystyk. (klikasz w My Stats)
Your Statistics - Twoje statystyki
# of Website Visits- odwiedzone strony (reklamy-> to za co nam płacą) podane jest tu ilość.
6
Your Referral Statistics - ile razy zostały otwarte strony przez twoich referatów

(czyli jeśli mnie wpiszecie podczas rejestracji to będziecie dla mnie referatami)
# of Referrals (view)- ilu masz referatów
0
# of Referral Website Visits- ilość reklam przez nich zobaczonych (Cię to nie dotyczy)
0

Bonus Statistics (bonus kasy, dali Ci darmowo 9 centów)
# from Bonus
0.09

Balance Information
Account Balance (cashout)- ile kasy już masz (masz 15 centów)
$ 0.1500
Total Amount Paid-ile kasy wypłaciłeś
$ 0.0000

Cashout- wyjmujesz wypłatę, wyplate mozesz otrzymac jesli masz na koncie 10$

Szybiego zarobku! Poazdrawiam

kwikwik12
05-01-2009, 16:09
Odpiszcie prosze jak najszybciej bo mi zależy.. A nie wyśle na chybił trafił bo nie mam farta do takich rzeczy :D

kwikwik12
05-01-2009, 20:16
Sry za tego posta na gorze. Wiec ten nr REFerencyjny to numer produktu?
I o co kurde chodzi z tym adresem wszyscy pisali że na ten wysłąć element 5AG vegelsanger str.78 itd a weszlem na strone cipow cipsoft.com dałem Contact i inny adres:

Contact

Contact Address:

CipSoft GmbH
Gabelsbergerstrasse 11
93047 Regensburg
Germany

Niewiem w końcu na jaki ten adres wysłać a śpieszy mi się bo chciałbym jak najszybciej cieszyć sei PACCem :D Prosze o szybką odpowiedź.. Mam nadzieje że mi sie uda (mam już 20EUR) ;/

kwikwik12
07-01-2009, 16:32
Nikt nic nie odpisuje.. Wysłałem ten Prioryten ale co z tego będzie to niewiem

matiking
07-01-2009, 17:28
Zamowilem pacca na tibia.com . wyslalem kase listem i nummer.
dzis sie zalogowalem na tibia.com a nic nie pisze ze pacca zamowilem.
a na e maila doszlo potwierdzenie . co teraz zrobic??? bede miec pacca czy nie???
HELP ME:evul::evul::evul::evul:X(X(:baby::baby:;(;(;(B)

kwikwik12
10-01-2009, 12:45
Czekam 3 dni i jak na razie nic.. może w końcu przyjdze ale zaczynam żałować że do banku nie poszedłem, w końcu byłoby taniej i byłby chyba na 100%..

garis
27-01-2009, 19:36
Mam 2 pytania:
1.Płacić w euro czy dolarach
2.Kartke z jakim adresem włożyć do koperty.
3.Czy można kupić tak pacc na 1 miesiąc?