zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Bright sword???

Kornik
12-10-2003, 21:14
Z jakich potworów wypada Bright sword????(jeśli wogóle wypada)???? ?( ?( ?(

Fanfi
12-10-2003, 21:21
Niestety nie wypada on z zadnego potwora (pewnie jest jakis quest)

ktos_ze œwiata NOVA
12-10-2003, 21:28
~~~~~~ĘJ CZŁOWIEKU WEZ PRZYSTOPUJ~~~~~~~

juz chyba z 6sty temat jak nie wiecje zalozyles w ciagu 20 minut
to chyba przesada
co??

Natylia
13-10-2003, 21:24
Moj qmpel kupił Broada na Danubii za 300gp :))

nawigator
13-10-2003, 23:10
Broad a nie bright sworda czytaj dokladniej

Gimlos
01-01-2004, 16:45
i pomyslec ze teraz ten miecz jest teraz tak powszechnie dostepny... jak dla mnie ta zmiana update suckz, cipowie po prostu "zrobili w konia" tych kinghtow ktortzy wybrali axe i club:( ...

kotomaniak
01-01-2004, 17:40
Ja tego sworda widziałem u kolesie w chacie. Stał przed nią to sie zapytałem skąd go ma. A on na to cytuje: "znalazlem pod drzewem". Fajny quest co?

Gremlin
01-01-2004, 21:09
Oryginalnie dodany przez gimli syn gloina
i pomyslec ze teraz ten miecz jest teraz tak powszechnie dostepny... jak dla mnie ta zmiana update suckz, cipowie po prostu "zrobili w konia" tych kinghtow ktortzy wybrali axe i club:( ...

Nie jest tak znowu powszechnie dostepny, tyle ze zamiast 1 osoby ma go ok 100 osob.

Obecnie bright sword kosztuje na Secura ok 50k i cena powoli zaczyna isc w gore (kto mogl zrobic questa zrobil a chetnych na niego przybywa).

Ja osobiscie jestem za tym zeby questy byly dla wszystkich dostepne a nie dla kilku pierwszych graczy lub ew tych co najszybciej udalo sie zalogowac po resecie servera.
Wczoraj troche mialem czasu i chodzilem zwiedzac rozne rejony, bez niczyjej pomocy znalazlem 8 kluczy ktorych przed update bym nigdy nie znalazl poniewaz byly by zebrane w 15 sekund po starcie servera.

Gimlos
01-01-2004, 21:45
re up:
no coz, ma go praktycznie kazdy 50lvl < ( bo od tego lvl jesli dobrze pamietam mozna wykonac tego questa ) i wlasciwie kazdy z tych lvl go zna ( jest prawie tak znany jak voc quest :/ )
a co do tych ktorzy wybrali inne bronie to wg. mnie rzeczywiscie zostali "oszukani" bo nawet jesli np. knight trenujacy axe wykona quest z naginata ( a jakos ofert "sell naginata" widzialem po update tylko 1 wiec ten quest raczej powszechnie znany nie jest ) to naginata jest duuuzo gorsza od bright sworda:(
a to co powiedziales o kluczach: teraz te ktore sa w skrzynkach przestana byc kluczami, bo co ci da to ze masz klucz do np. witch house skoro ma go oprocz ciebie 500 osob?
tez jestem za tym zeby byly dostepne dla wszystkich, ale nie tak jak teraz, kiedy prawie kazdy zna quest z dark shieldem, bright swordem, voc quest...

Polinik
02-01-2004, 00:39
re up:
no coz, ma go praktycznie kazdy 50lvl < ( bo od tego lvl jesli dobrze pamietam mozna wykonac tego questa ) i wlasciwie kazdy z tych lvl go zna ( jest prawie tak znany jak voc quest :/ )
a co do tych ktorzy wybrali inne bronie to wg. mnie rzeczywiscie zostali "oszukani" bo nawet jesli np. knight trenujacy axe wykona quest z naginata ( a jakos ofert "sell naginata" widzialem po update tylko 1 wiec ten quest raczej powszechnie znany nie jest ) to naginata jest duuuzo gorsza od bright sworda:(
a to co powiedziales o kluczach: teraz te ktore sa w skrzynkach przestana byc kluczami, bo co ci da to ze masz klucz do np. witch house skoro ma go oprocz ciebie 500 osob?
tez jestem za tym zeby byly dostepne dla wszystkich, ale nie tak jak teraz, kiedy prawie kazdy zna quest z dark shieldem, bright swordem, voc quest...

