Pokaż pełną wersje : Czy Palek może walić Swordami
tibijczyk xniver
17-08-2004, 09:17
Czy Palek Może walczyć Swordami i Axe Prosze o Podpowiedz
oczywiscie ze moze.moze rownie dobze walczyc piesciami bez zadnej broni. ale nie ma to sensu poniewaz palkowi skille w walce dystansem rosna owiele szybciej. chcesz walczyc mieczem to wez knighta.
może walczyć ale to nie ma większego sensu, bo przecież palek jest najlepszym wojownikiem walczacym na dystans. wszystkie skille oprócz dystansu rosną palkowi wolno tylko shielding tak przecietnie. Jak chcesz walczyć palkiem na swordy i axe to walcz ale ja uważam że lepiej jak bys sobie knighta zrobil. u ale sie rospisałem
Usuniete. Usuniete. Usuniete.
Gdy ja chcialem moim paladynem cwiczyc shielding ze spearami, no coz... bylo ciezko. Dlatego wzialem jakis sztylecik do trenowania i gdzies po tygodniu mialem sword fighting 35 8o . Stwierdzilem wtedy, ze takim mieczem walczy mi sie przyjemniej niz lukiem/kusza i zrobilem rycka, ktorym gram obecnie :)
Nightwalker
20-08-2004, 11:19
Walczenie swordami, cubami czy axami (znaczy uzywanie icha jako twoja main bron) nieda najlepszych efektow :)
Chyba ze jestes BARDZO WYTRWALY i bedziesz tak trenowal( OMG ile godzin)
To zrobisz sobie w ten sposob magicznego knighta, ktory bedzie wymiatal :)
NP:
Skille 90/90 (dla pala 90 e swordzie praktycznie niemozliwe)
Mlv 20
lv 120
Wtedy bylby fajny PALL ;) ale ogolnie sie nieoplaca:)
To tak jakbys sorcem chcialbys miec 40 w jakim kolwiek skillu procz MLV :)
Pomysł jest całkiem ciekawy - wojownik z vitą i SD, który nie wywala fortuny na bolty ale przecież co złego jest w strzelaniu? to że bijesz slimy na 10 lvl a na 20 ds? nikt nie zabroni walić palkowi ze sworda ale dużo to mu nie da a jak widać wyżej na 50 lvl takiego palka będziesz ze sworda walił nie lepiej niż knight na 35 więc to wg. mnie nie ma sensu. Weź sobie poprostu 10 spirów i potrenuj 2 dni a potem 3 godziny slimów i biegniesz na cyce - masz ładnego loota i ładny exp
Palkowi się to ni opłaca bo to nie jego żywioł i tyle. Jest mu przeznaczone żęby atakować z dystansu i tyle :))
Mortis Virtus
24-08-2004, 11:30
Palek nie może walić swordami bo CIPy mu zabraniają:D:D:D
a skill sword i axe mu rośnie dla picu.............
Stary Paladyn jest po to, i tylko po to, żeby walczyć bronią dystansową. A jak będziesz walił swordem to skile będą ci rosły jak na Rooku a to sensu niema. No coment. Pozdro i Gratzzz, żeś wybrał Paladyna. :] :] :] :] :tongue:
Oczywiście ,że może. To nawet wskazane dobre skille+exura vita+SD ,to byłby cud ,a nie bloker!
Zobaczcie -->http://www.tibia.com/guide/?subtopic=manual§ion=characters#vocations
Podpunkt C.To najlepszy dowód i na dodatek tym obrazkiem Cipy podpowiadają nam ,że paladyni nie są stworzeni tylko dla broni dystansowej!
Paladin RuleZ!!!
Zapraszam na mój temat o pekowaniu gdzie paladin jest najlepszy ;) ---->
http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=9582
Rain Of Gods Tears
04-08-2006, 21:38
z tego (http://www.tibia.com/guide/?subtopic=manual§ion=characters#vocations) wynika ze palek po prostu wolniej bije skille, czyli bez wzgledu czy bije swordy distance czy axy zawsze knight zrobilby to szybciej.
