PDA

Pokaż pełną wersje : Nowa grupa na forum - "Professional Fakemaker"

Zając
26-08-2006, 19:56
Witam. Postanowiłem załozyć taką grupę, gdyż przeglądając forum znalazłem pewną podobną, jednak zajmuje się ona grafikami, cytuję:

Most Talented Aritsts
Grupa zrzeszająca wszystkich lubiących i potrafiących tworzyć grafiki

Dlatego pomyślałem że można by stworzyć grupę zajmującą się tworzeniem Fake'ów, Tzw. Fake'owców lub jak kto woli (np. ja) Fakemakerów. Grupa zajmowała by się zrzeszaniem profesjonalnych fakemakerów. Wszyscy, którzy chcieliby się dołączyć lub chociaż poprzeć stworzenie tej grupy są proszeni o komentarz. Może dzięki temu będzie mniej pracy z władzami forum.

Oczywiście można się zgłaszać już teraz - nie ma oczywiście gwarancji, że grupa powstanie.

Oprócz tego, jeśli grupa miałaby powstać, szukam drugiego "szefa". Przydało by się, aby był to ktoś "lepszy" ode mnie, ponieważ ja jestem "tylko" - a może "aż" niezły.

Pozdrawiam.

slawekmag
26-08-2006, 20:15
Pytałeś się Dr.Omadera? Raczej nie wyjdzie, macie już dział fake. Co byście tam pisali? Dawali fakei? Żeby tylko niektórzy mogli je oglądać? Zły pomysł.

Oerta
26-08-2006, 21:05
Pomysł nie wypalii..Czemu?
Bo ja już próbowałem.
I co?I nic.

Ale jakby sie udało to ja sie pisze ale nie na drugiego szefa bo i tak słaby jestem ;)

Kele
26-08-2006, 21:27
Robienie Fakeów to nie jest sztuka, tak samo mógłbym zrobić grupe tworzącą userbary bądź inne tego typu tałatajstwa. Ja osobiście byłbym za tym, aby ta grupa nie powstała.

Ghost Nieudany
26-08-2006, 21:29
Zróbmy osobne grupy dla tych, którzy robią grafiki w Photoshopie, PSP, Paint i dla tych, którzy tych grafik nie robią. Będzie sprawiedliwie!

Aha, zróbmy grupę dla tych, którzy nie mają grup!

Shanhaevel
26-08-2006, 21:36
I dla chłopaków, i dla dziewczyn, a nawet dla obojniaków! Znajdzie się też coś dla fretek krótkoogoniastych i ryjówek pospolitych.

kaczi
26-08-2006, 22:25
A może grupa userów forum tibia.pl?

Celoz
26-08-2006, 22:32
ja moge dołączyć?
fake'i robić umiem. nie, mylisz się!
umiem.
patrzyłeś na temat "Celoz fake's". to gó**o.
wiem.
teraz spójrz na temat "Fake game"
zdziwiony?
wiedziałem xD
zając jak chcesz to zrobie ci fake'a na dowód tylko powiedz jaki
down: a wiesz co to ironia?

Ghost Nieudany
26-08-2006, 22:37

Grupa by padła po tygodniu, pomysł jest debilny.

Lasooch
26-08-2006, 22:42

Już taka jest, looknij na jak-to-nazwać (to pod nickiem...) większości użyszkodników -> 'Użytkownik forum'.

A co do grupy dla twórców fejków - nie mam nic przeciwko, jednak nie uważam, żeby było to jakoś szczególnie potrzebne.

Ghost - A jednak! Grupa istnieje dłużej niż tydzień, i jeszcze się trzyma! Chociaż jej średnie IQ się coraz bardziej zaniża (bo wszystkie nowe nuby trafiają od razu do tej grupy).

I tak, wiem, to nie grupa. Ale co tam.

kaczi
26-08-2006, 23:03
Grupa by padła po tygodniu, pomysł jest debilny.

Nie wiem czy zauważyłeś, ale to była ironia..

Lasochu:

Bo liderzy tejże grupy przyjmują każdego.. :(

Ashlon
26-08-2006, 23:05
A nie mozna po prostu pojsc do Artistow? ;)

Celoz
26-08-2006, 23:14
up:Hrhr... moje zgłoszenie już prawie dwa miesiące tam leży...

Gangrel
27-08-2006, 00:39
Nie wiem czy zauważyłeś, ale to była ironia..

Obawiam się że tamto też.

ekhm...waaaazzzzzzzup?!

I co, będziecie prowadzić rozmowy nad technikami robienia fake'ów? Do tego potrzebna jest specjalna grupa? Mnie to osobiście wsio ryba(Ryba, nie obraź się), ale nie widze dla was przyszłości.

Celoz
27-08-2006, 00:54
dokładnie...rozmawiać o technice robiena fake'ów a ponadto chciałbym być fake maker a nie engineer :P (żebym nie obraził swojej grupy: bardziej by Brainiac pasowało niż engineer)

Zając
27-08-2006, 10:51
Nie pytałem sie nikogo narazie, widze że to chyba nie przejdie... pokomentujcie troszke jescze.

