Pokaż pełną wersje : Pacc i rok szkolny
Witam.
Otóż mam problem zaczyna się rok szkolny i nie wiem czy kupować PACC. Mam 14 lat w tym roku pójdę do 2 klasy gimnazjum. Problemów w nauce raczej nie mam jak się nie ucze to jade na dostatecznych :P Może lepiej kupić gdzieś w zime pacc czy coś. W wakacje zawsze gdzieś wyjeżdżam i dopiero od 15 lipca siedzę w domu do końca więc potem znów zacznie się rok szkolny.
Postać 33 sorc 31 mlvl non pvp
@down : wiem, niemusisz kończyć
Nikast Shynix
28-08-2006, 16:06
To, czy kupisz pacca czy nie to już zależy od ciebie, ale moim zdaniem kupowanie pacca na rok skolny w takim wieku, jak by nie było, może pogorszyć oceny, nawet jeżeli do tej pory twoje oceny nie pogorszyły się z powodu tibii. Dlatego sam też nie kupuję jeszcze pacca, tylko czekam do przyszłych wakacji.
A dlaczego nie kupować? Bo do tej pory myślałeś sobie w roku szkolnym "Troche pogram jak będę miał czas...", a jak kupisz pacca, to może być sytuacja "Kupiłem PACCa, nie mogę tego zmarnować, muszę grać". Reszty chyba nie muszę mówić.
Jak nie potraficie sie opanowac to wasza sprawa, gdybym mial myslec waszym tokiem to byloby tak : wakacje nie - bo praca, rok szkolny nie -bo liceum. Jako, ze nie ma PACC na 2 tygodnie to najlepiej byloby wogole go niemiec?
Odopwiedz na topic-kup sobie premmy na rok to niebendziesz sie rozczulal, ze zostalo ci 10dni do konca a wiec musisz siedziec na hydrach po 15h dziennie zeby zarobic na nastepny, tym razem za tibian cash.
Arathorn
28-08-2006, 17:30
To zależy od ciebie, Ja akurat wszystkie moje pacce miałem w roku szkolnym z tego powodu że w wakacje dość często gdzieś wyjeżdzam, albo siedze na dworze. Nauka w gimnazjum nie jest specjalnie wymagająca, więc jeżeli nie jesteś jakimś dysmózgiem który musi wszystko czytać po 10 razy żeby pojąć sens, spokojnie da się pogodzić tibie i nauke :)
Rinnaroc
28-08-2006, 17:42
To tez zalezy czy rodzice ci pozwalają grac w nocy, bo tak to w dzien nauka i inne sprawy a powiedzmy od 23:00 do 3:00 byś grał i rano do szkoły :) Jak jestes na tyle rozgarniety, ze umiesz pogodzic nauke z komputerem to kupuj. Z drugiej strony przeciez codziennie nie trzeba sie uczyc ;) Na twoim miejscu bym kupił.
To tez zalezy czy rodzice ci pozwalają grac w nocy, bo tak to w dzien nauka i inne sprawy a powiedzmy od 23:00 do 3:00 byś grał i rano do szkoły :) Jak jestes na tyle rozgarniety, ze umiesz pogodzic nauke z komputerem to kupuj. Z drugiej strony przeciez codziennie nie trzeba sie uczyc ;) Na twoim miejscu bym kupił.
Tak to jest naprawde doskonala rada tylko kto da rade siedziec coddzienie do 3 rano spac max 4h ide o zaklad ze jakby tak robil codziennie by wogule na lekcjach sie skupic niemugl polowe z nich by w lawce przesypial jesli w taki sposob mialby zdac do nastpenej klasy to ja niewiem jakim cudem w gimnazjum wystarczy sluchac na lekcjach i powturzyc sobie conieco w domu (przynajmiej mi starczylo)
Na przyszlosc niedawaj takich rad
Tak ja myśle że możesz kupic ja tak samo jak ty mam 14 lat i jak do tej pory godze komputer ze szkołą zazwyczaj ze szkoły wraca śię o 16~~ mi wystarczy sluchać an lekcjach a nie myśleć o tym co bede dziś robił w tibi, potem 1h nauki w domu i odrabianie lekcji jakiś wypad na dwór i do kumpli a potem od 19 możesz sobie grać do kturej dasz rade i żebyś był wyspany
Wiec moja odp Kup Pacca
PS E to ty zbyszek an twoim miejscu kupł bym sobiee ty i tak niemasz problemów z nauką
Tak to jest naprawde doskonala rada tylko kto da rade siedziec coddzienie do 3 rano spac max 4h ide o zaklad ze jakby tak robil codziennie by wogule na lekcjach sie skupic niemugl polowe z nich by w lawce przesypial jesli w taki sposob mialby zdac do nastpenej klasy to ja niewiem jakim cudem w gimnazjum wystarczy sluchac na lekcjach i powturzyc sobie conieco w domu (przynajmiej mi starczylo)
Rada dla kogos w gimnazjum byla zla, aczkolwiek (to se na lodowke...) ja konczac 3 klase gimnazjum spalem w tygodniu maksymalnie po 6 godzin dziennie, szkola od 7.30 dojazd jakies 40minut dolozyc czas na ulozenie fryza, ubranie sie etc. Spac chodzilem b.puzno przez uczenie sie po nocach na zmiane z czytaniem ksiazek i graniem w MU (szkalnka na myszke i spot zajety...). 5 godzin snu to naprawde jest duzo...zwroccie uwage na osoby spiace przez dlugie lata po mniej niz 30h na tydzien. W
Nie polecam jednak grac w nocy-lepiej jest byc wyspanym niz miec kilka punkcikow expa wiencej i "wykozystany" dzien premmy acc. Najlepiej jest grac po okolo 3h dzienie nadrabiajac straty w planie advensow w weekendy albo wolne dni. Powiem jeszcze jedno-cala prawda o nauce w gimnazjum-wystarczy sluchac na lekcji i gora 1h w domu dziennie a dostanie swiadectwa z paskiem nie jest problemem jesli nie ma sie zaleglosci. Policz sobie ile zostaje Ci wolnego czasu a rozdziel go sobie na tibie/komputer inaczej/wypady z domu a pojmiesz, ze PACC "wykorzystasz".
