PDA

Pokaż pełną wersje : Co Was najbardziej denerwuje w tym dziale?

Zając
23-08-2006, 15:31
Witajcie. Zakładam temat ponieważ wielu ludzi zaczynających przygody z tym tematem nie będzie wiedziało do tej pory o 3/4 problemów z tej sondy. Co Was tu denerwuje? Założę się, że większość z was odpowiedziała by po prostu "Nooby". Ale tu są o wiele opważniejsze problemy - np. Czy wszyscy użytkownicy stąd wiedzą co to np. Żebrak? Archeolog? Nie? Tak myślałem. Dlatego ta sonda powstała. Prosze o głosowanie - jeśli nei chcecie nie komentujcie, ważne, abyście głosowali. Może dzięki temu liczba problemów się zmniejszy? Kto wie. Może to właśnie ten temat da ludziom do myślenia. Wiem że wstępy są nudne. Już kończę. Ten apel do Was... Nieważne. Już kończę.

Teraz takie moje osobiste przemyślenia. Na temat tej sondy. Nie musicie czytać. Ale napisałem to ponieważ chce powiedziać Wam co mnie irytuje. Kolejność losowa, nie ma tu czegoś gorszego i lepszego, bo wszystko to jest złe.

1. Nooby. Wybacz, ale nie musisz zkaładać tematów takich jak "Pomocy!!!!!!!!!!" oraz "Skąd wziąć tibie.spr???" albo "Jak się koloruje outfity w GIMPie". W tym dziale jest kilka poradników na te tematy w tym jeden przyklejony, a na całym forum są takich dziesiątki. Działy "Fake'i" oraz "Grafiki" są bardzo pokrewne. Nie umiesz znaleźć przyklejonego tematu tutaj = idz tam. Albo Wy*******aj.

2. Archeolodzy. Z całym szacunkiem, ale jeśli TY Patrzysz na tematy na stronie ~20 to nie znaczy, że wszyscy tam zaglądają. Pozatym nie musisz Nam udowadniać że "Ten fake jest idiotyczny to nie zasługuje nawet na 2/10!" bo ludzie, którzy komentowali coś takiego pare tygodni/miesięcy/lat temu dobitnie to wiedzą. A inni raczej nie chcieliby nigdy czegoś takiego zobaczyć. Jeśli to Cię nie przekonuje - Wy*******aj.

3. Dzieci Neo. Ten przypadek akurat jest wyjątkiem, gdyż dotyczy całego forum. Powiem ci coś - jeśli tobie właśnie rodzice kupili internet i masz ~10 lat i chcesz sobie powyzywać ludzi w internecie, bo na podwóku każdy Cię pobije zanim zdążysz go przeprosić - to nas to gówno obchodzi. Skoro jesteś taki "mondry" to idz sie pokłócić z siostrą/bratem/rodzicami. Może oni z litości ci nic nie zrobią. Pozatym nie bardzo interesują nas takie żeczy jak to, że w piłkę ręczną można grać piłką do koszykowki oraz że w tibii dzisiaj cię zabili. Nie rozumiesz? To Wy*******aj.

4. Żebracy. Nie chciałbym nic mówić, ale jeśli chcesz za wszelką cenę wziąć udział w jakimś fake'u - nie musisz w każdym temacie pisać że oddasz nerkę za rolę sprzątaczki w tym fotomontażu. Zresztą 99 na 100 osób bierze do roli w fake tylko innych fake'owców. Tak marginesem - jeśłi ju musisz pisać takie żeczy to prosze - na PW. O ile wiesz co to jest. Jeśli nie - Wy*******aj.

5. Styl pisma. Ja akurat używam polskich znaków, bo uważam, że tak łatwiej się czyta. Nie mam jednak nic przeciwko ich nieużywaniu - ale bardzo irytuje mnie KOMPLETNY BRAK ORTOGRAFII. Ja wiem, każdy czasme się pomyli - ja sam walnąłem się pewnie z pięć razy w tym temacie. Nie mam pretensji, jeśli pomylisz się raz. Nie mam pretensji, jeśli pomylisz się dwa. Nie mam pretensji nawet, jeśli pomylisz się trzy. Ale, kurva mać, nie w każdy zdaniu!!! Gówno mnie to obchodzi, że masz dysleksję, dysgrafię, dysortografię, czy jeszcze jakieś inne porażenie mózgowe. Ja znam paru dyslektyków i są moimi przyjaciółmi - ale oni wstydzą się zwoich błędów i starają się poprawić. Jeśli nie zrozumiałeś tego co napisałem, bo masz zbyt mało miejsca w mózgu od ciągłego unoszenia się do niego dymu przez jaranie tych pierdolonych papierosów od pierwszej klasy podstawówki - Wy*******aj.