Tomcio Pall
04-08-2006, 22:12
Ja raz widziałem sytuacje było to troche dawno. Jakiś knight na 100+lvl (chyba) zaczoł bić pallka 90lvl(chyba). Knight go doganiał bez trudu a tu nagle pall się zatrzymouje i zaczyna knightowi jechać z sworda czy czegoś tam. Knight stanoł jak wryty dostając hity z broni i z sd. Wkońcu knight uciekł. Ale taki pallek z skillem około 80/80 i 15mlvl to wymiata. To jest knight z SD, Vitą. Ale się może nie zgodzicie że pallek do kitu bo ma mniej hp. Ale od czego jest Mana Shield? Wg. mnie opłaca się walić pallkiem z mele(chyba tak sie to pisze)
poisoner
04-08-2006, 22:34
Trenowanie melee paladynem to debilizm bo pal zrobi 60 melee w takim samym czasie w jakim zrobilby 100 dysta.
Ja raz widziałem sytuacje było to troche dawno. Jakiś knight na 100+lvl (chyba) zaczoł bić pallka 90lvl(chyba). Knight go doganiał bez trudu a tu nagle pall się zatrzymouje i zaczyna knightowi jechać z sworda czy czegoś tam. Knight stanoł jak wryty dostając hity z broni i z sd.
.. i mama wylaczyla telewizor ..
Wkońcu knight uciekł.
Knighci nie uciekaja. Wycofuja sie na z gory upatrzone pozycje.
Ale taki pallek z skillem około 80/80 i 15mlvl to wymiata.
Knight ze skillami 140/130 i 13 mlvl tez wymiata, czas treningu podobny ( poza mlvl ).
To jest knight z SD, Vitą. Ale się może nie zgodzicie że pallek do kitu bo ma mniej hp. Ale od czego jest Mana Shield? Wg. mnie opłaca się walić pallkiem z mele(chyba tak sie to pisze)
elo.
Z SD palek wali 1/3-1/2 tego co knight leczy uhem. Koszty nieporownywalne.
Jesli uzywa tarczy obrazenia spadaja o jakies 30-40% ( bo nie ma kuszy ).
Bolce palka ze 100 dista wyblokuje srednio rozgarniety 40 lev sorc.
Mana shield smierdzi - 1 manas odnawia 1/8-1/4 tego co dasie wyleczyc uhem = trzeba pic pare razy wiecej manasow ( i pare razy szybciej ) zeby cisnac na shieldzie na takim poziomie jak na normalnym health.
Hity z melee na wysokich skillach sa smieszne. Hity na skillach jakie moze wbic palek pozostawmy bez komentarza ( baardzo mocno wytrenowany palek nie pokonalby nieleczacego sie orc warlorda a co dopiero czlowieka ).
Nie, nie oplaca sie trenowac melee fightingu palkiem ;o
rotfl, topic z przed 2 lat... Omg >_<
Adi von Rox
07-08-2006, 15:59
W sumie czemu by nie trenic palkiem, choć skile axa,cluba czy też sworda idą 2 razy dłużej po długim czasie wychodzi nam knight mający najlepsze cechy palla czyli dużo many (utamo vita) exura vita, i SD jest to dobry pomysł chociaż powinieneś być przygotowany na skilowanie przez jakieś 2 - 3 miesiące. Czyli krótko mówiąc jest to tylko styl gry dla najbardziej wytrwałych. Ale pamiętaj podkreślam to jeszcze raz gdy stworzysz palla ze skilami np axa czy też sworda o wartości 80 bedziesz praktycznie niezniszczalny...
podkreślam to jeszcze raz gdy stworzysz palla ze skilami np axa czy też sworda o wartości 80 bedziesz praktycznie niezniszczalny...
czy wy jestescie kurwa niepismienni ?
Czas treningu palem melee skilla do 64-65 odpowiada wbiciu ~100 melee knightem. Czas wbicia 80 melee jest kilka, jesli nie kilkanascie razy wiekszy.
Zalgadis
07-08-2006, 19:33
fajnie odświeżać topic sprzed dwóch lat?
