Pokaż pełną wersje : Ogłoszenia duszpasterskie
CipSoft wprowadził dzisiaj kilka małych poprawek w kliencie, naprawiając między innymi błąd z nie wyświetlaniem się liczby pozostałych dni pacc. Aktualizacja zostanie pobrana automatycznie podczas logowania się do gry, w razie problemów można także pobrać nowego klienta bezpośrednio z oficjalnej strony (http://www.tibia.com/home/?subtopic=download).
Upłynął też termin akceptowania przez CipSoft listów z kopią paszportu w celu uzyskania nowego rec keya starym sposobem. Prośby które do dnia dzisiejszego nie dotarły do biura CipSoftu nie będą już realizowane. Od teraz jedynym sposobem uzyskania nowego rec keya jest użycie Interfejsu Odzyskiwania Konta (http://www.tibia.com/service/?subtopic=lostaccount). Zostanie on wysłany za małą opłatą listem na adres podany przy rejestracji konta. Z tego powodu ważne jest aby podawać tam prawdziwe dane. Jeżeli jeszcze tego nie zrobiliście - czas najwyższy.
Zmianie ulega też automatyczny system usuwania postaci. Od teraz wszystkie postaci na darmowych kontach będą usuwane po n miesiącach nie używania, gdzie n jest równe ich poziomowi. Postaci z poziomem dwudziestym lub większym nie będą juz wyjątkiem od tej zasady, jak było to do tej pory. Usunięciu ulegnie też całe konto jeżeli nie było używane przez więcej niż dwa lata, nie zależnie od tego czy zawiera jakiekolwiek postaci.
Rascal Alton
29-08-2006, 15:50
W sumie nic w tym złego i nic dobrego-,-.
Mam pytanie czy wam strona główna też aktualizuje sie co 2 sec automatycznie?
A ja przy tych poprawkach chyba juz sobie nie pogram ;/ Co sie rusze debuguje mi klienta ;/ :(
Nerevareen
29-08-2006, 15:52
Hmmm...Tylko kiedy dokładnie te chary będą zdeletowane? :( Bo poki co mam sporo upatrzonych fajnych nickow na acc z last loginem grubo ponad 2 lata i dalej się wyświetlają a ich nicki są dalej "in use"X(
Bardzo sie ciesze.
W koncu bazy danych o kontach i postaciach za jakies 6-12 miesiecy zostana w jakims stopniu oczyszczone.
Mam nadzieje ze zmniejszy to lagi na serwerach.
Bo ilosc postaci nie uzywanych przytłacza
Na samej antice jest prawie 20 000 postaci z 1lvlem i ponad 10 000 z 8lvlem.
@UP
1lvl nieuzywany po 1 miesiacu.
100lvl po 100 miesiącach.
Bardzo dobrze. Ciesza mnie te zmiany cipy cos robia :)
Ragnar666
29-08-2006, 16:03
heh...i dobrze...może wreszcie będę mogł wybrac sobie wybrać nick taki jaki chcę a nie że jest koleś o imieniu XXX i nie gra juz ponad 1 rok :/
przez co musze nazwać siebie XXX YYY ehhh dobry ruch CipSoftu
oby w tym kliencie juz sie mapki znowu nie spier...niczyły jak ostatnio ^^'
Rufus1988
29-08-2006, 16:04
Cipsoft zamiast takich updatów, powinien podać daty wypuszczania nowych serwerów. Ja nie wiem dlaczego to jest taka tajemnica OMG.
wlanczam tibia o upload ciekawe co sie stanie a tu nic tylko te usuwanie postaci tak na tibia pl pisalo niby po staremu ale te okienka chcesz otworzyc backpack okienko,chcesz zobaczyc profesje i lvl postaci okienko ,atak okienko wiem som skruty np atak [alt] ale to masakra co to ma byc
Topic@ Dobre rozwiązanie. :)
Rufus1988@ Imo lepiej ustabilizować wszystkie serwery, zamiast dodawać nowe.
I dobrze. Tyle postaci jest nie używanych, pora to skasować.
@up
jakie okienko ? Mi tam wszystko dobrze działa.
Japiesikot
29-08-2006, 17:20
k... ja pie....
wpisuje pasy wybieram postac i..
The tibia client encountered a critical error and had to be stoped.