Hażdy mówi, nie bo sie pacc zmarnuje... jak kupisz pacc'a wcale nie bedziesz dłużej grał, tzn na poczatku tak, jesli bedzie to dla Ciebie nowośc, potem sie przyzwyczaisz i bedziesz grał tak samo jak na facc, czyli wtedy kiedy bedziesz miał na to czas, a nie myślac ze sie marnuje :) Sorc bez pacca to nie sorc :)
Pozdrawiam,
Vanhelsen
28-08-2006, 18:42
Prostu kłiz: jeśli jesteś w stanie przy wyborze: domowe vs Tibia, oraz przy wyborze zakuwać do budy vs Tibia wybrać szkołę, to możesz kupować, jeśli jednak wiesz, że będziesz wtedy grał w tibię kosztem nauki, kosztem spotkań z kumplami ze szkoły, to sobie odpusć...
Jak nie bedziesz mial na to czasu to nie kupuj- szkoda pieniedzy.
Raczej problemów z oddzieleniem Tibi do rl życia nie będzie jak w pierwszej klasie w domu nie robiłem prawie nic do szkoły i mialem 3.80 średnią ale I klasa to powtórki. U mnie jest tak, że nawet jak nie mam co robić a nie mam chęci do uczenia się daje sobie spokój. PACC to dla mnie nowość ;). Dzięki za wszystkie rady.
Ja bym kupil na zime , poniewaz oplaca sie bardziej [ferie , swieta]
Chlopie ile ty pieniedzy chcerz wydac na durne piksele!? LOL?
Dla mie byloby lepiej kiedy bym sobie kupil jakas pozadna gre lub dal komus na chleb (tyle jest nienajedzonych ludzi na swiecie). Jednym slowem nie kupuj zniszczy ci to nauke poniewaz nie wytrzymasz 12 h non toper bic piraty (od 14?)
i jeszcze nauka zniszczy ci to tez zdrowie (czlowiekowi potrzeba min 8 h spania), i oczy.
Na twoim miejscu nie wydawal bym tyle pieniedzy na tak idiotyczna gre, ktora niszczy ci zycie i na dodatek rozwala ci charakter(widac to w twoim poscie na stronce 1).
@joke
Nie jestem pewny, ale jezeli bedziesz gral non toper 24 h na dobke to bedziesz widzial w przyszlosci noc i napis You are Dead.XD
Kobi Knight
29-08-2006, 09:18
Dla mie byloby lepiej kiedy bym sobie kupil jakas pozadna gre lub dal komus na chleb (tyle jest nienajedzonych ludzi na swiecie). Jednym slowem nie kupuj zniszczy ci to nauke poniewaz nie wytrzymasz 12 h non toper bic piraty (od 14?)
i jeszcze nauka zniszczy ci to tez zdrowie (czlowiekowi potrzeba min 8 h spania), i oczy.
Na twoim miejscu nie wydawal bym tyle pieniedzy na tak idiotyczna gre, ktora niszczy ci zycie i na dodatek rozwala ci charakter(widac to w twoim poscie na stronce 1).
Gdzie to wyczytałeś ? Może ta mądra pani psychol ci to napisała? Człowieku myślisz, że wszyscy to nałogowi gracze są jacyś... Tak wiem... To twoje zdanie i nie zmienisz go ale ja to mam w ....... . Takich głupot w życiu nie słyszałem. Jak ktoś mądrze myśli to najpierw odrobi to co ma zadane nauczy się i ma looz przynajmniej przez 2/3 godziny dziennie.+ w weekendy ma przynajmniej 1 dzień wolnego a na 2 spokojnie może się przygotować do lekcji ;). I nie zrywa dni szkolnych mówiąc "ałaaaaaaaaaa coś mnie boli nie mogę iść do szkoły" i gdy tylko rodzina wyjdzie z domku to śmiga do kompa włącza tibie i łupie non stop.
