Pokaż pełną wersje : Rok Szkolny Vs. Tibia
Grelondas
01-09-2006, 16:03
Za pare dni nadchodzi rok szkolny i ciekawi mnie jak wy będziecie sobie radzić z wielkim i odwiecznym problemem :] czyli nauka vs. tibia. Dlatego założylem sonde i ciekaw jestem wyników. Zapraszam do głosowania !
Goku_Sayian
01-09-2006, 16:05
szczerze mówiąc nie mam żadnych problemów w szkole, wiec nic sie nie zmieni, moze poza tym ze nie bede grał rano tylko po poludniu O.o
Ja bede robil tak:
od rana nauka
popoludniu juxz bede wracal do domu czyli odrabianie lekcji,dziewczsyna etc.
wieczorwem tibia :D <jupi>
Nikast Shynix
01-09-2006, 16:10
Ja nie mam tego problemu, bo nie gram w tibie ;]
Duke Dran
01-09-2006, 16:11
U mnie tibia tylko w wolne i "włikendy" a tak to nauka albo nic nie robienie (przynajmniej nikt się nie pruje, że w coś gram zamiast się uczyć).
Zawsze coś tam odpisze, a 1 pała to nie problem 4h dziennie.
Przed ważnym sprawdzianem/kartkówką niekiedy wcale, a takto zawsze sie cos odpisze ;) Jakoś się wyrobi na tą średnią 3,8 - wystarczy jak dla mnieB)
Zalgadis
01-09-2006, 16:35
niegram w tibie od roku a na tibia.pl bywam często ;p
koniec z tibią w roku szkolnym :< może później jak sie będę nudzić to z godzinke pogram.. aff co ja was bede oszukiwać, nic nie mówie bo nie dotrzymam tego :P
soboty i niedziele jak bedzie czas ;) ( zaczyna sie liceum wiec sam niewiem czy bede gral :) )
Arathorn
01-09-2006, 16:43
Po prostu nie grać w tibie :p
Knight Darx
01-09-2006, 16:51
1h dziennie a w weekendy wstac,zjesc wloczyc kompa zobacyzc kto jest na gg wyloczyć kompa wyjść na dworek na 4h wrocić zjeść grać w tibie zjeść.
Wiecej spedzam na cs (mixy,cw) ale na tibie tez sie znajdzie czas ;p
-niegrający-
01-09-2006, 19:48
Nie gram w tibię ale powiem wam szczerze...w mojej nauce nic się nie zmieniło, a nawet się pogorszyło. Pierwsza klasa - 4.4 (grałem), druga klasa - 4.1 (nie grałem :o)
Więc sądzę że tibia nie przeszkadza w nauce (a nawet widać pomaga :D) tylko poprostu trzeba umieć znaleść czas i na nauke i na tibię.
Nervvusek
01-09-2006, 21:17
Masz Racje ;]
A ja mam sie teraz przejabnie nawet nieiweim czy 1 h dziennie pogram moze rano troche;/
Problem to Bierzmowanie ;..Egzamin;..... ;[[;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
;]
Excalibug
01-09-2006, 21:21
A mi sie tibia nudzi chyba retired ale tym razem 4 ever ;( ;(
Plany są wielkie, czyli nauka, a Tibia tylko w czasie wolnym. Ale plany planami, wyjdzie jak zawsze. Czyli grać będę kiedy będzie czas, a uczyć i tak się nie będę.. a szkoda, bo chciałbym. Muszę popracować nad swoją silną wolą.
A czemu nie ma opcji "Nie gram w Tibię"?
Tak to zaznaczyłem, ze mam w dupie szkołe ;)
Rooker666
02-09-2006, 00:02
Zapewne znajdzie się 1-2 h na granie ale nie więcej ponieważ new school i dużo nauki wogóle sux
maszter321
02-09-2006, 00:09
Zawsze coś tam odpisze, a 1 pała to nie problem 4h dziennie.
Przed ważnym sprawdzianem/kartkówką niekiedy wcale, a takto zawsze sie cos odpisze Jakoś się wyrobi na tą średnią 3,8 - wystarczy jak dla mnie
Szkoda ze zaniedbujesz nauke w koncu to wazniejsze niz tibia.A srednia 3.8 to jest strasznie niska chyba ze oczywiscie jestes w liceum bo jesli gimnazjum to zal mi ciebie.
