zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Cipsoft kasuje konta.

Dwimenor
30-08-2006, 12:55
Dnia wczorajszego 140 kont graczy zostało skasowanych. Pośród nich jest wiele wysokopoziomowych oraz znanych postaci.
Powodem usunięcia była nadmierna liczba wycofanych wpłat za Premium Account.

Pamiętaj, aby akceptować wpłaty tylko od ludzi których znasz i im ufasz. Na przykład od rodziców albo firmy Drom (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=38450)

Troche słów wyjaśnień o co dokładnie chodzi:
Gdy ktoś zamawia premium account kartą kredytową ma on możliwość wycofania wpłaty, nawet do roku czasu od jej dokonania. Gdy taka osoba wycofa pieniądze konto gracza zostaje zbanowane. Odbanować można je jedynie poprzez zamówienie po raz kolejny premium account, czyli drugi raz trzeba za to samo zapłacić jeśli kupowałeś od kogoś. Wtedy konto zostaje odbanowane, jednak gdy gracz za dużo razy otrzymuje bana za wycofanie pieniedzy wtedy konto gracza zostaje skasowane.
W skrócie: kupiłeś pacc za pieniądze w tibii od nieznajomego, który mógł np. ukraść karte rodzicom. Dostajesz pacc jest fajnie, ale po jakimś czasie prawdziwy właściciel karty, bądź nawet ta sama osoba dokonuje cofnięcia wpłaty pieniedzy i dostajesz bana.
Gdy zbierzesz za dużo takich banów twoje konto zostanie skasowane.
Podobnie ludzie robią przekrety na allegro. Sprzedają premium account, a potem wycofują pieniądze z wszystkich, albo z kilku wpłat, żeby nikt się nie dowiedział.

Firma Drom ma wielu klientów, którzy w niej zamawiają premium account gdy dostaja bana właśnie za wycofanie pieniędzy przez kogoś. Prawda, na allegro są tańsze oferty pacców, dlatego że sprzedający tam prowadzą swoją działalność nielegalnie i nikt tak naprawde ich nie kontroluje. Kupno premium account za Tibijskie pieniądze kusi. Ale powiedz mi... Czy te pare złotych, które są różnicą miedzy sprawdzaną, legalną firma, a Frankiem z Wąchocka i jego paccami w zamian za 100% pewność otrzymania zamówionego premium account szybko, sprawnie i bezpiecznie jest naprawde taka dużą różnicą?
Konto należy do Ciebie - decyzja o tym komu powierzasz swoje pieniądze, postać i zaufanie także należy do Ciebie.
Możesz zapoznać sie z oferta firmy Drom tutaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=38450)

General
30-08-2006, 13:02
Mam pytanie. Czyli takie kupowanie Pacc z allegro jest nielegalne ??.

Goku_Sayian
30-08-2006, 13:02
nie kapisze z leksza jak to WYCOFALI wplate?

Dabek
30-08-2006, 13:04
Mam pytanie. Czyli takie kupowanie Pacc z allegro jest nielegalne ??.

Nie jest nielegalne, ale narażasz się na to ze ktoś własnie wycofa płatność, i nie dosć ze Cię okradnie z iluś tam złotych, to jeszcze narazi na skasowanie konta. Kup Pacc przez firmę Drom!-.^

Leothyr
30-08-2006, 13:07
@ UP
REKLAMA!
Nie ładnie xD

(a ja kupiłem rpzez Droma i git)

KUPUJCIE PRZEZ DROMA

@topic
Bezczelnie troche. Ktoś się rozmyślił - kasacja ^.-

Flashman
30-08-2006, 13:18
No więc stało się. Najpierw mieliśmy kilku 200lvl graczy tera jeden z nich odszedł. Szkoda Wurzel bo naprawdę dostał delete za coś czego nie zrobil.

~Dael~
30-08-2006, 13:19
A miedzy innymi kto z znanych osob dostal bana ?? ;p

DDoS
30-08-2006, 13:20
Analyzing....

Account not deleted :D.

Mieli pecha kupuj od firmy Drom (albo oni Ci :P).

Użytkownicy aktywni w ostatnich 10 minutach: 2681 (287 zarejestrowanych oraz 2394 gości)

Ruppert
30-08-2006, 13:21
Ciekawe jakie to wysoko poziomowe postacie zna ktoś juakieś przykładowe nicki?

Gacek Knight
30-08-2006, 13:22
uu troche lipne ale o co chodzi z tym wycofaniem platnosci moze mi ktos powiedziec ? bo np na allegro jest 1 koles co ma tam 10 tys sprzedanych pacc on tez moze taki shit zrobic ?

gavreonien
30-08-2006, 13:22
Wurzel nie jest polakiem a bana dostal duzo wczesniej wiec nie wiem po co o nim w ogole ta zmianka. Co do kasowanych kont bardzo im tak dobrze , moze beda kupowac pacce przez D**M'a :P

BOtter
30-08-2006, 13:24
A miedzy innymi kto z znanych osob dostal bana ?? ;p

Sprawdzaj każdą postać ze statystyk po koleji :D

@Gacek no nie koniecznie, jak jest uczciwy to Ci przekrętu nie zrobi

Filip Pows
30-08-2006, 13:33
Można nie kupować pacc'a i będzie spokój:D

Dragon of Piorun
30-08-2006, 13:37
Mogli chcoairz bany dawać, a nie odrazu kasacje kont, przerąbane jak nawet ci jedni z lepszych mają usunięte konta :o.

DDoS
30-08-2006, 13:41
Takie są zasady i trzeba się z tym liczyć w momencie zakupu Premium Account kupuj sam lub u kogoś kto daje ci 100% pewności, że wpłynie opłata za Premium Account.

Komandos
30-08-2006, 13:42
Z osób powyżej 100 lvla deleta dostali:
Korn Kennobi 101 EK Solera
Kedavix 100 EK Trimera
Angel de shivera 102 EK Shivera
Alibaba On Shivera 116 EK Shivera
Lan vel'Visko 136 EK Elysia
Bax Sho 170 RP Elysia

O innych osobach nie wiem.

zdzichxxx
30-08-2006, 13:44
A czego nie pisze CipSoft dodaje 2 nowe servery pvp :dddddddd

DDoS
30-08-2006, 13:50
Proszę bardzo można patrzeć lista jest aktualizowana:

http://erig.net/xphist-deleted.php

FRED021
30-08-2006, 14:42
coztego ze cipy kasuja konta jak itak nadal sa lagi ;/

Thero
30-08-2006, 14:49
Bo to CipSoft... się dziwicie... dranie ostatnie, o!

Helixaw
30-08-2006, 14:57
Hmm, czyżby zmienił się regulamin po update? O ile dobrze pamiętam to za wycofanie płatności był ban dopóki pacc nie został ponownie zapłacony??

@down:
Mój kumpel teoretycznie też kupuje za tibijską, ale pierwej sprzedaje gp na allegro i dopiero za zarobioną kasę kupuje pacca odemnie, ty mógłbyś równie dobrze tak robić, z tym że kupować od droma ;) Wtedy masz pewność, że wszystko będzie okej

leopard
30-08-2006, 15:27
Wedlug mnie to co cipsoft robi glupie jest.. dostali delete za cos co wydazylo sie w przeslosci i co wtedy bylo karalne banem do nastepnego kupna pacca... wiec jakim cudem teraz moga sobie od tak skasowac konto... dam przyklad taki... Powiedzmy Eternal Oblivion jak mial 20 lvl dostal bana za pisanie na trade channel bluzgow, dostal bana na 7 dni, a dzisiaj w chodzi regulamin ze za takie cos sie dostaje delete.. i co powinni go teraz skasowac za takie cos?? (zbieznosc nickow oraz banow przypadkowa i zmyslona:P) Skoro zaszla zmiana w regulaminie to powinno obowiazywac to od dnia dzisiajeszego, a nie to co sie keidys wydazylo:P
Nie jestem pewien, bo nei czytalem regulaminu, ale ktos napisal, ze delete sie dostaje jak sie wycofa wplate z 2-3 razy a z tego co mi wiadomo Lan~ tylko raz mial taka sytuacje... No i jeszce cos... wszyscy tuaj gadaj kupuj od droma itp. kurde nie wszyscy maja rl kase, a jak maja to nei wsyscy chca ja wydac na taka gre jak tibia... Dla mnie jest to strata kasy i pacca mam za tibijska kase... jest ryzyko, no ale bez ryzyka zycie jest nudne huehue i tracisz rl kase na tibie:P

