Pokaż pełną wersje : Cyce - Ile wydać i gdzie iść?
Black_druid
28-08-2006, 21:40
Jestem początkującym druidem z FACC'em. Mam 15lvl 10mlvl p-set, soldier helmet itp.
Chciałbym się spytać czy opłaca się expić na cycach. Jaki będzie stosunek loot'a i expa do straconych ih'ów (UH'y na drucie to totalny waste...).
A jeśli się w miare opłaci (straty nie będą zbyt duże) to gdzie iść. Interesują mnie spawny gdzie cyc'ów jest dużo, jednak żeby nie były zbyt gęsto rozstawione. Spawn nie powinien być też za szybki. Chodzi mi o to, żeby gdy bije jednego cyc'a, drugi nie respił mi się za plecami.
ciemne dropsy
28-08-2006, 21:50
No wiec, drutem na tkaim lvlu sie cyce nie oplacaja. Lepiej kupic war hammera i klucz na fibule. Do 13 lvlu bijesz rozdzka, potem bierzesz war hammera i zasuwasz do 19. Potem beirzesz volcanica, expisz do 22-23 i idziesz na guardy.
Black_druid
28-08-2006, 21:56
Chyba się nie zrozumieliśmy. Pytałem się czy opłacalny jest exp na cycach, a nie gdzie mam expić. Pytam się tylko dla tego, że dość mam monotonnych dwarfów gdzie wyciągne przy tym lvlu max 6k/h o 7 rano gdy kopalnie są puste... Od 9-10 zaczyna się robić tłoczno bo wpadają 20+ i wybijają całe kopalnie.
Edit:
Chciałbym zauważyć, że gram na starym pvp (Nova) i nie jestem pewien, ale jest tu pewnie tak jak na Antice, gdzie trzeba płacić za każdą godzine expienia w podziemiach Fibuli. Raz na Antice o tym nie wiedząc wszedłem sobie jakby nigdy nic na roty, a tu 90+ poprosili mnie uprzejmie o opszuczenie expowiska i udanie się do Lidera gildii w sprawie grzywny.
Jeśli używasz rożdzki moonlight która nie ma zbyt dużego zasiegu do bedzie cienko z cycami, ale ze snakebite mozna expic na pojedynczych cyclopach na Fermul Hills albo na poczatku Mount Sternum, zaopatrz sie w pare manasków i ewentualnie pare uhów. Co do loota, to możesz zlootowac halabarde ciężka ale ogólnie polecam nie zbierać loota ponieważ lepiej zbierać kase, manaski nie są drogie więc po 30 minutach powinno Ci się zwrócić kupno np. 5 mf-ów.Możesz zbierać club ringi jeśli Ci się poszczęści.
P0zdr0
Black_druid
28-08-2006, 22:10
Poszedłbym ze snakebite rodem tak jak mówisz, ale zauważ że Cyc ma 260HP więc jednego biłbym minimum minute.
Z tego co mówisz widzę, że muszę posiedzieć na dwarfach do tego 19lvlu...
Minutę... Wydaję Ci się na początek możesz iść na Fermull Hills i tam masz 2 cyce zobaczysz że długo nie będziesz ich bił a na niskim lvl szybko lecą % zwłaszcza jak będziesz bił Cyce więc zastanów się nad wzięciem snak~ i expienie do 19 lvl na cyclopach. Potem od 19 możesz przerzucić się na dwarfy i guardy chociarz siedzenie dalej na cyclopach też jest nawet dobrym rozwiązaniem.
Black_druid
28-08-2006, 22:21
Sprobuję zrobić tak jak mówisz.
A co myślicie o expieniu na Mino Guardach? Ostatnio expiąc na zamku w ab zauważyłem, że hity zadawane przez niego są dość znośne, pada on dość szybko. Stojąc w bezpośrednim jego sąsiedztwie traciłem 40-50hp na jednego, które można zregenreować exurą gran.
Polecicie mi jakieś miejsce?