@topic
W twojej sytuacji polecam kupić pacca na początek świąt jakiś tydzień przed świętami nawet :).
Otóż ja kupiłem pacca w zime (luty), bo wtedy miałem kase. Kupiłem odrazu na rok, bo tak najtaniej i gram jak mam czas nie przejmuje się zabardzo. Kumple mówią, że ze mnie idiota mam pacc i nie gram otóż jak che mi się to gram jak nie to nie takie podejście. Oceny w budzie takie jak wcześniej normalne z bdb/db się nic nie zmieniło czasem cel wpada i to dobrze. Bo ja to tak zumiarem. Ja tam tylko odrabiam lekcje potem troche gram w tibie z 10 minut powkuwam przy niej no i w nauce się nic nie zmienia średnia na koniec roku 5,15 a i tak starzy narzekają mam ich gdzieś.:p czasem
Ja jak tylko skoncze trening (tj. na początku roku szkolnego) to odrazu kupuje pacca. Mi to ocen i tak nie pogorszy bo z paccem czy nie dziennie poświęcam 0 min na nauke, nawet pakować książek mi się nie chce i zawsze robię to rano przed wyjściem. Teraz ide do 3-ciej gim, w 2-giej mialem średnią 3,6 czyli nie tak tragicznie. Zresztą na wiele przedmiotów leje bo w przyszłości i tak mi się nie przydadzą. np biologia - po h*j mi to? -.-, na niemiecki tez leje, tak samo na geografie, chemie. Jedynie szacunek mam do angielskiego, matematyki, polskiego.
Ja ci radze kupic pacca teraz. Dlaczego? Otóż odpowiedź jest prosta. Jeśli masz zawalić któreś półrocze to lepiej pierwsze niż drugie. Ja i tak pacca nie bedne mógł kupić potem bo po drugiej wywiadówce zawsze mam szlaban na kompa (stara zobaczy po dwie pały z jakiegos przedmiotu to odrazu panikuje a na koniec to i tak jest zawsze dost. niekiedy nawet lepiej)
Rascal Alton
29-08-2006, 12:15
sam kupuje pacca na rok szkolny zasze mozna pograć 2-4h(weekend/choroba/lajcik w szkole to nawet 5-6h)w wakacje nie miał bym czasu na gre wiec tylko miesiąc pacca by sie zmarnował, zresztą w wakacje wszędzie pełno ludzi nawet na pacc land w roku szkolnym moge sobie expic gdzie chce bo gra mniej ludzi.
Raczej majac pacca twoje oceny nie pogorsza sie , grając na faccu marnujesz dziennie 1-2h na szukanie wolnego expa na paccu logujesz sie i od razu expisz :P.
Polecam ci kupienie pacca bo jak masz na następny dzien zajebiście dużo roboty(np 1 klasówka, poprawa klasówki i kartkówka)to idziesz wbic sobie tylko 200 souli i jedziesz runki.
Pozdrawiam #AlToN
UUUUUU... To cianko z tobą. ja też mam 14 lat i tak potrafie :)
Rada dla kogos w gimnazjum byla zla, aczkolwiek (to se na lodowke...) ja konczac 3 klase gimnazjum spalem w tygodniu maksymalnie po 6 godzin dziennie, szkola od 7.30 dojazd jakies 40minut dolozyc czas na ulozenie fryza, ubranie sie etc. Spac chodzilem b.puzno przez uczenie sie po nocach na zmiane z czytaniem ksiazek i graniem w MU (szkalnka na myszke i spot zajety...). 5 godzin snu to naprawde jest duzo...zwroccie uwage na osoby spiace przez dlugie lata po mniej niz 30h na tydzien. W
Granie po nocach a nauka w nocy to jest roznica ja zdecydowanie wole sie wyspac niz siedziec do 3 rano grajac w tibie chociaz mi udawlao sie wyspac tylko w weekendy
@offtop
Szczerze mówiąc, to żadnego pacca, oprócz pierwszego jakiego miałem (Tibia.pl Rox :* ;) ), to wszystkie qpywałem za itemki.. Wiem, iż to nielegalne, ale dlaczego skoro tak czy siak CipSoft zarabia? :/
@topic
Hmm... Qpuj lub nie, to od Ciebie zależy.
Jest duzo ludzi ktozy nie moga spac wiecej jak 5-6h i tylko dorabiaja sie problemow leczac sie na bezsennosc bo ktos im wmowil ze musza spac 8h na dobe.
Btw. Generalnie starsi ludzie potrzebuja mniej snu niz mlodzierz wiec nie szpanujcie ze wy tylko 4h potrzebujecie a pozniej rano kawa zeby tylko zaczac funkcjonowac, jesli spicie dosc powinniscie budzic sie bez budzika (albo z bardzo cichym budzikiem) i byc od razu po obudzeniu gotowym do dzialania.
Swieta prawda! Ja moge przez tydzien jechac z 2-3h snu dziennie. A jestem w gimnazjum. Mi systarczy, ze w sobote lub w niedziele, pospie 12h, a pozniej to po 2-3h przez tydzien. Ale to mam chyba w genach :D
@Topic
Kup se pacca przed Bozym Narodzeniem. Bedzie tak: wolne dni w Wigilje, Sylwek,ferje.
