Pokaż pełną wersje : Paladyn czy Druid?
Witam, mam taki problem. Mam 31 elder druida z 40 mlv i 9 palka z 30 distem :P Mam pacca jeszce na 68 dni. Problem polega na tym ze ten druid ma bardzo zjechany nick tj. Worrior of Carlin a palek ma fajny Xermone. Co wy o tym sądzicie? Grac tym elderem? z takim zjechanym nickiem czy rozpoczać granie palkiem ?! Za wszystkie odp dzięki
Pozdro!
A najlepszy druid w tibii (212 lvl) ma jeszcze bardziej glupi nick od twojego: Mateusz Dragon Wielki, a mimo to nie przejmuje sie tym.
Oczywiscie druidem graj.
Ufocznik
25-08-2006, 11:14
Witam, mam taki problem. Mam 31 elder druida z 40 mlv i 9 palka z 30 distem :P Mam pacca jeszce na 68 dni. Problem polega na tym ze ten druid ma bardzo zjechany nick tj. Worrior of Carlin a palek ma fajny Xermone. Co wy o tym sądzicie? Grac tym elderem? z takim zjechanym nickiem czy rozpoczać granie palkiem ?! Za wszystkie odp dzięki
Pozdro!
nie przejmuj sie nickiem i graj, moim zdaniem np. mateusz dragon wielki, to idiotyczny nick, ale koles ma 200~ lvl i ma gdzies to czy innym sie nick podoba czy nie
edit.
@up
Szybszy :P
A ja najwolniejszy ;'(.
Graj druidem! A Xermone to głupi nick.
edit.
@up
Szybszy
Bahahahaha
Napisales swojego posta 9 minut po mnie (na pewno przez 9 minut posta nie pisales :p ), a na dodatek jeszcze nawet nie pisze ze zostal zedytowany :D
Rozumiem, ze chciales napisac to samo co ja, ale mogles o tym od razu mowic. :)
Frixst21
25-08-2006, 12:37
czlowieku nie pzejmuj sie nikiem postaci wazne ze to niezla postac it o sie pzedefszstkim liczy a palkie tez troche graj bo to fjana profesja;) B)
hehe graj druidem jesli masz juz taki lvl i mlvl. glupie nicki to np. splesniala kanapka, zasrana pieluszka, kotlet schabowy :D:D ale jak masz ten swoj to przy tych name'ach jest po prostu zajebisty. na wysokim lvlu nie beda patrzec na nick tylko bede sie podlizywali bo bedziesz "pro" :D:D
MassterofCelesta
26-08-2006, 22:29
Moim zdaniem druid jest lepszy od palladyna , a nickiem sie nie przejmuj bo na to malo kto patrzy .. tak mysle :p :p :p
graj druidem, popros jakiegos tutora zeby cie zraportowal (name not describing person) i po sprawie...
popros jakiegos tutora zeby cie zraportowal (name not describing person) i po sprawie...
Problem w tym ze nick Worrior of Carlin jak najbardziej opisuje osobe i oznacza "Wojownik Carlinu" wiec nie masz co liczyc na namelocka. :p
Problem w tym ze nick Worrior of Carlin jak najbardziej opisuje osobe i oznacza "Wojownik Carlinu" wiec nie masz co liczyc na namelocka. :p
'Worrior of Carlin' nie oznacza 'Wojownik Carlinu' (chociaż skłaniałbym się ku wersji 'Wojownik Carlin'), tylko 'Worrior Carlinu/Carlin'. Wojownik to po angielsku wArrior, a nie wOrrior.
'Worrior of Carlin' nie oznacza 'Wojownik Carlinu' (chociaż skłaniałbym się ku wersji 'Wojownik Carlin'), tylko 'Worrior Carlinu/Carlin'. Wojownik to po angielsku wArrior, a nie wOrrior.
Blad ortograficzny celowo pominalem.
Warrior Carlin = Wojownik Carlin
Warrior of Carlin = Wojownik Carlinu
Blad ortograficzny celowo pominalem.
Warrior Carlin = Wojownik Carlin
Warrior of Carlin = Wojownik Carlinu
Wiem, że błąd ortograficzny pominąłeś celowo, jednak ja go celowo nie pominąłem ^^
I nie zrozumiałeś mnie. Chodziło mi o taką odmianę nazwy miasta, a nie o imię wojownika. Tzn. wg mnie nie odmienia się, i we wszystkich przypadkach jest Carlin. Dla jasności, załóżmy, że chodziło mi o 'Wojownik (miasta) Carlin'.