Powiem Ci, że expienie na Mino guardach jest troche bez sensowne ponieważ nie ma zbyt wielu dobrych miejsc gdzie występuje w wiekszych pojedyńczych ilościach(chodzi mi oto że jest ich dużo ale nie naraz) a loot znich nie jest za ciekawy. To już lepszym rozwiązaniem jest pujście na DC( Dark Cathedral), pare uhów,mf-ów, i na powierzchni można expić. :)
Black_druid
28-08-2006, 22:30
Do DC się nigdy nie przekonam. Zbyt bliskie sąsiedztwo PoH'u. Wole nie ryzykować na niskim lvl'u.
Ogólnie dziękuję za pomoc. Wykorzystam twoje rady może jakoś przeżyje do tego 19lvl'u a potem to jakoś poleci.
Pozdrawiam.
Nie sprawy, do DC też na początku się nie mogłem przekonać ale jakoś poszło też pozdrawiam i miłego expienia. GOGO lvling xD
Black_druid
28-08-2006, 22:57
@up
Nie odzywaj sie lepiej.
1. Słownik ortograficzny.
2. Nie klnij.
3. To, że już nie grasz w Tibię nie znaczy, że masz zaśmiecać forum.
@up
Nie odzywaj sie lepiej.
1. Słownik ortograficzny.
2. Nie klnij.
3. To, że już nie grasz w Tibię nie znaczy, że masz zaśmiecać forum.
W jakim wyrazie zrobilem blad ortograficzny O.o
Black_druid
28-08-2006, 23:03
Ludzie... wiem, wiem pisanie polskich znaków spowalnia pisanie, ale mimo wszystko jest to błąd ortograficzny.
Nie kaleczcie tego pięknego języka...
No wiec, drutem na tkaim lvlu sie cyce nie oplacaja. Lepiej kupic war hammera i klucz na fibule. Do 13 lvlu bijesz rozdzka, potem bierzesz war hammera i zasuwasz do 19. Potem beirzesz volcanica, expisz do 22-23 i idziesz na guardy.
WAR HAMMER ? Może knightem lepiej war hammerem zasuwac ? B)
Pirate Cutthroats
30-08-2006, 10:42
na mino guardach nie expij bo nie ma z nich loota wogóle a jak już jest to double axe któregfo na 15 lvlu "ledwo uniesiesz". A co do cyców to nie ma co expić bo snakebit rod za małe hity wali i zanim go zabijesz uciekając on już zniknie, no chyba że ktoś ci bloczy :P
Mozesz expic zamiast na cycach na amazon camp(do 20 lvl). POtem możesz isć na folde (pod ziemie 0-2 poziom) tam do 30.Na cyckach od 30 z paccem na edron(cyclopolis). :]
Mozesz expic zamiast na cycach na amazon camp(do 20 lvl). POtem możesz isć na folde (pod ziemie 0-2 poziom) tam do 30.Na cyckach od 30 z paccem na edron(cyclopolis). :]
http://tibia.pl/map.php?map=respawn
Na Foldzie do 30 lvla?! LOL
Człowieku wiesz po co są wandy/rody? Po to, żeby sorc czy druid nie musieli walczyć w zwarciu. I dlatego opłaca sie expić na cyklopach bo wystarczy tylko troche pobiegać ;)
A jeżeli interesują cię respy to ----> http://tibia.pl/map.php?map=respawn
I nie pytaj się o spawny bo od kiedy to długość spawnu jednego rodzaju potworów (np. cyklopów) zależy od miejsca w jakim wystepują? Obojętnie czy pójdziesz na Mount Sternum czy na południe od Thaisu to i tu i tu ich respawn bedzie trwał tyle samo czasu (np. ze 3 minuty??):)
Nie oplaca ci sie to....bo..cienki loot ,kasy tez nie za duzo....