A i jeszcze jedno. Jesli bedzie taka zima jak w tamtym roku, moga nawet tydzien wczesniej szkole zamknac :) I zamiast 2tyg feri, beda 3.
W zime, mnie rodzice czasem nie puszczali do szkoly jak bylo -20. :)) Wymysl ze Ci zimno jak Chol**a, i mozesz nie pojsc. Powiesz ze wszkole zimno, itd,itp. Ze marzniesz. Ja ich tak lamie :evul:
Goku_Sayian
29-08-2006, 18:46
Ja bym kupil na zime , poniewaz oplaca sie bardziej [ferie , swieta]
<olol> ja tymbardziej bym nie kupował na zime, bo mnie prawie całe ferie nie ma i wogole. no chyba, że ty w zime siedzisz w domu to RESPECT O.o ja rozumiem, że lato to lato, a zima jest zimna ale szczerze mówiąc w zime nie ma mnie dłuzej w domu niz w lato, nie licząc szkoły ofcrz :]
Swieta prawda! Ja moge przez tydzien jechac z 2-3h snu dziennie. A jestem w gimnazjum. Mi systarczy, ze w sobote lub w niedziele, pospie 12h, a pozniej to po 2-3h przez tydzien. Ale to mam chyba w genach :D
@Topic
Kup se pacca przed Bozym Narodzeniem. Bedzie tak: wolne dni w Wigilje, Sylwek,ferje.
A i jeszcze jedno. Jesli bedzie taka zima jak w tamtym roku, moga nawet tydzien wczesniej szkole zamknac :) I zamiast 2tyg feri, beda 3.
W zime, mnie rodzice czasem nie puszczali do szkoly jak bylo -20. :)) Wymysl ze Ci zimno jak Chol**a, i mozesz nie pojsc. Powiesz ze wszkole zimno, itd,itp. Ze marzniesz. Ja ich tak lamie :evul:
O.o mi by rodzice powiedzieli, ze jak mi zimno to mam sie cieplej ubrać, lepiej ich zlamić, że masz goroczke ;> bierzesz termometr wkładasz do gorącej herbaty, potem szczepujesz (ale fajne słowo ;>) do okolo 37.5C i gites :p ja tak kilka razy nabrałem rodziców.
@do tych co beda sie mnie czepiac, ze pewnie jestem menel i nieuk: wrecz przeciwnie nie mam żadnych problemów ze szkoła, nie bede pisal sredniej bo znowu sie dowala, ze nie mam co robic tylko sie chwalic. poprostu szkola jest SUXXXX i tyle ;] pzdr
Vanhelsen
29-08-2006, 18:52
[...]
W zime, mnie rodzice czasem nie puszczali do szkoly jak bylo -20. :)) Wymysl ze Ci zimno jak Chol**a, i mozesz nie pojsc. Powiesz ze wszkole zimno, itd,itp. Ze marzniesz. Ja ich tak lamie :evul:A pod koniec roku martwię się czterema pałami na świadectwie...
@2x UP
Święta to lepiej spedzic z rodziną a nie głupią Tibia -.-
A pod koniec roku martwię się czterema pałami na świadectwie...
Nie. Najgorsza ocena jaka mialem to 4.
@Xeradus
To co? Jak wstane w Wigilje o 5 to mam siedziec ze spiacymi rodzicami?
Albo dzien po wigliji? Nie rozbrajaj mnie plx!
Vanhelsen
29-08-2006, 22:56
To masz iść spać albo książki czytać! O! ;)
A potem masz zakończenie roku tydzień póżniej :]. Więc wole w zime łazić i mieć normalnie zakończenie roku
Palladyn von hellgate
29-08-2006, 23:27
ja ci powiem tak jak 3 cie zadowalo to mzoez kupic pacc aj mialm juz 3 pacce 2 w roku szkolnym a jestem w technikum i jest trudno nawet grajac tylko w weekendy trudno bylo zdac
ale ty jestes w gimnazjum ja 3 lata w gim przespalem ani razu pracy domowej nie odrobilem i zdawałem na luzie jesli masz take samo gimnazjum kup pacca ale nie zapomnij od czasu do czasu zajrzec do ksiarzek
@joke
Nie jestem pewny, ale jezeli bedziesz gral non toper 24 h na dobke to bedziesz widzial w przyszlosci noc i napis You are Dead.XD
To jego pieniądze i jeżeli granie w Tibie sprawia mu przyjemność, a chce i może sobie pozwolić na "ulepszenie" gry to czemu miałby tego nie robić?
Takie jest MOJE zdanie na temat wszystkich wypowiedzi typu "nie kupuj paka strata czasu, pobijesz mame i nie zdasz do zerówki".
Powiem jeszcze jedno-cala prawda o nauce w gimnazjum-wystarczy sluchac na lekcji i gora 1h w domu dziennie a dostanie swiadectwa z paskiem nie jest problemem jesli nie ma sie zaleglosci.