6. Literówki. Ja nie każe pisać ci besbłednie - nie jestem jak szoła. Ale literówka w co drugim słowie i tłumaczenie się dysleksją/szybkim pisaniem i nie trafianiem w litery to do kurvy nędzy jest lekceważenie ludzi którzy muszą czytać twoje nędzne wypociny które i yak nikogo nie obchodzą. Jeśli nie masz zamiaru się poprawić - Wy*******aj.

7. Slang. wiem, że niektórym z nas mózgi już dawno wyslały "Blogaski" albo wogule ich nie mieliśmy, ale TaKiE pIsAnIe wydłuża czas czytania o jakąś połowe... Pozatym nic mnie nie to nie interesuje że ktoś lubi pisać takie żeczy jak Ziom, pozdroofka, waroonec, nio, cio, ash, elo i INNE TAKIE. Wbrew pozorom to strasznie wkurza - jeśli tak piszesz - Wy*******aj.

8. Ludzie ślepo wieżący, że wszystko co w tibii jest prawdziwe. wiesz, nie wiszystko co w tibii jest pokazane znajduje się również w prawdziwym świecie. Jakby ci kazali skoczyć z mostu bo powiedzieliby że dzięki temu ochłodzisz się wiatrem - uwiezył/a byś? Tak już kiedyś śię zdazyło. Cytat:

[nie pamiętam jaki temat](...) Fajny fake, ale jakim cudem tacy około 150-200 lvl zgineli od ognia? X(

Cytat z pamięci, nie moge powiedzieć dokładnie co tam napisała.

A wiesz, że w prawdziwym życiu można się spalić?

9. Ludzie zafascynowani. Ktoś, kto zauwazył pierwszy lepszy temat i od razu pisze że "ooooooo najlpeszy jaki widziałem". Zanim zaczniesz komentować - popatrz na inne fake'i/prace/artykuły. Może poteam zaczniesz odróżniać jakość.

Wiem, że troche za dużo preklinania, ale przepraszam za to. Prosze o nie kasowanie tematu. Wypowiadajcie się.

Celoz
23-08-2006, 15:50
Wybieram 10 (inne)
a mianowicie: tematy takie jak ten X(

druidek12
23-08-2006, 16:59
Dlaczego nie można wybrać kilku opcji? -.-

Drakon
23-08-2006, 17:08
@ celoz
Ja również.X(
@Zajęc
Nie uraź się Zając, ale zakładasz jakiś idiotyczny temat, obrażasz innych i chcesz żeby ludzie cię poparli...
Według mnie to bardzo Trollowe i Dziecinne zachowanie.
To forum nie jest od tego.
Nie zdziwię się jak dostaniesz za to warna, a temat zostanie zamknięty.
Jeśli chcesz o tym pogadać, załóż sobie własne forum i zareklamuj je gdzieś.
Tam nikt ci za to nic nie zrobi, a jeśli cię obrazi od razu go wyrzucisz.
Jeśli cię obraziłem to przepraszam, ale takie jest moje zdanie.

P.s.
Specjalnie dla ciebie przepuszczone przez Ms. Word’a

Vaxam
23-08-2006, 17:24
Temat moze dobry ale ... sam pisales o literowkach a niestety masz duuuzo bledow. nie mowie o "ogonkach" (sam nie pisze) ale o ortografach xD
przez WORDa go przepusc bedzie dobrze;]

Scorpik
23-08-2006, 17:28
10 rządzi ... Zając takich głupot i wypocin to ja jeszcze nigdy nie czytałem ... , na przyszłość Ci tylko powiem jedno ... nie zakładaj takich tematów ... B)

Veruis
23-08-2006, 17:34
@edit sory za to co wczesniej napisalem mialem zly humor...
a temat ... sam niewiem...