Lepiej kup sobie magic shielda,idz na ostanio kopalnie kolo kazzo tam 1 pietro dwarfy 2 pietro soldki3 pietro soldki + 3 guadry no i 4 guardy:P
Ja tam expilem swoim druidem 15lvl bp ih mana shield fooda i expisz na 2 lub 3 pietrze i loota wyciagasz calkiem nie zlego5k+
Thor Nephihean
30-08-2006, 12:37
Jest na forum poradnik dla druida (bo skoro pytasz o cyce to pewnie jestes z thains).
ciemne dropsy
30-08-2006, 12:45
Jasne. Rot ma 65 hp, cyc 260. czyli tak samo szybko ubijemy 4 roty, za ktore dostaniemy 160 expa co jednego cyca za ktorego dostaniemy 150. Cycow jest malo - rotow duzo. Wiec sami sie domyslcie na czym SZYBCIEJ expic. Na rotach od 8 lvlu do 20 moge zrobic z snakebitem a potem wh w 1 dzien, jezeli mam natchnienie, jezeli nei chce mi sie grac duzo, to rozkladam sobie na dwa dni. Do tego, z rotow masz pewnosc lootu i zerowe szanse na zgon. Z cycow z lootem jest kiepsko. No, do rotow dochodzi jeszcze 800 gp wydane na klucz an fibule, ale to raczej wielki problem nei jest. Co do pana od foldy - prosze nie odzywaj sie wiecej, folda to wbrew pozorom bardzo cienkie expowisko - jedno - pekerzy, drugie - mala ilosc expa do czasu. Co do respa 4 cycow na Femor Hills. Gratuluje pomyslu, szczegolnei ze spawn tam jest chyba 2-3 minuty na cyca. Super exp. Naprawde. Wiecej zrobisz na zwyklych, lub swamp trollach. Co do ubijania cycow na 19 lvlu. tez sie nie oplaca, lepiej pojsc sobie na... ROTY (tak tak, nie przesadzam) albo na kopalnie na -5 w ktorej sa male spawny guardow, ewentualnie mozna zaopatrzyc sie w gfb, z 2 bp manasow minimum i skoczyc na naprzyklad labirynt. Tylko tma trzeba miec juz troche wprawy, zimnej krwi i techniki. Przyda sie tez kilka FF
Edit. Aha, dodam cos jeszcze. Dobre spawny cycow sa prawie zawsze calkowicie zapchane (MS, Poludnie od thais, Jaskinia na polnoc od thais, Cyclopolis). i nie da sie tam expic w 2-3 osoby
Na fibuli za to, w godzinach 16+ nawet jak sa 3 osoby na spawnie expi sie bardzo dobrze. Aha, dochodzi tam jeszcze bicie carrion wormow, ktore polepszaja exp.
Jeszcze jedno. Sa jeszcze cyce na POHu, ale tam ryzyko zgonu jest spore, a ty, jak naopisales POHu nie lubisz, takze tutaj nie mam co sie rozpisywac nad przewaga tego expowiska nad fibula.
Jacekkkkk
30-08-2006, 13:00
Cyce są gówno warte. Więc lepiej odrazu z nich s*******aj.:baby:
Black_druid
30-08-2006, 14:34
1. Nie piszcie o kopalniach bo mi się niedobrze robi. Znam je na pamięć co do ściany.
2. O Fibuli już mówiłem. Trzeba płacić za expienie.
3. PACC'a nigdy nie miałem i nie będę mieć (nie strace ani grosza na ŻADNĄ grę).
4. Nie jestem w Thais i raczej na zanosi się na dłuższy pobyt tam.
5. Jeśli tak cię korcą te roty to powiedz gdzie jest miejscówka z respem 15+ rotów, która jest wolna po 9 rano...
6. "Jest na forum poradnik dla druida (bo skoro pytasz o cyce to pewnie jestes z thains)." Poradnik jest lekko nieaktualny i robiony bardziej pod sorc'a niż pod druida.
7. "Jeszcze jedno. Sa jeszcze cyce na POHu, ale tam ryzyko zgonu jest spore, a ty, jak naopisales POHu nie lubisz, takze tutaj nie mam co sie rozpisywac nad przewaga tego expowiska nad fibula."
Na PoH to ja pójdę koło 30lvla. Wcześniej się tam nie zamierzam wybierać...
I jeszcze jedna propozycja. Dośc zaludniona jednak jest bezpieczna. Mianowicie GhostLand (czy jak się to tam nazywa) obok Carlin.