A detailed error report has ben written to the error file wchich
you are asked to submit at your nex login.
wlanczam tibia o upload ciekawe co sie stanie a tu nic tylko te usuwanie postaci tak na tibia pl pisalo niby po staremu ale te okienka chcesz otworzyc backpack okienko,chcesz zobaczyc profesje i lvl postaci okienko ,atak okienko wiem som skruty np atak [alt] ale to masakra co to ma byc
Włącz w opcjach "Tibia classic controls" bo prawdopodobnie Ci sie wylaczylo ;)
A tak ogólnie to spox z tym usuwaniem nieużywanych postaci :) przynajmniej za jakiś czas przyśpieszy to pracę serwerów (podczas save nie będzie zapisywane ileś tam tysięcy nieużywanych postaci) :) Jak już ktoś powiedział nareszcie zwolni się sporo nicków a nie że ktoś 2 lata się nie logował i zajmuje jakis fajny nick :/
Morius najt
29-08-2006, 17:34
Mnie po tym updacie nie ujmuje się czas gry (stamina) czy to dobrze czy źle :D raczej dobrze moge grac grac grac xD
slawekmag
29-08-2006, 18:08
Zły pomysł z tą kasacją. Są tacy którzy przestali grać ale wracają do gry. CipSoft to umie wszystko zepsuć.
No to dobrze moze troche mniejsze lagi beda bo narazie jest masakra...
No i w koncu bedzie mozna zajac jakies fajne nicki :)
Dark Sven
29-08-2006, 18:30
Kurwa! Oni wszystko potrafia spierdolić.
Teraz bede sie musial logowac na depo chary - zapomne i wszystko w chuja poleci
*Sven wraca na Ots, po stwierdzeniu, ze tam tak wszystkiego nie pierdola.
JUHUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!
za 7 miesięcy postać "Celoz" zostanie skasowana i wreszcie będę mógł grać swoim nickiem!!!!!!
chyba powróce do pikselków!!!
czy ja jako jedyny nie moge sie lognac ;/
lukaszlukasz
29-08-2006, 19:25
Heh, mi się niby updatuje, ale jak czerwony pasek "dojeżdża" do końca to się zawiesza i ani ruszy dalej, a dział download tibia.com działa, ale nie da się ściągać klienta tibii. Miałem iść pomóc na Crusie z gildią, a tu Cipsoft znów coś popieprzył X(
Jebac To!!!
W Śrrodku Huntu Mnie Wyjebalo Żeby Aktualke Pobrac!!!
Żadnych OstrzeŻeŃ, Mogli Jakies Dac.
A Tu Suprice!!!
SORKA ZA ORTY ALE.... W*****LEM SIE
No k...a, Ci z Cipsoftu niedość że z każdym updatem robią coś fajnego, tylko dla PACC (i to jest właśnie w*****ające -.-).. to jeszcze za każdym razem coś schrzanią..
ja nie wiem, włączam Tibie, cośtam się ściąga aktualka się zrobi, wchodze wpisuje passy.. ni chu chu.. pisze że wszystkie serwery są powyłączane..
wchodze na Tibia.com a tam jak patrze to ludzie są online :/
pisali coś że "można" ściągnąć instalke z Tibia.com.. bardzo śmieszne.. nie można -.-
co za mendy.
mam pytanie..czy wy tez macie problemy z otwieraniem tibia.pl??jebie mi sie wszystko dopoki nie nacisne jakiegos linka na stronie....
Włącz w opcjach "Tibia classic controls" bo prawdopodobnie Ci sie wylaczylo ;)
dzienki wielkie bo niewiedzialem o co lata :) :) jaja:p
Rekin Master
29-08-2006, 22:27
od czasu tego update mam ogromne laggi :((
Przemek_99
29-08-2006, 22:40
nie moge sie zalogowac...:( może ktoś mi powie czy znalazł rozwiązanie na to...z góry dziękówa
Jak zwykle są jakieś problemy z klientami, ale nie ma się co na Cipsoft wkórzać - nie znają wszystkich kompów, u jednych działa a u innych nie (bo u nich napewno działa xddd). Wprowadzone poprawki są spox... Pozdro.
widze jednak ze nie jestem jedynym ktory nie moze sie lognac ;/
A Tu Suprice!!!
Jak juz chcesz popisywac sie angielszczyzna to napisz to poprawnie -.-
To sie pisze przez "s" - suprise.
