zaloguj się

Pokaż pełną wersje : TibiaME Java Beta Test

Dabek
30-08-2006, 13:46
Stań się częścią pierwszej gry rpg online na telefony komórkowe - TibiaME. Oparta na komputerowej Tibii, TibiaME oferuje kolorowy świat pełen przygód w którym możesz wcielić się w rolę maga lub rycerza. Odkrywaj tajemniczy świat, walcz z hordami złych potworów i rozwiąż starożytne zagadki aby znaleźć niewypowiedziane skarby.

Dzisiaj CipSoft chciałby zaprosić was do wzięcia udziału w beta teście nowej wersji owej gry. Dotychczas była ona dostępna jedynie na bardzo ograniczonej liczbie telefonów, od teraz, dzięki zastosowaniu Javy, ich ilość znacznie się zwiększy. Wszystko czego potrzebujesz to telefon z kolorowym ekranem o rozmiarach minimum 128/128 pikseli i wsparciem Java MIDP2.0. Wszystkie pozostałe informacje na ten temat możecie znaleźć na stronie TibiaME (http://www.tibiame.com/beta/).

broclin
30-08-2006, 13:50
Dabek ty sobie jakieś jaja robisz, przecierz dzisiaj nie jest pierwszego kwietnia!
Apropo ile to będzie kosztować? I dlaczego tylko knight i mag do wyboru?

Pozdro dla kumpli z Pszowa! ;]

Hubi knajcik
30-08-2006, 13:51
ciekawe ile to kasy będzi zżerać

Flashman
30-08-2006, 13:53
Kurde news za newsem :) I tak rl Tibia roox! A co do kosztów to pewnie polączenie z wapem+koszty dla cipów ;)

Miszczu
30-08-2006, 13:54
hehehe....pożyjemy zobaczymy.Jestem ciekaw na jakie modele komorek bedzie mozna sciagnac tibie ;).

Noro
30-08-2006, 13:56
I tak pewnie będzie to baaardzo drogie;)

LolnY
30-08-2006, 14:07
Ja tam gram w reala :P

Celoz
30-08-2006, 14:10
z chęcią grałbym w tibiaME, ale nie ma wersjii na siemens A65 no i internet na komórce kosztuje fortune... :<

Youri
30-08-2006, 14:13
W orange koszt samego sciagniecia gry przez gprs to 1zl (190kb), a kazda godzina gry to 2zl (400kb). Na dluzsza mete nie ma sensu, chyba ze ktos ma za duzo $. Sproboje na philipsie 362, nokii 3650 i se k750 i opowiem jak bylo.

Sebastianky
30-08-2006, 14:14
ja mam motorole L7 i gram w tibieME... :D
i jak narazie nie zabralo mi zkonta nawet 1gr a gram juz z 2 minut :PP
padlem na dodatek hyhyh

VENAEN
30-08-2006, 14:39
ja mam motorole L7 i gram w tibieME... :D
i jak narazie nie zabralo mi zkonta nawet 1gr a gram juz z 2 minut :PP
padlem na dodatek hyhyh

Nic ci kasy nie wzieło bo jest BETA TEST i jak pisze na stronie jest on DARMOWY ;]

Asthan
30-08-2006, 14:43
Ja tam na moim telefonie i tak sobie niepogram

rogo obidith
30-08-2006, 14:58
Wiecie co wchodze na ta strone wap.tibiame.com pchodze tak jak jeste napisane i jak juz klikam zeby zainstalowac to mi sie ładuje konczy ładowac i koniec niemoge zainstalowac (mam NOKIE 6630) niewiem co sie dzieje HELP:( :angry:

Pramus
30-08-2006, 15:02
Ja juz o tym pisalem w supporcie ;p

MatKus
30-08-2006, 15:24
Wygląda na to, że CipSoft sam w swoim teamie nie wie, co kiedy robi. Przecież TibiaME na javę (beta) jest już od conajmniej kilkunastu dni dostępna :P

patrykol
30-08-2006, 15:44
Dla tych ktorzy maja tel z bluetooth polecam arytkul http://www.centrumse.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=246

Gacek Explosion
30-08-2006, 15:53
Mógłby ktoś napisać jak sobie tibie me śćiągnąć na fona.