Jest około 3 graczy (łącznie ze mną) a jakiń z ghoulami jest 3.
Byłem tam tylko 20 minut więc czy opłacałoby się? Loot z ghouli leci obfity więc chodzi mi tylko o exp.
ciemne dropsy
30-08-2006, 19:43
Ta, chyba 50 gp/h -.-'
15+ rotow wolne o 9 rano? Fibula, Kopalnie, Hellgate, Veno roty. Jeszcze wymieniac?
Ghostland: ta, oplaca sie, jak chcesz zrobic 30 lvl w pol roku albo i dluzej to sie oplaca. Szczegolnie ta bliska odleglosc od carlin i fala 15-20 lvli we jaskiniach. Jedynym dobrym expem jest tylko jedna jaskinia w wejsciu kolo iluzji bagno/raj ze tak to nazwe. Ale tam moze ci byc ciezko wejsc / wyjsc / expic jak nie znasz terenu.
Ta, chyba 50 gp/h -.-'
15+ rotow wolne o 9 rano? Fibula, Kopalnie, Hellgate, Veno roty. Jeszcze wymieniac?
Ghostland: ta, oplaca sie, jak chcesz zrobic 30 lvl w pol roku albo i dluzej to sie oplaca. Szczegolnie ta bliska odleglosc od carlin i fala 15-20 lvli we jaskiniach. Jedynym dobrym expem jest tylko jedna jaskinia w wejsciu kolo iluzji bagno/raj ze tak to nazwe. Ale tam moze ci byc ciezko wejsc / wyjsc / expic jak nie znasz terenu.
respekt dla tego pana, posty naprawde warte nagrody ^^
wracając do tematu, myśle że pan Ciemne Dropsy ma racje, roty są poprostu excellent dla druida, nawet do dość wysokiego lvla.
takie np. veno roty, chodze tam codziennie, spawn cool, a najwiecej tam widzialem z 2 ludzi naraz... zazwyczaj od 8:00, do nawet 16:00 jestem tam sam, zdarza sie tez, ze caly dzien jestem tam sam... nie liczac knightow skillujacych na slimach pietro wyzej xD
Pzdr ; )
Expienie na Cyclopach nie musi byc nie oplacalne. Osobiscie polecam spawn na południe od Thais. Mozna tam spotkac równiez minotaur guardy... Jak bedziesz zbieral kase z wszystkich zabitych potworów i od czasu do czasu odnawiał mane to powinno sie zwrocic. Do zabijania polecam wanda\roda gdyz sa one skuteczne waląc z dystansu...
Black_druid
30-08-2006, 21:53
Ale tam moze ci byc ciezko wejsc / wyjsc / expic jak nie znasz terenu.Pewnie cię boli ten GS za kratami? Nie martw się już zdążyłem na niego wpaść :).
A czy ja pisałem "O 9 rano"? Chodziło mi o to, że gdzie bym nie poszedł po 9 wszedzie jest 1-2 osoby (przypominam, że gram na Novie). Pierwszy (i pewnie jeden z ostatnich) raz dziś byłem w jednej kopalni kompletnie sam i zrobiłem 2,5lvla w 3h + lootbag którego ledwo doniosłem do DP warty ok. 1k. Ale taka wolna kopalnia to żadkość. Gdy wychodziłem z kopalni z lootbagiem już biegł do niej 33lvl sorc.
Widze, że pan Ciemne Dropsy ciągle zostaje przy swoich rotach i skrytykuje każde zaproponowane expowisko :).
Jeśli ktoś ma jeszcze jakąś propozycje niech śmiało pisze.
Tylko, że 15 lvl jest troche niektualny. Mam 17,5lvla 14mlvl i troche IH'ów pod ręką.
Pozdrawiam.
@up
znawca sie znalazł.
znajdz te 4 roty, zobaczysz ze dluzej je ubijesz niz cyca. A tak wogole to masz chyba wiedze o tibii od kolegi z podworka.
