zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Exori ..... ?

BlackWolf
26-08-2006, 16:30
! Witam !

Jezeli np. zadaje 100 hitpoints z exori knightem , to jezeli chce zadawac wieksze obrazenia , to musze miec wiekszy mlvl czy co ?

chesek
26-08-2006, 16:32
Siła exori zależy TYLKO od lvl'a.

Aris
26-08-2006, 16:45
i chyba od broni oraz skilli ?

Feist
26-08-2006, 16:47
Jak kolega wyzej napisal, TYLKO od levelu, gdyz wzor nie uwzglednia nic wiecej.

aaa, no i koszt many na exori z kazdym lv rosnie o 4 punkty many.

chesek
26-08-2006, 17:04
i chyba od broni oraz skilli ?

Tak i od tego co zjadłeś na śniadanie. :E

ripper
26-08-2006, 17:13
Siła exori zależy TYLKO od lvl'a.

A czy przypadkiem nie zależy od siły czarów, na którą składa się lvl i mlvl? Mogę się mylić, bo z exori nigdy nie biłem.

Dracus Darksoul
26-08-2006, 18:15

jak nie wiesz to nie wprowadzaj ludzi w blad -.-
Ilość many potrzebna na exori równa się LVL pomnożony przez 4
i siła tego czaru jak każdego zależy tylko od lvla i mlvl

Xeradus
26-08-2006, 18:21

jak nie wiesz to nie wprowadzaj ludzi w blad -.-
Ilość many potrzebna na exori równa się LVL pomnożony przez 4

To chyba jedno i to samo, nie? -.^

ŻaQ
26-08-2006, 18:42
Wydaje mi sie ze tylko lvl zalezy od sily exori... ale nie jestem pewien.

Xeradus
26-08-2006, 18:48
@UP
Też mi się tak zdaje

Xeradus
26-08-2006, 19:01
Dlatego, że exori nie zadaje obrażeń od magi tylko fizyczne

chesek
26-08-2006, 19:01
Exori to nie taki atak jak vis, e wave itp. To jest atak fizyczny zależący tylko od lvla.

Arathorn
26-08-2006, 19:07
Siła exori zależy od siły czarów, na którą składa się mlvl i lvl, tyle że mlvl jest u knighta wartością prawię stałą więc za wiele od niego nie zależy...

Arut
26-08-2006, 19:14
zal dupe sciska jak sie czyta wypowiedzi "wielkich znawcow"

Sila exori zalezy TYLKO od lvla, mana potrzebna na exori to twoj lvl mnozony przez 4 np. na setnym lvlu wymagana mana to 400. I jak nie masz pojecia o czym mowisz to lepiej sie wogole nie udzielaj. To tyle.

Xeradus
26-08-2006, 19:16
@UP
Dokładnie

Temat do zamknięcia

ripper
26-08-2006, 23:34
@Arut/Xeradus/ŻaQ itd.
A panowie to sprawdzili, czy dowiedzieli się od kumpla cioci matki babci? -.- To, że exori to fizyk nie znaczy, że siła zależy tylko od lvla. Np exori mort to też fizyk, tak samo jak UE.

móc
26-08-2006, 23:46
Oczywiscie, ze sila exori zalezy zarowno od lvl jak i mlvl. Jak ktos nie sprawdzal, to niech sie nie wypowiada. Zreszta jest to czar, taki sam jak inne fizyczne czary w tibii, wiec (tak na zdrowy chlopski rozum) dlaczego mialoby sie inaczej liczyc?

Sam lvl wplywa tylko na ilosc spalanej many przy strzale z exori.

siła magiczna to level i magic level + jakieś działania ale nie wiem jakie.. gdzieś było..
level + magic level + armor przeciwnika w ktorego strzelamy z exori (bo to atak fizyczny)

Celoz
26-08-2006, 23:49
siła exori zależy od siły magicznej. można ją wyliczyć na tibia.pl
siła magiczna to level i magic level + jakieś działania ale nie wiem jakie.. :P gdzieś było..