1. Naginata to dwureczny sword, a nie axe.
2. Przewaznie ludzie ktorzy moga zebrac naginate wola dorzucic ja dospisu swoich towarow na sprzedaz, ktora jest dostepna na forach Trade na tibia.com, zamiast tracic czas na zaspamowany przewaznie kanal trade.
3. (Cut)

Gremlin
02-01-2004, 06:29
1. Nagitana jest typu axe

2. Nagitana juz przed update mozna bylo zdobyc, na Secura podobno dzien w dzien tam ten sam koles czatowal przez ostatnie 2 miesiace przed update.

3. (Cut)

Karol
02-01-2004, 09:42
hmm czy to że knighci z axe i clubami sa oszukani to bym sie kłócił. Przecież Axe maja tez fire axe wcale nie taki zły, a w clubach moze jest dostepny w quescie silver mace?? Wtedy bi sie jakos to wyrownalo...

Polinik
02-01-2004, 11:33
Oryginalnie dodany przez Gremlin
1. Nagitana jest typu axe

2. Nagitana juz przed update mozna bylo zdobyc, na Secura podobno dzien w dzien tam ten sam koles czatowal przez ostatnie 2 miesiace przed update.

1.
http://mysite.verizon.net/vze7p87m/CloseCombatWeapons.html
http://tibia.gamigo.de/library/items/item_en.php?action=1&cat=20&order=langname
http://tibia.pl/sword.php

Tylko tibia.gery.pl podaje ze naginata to axe. (co jest oczywiscie bzdura). Wiec panie moderator, niech pan nastepnym razem sprawdzi swoje zrodla, zanim zamieni pan dobra informacje na zla.

2. Oczywiscie ze naginate mozna bylo przed update zdobyc, to nie jest nowy przedmiot.

3. W jaki sposob moje info co broni naginaty jest bardziej spoilerujaca niz informacja GDZIE znajduje sie bright sword? ("Bright sword jest jako quest w OC I tyle."). OC jest jedno, a miejsc spelniajacych moje kryterium kilkanascie. :P

Gimlos
02-01-2004, 14:42
Polin : tym razem gery ma racje ( gremlin tez^^ ) . Naginata jest 2 recznym axe , dopytywalem sie o to nawet na trade na premii i kilku 70+ knightow to potwierdzilo ( zeby nie bylo niedomowien - chocby Gon Gon )
To co zostalo podane na tibia.de ( z tej strony ,jak mysle, przepisywaly tibia.pl i ta druga strona ) jest nie pierwszym bledem tworcow tej strony
A co do tego ze naginate mozna bylo zdobyc przed update wiem ( bright sword zreszta pewnie tez ), zwracam tylko uwage ze update poprawil sytuacje swordow ( ktore i tak byly na rowni, jesli nie lepsze od axe ) a axe nie poprawil .
Podsumuje to tak-przed update sytuacja byla mniej wiecej taka:
axe:
+wysoki atak fire axe i dragon lance
+ stosunkowo tani k-axe
- wysoka cena f axe
- niski def wiekszosci broni z axe
Club:
+ bardzo tani
- slabszy od axe i sword
Sword:
+ bardzo dobre statsy FS i GS
+ dobre defy wyzej wymienionych
- bardzo drogie

I w takim ustawieniu rodzaje broni mniej wiecej sie rownowazyly . Po dodaniu bright sworda sword uzyskal nad reszta wyrazna przewage...