@up
Doskonale cie zrozumialem i wedlug mnie sie odmienia.
@up
Doskonale cie zrozumialem i wedlug mnie sie odmienia.
Ok więc ;)
Cóż, Miodkiem nie jestem, ale będę się trzymał mojej wersji ^^
Biometal
31-08-2006, 14:13
;) Graj Drutem ;) Potem Pallkiem jak pacc ci sie skonczy !!
Gagagigo
31-08-2006, 14:30
A Xermone to głupi nick.
brzmi jak nazwa prezerwatyw ^^
@topic
oczywiscie graj druidem, grajac teraz palem zmarnujesz tylko reszte pacc'a ,a druidem w pełni go wykorzystasz (te wszystkie spelle itd)
ale ogólnie palladyn to ciekawsza profesja, ale trzeba poświęcic jej wiele czasu ;)
Pozdro!
Graj tym czym ci sie bardziej podoba. A Xermone to jest rzeczywiscie fajny nick i zgodny z tibia rules (ja mam na sorcu nazwe w podobnym stylu: Ksantius). Na pewno lepszy od nicku typu "niepokonany piotr", czy "mietek zbiera kupe psa".
ogólnie palladyn to ciekawsza profesja
To jest tylko twoja 'bardzo' subiektywna opinia. W pelni sie z nią nie zgadzam. :p
A co do nickow to tak naprawde nie maja one najmniejszego znaczenia, liczy sie tylko to jak grasz. Przyklad: Mateusz Dragon Wielki. Spojrzcie na nick i ocencie, a pozniej spojrzcie na poziom w tibii i ocencie. Jak widac to dwie calkiem rozne sprawy. :P
jak ci sie podoba ten nick na drucie to graj drutem co stego ze komus sie on niepodoba ale np tobie sie podoba ty nim grasz a ne ktos inny .. ja tesz mam gupia ksywe 27lev ale gram bo mi sie podoba ..
Graj czym ci wygodniej. Nie przejmuj się nickiem, jest całkiem normalny i orginalny.W końcu postać ma być silna a nie mieć super nick i być do dpupy...xD
nie przejmuj sie ja mam sorka na 30 lvlz normalnym nickiem ale mam jeszcze palka i nim zaczne grać. A jaki ma nick? Zasysacz Pasztetu
Nie przejmuj się nickiem (perzecie za nick to chyba raczej cię nie zhanutją), a ja miałem np. Ufolnator, Lord Widelec... (ale chyba konto jest na hacku, gdyż za bardzo nie chce się włączyć), a jeżeli chodzi o Xerone, to według mnie, to to jest nick bardziej żeński.
KUMPEL _DARK _SVEN_
02-09-2006, 10:30
Druidem l-.-l hmm widziałem gorsze nicki :evul: ja naprzydkład miałem nick : Po co mi nic zapomniałem "k" na koncu nic ale i tak po 2 dniach grania dostałem name locka -.-
Glupie nicki w grach online sa trendy ostatnio ;)
Bongouser
05-09-2006, 11:27
Elo elo...moim zdaniem nie graj druidem ani palem tylko wez sorca ;] Juz mowie dlaczego-Druid na 33+ przy sorcu odpada gdyz z tempest roda bijesz w zwarciu co znacznie zwieksza koszty expienia...Wiem wiem ktos teraz mi wyskoczy z tekstem ze druid ma "Uhy" :baby: i ze ma z tego kase ^^ powodzenia w robieniu "uhow" expiac a pozniej sprzedawac (nie mowie o expie na nudnych rotach z melee)Dla zysku ktory zejdzie na ihy/manaski na guardy gdyz bedziesz je bil w zwarciu lol :P sorcem smigasz i jak masz troche pojecia o grze i nie masz lagow to leczysz sie tylko gdy z drugiej strony cie zajdzie ;] hmmm...teraz palek-tracisz pacc na skillowanie i pacc za wiele mu nie daje doskonale moze poexpic na guardach dla facc od okolo 20 lvl a wczesniej hmm...moze cyce na pohu?
