Pokaż pełną wersje : Summony i exp
Hej, Jetsem tu nowy , wiec chcialem zapytac sie o kilka spraw zwiazanych z summonami :)
Chodzi o to że jezeli moj potworek zabije kogos to oczywiscie dzielimys ie pol na pol, ale czy w zwiazku z tym moj potowrek w jakis sposob moze wiekszyc swoj LVL ?? I czy jego uderzenia przez to moga byc coraz silniejsze??
pzdr. Napi
Nie, nie będzie silniejszy (wynika to z obserwacji moich doświadczonych kolegów)
Hej, Jetsem tu nowy , wiec chcialem zapytac sie o kilka spraw zwiazanych z summonami :)
Chodzi o to że jezeli moj potworek zabije kogos to oczywiscie dzielimys ie pol na pol, ale czy w zwiazku z tym moj potowrek w jakis sposob moze wiekszyc swoj LVL ?? I czy jego uderzenia przez to moga byc coraz silniejsze??
pzdr. Napi
:D hehe ... no lvl niestety nie urośnie ... sam też mam pytanie , czy magic level , wpływa na siłe summona?Osobiscie wydaje mi sie że nie , ale spytac nie zaszkodzi ;o)
Nie, mlvl nie wpływa na siłę summona (lvl też)
Dakar de'Slayer
16-08-2004, 17:03
mam jedno pytanie: Czy nie będąc na pustyni i nie mając pacc moge summonowac cobre albo jakies inne z tych nowych potworkuff :) jesli mam odpowiednią ilość many?? bo np. frost trolla nie moge summonowac jak jestem w mieście.
Miejsce pobytu nie ogranicza w zaden sposob mozliwych do przywolania potworow. Wszystlo zalezy od many.
Pasorzytek
16-08-2004, 17:10
Miejsce pobytu nie ogranicza w zaden sposob mozliwych do przywolania potworow. Wszystlo zalezy od many.
i tu sie bde klucil :) akurat ma wage ;p bo
###
#$#
*##
#- pusta kratka
$ ty stoisz tutaj
* - tu wskakuje summon jak ta kratka jest zajeta to nieprzywolasz ;) sprawdzone
Dakar de'Slayer
16-08-2004, 17:11
Ale frost troll kosztuje 300 many. Ja mam 17 lvl i 305 many. Ostatnio jak bylem w Ab chciałem sobie go summonowac i sie nie dało. Ani mi many nie ubylo ani on sie nie pojawił :( Więc jak to jest??
Pasorzytek
16-08-2004, 17:12
bo np. frost trolla nie moge summonowac jak jestem w mieście.
w depo niemozna ;p mozna tylko na wolnej przestrzeni czyli nie w p zone i musi byc wolne patrz wyzej
Dakar de'Slayer
16-08-2004, 17:15
Jak juz mam byc taki dokładny to stałem jakies 10 pól od wejścia do Ab. tam o ile dobrze pamiętam nie ma nic :) więc jak??
Pasorzytek
16-08-2004, 17:27
Jak juz mam byc taki dokładny to stałem jakies 10 pól od wejścia do Ab. tam o ile dobrze pamiętam nie ma nic :) więc jak??
musi dzialac sprawdz jeszcze raz sprawdz . powiedz jaki komunikat sie wyswietla na dole ekranu tam nad czatem
Dakar de'Slayer
16-08-2004, 17:32
no właśnie nic mi sie nie wyświetla. Jakbym nie mial many to by sie zrobił taki jakby dymek i by pisało ze za mało many. Ale nie pisze niec :( poprostu sie nie robi. Moze tylko na foldzie sie da?? tam sa lodowe potworki. próbowałem juz orca i skeletona i sie da.
Hellscream
17-08-2004, 16:31
no właśnie nic mi sie nie wyświetla. Jakbym nie mial many to by sie zrobił taki jakby dymek i by pisało ze za mało many. Ale nie pisze niec :( poprostu sie nie robi. Moze tylko na foldzie sie da?? tam sa lodowe potworki. próbowałem juz orca i skeletona i sie da.
Sprawdż pisownie czaru może masz źle napisane i nie przywołuje Utevo res "Frost Troll" musi wyjść zresztą można przywolać wszedzie oprócz depo św. no i miejsc gdzie nie można atakowac i jeszcze jedno sprawdz czy masz wogle ten czar.
Dajcie plusa :D
Swiety pal
17-08-2004, 17:55
Sumonowac mozesz wszedzie procz swiatyn depo i tych rzeczy gdzie jest protection zone .
Moze zle wpisales czar sprobu tak Utevo res " Frost Troll lub Utevo Res " Frost Troll "
Dakar de'Slayer
18-08-2004, 11:48
Na pewno dobrze napisaem. Mam w hotkeysach inkantacje tego czaru i z innym summonami zawsze to dziala. A frost trollla nie mogem sobie summonowac pod Ab.
nie mozesz nie moc -.-. ja juz frosta zsummonowalem w ankrahmun [czy jak tam sie to pisze...] wiec w ab tez musi sie dac...