Ja osobiscie mialem wszystkie profesje i bylo tak na poczatku :
-Knight swiat Pandoria ( o jezu co sobie cos kupiem odrazu ded ) mysle sobie knight to super bez sens jest do bani i nic nim nie zdzialam ( gralem jak noob)
- potem byla kolej na palika ( wymiatalem jak sie dalo mialem 15 level i jako noobowaty gracz myslalem ze mam super eq) po jakims czasie zmienili zasady ( nowy upade byl ) i pali musial miec 100 many czy cos kolo tego na czar na 10 arrow to mysle mam dosc palka :(
- teraz kolej na sorcka ( gralem przed upade co dal nam wandy i rody)
zostawal mi tylko hmm szlem na cyca i z hmm w niego walilem ( totalny bezsens) koniec z sorciem
- przerwa na 1 rok
- druid ( dobilem z rodami itp 27 level i milem uhy itp) sprzedawlem uhy i kase zbiajlem to mysle zrobie sobie knighta i bendzie jazda
- knight nim gram obecnie jest super
MORAŁ DO KNIGHTA TRZEBA DOROSNAĆ !!!
Piotrek Marycha
07-08-2006, 23:46
@VIL
1: no i co z tego ze ksozty nieporownywalne? jezeli tak to sorce do conajmniej 60 lvl nie powinni nosic sd bo ich hity bede mniejsze niz ilesc hp jaka sie najt uleczy uhem -.-, a wez moze taka sytuacje, ze tego knighta leje 2 takich palkow? i co? kicha, bo nawet jezeli SD pala to bedzie tylko 1/3 uha knighta to knight ledwo bedzie nadazac z leczeniem i ciezko bedzie mu nawet "wycofac sie na z góry upatrzone pozycje"
2: N/C co ty ku...rcze wiesz o zabijaniu(palkiem)??? niby czym ma zablokowac ? wola umyslu?? w sorcow i drutow bolty wchodza jak w maslo, tak samo jak hity knighta
1: no i co z tego ze ksozty nieporownywalne? jezeli tak to sorce do conajmniej 60 lvl nie powinni nosic sd bo ich hity bede mniejsze niz ilesc hp jaka sie najt uleczy uhem -.-, a wez moze taka sytuacje, ze tego knighta leje 2 takich palkow? i co? kicha, bo nawet jezeli SD pala to bedzie tylko 1/3 uha knighta to knight ledwo bedzie nadazac z leczeniem i ciezko bedzie mu nawet "wycofac sie na z góry upatrzone pozycje"
pzdr i sprobuj trafiac we mnie kazdego sdka.
po co sorce do 60 levelu maja nosic ze soba SD ( poza sytuacjami na wojnie ) ?
2: N/C co ty ku...rcze wiesz o zabijaniu(palkiem)??? niby czym ma zablokowac ? wola umyslu?? w sorcow i drutow bolty wchodza jak w maslo, tak samo jak hity knighta
Przelecialem z Carlin do Ab knightem pod ostrzalem dwoch 90+ RP majac 41 level i 2,5 bp uh na sobie. 3 dni wczesniej brat 57 MS przelecial z Ghostlandu do Kaz goniony przez 79RP i 85 RP uzywajac samej vity i kilku manasow. Zaden z nas nie mial za grosz skilla pvp.
Na dowolnym otsie na jakim gram przy standardowej sile zaklec przezywam knigtem 100+ na otwartym terenie dowolna kombinacje knightow i palkow w ilosci ponizej 8.
Przeceniasz palka.
pall moze bic swordem , a takze kazda inna droga....jesli idziemy na jakies slabsze potwory to wezmy ze soba sworda(albo bron w tkorej mamy najwieksdze skilla oprocz dista oczywiscie)
jwes;li sdkoncza nam sie boltry i bedzie na prawde zla sytuacja to co robimy?
oczyszczamy droge swordem :P
pzdr i sprobuj trafiac we mnie kazdego sdka
Vil ty naprawde madrze pisales jak do tej pory totez bardzo zdziwililo mnie ze jeszcze zyjesz w sredniowieczu. Od 1 sierpnia bowiem kazdy sd jest trafiony.
Vil ty naprawde madrze pisales jak do tej pory totez bardzo zdziwililo mnie ze jeszcze zyjesz w sredniowieczu. Od 1 sierpnia bowiem kazdy sd jest trafiony.
Jesli sie wie ile czasu mija od wystrzelenia ostatniej runy. Czesto ludzie wala w hotkeys jak szaleni i albo zostaja zalagowani w tyle, albo trafiaja co 4-5sec.