Erelos
26-08-2006, 23:51
Rozumiem ze ty sprawdziles lepiej niz jakis tam Dagor Dragontooth :/

heh, o ile w ogole to zrobiles to prosze zebys sie podzielil swoim sposobem

Frapper
26-08-2006, 23:52
Exori to nie taki atak jak vis, e wave itp. To jest atak fizyczny zależący tylko od lvla.

Czyli, że z ue też tylko siła z lvla wejdzie?

Erelos
26-08-2006, 23:54
@up

tak, dlatego palek hita z SD tak samo jak sorc/drut (dla totalnych kretynow i dzieci ponizej 10 roku zycia, TO JEST ironia)

móc
26-08-2006, 23:57
palek hita z SD tak samo jak sorc/drut
You made my day. :D

Daje do podpisu.

Asthan
27-08-2006, 00:01

Sila exori zalezy TYLKO od lvla, mana potrzebna na exori to twoj lvl mnozony przez 4 np. na setnym lvlu wymagana mana to 400. I jak nie masz pojecia o czym mowisz to lepiej sie wogole nie udzielaj. To tyle.

A mi jak wiedze takie wypowiedzi polowa z tych kture sie wypowiadali mowila prawde a ty skomentowales to tak jakby zadna z osob ktore udzielily sie w tym temacie niedala ani jednej poprawnej odpowiedzi a ty akurat najbardziej zablysnoles powtarzajac po raz 10 to samo

A co do samego tematu poza lvl i mlv liczy sie tez eq w przypadku graczy na kturych uzywasz tego czaru tak samo jak UE czy Explo

Emok
27-08-2006, 00:09
tak, dlatego palek hita z SD tak samo jak sorc/drut

Buhahahahhahahahahahhhahahahhahahhaahahahhahahahah ahahhahahah. Dobry żart...

Exori zależy w większym stopniu od levela a w mniejszym od mlv,ponieważ przy knighcie awanse w mlv zalicza się ekstremalnie rzadko...

Devrilek
27-08-2006, 14:33
Siła czarów zależy od siły magii, którą obliczasie w prosty sposób:
siła czaru = 3 x m-lvl + 2 x lvl*
Czyli na przykład 100 knight z 7 m-lvl:
3 x 7 + 2 x 100 = 221%

*Nie ma wyników mniejszych niz 100 %, a jeżeli taki ci wychodzi to znaczy, żę masz właśnie 100%.
Na tibia.pl załączony jest też kalkulator do obiliczania siły m-lvl'a (http://www.tibia.pl/calc.php).

rafalxx
27-08-2006, 19:25
OMG moze zamiast sie przekrzykiwac ktos sprawdzi na tibia pl tam JEST NAPISANE Udeżasz wszystko co znajduje się w odległości 1 kratki od ciebie. Obrażenia wynoszą w przybliżeniu (80+-20)*(4*lvl/100)

Piotrek Marycha
27-08-2006, 19:32
You made my day. :D

Daje do podpisu.

Buhahahahhahahahahahhhahahahhahahhaahahahhahahahah ahahhahahah. Dobry żart...

Erlos napisal do totalnych kretynow i dzieci do 10 roku zycia (czyli chyba do was?) ze to ironia >.<

BlackWolf
27-08-2006, 19:33
! Witam !

Wielkie dzieki za odpowiedzi :) , chociarz z tego co przeczytalem to wiekszosc sie sprzecza czy to zalezy od mlvl i lvl czy od samego lvl :D . Nadal nie wiem czy od lvl i mlvl czy od samego lvl ;( , ale to nie szkodzi bo i tak nie mam knighta :( , tylko poprostu chcialem sie z cikawosci dowiedziec , wkoncu codziennie stajemy sie madrzejsi ;) . Pozdro !