Nie gram w tibię ale powiem wam szczerze...w mojej nauce nic się nie zmieniło, a nawet się pogorszyło. Pierwsza klasa - 4.4 (grałem), druga klasa - 4.1 (nie grałem )
Więc sądzę że tibia nie przeszkadza w nauce (a nawet widać pomaga ) tylko poprostu trzeba umieć znaleść czas i na nauke i na tibię.
Nie ma co się dziwić :) Poprostu w 1 klasie jest powtarzanie wiadomości z podstawówki, a 2 klasa to już nowe tematy(oddzielone grubą kreską od tematów w 1), które będziesz pisał na teście.
Szkoda ze zaniedbujesz nauke w koncu to wazniejsze niz tibia.A srednia 3.8 to jest strasznie niska chyba ze oczywiscie jestes w liceum bo jesli gimnazjum to zal mi ciebie.
Średnia nie zależy tylko od wiedzy, tylko od szkoły, klasy i nauczycieli :)
Znam niektóre osoby, które kończyły szkołę ze średnią 4.8+, a w nowej klasie(klasa większości złożona z takich własnie osób) ledwo przekraczały magiczną strefę = 3.5. Bodajże jedna osoba miała świadectwo z paskiem -.-.
A ja ? W tym roku(szkolnym :P) mniej Tibii niestety :( Może od czasu do czasu w weekendy. Wolę wziąc się od pierwszych szkolnych dni za naukę i później nie mieć braków i mieć spokój. Mój sezon tibijski to maj - sierpień :P W tym okresie nadchodzącego roku zastanawiam się nad kupnem PACC-a :d
Bjoern Shu
02-09-2006, 00:32
walic szkole walic tibie:)
@Topic
No co Ty po co w ogole ta ankieta... przeciez wiadomo ze kazdy napisze tibia !!
bo to koksik gra !! lubie grac w nia 24/7 nie jesc nie srac nie sikac nie pic.. bo po co.. najem sie widokiem jedzenia w tibi... zobacze takiego d hama poleci mi po majtach i jush mi sie odechciewa jesc... a niech mi ktos przeszkodzi w "hantowaniu ratow" to bede bronil siebie i tibi krzeslem a co sie bede...
WALIC SZKOLE !! WALIC ZYCIE !! TIBIA NA ZAWSZE !!!!!1111oneoneoneoneeon
Btw... ludzie popukajcie sie w glowe... i co ? echo ? a no wiadomo... jak mozna siedziec po 10h przy kompie... i jeszcze grac w tibie... nie macie czegos takiego jak rl ? Gud lak w przyszlosci...
Ps. Jeszcze pozdrowienia.. omg kompletnie mi wylecialo z glowy..
a wiec pozdrawiam swoja babcie i dziadzusia... aaa i wuja Dromcia Buzka :*
~Misi3Q :>
Wbijam tyle poziomow ile sobei zaloze-nie wiencej nie mniej. W zeszlym roku sie sprawdzilo i wbilem od zera do 60 w 6 miesiecy podczas roku nauki a dodatkowo poprawilem oceny (gimnazjum ukonczone).
Grelondas
02-09-2006, 10:33
Heh padły pytania co to ma być za ankieta i po co ? Odpowiedz brzmi - Bo ja sam ide teraz do 2 gim i się zastanawiam jak to będzie i czy będe miał czas na granie, dlatego też chciałem zobaczyć jak wy dajecie sobie z tym rade......
Będe grał także w tygodniu np. po 1h dziennie.
Ci co sie nie bedą uczyc to źle robią jakby nie patrząc to dzieki tej nauce bedziemy w przyszłości miec kase na nowego kompa i na utrzymanie internetu a bez kasy na internet energie i kompa to bedzie papa tibia bo kawiarenek sie nie oplaca. Bezrobocie jest takie że uczyć sie trzeba ( tylko nie wiem czy sam sie bede uczyć ale troche napewno :D ) i bez dobrych ocen w przyszlości sie to na nas odbije.
Dzieki pozdro dla Error_Squadu B)
A w ankiecie nie glosuje bo nie ma opcji 2h/3h dziennie
Ludzie, jakie Wy macie problemy... szok.