Says
30-08-2006, 15:35
Nie zapominajcie, ze gdyby nie te "Głupie" CipSoft'y nie byłoby tibi ;) Z tym deletem to juz przesadzili, no ale coz, jeszcze sie taki nie narodzil co by kazdemu dogodzil B)

Krakers
30-08-2006, 15:40
Cipsoft nie moze deletowac mnie za to za co kiedys zdostawalo sie tylko bana, bo PRAWO NIE DZIALA WSTECZ

Dr. Omader
30-08-2006, 15:49
Powiem tyle...
Kupujcie pacce na allegro. ;)

Tutaj widac piekny efekt tego... Ktos sprzedawal, sprzedawal, potem wycofywal... Nawet ci pewniacy tak moga robic. W koncu nie sa jakos legalnie zarejestrowani. Jedynie ja prowadze w pelni legalna, a przez to - sprawdzana firme zajmujaca sie tym :)

To samo z paccami za kase w tibii. Łepki kradna rodzicom karty, a potem Ty sie dziwisz ze dostales bana bo rodzic cofnal oplaty na karcie :)

SQsek
30-08-2006, 16:30
Szkoda ich troche tyle pracy włozyli w konta. Wiele osób kupuje pacce za kase w grze i może to też było powodem. Mam pytanie, czy taką wpłatę można wycofać zawsze? Przez jaki czas? Np. ktoś kupuje mi pacc, ja zaakceptuje i on jak mam 1 days left może odwołać, a może nawet jak juz sie skonczy, czy jest na to np. miesiąc?

Pinki
30-08-2006, 16:33
ja juz mam 2 pacca od Dr. Omader :P i nigdy niezastanawiałem sie nawet żeby kupic gdzies indziej i kolejny pacc tez bedzie przez niego i mam pewniaka a te 15 zł w tom czy w tom to nierobi dużej ruzżnicy ale przynaimniej masz pewnosc że będziesz miał pacca i nie warto ryzykowac dla 15 zł

Misi3Q
30-08-2006, 16:49
Dr.Omader ma racje... kupujcie dalej pacce na allegro.. albo na innym tego typu "ryneczku"... ja wole stracic te 15 zl... tzn dac zarobic Dr.Omaderowi niz oddac za free swoja kase jakiemus cieciowi albo gowniarzowi ktory ma za duzo pieniedzy.. albo szybkie rece... ( kradziez ) takiego tylko nap... i patrzyc czy rowno puchnie... : )

Dlatego bardzo serdecznie polecam firme Dr.Omadera... szybko i jestes w 100% pewny ze nie wyrzucisz swoich pieniedzy w bloto.. :)

~Misi3Q ;>

Skrzat
30-08-2006, 17:02
A teraz po calej aferze zapraszamy na reklamy

KUPUJ PACC PRZEZ FIRME ®DROM®!!! PEWNOSC GWARANTOWANA 100%®

@Topic

Ehhh Wurzel... Nie znacie jego przeszlosci... Bogaty jest to kupuje pacca za kase w tibi a co jest nie legalne

KUPOWANIE PACCA ZA KASE W TIBI JEST NIE LEGALNE

P.S wiem ze wszyscy to wiedza ale tak dla przypomnienia :D

Gacek Knight
30-08-2006, 17:05
no tak ale ludzie kupuja na allegro bo jest taniej :D dla slepych wsumie i tez masz przelew i masz a 15 minut a uu droma ile trzeba czekac ? przelewem ? i ta cena :P 10 zl wiecej ( btw sorki za takie hasla ale to prawda :P nie dawajcie mi punktow karnych z szczerosc ) :D

leopard
30-08-2006, 17:16
Gadacie kupujcie u Droma.. zrozumcie nie kazdy ma kase i nie kazdy ja przeznaczy na tibie... Ja wole kupic pacca za 70-100k, jest to niepewne, no ale nie wydam nigdy 90 zl na tibie.. nie s**m kasa, i tibia nie jest az tyle warta zeby placic na nia 80-90 zl zreszta z drugiej strony Drom.. skoro jestes pewny masz duzo klientow, czemu nie zjedziesz z cena w dol... mogl bys zjechac z cena na miesiac~ i obliczyc czy czasem wiecej nie zarobisz.. zjezdajac z cena nabywa klientow... a zeby sie dowiedziec na ktorym lepiej wychodzisz musial bys porobic testy...

Dr. Omader
30-08-2006, 17:17
no tak ale ludzie kupuja na allegro bo jest taniej :D dla slepych wsumie i tez masz przelew i masz a 15 minut a uu droma ile trzeba czekac ? przelewem ? i ta cena :P 10 zl wiecej :D ( btw sorki za takie hasla ale to prawda :P nie dawajcie mi punktow karnych z szczerosc ) :D

Powiedz mi jedno:
Jakim cudem mozesz miec pacc w 15 minut dokonujac wplaty na poczcie? To jest fizycznie niemozliwe, bo wplaty z poczty ida 2-4 dni przewaznie, czasem dluzej nawet.
To samo tyczy sie banku PKO BP, wplaty dokonane do okolo godziny 12 docieraja tego samego dnia, wystarczy sobie poczytac ten temat:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=38566

To chyba mowi samo za siebie?
W 15 minut mozesz miec pacca dokonujac przelewu z Inteligo na Inteligo i u mnie to tez masz.
Punkty karne to co najwyzej za glupote moge Ci dac, bo gadasz glupoty.

Roznica w cenie? Jak juz pisalem - oni okradaja panstwo prowadzac dzialalnosc nielegalnie. Ja to robie legalnie, a w rece po jednym paccu zostaje mi 5-7zl. Duzo mniej niz niektorym na allegro. Z tym ze ja to robie legalnie.

Drom.. skoro jestes pewny masz duzo klientow, czemu nie zjedziesz z cena w dol... mogl bys zjechac z cena na miesiac~ i obliczyc czy czasem wiecej nie zarobisz.. zjezdajac z cena nabywa klientow... a zeby sie dowiedziec na ktorym lepiej wychodzisz musial bys porobic testy...

Przeczytaj co wyzej napisalem. Nie moge juz nizej z cena zjechac, bo mi sie to wogole nie bedzie oplacalo. Z tego co zarobie musze oplacic firme rachunkowa, ktora tego wszystkiego pilnuje. Sam dopilnowac zeby wszystko odpowiednio poszlo do Urzedu Skarbowego i ZUSu. Z reszty kasa idzie na utrzymanie tibia.pl, konkursy i troche paliwa do mojego auta.

Gdyby sie dalo zejsc z cena, zachowujac ten czysty zysk w granicach 5zl to juz dawno bym to zrobil.

Akroma Aow
30-08-2006, 17:18
Powiem tyle...

Tutaj widac piekny efekt tego... Ktos sprzedawal, sprzedawal, potem wycofywal... Nawet ci pewniacy tak moga robic. W koncu nie sa jakos legalnie zarejestrowani. Jedynie ja prowadze w pelni legalna, a przez to - sprawdzana firme zajmujaca sie tym :)

To samo z paccami za kase w tibii. Łepki kradna rodzicom karty, a potem Ty sie dziwisz ze dostales bana bo rodzic cofnal oplaty na karcie :)

LOL. Taką reklamę to sobie możesz robić w telewizji. Wybacz ale nie chodzi tu bynajmniej o pacci zakupione na alegro a jedynie o te zakupione za gp tibijskie.
I nie oszukuj ludzi pisząc, że alegro to i tamto, Skoro dajmy na to "pan Wacek" ma nabite 200+ pozytywów za sprzedaż pacców na pewno nie kupuje ich z karty kredytowej rodziców, a uczciwie sam dorabia sobie do bóg wie czego. Lepiej dać zarobic "Wackowi", który i tak już sporo zarabia na kursie Euro niż płacić bóg wie ile w innym miejscu. Teraz możesz sobie tez post skasować panie admin, a i tak pare osób go przeczyta.
Jedynie z czym sie sie zgodze to fakt, iż żeby kupować pewnie na alegro trzeba myśleć, a połowie dzieciaków na tym forum tego zmysłu brakuje.

