Pokaż pełną wersje : Isle to the north-tajemnicza wyspa na polnoc od Fibulii
Robiac questa na addon udalem sie do Simona-bossa biedakow. Intrygowaly mnie wyspy w okolicach Fibulii-te na mapie swiata bez opisu. Kiedys myslalem, ze benda to te slynne nowe tereny a tu odziwo zadna nowa wyspa nie znajduje sie wlasnie w tych okolicach.
Dodam ss'a:
http://i22.photobucket.com/albums/b346/Stozek/map.jpg
Pogadalem sobie z panem Siomon'em na rozmaite tamaty a oto wyciag z loga z rozmowy:
Szyldwach [63]: hi
Simon the Beggar: Hello Szyldwach. I am a poor man. Please help me.
Szyldwach [63]: fibula
Simon the Beggar: I hate Fibula. Too many wolves are here.
Szyldwach [63]: wolves
Szyldwach [63]: hate fibula
Simon the Beggar: I hate Fibula. Too many wolves are here.
Szyldwach [63]: monster
Simon the Beggar: The strongest monster I know is the giant spider.
Szyldwach [63]: giant spider
Simon the Beggar: I know that terrible monster. It killed the fishers on the isle to the north.
Szyldwach [63]: isle to the north
Szyldwach [63]: fishers on the isle to the north
Dalej NPC nie reaguje na nic nadzwyczajnego, teraz staram sie wypytac innych NPC o "Isle to the north"-wyspe na polnoc od Fibulii.
Poczytalem dawne tematy na forum dotyczace tych wysp-nikt nic ciekawego nie powiedzial, a o Siomonie nawet nie wspomniano.
P.S Tytol tematu nie ma nic wspolnego z przypuszczalna nazwa wyspy ;).
Totalizator the Wizzard
23-08-2006, 07:28
jeśli da się tam dotzeć to pod ziemią. Kilof party plx?
Knight Simon Dark lord
23-08-2006, 07:35
idziscie te 2 wyspy na północ od fibuli? kolo latarni są 2 małe
jak sie przyjrzycie na tej z lewej widać Szarą kropke itroche czerwonego z tego wynika że COŚ tam jest
idziscie te 2 wyspy na północ od fibuli? kolo latarni są 2 małe
jak sie przyjrzycie na tej z lewej widać Szarą kropke itroche czerwonego z tego wynika że COŚ tam jest
Z rozmowy wynika, ze tamtejsi rybacy zostali zabici a wiec prawdopodobnie benda tam jedynie potwory i zgliszcza.
Powiem dla zainteresowanych, ze nie jest to nowy NPC a te kwestie wyciagnelem z niego juz przed Tiquanda update lecz wtedy nie interesowalem sie tymi wyspami, bo myslalem ze to isle of kings albo rookgaard.
Legolas Greenleafe
23-08-2006, 11:16
Gdzie na Rooku mialbys Giant Spidera:D
Dwimenor
23-08-2006, 11:27
@up
Geograf od siedmiu boleści
@Temat
Wypytywałbym raczej NPC z Fibuli oraz Thais(Hardek też) o Giant Spider, Fisherman.
Na wschód od Thais(Tutaj (http://tibia.pl/earth.php?x=32472&y=32088&z=0)) mieszka były rybak.
@Temat
Wypytywałbym raczej NPC z Fibuli oraz Thais(Hardek też) o Giant Spider, Fisherman.
Na wschód od Thais(url=http://tibia.pl/earth.php?x=32472&y=32088&z=0]Tutaj[/url]) mieszka były rybak.
Chodzi o tego wariata, ktory zatopil swoj wlasny statek i mysli ze ryby mowia? Wariat, nie wariat to lece tam zaraz.
EDITE: Bylem u rybaka (smieszny gosc :
Hoggle: It's a very hard job, cause without a boat I have to swim and fish at the same time!)
gadalem z kazdym NPC na Fibuli ale nic nie wiedza, gadalem tez z mnichami w swiatyni gdzie kupuje sie blessa i Hardkiem
Totalizator the Wizzard
23-08-2006, 13:13
Ja tam uważam że nie ma co pytać NPC o tę wyspę bo i tak nie powiedzą nic wartościowego. Simon, skoro mówi że jest tam GS (nie mówiłby tego bez powodu i tak konkretnie), to znaczy że da się tam dojść (zauważcie że Simon sprzedaje też klucz na podziemia fibuli). Statku tam nie ma czyli trzeba zejść i się tam kilofem dokopać. Przypomnę też że w thais i okolicy jest tyle tego typu dziur jak nigdzie indziej.
NIe wpadł ktoś może, na to żeby sprawdzić to na Tibia Earth???
Totalizator the Wizzard
23-08-2006, 13:34
http://tibia.pl/earth.php?x=32112&y=32284&z=9
tu bym kopał - prostokątne pomieszzenie z dwoma kamieniami na rotach. Oczywiscie strzelam, ale jeśli nie chcemy iść na deep fibule (ja nie chce) i tam kopać to proponuje zacząć od rotów/orków na fib.
Dwimenor
23-08-2006, 13:57
Chodzi o tego wariata, ktory zatopil swoj wlasny statek i mysli ze ryby mowia? Wariat, nie wariat to lece tam zaraz.
I jeszcze twierdzi, że widział syrenę....chodź biorąc pod uwagę iż w ostatnim update pojawiła się syrena to nie taki znowu wariat. Chodź jego opis nijak się ma do rzeczywistości.
Ontopic
Te wyspy były tam od zarania dziejów, chodź przyznam szczerze, nie spotkałem się jeszcze z poszukiwaczami dojścia do nich. Gdybym miał kopać, rozpocząłbym w fibula tunel. Poziom -3 lub -2.
NIe wpadł ktoś może, na to żeby sprawdzić to na Tibia Earth???