Dark Alphadron
23-08-2006, 19:43
5 - Styl pisma (a konkretnie Kompletny Brak Ortografii)
Proponuję dodać jeszcze 2 kryteria:
11 - ludzie, którzy zabraniają innym wyrażać SENSOWNIE swoje zdanie.
12 - ludzie, krytykujący temat tylko dlatego, żeby być "na topie", bo inni też go krytykują (np. Scorpik)
@up
Dlatego, że nas to wkurza. Poza tym nikt ci nie zabrania - najwyżej zostaniesz zjechany. poza tym, temat jest nie warty wysiłku - ale jednak postanowiłeś się wysilić i napisać post. Więc cenisz siebie na mniej niż wg. ciebie jest wart ten temat. (czyli wg. siebie jesteś poniżej gówna, skoro tym właśnie dla ciebie ten temat jest) Pomyśl, zanim coś napiszesz.
@2 down
A mnie ty. Wchodzisz w temat i spamujesz. (offtop to też spam)

Turok_666
23-08-2006, 20:04
Mnie wkurza wrzystko ... lącznie z tym tematem w dziale fake powinny byc tylko tematy z fake'ami! a nie jakies teamatu typu : trolle na forum temat powinien byc w czyms w stylu o wrzystkim i o niczym i tam napisac problemy w dziale fake koniec mądrosci Turoka bo jestem wkurzonyX( X(

Zając
23-08-2006, 20:20
Ok. Widzę, że niekomu ten temat się niepodoba. Skoro tak umiem się przyznać do błędu i prosze o zamknięcie. Jeśli jest taka opcja zamknijcie go z możliwością głosowania na sonde.

Dark Sven
23-08-2006, 22:37
Nie będe wyzywał cie, że "gupi temat oneoneone ban!111"
Bo to nic nie da tzw.karmienie trolla ^^

A co mnie najbardziej denerwuje poza mastah of fajk którzy nie dają innym nauczyć sie robić? Celoz i Drakon First.Nie wiem dlaczego ^^

Impalable
23-08-2006, 22:52
dysleksję, dysgrafię, dysortografię, czy jeszcze jakieś inne porażenie mózgowe.
14- Ludzie ktorzy uwazaja te schorzenia za porazenia mozgowe.

Agent Madness
23-08-2006, 22:53
Zdecydowanie styl pisania. Zresztą nie tylko w tym dziale jest to irytującę, ale we wszystkich działac na wszystkich forach. Ten szerzący się analfabetyzm i byki walące po oczach tak, że człowiekowi potem zostaje trwały uszczerbek na zdrowiu są po prostu plagą dzisiejszego świata.

Spotkałem się już, że na niektórych forach ludzie wypisujący takie "rodzyny" dostają warny i bany co jest według mnie słuszne. A, że niektórzy są dyslektykami, cóż, niech prześlą ksero swoich zaświadczeń:)

I żeby uprzedzić posty typu "odezwał się pan idealny", chodzi mi o naprawdę proste i karygodne błędy w stylu "ktury, bende, ruszczka". Błędy, które nie powinny być popełniane przez dzieci w klasach 1-3.

Tak więc bykom ortograficznym mówię stanowcze nie!

Torog Velrock
23-08-2006, 23:16
wkurzajace sa np. off topy .
i nie myśl że wypisując co nas najbardziej wkurza
zmiejszy sie to ;]

Rodghar
24-08-2006, 22:00
Mnie wkurzają noobki myślące, że są jakieś maga-hiper-super-boskie-ziomy-lol-plx-xd ,bo zrobili "fak'e" w 5 minut w paincie...

@Madness:
Racja.Chyba nie jest czymś trudnym sprawdzić czy się coś dobrze napisało?Jeden czy dwa błędy są jeszcze w granicy umiaru, ale całe wypowiedzi to już przegięcie.

Gangrel
25-08-2006, 00:40
Przykro mi, ale nie widzę powodu aby w tym dziale miała miejsce dyskusja pod tytułem: "ile tu noobów, nie ma czym oddychać". Oczywiście mogę się z wami zgodzić, ale nie ma co o tym pisać, bo jest to cokolwiek oczywiste.