zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Nowy wygląd i mały bonus!

bosal
28-08-2006, 23:39
Wyniki sondy dały nam do zrozumienia, że może przyzwyczailiście się do obecnego layoutu, a może nie podoba Wam się nowy. Mimo wszystko zdania były podzielone, 1/3 z Was podobały się zmiany. Dlatego też, postanowiliśmy wprowadzić wybór wyglądu strony (znajduje się on na dole w lewym menu). Layout został poprawiony jeśli chodzi o rozkład przycisków i poszerzony. Wygląd forum również można zmienić, wystarczy wybrać go z menu na dole forum.

Linki dla leniwych: Nowy wygląd (http://tibia.pl/?layout=2) | Stary wygląd (http://tibia.pl/?layout=1)

Małym bonusem jest uczestnictwo w programie Google Apps for Your Domain. Próbnie dajemy 500 maili do założenia. Pozostałe zostaną dodatkami do naszych konkursów itp. Jeśli otrzymamy od Google więcej maili częściej będziemy dawać możliwość zakładania.
Adres maila to user @ mtibia.pl

Maile można zakładać na stronie mtibia.pl (http://mtibia.pl).

Zaglądajcie do nas częściej bo niedługo znów możemy Was zaskoczyć!

Celoz
28-08-2006, 23:42
Bardzo fajnie, podoba mi sie!
wreszcie zaczynasie sie ostro brać za forum. gratulacje!
btw: pierwszy :D

miver
28-08-2006, 23:49
całkiem nieźle z tym że przydałoby się żeby strona zapamiętywała wybór usera żeby np. jak wolisz nowy layout nie trzeba kilkać za każdym razem tylko np. cookie załatwia sprawę... Jak byście to zrobili to by było już super... :)

bosal
28-08-2006, 23:50
ale jest zapamietywanie w cookies, przynajmniej u mnie dziala

pierwsza partia kont dodana

konta z _ podkreslnikami nie zostana zalozone

Trias
Nie ma co dużo komentować świetna robota! Widać że coś robicie i oby tak dalej!

Vanhelsen
Nowy layout już u mnie chula, widac wzieliście sobie nasze uwagi do serca i poprawiliście błędy jakie były w poprzedniej wersji :)
Co do maila, wolę zwykłe gmail.com i zbyt nie chce mi się od nowa bawić w zakładanie/edytowanie kont ;) choć pomysł jest good :)

GrimoR
28-08-2006, 23:53
Mi się bardzo podoba nowy layout, mam tylko pytanko co do forum, jak nadzusze "odśwież" to wszystko mi sie przekręca wygląd forum się zmienia nie ma obrazków takich jak te które pokazują czy temat jest przyklejony i takie tam. Z góry Dzieki

P0zdr0

Exodus
28-08-2006, 23:53
Nie wiem czy dobrze zrozumialem 1 posta , ale ja zawsze moglem wybierac layout na forum , ciagle uzywalem starego bo mi sie bardziej podoba : p

bosal
28-08-2006, 23:58
2 porcja kont mailowych aktywowana, reszta jutro.

chodzi o design strony!!! design forum rowniez ale to sprawa drugorzedna. BTW styl light nie zostal jeszcze skonczony

MatKus
29-08-2006, 00:04
Nie wiem czy dobrze zrozumialem 1 posta , ale ja zawsze moglem wybierac layout na forum , ciagle uzywalem starego bo mi sie bardziej podoba : p
No tak, ale tak profilaktycznie przypominamy :P

@miver : Layout jest zapisywany w cookies. Mi i bosalowi i paru innym betatesterom działało przynajmniej :P

Squib
29-08-2006, 00:48
Wszystko super ale mam problem z założeniem maila.Ciagle podaje mi ze bledy login.podaje bez zadnych _ itp. probowalem juz wzsystkich byle jakich nazw ale ciagle bledny login.czy ktos ma podobnie?wie ktos co z tym zrobic?