A nie wpadłeś może na to żeby sprawdzić czy nie zostawiłeś muzgu w szklance w łazience na górnej półce po lewej? -.^ Zanim zadasz idiotyczne pytanie może sam sprawdź na Tibia Earth to zobaczysz że nie ma tam tych wysp (w tym miejscu jest tylko białe pole)
@Topic
Ciekawy temat, jak uda ci sie dowiedzieć czegoś więcej to pisz. Ja niestety nie mam czasu na odkrywanie tajemnic Tibi bo właśnie skilluje =>
@Topic
Ciekawy temat, jak uda ci sie dowiedzieć czegoś więcej to pisz. Ja niestety nie mam czasu na odkrywanie tajemnic Tibi bo właśnie skilluje =>
Takie jest podejscie 90% osob grajacych w Tibie... jednak dzieki tym 10% te pozostale osoby moga pujsc expic w tombie albo zrobic jakis trudny questy (banshee, Banuta etc...). Trzeba zawsze przylozyc sie samemu a nie czekac az ktos rozwikla tajemnice.
Jacys hlvl z anticy chwalili sie ze rozkopali czensc tunelu na te wyspy muwili ze rozkopali dziure gdziesc na fibuli albo w okolicach na poziomie -3
Totalizator the Wizzard
23-08-2006, 22:36
Przekopałem korytarz na fibulę na lvlu -3 bez efektu. lawa na poziomie -3 kończy się pod rotami w północnej części co widać na tibian earth. Jutro może przejdę się tam i przekopie.
O ile dobrze sobie przypominam, to tam gdzieś w dawnych czasach była taka mała wysepka ze spawnem gsa, miała swoją nazwę, której za Chiny sobie nie mogę przypomnieć:p
@down
O właśnie, Calcanea.
O ile dobrze sobie przypominam, to tam gdzieś w dawnych czasach była taka mała wysepka ze spawnem gsa, miała swoją nazwę, której za Chiny sobie nie mogę przypomnieć:p
Ta wyspa to Calcanea i kiedyś był na niej resp GS-a. Można było do niej dojść podziemiami pod Fibulą, tam gdzie jest resp rotów. Jednak dojście do niej zostało już dawno usunięte i obecnie pozostała po niej tylko legenda.
Totalizator the Wizzard
24-08-2006, 06:22
A została chociaż część tego tunelu, czy został usuniety całkowicie?
Ta wyspa to Calcanea i kiedyś był na niej resp GS-a. Można było do niej dojść podziemiami pod Fibulą, tam gdzie jest resp rotów. Jednak dojście do niej zostało już dawno usunięte i obecnie pozostała po niej tylko legenda.
Wyjasnia to czesc sprawy... jednak to tylko jedna wyspa-co wiec maja oznaczac pozostale?
(Simon opowiada ta historie od kiedy moge siegnac pamiecia)
Co do prob kopania-ja raczej probowalem pokopac w okolicach dawnego respa Ds'ow (gs zabil rybakow=zostaly z nich ciala=ciala zamienily sie w szkielety=szkielety ozyly i zaczely atakowac ludzi). Na deep fibula jeszce nie bylem a wiec gdy bende go robil pokopie i tam.
Michal9000
24-08-2006, 15:56
A czy na wyspie był jakiś quest? I w ktorym UPie została zablokowana? Nie w <dum dum dum duuum> Wielkim Up-Date questowym? </dum dum dum duuum>
A czy na wyspie był jakiś quest? I w ktorym UPie została zablokowana? Nie w <dum dum dum duuum> Wielkim Up-Date questowym? </dum dum dum duuum>
to <dum dum dum duuum> Wielkim Update quest'owe </dum dum dum duuum>
bylo w grudniu 03'? Pytam, bo ja zaczolem grac w lutym 2004 ;) - pierwsza rozmowa na temat tego Gs'a byla gdy odkrylem, ze na Fibule sprzedaje sie kusze czyli cos okolo marca-kwietania 2004.
Kiedys slyszalem, ze istnieje program dzieki, ktoremu mozna ogladac wiencej SQM niz pozwala na to normalna Tibia (ktos dal na forum ss'a z calym skarbcem w kaz albo pokojem mino maga na rooku a potem ludzie komentowali i jednoczesnie wspominali o tym programie). Wie ktos gdzie mozna to dostac albo czy to jest legalne?
Michal9000
24-08-2006, 16:18
Chyba <dum dum dum duuum> tak </dum dum dum duuum> ale <dum dum dum duuum> nie jestem pewien </dum dum dum duuum> Wiem że w grudniu.
A ten program jest nielegalny, ale sam chętnie bym go dostał w swoje ręce <Zaj**iście szatański iwól śmiech>
Wyglądało to mniej więcej tak (mam to ze starych mapek):
http://img201.imageshack.us/img201/1200/calcaneafr1.jpg
Mapa została zmieniona i chyba faktycznie było to w grudniu 2003.
Jeżeli chodzi o pozostałe wyspy koło Fibuli to nie wiadomo czy one w ogóle istnieją/istniały. Być może są one tylko dodane na mapie jako ozdoba.
Wszystko pięknie ładnie..zastanawia mnie jedynie po jakiego grzyba zamkneli dojscie do wyspy, co im ta wyspa przeszkadzała? Być może istnieje jeszcze jakieś dojście o którym nikt nie wie
kostooch
24-08-2006, 18:00
Pozostaje wiec malo legalne wyjscie - uzyc ngbota i potraktowac otoczenie opcja podgladania innych poziomow :<.
Michal9000
24-08-2006, 18:09
Jeśli usunieli w <dom dum dum duuum> wielkim UPie questowym </dum dum dum duuum> moze to oznaczac ze tam był quest, a co za tym idzie, prawdopodobnie dalej jest droga tam, tylko inna, trudniejsza.
Pomoge wam, tą zagadke odkylem kilka dni przed update z kolega.
