Pokaż pełną wersje : Wstep od 18 lat
Jakie pifko najczesciej pijacie? Innymi slowy ktore wam najbardziej smakuje, ja lubuje sie w Tyskim i Zubrze. Warka i Zywiec moim skromnym zdaniem ostatnio sie popsuly, Tatra troszke za gorzka, Lech moze byc ale spada u mnie na trzecia pozycje, Okocim to w ogole ponizej normy, Carlis i Hajnis, bardzo dobre ale nie adekwatne do ceny. Czekam na wasze opinie:)
Preferuje Debowe Mocne ;) I tylko takie.
Gonzo von Krenzel
17-08-2004, 22:52
Gewof: Ale Ty przecież nie maz 18 lat! :P
Co do piwa to tylko tyskie - oczywiście nie licząc tych z górnej pułki...
Gothar II
17-08-2004, 22:58
Debowe i Carlsberg rox . Oczywiście jeszcze pozostaje kwestja wódki ;)
Najlepsze w smaku... czyli takie piwko, które pije sie dla przyjemności i świetnie smakuje jest oczywiście Warka Strong... na nie też oddałem głos...
Niektóre piwa pije sie po to .. aby mieć humor, czy bombe, a jezeli właśnie o to chodzi to preferuje Dębowe Mocne ...
P.S. ostatnio (dziś) piłem Carlsberga... niestety ciepłego.. wypiłem tylko jednego i nie dużo brakowało abym puścił pawia ! To było najgorsze piwo w moim życiu!
Lord optyk
17-08-2004, 23:26
Dzisiaj kumpel miał urodzinki preferowane piwko TATRA ;p
Hegemmon
17-08-2004, 23:36
Ale z was piwosze małolaty ;)
Ja tam lubię Żywca i Tyskie. Reszta też może być ale jak mam wybór to biorę jedno z powyższych.
a jeśli chodzi o Hainekene... bleeaah! piłem tylko raz i może mi sięnatrafiłą taka nędzna puszka ale wedlug mnie to smakowało jak sikacz.
P.S. Kto lubi Redsa.. jabłkowego? W smaku dobre ale to nie piwo ^_^
A gdzie moja ulubiona 'Perła' lubelska?? :confused:
Z braku tej opcji zaznaczylem Tatre, bo jest na drugim miejscu.
$corcerer
18-08-2004, 01:04
Żywiec i Tyskie smakują jak soczek chmielowy... (leciutkie)
Warka jest na 2gim miejscu
Tatra sux, za gorzka
HEINEKEN ROX
A i tak wole wino albo kofeine w postaci coli :D
TheNatoorat
18-08-2004, 08:06
Alkohole?
Najbardziej lubię Bols Vodka o smaku truskawkowym (serio).
Ale jeśli gadamy o piwku... Tatra, Heineken, Warka - to moje kolejność (nie patrzcie na wiek... ja tylko czasem "pożyczam" sobie coś z barku :P).
Oj TheNatoorat, nieładnie !
Albo mi zapłacisz jakieś 50 zeta, albo będę zmuszony powiedzieć twoim rodzicom co ty tam wyprawiasz ! <joke>
Ja zwykle trzymam się daleko od alkoholi ale zdeydowanie na pierwszym miejscu stawiam złotego bażanta, kórego chociaż piłem raz i to na dodatek tylko pół butelki. Przy bażancie inne piwa zostają daleko w tyle. Co do voodki & innych alkoholi to nie lubie.
Zaznaczylem wszystkie 8o
A tak naprawde Lenia, Debowe i Heina.
Najczęściej to pije Fastbergi z Biedornki za 1,40 zł i Rompery z Żabki za 1,99 zł, a najlepszy jest czeski Pilsner i Staropramen.
W kolejności
1. Carlsberg
2. Tatra
3. Beer (w butelce 0,3 co wygląda jak granat, złotówkę kosztuje :D )
4. Berg (1,35zł, robi się niedobry po pewnym czasie)
Na mnie dwa piwa działają jak na innych butelka wódki, więc dużo mi nie trzeba :D
Alkohole?
Najbardziej lubię Bols Vodka o smaku truskawkowym (serio).