Też powiem jeszcze jedno: zależy w jakim gimnazjum.
@ Topic
Jeżeli potrafisz się opamiętać z graniem to ze spokojem kupuj pacc.
Witam wszystkich, też mam taki sam dylemat, kiedy kupić PACC-a. Według mnie każda pora do zakupu ma jakieś wasy i zalety, ponieważ:
Sezon jesienny(wrzesień - listopad):
Plusy:
- początek szkoły(wakacje się jeszcze niby nie skończyły, więc olewająco podchodzisz do budy, tak samo mogą podejść twoi starzy, którzy obudzą sie dopiero w czasie zimowym, ze masz słabe oceny, ale wszystko zależy od charakteru twoich starszych),
Minusy:
- początek szkoły(początek szkoły może też być minusem, jeśli twoi starzy bedą ci kazać ci się ciągle uczyć)
Sezon zimowy(grudzień - luty):
Plusy:
- szkoła - tak naprawdę od początków grudnia w szkole nie ma większego nakładu na naukę(mikołajki, wycieczki, klasowa wigilia, lekcje przystosowane tematowi świąt), chociaż nie wykluczam innego toku sprawy, czyli niezmienny nakład tematu nauczania(zależy od szkoły, najlepiej przypomnij sobie jak było rok temu.
- wolne dni - święta, sylwek i ferie = dużo wolnego czasu.
Minusy:
- wolne dni - pamiętaj o dłuższej przerwie między sylwkiem a feriami, w tym czasie szkoła może dać popalić, jeśli wtedy narobisz sobie braków, bedziesz zmuszony je odrabiać i o Tibii zapomnij.
- wyjazdy - święta i ferie to czas wyjazdów, więc nastaw się na to, że ten czas możesz również spędzić poza domem(komputerem)
- święta - jeśli na święta zjeżdża sie do twojego domu rodzina, możesz zostać narażony na chęć poużywania komputera przez twoich krewnych(szczególnie w twoim wieku).
Sezon wiosenny(marzec - maj):
Plusy:
- looz - w tym czasie w szkołach(zależy od szkoły) często są organizowane imprezy typu: dni szkoły etc. Więc w niektórych dniach mogą zostać odwołane lekcje lub skrócone)
- majówka - wszyscy wiedzą o czym mówię. Tak, długi weekend może się okazać czasem do używania PACC-a.
Minusy:
- wiosna - wiosna to czas kiedy wszystko się zmienia, uwalaniamy się od śniegu, mrozu, lodu etc. Pamiętaj, że te zmiany są w stanie wyciągnać Cię sprzed kompa na np. boisko, żeby pograć w piłke.
- braki w nauce - wcześniej wspomniałem, czym mogą grozić poważniejsze zaniedbanie się w nauce w czasie zimowym lub jesiennym. Jeśli dostaniesz ocenę dostateczną na półrocze, bedziesz skazany łazić do nauczyciela danego przedmiotu i zaliczać większość tematów.
Sezon letni(czerwiec - sierpień):
Plusy:
- Według mnie, najlepszy czas do zakupu PACC-a, ponieważ wkrótce zbliża się koniec szkoły, mniejszy nakład programu nauczania i później przez wielu oczekiwane wakacje, podczas których możesz zarywać nocki expiąc na PACC ZONE :)
Minusy:
- wyjazdy - wakacje to czas, w którym możemy się oderwać od szkoły, więc zwróc uwagę na wycieczki, wypady na jezioro/ z kolegami, sport(różne gry), kolonie/obozy. Zależy od hierarchi wartości. w/w rzeczy vs. Tibia.
Moim zdaniem płatne konto najelpeij zakupić w sezonie letnim, a teraz proponuję się wziąć ostro za naukę :p , żeby później nie odrabiać(sezon wiosenny) i za dużo nie przebywać z nauczycielami :] (zdawanie przedmiotu z ub. półrocza).
Myślę, że troszkę Ci pomogłem i w szczególności sobie :baby: Lecz tak naprawdę wszystko zależy od ciebie...
A potem masz zakończenie roku tydzień póżniej :]. Więc wole w zime łazić i mieć normalnie zakończenie roku
Ja nie mialem tydzien pozniej zakonczenia, a 3 tygodnie feri. Wiec nie pierd** przyjacielu ;)
@Wieszok
Jak wstane to juz nie zasne. A ksiazek czytam wystarczajaca ilosc.
Witam wszystkich, też mam taki sam dylemat, kiedy kupić PACC-a. Według mnie każda pora do zakupu ma jakieś wasy i zalety, ponieważ:
Sezon jesienny(wrzesień - listopad):
Plusy:
- początek szkoły(wakacje się jeszcze niby nie skończyły, więc olewająco podchodzisz do budy, tak samo mogą podejść twoi starzy, którzy obudzą sie dopiero w czasie zimowym, ze masz słabe oceny, ale wszystko zależy od charakteru twoich starszych),
Minusy:
- początek szkoły(początek szkoły może też być minusem, jeśli twoi starzy bedą ci kazać ci się ciągle uczyć)
Sezon zimowy(grudzień - luty):
Plusy:
- szkoła - tak naprawdę od początków grudnia w szkole nie ma większego nakładu na naukę(mikołajki, wycieczki, klasowa wigilia, lekcje przystosowane tematowi świąt), chociaż nie wykluczam innego toku sprawy, czyli niezmienny nakład tematu nauczania(zależy od szkoły, najlepiej przypomnij sobie jak było rok temu.