Podpowiem wam, ze jesli poszukacie dobrze pewnego NPC on wam zaoferuje podroz do Carlin i do wyspy (xxx) sami bendziecie widzielie jak juz sie nazywa. Podroz jest dosyc droga bo kosztuje chyba okolo 900 gp(moge sie mylic). Odkylem tylko ta jedna wyspe. Mozna powiedziec nie ma tam nic na tej wyspie a z kolega przekopalem cala wyspe. znalezlismy pojedyncze respy Rotow i bardzo trudnych potworow- Rat'ów <hahaha> , ale znalezlismy tez i drzwi : ) oczywiscie niemielismy klucza do tych drzwi :| , mozna tam znalezsc duzo cial rybakow a w cialach znajdziecie od 5 gp- 10gp, ryby i wedki. Jak poszukacie tego NPC to i znajdziecie Wyspe :) mozna raz tam poplynac bo pozniej juz sie nie oplaca chyba ze ktos znajdzie ten klucz : )
Michal9000
24-08-2006, 18:19
A czy ten npc jest na terenie facc? Bo nie kojaze o kogo chodzi....
A czy ten npc jest na terenie facc? Bo nie kojaze o kogo chodzi....
Hmm, tez nie kojarzę, o ile to co napisał Gilu to prawda. Ale wiem jedno, że ta wyspa nadal istnieje. Sprawdzałem na Tibian Earth i tam jej kawałek jest widoczny nad Fibulą.
@2 UP:
Jest na terenie dla PACC, ale z tego co mi wiadomo jest tez jakies przejsce z terenow FACC, ale nie wiem gdzie te przejscie
@edit: ten NPC byl kiedys na erigu chyba czy cos ;/ ale go usuneli powodem ze to tylko legenda
@edit: ten NPC byl kiedys na erigu chyba czy cos ;/ ale go usuneli powodem ze to tylko legenda
Nie wiem czy bujasz, czy mowisz prawde ale teraz pytam kazdego NPC o ta wyspe.
:) Znajdz takiego NPC, pogadaj z nim , czym sie zajmuje itp. On ci powie ze przewozi ludzi. muszisz sie go spytac czy ciebie tez przewiezie, on sie zgodzi, i sie ciebie spyta czy chcesz do Carlin czy do Wyspy(xxx). Mowisz ze do (xxx) on ci zaraz mowi ze musisz zaplacic mu 900 gp bo ze w tyych czasach wszystko drogie. I on bendzie ci cos caly czas gadał. To napisz mu tylko 3x Yes. i zaraz cie przeterpotuje na ta wyspe.
Aha nie wysyłajcie mi PM jak ten NPC sie nazywa. bo i tak wam nie podam, musiszcie poszukac, a nie czekac zeby ktos wszystkie zagadki odkrył.
Powrót też kosztuje 0.9k?
Michal9000
25-08-2006, 13:40
A dasz jakąś podpowiedź co do jego "połozenia" ?
a powiesz czy te 900gp sie zwroci?;p
a dasz? a powiesz? Polscy zebracy w wydaniu forumowym. Ludzie jesli to prawda (nie kazdy user forum musi byc koniecznie prawdomowny) to nie pytajcie tylko szukajcie.
Totalizator the Wizzard
25-08-2006, 14:50
Czyli tego NPC nie ma na tibiawiki?
Czyli tego NPC nie ma na tibiawiki?
Jesli nie ma go na erig.net to wystarczy znalesc pelna liste NPC i porowna, jednak mozliwe ze pelnej listy NPC nie znajdziemy.
Moim zdaniem on sobie wymyśla bajki... gdyby tak rzeczywiście wiedział gdzie to i jak tam "dojść" to by albo siedział cicho i wykorzystywał to że prawie nikt (może ktoś by wiedział jeżeli i on wie) nie wie albo odrazu napisał. Bo po co ma pisać zagadkami? Żeby ludzie się pogłówkowali czy żeby zwrócić na siebie uwagę?
Moim zdaniem nie da się dojść na te wysepki, poprostu Cipsoft usuwając możliwość dojścia do wyspy nie usunął jej bo chciał dać kolejną zagadkę ludziom kktórzy grają tylko ze względu na te tajemnice tibijskie. Oczywiście się mogę mylić no ale takie jest moje zdanie.
Wiele jest tajemnic w tej grze, niestety nie dowiemy się czy mozna je rozwikłać czy to tylko przykrywka...
Moim zdaniem on sobie wymyśla bajki...
Też tak sądzę. Wyspa istnieje, jednak dostać się na nią w obecnej chwili nie można.
Gilu, to może powiesz jak wróciłeś z tej wyspy?
Też tak sądzę. Wyspa istnieje, jednak dostać się na nią w obecnej chwili nie można.
Gilu, to może powiesz jak wróciłeś z tej wyspy?
Pewnie powie: na wyspie jest teleport, albo jednak jest tam NPC, ktorego nie zauwazylem wczesniej.
skoro jest kawałek, musi być i całość - zwoła się kumpli i poszukamy...
Dark Brozyn
27-08-2006, 01:08
gilu jakby to była prawda to byś albo siedział cicho albo byś powiedział wszystko.
Moim zdaniem on sobie wymyśla bajki... gdyby tak rzeczywiście wiedział gdzie to i jak tam "dojść" to by albo siedział cicho i wykorzystywał to że prawie nikt (może ktoś by wiedział jeżeli i on wie) nie wie albo odrazu napisał.
gilu jakby to była prawda to byś albo siedział cicho albo byś powiedział wszystko.
@Up
Myślisz, że jak powtórzysz po kimś to wyjdziesz na mądrego?
..::QRAS::..
27-08-2006, 14:14
Kiedys slyszalem, ze istnieje program dzieki, ktoremu mozna ogladac wiencej SQM niz pozwala na to normalna Tibia (ktos dal na forum ss'a z calym skarbcem w kaz albo pokojem mino maga na rooku a potem ludzie komentowali i jednoczesnie wspominali o tym programie). Wie ktos gdzie mozna to dostac albo czy to jest legalne?