Pozatym juz testowanym sposobem jest stawanie w miejscu, czekanie a nestepnie wybieganie poza "ekran" naszego oprawcy-nie moze on wtedy trafic kazda runa. Myslisz, ze po update jest tak latwo?
Jesli sie wie ile czasu mija od wystrzelenia ostatniej runy. Czesto ludzie wala w hotkeys jak szaleni i albo zostaja zalagowani w tyle, albo trafiaja co 4-5sec.
Nie jest trudno opanowac sztuke klikania w hotkey co 2,5 sekundy.
Pozatym juz testowanym sposobem jest stawanie w miejscu, czekanie a nestepnie wybieganie poza "ekran" naszego oprawcy-nie moze on wtedy trafic kazda runa. Myslisz, ze po update jest tak latwo?
Chodzilo ci tutaj o to ze mamy zaznaczony atak na kolesia, a ten wybiega poza ekran i wyswietla sie informacja "Target lost." i przestajemy atakowac tego gracza i nie mozna go trafic z hotkeyow? No to jesli tak sie dzieje ze ofiara jest szybka i potrafi nam wybiec poza ekran to mozemy w takiej sytuacji celowac w ofiare tylko z battle a nie z hotkeyow i wtedy problem z glowy. (nie musimy wtedy miec ataku na nia zaznaczonego i jak tylko ofiare widzimy to trafiamy w nia z SD z battle list)
Marudzicie..... Chłopak chce walić Swordami/Axami/Clubami Niech wali jego sprawa.....
@Autor : Oczywiście możesz, ale to nie będzie opłacalne
Krzysiek_666
08-08-2006, 17:09
Masz racje knight jest spox narazie mam marny lv i zaczynam trenowac. Kazdy knight ktorego znam ma dobre skille, moj kolega z lapy wali po 200. Gonilo go 3 rp i uciekl z carlin do thais. On mial 50 lv a oni po 80. Stracil 4 bp uhow ale przezyl a w thais ich dednol z kolegami.:)
moze dlatego ze bojkotuje ten update ;p
poza tym uwazam ze od momentu wejscia aimbota jakiekolwiek pisanie o pvp nie ma sensu, dlatego odnosze sie do starej sytuacji.
Chodzilo ci tutaj o to ze mamy zaznaczony atak na kolesia, a ten wybiega poza ekran i wyswietla sie informacja "Target lost." i przestajemy atakowac tego gracza i nie mozna go trafic z hotkeyow? No to jesli tak sie dzieje ze ofiara jest szybka i potrafi nam wybiec poza ekran to mozemy w takiej sytuacji celowac w ofiare tylko z battle a nie z hotkeyow i wtedy problem z glowy. (nie musimy wtedy miec ataku na nia zaznaczonego i jak tylko ofiare widzimy to trafiamy w nia z SD z battle list)
Chodzi mi o zmylenie przeciwnika, a nie wykozystywanie prostej wady gry. Wytlumacze jeszce raz:
-udajemy, ze mamy laga/kicka/ mamy mniejsza predkosc od oprawca
-gdy przeciwnik zatrzyma sie aby strzelac do nas, my dajemy t-ring, utani hur i przyspieszamy
-zanim on sie zoorientuje, ze jestesmy kilka sqm za ekranem straci cenny czas a my zaoszczedzimy troche uhow, badz nawet zgubi sie przeciwnika (szczegolnie dobre w miastach gdy moza wbiec na jakas drabine gdzie nie wiadomy czy poszlismy w gore czy w dol)
Piotrek Marycha
08-08-2006, 23:31
pzdr i sprobuj trafiac we mnie kazdego sdka.
Przelecialem z Carlin do Ab knightem pod ostrzalem dwoch 90+ RP majac 41 level i 2,5 bp uh na sobie. 3 dni wczesniej brat 57 MS przelecial z Ghostlandu do Kaz goniony przez 79RP i 85 RP uzywajac samej vity i kilku manasow. Zaden z nas nie mial za grosz skilla pvp.
.