Polinik
02-01-2004, 21:44
Polin : tym razem gery ma racje ( gremlin tez^^ ) . Naginata jest 2 recznym axe , dopytywalem sie o to nawet na trade na premii i kilku 70+ knightow to potwierdzilo ( zeby nie bylo niedomowien - chocby Gon Gon )

A istotnie - sprawdzilem na wlasnym przykladzie - chwilke tym pozabijalem i rzeczywiscie skoczyl axe a nie sword fighting.

Zatem niniejszym przepraszam Gremlina za moje uwagi. :)
(A webmasterom serwisow zasugeruje emailami poprawienie blednej informacji).

Gremlin
03-01-2004, 06:55
a w clubach moze jest dostepny w quescie silver mace??
1. Nie jest
2. Silver mace to jest bron klasy Magic Sword a nie Bright Sword
3. Bright Sword ma tylko b.dobra obrone, czyli bloker nadal moze go urzywac niezaleznie w jakim skillu poszedl.

re: Polin
Nie martw sie ja tez kupilem nagitane dla szpanu (dla druida bo dobry atak a mniej wazy od GS) myslac ze to sword, a tu leje i skill w axe podskakuje :)

re: gimli syn gloina
Do minusow mieczy dodal bym jeszcze zabojcza wage GS (2 razy tyle co dragon lance albo Warhammer).

Usunelem posty wskazujace na bezposrednie questy.

Gimlos
04-01-2004, 02:51
hmm czy to że knighci z axe i clubami sa oszukani to bym sie kłócił. Przecież Axe maja tez fire axe wcale nie taki zły, a w clubach moze jest dostepny w quescie silver mace?? Wtedy bi sie jakos to wyrownalo... porownaj skille f axe ze skillami bright sworda ( posluze sie tu prymitywnym dodawaniem;) )
bright sword - 36 + 30 = 66
fire axe - 38 + 16 = 54
fire sword - 35 + 20 = 55
nie mozna oceniac broni tylko po dodaniu skilli oczywiscie ( bo np. jak dla mnie to mimo tego ze w sumie skille fire axe ma gorsze od FS to jednak jest lepsza bronia, ale i tak wielu ludzi ma o tym inne zdanie , dlatego uwazam ze przed update sword i axe sie rownowazyly ) , ale bright sword po prostu deklasuje obydwie te bronie .
co do silver mace : ona juz kompletnie deklasuje wszystkie te bronie ...
No i jeszcze jedno : przed chwila dowiedzialem sie ze quest z bright swordem zostal juz zamkniety ...

Forgeh
04-01-2004, 08:17
Stonecutter Axe (Atk: 50 Def 30).
It weighs 99.0 oz.
You feel the power of this mighty axe.
Kolejny dowod, na to ze axe rullez :]

Gremlin
05-01-2004, 16:01
Oryginalnie dodany przez Forgeh
Stonecutter Axe (Atk: 50 Def 30).
It weighs 99.0 oz.
You feel the power of this mighty axe.
Kolejny dowod, na to ze axe rullez :]

You see Magic Longsword (Atk: 55 Def 40).
It weights 43 oz.
It's the magic Cyclopmania Sword.
(tez umiem kopiowac napisy ze screenow)

I co kolejny dowod ze sword rullez :]
A do tego Magic Longswordow sa cale 3 w tibi a Stonecutter Axe jest zdaje sie tylko 1.

Dr. Omader
07-01-2004, 14:51
Z tego co mi wiadamo i z informacji jakie mnie dochodza to silver mace ma ktos na Antice i mozliwe ze jest kila tych silverow.

Co do Bright sworda to byl przed updatem 1 na server, byl nawet koles co mial brighta na Lunara(dawali mu okolo 400k) i na Valori(dawali kolo 250k, przed update) i Mial wielkiego zonka jak przyszedl update, tyle kasy przepdlo.

A mam tylko takie pytanie czy Horned Helmet dalej jest 1 na server i to nie na kazdym swiecie??

@Gimli:To sie zgadzam ze teraz swordy goruja nad wszystkim, troche ich pozycja spadnie jesli zdjeli tego questa, ale dalej beda gora.