Istnieje ale pozwala na przesuniecie obrazu o max 2 kratki wiec duzo to nie daje ;/
Istnieje ale pozwala na przesuniecie obrazu o max 2 kratki wiec duzo to nie daje ;/
Mysle, ze 2 tibijskie metry wystarczylyby aby obejzec chociaz brzeg wyspy-zobacz dokladnie jaka jest odleglosc miezy brzegami fibuli a duza wyspa a lbo jaka miedzy terenem na polnoc od tego GH do wybrzezy wyspy o ktorej mowi NPC.
Dark Brozyn
27-08-2006, 21:55
@Up
Myślisz, że jak powtórzysz po kimś to wyjdziesz na mądrego?
szieeeea (10 znakuf)
Moim zdaniem on sobie wymyśla bajki... gdyby tak rzeczywiście wiedział gdzie to i jak tam "dojść" to by albo siedział cicho i wykorzystywał to że prawie nikt (może ktoś by wiedział jeżeli i on wie) nie wie albo odrazu napisał. Bo po co ma pisać zagadkami? Żeby ludzie się pogłówkowali czy żeby zwrócić na siebie uwagę?
Czyli jesli niepoda ci rozwiazania calej zagadki ma siedziec cicho albo jak ci wskaze trop znaczy ze wymyslil to sobie a czy jestes pewien ze to co napisal jest klamstwem?
Up@
Co to mialbyc za post ?
kostooch
28-08-2006, 09:25
wydaje mi sie, ze gilowi chodzi o rybaka windtrousera. niestety, nie moge tego npc nigdzie znalesc. opat klasztoru na isle of the kings wspomina o nim i udziela mi pozwolenia na korzystanie z przewozow cpt jacka (npc przewozi z wyspy na kontynent) oraz tajemniczego windtrousera, ktory nie figuruje na liscie npc eriga.
edit: omg, slepiec ze mnie -.-
typ, ktory przewozi nas z wybrzeza na isle of the kings to przeciez Dalbrect Windtrouser.
olol ;p.
druidek12
30-08-2006, 09:15
A nie przyszło nikomu na myśl, że jedna z tych wysp może byc Wyspą GM? To tylko moje przypuszczenia, ale wg. wskazówek ona jest między Thais a Carlin. Na mapie między Thais a Carlin nie ma żadnej wyspy oprócz Isle of the Kings. Może jakiś niebezpieczny NPC coś o tym wie, np. Królowa Banshee? :D
A moze tam nic nie ma? Kto wie 8o
Jakby sie tam dostac... hmm 8o
A nie przyszło nikomu na myśl, że jedna z tych wysp może byc Wyspą GM? To tylko moje przypuszczenia, ale wg. wskazówek ona jest między Thais a Carlin. Na mapie między Thais a Carlin nie ma żadnej wyspy oprócz Isle of the Kings. Może jakiś niebezpieczny NPC coś o tym wie, np. Królowa Banshee? :D
Wyspa Gm'ow jest na mapie.
Na wyspie Gm'ow byli ludzie.
Wyspa Gm'ow jest nieopodal isle of the kings, do fibuli jej daleko.
Natomiast owe wyspy sa mniej znane nam niz wspomniana przez ciebie wyspa.
sorry, że się głupio pytam, ale słabo znam tą część świata Tibii: czy na wyspę GM może sobie chodzić każdy gracz? Czy tylko GM?
@Up
A myślisz, że nazywała by się wyspą gie-em-ów gdyby wszyscy mogli na nia chodzić? Naprawde jesteś głupi czy udajesz?
@Down:
Właśnie pokazałeś, że nie udajesz
@up co się burzysz, ja słabo znam te tereny koło thais... pewnie ochrzanienie mnie sprawiło Ci nieziemską satysfakcję? :baby:
Matekneo
01-09-2006, 22:27
Przekopał już ktoś dokładnie fibulę? Chociaż roty, orci i okolice?
Przekopał już ktoś dokładnie fibulę? Chociaż roty, orci i okolice?
roty probowalem ale nie tak znowu dokladnie sqm w sqm, fibula tunel na -2 i -3 i nic.
Jak już mówimy o wyspach.. co to za wysepka na prawo od Draconii ?
Lord'Micu
02-09-2006, 19:27
@up
Może to dziwne ale kumpel mi kiedyś powiedział, że tam podobno śa same Dragon Lordy i kilka Demonów(z których zawsze wypada MPA ale respią się tam co 2 tygodnie).Jakoś tam trzeba rozkopać tunel pod draconia(o ile jest bo tam nie byłem nigdy :p)i na koncu tego tunelu są drzwi a przy nich jakiś gość który sprzedaje klucz za 5k gp .Wiem, wiem zaraz wyskoczycie z postami, że kłamie albo, że wyssałem tą opowieść z palca ale poprostu pisze to co kiedyś powiedział mi kumpel. Być może to tylko stara legenda a możeprawda.
@up
Może to dziwne ale kumpel mi kiedyś powiedział, że tam podobno śa same Dragon Lordy i kilka Demonów(z których zawsze wypada MPA ale respią się tam co 2 tygodnie).Jakoś tam trzeba rozkopać tunel pod draconia(o ile jest bo tam nie byłem nigdy :p)i na koncu tego tunelu są drzwi a przy nich jakiś gość który sprzedaje klucz za 5k gp .Wiem, wiem zaraz wyskoczycie z postami, że kłamie albo, że wyssałem tą opowieść z palca ale poprostu pisze to co kiedyś powiedział mi kumpel. Być może to tylko stara legenda a możeprawda.
Ja powiedzialem "kumplowi", ze z black sheep wylatuje MPA-skutek byl taki ze hunter zabil go 11 razy.