- wolne dni - święta, sylwek i ferie = dużo wolnego czasu.
Minusy:
- wolne dni - pamiętaj o dłuższej przerwie między sylwkiem a feriami, w tym czasie szkoła może dać popalić, jeśli wtedy narobisz sobie braków, bedziesz zmuszony je odrabiać i o Tibii zapomnij.
- wyjazdy - święta i ferie to czas wyjazdów, więc nastaw się na to, że ten czas możesz również spędzić poza domem(komputerem)
- święta - jeśli na święta zjeżdża sie do twojego domu rodzina, możesz zostać narażony na chęć poużywania komputera przez twoich krewnych(szczególnie w twoim wieku).
Sezon wiosenny(marzec - maj):
Plusy:
- looz - w tym czasie w szkołach(zależy od szkoły) często są organizowane imprezy typu: dni szkoły etc. Więc w niektórych dniach mogą zostać odwołane lekcje lub skrócone)
- majówka - wszyscy wiedzą o czym mówię. Tak, długi weekend może się okazać czasem do używania PACC-a.
Minusy:
- wiosna - wiosna to czas kiedy wszystko się zmienia, uwalaniamy się od śniegu, mrozu, lodu etc. Pamiętaj, że te zmiany są w stanie wyciągnać Cię sprzed kompa na np. boisko, żeby pograć w piłke.
- braki w nauce - wcześniej wspomniałem, czym mogą grozić poważniejsze zaniedbanie się w nauce w czasie zimowym lub jesiennym. Jeśli dostaniesz ocenę dostateczną na półrocze, bedziesz skazany łazić do nauczyciela danego przedmiotu i zaliczać większość tematów.
Sezon letni(czerwiec - sierpień):
Plusy:
- Według mnie, najlepszy czas do zakupu PACC-a, ponieważ wkrótce zbliża się koniec szkoły, mniejszy nakład programu nauczania i później przez wielu oczekiwane wakacje, podczas których możesz zarywać nocki expiąc na PACC ZONE :)
Minusy:
- wyjazdy - wakacje to czas, w którym możemy się oderwać od szkoły, więc zwróc uwagę na wycieczki, wypady na jezioro/ z kolegami, sport(różne gry), kolonie/obozy. Zależy od hierarchi wartości. w/w rzeczy vs. Tibia.
Moim zdaniem płatne konto najelpeij zakupić w sezonie letnim, a teraz proponuję się wziąć ostro za naukę :p , żeby później nie odrabiać(sezon wiosenny) i za dużo nie przebywać z nauczycielami :] (zdawanie przedmiotu z ub. półrocza).
Myślę, że troszkę Ci pomogłem i w szczególności sobie :baby: Lecz tak naprawdę wszystko zależy od ciebie...
Moim zdaniem nie oplaca sie kupowac pacca latem, poniewaz wiekszosc i tak nei siedzi duzo przed kompem.
Lepiej się postarać i zrobić rodzicom przyjemność, a samemu się dokształcić niż potem w samochodówie opowiadać, że gdybyś nie tracił czasu na durną grę to miałbyś świetlaną przyszłość. Przemyśl to.
Moim skromnym zdaniem najlepiej jest kupić pacc na początku/w połowie czerwca (pacc na 3 miesiące). Łatwo obliczyć masz wtedy pacc'a do któregoś tam września.
Moje argumenty:
1. Nawet jeżeli nie będziesz dużo grać w tibie to pacc i tak będzie ci zajmował głowę, przez to będziesz mieć problemy z koncentracją i będziesz mniej uważać na lekcjach.
2. Podczas roku szkolnego powinieneś poświęcić trochę czasu na naukę, a przede wszystkim uważać na lekcjach - tak naprawdę to wtedy nauczysz się najwięcej.
3. W wakacje i tak masz najwięcej wolnego czasu. Nawet jeżeli wyjedziesz na 2-3 tygodnie, a podczas gdy będziesz w domu i tak większość czasu spędzisz na dworzu to i tak najlepiej pacc'a wykorzystasz w wakacje. Wtedy nie musisz wstać na określoną godzinę - możesz grać do późnego wieczora (nie mówie tu o zarywaniu nocek).
Cały dzień możesz sobie zaplanować na rozrywkę - nie masz wielu obowiązków, oprócz tych w domu które zajmą ci 30 minut do półtorej godziny dziennie.
Ja sam mam obecnie 48 MS'a (świeży char - zacząłem nim grać dopiero w połowie maja).
Pacc'a kupuje tylko na wakacje, chociaż stać mnie, żeby mieć go przez cały rok. Nie kupuje go w roku szkolnym ponieważ nie chcę zawalić szkoły. Nigdy nie miałem problemów ze szkołą (kiedyś grałem pallem i miałem pacc w roku szkolnym - nie pogorszyło sie z nauką, ale napewno pogorszyła sie koncentracja i uwaga na lekcjach).
p.s. mam 14 lat.