Rafciu Mistrz
29-08-2006, 01:23
@up: spróbuj same litery, też tak miałem, gdy wpisywałem r4fc1u, a gdy wpisałem rafciu, udało się.
@topic: cóż za miłe zaskoczenie :) konto założone... pozostaje czekać, a potem szpanować.. x|

Darth Ryba
29-08-2006, 01:32
Taaa " Spiesz się ! Do utworzenia zostalo jeszcze 179 kont" ^^

Kobi Knight
29-08-2006, 09:00
Wszystko ok tylko, że jak wpisywałem login to ciągle był nie poprawny ale wpisałem dłuższy i weszło. Potem był problem z hasłem wpisywałem "xxxxx" (oczywiście inne) i wysyłałem to mi hasło wcieło i znów kazało podać i tak z 5 razy chyba... Ale też wpisałem dłuższe i poszło.

- Prodigy -
29-08-2006, 09:22
Hmmm... całkiem nieźle - zawsze to lepiej mieć wybór, choć ja osobiście zostaje przy 'starym' wyglądzie strony - przyzwyczaiłem się, znam dobrze jego rozkład (tak, wiem - w nowym nie zmienił się aż tak diametralnie, ale jednak...). W nowym layoucie >tu tylko moje czepialstwo< czcionka w przyciskach wydaje się zbyt prosta, jak i zresztą samo tło, zarówno przycisków, jak i strony - po bliższym przyjrzeniu się, uznałem, że stronie brakuje jakiegoś charakteru, wyrazistości (nie mówicie, że sam nie zrobie lepszego, bo fakt - nie zrobię, ale ja tylko wyrażam opinię, a to czego mi brakuje, nie da się tak łatwo opisać - to jest >to coś<). Czy ktoś sprawdzał, jak wyglądałyby przyciski z pogrubioną czcionką ? Poza tym (ale to już najprawdopodobniej z mojej winy), gdy najeżdżam kursorem na lewe Menu, wszystko zaczyna mrugać - takiej sytuacji nie ma już przy prawym Menu, gdzie wszystko jest w największym porządku. To tyle z mojej strony. Jeśli mam wymienić największą, wg. mnie wadę i zaletę nowego lay'u byłyby to kolejno: przesadzona prostota (nie, nie prostata) i przejrzystość.

Racon
29-08-2006, 09:31
Ehhh... Niema juz kont :<

Jacko
29-08-2006, 09:44
Ja jak zwykle spóźniony hehe : P

Skrzacik
29-08-2006, 10:12
Ja nie zauważylem sondy ;P ale jestem za starym wygladem ;P nowy jest taki mniej ciekawy ;P ale fajnie że daliście wybór ;P

slawekmag
29-08-2006, 10:17
Big gratz for Mtibia

miver
29-08-2006, 10:46
ja wiem że jest zapamiętywanie w cookies NA FOURM. ja mówie o stylu na stronie. tam za każdym razem jak przeładowuję stronę bez parametru ?layout=2 widze stary styl. warto by i to zrobić w cookies.

bosal
29-08-2006, 11:02
nam dziala, dodalem jeszcze 250 kont do zalozenia

- Prodigy -
29-08-2006, 11:13
nam dziala, dodalem jeszcze 250 kont do zalozenia

Chętnie bym sobie założył konto, ale ciągle pojawiający się napis "Zła nazwa użytkownika", zaczyna mnie irytować. Nie ma znaczenia co wpiszę, komunikat i tak się pojawi - nie wierzę, że ludzie mają takie nicki, a podalem z 30 różnych, różnistych...

@Down

Tak, również mam to samo - również mam Opere.

@Thero

Wpisywałem i wielkimi, i małymi - gdyby były średnie, też bym je prawdopodbnie wypróbował. Żadne kombinacje nie pomagały ;)

Kumien
29-08-2006, 11:19
Witam.
Layout ciekawy. lecz sie nie przyłożyliście do kompatybilności z różnymi przeglądarkami. I tak na IE i Firefoxie chodzi, lecz na Operze lewe menu ma problemy z poprawnym wyświetlaniem po najechaniu myszki. Sprwdzcie czy użyliście tych samych atrybutów w php do lewego menu jak i prawego. Za jakiś czas sprawdzę czy chodzi, a jak nie to będe was męczył, aż tego nie poprawicie :D

Thero
29-08-2006, 11:26
Chętnie bym sobie założył konto, ale ciągle pojawiający się napis "Zła nazwa użytkownika", zaczyna mnie irytować. Nie ma znaczenia co wpiszę, komunikat i tak się pojawi - nie wierzę, że ludzie mają takie nicki, a podalem z 30 różnych, różnistych...