Pozdrawiam;)

Dr. Omader
30-08-2006, 17:24
LOL. Taką reklamę to sobie możesz robić w telewizji. Wybacz ale nie chodzi tu bynajmniej o pacci zakupione na alegro a jedynie o te zakupione za gp tibijskie.
I nie oszukuj ludzi pisząc, że alegro to i tamto, Skoro dajmy na to "pan Wacek" ma nabite 200+ pozytywów za sprzedaż pacców na pewno nie kupuje ich z karty kredytowej rodziców, a uczciwie sam dorabia sobie do bóg wie czego. Lepiej dać zarobic "Wackowi", który i tak już sporo zarabia na kursie Euro niż płacić bóg wie ile w innym miejscu. Teraz możesz sobie tez post skasować panie admin, a i tak pare osób go przeczyta.
Jedynie z czym sie sie zgodze to fakt, iż żeby kupować pewnie na alegro trzeba myśleć, a połowie dzieciaków na tym forum tego zmysłu brakuje.

Pozdrawiam;)

Jak to nie allegro? A malo to przekretow na allegro jest? ;)
Skoro sa ceglowki zamiast telefonow, ziemniaki zamiast dyskow twardych, to sa tez bany zamiast paccow.
Co chwile pojawia sie jakis nowy sprzedawca, ktory po jakims czasie znika, a ile to juz maili dostalem z prosba o pomoc bo ktos zostal oszukany na allegro...
Nie mowie ze wszyscy tacy sa, naprawde nie powinno sie myslec ze na allegro sa sami zlodzieje. Ale trafiaja sie tez tacy nieuczciwi. Po co ryzykowac jak mozna miec 100% pewnosci? :)
Jak juz cos mowisz, to miej dowody i argumenty na to, bo gadac od rzeczy w tym kraju juz wystarczajaco duzo ludzi umie.

Gacek Knight
30-08-2006, 17:25
no bez jaj kupilem paca w u allegrowicza x i mialem doslownie w 15 minut bo jak powiedziales wplaty dokonalem w banku ing bank slaski do ing czyli do tego samego banku :) i jak wrocilem do domu to allegrowicz x juz mi dal pacc i mialem co do poczty to wiem ze idzie dlugo dlatego niepolecam ... btw obys mial najwiecej klientow :P tego ci zycze :D

@up jest 1 allegrowicz co od dluzszego czasu sprzedaje pacc i ma 3500 pozytywnych komentarzy .. :P wiec nie wiem po co mial by sobie psuc reputacje skoro tyle ma klientow

Dr. Omader
30-08-2006, 17:27
no bez jaj kupilem paca w u allegrowicza x i mialem doslownie w 15 minut bo jak powiedziales wplaty dokonalem w banku ing bank slaski do ing czyli do tego samego banku :) i jak wrocilem do domu to allegrowicz x juz mi dal pacc i mialem co do poczty to wiem ze idzie dlugo dlatego niepolecam ... btw obys mial najwiecej klientow :P tego ci zycze :D

Dlatego ja tak samo nie polecam poczty. Wszystkim klientom zalecam wrecz wplacanie w banku PKO BP. Niestety i tak duzo wysyla poczta, a potem do mnie maja pretensje ze musza czekac, albo ze ktos ich nicka przekrecil. :(

Akroma Aow
30-08-2006, 17:30
Jak to nie allegro? A malo to przekretow na allegro jest? ;)
Skoro sa ceglowki zamiast telefonow, ziemniaki zamiast dyskow twardych, to sa tez bany zamiast paccow.
Co chwile pojawia sie jakis nowy sprzedawca, ktory po jakims czasie znika, a ile to juz maili dostalem z prosba o pomoc bo ktos zostal oszukany na allegro...
Nie mowie ze wszyscy tacy sa, naprawde nie powinno sie myslec ze na allegro sa sami zlodzieje. Ale trafiaja sie tez tacy nieuczciwi. Po co ryzykowac jak mozna miec 100% pewnosci? :)
Jak juz cos mowisz, to miej dowody i argumenty na to, bo gadac od rzeczy w tym kraju juz wystarczajaco duzo ludzi umie.

Czytanie ze zrozumieniem sie kłania;) Jak wspominałem wcześniej trzeba mieć mózg by wiedzieć od kogo sie kupuje. Jest sporo starych sprawdzaonych sprzedających na alegro i tego nie zaprzeczysz. Wystarczy poszukać. Pozytywy na poziomie kilkuset. Myślisz, że taki ktoś zaryzykuje negatywa i antyreklamę z powodu głupich 80zł? Nie sądze. A maile od ludzi które otrzymywałeś.. jak sie kupuje od osoby która przeprowadziła w sumie max 50 transakcji to sie nie dziwie. Jedno jest pewne "myslenie nie boli"

Pozdrawiam

Gacek Knight
30-08-2006, 17:32
ja mam duzo przygod z poczta polska i dlatego wole powiedziec to na forum

Lepiej idzie do banku chodzby 4 km ale macie pewnosc i szybko a poczta polska zawsze cos wykombinuje btw. gdybyscie kupywali cos na sklepach internetowych zamawiajscie sobie za pomoca dhl bo poczta to hoho priorytet do mnie szedl 5 dni a powinien 2 :) ale to jzu rozmowa na kiedy indziej .. Pozdrawiam gacek :)
P.S Koniec tematu :P o cenie pacc itp :)

Asthan
30-08-2006, 17:46
Czytanie ze zrozumieniem sie kłania;) Jak wspominałem wcześniej trzeba mieć mózg by wiedzieć od kogo sie kupuje. Jest sporo starych sprawdzaonych sprzedających na alegro i tego nie zaprzeczysz. Wystarczy poszukać. Pozytywy na poziomie kilkuset. Myślisz, że taki ktoś zaryzykuje negatywa i antyreklamę z powodu głupich 80zł? Nie sądze. A maile od ludzi które otrzymywałeś.. jak sie kupuje od osoby która przeprowadziła w sumie max 50 transakcji to sie nie dziwie. Jedno jest pewne "myslenie nie boli"

Pozdrawiam

Nie mowie ze wszyscy tacy sa, naprawde nie powinno sie myslec ze na allegro sa sami zlodzieje. Ale trafiaja sie tez tacy nieuczciwi. Po co ryzykowac jak mozna miec 100% pewnosci?

ciekawe do kogo to bylo Akroma

Dr. Omader
30-08-2006, 17:46

Pozdrawiam

Nom czytanie ze zrozumieniem moj drogi rozmowco...
Jaka masz pewnosc kupujac nawet od pewniaka? Wbrew pozorom duzo ludzi nie wystawia zadnych komentarzy. Czesto wrecz napotykam u siebie ludzi, ktorzy sa tak glupi, ze nie dziwie sie ze ich ktos okrada.
Kupujac u mnie zawierasz umowe z firma, jak wiadomo egzekwowanie swoich naleznosci od firmy na drodze prawnej jest duzo szybsze i skuteczniejsze niz od Franka, ktory okrada panstwo?
W naszym kraju masz obowiazek prawny odprowadzic podatek dochodowy od swoich zyskow jak tylko przekroczysz odpowiedni prog tych zyskow, ktory jest dosc niski. I nie wazne czy ty to zarobiles sprzedajac telefony na allegro, czy zapalniczki na dworcu glownym.

Napisalem - Twoje konto - Twoj wybor.
Nikogo nie zmuszam do zakupu u mnie, sa inne oferty, kazdy ma wolna reke. A reklamowac sie moge gdzie chce i jak chce, poki jest to zgodne z prawem polskim.