13-09-2006, 18:31
nie chce zakladac new topicu wiec napisze tu:
Moj nick jest glupszy...tzn Rekin Lord Vader a o zmianie postaci nie ma mowy bo to 60ek...z dobrymi skillami
wiec czy moge liczyc na name locka za posiadanie w nicku Lord Vader czyli bohatera jednego z filmow??Zalezy mi na tym baaaardzo :D<nie smiejcie sie pierwsza postac xD>
nie chce zakladac new topicu wiec napisze tu:
Moj nick jest glupszy...tzn Rekin Lord Vader a o zmianie postaci nie ma mowy bo to 60ek...z dobrymi skillami
wiec czy moge liczyc na name locka za posiadanie w nicku Lord Vader czyli bohatera jednego z filmow??Zalezy mi na tym baaaardzo :D<nie smiejcie sie pierwsza postac xD>
a czytales regulamin ? zreszta nei rozumie po co zakladac postac z dennym nick'iem
oliwierpl
13-09-2006, 19:44
Graj druidem co tam nick ja mam np. Ziomek Zabijaka Trolli xD i jak ktos muwie ze zjechany nick to sie poprostu smieje i nie przejmuje ^^
iles tam razy up@ elo ziomek z elbląga!
Wylacz sobie wyswietlanie imion albo poszukaj takiego ylegal programu do zmiany swojego nicku tylko dla ciebie-mozesz sobie grac i Xadamem i inni beda cie widzieli jako "Wojciecha Malego Evul Pobromce Malpiszonow". Zawsze jest rozwiazanie aby wybrac sobie lepsza postac-jak jest hunted to wyplacic repatriacje, jak miala haka to kupic eq z allegro, jak a glopi nick to mozna nawet wmowic, ze to w jezyku mieszkancow Demokratycznej Republiki Kongo albo Burki na Faso (jak sie to pisze?) czy tez narzeczu plemiona Ksioank-Su z poludniowej Korei Polnocnej znaczy "Kutas zbierajacy zableczniki z placka wyprodukowanego w Chinach " i dostac name lock.
Rekin Master
14-09-2006, 18:19
Wylacz sobie wyswietlanie imion albo poszukaj takiego ylegal programu do zmiany swojego nicku tylko dla ciebie-mozesz sobie grac i Xadamem i inni beda cie widzieli jako "Wojciecha Malego Evul Pobromce Malpiszonow". Zawsze jest rozwiazanie aby wybrac sobie lepsza postac-jak jest hunted to wyplacic repatriacje, jak miala haka to kupic eq z allegro, jak a glopi nick to mozna nawet wmowic, ze to w jezyku mieszkancow Demokratycznej Republiki Kongo albo Burki na Faso (jak sie to pisze?) czy tez narzeczu plemiona Ksioank-Su z poludniowej Korei Polnocnej znaczy "Kutas zbierajacy zableczniki z placka wyprodukowanego w Chinach " i dostac name lock.
wiec?moge liczyc na samego name locka bez tych wszystkich kombinacji, czy nie?<sorka ze znowu sie pytam ale chyba nie uzyskalem odpowiedzi>
wiec?moge liczyc na samego name locka bez tych wszystkich kombinacji, czy nie?<sorka ze znowu sie pytam ale chyba nie uzyskalem odpowiedzi>
Name lock jest za zle imie (przeczytaj dokladnie ten punkt zwiazany z imionami na tibia.com). Musisz podkablowac sam siebie, ze w twoim narodowym jezyku imie innej twojej postaci jest zle (tak jak napisalem-powiesz, ze jestes japonczykiem albo czlonkiem jakiegos plemienia i nikt nie udowodni ci, ze klamiesz). Najlepiej miec konto zarejestrowane na mieszkanca Demokratycznej Republiki Kongo a potem po otrzymaniu name lock zmienic te dane na prawdziwe. Oczywiscie sa to tylko teorie, bo nie znam osoby probujacej specjalnie dostac name lock.
Piotrek Marycha
14-09-2006, 22:11
@up blahahaha niezly pomysl, musze sprobwoac na noobcharze xD, a jak zareportowac zle imie? normalnie ctrl + r?
@up blahahaha niezly pomysl, musze sprobwoac na noobcharze xD, a jak zareportowac zle imie? normalnie ctrl + r?
