Pokaż pełną wersje : Nowy lay i 800x600
Pablosso
29-08-2006, 21:42
Chciałbym zaznaczyć, że ten nowy layout jest przystosowany tylko do rozdzielczości 1024x768 i wyższych. Niestety rozciąga stronę przy 800x600. Z jednej strony tylko 15% internautów korzysta z tej rozdzielczości, a z drugiej strony to ok. 1,5 mln osób. Wśród nich znajduję się między innymi ja i wydaje mi się, że tak znana strona jak Tibia.pl powinna ładnie wyglądać w każdej rozdzielczości.
W takim razie używaj starego lay'a... W czym problem? A po drugie chyba już mało kto używa 800x600... Ja mam 1280x1024, a mój kolega, który ma monitor 15" ma 1024X768... Nie sądzę, żebyś ty miał mniejszy monitor...
Pablosso
30-08-2006, 22:05
Tak jak napisałem to 15%, niby mało, niby dużo. Nowy lay bardzo mi się podoba gdyby nie to. Każda porządna strona powinna być przystosowana do wszystkich rozdzielczości. Mój monitor ma 15" i w zasadzie próbowałem już się przerzucić, ale jakoś nie potrafiłem. Cóż w takim razie pozostaje mi się przyzwyczaić do przewijania strony w poziomie albo pomyślec o zakupie nowego monitora ;).
Każdy może uzywac starego layoutu.
Po za tym już kilka razy rozmawiałem na ten temat z Bosalem, który to robił ten layout (no, nie zupełnie robił, a tylko dostosowywał do użycia na tibia.pl, ale mniejsza o to), ale wygląda na to, że on rozdzielczośc 1024x768 uznaje za jedyną słuszną i nie daje się przekonać.
Po za tym pracujemy także nad trzecim layoutem dostosowanym do osób o słabym sprzęcie lub po prostu preferujących maksymalnie prosty wyglad strony.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.