Misi3Q
30-08-2006, 17:56
Bosh.. ludzie wasze rozmowy to takie pier...nie o szopenie.. bez kitu.. zastanowcie sie nad tym co piszecie... jezeli masz postac w tibi... to sie jej trzymaj a nie wkladasz lapy tam gdzie nie potrza... kazda postac ma wlasnego wlasciciela... i tylko on moze decydowac o jej dalszym rozwoju.. moze sobie ja zdeletowac... kupic pacca... od kogo chce i za ile chce... was to nie powinno za specjalnie interesowac... sry za to.. ale sie czuje jak na straganie... sluchajac rozmow starych bab plotkujacych o kazdym i na kazdy temat.. troche przystopujcie... a jezeli nie pasi komus cos o firmie Droma.. to ryj w podloge i szorowac zebami... bo wasze wypowiedzi napewno nie pomoga jego firmie...
No skonczylem.. jak tak dalej pojdzie to szybko wyladuje w szpitalu przez was... uff moje cisnienie .. xd

~Misi3Q :>

Szaryy
30-08-2006, 17:59
Odjebcie sie od Droma !! co wam da to 10 zl jak tu mozna kupic legalnie i pewnie na 100% !!
Myslicie ze forum i stronke macie za free ?

Oxygane
30-08-2006, 18:03
Jest sporo starych sprawdzaonych sprzedających na alegro i tego nie zaprzeczysz. Wystarczy poszukać. Pozytywy na poziomie kilkuset. Myślisz, że taki ktoś zaryzykuje negatywa i antyreklamę z powodu głupich 80zł?

Pozdrawiam

A teraz taka mała symulacja. Kupujesz Pacca na allegro. Wszystko ładnie, pięknie, wpłacasz pieniądze na konto, nie mija nawet jeden dzień i już cieszysz się z expowania w okolicach Port Hope. Wystawiasz pozytywa sprzedającemu, sam też go dostajesz. Mija tydzień. Osoba, u której dokonałeś zakupu wycofuje tranzakcje. Dostajesz bana. Pojawiaja się smutek, gorycz i żal, że nie kupiłeś pacca w pełni legalnej firmie. Policja jest bezradna, na allegro również nic nie możesz zdziałać. Kilkanaście miesięcy gry poszło w cholere, a wszystko dla kilku złotych.

Czytanie ze zrozumieniem sie kłania;)

Posiadanie mózgu sie kłania

Doris>
30-08-2006, 18:07
Witam.
Cipsoft łamie regulamin! Tak uważam, ponieważ w regulaminie tibi nie było nic o wycofywaniu premium acc! Nie było również nic o tym, że jak się wycofa raz czy więcej pacc to można dostać delete konta! To nie jest uczciwe ze strony Cipsoftu! Jeśli zmienili regulamin to powinien obowiązywać od dnia zmiany a nie rok wstecz!!! A w najgorszym wypadku gracze powinni być ostrzeżeni i dostać bana na 30 dni.
Ale Cipsoft woli wprowadzić coś nowego w regulaminie i skasować konta dla zabawy chyba. Dla nich nie liczą się ludzie tylko pieniądze!;(

Celoz
30-08-2006, 18:16
a dla kogo się nie liczą pieniądze? oni mają prawo zmieniać zasady regulaminu...

jastr
30-08-2006, 18:21
Hehe Panowie ale wy jesteście naiwni. Sposób gościa z Allegro- (nie próbujcie tego w domu) sprzedaje tanio pacc (granica opłacalności=0) ma kartę kredytową zamawia ci pacc ty płacisz (no przeważnie jest odwrotnie czyli ty płacisz i on ci zamawia pacc) no ty się cieszysz wystawiasz sprzedawcy pozytywa on sprzedaje sprzedaje i tak wszyscy są zadowoleni do czasu kiedy gościu nie zadecyduje wycofać kasy. Wszyscy kupujący mają po banie a sprzedający hyhy ucieszoną twarz i pełen portfel (i nic sobie nie może zarzucić w końcu wystawiliście mu xxx pozytywnych komentarzy jest superchruper sprzedawcą :P) Oczywiście niektórzy sprzedają normalnie z 2-3zł zyskiem na paccu ale ja bym nie ryzykował. Najlepiej mieć własne konto i kartę (tak mam ja i problem z głowy) w przeciwnym wypadku poprosić starszego kolegę/rodziców zawsze taniej i bezpieczniej. Jeśli nie ma wyjścia lepiej parę zł dorzucić i kupić u Droma bo to jest legalna firma i napewno bez wałków.

morwi
30-08-2006, 18:57
Hehe Panowie ale wy jesteście naiwni. Sposób gościa z Allegro- (nie próbujcie tego w domu) sprzedaje tanio pacc (granica opłacalności=0) ma kartę kredytową zamawia ci pacc ty płacisz (no przeważnie jest odwrotnie czyli ty płacisz i on ci zamawia pacc) no ty się cieszysz wystawiasz sprzedawcy pozytywa on sprzedaje sprzedaje i tak wszyscy są zadowoleni do czasu kiedy gościu nie zadecyduje wycofać kasy. Wszyscy kupujący mają po banie a sprzedający hyhy ucieszoną twarz i pełen portfel (i nic sobie nie może zarzucić w końcu wystawiliście mu xxx pozytywnych komentarzy jest superchruper sprzedawcą :P) Oczywiście niektórzy sprzedają normalnie z 2-3zł zyskiem na paccu ale ja bym nie ryzykował. Najlepiej mieć własne konto i kartę (tak mam ja i problem z głowy) w przeciwnym wypadku poprosić starszego kolegę/rodziców zawsze taniej i bezpieczniej. Jeśli nie ma wyjścia lepiej parę zł dorzucić i kupić u Droma bo to jest legalna firma i napewno bez wałków.

kupowalem pacca na allegro dwa razy i dwa razy koles mial z tego tylko piwo i nigdy nei wycofal, a doszedl w takkim samym czasie jak u droma, tylko trza wiedziec u kogo kupowac -.-

Matek
30-08-2006, 20:01
po4
ta strona robi sie barziej komercyjna niz o2.pl
jakies jebane konkursy sms, reklame, kupowanie pacc z 15zl prowizji. wy chcecie pomagać czy zarabiac?

Ja nie wiem co was kurde boli. To, ze Drom znalazl sposob na zarabianie kasy? Byc moze wy sobie z tego jeszcze nie zdajecie sprawy, bo jestescie na urzymaniu starych, ale realny swiat kreci sie wokol REALNYCH pieniedzy. Nie chcesz - nie kupuj. Na tym polega wolny rynek. Idz do kogos lepszego twoim zdaniem. Bo dziecinne gadanie nie zmieni tego, ze to nie TY wpadles na genialny pomysl zarabiania kasy tylko ktos inny.

jestem ciekaw co wszystkim daje to ze lizą d*** omaderowi reklamując drom i jadac tych co sie do niego przyczepią?!

A co ci misiu daje krytykowanie? Swiadomosc tego, ze ktosc cie wydymal?

De'sH
30-08-2006, 20:14
@Matek
moze ich boli to ze drom jest uczciwy ? ; s dunno

@Wurzel - jak nie wiecie to sie nie wypowiadajcie.
Dostal delete ze reportowal kolesia ktory na bocie wbil 50 lvl cipsoft mial na to wyjebane. Wurzel postanowil zrobic nowego chara wbil nim na bocie 50 lvl i dal wpis na forum ze on - Wurzel - potrafi wbic 50 lvl na bocie a cipsoft tego nawet nie zauwazyl... ot cala prawda.

Doris>
30-08-2006, 20:56
a dla kogo się nie liczą pieniądze? oni mają prawo zmieniać zasady regulaminu...

I właśnie w tym problem! Większość tak uważa, że w życiu najważniejsze są pieniądze!
Mało jest ludzi uczciwych, którzy na 1 miejscu postawiliby, że ludzie są ważniejsi!