Moim zdaniem kup pacc tylko na wakacje ! niezależnie od tego czy wyjedziesz to i tak pacc'a najlepiej wykorzystasz w wakacje.
Comment plx :baby:
2. Podczas roku szkolnego powinieneś poświęcić trochę czasu na naukę, a przede wszystkim uważać na lekcjach - tak naprawdę to wtedy nauczysz się najwięcej.
Tak, nauczy się jakiejs poje*anej reakcji syntezy na chemi, która i tak mu sie nigdy nie przyda.
3. W wakacje i tak masz najwięcej wolnego czasu. Nawet jeżeli wyjedziesz na 2-3 tygodnie, a podczas gdy będziesz w domu i tak większość czasu spędzisz na dworzu to i tak najlepiej pacc'a wykorzystasz w wakacje. Wtedy nie musisz wstać na określoną godzinę - możesz grać do późnego wieczora (nie mówie tu o zarywaniu nocek).
Tak, nawet nie wyjdzie z kumplami na piwo tylko bedzie non-stop przed kompem siedział, aż dostanie pryszczy i zgarbieje
Pacc'a kupuje tylko na wakacje, chociaż stać mnie, żeby mieć go przez cały rok.[..]p.s. mam 14 lat.
Nie szpanuj, że masz bogatą mamusie i zawsze świadectwo z paskiem bo już wole takich co biją matki krzesłami.
@Edit/Down:
po 2. napisałem, że nawet jeżeli wyjedzie/będzie spędzał czas na dworzu to i tak wakacje są najlepszym czasem na kupno pacc
Tak jasne, a nie słyszałeś, że w wakacje najwięcej ludzi kupuje premmy i wszystkie spoty są przepełnione?
a po 3. to lepiej później ma zasuwać łopatą i nie mieć kasy na takie rozrywki ? ani nawet na to, żeby iść na piwo z kumplami ?
On jest dopiero w 2 gim, najważniejsze żeby umiał matematyke, ortografie & gramatyke, język obcy, jeden przedmiot dodatkowy. Dopiero w liceum wybierze sobie profil i dopiero wtedy od jego nauki bedzie zależała jego przyszłość.
@Up
Po 1. nie szpanuje tylko chciałem chłopakowi pomóc.
po 2. napisałem, że nawet jeżeli wyjedzie/będzie spędzał czas na dworzu to i tak wakacje są najlepszym czasem na kupno pacc
a po 3. to lepiej później ma zasuwać łopatą i nie mieć kasy na takie rozrywki ? ani nawet na to, żeby iść na piwo z kumplami ?
Tak, nauczy się jakiejs poje*anej reakcji syntezy na chemi, która i tak mu sie nigdy nie przyda.
czyli u mnei w technikum chemicznym mi sie ne iprzyda ? to po ca ja uwazalem na chemii w gimnazjum? :'(
Tak, nawet nie wyjdzie z kumplami na piwo tylko bedzie non-stop przed kompem siedział, aż dostanie pryszczy i zgarbieje
tak, kolejny dzieciaczek dla ktorego piwo z kumplami jest najwazniejsze bo wtedy czuje sie dowartosciowany. od kiedy od siedzenai przed kompem dostaje sie pryszczy ?
Nie szpanuj, że masz bogatą mamusie i zawsze świadectwo z paskiem bo już wole takich co biją matki krzesłami.
juz wole takich co szpanuja niz takich nie wychowanych debili, ktorzy nie maja szacunku do starszych, a szczegolnie do rodzicow -.-
btw. jakies kompleksy ?
Nie ma co mu tłumaczyć... koleś nie uważał na lekcjach i nie nauczył sie czytania ze zrozumieniem.. tak mi sie wydaje ;)
@offtopic
żeby mieć pacc na cały rok nie trzeba być jakimś strasznym bogaczem... zobacz ceny i dopiero komentuj.
@Up
Tak idź sie lepiej pouczyc bo niedługo do szkoły.
@2x Up
Oczywiście, że jeśli obrałeś sobie taką droge życia to chemia ci się przydała, ale to był tylko przykład, bo naprzykład ja w liceum ide na profil informatyczny, na którym chemią bende mógł najwyżej się podetrzeć.
@2x Up
Oczywiście, że jeśli obrałeś sobie taką droge życia to chemia ci się przydała, ale to był tylko przykład, bo naprzykład ja w liceum ide na profil informatyczny, na którym chemią bende mógł najwyżej się podetrzeć.
taa bo lepiej gowno wiedziec o substancjach otaczajacych nas niz chociaz troche cos o nich wiedziec, zreszta skad wiesz jaka on sobie droge obral ? zreszta podcieraj sie nia i innymi przedtmiotami i zycze ci zebys zostal w tej pierwszej klasie
zreszta skad wiesz jaka on sobie droge obral ?