Lasooch
27-08-2006, 21:11
Erlos napisal do totalnych kretynow i dzieci do 10 roku zycia (czyli chyba do was?) ze to ironia >.<

ZEDYTOWAŁ, a nie napisał. I zedytował po postach tych 'totalnych kretynów i dzieci do 10 roku życia'. Cóż, może totalny ze mnie kretyn, ale ja (nie czytając nawiasu) także doszedłem do wniosku, że mówi serio (a żebym uznał, że to ironia, wystarczyłaby właściwie dowolna emotka zamiast nawiasu), pokazując, jak się zna. Ale zedytowany nawias już wyjaśnia sprawę... chyba, że dopisał go pod wpływem późniejszych postów, które go wyśmiały.

NervGal
27-08-2006, 21:22
@up

tak, dlatego palek hita z SD tak samo jak sorc/drut (dla totalnych kretynow i dzieci ponizej 10 roku zycia, TO JEST ironia)

Nie próbuj nigdy więcej ironii, bo jesteś w tym kompletnie beznadziejny.

Arathorn
27-08-2006, 21:39

Żal to ściska dupę jak widać takiego znawce jak ty...

móc
27-08-2006, 22:16
Erelos w koncu zorientowal sie ze palnal idiotyzm i probowal ratowac swoja fatalna reputacje poprzez dodanie magicznego slowa "ironia".

Erelos
27-08-2006, 23:07
Ok, wyjasnie wam wszystko po kolei... zacznijmy od tego:

1. ktos napisal ze exori to atak fizyczny ktorego obrazenia zaleza jedynie od levela

2. obrazenia fizyczne bazujace na magii = sd, explo, exori mort, ue, exori

3. Frapper spytal sie w sposob ironiczny, czy obrazenia od UE zaleza tylko od levela tak samo jak exori, wiec dlaczego w sprawie SD mialoby byc inaczej?

4. Sam uzywam SD moim palem na Infernie

5. Fatalna reputacja rox... i pomyslec ze napisal to ktos kto uwaza ze chmurki dodaja najwiecej do shieldingu

BTW. teraz wiem jak sie czuja wychowawcy w szkolach dla dzieci specjalnej troski...

Master Scorpionous
28-08-2006, 00:21
Exori zależy od lvla B)

móc
28-08-2006, 08:25
i pomyslec ze napisal to ktos kto uwaza ze chmurki dodaja najwiecej do shieldingu
Oczywiscie ze tak jest. Idz i sprawdz.

A exori zalezy zarowno od lvla jak i mlvl.

wytrych
28-08-2006, 09:07
Oczywiscie, ze sila exori zalezy zarowno od lvl jak i mlvl. Jak ktos nie sprawdzal, to niech sie nie wypowiada. Zreszta jest to czar, taki sam jak inne fizyczne czary w tibii, wiec (tak na zdrowy chlopski rozum) dlaczego mialoby sie inaczej liczyc?

Sam lvl wplywa tylko na ilosc spalanej many przy strzale z exori.

level + magic level + armor przeciwnika w ktorego strzelamy z exori (bo to atak fizyczny)
o shit >.< nie wprowadzaj ludzi w blad no bo nie powiesz mi chyba ze eo wali tyle samo co jaki kolwiek (nie mowie ze taki jest) z exori na 10 mlvl -.- tak tak lvl to tylko ilosc many -.-' schowaj sie dzieciaku

Erelos
28-08-2006, 09:58
Oczywiscie ze tak jest. Idz i sprawdz.

A exori zalezy zarowno od lvla jak i mlvl.

1. obrazenia z exori zalezya tylko wylacznie i jedynie od LVL. Argumentacja? doswiadczenia z TibiaNews (199 ek na czele), formula na Tibia.pl

2. co do chmurek i shieldingu... sprawdzilem, okazalo sie ze nie ma zadnej roznicy (zarowno chmurki jak i bloodhity/gwiazdki liczyly sie za 1%)

Lasooch
28-08-2006, 10:06
1. obrazenia z exori zalezya tylko wylacznie i jedynie od LVL. Argumentacja? doswiadczenia z TibiaNews (199 ek na czele), formula na Tibia.pl

2. co do chmurek i shieldingu... sprawdzilem, okazalo sie ze nie ma zadnej roznicy (zarowno chmurki jak i bloodhity/gwiazdki liczyly sie za 1%)

Ad. 1 G*wno prawda. Po prostu u knightów są małe różnice w mlvl (knight na 20 lvl - mlvl 4, knight na 200 lvl - mlvl 8-9, więc 4-5 różnicy, co daje 12-15% i nie jest jeszcze tak baaaardzo zauważalne).