Masz rację mają prawo zmieniać regulamin! Ale powinien wchodzić w życie od dnia zmiany!!! A nie rok lub nawet więcej wstecz!!!

Myślę, że może teraz mnie zrozumiałeś. Tak?

krzint
30-08-2006, 21:06
Powiem tak wielką głupotą jest możliwość wycofywania pacc'a.

Można zrobic coś takiego :
Tworzysz konto (facc) nabijasz kilka leveli i nagle zachciewa ci sie pacc'a.
Robisz 2 konto i z tego konta robisz pacc'a dla 1 konta np. na 360 dni

PO 350 dniach stwerdzasz ze tibia ci sie nudzi i nie chcesz w nią graćnp. po to aby pograć w World of Warcraft. Więc aby odzyskać kaske na abonament w wow'ie wycofywujesz pacc'a odzyskujesz pieniądze a tamten char dostaje bana i cieszysz sie teraz z zabawy z innej gry. I tutaj nie mam pewnosci czy odzyskuje się calą kase za pacc??

Thero
30-08-2006, 21:28
Bo Drom to kanalia jest! Strona powinna być w czerni i bieli, najlepiej na darmowym hostingu. Forum winno być założone w serwisie fora.pl, a Drom powienien przestać się panoszyć. Co mam na myśli? Przede wszystkim zmianę podpisu na "pokornie całuję w pośladeczki i mam nadzieję, że ten pacce, które wam za darmo wysłałem dojdą jak najszybciej :(".
Dalej, różne wariacje, pozostawiam to waszym spaczonym MuZgĄ.

PS Jak znam tych podłych drani z tibia.pl oni dalej będą wam organizować konkursy, nadzorować konkurs sms i dawać pewność bezpiecznego zakupu pacc, AAAAA! Będą rozwijać Wiki, organizować konwenty, będą bawić się w różne projektu typu Tibia Earth, nie, nie zniosę tego dłuużej...! ;(

Rybzor
30-08-2006, 22:51
Franek z Wąchocka sieje zgroze!

Toryfan
30-08-2006, 23:12
To ja mam taki pomysl, kupilem sobie 2x pacc 90dni na chara ktory w tym momencie jest mi do niczego nie potrzebny, rok nie minal wiec moge wycofac wplaty i dostac ponad 180zl z powrotem. Za co zostane ukarany jedynie delatem zrookowanego konta! Potworne! Nikt nie bedzie mnie gonil mimo ze wszystkie namiary na mnie posiada cipsoft ?!

btw: Cipsoft powinien otworzyc rachunek w polskim banku i nikt by nie musial korzystac z posrednikow.

krzint
30-08-2006, 23:14
To ja mam taki pomysl, kupilem sobie 2x pacc 90dni na chara ktory w tym momencie jest mi do niczego nie potrzebny, rok nie minal wiec moge wycofac wplaty i dostac ponad 180zl z powrotem. Za co zostane ukarany jedynie delatem zrookowanego konta! Potworne! Nikt nie bedzie mnie gonil mimo ze wszystkie namiary na mnie posiada cipsoft ?!

btw: Cipsoft powinien otworzyc rachunek w polskim banku i nikt by nie musial korzystac z posrednikow.

to samo napsalem tylko w innym stylkp 3 posty wyzej

Toryfan
30-08-2006, 23:19
to samo napsalem tylko w innym stylkp 3 posty wyzej

Chcialem zeby bylo jasniej ;p

btw tez zaczalem grac w WoWa

Akroma Aow
31-08-2006, 05:01
A teraz taka mała symulacja. Kupujesz Pacca na allegro. Wszystko ładnie, pięknie, wpłacasz pieniądze na konto, nie mija nawet jeden dzień i już cieszysz się z expowania w okolicach Port Hope. Wystawiasz pozytywa sprzedającemu, sam też go dostajesz. Mija tydzień. Osoba, u której dokonałeś zakupu wycofuje tranzakcje. Dostajesz bana. Pojawiaja się smutek, gorycz i żal, że nie kupiłeś pacca w pełni legalnej firmie. Policja jest bezradna, na allegro również nic nie możesz zdziałać. Kilkanaście miesięcy gry poszło w cholere, a wszystko dla kilku złotych.

Posiadanie mózgu sie kłania

Boże, czy ty masz lat 14? "Człowieku" chyba nie bardzo wiesz na jakich zasadach działa alegro. Po drugie moim celem nie było, ani zrobienie reklamy alegro, ani tym bardziej antyreklamy sklepu Droma. Jedynie udokumentowanie faktu , iż zakupując pacca u osoby z 1000 komentarzy ryzykujesz tyle samo co tutaj na tibia.pl. Tyle w tym temacie bo nie ma sensu kłócić się z dzieciakami takimi jak ty

Pozdrawiam

Akhel Cimirus
31-08-2006, 09:17
moze i drom robi sobie reklame ale żby kupować pacca na allegro bo tam jest tańszy o 5 zeta??? bez jaj ale allegro to wylęgarnia oszustów i tyle... szkoda tylko ze cipy 8o nie biorą pod uwage że kogoś oszukano... od razu banuja i tyle... niech cofna im kilka lvli i odbiora pacca... po co od razu banuja ???X(

nie mam pacca, jak cos to kolo grudnia

Muzzores
31-08-2006, 10:05
moze i drom robi sobie reklame ale żby kupować pacca na allegro bo tam jest tańszy o 5 zeta??? bez jaj ale allegro to wylęgarnia oszustów i tyle... szkoda tylko ze cipy 8o nie biorą pod uwage że kogoś oszukano... od razu banuja i tyle... niech cofna im kilka lvli i odbiora pacca... po co od razu banuja ???X(

nie mam pacca, jak cos to kolo grudnia

taa allegro to wylegarnia oszustów , chlopie ALLEGRO to normalny sklep internetowy , w ktorym za oszukanie mozesz wyladawać w SĄdzie, wiec nie moów ze to wylegarnia oszustów matole-.-

krzint
31-08-2006, 10:51
MUAHAHAHAHAHAHAHAHA

NA ELYSII ODPADL
BAX SHO 170 ROYAL :>>>>>
LAN VEL'VISKO 140 ELITE xDDDDD

MUaAHAHAHahAHaHahahAhaHAhAHahAhahahaHAH

BTW. MatKus TO GEJJJJJJ :>>>>>>

A TIBIA PL TO GOWNO XdDDDDXdXD

I HUJ WAM D U P E xDDDDD

SSAAAJJJCCCIEE E E E E M I M I I I II I PP P P AA LLL E E ee E
Coz za prowokacja :D ciekawe co go sklonilo do takiej wypowiedzi

Pepit
31-08-2006, 12:50
LOL
Napisalem w nocy posta ze DR. niemowi prawdy mowiac ze jesli ktos sprzedaje pacca na allegro to oszukuje panstwo bo tak naprawde z kazdej transakcji allegro pobiera prowizje a potem rozlicza sie z tego z fiskusem.......

Post zostal usuniety ciekawe dlaczego

Niemozna mowic ze moderator niema racji co to wogule za forum jest...

Ten post pewnie zostanie usuniety ale przeczyta go kilka osob:D :D :D

Thero
31-08-2006, 12:56
zakupując pacca u osoby z 1000 komentarzy ryzykujesz tyle samo co tutaj na tibia.pl. Tyle w tym temacie bo nie ma sensu kłócić się z dzieciakami takimi jak ty
Brawo, brawo! Długo myślałeś na taką bzdurą?

Naxus
31-08-2006, 13:41
Chcecie zobaczyc kto zostal z "delejtowany?" www.tibia.com -> Forum -> GameMasters -> I tam bedzie temat w stylu "Cipsoft delete chars! ";]

Dr. Omader
31-08-2006, 13:54
LOL
Napisalem w nocy posta ze DR. niemowi prawdy mowiac ze jesli ktos sprzedaje pacca na allegro to oszukuje panstwo bo tak naprawde z kazdej transakcji allegro pobiera prowizje a potem rozlicza sie z tego z fiskusem.......