Co to za różnica jest, he? Czy rok szkolny czy nie?
Jakoś przez długi czas lałem na szkołe, grając po ~10h dziennie.
Mimo to, znajdowałem czas zeby spotkac sie z kumplami, wysypiałem się.
I jakos moja edukacja/zdrowie/kontakty towarzyskie na tym nie ucierpiały...
Obecnie nie gram - i tez nie jest źle.
Taka moja prosta zasada - graj kiedy masz ochote, idź na cole kiedy masz ochote, ucz się kiedy naprawde musisz...
3/4 populacjii tego forum to zapewne gimnazjalisci - Wam tibia zycia nie powinna zepsuć;].
Wystarczy słuchac na lekcjach i raz na jakis czas sie na większy sprawdzian poduczyć.
Chyba ze ktos na lekcjach mysli o tibii.. ale to juz inna działka..
Ludzie, jakie Wy macie problemy... szok.
Co to za różnica jest, he? Czy rok szkolny czy nie?
Jakoś przez długi czas lałem na szkołe, grając po ~10h dziennie.
Mimo to, znajdowałem czas zeby spotkac sie z kumplami, wysypiałem się.
I jakos moja edukacja/zdrowie/kontakty towarzyskie na tym nie ucierpiały...
Obecnie nie gram - i tez nie jest źle.
Ludzie, moja prosta zasada - graj kiedy masz ochote, idź na cole kiedy masz ochote, ucz się kiedy naprawde musisz...
3/4 populacjii tego forum to zapewne gimnazjalisci - Wam tibia zycia nie powinna zepsuć;].
Wystarczy słuchac na lekcjach i raz na jakis czas sie na większy sprawdzian poduczyć.
Chyba ze ktos na lekcjach mysli o tibii.. ale to juz inna działka..
NO z tym 10 h dziennie to przesada bo jesli wstajesz o 6 rano i idziesz spac o 2 w nocy tak mniej wiecej to masz 20 godzin dnia sniadania obiady itp to godzina czyli 19 szkola z 6h/7h/8h to odjac to to by wyszlo 13h/12h/11h zaluzmy ze na powrut i dojscie to godzina czyli - 1 czyli to znaczy ze 10 h to caly dzien caly czas wolny to tak jakby w ogule sie nie uczenie a gdzie rl wiem ze to przenosnia ale 10 h to troche za duzo ja osobiscie bym radzil grac w tibie i też znajdywac czas na nauke i inne żeczy bo tibia to nie rl inne żeczy też sa w życiu
Pozdro dla Error_Squadu
W rok szkolny lepiej się zająć nauką, więcej z tego dobrego niż z gry, trust me :P
Pozdro. tibia=strata czasu
@UP: Tibia to strata czasu, ale jak byś cały dzień katował soul calibura na PSie, albo latał dobrym policjantem i zabijał 'tych złych' to problemu nie ma, żadnej 'straty czasu' też pewnie nie..
@Rogos: Z tym ze ja grałem tez w szkole ;]
w roku szkolnym gram tylko w weekendy ;)
Latox Veroxa
02-09-2006, 16:08
Ja tak :
Skończyłem 4 klasę ze średnią 4.9 dzięki Tibii bo rzadko się nudziłem.
Teraz idę do 5.
A rozkład dnia mam taki:
Przed szkołą prawie nigdy nie gram.
Wracam ze szkoły jem obiad.
Po obiedzie odrabiam lekcje.
I siadam do Tibii.
Gram aż mnie rodzice od kompa odgonią.
Może jeszcze potem siadam.
P.S. Czasem odrabiam lekcje na przerwach w szkole
Może w twojej szkole dla bezmuzgów w której poziom jest niższy niż w byle jakiej zerówce, więc kryteria oceniania są takie, że każdy dureń może mieć 5.0 -.-
A wogóle gówno cie obchodzi moja średnia.