SORKA ZA ORTY ALE.... W*****LEM SIE
No i co to kogo obchodzi? To Cie zwalnia z pisania poprawnie? Takie tlumaczenia sa zalosne.
dzienki wielkie bo niewiedzialem o co lata jaja
Jakbys odbrabial lekcje zamiast ciagle grac w Tibie to bys wiedzial, ze dzieki pisze sie przez "ę".
Hmm mam małom propozycje co do tych kasowania kont po 2 latach ..
Mam kumpla co wyjechal do angli i niema kompa i niemoze grac az na dwa lata i co on ma zrobic troche niepomysleliscie o takich ludziach moze by tak dac graczom do wyboru na My account czy chcą zeby po dwóch latach im skaskowalio postac jak niegraja. Jak ktos sobie zazyczy ze niechce bo musi pilnie wyjechac albo cos no niebedzie go na kompie i na tibi przez dwa lata to lepiej zrobic tak : Gracze moga niewchodzic na postac przez dwa lub 1 rok jak sobie chcecie i po tym roku lub dwoch dobiero uaktywnic fukcje skaskowana konta za 2lata jak niewejdzie po tym roku lub dwoch grania to wtedy dopiero jak niewejdzie przez drugi rok do SKASOWAC :DD :DD ROZUMIECIE COS .. ;( bo np. jak skoncze z tibia to potem chcem wrucic za 3 lata zobaczyc co z tibia dac synowi :DD ;) 8o :evul: ;( :baby: X(
Pszemek LP
30-08-2006, 00:56
Jak juz chcesz popisywac sie angielszczyzna to napisz to poprawnie -.-
To sie pisze przez "s" - suprise.
No popatrz ty... A ja zawsze myślałem ze pisze się "surprise" :]
@2xUp: dac tibie synowi....
współczuje mu xd
Eh. Znowu minor update nie wpływający za bardzo na samą grę...
Ale w sumie ten pomysł z lvlem/monthem deleta nie jest taki zły..
Hominis nocturna
30-08-2006, 06:19
Zostanie on wysłany za małą opłatą listem na adres podany przy rejestracji konta.
a ile konkretnie to może kosztować??
BlackWolf
30-08-2006, 07:53
! Witam !
Nie wiem czemu , ale ja mam tak samo , jak widze pasek z aktualizacja nowego update'a to jak dojdzie do konca to nagle sie zatrzymuje ( na samym koncu ) , nie wiem czy to sie zawiesza czy co , ale tak stoi i stoi w jednym miejscu i sie dalej nie rusza ;( . Jakby ktos wiedzial co z tym zrobic to bym byl bardzo wdzieczny 8o . Pozdro !
Kolowaty
30-08-2006, 08:08
Dlaczego jak zarejestrowalem konto to po 28 dniach dane te mozna dalej zmienic? X(
Fire glutek
30-08-2006, 09:13
Mam kilka pytań
"Zostanie on wysłany za małą opłatą listem na adres podany przy rejestracji konta. Z tego powodu ważne jest aby podawać tam prawdziwe dane. Jeżeli jeszcze tego nie zrobiliście - czas najwyższy"
ile ta oplata ma kosztowac?? - i czy jak zmienie dane na nieprawdziwe a list domnie nie dojdzie czy dostane bana bo nie wiem czy w tym liscie jest jakis link aktywacyjny czy cos wtym stylu bo nie mam zamiaru placic za oplate chyba ze to marne jakies 2 zeta?
czy jezeli mam przyypuscmy 5 postaci to musze sie na kazda postac wlogac zeby nie stracic konta i ile musze posiedziec na tej postac czy tylko musze sie wlogac na jedna postac zeby nie stracic konta??
Akhel Cimirus
30-08-2006, 09:17
Hmm mam małom propozycje co do tych kasowania kont po 2 latach ..