Jasne. Rot ma 65 hp, cyc 260. czyli tak samo szybko ubijemy 4 roty, za ktore dostaniemy 160 expa co jednego cyca za ktorego dostaniemy 150. Cycow jest malo - rotow duzo. Wiec sami sie domyslcie na czym SZYBCIEJ expic. Na rotach od 8 lvlu do 20 moge zrobic z snakebitem a potem wh w 1 dzien, jezeli mam natchnienie, jezeli nei chce mi sie grac duzo, to rozkladam sobie na dwa dni. Do tego, z rotow masz pewnosc lootu i zerowe szanse na zgon. Z cycow z lootem jest kiepsko. No, do rotow dochodzi jeszcze 800 gp wydane na klucz an fibule, ale to raczej wielki problem nei jest. Co do pana od foldy - prosze nie odzywaj sie wiecej, folda to wbrew pozorom bardzo cienkie expowisko - jedno - pekerzy, drugie - mala ilosc expa do czasu. Co do respa 4 cycow na Femor Hills. Gratuluje pomyslu, szczegolnei ze spawn tam jest chyba 2-3 minuty na cyca. Super exp. Naprawde. Wiecej zrobisz na zwyklych, lub swamp trollach. Co do ubijania cycow na 19 lvlu. tez sie nie oplaca, lepiej pojsc sobie na... ROTY (tak tak, nie przesadzam) albo na kopalnie na -5 w ktorej sa male spawny guardow, ewentualnie mozna zaopatrzyc sie w gfb, z 2 bp manasow minimum i skoczyc na naprzyklad labirynt. Tylko tma trzeba miec juz troche wprawy, zimnej krwi i techniki. Przyda sie tez kilka FF
Edit. Aha, dodam cos jeszcze. Dobre spawny cycow sa prawie zawsze calkowicie zapchane (MS, Poludnie od thais, Jaskinia na polnoc od thais, Cyclopolis). i nie da sie tam expic w 2-3 osoby
Na fibuli za to, w godzinach 16+ nawet jak sa 3 osoby na spawnie expi sie bardzo dobrze. Aha, dochodzi tam jeszcze bicie carrion wormow, ktore polepszaja exp.
Jeszcze jedno. Sa jeszcze cyce na POHu, ale tam ryzyko zgonu jest spore, a ty, jak naopisales POHu nie lubisz, takze tutaj nie mam co sie rozpisywac nad przewaga tego expowiska nad fibula.
AHhhh , zanim te 4 roty znajdziesz juz dawno zabijeszc tego cyca. Ta wiedze masz chyba z kopiowania czyiś postów z forum.
Black_druid
01-09-2006, 13:09
Temat do zamknięcia. Znalazłem odpowiednie expowisko dla siebie. Mała strata hp i many a exp dochodzący nawet do 10k/h.
ja to druidem z monolight rod huncilem cycki. Da rady mowie Ci.A tak propo jak sie boisz isc na cyce z monolightem to idz na amazon camp albo hunc cyce z snakebite rod :P :cup:
Black_druid
01-09-2006, 13:37
@up
Byłem chwile na cycach i niezbyt mnie to zadowoliło. Jeśli uciekam w prostej lini tracę 0hp jednak jest ryzyko, że cyc zniknie. Chodząc wokół drzewka tracę 60-100hp na jednego.
Bezsens jednym słowem. Brakuje mi pare expa do 19lvla a potem to już spróbuję na PoH'u. Zobaczę czy wyniose więcej niż z obecnego expowiska lub czy nie będę ponosił strat (Wyskoczy GS itp.).
trzeba umiec grac w tibie biegac wokol drzewa i cyc zabiera mu 100 zycia przeciez to jest smieszne ueheuehu pozatym jak biejsz cyce to miej ful def-.- sorcer/druid z p setem jak blokuej to mniej niz 100 zycai zabiera a cyce som oplacalne dobry exp i lotik tez moze sypnac jakas halke;D tlyko trzeba umiec g rac-.-
@up
napierw naucz sie pisac a potem udzielaj rad.