Zalezy na jakiego GM/senior tutora czy tam innego bossa narkotykowego (tibia=narkotyk) trafisz i na jakim poziomie stio twoj angielski. Najpierw polecam wszystko zaplanowac a potem robic takie prowokacje. Zaraportowac mozna na forum tibia.com-ctrl+R zadko kiedy sa wogole czytane (jak dziennie sie wysle 1000 raportow "xxx=noob, he killet mi!!!, xxx stolan main lotbag!!!111" to potem trudno sie w tym polapac)
noobowaty mistrz
14-09-2006, 22:29
tibia=narkotyk wtedy i tylko wtedy kiedy grasz knightem
tibia=narkotyk wtedy i tylko wtedy kiedy grasz knightem
Tibia jest narkotykiem <=> gdy starasz sie wyprzedzic innych zamiast grac dla przyjemnosci.
noobowaty mistrz
14-09-2006, 22:38
skillujesz => jestes uzalezniony
Dlaczego? Bo skillowanie to nuda. Swiadome skazywanie siebie na nude to uzaleznienie.
skillujesz => jestes uzalezniony
Dlaczego? Bo skillowanie to nuda. Swiadome skazywanie siebie na nude to uzaleznienie.
Uzywanie Bota to przestepstwo grozace kara pozbawienia dostepu do konta na okres 30, wybieralem mniejsze zlo. Jakbym mial skilowac wiencej niz moje skromne skile to bym musialbyc ostro naj**** albo uzalezniony od innego typu srodkow.
noobowaty mistrz
14-09-2006, 22:43
Grajac knightem zawsze jestes skazany na jakas odchylke od normy. Masz do wyboru albo byc uzaleznionym od tibii albo byc cheaterem. Co wybierasz?
Grajac knightem zawsze jestes skazany na jakas odchylke od normy. Masz do wyboru albo byc uzaleznionym od tibii albo byc cheaterem. Co wybierasz?
Nie ma czegos takiego jak chaker przez "ch" a nazwanie hakerem kogos kto niepotrafi poprawnie wylaczyc kompa a nielegalnych probramow uzywa do zdobycia cyferek w grze to obraza hakerow.
Druga sprawa: Co brac za norme? Taifuna albo Tetra? Moze innego PG zapominajacego o zyciu, bo musi byc lepszy? Skilowac nie musze a grac tez nie musze-zdecydowalem sie na knighta dlugo przed wprowadzeniem tych wszystkich zmian i nie ma sensu sprzedawac dorobku mojej pracy aby kupic sobie na aukcji sorca-dlatego teraz sobie powolutku gram druidem.
noobowaty mistrz
14-09-2006, 22:58
@up
Bierz za norme typowego sorca/druta.
@up
Bierz za norme typowego sorca/druta.
Jakby posluzyc sie statystykami to wyszloby, ze typowy sorc/drut ma FACC, 8-20lvl i mieszka w Carlin.
noobowaty mistrz
15-09-2006, 15:45
Jakby posluzyc sie statystykami to wyszloby, ze typowy sorc/drut ma FACC, 8-20lvl i mieszka w Carlin.
A typowy knight ma 8-15 lvl.
Nick mało ważny, ważne jest czy umiesz grać i tyle. Przy takim nicku, nick typu Notoryczny Miotacz Śledzi (107 Sorek) to twój jest lepszy i to dużo. Kogo obchodzi jaki masz nick? Jak widzisz kogoś powiedzmy z nickiem Dziadek Alfons przypuśćmy lvl 130 to co robisz? Bijesz go, nabijasz się z niego? Czy raczej boisz się, że padniesz bo on jednak ma wysoki level. Powiedzmy, że ktoś ma fajny nick typu Ne'roox lub Garimo, a mieliby nie 180-200 levle tylko 20 to co wtedy? Co z tego, że mieliby super nick jak grać by mogli nawet nie umieć.
noobowaty mistrz
15-09-2006, 16:24
Jak widzisz kogoś powiedzmy z nickiem Dziadek Alfons przypuśćmy lvl 130 to co robisz? Bijesz go, nabijasz się z niego? Czy raczej boisz się, że padniesz bo on jednak ma wysoki level.
Jak ten koles jest knightem to sie z niego moge smiac bo i tak gowno zrobi.
Cenarius
15-09-2006, 17:02
taaaa jak Ci walnie exori+explo to się złożysz na miejscu więc myś zanim coś napiszesz -.-
noobowaty mistrz
15-09-2006, 17:08
taaaa jak Ci walnie exori+explo to się złożysz na miejscu więc myś zanim coś napiszesz -.-
knight na 100 lvlu uderza z explo w ludzi za 40-50 hp
Cenarius
15-09-2006, 17:13
wyjdź prosze mam już dość twojej nietolerancji do najta etc... to profesja za trudna dla Ciebie co nie? -.- a ty wogule kiedyś widziałeś 100 knighta na pvp? -.-
noobowaty mistrz
15-09-2006, 17:16
Tak widzialem i:
100 lvl elite knight uderza z explo srednio za 45 w ludzi.