Mam kumpla co wyjechal do angli i niema kompa i niemoze grac az na dwa lata i co on ma zrobic troche niepomysleliscie o takich ludziach moze by tak dac graczom do wyboru na My account czy chcą zeby po dwóch latach im skaskowalio postac jak niegraja. Jak ktos sobie zazyczy ze niechce bo musi pilnie wyjechac albo cos no niebedzie go na kompie i na tibi przez dwa lata to lepiej zrobic tak : Gracze moga niewchodzic na postac przez dwa lub 1 rok jak sobie chcecie i po tym roku lub dwoch dobiero uaktywnic fukcje skaskowana konta za 2lata jak niewejdzie po tym roku lub dwoch grania to wtedy dopiero jak niewejdzie przez drugi rok do SKASOWAC :DD :DD ROZUMIECIE COS .. ;( bo np. jak skoncze z tibia to potem chcem wrucic za 3 lata zobaczyc co z tibia dac synowi :DD ;) 8o :evul: ;( :baby: X(
niech pójdzie raz na rok do kafejki internetowej albo niech da ci passy i zagrasz chwilę i problem z głowy , chyba ze ci nie ufa...8o 8o 8o
Tak samo jak pare innych osób mam problem z zalogowaniem się do gry, a mianowicie nie moge się dostać na listę postaci. Pojawia się komunikat znienawidzony już przezemnie: Cannot connect to a login server. Error: Connection timeout. For more information take a look at the FAQs in the guide section at www.tibia.com. Wie ktoś jak temu zaradzić?? Z góry THX.
Pirate Cutthroats
30-08-2006, 10:27
ja nie jestem zachwycony bo wszystkie filmiki które mam idą do kosza i trzeba mieć pewniew nową tibie cam X(
hmm czy dobrze ?? dwaj panowie z Elysii stracili chary .... 170 rp i 136 ek ( Bax Sho & Lan vel'visko ) deleted acc mają podobno za jakieś przekręty z paccem.
a już myślałem że za Sharing...
jestem bardzo wkuzony bo ja jestem w szkocji i i niee mam kompa w biblotece siedze a nie wolno sciongac zecy ;( i w tibie nie moge grac a kawiarenka iternetowa jest w centrum glagol jesli jestem w bibli to moge zrobic tego rec keya ? a ja mam 1 lvl i mi go usunom ;( X( X( X( X( ;( ;(
nie wiedziałem że przedszkola robią teraz wycieczki do Szkocji...
BlackWolf
30-08-2006, 16:14
! Witam !
Nie wiem czemu , ale ja mam tak samo , jak widze pasek z aktualizacja nowego update'a to jak dojdzie do konca to nagle sie zatrzymuje ( na samym koncu ) , nie wiem czy to sie zawiesza czy co , ale tak stoi i stoi w jednym miejscu i sie dalej nie rusza ;( . Jakby ktos wiedzial co z tym zrobic to bym byl bardzo wdzieczny 8o . Pozdro !
Moglby mi ktos odpowiedziec :confused: ???
Akhel Cimirus
31-08-2006, 09:22
ja jakos nie mam czasu albo checi zeby skasowac konta a tak to problem z glowy:P :D :o 8o :] B) :( ;) :p :confused: :cup: :evul:
No ładnie.. Mam podobny błąd. Po uptadzie zalogowałem się. Niby wszystko jest OK, ale gdy jakiś koleś wziął mnie 2 raz na party (pewnie jakiś zbir) to w obawie, że mnie "dotknie" wylogowałem się. Chwile potem chcę się zalogować i wyskoczył error:
Cannot connect to a login server.
Error:Disconnected from server.
blablablabla...
Najgorsze jest to, że nawet, gdy podałem nieprawidłowy pass i numer wyskakiwało to samo. Tak już jest parę minut.
NA KONIEC DODAM, iż ich oficjalna strona (www.tibia.com) nie działa.;(
CO mam zrobić??:baby:
cipsoft wszystko maści
tzn. jak ktos wyjedzie na wakacje całe (2miesiące) i zostawi jakis dany level np.50lvl to co mu sie saksuje po miesiacu?
czy ten 50lvl X miesiąc ?
to by bylo zjebane jak by po miesiącu sie kasowalo czyli co ja jestem niewolnikiem ze musze co miesiąc sie logowac a jestem np.akurat na plazy daleko od kompa ?
grrrrrrr
cipoft niby robi dobrze ale to wszystko pierd.....zieli
up: Naucz się czytać! postaci są kasowane przez pomnożenie levela przez miesiąc, czyli np. postać na 1 lvlu za miesiąc, na 2-gim za 2 miesiące, na 3cim za 3 miesiące itd. nie dotyczy to postaci o levelu 20 lub wyższym
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.