A piłeś Ty kiedyś Śliwowicę? :P
Piwa:
1. Żywiec
2. Tyskie & Warka
3. Żubr, bo jest tuż za rogiem :)
Heineken i Calsbers rox, dobre tez jest Reds:>
Nie mam 18 lat ale to jest nie ważne, ważne czy mi smakuje. Njabardziej lubię Volta Stronga! Później Warka etc... :) Pozdro
Ja najbardziej lubie Tatra Mocna :) a pozniej Debowe Mocne :)
i dobra jest Nalewka Malinowa (SERIO) :D:D:D:D:D
voolygar
20-08-2004, 22:18
oczywiscie ze zloty bazant jest b.dobry tylko jest trudno dostepny wiec pozostaje mi delektowac sie smakiem warki , a czasami popijam tez zubra :)
ktos tu poruszyl kwestje wudki :p oczywiscie finlandia z lekkim cytrynowym smakiem :]
co do nalewek juz z tym skonczylem :p ale kiedys sie porzeczkowe popijalo :p
Rincewind
20-08-2004, 22:53
ja najbardziej lubie Carlsberga potem jest Zywiec i Harnas
Piwa:
1.Lech
2.Okocim mocne
3.Heineken
4.Imperator
Żywiec z lodówki miodzio, warka strong pilem za slodka nie smakuje mi, a co do wódki abstynent wedlóg mnie najlepszy, wchodzi lepiej niz bols
A czemu w sondzie nie ma piwa "Frater" ?
Właśnie, właśnie... A gdzie Frater :(
Frater r0x ;-)
1. Dębowe mocne
2. Tyskie - sentyment + lokalny patriotyzm ;]
Matheous
22-08-2004, 13:13
Raynold-nie zapominajmy, Tyskie ma 375 lat:P
A ja alkoholi nie pije hue hue hue:P 99%(na 18 kumpla jakis jego kolega dolal mi wodki do fanty rozcienczalem cholerstwo przez 20 minut:D) abstynent i mam zamiar takim zostac jak najdluzej:P A w ankiecie zaznaczylem piwka jakie kupuja moi rodzice;) Juz nie pameitam ktore;P
o tak sliwowica cool ja kiedyś zegar z jakiegoś g***na czyściłem to tylko śliwowica dała rade nie benzyna i inne chemikalia tylko właśnie ona ale finla tez dobra :)
Trzy strony postów, ponad 50 głosow a repka mi nikt nie dal, a ja tu mam pomysla na nowa sonde.3majcie sie
Uncle Warrior
26-08-2004, 13:34
Trzy strony postów, ponad 50 głosow a repka mi nikt nie dal, a ja tu mam pomysla na nowa sonde.3majcie sie
Eee... zrobiles tylko sonde i oczekujesz od nas reputy? :\ W sumie ostatnio wiekszosc tak ma "fri reput plx!" ehhhh... zrazasz (czy zrarzasz? ^^) tym ludzi :\
A co do tematu nie pije nie jestem pelno letni ale brat mi da czasem jakiegos redsa albo cos slabszego ;\
rotfl rotfl a gdzie karmi? ;(( :P jk
Oczywiście Tyskie jeśli chcę się napić, Bosman też ujdzie ~
Z tatrą mam wspomnienia, gdyż to było moje pierwsze piwo ze znajomymi ;)
MAŁE MOCNE
a poza tym Wareczka strong i tylko to, innych nie trawię.
Jeśli chodzi o te z górnej półki to Miller ujdzie w tłoku, Haineken do d***,
dobra jest Corona ( z meksyku ), jak ktoś chce sie nabzdryngolić jak dzika świnia to kupuje sobie Amsterdama, coś około 12%, albo jego nieudany odpowiednik polski, czyli Imperator ( 11% ).
Piwa które można wypić jak zabraknie Warki lub Małego Mocnego to:
FAXE, ŻUBR, TATRA MOCNA, JUPILER - BELGIJSKIE, MAES - BELGIJSKIE, STELLA ARTOIS - BELGIJSKIE, STEFFL, PALM.
Najgorsze piwa to : PIWO DIT< PIWO TESCO<KRÓL ARTUR>
CO DO COOLERÓW, REEDSÓW i GINGERSÓW to polecam je jako odskocznię, bo tak normalnie to się ich upić nie da.
Widziale, że ktoś pisał coś o mocniejszych alkoholach, dlatego muszę wam polecić najlepszą polska wódkę:
WÓDKA GORZKA ŻOŁĄDKOWA - odstraszająca nazwa i kolor, ale smak z********, jak ją kiedyś dorwiecie to już nigdy innej wódki nie będziecie chcieli nawet posmakować. Podobną wódką do żołądkowej jest KRUPNIK.
Polecam obie :-)
aha, jak ktos lubi sok jabłkowy to jeszcze ŻUBRÓWKA...........