BTW Fajnych masz kumpli.
Ta wysepka na prawo od draconii to kolejna ciekawa sprawa.
Micu, jaki ten twój kolega miał lvl ? :p
Lord'Micu
02-09-2006, 22:57
Teraz ma chyba 75lvl albo 76 bo dawno go nie widzialem ale przed 3 tygodniami napewno mial ponad 70lvl wiec mozliwe ze sobie jaja robil bo wtedy mialem 8lvl i wychodzilem wlasnie pierwszy raz z rooka wiec moze mi chcial kita posadzic wiec nei bede sie z wami klocil :D. Ale nadal sądze, że gdzieś na tej wyspie są demony ale to, że klucz jest za 5k gp to chya nie :p
P.S. sorka, że was wsprowadziłem w błąd ale no cóżtak mi powiedział więc tylko to przekazałem
Twój kolega niezły bajkopisarz :]
Lord Wlodek
05-09-2006, 18:39
Hmm ciekawe te wyspy popytajcie starych ludzi z Anticy.... oni benda widziec na tej wyspie był kiedys quest....tzn. zdobywalo sie tam klucz nic specjalnego tam nie ma.Tylko ff kilka dragów... klucz był potrzebny do pewnego questu na Edron...Nagoda byl Amulet of Life.... popytajcie u Ermo (sellowal te amulety moze on cos wie) aha na ta wysoe dostawalo sie przez MOLTS...
Chodzi mi o ta wyspe niedaleko Draconii
Możecie se mówic co chcecie ja wiem że mówie prawde wiec jesli macie wygadywac ze kłamie to lepiej nic nie piszcie....
Skąd wiecie że na tych wyspach przy fibuli nic niema? moze przy/za drzewem jest ukryta dziura? wpadniesz w nią i jesteś na ukry tej imprezce GM które jak zobaczą że ktoś je odkrył dadzą ci MPA, golden leg, golden helmet, golden boots itp:D żartowałem z tą imprezą ale zresztą...? kto wie...
Skąd wiecie że na tych wyspach przy fibuli nic niema? moze przy/za drzewem jest ukryta dziura? wpadniesz w nią i jesteś na ukry tej imprezce GM które jak zobaczą że ktoś je odkrył dadzą ci MPA, golden leg, golden helmet, golden boots itp:D żartowałem z tą imprezą ale zresztą...? kto wie...
Jaka "zreszta"? Chodzi Ci o ukryta dziore? (prakycznie wszystkie je ukrywaja...) Ukryta dziora na imprezie? hmm...
Powaznie: Niespodzianka byloby chociaz spotkanie na tych wyspach poison spidera ale GSem nie pogardze-jednak tyle juz osob gra w tubue a nikt o nich nie wie? Jest to wlasnie powod dla ktorego zrezygnowalem z kopania kilofem po tygodniu.
Totalizator the Wizzard
09-09-2006, 22:39
tunelu pod fib nie ma chyba że z deep fibulki, pozostaje teleport lub npc (mało prawdopodobne)
Może troche odbiegam od tematu ale na początku była mowa o Simon The Beggar. Jak się go zagada o pracę, że jest biedny i takie sprawy w pewnym momencie będzie chciał od ciebie 100gp. Może on coś mówi więcej jak się mu je da? (sory że sam nie spróbowałem ale byłem pierwszy raz na fibuli i nie miałem kasy)
Ragnar666
11-09-2006, 00:12
@up
hmm o ile dobrze pamiętam to on sprzedaje chyba łopatę... po bardzo 'promocyjnej' cenie ;)
Cenarius
11-09-2006, 07:59
albo chodzi o klucz na fibule ^^
Jak pomoze sie simonowi w wyjsciu z biedy i odda sie mu 100gp, 100gp, 100gp i tak kilka razy to mozna za kilkaset gp mniej dostac klucz do fibula dungeon.
Knight Simon Dark lord
11-09-2006, 19:04
up@ dokładniej to mu trzeba dać 100,500 i 200 gp z tego co pamiętam i wtedy da klucz do fibuli
Temat ucichl a ja trace czas na szukanie rozwiazania :D
Niestety z fibuli nie ma szans sie dostac obecnie nigdzie to juz przerobilem ...
Cos z tym plywaniem juz wczesniej duzo slyszalem : wiec albo Gilu powtorzyl jakis mit albo wie cos czego my nie wiemy.
Nalezaloby wiec sie zastanowic czemu tworcy skasowali gsa? Jesli tak to historia potoczyla sie dalej: tylko co sie stalo po wycieciu wwiesniakow .. Ona musi miec w takim razie dalszy ciag
@up Zaczynasz dobrze kombinowac-trzeba podejsc do tego od innej strony. Zamiast uzycia lopatologi i ganiac z lopata tudziez kilofem po Fibuli trzeba pomyslec "co sie stalo" z ta wyspa?
Postarajmy sie moze ulozyc jakis zwiazek pomiedzy tymi wydazeniami. Trzeba troche pofantazjowoac i ulozyc kilka hipotez.
Co moglo byc tego przyczyna? Moze to cos to nie byl GS (Simon na mlodego nie wyglada) a moze rybacy tak naprawde dalej zyja ale np mieli impreze i pomylili spirol z metanolem co spowodowalo zaburzenia w pracy mozgu, utrate zmyslow? Moze dostali ataku epilepsji (paraczka) i uznano ich za zmarlych pochopnie?
Tam byl gs.
Wchodzilo sie przez old tree na fibie.
Ale po kiego diabla zamyka sie cos z respem pojedynczego gsa to nie wiem - chyba ze zmienili zastosowanie : quest?
Możecie se mówic co chcecie ja wiem że mówie prawde wiec jesli macie wygadywac ze kłamie to lepiej nic nie piszcie....
a moze nie klamiesz tylko 5g tak na ciebie wplynelo?