Na pewno dobrze napisaem. Mam w hotkeysach inkantacje tego czaru i z innym summonami zawsze to dziala. A frost trollla nie mogem sobie summonowac pod Ab.
Rzecz w tym ze aby przywolac na przyklad szczura wystarczy wpisac: utevo res rat, jednak by przywolac potworka, ktorego nazwa jest dwuczlonowa muszisz poprzedzic to cudzyslowiem, czyli na przyklad: utevo res "orc leader, czy utevo res "frost troll.
Capricornus
18-08-2004, 17:21
A co gdy summon zostanie na dole a ja pujde na gorę np: nałowić ryb, czy można go ropnąć ??
Capricornus Xantera
14lvl 18mlvl Carlin
Sork ale... pisze sie Frost Troll, a Ty napisales Frost Trolll
Erinaceuss
18-08-2004, 22:30
trzeba bylo sprobowac jeszcze raz moze w tym momencie byly jakies problemy z tibia ;)
jeżeli mam np dwa elfy scouty to exp dzieli sie na trzy czy na dwa??
$corcerer
19-08-2004, 00:06
na 3 (fifty-fifty-fifty)
Vicious Phoenix
19-08-2004, 00:16
na 3 (fifty-fifty-fifty)
Czyli w sumie wychodziłoby 150%? Czy aby napewno, nie chodziło czasem 33%, 33%, 33%?
DarthPawel
19-08-2004, 00:26
To był na 99.99% żart.
Vicious Phoenix
19-08-2004, 00:31
Czy aby napewno, nie chodziło czasem 33%, 33%, 33%?
To był na 99.99 % żart.
Nie prawda, to by było 99% :p
Ps. $corcerer, nie to żebym był złośliwy poprawiając Cię ale takie coś bywa mylne i może kogoś wprowadzić w błąd.
$corcerer
19-08-2004, 01:01
okz, tak więc sprostowanie do mojego posta:
fifty-fifty-fifty oznacza pół na pół na pół, czyli w przekładzie (nie wolno tego rozpatrywać dosłownie) po równo na trzech.. czyli po 33 i 1/3% na każdego... :D
Pasorzytek
19-08-2004, 11:05
na 3 (fifty-fifty-fifty) niby jestes modem a zle mowisz :| exp dzieli sie zawsze tak ty masz 50% z potwora a niewazne czy masz 1 summona czy 2 summony i 2 convince to ty dostajesz 50% reszta potworkow sie dzieli . mowa o expie gdy potwory same bija a ty stoisz
Vicious Phoenix
19-08-2004, 11:14
2 summony i 2 convince
O ile mi wiadomo, można mieć w sumie tylko 2 potwory, nie ważne czy z summona czy z convince, więc rzeczą nie możliwą jest posiadać w sumie 4 stwory, zapewne o tym wiesz i to tylko przejęzyczenie, ale tak jak już wcześniej mówiłem taki drobiazgi mogą mylić początkujących graczy.niby jestes modem a zle mowisz :|
Nikt nie jest idealny, każdy ma prawo do pomyłki. Jest modem? Owszem. Ale mod to też tylko człowiek, nie jest to istota wszechwiedząca. Nikt z nas nią nie jest. Każdy z nas może czegoś drugiego nauczyć, czy nie dlatego właśnie istnieją takie fora by wyrazić na nich swoją opinię lub przekazać swoją wiedzę innym, a przy okazji dowiedzieć się co inni myślą na dany temat i zaczerpnąć trochę wiedzy samemu ?
$corcerer
19-08-2004, 11:20
Jak byłem na BK kiedys (zanim wprowadzili te drzwi dla 50lvla) to exp dzielil sie miedzy oba moje minoski i mnie.....
I ofcoz mozna mieć tylko 2 potworki na uwięzi, nie ważne skąd...
I ofcoz mozna mieć tylko 2 potworki na uwięzi, nie ważne skąd...
A nieprawda.
Na 'undead legion' mozna miec wiecej :P
$corcerer
19-08-2004, 15:23
ale musisz PACCa miec :>
Pogromca smokow
20-08-2004, 15:53
Widzę, że nikt nie zadał takiego pytania więc ja je zadam:czy ataki summona zależą od tego, czy nawalam na full defie czy na full attack?
i offtopic: pytanie jak wyżej, tylko dotyczące czarów
P.S. Bądź człowiekiem, daj plusika :D
$corcerer
20-08-2004, 16:06
@up ataki summona zaleza. Sila czarow nie.
jak chcesz zeby np archer czesciej strzelal z boltow mozesz go zjechac do reda lub deep red w tedybedzie sie zachowywal jak zwykly archer czyli zwiekrzy czestotliwosc strzalu oraz sile ale to jest oplacalne tylko w tedy kiedy nic mu nie grozi np jest zaparcelowany i jestes pewien ze zaden stwór go nie zabije lub nie dojdzie do zmiany celu na twojego sumona bo tak tylko zmarnujesz mane =/ i to nie bedzie mialo wiekrzego sensu. :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.