Kulikos
30-08-2006, 16:13
Wiedzialem ze tak bedie, zaczna sie prosby o zainstalowanie/sciagniecie/opisanie tego jak grac w me =.= a wszystko jest ladnie opisane, wystarcza podstawy jezyka angielskiego, a czasami nawet nie ;x

Boner3773
30-08-2006, 16:18
Wygląda na to, że CipSoft sam w swoim teamie nie wie, co kiedy robi. Przecież TibiaME na javę (beta) jest już od conajmniej kilkunastu dni dostępna :P

nom...
już grałem...fajna gierka jak pokemony :D
polecam wszystkim!

btw...to nie jest pierwsza gra rpg online na komórkę :roll:
"Stań się częścią pierwszej gry rpg online na telefony komórkowe"
nie tesj to pierwsza ani ostatnia taka gra =-)

Morgaroth
30-08-2006, 16:42
Nom grałem , podobno niedługo mają pacca wprowadzić i będzie więcej updateów
Offtop
Kumpel gra w to na kompie na emulatorze komórki , z tego co wiem jest to nielegalne xD

-=DanieL=-
30-08-2006, 17:03
Komórka bardzo ogranicza szybkość ruchów. Wogle to jest jakaś uproszczona wersja tibii mniej profesji itp. Lepiej sobie włączyć komputer.

TibiaME.pl
30-08-2006, 17:44
Jeżeli jesteście zainteresowani to zapraszam na pierwsza na świecei fanowska stronę o Tibii Micro Edition - www.TibiaME.pl. Udało nam się zmusić wersję komórkową do działania na PC więc każdy może bez kosztów wypróbować :)
A co do kosztów to godzina grania w iPlusie kosztuej tylko 13gr. (400kb).

Pozdrawiam i zapraszam
Spec

-TibiaME.pl
-forum.TibiaME.pl

Btw. To JEST pierwsza gra MMORPG na komorki, działa już od 2002roku :P ale tylko na symbianach...

Zamkniety w domku
30-08-2006, 17:57
A ja mam k300i i nie moge wgrac gry przez podczerwien :P "Polaczenie nieudane"

No trudno, pogram sobie w zwykla tibie ;d

Sebastian Skibinsk
30-08-2006, 18:34
Ale wymyślili , zamiast takiego GóWNA nogli by coś zrobić dla facc

Sebastian Of Zanera

Mikelp
30-08-2006, 18:41
Tak jak spec juz powiedzial: Inwestujecie w karte SimData i gracie za 13 gr/godzina :) Gralem w to jeszcze jak nie bylo wersji Java :P Mialem jakistam 12 level ale mi sie znudzilo. Co do tego ze jest to uproszczona wersja... Jak wyobrazacie sobie np. walke pvp, runy, spelle na komórce? Wpisywanie np. Utani hur na klawiaturze? A runy? No wlasnie... Gra jest fajna ale nie polecam grania wieczorami w lozku. Dlaczego? Zasypiasz po 10 minutach ;p

Btw. Cipy wprowadzily pacce do TibiiMe. Narazie nie mozna go kupic poprzez sms w polsce... Z tego co wiem to karta kredytowa kosztuje to kolo 40 zl... I wbrew pozorom granie w TibieMe facc nie jest takie proste... Po 10 levelu zaczynasz dostawac coraz mniej expa, potem jeszcze mniej i mniej az wkoncu nie dostajesz w ogole :P I tym sposobem Cipy pozbawily sie polowy populacji tej gry ;)

@up: Auhauhauha! Myslisz ze jakby Cipy nie pracowali nad TibiaME to robili by cos dla ciebie, bo ty jestes boss i w ogole ci sie nalezy? Robisz im łaske ze grasz? Skoncz...

TibiaME.pl
30-08-2006, 18:48
Tak, PACCe zniszczyły tą grę, ale wersja JAVA jest bez nich więc można spokojnie grać :D

filczyk
30-08-2006, 19:39
Ja mam Nokie 3100 i jeśli gra się na niej uruchomi to wraz z nowym miesiącem zaczynam testować Tibia ME ;) 5zł z abonamentu mogę zmarnować :) 25gr za 50kb Orange

Pinky
30-08-2006, 21:30
Ja mam LG C3310 i probowalem pobrac... po chwili wyskakuje mi "polaczenie zostalo przerwane" ...

Aximidax
30-08-2006, 22:56
Witam.
Mam pytanie.Czy za testową wersje tibi na komorkę trzeba płacic??