Marcin Palladyn
16-09-2006, 19:59
Musi być tam dojście bo jeżeli by nie było to cipy by usunęły z simona... gadke o gs'ie i tej wyspie a więc musi być dojście ;p
Oprocz Calcanei te duze wyspy obok Fibuli to Fearies Heaven ( mozliwy blad w pisowni) istnieja one od czasu powstania Fibuli wiec huhu albo i jeszce dawniej - tyle wiadomo - bo watpie by ktos tam byl :D
Z ciekawszych wysp jeszcze jest Banor's Eye kolo lodowych wysp - mity rozprowadzane na forach brazukow mowia cos o excalibugu ;P
Oprocz Calcanei te duze wyspy obok Fibuli to Fearies Heaven ( mozliwy blad w pisowni) istnieja one od czasu powstania Fibuli wiec huhu albo i jeszce dawniej - tyle wiadomo - bo watpie by ktos tam byl :D
Z ciekawszych wysp jeszcze jest Banor's Eye kolo lodowych wysp - mity rozprowadzane na forach brazukow mowia cos o excalibugu ;P
Widze, ze dobrze sie znasz na tych wszystkich pierdolach, mi niestety nie bylo pisane grac od czasow tibii 5 czy tam jeszcze wczesniejszych wersji a bardzo mnie interesuja obiekty takie jak te-niby nic a zawsze cos, nie jest to jakas potezna bron, rzadki przedmiot tylko zwyczajna wyspa gdzie kiedys, dawno (kilka lat w rl ;) ) Byl popularny dzisiaj potwor.
Brazylijskie mity-to tak jak nasz Excalibug i basilisk.
Swoją drogą jest wiele takich wysp np:
http://i78.photobucket.com/albums/j88/carlin123_2006/lod.jpg
http://i78.photobucket.com/albums/j88/carlin123_2006/dra.jpg
http://i78.photobucket.com/albums/j88/carlin123_2006/dar.jpg
http://i78.photobucket.com/albums/j88/carlin123_2006/t.jpg
a te wyspy koło Fibuli były tam bardzo wcześnie
http://i78.photobucket.com/albums/j88/carlin123_2006/karte31.gif
tibia - wersja 3.1
Marcin24
20-09-2006, 20:23
Może poprostu są to wyspy na których "testuje się" nowe potwory i dostęp do nich mają tylko najlepsi gracze na serwach.... kto wie....
Może poprostu są to wyspy na których "testuje się" nowe potwory i dostęp do nich mają tylko najlepsi gracze na serwach.... kto wie....
To juz jest abstrakcja-takie rzeczy to tylko w Test Serverze.
Jak porownacie mapki z starenkiej tibii z mapami obecnymi rzuca sie w oczy dodanie duzej wyspy z tymi dwoma kolo fibuli huh ? ciekawe :D
plate123
06-10-2006, 20:47
Imo tam nic niema i niemożna tam dojść. Dodano to tylko dla urozmaicenia wyglondu kontynentu. Choć ciekawiej by było gdy by cos tam było xD
Nie za bardzo rozumiem slowo wyglond :(
wyglond
Musze dodac do wikipedii, bo nie znalazlem tego hasla. Tylko co to jest? Wyjasni ktos?
Jesli chodzi o wypowiedz- czy ameryka zostala dodana do mapy w XVI w. dla ozdoby?
Lord Arturs
09-10-2006, 13:50
Kiedys gadano ze na tych wyspach kolo fibyli przesiaduja sobie gm'owie [gm island]
To nie o te wyspy chodzi GM Isle jest coskolwiek w innym miejscu
Od tego jest GM Island -,-'
Tam sa testowane runy, potworki i npc (podobno jest tam jakis 1 staly npc, babka jakas, helena czy cos w tym stylu :P)
Alcadieas Lord of Spirits
10-10-2006, 19:32
Taaa. Poczytałem sobie tezy i przypuszczenia wszystkich, którzy się wypowiadali. Przemyślałem sobie je troche, i również doszedłem do pewnych wniosków.
1.Nie sądzę, by można był się do tych wysp przekopać. Raczej będdie to znany mniej lub bardzie Npc, do którego będzie trzeba zagadać w odpowiedni sposób.
2.Mam wrażenie, że dany Npc wcale nie musi być niedaleko Thais, stawiałbym również na inne miasta.
3.Obawiam się nieco, że jeśli można sie dostać na te wyspy, to tylko PACCe to mogą zrobić.
4.Uważam, że warto poprzeglądać książki w bibliotekach, a może natrafimy na wskazówke? Ja troche patrzyłem ale nic istotnego nie znalazłem.
5.No i warto z Simonem pogadać, a może znowu coś sypnie, trzeba pytać na przeróżne sposoby.
Mam zamiar również zająć się tą sprawą xD. Zaintrygowało mnie ;)
Pozdro for all :)
:P
Moze tam dla paccow wjazd tylko moze nie:D
Moze ze to takie ladne zielone wyspy jedna z nich to mieszkanie mitycznych elfow - moze nie :D
Npc nie wchodzi raczej w rachube ale moze jakis teleport - albo jak wyzej - moze nie :D
Wiadomo o nich narazie tyle:
- sa zielone : trawa i drzewa oraz brak zabudowy :D
- nazywaja sie Fearies Heaven ( czy jakos tak)
- i co najciekawsze - od czasu tibii 5.0 zmienily swoj wyglad : co nasuwa wniosek: no jesli juz sa fani hipotezy ze cipy wstawily te wyspy tylko dla jaj to po co dla jaj mieli by zmieniac ich ksztalt 2 lata pozniej ? :D
Drzamich
11-10-2006, 19:46
Jak komuś się nudzi, niech przekopie kilofem całą Fibulę.