@topic
poh jest zaje... expem. tylko trzeba miec duuzo gfb i mfow, hmmy tez sie przydadza. i jest niebezpiecznie, teraz gram 27 sorcem i juz raz tam padlem niestety ale bywa ; ]
ciemne dropsy
01-09-2006, 21:05
Nie no bez przesady. Wracam do ghostlandu. Nie, to nie jest ta dziura, i nie mysl ze to jest jedyna niebezpieczna rzecz w ghostlandzie.
Co do cycow. O taaak... ciekawe co szybciej znajdziesz, na ~1k 25 rotow, czy 6+ cycow na fibuli z 3 osobami, a jakimkolwiek facc spawnie oprocz POHA z 3 osobami. Uwaga uwaga, pan black druid gra na Novie, wiec nie pierdolcie ze mozna trafic na wolne cyce.
Co do tego ze mam doswiadczenie i wiedze od kolegow z podworka i skopiowanych postow. Nie bede tego komentowal... Wiedzcie tylko ze zrobilem juz niejedna postac na faccu okolo 35 lvlu... I to KAZDA profesja.
Co do tych jedynych rotow... znam tez inne expowiska: Guardy chociazby. Poziom kopaln jest na tyle zroznicowany ze kazdy znajdzie cos dla siebie z volcaniciem. Na swiecie pvp mozna sobie raczej zajac kopalnie (jest tak na: Antice, Lunarze, Solerze - tam gralem, nie wiem jak jest na Novie) i expic dlugo i przyjemnie, wyciagajacy przy tym lootbag.
Drugie - DC - przyda sie gfb, jezeli jest malo osob. No i znajomosc terenu.
Trzecie - OC - ww, bandity itp, itd.
Czwarte - Hmm, to jest moj pomysl, od razu zakladam ze moge sie pomylic i bedzie to napewno niebezpieczne. otoz POH. Na cmentarzyku, z moonlighta mozna klepac wszystko, nie wiem czy da sie tam bezpiecznie dojsc :/
Piate - Dla ludzi lubiacych sie rozpychac na respie - Amazon Camp.
Szoste - Waspy kolo AB. Nie zrzucaja kasy, ale mozna zbierac miodek, co moze sie okazac calkiem oplacalne. Tez czesto hlvli teraz tam poluje na miodek.
Aff...
@up
napierw naucz sie pisac a potem udzielaj rad.
@topic
poh jest zaje... expem. tylko trzeba miec duuzo gfb i mfow, hmmy tez sie przydadza. i jest niebezpiecznie, teraz gram 27 sorcem i juz raz tam padlem niestety ale bywa ; ]
a co nie pozwalasz mi pisac takjak pisze? niemoja wina zewolno pisac nie umiem-.-bedepisal jak mi siepodoba-.-
jubilatki
02-09-2006, 00:36
trzeba umiec grac w tibie biegac wokol drzewa i cyc zabiera mu 100 zycia przeciez to jest smieszne ueheuehu pozatym jak biejsz cyce to miej ful def-.- sorcer/druid z p setem jak blokuej to mniej niz 100 zycai zabiera a cyce som oplacalne dobry exp i lotik tez moze sypnac jakas halke;D tlyko trzeba umiec g rac-.-
umiec to trzeba, ale pisac!!! po "polskiemu"
troche zaczesto uzywasz tego znaczka "-.-"
Black_druid
02-09-2006, 15:05
zabiera mu 100 zycia przeciez to jest smieszne
Sam jesteś śmieszny. Drzewko jak wiesz zajmuje tylko 1 pole więc na każdej krawędzi zabierał mi 10-20hp. Zresztą nie będę się z tobą kłócił skoro nawet pisać nie umiesz.
tlyko trzeba umiec g rac-.-
Zapewniam Cię że gram dużo dłużej od ciebie i nie pouczaj mnie takim tonem. Poleć do mamusi bo nakrzyczeli na Ciebie!
W Tibię gram ok. 4 lat więc nie mówcie mi, że nie umiem grać. Druid do tej pory służył mi jako UH maker, a nie podstawowa postać. Dlatego też się pytałem gdzie jaki taki exp.