TibiaME.pl
30-08-2006, 23:30
za granie nie płacisz, jedyny wydatek to koszt GPRSu.

Wielki Mancyz
31-08-2006, 09:18
Według mnie żeby grać w tą tibie na komórce trzeba mieć :
1. Komórka z kolorowym wyświetlaczem 128 na 128 ( to było podane )
2. Jave na komórce ( to też było podane )
3. Dość okazały portfel ( to niebyło podane ;p )

Akhel Cimirus
31-08-2006, 09:20
Według mnie żeby grać w tą tibie na komórce trzeba mieć :
1. Komórka z kolorowym wyświetlaczem 128 na 128 ( to było podane )
2. Jave na komórce ( to też było podane )
3. Dość okazały portfel ( to niebyło podane ;p )

no wlasnie... w h.. kasy na telu... najlepsza Tibia w rl

M4r3X
31-08-2006, 09:25
W Tibie ME gralem okolo pół roku temu - jedyne co mi sie podobało to cukierkowa grafika oraz ciekawe rozwiązanie dwóch języków.

Btw, cena jest niska - niestety dla nas wysoka ponieważ pln z euro nigdy sie równać nie będzie.

Akhel Cimirus
31-08-2006, 09:35
W Tibie ME gralem okolo pół roku temu - jedyne co mi sie podobało to cukierkowa grafika oraz ciekawe rozwiązanie dwóch języków.

Btw, cena jest niska - niestety dla nas wysoka ponieważ pln z euro nigdy sie równać nie będzie.

no wlasnie cipy 8o tylko przelicxzaja ilosc zlowtowek na wartosc euro czyli tak jak dla nas 4 razywiecej od niemcow czy innych narodowosci pomimo ze My Polacy :D bedziemy placis tyle samo co tamci

TibiaME.pl
31-08-2006, 09:37
Dla tych bez komórki:
http://www.forum.tibiame.pl/viewtopic.php?t=178
Można przetestować na kompie:) bez kosztów ;)

Pramus
31-08-2006, 11:09
Dla tych bez komórki:
http://www.forum.tibiame.pl/viewtopic.php?t=178
Można przetestować na kompie:) bez kosztów ;)

Błąd Ogólny

Wystąpił drobny problem techniczny, skrypt dokonał próby naprawy i wysłał powiadomienie do Administratora forum
Sprobuj odświeżyć stronę

Couldn't obtain topic information

DEBUG MODE

SQL Error : 1016 Nie można otworzyć pliku: 'phpbb100_posts_text.MYI' (Kod błędu: 144)

SELECT t.*, u.username, u.user_id, u.user_level, u.user_jr, u2.username as user2, u2.user_id as id2, u2.user_level as user_level2, u2.user_jr as user_jr2, p.post_username, p.post_approve, p2.post_approve as post_approve2, p2.post_username AS post_username2, p2.post_time , pt.post_text, pt2.post_text as last_post_text FROM (phpbb100_topics t, phpbb100_users u, phpbb100_posts p , phpbb100_posts_text pt, phpbb100_posts_text pt2, phpbb100_posts p2, phpbb100_users u2) LEFT JOIN phpbb100_topics_ignore i ON (i.topic_id = t.topic_id AND i.user_id = 183) WHERE (t.topic_type = 3 OR (t.topic_type = 2 AND t.forum_id = 48) ) AND i.topic_id IS NULL AND t.topic_poster = u.user_id AND p.post_id = t.topic_first_post_id AND p2.post_id = t.topic_last_post_id AND u2.user_id = p2.poster_id AND pt.post_id = t.topic_first_post_id AND pt2.post_id = t.topic_last_post_id ORDER BY t.topic_type DESC, t.topic_title

Line : 449
File : viewforum.php

Cos wam chyba padlo na tym forum ;/ (jestem zalogowany)

volix
31-08-2006, 13:44
eee najakie to komurki whodzi ;p napewno fajna zabawa grasz sobie w tibie w szkole i nie sluchac nauczycieli

Okrutny
31-08-2006, 13:58
"Tibia Micro Editon jest pierwszą I jak narazie jedyną grą mmorpg (massive multiplayer online role-playing game) na telefony komórkowe."
Nieprawda, nie jest pierwsza, nie jest jedyna. Wzięte ze stronki tibiaME

Barber
31-08-2006, 16:22
Dajci stroone z downloadem TibiaME na kompa i jak ja instalowac i jak ja odpalać.