Może coś znajdzie :D
Drago_Sir
12-10-2006, 10:18
Slyszalem ze to wyspa jednych z mistycznej siódemki podobno jak sie zabije wypada magic long sword a dojsc tam sie to wpisuje /teleport TajemnicaWyspa
Drzamich
12-10-2006, 18:35
Slyszalem ze to wyspa jednych z mistycznej siódemki podobno jak sie zabije wypada magic long sword a dojsc tam sie to wpisuje /teleport TajemnicaWyspa
Założe się że słyszałeś to od kolegi.
Faktem jest ze te wyspy zmieniały swój wygląd w którejś tibia (chyba 7.1) był tam nawet jakiś budynek
Lumpus12
13-10-2006, 14:43
ja mysle (mysle zeby niebylo ze nasuwam nieprawdziwe fakty) ze mozna by sprobowac sie na ta wyspe dostac przy pomocy helmet of the deep (czy jakos tak) tzn. zejsc podwode i jakims podwodnym przejsciem dostac sie na ta wyspe :P
ja mysle (mysle zeby niebylo ze nasuwam nieprawdziwe fakty) ze mozna by sprobowac sie na ta wyspe dostac przy pomocy helmet of the deep (czy jakos tak) tzn. zejsc podwode i jakims podwodnym przejsciem dostac sie na ta wyspe :P
Helmet of the deep nie używa się byle gdzie .....
Lumpus12
13-10-2006, 15:13
Helmet of the deep nie używa się byle gdzie .....
Sry nie wiedzialem ,nie mam pacc ,nie wiem zabardzo jak schodzic/wychodzic do wody/z wody :(
Yuno Skumi
15-10-2006, 14:30
nie czytałem całego tematu ale to szare pole na mapie to chyba ruiny magazynu rybackiego (albo dom rybaków) simon mówi że GS zabił tam rybaków a rybacy muszą mieć magazyn na sprzęt a skoro GS ich zabił to magazyn też został zniszczony niewiem jak ale został spójrzcie na te mapę nie ma tam czerwonych lini oznaczających ściany
w tym momencie załamałem sie :cup: stary wiekszej pierdoły w zyciu nie słyszałem OMFG !!!!!!!!!:glupek:
buahahahahahahahahahha :D :D :D :D :D
Na tych wyspach nie wiadomo co sie znajduje - na Calcanei nikogo od dawna nie bylo - wczesniej nie bylo tez nic ciekawego na Fearies Heaven nikt chyba nigdy nie byl
Jesli chcesz szukac juz czegos ciekawego to poszukaj kolo lodowych wysp
Falendorf
03-11-2006, 21:26
Ciekawy dość temat, nie powiem.
Przekopałem Fibulę i nic, ale...
1. Wejście nie musi być właśnie na Fibuli (w szczególności, że została przekopana)
2. Szukałem na Fibuli samej, czyli nie podziemią i też nic.
3. Ponieważ znalazłem wejście do cholernie ogromnego korytarza na Isle of The North, to podpowiem, że NPC Simon może wam tylko opowiadać historię.
4. Mówię od razu, że na to coś trzeba mieć lvl 50+ :(
5. Podpowiem krótko: nie jest to związane z NPC, tylko z pewnym questem, w którym nagrodą jest m.in. Dark Helmet + Dark Armor + Dark Shield.
Nie wiem, czy jest znany,czy nie, mnie to nie obchodzi. :kat:
6. Jak się ma to coś, to trzeba pójść do NPC w Northport i porozmawiać o IoTN.
Poprosi nas o to coś, i nas przewiezie.
Dodam jeszcze, że powrót nic nie kosztuje. :cup:
Na tej wyspie jest dużo ds'ów i gsów. Gsy są w magazynie.
Dsy pod nim. Na samym dole jest dużo slimów i gsów, a później Ghule, ds'y i... Fire Devile, i Elder Behy na samym końcu. Miłego myślenia :))
pewnie niada sie tam dojść ale ja tam nic niewiem... popróbujemy dalej :)
@up up
Chmm..Tu mnie zaciekawiłeś :)
Kurde aż mi sie zachciało nabijać lvl'e...
ALE, dla pewności, pokaż nam jakiś screen z tego miejsca coo? Z pokazanym eqipem i skillami, żeby nie było że OTS.
druidek12
04-11-2006, 08:11
2. Szukałem na Fibuli samej, czyli nie podziemią i też nic.
3. Ponieważ znalazłem wejście do cholernie ogromnego korytarza na Isle of The North, to podpowiem, że NPC Simon może wam tylko opowiadać historię.
4. Mówię od razu, że na to coś trzeba mieć lvl 50+ :(
To się nie trzyma kupy. Bramka 50lvl+ jest POD Fibulą :baby:
5. Podpowiem krótko: nie jest to związane z NPC, tylko z pewnym questem, w którym nagrodą jest m.in. Dark Helmet + Dark Armor + Dark Shield.
Nie wiem, czy jest znany,czy nie, mnie to nie obchodzi. :kat:
6. Jak się ma to coś, to trzeba pójść do NPC w Northport i porozmawiać o IoTN.Poprosi nas o to coś, i nas przewiezie.
Dodam jeszcze, że powrót nic nie kosztuje. :cup:
Nie związane z NPC, a jednak związane, czy ty chcesz poprostu być super-hiper-mega-extra, że wymyśliłeś taką historyjkę?
Na tej wyspie jest dużo ds'ów i gsów. Gsy są w magazynie.Dsy pod nim. Na samym dole jest dużo slimów i gsów, a później Ghule, ds'y i... Fire Devile, i Elder Behy na samym końcu.
Czyli GSy w magazynie, a Giant Swordy na samym dole? Czy może Giant swordy w magazynie, a Giant Spidery na samym dole?
Miłego myślenia :))
Chyba tylko nad tym, po co się wysilałeś nad wymyśleniem tej bajki.
Aha, jeszcze jedno: Jak 20 lvl mógł przejść bramke 50 lvl, za którą są DLe i Dragony i jeszcze przekopać tam kilofem?