1: zapomniales o update :D
2:mowisz o knightcie
3: dziwne ze wczoraj lalem sorca na 27 lvlu to z kopalni w kazo (tej na samej gorze) w drodze do carlin, zeszly mu ze dwa bp manasow o.0 hity wchodzily w niego przeważnie w granicach 30-50, brat mozliwe ze uciekl bo ma utani gran hura z ktorym (chyba, jezeli nie to mowcie) jest szybszy od 20 lvl silniejszego pala
Chodzi mi o zmylenie przeciwnika, a nie wykozystywanie prostej wady gry. Wytlumacze jeszce raz:
-udajemy, ze mamy laga/kicka/ mamy mniejsza predkosc od oprawca
-gdy przeciwnik zatrzyma sie aby strzelac do nas, my dajemy t-ring, utani hur i przyspieszamy
-zanim on sie zoorientuje, ze jestesmy kilka sqm za ekranem straci cenny czas a my zaoszczedzimy troche uhow, badz nawet zgubi sie przeciwnika (szczegolnie dobre w miastach gdy moza wbiec na jakas drabine gdzie nie wiadomy czy poszlismy w gore czy w dol)
W takim razie wystarczy ze przeciwnik zaznaczy atak na ciebie i opcje follow i cala twoja strategia idzie na marne az do momentu kiedy nie przejdziesz na inny poziom. :p
1: zapomniales o update :D
napisalem co o tym sadze.
hity wchodzily w niego przeważnie w granicach 30-50, brat mozliwe ze uciekl bo ma utani gran hura z ktorym (chyba, jezeli nie to mowcie) jest szybszy od 20 lvl silniejszego pala
Mozliwe ze mial szczescie ale przezyl ( uzywajac samego grana na hity z bolcow ). Nie mial UGH.
Strzaly z boltow sa zalosne. Za ich pomoca nie ma nawet co myslec o zabiciu kogokolwiek. Przecietny 40 sorc z 40 mlvl wiecej hp sobie dodaje exurą niz palek 80 dista mu zabiera boltami.
Piotrek Marycha
10-08-2006, 00:30
ta kolejny power gamer, jak masz pala to idz zaatakuj jakiegos sorca na podobnym lvl, jak masz sorca to idz zaatakuj jakiegos palla kolo 45-50 lvl i dopiero pogadamy
ta kolejny power gamer, jak masz pala to idz zaatakuj jakiegos sorca na podobnym lvl, jak masz sorca to idz zaatakuj jakiegos palla kolo 45-50 lvl i dopiero pogadamy
Palem nie da sie zabic sorca na podobnym lvlu, a sorcem nie da sie zabic pala na podobnym lvlu.
Oj, chyba troche zboczylismy z tematu. No ale co mi tam.
Palem nie da sie zabic sorca na podobnym lvlu, a sorcem nie da sie zabic pala na podobnym lvlu.
Pujdzmy dalej: postacia na podobnym lvl nie da sie zabic drugiej ;) . Mowie o sytuacji gdzie kazdy ma chociaz bp run/mfow.
Krzysiek_666
10-08-2006, 11:00
Pall ma sile z bolcow jak ja majac 60 dystansa to walilem po 120 w dragi wienc na 80 kolo 200 walniesz jak nie lepiej a chocby siadaly o polowe miejsze hity to walniesz 100 wienc nie odnowisz sie 100 hp exura ;p musialbys byc jakis mutant. Ja raz gonilem pallem 50 lv sork a mialem 25 i jakos go dedlem po 4 bolcach ;p Pall ma sile jak ma dyst dobry i nie mow mi ze nie dednie taki pall sorka na podobnym lv:)
bombelek
10-08-2006, 11:04
A ja sie nie wypowiadam na temat zabijania innych bo nie jestem PK :P !!!
Krzysiek_666
10-08-2006, 11:07
Tez nie jestem ale wiesz kiedys sie bawilo w pk to sie wie :D:D:D Ja skonczylem grac pallem bo gosciu naslal na mnie 100 lv :D jedn mial laga i go dedlem a drugi mnie z exori dednol :/ Bylo exori mele mele exori i ded ;p
Nie może, bo jest taki niedorobiony że go unieść nei moze -.- głupie pytanie :/
A ja sie nie wypowiadam na temat zabijania innych bo nie jestem PK :P !!!
To nie nabijaj postów.