BTW. Prosiłbym kogoś, kto ma miejsce w podpisie i pisuje w dziale fake'i o umieszczenie linka o tego tematu w sygnaturce. Może to nas zareklamuje.

kaczi
27-08-2006, 11:11
Obawiam się że tamto też.

Tak przypuszczałem, ale nigdy nic nie wiadomo po Ghostcie.

BTW. Prosiłbym kogoś, kto ma miejsce w podpisie i pisuje w dziale fake'i o umieszczenie linka o tego tematu w sygnaturce. Może to nas zareklamuje.

Po kiego? Jak ten temat będzie jeszcze z 3 góra 4 dni..

Dark Sven
27-08-2006, 21:37
Bosh...
Co wy wszyscy macie z tymi grupami T.T?

Chyba zaraz założe temat i wysle pw do Droma o grupe- przyjaciele zwierzat. V.V

Lasooch
27-08-2006, 21:46
Bosh...
Co wy wszyscy macie z tymi grupami T.T?

Chyba zaraz założe temat i wysle pw do Droma o grupe- przyjaciele zwierzat. V.V

Piszę się na to.

Celoz
27-08-2006, 21:48
ncóż... ja jestem za...

lord orzech
27-08-2006, 21:48
@up: Taa ja chce grupe yyy zjadacze orzechow :P

@topic: Nie mam nic przeciwko tej grupie :) ale nie sadze bym mogl tam nalezec :P

A i jeszcze jedno:
Pomysł nie wypalii..Czemu?
Bo ja już próbowałem.
I co?I nic.

Ale jakby sie udało to ja sie pisze ale nie na drugiego szefa bo i tak słaby jestem

To mnie rozwalilo Rzepa :P

Lasooch
27-08-2006, 21:56
@up: Taa ja chce grupe yyy zjadacze orzechow :P

@topic: Nie mam nic przeciwko tej grupie :) ale nie sadze bym mogl tam nalezec :P

A i jeszcze jedno:

To mnie rozwalilo Rzepa :P

Nah, orzechy sux (bez obrazy ^^). Ale zjadacze M&M'sów to chyba dobry pomysł.

lord orzech
27-08-2006, 22:57
@up: Nie mam nic przeciwko M&M'som ^^

P.S. Ale tu sie offtop zrobil niach,niach^^

Kele
27-08-2006, 23:24
A może byśmy zrobili grupę, która używa zwrotów typu: "żal.pl", "boshe", "dedne cie"? Fajnie by było :) A tak ogólnie, to powinni dawać permy za takie odzywki.

joey
27-08-2006, 23:32
Głupi wg. mnie pomysł. Przecież fake tibijski też ma coś wspólnego z grafiką.

Lasooch
28-08-2006, 10:14
A może byśmy zrobili grupę, która używa zwrotów typu: "żal.pl", "boshe", "dedne cie"? Fajnie by było :) A tak ogólnie, to powinni dawać permy za takie odzywki.

Jestem za. Nazwijmy ją 'RoOsHoFfE nAsToLaTQii =P=P=P'.

Kele
28-08-2006, 10:16
@joey
'Fake Tibijski' ma tyle wspólnego z grafiką co łysy łeb z grzebieniem. Niby pasuje, ale z drugiej strony nie. Sama nazwa grupy naszych grafików, wskazuje kto tam powinien być, "Najbardziej utalentowani artyści". A sklejać obrazki, to każdy potrafi, to tylko jest kwestia wprawy. Chociaz,także to jest nie wiadomą kwestią, bo kiedyś YAYUUU dał program, który pisał czcionką Tibijską, więc własciwie zostało podłoze i potwory. Żadne szczególnie umiejętności. Podejrzewam, że zaraz zniszczyć spróboje mnie tutaj grupa 'fejkowców' mówiąc, że ja lepszego fake'a ne zrobie. Mają racje, bo ja fake'ów zamiaru robić nie mam i raczej mieć nie będę.

Dark Sven
28-08-2006, 10:18
'RoOsHoFfE nAsToLaTQii =P=P=P'.
JeJ LaSoOcH tO tY kLiKaSz pO nAsZEmU???????=P=P=P=P
AlE SzCzErE!!!!!!!!! =p=p=p=p=p=p=p SkAd KlIkAsZ??????=p=p=p=p=p1!!!

@up
Widze, ze za duzo nie wiesz o dziale fake.
Owszem sa sklejacze. Ale sa takze osoby ktore robia wlasne rzeczy potwory, outfity, lokacje. I ostatnio robi sie ich coraz wiecej.

Upierz
28-08-2006, 10:22
@Up: Hrhr
Można zrobić
"Pokemony" i
"Pokemaniacy" <== czyli modowie...
Ludzie, zamknijcie ten temat albo co... bo to już offtop jak nic :D

Lasooch
28-08-2006, 10:39
up: A tam, wesoło jest!