Edit: i jeszcze drugie :P: Niech jakiś h-lvl NAPRAWDĘ przekopie wszystko za bramką lvlową 50+, może coś odkryjemy :) I chciałbym, żeby MatKus się wypowiedział w tym temacie, on bywał w wielu różnych miejscach :>
Falendorf
04-11-2006, 09:08
Co do ostatniego pytania: Naprawdę myślisz, że bym na forum pokazał swoją najlepszą postać?
Jakbym anuż kogoś obraził, to by się na mnie rzucił :D
Co do screena: zrobię screen lokacji tego tunelu. Osobiście wolałbym, by to expowisko zostało tajemnicą dla wszystkich i sam na nim expił.
Co do questu: mój kolega go kiedyś wykonał na moją prośbę, choć sam go kiedyś prawie wykonałem (gdzyby nie głupie 2 gsy w korytarzu :( ). Ale widziałem nagrodę, a ponieważ miałom AoL, to tego nie zgubiłem.
Po za tym: zauważyłem, że większość graczy zajmuje się kompletnymi bzdetami, n. Excalibugiem, który istnieje, ale nie wiadomo gdzie, dziwnym miejscem na pustyni, dziwnym miejscem między PoH a Edron.
Myślę, że z tych rzeczy jest 70 % bzdur, które Cipsoft wymyślił, by zachęcić ludzi do kupna PACCa i namiętnego utrzymywania jego.
Co do Giant Swordów: skąd to wziąłeś??
Pod magazynem są tylko demon skeletony, slimy, gsy, ghule i reszta wcześniej przeze mnie podana.
Po za tym jest wiele bramek levelowych, jakbyś nie wiedział.
@up up
Chmm..Tu mnie zaciekawiłeś :)
Kurde aż mi sie zachciało nabijać lvl'e...
ALE, dla pewności, pokaż nam jakiś screen z tego miejsca coo? Z pokazanym eqipem i skillami, żeby nie było że OTS.
Chciałbyś. Ja wam nie pokarzę z pwenością skilli, a już na pewno nie EKWIPUNKU MOJEGO !
@2x3x4xup
tylu postów pod rząd chyba nie widziałem -.-
Chciałbyś. Ja wam nie pokarzę z pwenością skilli, a już na pewno nie EKWIPUNKU MOJEGO !
Acha. A więc screen jeśli się pojawi będzie na 98% OTSem.
Spadaj se z nim na dwarf tree.
Falendorf
05-11-2006, 10:13
Sam se spadaj na drzewo obgówniany ćwoku.
Masz tak zasraną postać, że z twojego komputera nawet gówno wychodzi
Megallion
05-11-2006, 22:27
omg kiedys ta wyspa byla dostepna przejscie bylo na polnocy podziemi fibuli gdzie byly roty teraz tam nic zapewne nie ma a przejscie zniszczyli tyle wiem.
Ztego wynika że jedynym sposobem dostania sie na wyspy są Soft Boots, który dotychczas nikt nie zdobył.:p
skryhull
28-11-2006, 16:09
@up
chyba wiem o co kolesiowi chodzi. W tym co mówi coś jest...
jak kiedyś jak jeszcze grafa była kiepska a tibia mało znana to dało się latać na miotle ale lądować mozna było tylko w niektórych miejscach no i były gdzieś (chyba cobalt tower) screeny że koleś przelatuje nad wyspą z demonami i warlord swordem, cała wyspa była w ogniu a warlord sword leżał na kamieniu (i miał wtedy jeszcze całkiem inne statsy niż dziś) ponoć było to takie miejsce że nie można było się tam dostać, tylko se popatrzeć...
może po prostu chodziło o tą wyspę? Ale wiadomo, jak kazdy coś od siebie doda to wychodzi że z rabbitów lecą magic scale armory itd...
Shagarot
29-11-2006, 15:42
To ja postawie inną teorie... moze zeby się tam dostać trzeba mieć wykonany jedenz najtrudniejszych questów w Tibi? Explorer Society Quest ;]
skryhull
29-11-2006, 16:45
a tak wogule to było kiedyś w tibi coś jak sheep level, że były tam różne owce, silniejsze od zwykłych i to było ukryte (coś jak w diablo ukryty poziom z krowami, chyba kolejna aluzja...), ale że tam afkowali na botach to cały "sheep level" usuneli... może to była ta wyspa obok fibuli, nie calcanea tylko faeries heaven (w tłumaczeniu na polski- "kryjówka faeries*" czyli takich elfów jak są w bajkach, że są małe, mają skrzydła itd...
a może ją dali tak dla picu i nic na niej nie ma, albo się nie da dojść...
Alcadieas Lord of Spirits
11-02-2007, 03:37
Temat ucichł, więc go ożywię i wysunę podobny pomysł jak w innym temacie. Żeby sprawdzić co tam jest zrobić ots z rl mapą, boots of waterwalking na nogi i looknac.
Drzamich
11-02-2007, 17:43
@up: Lol, jeśli nikt nigdy niue był na tej wysepce, to jak mógł umeiścić ją na mapie.
A w ogóle OTS jest zakazany, Archeologu.
"a tak wogule to było kiedyś w tibi coś jak sheep level, że były tam różne owce, silniejsze od zwykłych"
woof juz sie boje :D
A tak na marginesie , nie wiem czy juz wspominalem ale te wyspy zmienily swoj ksztalt od tibii 5.0 mimo ze nikt tam sie nie dostal. Co wy na to?
Dodano nowa wyspe a stara sprzed tibii 5.0 powiekszyla swoj rozmiar. Dla picu Cipsoft by tego chyba nie robil . I tak ma problemy z terenem i juz ciezko cokolwiek bedzie dodac. Popatrzcie na oficjalna mape coraz mniej moz coraz wiecej ladu.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.