Pogrubione zeby nikt nie przeoczyl.
Cenarius
15-09-2006, 17:21
ale może Ci jednocześnie zrobić combo z exori poza tym taki 100 najt jest napewno szybszy niż ty więc albo zwiejesz do pz albo zaliczysz zonka bo raczej się nie obronisz albo Ci z ice rapiera pociągnie to już nie tak róźowo co nie? -.-
noobowaty mistrz
15-09-2006, 17:31
@up
Nie mozna jednoczesnie uderzyc z exori i explo. (po strzale z exori jest exhausted na 2 sekundy, tak samo po strzale z explo)
Cenarius
15-09-2006, 17:38
ex na 2 min gz widać że się znasz n/c
Tooken Mały
15-09-2006, 17:39
@up
Nie mozna jednoczesnie uderzyc z exori i explo. (po strzale z exori jest exhausted na 2 minuty, tak samo po strzale z explo)
Lol 2 minuty ?? uauahahahya8uahauahahauahahauhahahahauaha ~~lol]
Naprawde jestes nobowaty
noobowaty mistrz
15-09-2006, 17:41
OMFG
tak trudno sie domyslec ze chodzilo mi o 2 sekundy? -.-
Po kazdym rzuconym zakleciu jest exhausted na 2 sekundy.
Tooken Mały
15-09-2006, 17:44
Ehm wiem ze ex na 2 sec ale może ty nie :> Z tej okazji podpis:P
noobowaty mistrz
15-09-2006, 17:47
Ku*wa a ty sie nigdy w zyciu nie przejęzyczyles? -.-
Cenarius
15-09-2006, 17:49
po raz kolejny się popisujesz :P przejęzyczyć to się można na Rl tu się można no co? przepisać? xD
noobowaty mistrz
15-09-2006, 18:14
mozna przez pomylke napisac jakis wyraz myslac o innym :P
zieja z was.
Knight ze skillami 80/80 w granicach besthita w czlowieka zadaje niewiele ponad 1/3 - 2/3 tego ile leczy uh na podstawowej sile magii. Jesli jeszcze nie zrozumieliscie: knight np 70 lev 80/80 trafiajac 2-3 besthity pod rzad zmusza 25 levelowego palka do uzycia jednego uha badz vity i 1 manasa. Oczywiscie mowa o knighcie uzywajacym broni 46+ atk zakladajac, ze trafil kazdym hitem ( aka palek nie ma tarczy itp ). Kogos na swoim poziomie zabic juz nie zdola.
________
Walenie knightem z explo ma takie zastosowanie jak sorcem hmm ( w pvp oczywiscie ) - gdy kogos trapniemy zeby na sile zwiekszyc obrazenia zadawane w jednostce czasu ( sorc bedzie oczywiscie uzywac SD, ale obrazenia explo porownywac nalezy raczej do hmm ).
________
Trafienie biegnacego gracza z exori graniczy z cudem, nie mowiac juz o tym, ze obrazenia nie przekrocza polowy sily uha.
Nie trzeba byc wielkim specem od pvp, wystarczy umiec liczyc zeby stwierdzic, ze cos tu jest nie tak. Przy aktualnym systemie atakow melee knight zadaje mniejsze obrazenia nawet od palka ( ktory czesciej, choc slabiej trafia z boltow ) i, przy zalozeniu ze przeciwnik ma minimum skilla pvp, szansa na zabicie nim kogokolwiek jest taka jak na zlamanie nogi przy wstawaniu z lozka - technicznie nie mozna wykluczyc ale ile razy wam sie zdarzylo ?
<>Mater<>
17-09-2006, 10:16
Huhu..
Vil został moderatorem :D
bedzie w faktach w TVN o 19, wszyscy sie dowiedza .
graj oczywiscie druidem bo niedlugo bedziesz najlepszym graczem
Jerkov Thundersword
24-09-2006, 12:17
Pozdro!
Załatw sobie namelocka i graj druidem. B)
A z resztą, po co nazwaleś się tak głupio? Teraz masz wyższy poziom i tego żałujesz, kara boska...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.