TibiaME.pl
31-08-2006, 16:23
Jest pierwszą już niejest jedyną ;) A Forum zaraz będę naprawiał ;/

Tom The Tanner
31-08-2006, 22:14
@up
Może to Cipy zauważyły twoją stronkę i <hack> <hack> xD

@Barber
http://www.tibiame.com/installation/?language=en

Jak na razie to nie było u mnie komunikatu o nowej zakładce internetowej :\ A pisało po wypełnieniu tego co trzeba w ''Download''. Na końcu pisało coś o tam ''newstlerrer'' :D i o subskrypcji. Jak wy pobieracie zakładkę na koma bo może ja źle xd

EDIT:
Jak się ściąga bo mówiąc krótko niechce mi się szukać :P

Barber
01-09-2006, 10:21
Ja sie chyba źle wyraźiłem chodziło Mi od strone z downloadem na KOMPUTER TimiME a nie na tel

Rossi
01-09-2006, 11:06
ja sobie pogram bo mam na abonament nie na karte :D a, ze malo dzwonie to mam jeszcze duzy limit :D tylko czemu tylko ryckiem albo magiem mozna :o

Iksde
01-09-2006, 16:01
Szkoda że nie zrobili tego na motorole MPX 200
pograł bym se

Sir Radzio Angelus
01-09-2006, 16:04
Jakieś tibiopodonbe gierki na komórki robią, ale jak była petycja złożona o zrobienie wersji dla Linuxa to nieX( ...

Głupie cipki.

n/c

Solq
01-09-2006, 19:37
To sa chyba jakies zarty! na linuxa sie CipSoftowi niechce zrobic klijeta a na telefon tak! It's JOKE ?!?!:o

Madros
02-09-2006, 11:01
Niedługo będzie: "Tibia na żelazko", "Tibia na mp3","Tibia na lodówkę" i "Tibia na konsole".

A poważnie rzecz biorąc, wydanie Tibii funkcjonującej na telefonach komórkowych (i to tylko niektórych!) uważam za posunięcie nielogiczne. Oczywiście, przyniesie im to pwne zyski, aczkolwiek nie widzę sensu w tym postępowaniu. Wersja Tibii na Linux przyniosłaby im znacznie więcej zysków, a jednak nie chce im się jej robić!? Tutaj nie pomoże "aaa na linuxa nie ma a na kome jest co za debile" bo wyjaśnijcie mi jaką to posiada logikę. W każdym razie, Tibia na Linuxa byłaby bardziej opłacalna niż Tibia na komórkę bo:
1. Grałoby więcej ludzi
2. Byłaby na WSZYSTKIE Linuxy
3. PACC kosztowałby minimalnie 95 zł, a PACC na komórki kosztuje 40 zł.
4. Więcej ludzi kupiłoby PACC, bo więcej by grało
Niestety, teraz wady wersji Tibii na Linuxa:
1. Przeludnienie, trzeba by zrobić oddzielne servery na Linux i na Windows
2. Brak wolnych domów ;)
3. Odejście niektórych playerów - gdyby powstało TAKIE przeludnienie sporo osób by odeszło. Co prawda przeludnienie nadal by istniało - jednak usunęło by się sporo PACCów i materiałów na PACCi.

Końcowo: nie wrzeszczeć jak ludzie z 20 IQ, tylko myśleć.

Serek
02-09-2006, 17:15
Niedługo będzie: "Tibia na konsole".

Lol, rozjebało mnie to ;s fajnie by tak sobie na padzie pograć, ale by się zapłaciło dużo za ogrzewanie :confused: (dla nie kumatych, internet podłączany przez kaloryfer)