Ad. 2 Sądzę, że się mylisz, ale nie chcę mi się sprawdzać.

I jeszcze raz... wielkimi literami. Może nikt nie przeoczy.

Siła exori zależy od lvl i mlvl (jak zresztą każdy inny czar) [(lvl*2+mlvl*3)%, zaokrąglane do 100% jeśli jest mniejsze). Level wpływa także na ilość many jaką spala exori (lvl*4). I to tyle.

Erelos
28-08-2006, 10:27
@lasooch

powiedz mi w takim razie dlaczego knightowi od 35 do 44 lvl'a podniosly sie obrazenia z exori, mimo tego ze jego sila czarow dalej wynosila <100%?

co do chmurek... zagraj sobie knightem kiedys

Lasooch
28-08-2006, 10:31
@lasooch

powiedz mi w takim razie dlaczego knightowi od 35 do 44 lvl'a podniosly sie obrazenia z exori, mimo tego ze jego sila czarow dalej wynosila <100%?

co do chmurek... zagraj sobie knightem kiedys

Ad. 1 Nie mam pojęcia, ale jeśli miał 5 mlvl to już mogła mu się podnieść (przy 44 lvl 5 mlvl miał siłę magii 103%) ^^ - jeśli miał 4, to nie mam pojęcia, jednak nie wydaje mi się, aby było inaczej, niż w przypadku innych czarów.

A knightem grałem (40 lvl). I nie zauważyłem, żeby przy 'gwiazdkach' i bloodhitach skill leciał... jednak może nie przyglądałem się zbyt dokładnie, nie chcę się na ten temat kłócić ;)

Helixaw
28-08-2006, 11:21
The Berserk spell enables a warrior to lash out at all enemies surrounding him with one devastating attack. The power of the attack will rise with his level, but so will the mana cost of the spell.

Czy wszystko jest już jasne? ... Idąc dalej jak już ktoś zauważył, siła obrażeń od normalnych czarów wzrasta dopiero po przekroczeniu magicznej granicy 100%, exori rośnie wraz z każdym lvl, nawet jeżeli siła czarów rycka nie przekracza 100%. A poza tym, nawet jeśli mlvl miałby wpływ na siłę exori to wynosiłoby to z 5hp więcej lub mniej, czy to tak duża róznica, że musi o tym powstawać kolejny z kolei temat?...

Sejk
03-09-2006, 15:33
Siła exori zalezy od Lvl i mlvl

Lukasz(R)
03-09-2006, 15:57
Az zal (_|_) sciska jak sie widzi takie glupoty :/
Zgadzam sie z ludzmi ktorzy twierdza ze sila exori zalezy tylko od lvl. Gram od poltora roku knightem i wiem co mowie. Mozliwe ze niektorzy sprawdzali jak sie ma ten dmg do mlvl i bardzo mozliwe ze dmg znacznie sie roznil a jest to zasluga EQ .... a nie awansu z 5 na 6 mlvl ^^ gdyby ktos nei wierzyl niech poprosi kolege o testa w eq i bez niego roznica moze byc bardzo duza. Na stronach nigdzie nie jest napisane ze zalezy od mlvl wiec raczej ludzie co to napisali wiedza co mowia, takze na stronie www.tibia.com nie ma nic o tym zeby dmg zalezal od mlvl.

nitrobolon
09-09-2006, 22:48
mi sie zdaje ze jak kazdy czar zalezy od lvl i mlvl

ripper
10-09-2006, 07:21
Ehh... Po prostu żaden (najprawdopodobniej) knight nie ma ponad 9 mlvl, więc nie da się zbytnio tego sprawdzić. Te 3% na 150 lvlu różnicy wielkiej nie robią. Chociaż w sumie to cytat z tibia.com powinien rozwiewać wszelkie wątpliwości.