Uwazam ze cluby sa strasznie przygniecione przez swordy i axe, ale dlatego sa takie tanie i tak latwo je wyciagnac(qmpel ostatnio na isara wyciagnal 5 w tydzien z czego 2 w jeden dzien w odstepie 30.min. 8o )

MaRiO
08-01-2004, 22:58
Teraz po update zauwazylem, ze codziennie ktos probuje opchac bright sworda na trade co powoduje znaczny spadek cen.Gosciu chcial najpierw sprzedac za 60k, po drugim dniu proby opylenia zszedl na 50k, a nastepnego dnia na 40k. Dalej juz go nie widzialem.

Chester the Litle
12-01-2004, 12:16
Swordy nie guruja nad clubem bo jest tunder hammer kturego pokazywal mi kolega jeszcze przed update wiec teraz napewno mozna go z boxquesta wzasc....ale napewno jakis lvl ddddduuuuzzzzzyyyy i zabic duzo potworkuw

a co do bright sworda quest nie jest taki trudny:P

Polinik
12-01-2004, 12:56
Oryginalnie dodany przez Chester the Litle
Swordy nie guruja nad clubem bo jest tunder hammer kturego pokazywal mi kolega jeszcze przed update wiec teraz napewno mozna go z boxquesta wzasc....ale napewno jakis lvl ddddduuuuzzzzzyyyy i zabic duzo potworkuw

Tak, ale....
Jak sam stwierdzasz, zdobycie Bright Sworda nie jest trudne. Bez wielkiego ryzyka dostajemy potezny miecz. Mamy w perspektywie zdobyc Sword of Valor (48/35, JEDNORECZNY).
Teraz odpowiedniki wsrod clubow: jako odpowiednik BS-a mamy Skull Staff. Ten sam atak, ale 2,5x mniejsza obrona. Silver mace lub golden mace (jakiekolwiek statystyki ma ta druga) - widziales jakas na trade? Ja nie, nikt ze znajomych z roznych serwerow tez nie. Ba, nikt ze znajomych nie wie gdzie go zdobyc (a jest wsrod nich duzo 'questmanow', ktorzy sami, bez niczyjej pomocy i wskazowek zrobili wiele questow, w tym paradox tower (przyznac sie, Ci ktorzy wiedza jak, ktorzy z sa sami znalezli odpowiedz na wszystkie pytania, a kto dostal je od kolegi?)). Skoro nikt nie sprzedaje, nie chwali sie silver lub golden mace, to mozna zalozyc, ze albo ich nie ma, albo sa bardzo ciezko dostepne, pilnowane przez tabuny naprawde poteznych stworow. Teraz Thunder Hammer: tak samo jak Silver/Gold Mace - nikt jeszcze nie znalazl, nie wiadomo gdzie (o ile w ogole) lezy. Poza tym, po update TH zostal znacznie pogorszony - jest teraz 2-reczny, wiec nie jest zadna alternatywa dla SoV.
Podsumowujac:
Swordy: swietny, latwo dostepny Bright Sword, mozliwosc zdobycia SoV (kiedys, po osiagnieciu 100lvl).
Cluby: Brak broni porownywalnej z BS-em, a jesli jest to niezbyt latwo dostepna, tak samo z SoVem. Odpowiedniki mocnych mieczy raczej ciezkie do uzyskania (o ile w ogole), oslabiony Thunder Hammer. Poza tym, w porownaniu Giant Sword vs War Hammer cluby tez wypadaja blado. (45/10 kontra 46/22). Jedyne w czym goruja to cena i waga.

Merral
24-01-2004, 10:57
B-sword jest tylko w quescie ale jak dobry do blokowania poluje na niego.

Kortex
24-01-2004, 12:47
Kurde i to sie nazywa sprawiedliwosc ja latam z skull stafem ale juz nudzi mi sie ta bran i z czym mam biegac?? powie mi ktos??Jak czarodzieje maja zdobyc cos lepszego od ss jak nigdzie tego nie ma (sliver mace golden mace i t hammer)