Post zostal usuniety ciekawe dlaczego

Niemozna mowic ze moderator niema racji co to wogule za forum jest...

Ten post pewnie zostanie usuniety ale przeczyta go kilka osob:D :D :D

Ty naprawde jestes taki glupi czy tylko udajesz?
Allegro odprowadza podatek od swojego zysku. Dostaje prowizje z ktorej odprowadza podatek w wysokosci zapewne 19%. Ale to jest podatek ALLEGRO, a nie podatek od tych ludzi ktorzy sprzedali przedmioty. Ludzie ktorzy nie placa podatku od zysku sa w tym kraju nazywani przez prawo przestepcami i zlodziejami. I czy to tak ciezko zrozumiec?
Wiec przestan gadac chlopie glupoty, a idz sie lepiej poducz troche.

Oxygane
31-08-2006, 14:08
Boże, czy ty masz lat 14? "Człowieku" chyba nie bardzo wiesz na jakich zasadach działa alegro. Po drugie moim celem nie było, ani zrobienie reklamy alegro, ani tym bardziej antyreklamy sklepu Droma. Jedynie udokumentowanie faktu , iż zakupując pacca u osoby z 1000 komentarzy ryzykujesz tyle samo co tutaj na tibia.pl. Tyle w tym temacie bo nie ma sensu kłócić się z dzieciakami takimi jak ty

Pozdrawiam

Nie, nie mam czternastu lat. Zaskoczony? Czy Ty naprawde jestes takim skonczony kretynem i nie potrafisz przyjąć do swojej mózgownicy faktów? Co z tego, że ktoś ma 1000 komentarzy. Wplate za pacca moze wycofac nawet 364 dni po zakonczeniu aukcji, a w lata przystepna ma nawet na to jeden dzień dłużej. Gdy sprzedał x ilość paccow, za aukcje dostał już pozytywy i wycofał pieniądze z karty, nikt mu nic nie zrobi. Ty pozytywa nie mozesz wycofac. On nie ma zarejestrowanej działalnosci gospodarczej, więc oszukana osoba jest totalnie BEZRADNA. W przypadku firmy Drom, jak i każdej innej LEGALNEJ firmy możesz wyciągnąć PRAWNE KONSEKWENCJE. Do kogoś z allegro możesz najwyżej zadzwonić z wyzwiskami, a i tak nic to nie da.

IMO Jak Matek powiedział, żal wam wszystkim dupe ściska, że ktoś wpadł na pomsył sprzedaży pacców przed wami, że komuś chciało sie przekopywać przez sterte papierów by zarejestrować firme i jeszcze się rozliczać z zysków oddajać sporą ich część na poczet kaczorów, zamiast iść na łatwizne i robić to przez allegro.

Pepit
31-08-2006, 15:39
sprzedajac na allegro placi sie dosc wysoka prowizje w ktora wliczony jest podatek potem allegro rozlicza sie ze swych dochodow z fisk... podejrzewam ze gosc sprzedajacy na allegro tez ma od paca gora 10zl po wszystkich oplatach tak jak ty...
wiec niemow mi ze jesli ktos sprzedaje na allegro jest przestepca i okrada panstwo bo to nieprawda

jesli by tak bylo jak mowisz juz napewno dawno temu uzad skarbowy dobral by sie do dupy wszystkim super sprzedawca

Dr. Omader
31-08-2006, 16:02
sprzedajac na allegro placi sie dosc wysoka prowizje w ktora wliczony jest podatek potem allegro rozlicza sie ze swych dochodow z fisk... podejrzewam ze gosc sprzedajacy na allegro tez ma od paca gora 10zl po wszystkich oplatach tak jak ty...
wiec niemow mi ze jesli ktos sprzedaje na allegro jest przestepca i okrada panstwo bo to nieprawda

jesli by tak bylo jak mowisz juz napewno dawno temu uzad skarbowy dobral by sie do dupy wszystkim super sprzedawca

Dziecko drogie. Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Allegro placi podatek od siebie, nie od sprzedajacego. Czy to tak ciezko pojac? Powiedz mi - niby jak allegro ma placic podatek za kogos, skoro allegro nie jest w stanie ustalic od jakiej sumy ma odprowadzic podatek. Jesli ktos sprzeda auto za 100 000 zl, auto go kosztowalo 80 000, to nie odprowadza podatku od 100 000 tylko od 20 000zl swojego zysku. A niby jak allegro ma ustalic ile ktos ma zysku.
Naucz sie czytac ze zrozumieniem.
Napisalem wczesniej ze nie wszyscy na allegro to zlodzieje(sam tam czesto kupuje rozne rzeczy od zaufanych firm), ale jest takich osob duzo. Duzo firm tez oglasza sie na allegro i normalnie placi podatki, ale nie powiesz mi ze 16 letni Franek, ktory jest w mysl prawa niepelnoletni, a sprzedaje pacce na allegro bo ma juz karte, tudziez jego rodzice maja i nie placi ani grosza panstwu, do tego nie wiadomo kim on jest, bedzie dla ciebie uczciwym kontrachentem.

Wiec po raz kolejny mowie: wroc do podstawowki, przerob lekcje o czytaniu ze zrozumieniem, albo wogole czytaniu bo mam wrazenie, ze wogole nie czytasz tego co pisze i dopiero wtedy wroc na forum.

Kajn
31-08-2006, 16:35
O ile mnie pamiec nie myli pacc mozna odwolac do 24 h

Akroma Aow
31-08-2006, 17:55
Nie, nie mam czternastu lat. Zaskoczony? Czy Ty naprawde jestes takim skonczony kretynem i nie potrafisz przyjąć do swojej mózgownicy faktów? Co z tego, że ktoś ma 1000 komentarzy. Wplate za pacca moze wycofac nawet 364 dni po zakonczeniu aukcji, a w lata przystepna ma nawet na to jeden dzień dłużej. Gdy sprzedał x ilość paccow, za aukcje dostał już pozytywy i wycofał pieniądze z karty, nikt mu nic nie zrobi. Ty pozytywa nie mozesz wycofac. On nie ma zarejestrowanej działalnosci gospodarczej, więc oszukana osoba jest totalnie BEZRADNA. W przypadku firmy Drom, jak i każdej innej LEGALNEJ firmy możesz wyciągnąć PRAWNE KONSEKWENCJE. Do kogoś z allegro możesz najwyżej zadzwonić z wyzwiskami, a i tak nic to nie da.

IMO Jak Matek powiedział, żal wam wszystkim dupe ściska, że ktoś wpadł na pomsył sprzedaży pacców przed wami, że komuś chciało sie przekopywać przez sterte papierów by zarejestrować firme i jeszcze się rozliczać z zysków oddajać sporą ich część na poczet kaczorów, zamiast iść na łatwizne i robić to przez allegro.

haha Skończony kretyn z ciebie dosłownie:) Moje przedsiębiorstwo rozwija się prężnie od kilku ładnych lat a i zyski przerastają te u Droma o kilka(dziesiąt?) tysięcy miesięcznie. (zawdzięczam to w głownej mierze ojcu ale co tam, sam na to pracuje w tym momencie) Poza tym brawo dla Droma za to, że ma zaledwie lat 20 a już dokłada do swojej emerytury i myśli o przyszłości. Druga sprawa: Skoro myslisz, że sprzedający na alegro są bezkarni w Polsce to weź sie nawet nie wypowiadaj na ten temat bo nie wiesz nic. Alegro współpracuje od jakiegoś dłuższego czasu z Policja, a fakt iż jest to serwis na najwyższym światowym poziomie nie ulega wątpliwości. I na koniec pomyliłem sie co twojego wieku... mianowicie skoro ty rozwiązujesz sprawy dzowniąc z wyzwiskami do ludzi to nie masz 14, a góra 10 lat.