@ Posty Naszego Druida
Black_druid widze ze z ciebie niezly gracz. Grasz 4 lata i nie wiesz gdzie masz expic, OMG !! Takiego nie tryba nie widzialem :D ...
@Topic
Nie polecam iść na cyklopy na tym lvlu. Dziś wstalem o 15!!! i juz w mojej obecnosci dedly 3 osoby na cycach, w podziemu na pólnoc od thais.
Idz lepiej na jakies ROTY, MINIOTAURY(MINO PYRAMID), GOBLINY, AMAZONKI, GHOULE, SZKIELETY, DWARFY (Normalne i Soldiery)
PS. Ale dowalasz textami :cup:
Runesten
02-09-2006, 18:14
Ja chodze na 13 levu na cyce i nawet nie mialem czerwonego zycia a co dopiero uzywac ih!!!
pujdzie ci duzo IHów na to, ale najleprza miejscówka to mont sternum, ale trzeba również uważać żeby cie nikt nie przyblokował, gram na novie knightem i wkurza mnie troche widok mniejszego lvl niz 20 na cyckach, wielu takich tam ginie i to nie z reki cyckow, ale jak ktos dobrze powiedział idż na fibule, do 19 lvl zrobisz w jeden dzień- potem ognista różdżka i na cycki można iść, ale z w hammerem na fibuli to nie najleprzy pomysł - carion wormy beda zadawac ci duze hity jak bedziesz bez tarczyzałożłem sobie druida na novie i w jeden dzień wyszłem z rooka, różdżką zrobiłem 9 lvl na orkach i na fibuli wbiłem 21 lvl zapomocą war hammera, ale miałem lepsze eq: crusader helmet, golden armor, k legi i oczywiscei w hammer.
ciemne dropsy
02-09-2006, 21:37
A kto ci kaze bic Carriony, jezeli ci duzo zabieraja?
Afff, ja przy eq: Scale armor, p legs, dark helm wh i butki, dawalem rade carrionom bez wiekszego problemu, 1-2 exura gran i po klopocie, Carriony sa na tyle wolne, ze mozna biegac wokol nich w taki sposob, ze nie zawsze cie zaatakuja. Mozna tez oczywiscie jezeli ktos uwaza ze tak mu lepiej, wziac sobie moonlighta zeby zabijac Carriony.
Dodam do tego, ze uzywajac war hammera, mozna robic dodatkowo IHy podczas expu na rotach, co wiaze sie z zapasem run do leczenia summonow, lub przyplywu kasy.
Black_druid
03-09-2006, 21:03
Grasz 4 lata i nie wiesz gdzie masz expic, OMG !! Takiego nie tryba nie widzialem ...
Nie pytałem was gdzie mam expić tylko czy cyce na mniejszych lvlach druidem są opłacalne. Jak pisałem druidem nigdy nie robiłem lvla większego niż 11 bo taki był potrzebny do UH'ow przed nowym systemem magii.
Teraz chcę spróbować druida jako zwykłą postać a nie tylko UH'o-roba.
Temat jak napisałem kompletnie nie aktualny bo moje staty i EQ są kompletnie inne.
Nauczcie się czytać, a nie przeczytacie tylko pierwsze zdanie pierwszego posta i piszecie odpowiedź.
Proszę o nieodpisywanie mi żebym szedł na Fibulę lub do kopalni bo ja się pytałem o konkretne miejscówki, a nie o poradę gdzie expić. Wielcy obrońcy regulaminu umieją tylko robić offtopy i spamować.
Dragon of Piorun
03-09-2006, 22:06
@offtopic
Expienie na fibuli nie jest płatne, tylko poprostu podszedł do ciebie high level który tego pilnował żeby jego gildia, lub tylko jego kolega miał exp i kazał płacić, a jak nie to w ryja i tyle.
@topic
Chodź na mount sternum z tym moonlightem, wystarczy zasięgu na cyce, bo nie musisz się z nimi stykać, chcociarz może to być trudne utrzymać dystans i nawalać jednocześnie cyca z tej różdżki, wieć tak jak mój poprzednik powiedział możesz użyć snakebite rod jak chcesz.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.