@Down

Tak, również mam to samo - również mam Opere.
Wpisz nick małymi literkami

kapvi
29-08-2006, 11:34
Ja mam bez zadnych problemow ale jak podaje nazwisko z ó i ł pisze podaj nazwisko :D

Juz 5 osob z mojej osiedlowej sieci sie zarejestrowalo odrazu do nich zadzownilem ;D

D1ABL0
29-08-2006, 11:41
Skąd mam wiedzieć, że moje konto już istnieje?? Pisze, że zostanie stworzone najdalej za 48 godz. ale jak mam sprawdzic czy już jest aktywne??

kapvi
29-08-2006, 11:44
@Up też bym chcial wedzieć :D

Konta są takie jak w GMailu? Jest GMail Chat?

bosal
29-08-2006, 11:48
trzeba sprawdzac, teraaz robie to mniej wiecej co godzine

D1ABL0
29-08-2006, 11:50
@up
aha thx :)

D1ABL0
29-08-2006, 11:53
o!!!!!!! moje już działa :) thx for all :)

kapvi
29-08-2006, 11:57
Dzięki za odp.

Co równa godzine robisz konta? np. 12:00 ?
Nie mogee sie doczekac :D

#Edit
MOJE KONTO JUŻ DZIAŁA !! =)

Zummer
29-08-2006, 12:05
No layout mam ustawiony nowy. Poprawine błędy.
Teraz mam problem z założeniem konta e-mailowego.
Wpisujesz wszsystko, a wyskakuje mi że mam podać nazwisko, a ja podaje.
O co chodzi ?
EDIT: ok już działa ;) trzeba było bez polskich liter wpisywać ; dd

kapvi
29-08-2006, 12:09
@up
Nieczytałeś mojego wcześniejszego posta
Napisałem wyraźnie nazwisko bez ó ł ą ę itp.

Mateusz the vampire
29-08-2006, 12:14
ooooooooooo nic nie wiedziałem o żadnej ankiecie :baby: no ale brawa dla grafika/ów którzy to robili :cup:

kapvi
29-08-2006, 12:16
Co do Zła nazwa urzytkownika moge powiedzieć tyle :
Za krótka :D
Koledze zakładałem przed chwila i musi miec chyba min 6 znaków jak na GMailu :P

Fefin
29-08-2006, 12:47
Lewe menu Lay~ szwankuje na Operze 9.0:)moze da sie cos z tym zrobic:)

Lukasz-Ziom
29-08-2006, 12:59
Ludzie mozecie sie opanowac !! wlaczylem ten nowy wylgad ale ludzie zlikwidujcie te reklamy chociaz troche albo zeby mozna bylo je wylaczyc a nie ! bo chcialem np. zobaczyc axe a tu reklama i nie mozna wylaczyc !! :;(

bosal
29-08-2006, 13:05
chodzi ci zapewne o wyskakujace banery, neistety te naleza do hostera

marshallek
29-08-2006, 13:37
Panowie i Panie- poprostu świetna robota!
Oby tak dalej.
BArdzo sie ciesze z tego, że nie ma reklam pod menu Linki:)

Zbiorek
29-08-2006, 13:49
Od razu widać, że Tibia.pl zasługuje na tytuł naj Polskiej strony o Tibii. Wielkie graty. Oczywiście jestem za nowym wygladem :)

wizu
29-08-2006, 14:28
hehe udało mi się, gdy zostały jeszcze 2 konta do założenia ;)
A co do layouta to i tak będę używał starewgo, nowy mi jakos dziwnie miga, gdy najade wskaźnikiem na jakiś link ;)

RAFALLOS
29-08-2006, 14:57
Malo Brakowalo A bym nie mial Konta. Ale sie Udalo;)

A jesli chodzi o layouta to Chyba nie bede go uzywal poniewaz starszy mi sie bardziej podoba.:D

Racon
29-08-2006, 15:38
I znowu niema, lol...Chyba juz maila nie bede mial.

Helixaw
29-08-2006, 15:46
Warning: Unknown: open(/tmp/sess_i2cp57oo1lhir2obnsouhlnjc2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

;) A poza tym stary layout jest lepszy :)

Thero
29-08-2006, 15:54
Co do Zła nazwa urzytkownika moge powiedzieć tyle :
Za krótka :D
Koledze zakładałem przed chwila i musi miec chyba min 6 znaków jak na GMailu :P
Nie prawda, moja nazwa użytkownika ma 5 znaków.

