Pokaż pełną wersje : Blood Hity po update
Jak często trzeba teraz zadawać blood hity aby rosnął skill(knightem oczywiście). Wydaje mi się, że po 10-15 sek skill przestaje rosnąć ale nie sprawdzałem tego dokładnie. Jeśli ktoś wie to prosze o pomoc:baby: . Z góry thx
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7102
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7102A mógłbyś mi podać także strone z tego tematu gdzie jest coś wspomniane o tym co napisałem.... Bo chyba nie chodzi ci o ten poradnik co jest na początku bo jest nieaktualny
Jeśli uderzymy kogoś "z chmurką" 30 razy pod rząd, to następuje blokada licznika
Dlaczego uważasz, że nieaktualny?
Bo z tego co widze to skill przestaje rosnąć dużo wcześniej ;/
Słuchaj, powiedzmy żę atakują cię dwa trolle. Po 30 uderzeniach włącza się tak zwana "Blokada Licznika". I teraz gdy ona się włączy to nie musisz zadać blood hita obydwom tylko jednemu, a drugi troll będzie mógł spokojnie cię atakować dalej.
Po Update jest tak samo. Po 30 uderzeniach włącza się blokada. U trolli jak wiem to co 4 uderzenia rośnie skill shieldingu. Np. Liczysz do 4 i na czwórce rośnie skill. Teraz rozumiesz ??
Autor tematu ma racje, wszak cipsoft od dawna mowi ze nie popiera skilowania wiec zapewne blokada licznika zostala zaostrzona. ;)
Właśnie że nie bo ja nie zauważyłem żadnej zmiany w treningu. 30 uderzeń i włącza się blokada i tyle.
Wlasnie skilluje na trollach nowym knightem piszac tego posta i widze wyraznie ze blokada wlacza sie po 20 uderzeniach. (skille -30 wiec widac dokladnie kiedy skill rosnie)
No tak ale u trolli zauważyłem że dopiero po 4 uderzeniach rośnie skill więc licz sobie i dopiero wtedy pisz.
No tak ale u trolli zauważyłem że dopiero po 4 uderzeniach rośnie skill więc licz sobie i dopiero wtedy pisz.
O czym ty wogóle gadasz? Po ilu uderzeniach rośnie skill to zależy od wysokości skilla a pozatym potwór nie ma nic do tego...
Topic: Musze sprawdzić knightem na skillach 10 :) Jak pisalem temat to wydawalo mi sie ze trzeba częściej blood hity ale na skillu 37 więc nie jestem pewny dlatego czekam aż mi ktoś odpowie:)
No to policz sobie hity jednego trolla skill rośnie u każdego lvl skilla co 4 uderzenia. Jeżeli skończy się rośnięcie skilla to będziesz wiedział po ilu hitach będzie potrzebny blood hit.
No to policz sobie hity jednego trolla skill rośnie u każdego lvl skilla co 4 uderzenia. Jeżeli skończy się rośnięcie skilla to będziesz wiedział po ilu hitach będzie potrzebny blood hit.
A więc czekam aż ktoś mi napisze właśnie bo na najniższym skillu jaki mam czyli 37 nie widać tego dokładnie....a co do tych 4 uderzeń to może na tym skillu co ty masz tak jest ale wyżej to możesz o czymś takim pomarzyc:) bhuheu
Dobra może jest inaczej na każdym skillu ale tak trudno sobie policzyć od pierwszego hita co ile rośnie skill ?? Aż takie to trudne ??
Dobra może jest inaczej na każdym skillu ale tak trudno sobie policzyć od pierwszego hita co ile rośnie skill ?? Aż takie to trudne ??
Popatrz ale na wyższym skillu nie widać tego tak dokładnie
Topic: Teraz testowałem na niższych skillach i wychodzi mi że około 15 chmurek po blood hicie rośnie skill....prosze aby przetestował to jakiś bardziej doświadzczoby gracz B)
Piotrek Marycha
31-08-2006, 23:22
Autor tematu ma racje, wszak cipsoft od dawna mowi ze nie popiera skilowania
to chyba tylko tobie mówi o.O
to chyba tylko tobie mówi o.O
Oczywiscie ze nie popiera, tak samo jak nie popiera osob ktore nie opuszczaja rooka (rookstayerow). Cipsoft tworzac tibie zalozyl ze ludzie beda huntowali mocniejsze potwory grupowo i knight bedzie blokowal a nie bil. Stad tez skille rosna tak wolno i nie da sie ich zwiekszac z lvlem tak jak sily magii. Trening wymyslili ludzie. Cipsoft potraktowal to jako wypaczenie swojej gry i w jednym z updatów trening utrudnił. (przeciez kiedys wystarczyly same chmurki a teraz trzeba trafiac potwora) i mozna sie spodziewac ze w kolejnych update znowu cipsoft zrobi cos aby ludzie expili a nie gapili sie slepo w chmurki bo to prowadzi do uzaleznienia. (stamina przy tym bardzo malo spada wiec mozna jechac 24/7)
Nie wiem czy po ostatnim update jest wieksza blokada ale to ze cipsoft nie popiera treningu to fakt niepodwazalny.
nie..... blood hity sa takie jak wczesniej tylko moze wam sie wydawac inaczej bo macie wieksze skille to all.
Oczywiscie ze nie popiera, tak samo jak nie popiera osob ktore nie opuszczaja rooka (rookstayerow). Cipsoft tworzac tibie zalozyl ze ludzie beda huntowali mocniejsze potwory grupowo i knight bedzie blokowal a nie bil. Stad tez skille rosna tak wolno i nie da sie ich zwiekszac z lvlem tak jak sily magii. Trening wymyslili ludzie. Cipsoft potraktowal to jako wypaczenie swojej gry i w jednym z updatów trening utrudnił. (przeciez kiedys wystarczyly same chmurki a teraz trzeba trafiac potwora) i mozna sie spodziewac ze w kolejnych update znowu cipsoft zrobi cos aby ludzie expili a nie gapili sie slepo w chmurki bo to prowadzi do uzaleznienia. (stamina przy tym bardzo malo spada wiec mozna jechac 24/7)
Nie wiem czy po ostatnim update jest wieksza blokada ale to ze cipsoft nie popiera treningu to fakt niepodwazalny.
Jednak porownaj ilosc osob, ktore trenuja skile do tych "polujacych". Ja zaliczam sie oczywiscie do grupy osob, ktore rozumieja glowna ide Tibii. Na hydrach jest srednio 2 razy w tygodniu, na BK kiedy sie uda a skilowalem ostatni raz w zeszlym roku. Kiedy dam gdzies screen'a z advensu w skilu podczas expienie zaraz leci fala komentarze typu" dlaczego nie skilujesz!!","z takimi skilami to nawet na guardach nie poexpi" albo "ja mialem lepsze na 8 level'u". Ludzie nigdy nie benda grali knighte tak jak tego chce cipsoft, dlatego wlasnie stara sie ich zniechecic.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.