Pozdrawiam

up: Drom - niepełnoletni nie mają prawa sprzedawać na alegro. Dziwie sie, że tego nie wiesz;)

Dr. Omader
31-08-2006, 18:06
up: Drom - niepełnoletni nie mają prawa sprzedawać na alegro. Dziwie sie, że tego nie wiesz;)

Nie maja tez prawa kupowac, co nie przeszkadza duzej ilosci ludzi kupowac/sprzedawac mimo ze maja ponizej 18 lat. Allegro dosc skutecznie to sciga, ale ciagle duzo osob ponizej 18 roku zycia sprzedaje/kupuje przedmioty.

sherlock holmes
31-08-2006, 18:23
czy ktos tez ma takie cos ze mu przy logowaniu wyskakuje test server login itp.
nie moge sie wlogowac;( ;( ;( ;( ;(
profesja:knight
skille:56\57
level:27
najlepsza recz w depo:crown shield ukradlem hheehhee
best solo demon skeleton
best team dragon

Celoz
31-08-2006, 18:28
options -> network -> wyłącz test serwer login

mati_ol
31-08-2006, 20:39
Ostatnio edytowany przez sherlock holmes - Dzisiaj o 16:27. Powód: musze sie podjarac postacia

lol to jest dobre

Toryfan
31-08-2006, 21:22
Sprawdzilem w banku jak łatwo wycofac wpłate za pacc. Wystarczy wypelnic specialny formularz w ktorym oswiadczamy ze "transakcja nie zostala wykonana przeze mnie i nikogo nie upowaznilem do jej wykonania. Nigdy tez nie dokonywalem zamowienia telefonicznego ani pocztowego, a takze nigdy nie otrzymalem zadnych towarowa ani uslug, ktore przedstawia powyzsza transakcja". Mozliwe ze taka reklamacja zostanie uznana i dostaniemy kase z powrotem. Jesli "ktos" nam wyda wiecej pieniedzy (ponad 150euro) to bank odda kase.

Takie to proste..... najwyzej za oswiadczanie nieprawdy lub korzystanie z cudzych kart platniczych pojdziemy do wiezienia.
Nawet TEN OSZUST Z ALLEGRO (co nie placi podatku i zus) SIE NIE SCHOWA -.-

btw prowizja od pacc na 90 dni na allegro wynosi okolo 3.15zl plus koszty aukcji (2-10zl)

pozdrawiam

Bastek
31-08-2006, 23:13
Drom az razi mnie w jaki sposob sie reklamujesz..

A wszyscy ci co liza ci dupe sa na poziomie twoich reklam.

Moze jeszcze zrobisz jakies "bilbordy"?
Wiadomo ze trzeba sie zareklamować, ale że aż tak?
Swoja drogą, skoro robią to nielegalnie a ty tak bardzo nie lubisz konkurencjii i lubisz miec monopol ( ktory i tak masz,i gratz za to ale to nic trudnego pod patronatem org i pl~ ) to dlaczego tego nie zglosisz na policje badz tam gdzie sie to powinno zglaszac? bo co? w ten sposob wykosisz konkurencje.
a mowiac ze malo na tym zarabiasz tez mnie lekko smieszysz, no ale coz, skromnym trzeba byc.

Pepit
01-09-2006, 00:01
OMG
Dr ty dalej nierozumiesz..alegro placi podatek od siebie czyli tak jak mowisz ale im wiekszy dochod allegro tym wiekszy podatek a ci co sprzedaja na allegro sa czescia tej jednej ogromnej firmy dzieki ktorej to oni zarabiaja i ona na nich zarabia ,regulije podatki i zalatwia wszystkie formalnosci........

Moge powiedziec jedynie tyle ze kupowalem paca u ciebie i problemow niebylo potem zaczolem kupowac na allegro bo bylo taniej i tez problemow niebylo dlamnie to wszystko jedno ..tylko wkurza mnie to jak pisales ze ci co sprzedaja na allegro sa ludzmi okradajacymi panstwo bo sa niezarejestrowani i nieplaca podatku co jest bzdura totalna bo jak juz napisalem allegro czy tam inna tego typu firma obslugiujaca aukcje internetowe zalatwia w pewnym sensie to za nich

Pozatym nieczepiaj sie ludzi czytania ze zrozumieniem...wystarczy pisac jasniej tak zeby kazdy wiedzial ze chodzi ci o janka kowalskiego co ma 14lat a nie o goscia co milion rzeczy sprzedal i to co robi bierze na powaznie

Zreszta juz koniec ...niebede sie z toba klucic bo to wsumie twoje forum ty tu mozesz reklamowac swoja firme wiec koncze temat..

Pinki
01-09-2006, 03:41
hmm czytam czytam i niebardzo mi sie to podoba ale wedlug mnie powino byc tak "moje pieniadze moja sprawa " oni powini sie cieszyc ze ludzie im placa za gre a nie jeszcze im usuwac konta bo cos niewypalilo a moze oni na chlem niemieli heheh :P i co dostali bana za to ze na chlem niemieli a mieli to na tibie wydac oj oj niebardzo mi sie to podoba Cipsoft powino miec wiecej wyrozumjalosci dla graczy.

Matek
01-09-2006, 07:28

No nie wiem jak jest z innymi, ale ja za chwalenie firmy droma dostaje SPORO pieniedzy. Jak cie to boli to juz twoja sprawa: ale to nie ty zyjesz w luksusie.

krzint
01-09-2006, 07:51
Jak na allegro cos sprzedajesz to allegro.pl poda cie do fiskusa tylko wtedy gdy sprzedaz cos za kwote wieksza lub rowna 1000 zl. A tak to allegro placi podatek za swoj zysk. A pobieraja oplaty ze wystawinie aukcji danie fotki, pogrubienie itd

Lord Terus
01-09-2006, 09:04
I tak wole kupować za kase w tibi robie to już od 2 lat :P a jak nie to na allegro.
A ztym łamaniem prawa to akurat ktoś się przejmie :D pozatym z kupowaniem za kase to więcej problemów niż za kase w tibi. Bo jak zwykle pani w banku musi coś pochrzanić.

Dr. Omader
01-09-2006, 15:11
Drom az razi mnie w jaki sposob sie reklamujesz..

Moze jeszcze zrobisz jakies "bilbordy"?
Wiadomo ze trzeba sie zareklamować, ale że aż tak?
Swoja drogą, skoro robią to nielegalnie a ty tak bardzo nie lubisz konkurencjii i lubisz miec monopol ( ktory i tak masz,i gratz za to ale to nic trudnego pod patronatem org i pl~ ) to dlaczego tego nie zglosisz na policje badz tam gdzie sie to powinno zglaszac? bo co? w ten sposob wykosisz konkurencje.
a mowiac ze malo na tym zarabiasz tez mnie lekko smieszysz, no ale coz, skromnym trzeba byc.

Zalosny jestes chlopie. Jakby billboardy(bo tak to sie nazywa, a nie jakies "bilbordy" cokolwiek to znaczy) byly dla mnie oplacalna forma reklamy i byloby mnie na nie stac to badz pewien ze dalbym najwiekszy z nich wprost naprzeciwko twoich okien domowych :)
Sprawy z allegro sa odpowiednio zglaszane przezemnie, ino nasze instytucje tak szybko nie dzialaja, ale nie wiem czy zauwazyliscie jak zaskakujaco co jakis czas znika ktorys z tych sprzedajacych i nie wraca juz :)
I jak tam posladki? Czerwone juz od sciskania ich z żalu ze potrafisz tylko obrzucac kogos idiotycznymi teoriami na forach? ;)

OMG
Dr ty dalej nierozumiesz..alegro placi podatek od siebie czyli tak jak mowisz ale im wiekszy dochod allegro tym wiekszy podatek a ci co sprzedaja na allegro sa czescia tej jednej ogromnej firmy dzieki ktorej to oni zarabiaja i ona na nich zarabia ,regulije podatki i zalatwia wszystkie formalnosci........