Slasher
03-09-2006, 12:51
@upup
Nie kminisz.... TERAZ tylko jest tibiaME na kome za darmo, normalnie jest chyba ze trzeba zaplacic. Po 2 cipsoft mozliwe ze ma jakies kontrakty z firrmami robiacymi telefony. Po 3 w RL tibiamozesz gfrac na foaccu spokojnie, a w tibiiME tak jak slyszalem na tym forum po 10 lvl na faccu dostajesz coraz mniej expa, wiec jest wiekszy wymog kupienia pacc. A wiec glupot nie opowiadaj ;] a tak apropo tibia ME istnieje juz dluuuuuugo (okolo4 lata) a 4 lat temu wersje na linuxa byly

szulcu1014
03-09-2006, 18:50
Mam problema normalnie whodze na wap.tibiame.com na kompie wciskam english-download-tibiame v1.4 (czy jakoś tak) i czekam troszke długo i mi wyskakuje komunikat nieobsługiwane dane a podobno na kazdy fon co ma colory i 128/128 pikseli (mam siemensa s 65) na telefonie ax 72 wyskakuje natomiast Błąd 300coś i tak samo nic nieidzie ściągnać moze poradzicie jak to naprawić albo ściagnąć a może ma ktoś kabelek i zamieścił by gre na forum prosze o pomoc

Dragon of Piorun
03-09-2006, 20:35
Nie działa ten emulator Tibia ME, prosze o PW ci co mi tak powiedzieli X(

@ do tych co mają linuxa
Przegrajcie se od któregoś z kolegów Windowsa, możecie se luzem grać w Tibie no i jest lepszy od linuxa, no chyba, że macie macintoshe

Akane Żul
04-09-2006, 12:12
Niewszystkich stać na inernet w komurce X( to kosztuje fortune :(
i wdodatku mam dopiero 10lat i niemam telefonu komurkowego xDD

Bastek
04-09-2006, 14:52
widzisz, a szkola jest za darmo a i tak nie korzystasz

TibiaME.pl
04-09-2006, 15:41
emulator działa tylko trzeba go umieć uruchomić, Forum już działa, możecie tam pisać (tylko zmiast forum.tibiame.pl tibiame.pl/forum)

Sir Radzio Angelus
04-09-2006, 20:30
widzisz, a szkola jest za darmo a i tak nie korzystasz

:D

Powiem wam szczerze, albo Tibia albo szkola, lepiej wybierz to drugie, bo jak sie nie bedziesz uczyl to bydziesz rowy kopol jak powiadala moja babcia;)

Ozurtes
05-09-2006, 14:22
Może mi ktoś powiedzieć do kiedy można w to grać za darmo? :P Bo nie mam majątku na komórce xD

Lord'Micu
05-09-2006, 15:06
do tego potrzebne jest polaczenie z netem wiec bedziesz placic za to polaczenie na komorkach a to troche kosztuje

Thjordir
08-09-2006, 21:22
co trzeba zrobicc zeby dzialalo?? o_0 bo mam juz sciagnieta ale wlaczam i jest puste tlo :/

@edit: juz dziala...ale nie umiem sie zarejestrowac zeby grac...pisze ze nie znalazlo serwera. plz pomozcie :/

-Maciek Mur-
11-09-2006, 18:46
Takie pytanie... czy jak ta wersia tibi Me nie dziala na mojej nokii 6230i to raczej nigdy se w nia nie pogram na komórce?

edmun
14-09-2006, 10:49
Polecam dla wszystkich w orange wybranie pakietu gprs 10 mb. do konca pazdziernika za 1 zł.

ErAgOg
18-09-2006, 17:08
Po przeczytaniu kilku pierwszych postow przestalem czytac dalej bo gdy zobaczylem teksty jak "tibia na komore (wow)" to sie "lekko" zdenerwowalem bo tibia na komore istnieje przeciez od kilku lat, a ludzie zaczeli sie tym isteresowac dopiero gdy byl news o java beta test, "ciekawe ile to bedzie kosztowac pewnie tyle co wap i jeszcze dla cipu cos", eee... dla cipu placimy ewentualnie jezeli chcemy pacc (ktory i tak jest tani) a wap nie musi byc taki drogi bo sa bardZo tanie ofery (kiedys w tibiame sie gralo za darmo bo w heyah nic sie nie placilo) mozna np. kupic sobie iplus (simdata) za 20zl z salonu lub na allegro jezeli nie ma w naszym miescie w salonie, gdy mamy simdate placimy 0,03gr/100kb czyli wychodzi nam 12gr/h X( X( X( X( X( ludzie jak chcecie grac w tibiame to wejdzcie na tibiame.pl i sie wiecej dowidzcie na forum jest wiele przydatnych rzeczy

Master_Rojson
04-10-2006, 15:21
Hehe umnie to pujdzie na komurce tylko ciekawe ile bende bulic kasy:/ moze se pogram:)