Zummer
29-08-2006, 16:43
No layout mam ustawiony nowy. Poprawine błędy.
Teraz mam problem z założeniem konta e-mailowego.
Wpisujesz wszsystko, a wyskakuje mi że mam podać nazwisko, a ja podaje.
O co chodzi ?
EDIT: ok już działa ;) trzeba było bez polskich liter wpisywać ; dd
konto już działa :)
nie chciało mi się przeglądać 4 stron tematu.
EDIT: o kurde, miał być edit a niechcący nacinołem cytuj ;(

Protossik
29-08-2006, 20:13
Elo!
Próbowałem stworzyć sobie konto, ale...
Jak wpisuję ten trzy literowy kod, to mi pisze, że błedny kod:( . Próbowałem dużych i małych liter, odstępów i nic. Pomożecie? Może być priv...

Ps. Teraz kont nie ma, ale może później :p. Mam taką nadzieję:p

Arcania Tastiel
29-08-2006, 23:36
Myślę, że to świetne posunięcie. Umieścić dwa style do wyboru. Oba się mocno różnią stylem więc trudno którymś większość zadowolić...:)
Mi się podoba ten starszy styl, ale za to wolniej się ładuje. Zaś nowszy jest szybki i przejrzysty. Nie musi być super ładny, żebym go używała ;)

alanty
30-08-2006, 08:44
No ten nowy wygląd nie jest zły ale wszystko jkaies takie małe ;p więc zostane przy starym ;]

Roozell
30-08-2006, 11:11
mi sie podobaja wszystkie ale jak by byl jakis nowy to czemu nie

Kumien
30-08-2006, 12:44
Poprawcie lewe menu bo nie chodzi w Operze 9+!!!!!!!!!!!!!!!!

kastro
30-08-2006, 14:14
ej wiekto czemu nie moge wlonczyc serweru ethernet i kiedy to bedzie mozliwe B)

kastro
30-08-2006, 14:19
wie ktoś może dlaczego nie moge wlączyć serweru ethernetB)

i kiedy bedzie sprawny ten serwer

Pan Jordi
31-08-2006, 10:52
Ale dlaczego skin jest tylko na Index'ie? jeszcze lewe Menu źle chodzi pod Opera 9 and up :P

Lord O.D.
01-09-2006, 23:57
Mi sie wcale nie podoba nowa stronaX(

Zdechly kret kanalowy
02-09-2006, 01:17
mogl by mi ktos powiedziec na pw ile ma miejsca ten e-mial?
i mogli byscie pretlumaczyc to :
* Seeing the big picture
With Google Calendar, you can quickly add events mentioned in GMail conversations, or saved in other applications; and add other interesting events that you find online.
* Sharing events and calendars
You decide who can see your calendar and which details they can view. Planning an event? You can create invitations, send reminders and keep track of RSVPs right inside your calendar. Organizations can promote events, too.
* Staying on schedule
You can set up automatic event reminders, including SMS notifications, and instantly bring up anything on your calendar with the built-in search tool.
Welcome to mTibia.pl Webmail, Powered by Google. Take advantage of Google's innovative webmail technology, and enjoy the convenience of accessing your mail from virtually anywhere.

* Search, don't sort.
Use Google search to find the exact message you want, no matter when it was sent or received.
* Don't throw anything away.
Your account includes plenty of storage, so you'll never need to delete another message.
* Keep it all in context.
Each message is grouped with all its replies and displayed as a conversation.
hey say talk is cheap. With Google Talk, it’s free--and fast.

Google Talk offers:

* Flexibility: Get in touch with an IM, email, or a call

* Quality: Enjoy fast file transfer and high quality voice calls

* Convenience: Reach all your Gmail contacts, with just a click

Google Talk is in beta and requires a Gmail username and password.
Don't have Gmail? Get an account using your mobile phone.

z góry dziekuje i czekam na pw

KUMPEL _DARK _SVEN_
02-09-2006, 10:16
:( Brzydki i tyle :(

Zając
02-09-2006, 10:39
Dżizys... stary o wiele ładniejszy!

Mikus-PL
04-09-2006, 15:30
Dżizys... stary o wiele ładniejszy!
A mi sie podoba ten nowy...B)