Jeśli zamierza iśc tak jak ty do technikum chemicznego to bedzie sie uczył chemii, a za to zrezygnuje np z historii (nie całkowicie broń borze, ale ta trója mu wystarczy) Jeśli pujdzie w przyszłości na prawo to bedzie zakówał historie a odpuści chemie, przynajmniej ja bym tak zrobił, ale on zrobi co mu sie bedzie podobac,a my niemamy na to wpływu.
taa bo lepiej gowno wiedziec o substancjach otaczajacych nas niz chociaz troche cos o nich wiedziec,
Żeby mieć wystarczającą ilość wiedzy o chemi wystarczy jedno półrocze, a nie sześć. Wystarczającą, tj. że wszystko składa sie z atomów, że atomy składają się neutronów,protonów i elektronów, żeby broń boże nie mieszać wodoru z powietrzrem..itp...itd...etc..
Moim zdaniem już w gimnazjum powinien byc jakiś profil do wyboru, poto żeby uczyc sie tylko tego co nam się kiedyś przyda. Ty akurat poszedłeś do technikum chemicznego (dobrze napisałem?) A inni, nawet najlepsi z chemii, którzy pójdą na studia hmmm..powiedzmy na prawo i tak zapomną większość tego z czego mieli bdb w gimnazjum i na co zmarnowali tyle swojego cennego czasu, który mogli poświęcić np. na granie w Tibie, granie w kosza, wyjście na piwo czy inne rozrywki.
[..] i zycze ci zebys zostal w tej pierwszej klasie
Miło mi to słyszeć
Powiem ci jedno... chłopak sie pyta to mu odpowiadam.. na jego miejscu bym wybrał troche mniej wolnego czasu czy tam mniejszy lev w tibi niż miałbym zawalić rok...
btw. nie będe sie uczyć bo nie musze - słucham troche na lekcjach i dzięki temu ucze sie tylko do klasówek, a i tak nie do wszystkich (nie do każdego przedmiotu).
Dzięki temu mam ten czas, żeby wyjść na dwór/ na piwo etc. bo odrabianie lekcji zajmuje mi ok. 30 minut.. no chyba, że jest wypracowanie to wtedy nawet 2h sie zdarza :baby:
btw. nie będe sie uczyć bo nie musze - słucham troche na lekcjach i dzięki temu ucze sie tylko do klasówek, a i tak nie do wszystkich (nie do każdego przedmiotu).
Dzięki temu mam ten czas, żeby wyjść na dwór/ na piwo etc. bo odrabianie lekcji zajmuje mi ok. 30 minut.. no chyba, że jest wypracowanie to wtedy nawet 2h sie zdarza :baby:
Skoro tak to dlaczego pacca kupujesz tylko w wakacje?
Już pisałem - masz pacc'a to troche więcej myślisz o tibi - bardziej cie do niej ciągnie... Nie masz pacc - tibia staje sie troche nudniejsza i wtedy można troche posłuchać co mówi nauczyciel.
btw. w roku szkolnym wole wolny czas w większości poświęcić na spotkania z kumplami albo jakimiś fajnymi laskami -.-
@Up
To jak masz problemy z koncentracją to kup sobie plusz -.-
To nie o koncentracje chodzi..
np. myślisz sobie - zrobie sobie troche sd, kupie pare bp manasów i pójde na hydry... a poźniej myślisz.. hmm a może jednak dragi i dle będą lepsze?? i tak można sobie zająć głowę na lekcji i nic później nie wiedzieć.. dodatkowo można zarobić pałe za to, że nie słuchasz B)
@Up
Dziwne, że ja nie mam takich problemów. Może dlatego, że pije plusz:p
No to może i ja spróbuje..
Dobra koniec z offtopami -.-
Niech kupi jak tam chce 8o
Zastanow sie najpierw...jak masz niski lev i albo chcesz potrenic skille to niema sensu pacca kupic, bo poco jak bedziesz trenił, ja naprzykład wogole pacca niemam zamiaru kupic bo niebęde wydawał kasy na gre w w którą gram max 2h dziennie i to jak mi sie chce.....bez przesady, na wakacje też chyba niema sensu bo wakacje przed kompem to głupota
Moim zdaniem już w gimnazjum powinien byc jakiś profil do wyboru, poto żeby uczyc sie tylko tego co nam się kiedyś przyda. Ty akurat poszedłeś do technikum chemicznego (dobrze napisałem?) A inni, nawet najlepsi z chemii, którzy pójdą na studia hmmm..powiedzmy na prawo i tak zapomną większość tego z czego mieli bdb w gimnazjum i na co zmarnowali tyle swojego cennego czasu, który mogli poświęcić np. na granie w Tibie, granie w kosza, wyjście na piwo czy inne rozrywki.
U nas jest niby profil czyli tak mat.-inf., humanistyczna klasa, sportowa a reszta to profil ogólny. A jeśli chodzi o tą koncentracje i nauke to też tak mam że wystarczy to co na lekcji a i tak jest luz. Poza tym w roku szkolnym mało tibią się zajmuje (mimo iż mam pacca) wole z kumplami gdzieś wyjść.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.