Najważniejsze jest to by wyrobić sobie w szkole opinię. Np. 1 gimnazjaliści, grajcie mało w Tibie, dużo się uczcie i wyróbcie sobie piękną ocene a potem pójdzie z górki. Odrabiajcie zadanie, nie wagarować, nie spóźniać się, nie gadać na lekcjach itd. Potem jak zapomnisz zadania to nauczyciel powie " A tam, zawsze odrabiałeś, zdarza się", wiem to z własnego doświadczenia. Najlepsze rozwiązanie? W tygodniu rób runki 1h dziennie (oczywiście druidem,sorcem,pallem "knightem treń"), a w weekend odnawiaj soule :s I tyle, oto cała filozofia. Na następne wakacje wyrobi wam się ładna postać :)
Co prawda teraz 3 gimn. i powinienem się uczyć (a nawet mam taki plan!), ale nic z tego. Zbyt leniwy jestem. Przyjdę do domu, rzucę plecak gdzieś w kąt i albo będę grał na gitarze, albo siedział przed kompem. Ofkorz gdzieś z kumplami się wyjdzie.
Najważniejsze jest to by wyrobić sobie w szkole opinię. Np. 1 gimnazjaliści, grajcie mało w Tibie, dużo się uczcie i wyróbcie sobie piękną ocene a potem pójdzie z górki. Odrabiajcie zadanie, nie wagarować, nie spóźniać się, nie gadać na lekcjach itd. Potem jak zapomnisz zadania to nauczyciel powie " A tam, zawsze odrabiałeś, zdarza się", wiem to z własnego doświadczenia. Najlepsze rozwiązanie? W tygodniu rób runki 1h dziennie (oczywiście druidem,sorcem,pallem "knightem treń"), a w weekend odnawiaj soule :s I tyle, oto cała filozofia. Na następne wakacje wyrobi wam się ładna postać :)
Brzmi jakbyś to przepisał z Bravo/Dziewczyny asauhsaushauh
btw. jak możesz to wiedzieć z własnego doświadczenia skoro masz 13 lat, a o ile mi wiadomo wtedy sie idzie do 1 gim
Ja bede gral 1h dziennie :)
z godzine dziennie napewno jak nie bedzie elkcji to ze 4 nmoze nawet sądze ze 2-1 godz dziennie bedzie ok
Tomcio Pall
16-09-2006, 14:27
Ja poszedłem właśnei do 1gimnazjum. Lekcje mam od 10.15-11.20 do 15.40-16.30. Rano robie lekcje a jak wruce ze szkoły to gram. A oceny nie mam złe bo na zakończenie podstawówki miałem 3.8(moja najniższa średnia na koniec roku) xD :P
Ja se ide na dwor. Zapierda**m lbem w sklupek. Leb sie rozpierd**a. Tydzien szkoly z glowym. Pierd**e non stop w Tibie. Poznije ide na dwor, do skacze ze wszystkiego, az zalamie noge. 2 Miechy z glowy. Napierda**m w Tibie. Pozniej na 3 tygodnie choruje. Tzn. poce sie jak h*j i lece do zimnej wody.
3 Miechy z glowy. zostalo 7. I tak non stop. Zostaja 4 miechy bud, to sie budze, lece zaliczac. Ubije pewnie przed tym 300lvl. jakis tam 400 mlvl wjedzie. Pozniej wakacje i znow to samo.
DZIENX ZA UWAGE TO RL STORY POZDRO~
Rooker666
17-09-2006, 11:07
Ja se ide na dwor. Zapierda**m lbem w sklupek. Leb sie rozpierd**a. Tydzien szkoly z glowym. Pierd**e non stop w Tibie. Poznije ide na dwor, do skacze ze wszystkiego, az zalamie noge. 2 Miechy z glowy. Napierda**m w Tibie. Pozniej na 3 tygodnie choruje. Tzn. poce sie jak h*j i lece do zimnej wody.
3 Miechy z glowy. zostalo 7. I tak non stop. Zostaja 4 miechy bud, to sie budze, lece zaliczac. Ubije pewnie przed tym 300lvl. jakis tam 400 mlvl wjedzie. Pozniej wakacje i znow to samo.
ty lepiej idż do szkoły i naucz się pisać
Katie Dziub
17-09-2006, 11:14
Noo ja musze przyznać że jak zaczełam grac w Tibie moje oceny poszły w dól ze średniej 5,0 na srednia 4,40 Ale tym sie nie martwie. Tibie i tak odstawiam na bok i to nie ze względu na szkołe tylko na haka :p Ale myślę że ,,dzieci neostrady" nie odejdą tak łatwo od Tibi.. Powiem wam że teraz to zalezy tylko i włącznie od rodziców... :]
tomektrz
17-09-2006, 13:48
Gram druidem, więc np. robie runki odrabiając jednocześnie lekcje. Trochę się pouczę (akurat z tym nie mam problemu), i np. godzinkę sobie poexpię. W weekendy chodzimy z kumplami na jakieś fajniejsze hunty.