Co do ŚLIWOWICY to smakuje jak WHISKY, więc do ostrego chlania się nie nadaje....raczej kieliszeczek przed spaniem.
Wracając do tematu piw, o możecie sobie sami zrobić.....w każdym razie nie pytajcie mnie jak bo nie wiem, ja tam wolę winko w chacie robić.
No to by bylo na tyle, dodam tylko, że do 18 brakuje mi 6 miechów.........ale alkohole to moja mała pasja.........
she_devil
27-08-2004, 19:58
kg24 mówiłn ze żołądkowa jest good, ale nie próbójcie tego ;/
Piłam to z konieczosci przez tydzień. Myślałam, że sie pożygam.
A ja tam lubie Harnasia bo to prawdziwe piwo po zbóju i w "capke pizgo" :) (trza je w morde loć)
A na serio Wareczka rox
Cymcymek
28-08-2004, 05:02
Poprosze Tyskie i Żuberka :D
Mi najbardziej smakuje warka.
No to co ze mam 13 lat ale dosc duzo pije jak na swoj wiek(pije z starszym bratem:))
Vicious Phoenix
29-08-2004, 06:42
aha, jak ktos lubi sok jabłkowy to jeszcze ŻUBRÓWKA
No, no wiem coś o tym, to rzeczywiście smakuje jak soczek jabłkowy, bardzo dobre.
piwo po zbóju i w "capke pizgo" (trza je w morde loć)
Przypomniałeś mi skecz z mojego ostatniego obozu, koledze coś się pochrzaniło i powiedział "w głowe piździ" zamiast "w capke pizgo" :)
A tak wracając do tematu to z wymienionych lubie Warkę, Żubra, Tatrę, a poza tym Harnasia i oczywiście Złotego Bażanta :)
Co do rzeczy mocniejszych to wspominana już Żubrówka i Śliwowica.
Mimo mojego wieku lubie se wypić i robie to dość często :P ale przejdżmy do żeczy. Moje ulubione Piwo to Tyskie, nastepnie Tatra i na końcu Żywiec. Co do alkocholi to finlandia, i bols i dużo dużo wiecej ale mi sie niechce pisać :P
Vegefa Ziom
29-08-2004, 08:34
Ja lubię czasem Tyskiego troszkę vwypić na poprawę humoru :D
A tak potem to chyba tylko Dębowe. reszta jakaś dziwna podobna to czegoś żółtego... ;)
Jakieś 6 lat temu numerem jeden był dla mnie Heineken. Później ewoluowało to bardzo i szybko, przez Carlsbergi (2,49 za butelkę bez zwrotną to było coś), warke jasną i strong, harnasia, tatrę, żywca a teraz chyba najbardziej smakuje mi Leszek. Chociaż w te wakacje miałem przyjemność pić Łomże laną zimną i była super ekstra.
Z mocniejszych rzeczy to hmmmm. Tequila, Rum i parę innych rzeczy.
Pamiętam pierwsze piwo które dostałem od mojego dziadka to był Okocim Mocne poczułem się zupełnie wyjatkowo dziś sam jestem dziadkiem więc cuż mogłbym dać mojemu wnuczkowi niż Okocim Mocne on tagże jest kimś wyjatkowym.Zuważyłem że wiekszośc ludiz piszacych tutaj ma mniej niz 15 lat;] ale git niech sie uczą sączyć napój bogów
Żywiec i Tyskie smakują jak soczek chmielowy... (leciutkie)
Warka jest na 2gim miejscu
Tatra sux, za gorzka
HEINEKEN ROX
A i tak wole wino albo kofeine w postaci coli :D
Wreszcie ktoś kto lubi Heinekena ^^
Debowe mocne the best i Heineken
Blood_Drinker
31-08-2004, 15:30
nie jestem patriotą - Heineken rox [gdy brak funduszy, wybieram Tyskie]
Dr. Omader
01-09-2004, 02:31
Jesli o mnie chodzi to obczailem juz naprawde duzooo marek piwa...
Ostatnio najczesciej pije i najbardziej smakuja mi:
1. Żywiec
2. Oryginalny czeski Pilsner Urquell, ten rozlewany w polsce tez jest dobry ale czeski lepszy ;)
3. Heineken i Carlsberg, rowno na 3 miejscu.
4. Czasem jak jestem w czechach to Zloty Bazant ;)
Tatre pije jak cierpie na brak kasy, jest tania a dobra.
Z mocnych to najczesciej Warka Strong, Okocim Mocne i Debowe mocne oraz czasem jakis Porter ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.