Czlowieku... Czy ty jestes naprawde taki glupi? Trzeci raz ci chyba mowie, ze kazda osoba, ktora przekroczy odpowiedni prog podatkowy ma obowiazek odprowadzac podatek od swojego zysku w tym kraju. A to ze czesc napedza allegro to wiesz. Tak samo jakbym ja nie placil podatkow i mowil ze przeciez za ta kase ktorej nie oddaje panstwu kupuje sobie browary no i jednak ta kasa trafia da panstawa. Zalosne.

tylko wkurza mnie to jak pisales ze ci co sprzedaja na allegro sa ludzmi okradajacymi panstwo bo sa niezarejestrowani i nieplaca podatku co jest bzdura totalna bo jak juz napisalem allegro czy tam inna tego typu firma obslugiujaca aukcje internetowe zalatwia w pewnym sensie to za nich

Juz ci to tlumaczylem wystarczajaco duzo razy, ale ty chyba za glupi jestes na zrozumienie tego.

Zreszta juz koniec ...niebede sie z toba klucic bo to wsumie twoje forum ty tu mozesz reklamowac swoja firme wiec koncze temat..

No tak, jak sie nie ma argumentow i gada sie w kolko te same glupoty to lepiej sie wycofac niz przyznac do bledu?

Jako ciekawostke dodam, ze wczoraj namierzylem dwoch sprzedawcow na allegro perfidnie wykorzystujacych moja oferte. Skopiowali kropka w kropke to co ja pisalem na forum w ofercie pacc. Do tego jeden z nich ukradl moje zdjecia, lacznie z opisem.
Dodam ze byli to ludzie ktorzy mieli prawie 100 pozytywow. I co? Zlodziejstwo na kazdym kroku. Okradaja panstwo i innych, dlaczego nie mieliby okrasc Ciebie uzytkowniku?
Odpowiednie akcje podjalem oczywiscie.

Z drugiej strony to komplement, ze moja oferta jest tak dobrze napisana, ze az konkurencja ja kradnie...

Tosan
01-09-2006, 18:22
O Święta ludzka naiwności. Czytam prawie wszystkie posty i nadziwić się nie mogę. Czy naprawdę tak mało wiecie o przekrętach w Allegro, że tak bronicie sprzedających? Załóżmy, że kupicie na Allegro pacca od kogoś kto ma 500, 1000 a może i więcej komentarzy. Aukcja doszła do skutku pacc już jest jesteśmy szczęśliwi i co robimy? ano wystawiamy komentarz do aukcji oczywiście pozytywny bo przecież pacc dotarł. Po jakimś czasie okazuje się, że mamy bana lub delete konta i zdziwieni czytamy, że wycofano wpłatę za naszego pacca. Proszę o rozsądną odpowiedź co zrobić w danej sytuacji. Po aukcji w Allegro nie ma juz śladu (po 3 miesiącach automatycznie są usuwane z bazy danych) a jedynym śladem po "udanej" transakcji jest nasz pozytywny komentarz, którego po wystawieniu nie można zmienić. Pozdrawiam wszystkich korzystających z serwisu Allegro. Nie mam zamiaru reklamować żadnej firmy sprzedającej pacc-e ale zawsze lepiej jest kupić i zaufać komuś kogo się w przybliżeniu zna niż polegać na komentarzach kto wie czy nie w ten sposób zarobionych.

Bastek
01-09-2006, 20:01
Panie dromader pragnalbym zauwazyc ze napisalem to w cudzyslowiu aby podkreslic wymowe, bo ostatnia afera z panem Tuskiem bardzo czesto nasuwa mi to slowo na mysl, no ale jak zwykle pan nie zrozumial jakze trudnego przekazu mojej wypowiedzi. Swoja droga, nie zauwazylem zeby ktorys z sprzedawcow na allegro zniknal, i mam prosbe! Zrob sobie jeszcze tak jak na tibia.de jest, ze jest 20 sekundowa reklama pacca, wtedy co madrzejszy obejdzie ja naciskajac jeszcze raz enter..

adams_killer
01-09-2006, 20:17
Jako ciekawostke dodam, ze wczoraj namierzylem dwoch sprzedawcow na allegro perfidnie wykorzystujacych moja oferte. Skopiowali kropka w kropke to co ja pisalem na forum w ofercie pacc. Do tego jeden z nich ukradl moje zdjecia, lacznie z opisem.
Dodam ze byli to ludzie ktorzy mieli prawie 100 pozytywow. I co? Zlodziejstwo na kazdym kroku. Okradaja panstwo i innych, dlaczego nie mieliby okrasc Ciebie uzytkowniku?
Odpowiednie akcje podjalem oczywiscie.

Z drugiej strony to komplement, ze moja oferta jest tak dobrze napisana, ze az konkurencja ja kradnie...

Owszem jest to dobrze napisane, i przekonująco. Wprawdzie nie korzystałem nigdy z waszej firmy przy kupowaniu pacc, ale kto wie, może pewnego piękneg dnia...

Skoro macie zarejstrowaną działalność to dlaczego nie poszerzyć by offertę o allegro?
Zawsze była by reklama serwisu, i wasza oferta dotarła by do większego grona zainteresowanych.

Co do ludzi sprzedających pacc za kasw w tibii, i wystawiających to na allegro, to też jest na to ptk. w regulaminie (odnośnie kupię\zamienię), i zawsze gdy ktoś z allegro to widzi to usówa aukcję.

Toryfan
02-09-2006, 01:00
Czemu piszecie takie bzdury "Gdy ktoś zamawia premium account kartą kredytową ma on możliwość wycofania wpłaty, nawet do roku czasu od jej dokonania.", nie jest to mozliwe! Oglupiacie ludzi i tyle, zamiat napisac ze chodzi poprostu o zlodzieji kupujacych PACCe kradzionymi kartami!

Do tego "na allegro są tańsze oferty pacców, dlatego że sprzedający tam prowadzą swoją działalność nielegalnie i nikt tak naprawde ich nie kontroluje." Jak ktos zarobia na tym kilkadziesiac zlotych nikogo nie oszukuje i jest to w 100% legalne!

Czarnyy_Sorcerer
02-09-2006, 05:29
Ehh ja miałem invalida :/ dobrze że pacca kupiłem bo stracilbym ACC ;/

Zenuś
02-09-2006, 12:43
Powiem tyle...

a wy modki tak piszecie bo chcecie zeby wszyscy kupowali tylko od dromu
blee...

broclin
02-09-2006, 17:00
Ale sie przestraszyłem! ;]
Pomyliłem passy do mojego konta kilka razy i potem patrze na tibia.pl jest artykuł że skasowano jakieś konta! Moje roztargnienie wzieło górą i nie przeczytałem całego artykułu! Ale czad!

_____

@@@ - małpa małpe małpuje :confused: :confused: ! :))

0lik
03-09-2006, 09:09
jezeli mam 2 bany na swoim koncie i dostane bana za wycofanie hajsu dostane delete ta?
ale jak wplace spowrotem hajs to mi oddelejtua?

Thero
03-09-2006, 11:38
a wy modki tak piszecie bo chcecie zeby wszyscy kupowali tylko od dromu
blee...
Oczywiście jak TY byś miał jakąś firmę to w ogóle byś jej nie reklamował. Nawet na własnym forum.

krzint
03-09-2006, 15:07
I tak najlepiej kupic sobie samemu Pacca. Przez internet nie mogą potwierdzić tego, że nie masz 18 lat jeżeli korzystasz z karty rodziców za ich zgodą.;)
Inaczej, lepiej kupic samemu niż przez "Firmę Drom" apropos.. macie wogóle licencje na prowadzenie interesu i możecie nazywać się Firmą? czy sami jesteście jak ci z allegro?
OMFG :o :o :o 8o drom jest zarejstrowany jako firma z.o.o. i placi podatki od dochodu jesli nie wiezesz to lepiej spytaj ojca czy on nie jest w szarej strefie

Ethorahses
03-09-2006, 15:39
Ostatnio kolega powiedział mi, że jak nie spersonifikuje konta to, że zostanie ono usunięte. Czy to prawda?
I jeśli spersonifikuje konto to moge zdawać test na tutora.

Lyberth
04-09-2006, 11:56
O ile mnie pamiec nie myli pacc mozna odwolac do 24 h
Ja dostalem bana po 78 dniach ;)