Czegoś tu nie rozumiem: Temat brzmi: "Czy palek może walić swordami?",
a tutaj omawiacie sytuacje pojedynków... ? xD
ja majac 60 dystansa to walilem po 120 w dragi wienc na 80 kolo 200 walniesz jak nie lepiej
Nie walniesz bo palowi wraz ze wzrostem skilla zwieksza sie sredni hit, a nie maksymalny.
a chocby siadaly o polowe miejsze hity to walniesz 100 wienc nie odnowisz sie 100 hp exura ;p
Za 100 walniesz w potwora przy duzym szczesciu, w czlowieka ciesz sie jak ci za 40 wejdzie hit. (czlowiek ma duzo lepszy armor)
Skoro palek bije za 40 to 50 sorc/drut z 45 mlvl jest w stanie sie leczyc exura po tych atakach.
Ja raz gonilem pallem 50 lv sork a mialem 25 i jakos go dedlem po 4 bolcach ;p
Nie wierze a jesli nawet to byl noobem i nie mial nic na sobie. (ani eq, ani run).
Pall ma sile jak ma dyst dobry i nie mow mi ze nie dednie taki pall sorka na podobnym lv
nie dednie taki pall sorka na podobnym lv :p
Wracajac do tematu, mozesz byc paladynem i bic ze sworda ale na poczatku proponuje wbic z 50+ dista i zrobic troche wieszky lvl okolo 25. Nastepnie dopiero zaczac skillowanie sworda. No i pamietaj ze trzeba byc bardzo wytrwalym.
Zykerian
10-08-2006, 11:57
Btw.. Temat chyba powstal ze 2 lata temu ale nvm..
Topic.. Jesli jestes masochistą to sobie trenuj sworda/cluba/axe'a sproboj wbic powyzej 70 , to Ci wysle list gratulacyjny -.-
@Offtopic. Gz dla tych ktorzy mowia ze 25 lvlem zabili 50 + sorca czy tam palla jesli dobrze zrozumialem . Czy to bylo na otsie czy on afkowal? : >
Topic.. Jesli jestes masochistą to sobie trenuj sworda/cluba/axe'a sproboj wbic powyzej 70 , to Ci wysle list gratulacyjny -.-
Nie wyslesz bo zrobienie 70 melee palem zajmie mu tyle samo czasu, ile zajeloby mu zrobienie minimum 120 albo i wiecej dysta. (a tyle dysta nie ma nikt w tibii)
jesli wbije 70 skilla to zasluguje przynajmniej na wejscie do skarbca w Kaz.
Nie walniesz bo palowi wraz ze wzrostem skilla zwieksza sie sredni hit, a nie maksymalny.
i znowu rozmijasz sie z prawda czyli tym co Bardzo Madrzy Ludzie stwierdzili daaawno temu ( level zwieksza sredni hit, skill zwieksza maksymalny ).
jedn mial laga i go dedlem a drugi mnie z exori dednol :/ Bylo exori mele mele exori i ded ;p
Po stylu wypowiedzi wniskuje ze chodzi o OTSy i exori na pol ekranu. Poza tym uwazaj bo mamy sezon polowan na trolle ( ludzie szukaja spirow itp ).
Niestety musze stwierdzic ze nie jest to prawda. Nie zauwazylem zebym mocniej uderzal wraz ze wzrostem lvla. Skill zwieksza maksymalny hit, ale u paladyna bardziej zwieksza sredni niz maksymalny.
sporo ludzi znajacych sie na temacie daloby sobie reke uciac za to stwierdzenie, ty 'nie zauwazyles' i od razu wszystko obalasz.
i znowu rozmijasz sie z prawda czyli tym co Bardzo Madrzy Ludzie stwierdzili daaawno temu ( level zwieksza sredni hit, skill zwieksza maksymalny ).
Niestety musze stwierdzic ze nie jest to prawda. Nie zauwazylem zebym mocniej uderzal wraz ze wzrostem lvla. Skill zwieksza maksymalny hit, ale u paladyna bardziej zwieksza sredni niz maksymalny.
Krzysiek_666
10-08-2006, 19:03
A skond wiecie ze tak nie jest ?? a jak by co to ja z dragon hammera na skillu 30/30 walnolem 2 razy pod zond 40 w czlowieka i to jakos nie byl cud. Morze i dalej bym walil ale kolega szedl i go dednol ;p
a jak by co to ja z dragon hammera na skillu 30/30 walnolem 2 razy pod zond 40 w czlowieka
Bo nie mial na sobie eq.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.