JeJ LaSoOcH tO tY kLiKaSz pO nAsZEmU???????=P=P=P=P
AlE SzCzErE!!!!!!!!! =p=p=p=p=p=p=p SkAd KlIkAsZ??????=p=p=p=p=p1!!!

JaK MoGuEsH nApIsAć 'SkAd' Z tAkIm BueNtEM? PiShE sIem 'Z kOnT'!!!1116661!1

Dobra, koniec pokemonizmu, bo jeszcze warny polecą... ;P

Dark Sven
28-08-2006, 10:49
up: A tam, wesoło jest!

JaK MoGuEsH nApIsAć 'SkAd' Z tAkIm BueNtEM? PiShE sIem 'Z kOnT'!!!1116661!1

Dobra, koniec pokemonizmu, bo jeszcze warny polecą... ;P
Ej No nO eJ nOoOoO : (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: (: ( SoReNcKi AlE DzIsIaI JeSzCzE NiE pOsYlYcHaLaM ToKjO MoTel :;p;p;p;p;p;p;p;p;p;p;p;p;p;p;p
KoFFam BIlaaaa ;*PaPaTki AlE SzCzErE ; ); ); ); ); ); )

Jak tak mozna pisac?:D

Youri
29-08-2006, 18:31
A ja wciaz czekam az ktos wroci do starej szkoly i zacznie robic prawdziwe fake w oparciu o zdjecia z gry. Teraz pojawily sie te wszystkie ots, pomoce, gotowe grafiki, programy do czcionek itp. Wszystko ludzie robia na jedna noge i nie ma w tym nic fajnego, zero oryginalnosci. Wtedy moze fake nie byly doskonale ale mialy to cos w sobie. To tak jakby porownac cd czy dvd do winyli. Wszystko idealnie dokladne, ale jednak czegos brakuje. Gdzie sa murzyni ktorzy czuja stare czasy?

Celoz
29-08-2006, 18:49
no dalej!! nie mówcie że tylko ja będę (jeśli zostanie zatweirdzona) w tej grupie :P

Kele
29-08-2006, 19:03
@up
Nie zostanie zatwierdzona. Jestem tego pewny.

kaczi
29-08-2006, 22:07
A ja wciaz czekam az ktos wroci do starej szkoly i zacznie robic prawdziwe fake w oparciu o zdjecia z gry. Teraz pojawily sie te wszystkie ots, pomoce, gotowe grafiki, programy do czcionek itp. Wszystko ludzie robia na jedna noge i nie ma w tym nic fajnego, zero oryginalnosci. Wtedy moze fake nie byly doskonale ale mialy to cos w sobie. To tak jakby porownac cd czy dvd do winyli. Wszystko idealnie dokladne, ale jednak czegos brakuje. Gdzie sa murzyni ktorzy czuja stare czasy?

Prawdę mówiąc, dzięki Tobie poznałem co to znaczy porządny fake.

Thero
30-08-2006, 15:57
Jedyne co mam z murzynami wspólnego to...

@Topic
Royal Frytex, szkoda, że się nie udało... Młodzi i Piękni - nie przeszło; pRO Ultra-Hiper Faker GTI to równie głupi pomysł, co nie?

Machee
30-08-2006, 16:47
Grupa nie ma najmniejszych szans. No własnie, o czym byście tam rozmawiali?

Celoz
30-08-2006, 18:21
planowali wspólne projekty ?
coś jak na newgrounds., pierwszy lepszy link (http://www.newgrounds.com/portal/view/261043)
w filmiku można zauważyć w rogu logo kogoś kto zrobił dany kawałek filmiku.
to jedna możliwość. na pewno jest więcej :P

Dark Sven
30-08-2006, 19:42
Ta jasne:D
Podejrzewam, że tam zebrala sie grupa profesionalistow ze stazem i sprzetem i robili od początku (ew. na podstawie)
A nie przemalowanie paru pixeli, zrobieniu outfitu, w miare sklejeniu i duma...
Więc porównywanie tego projektu (newgrounds) z projektami grupy jest troche smieszne.

A robienie bardziej zaawansowanych podchodzi mi pod MTA.

na pewno jest więcej
Na przykład?

btw. Pytałeś kogoś tzw. Mastah of fejk czy by sie dolaczyl? Bo robienie trzy osobowej grupy jest bez większego sensu.

Celoz
31-08-2006, 11:50
^#&%#&
SVEN!!
PATRZ
http://img379.imageshack.us/img379/3659/omfgex5.png
^ I JESZCZE NIKT TEGO NIE ODRZUCIŁ :D

Drakon
31-08-2006, 20:37
mhmm sam miałęm zamiar to kiedyś zrobić
ale czy to ma sens
żeby sie udało, musieli byśmy mieć dużo głosów poparcia