Mi Tibia nie przeszkadała w szkole, pewnie dlatego że ciągle za uchem słyszałem "do nauki !11!!1!!@!@!1". Teraz nie gram w Tibie, ale i tak mi się nie chce uczyć i oceny mam na podobnym poziomie.
Ghard Lage
18-09-2006, 12:07
Nie gram w Tibie :D
_baniak_
18-09-2006, 17:58
hehe...mi mój staruszek pozwala tylko weekendy grac(i ma racje:p ) ale jak tylko jego na chacie nie ma to tibia nonstop chodzi. No i niekoniecznie w tibię trzeba w dzien grac;] B) ja podrząd 3 nocki rwałem a cały tydzień na 8 miałem (o zrymowało się 8o)
(rwanie nocki czyt. pójście spac 5-4 rano^^)
hehe...mi mój staruszek pozwala tylko weekendy grac(i ma racje:p ) ale jak tylko jego na chacie nie ma to tibia nonstop chodzi. No i niekoniecznie w tibię trzeba w dzien grac;] B) ja podrząd 3 nocki rwałem a cały tydzień na 8 miałem (o zrymowało się 8o)
(rwanie nocki czyt. pójście spac 5-4 rano^^)
Po co szedłeś spać?! Mogłeś jeszcze pogrąć te 2-3 godziny i odrazu pójść do szkoły. PATOLOGIA PLX?
_baniak_
19-09-2006, 12:52
Po co szedłeś spać?! Mogłeś jeszcze pogrąć te 2-3 godziny i odrazu pójść do szkoły. PATOLOGIA PLX?
A ty mogłeś kliknąć taki czewony krzyżyk w prwawym górnym rogu ekranu bo chyba za dużo do tematu nie wnosisz. no nie? patologia lol? chyba złe wspomnienia masz.8o
A ty mogłeś kliknąć taki czewony krzyżyk w prwawym górnym rogu ekranu bo chyba za dużo do tematu nie wnosisz. no nie? patologia lol? chyba złe wspomnienia masz.8o
Napisałem patologia, bo według mnie granie nocki jeżeli na drugi dzień ma się na 8 do szkoły nie jest najlepszym pomysłem. Jeżeli ja nic nie wprowadzam do tematu to ty co wprowadzasz? Jeszcze mniej... więc na przyszłośc kliknij na czerwony krzyżyk w prawym górnym rogu ekranu :)
P.S
O co miało chodzić z tymi wspomnieniami, bo do niczego mi to nie pasuje? Przemyśl wszystko zanim napisz nowego posta :]
_baniak_
19-09-2006, 15:55
Napisałem patologia, bo według mnie granie nocki jeżeli na drugi dzień ma się na 8 do szkoły nie jest najlepszym pomysłem. Jeżeli ja nic nie wprowadzam do tematu to ty co wprowadzasz? Jeszcze mniej... więc na przyszłośc kliknij na czerwony krzyżyk w prawym górnym rogu ekranu :)
P.S
O co miało chodzić z tymi wspomnieniami, bo do niczego mi to nie pasuje? Przemyśl wszystko zanim napisz nowego posta :]
ehm.. wiec jeśli chodzi o ten krzyżyk :) chłopie wiesz co to jest sonda? Pytanie >>> odpowiedż a nie pytanie >>> komentowanie odpowiedzi innych.co do grania w noc. Niie każdy w dzień może jesli miałbym wybór 1-2 godz. w dzień lub cała nockę wolał bym w dzień pograc ale nie zawsze sie da;]. Chcesz skomentowac wyślij ptrywatną wiadomośc nie zaśmiecajmy forum:)
DZIENX ZA UWAGE TO RL STORY POZDRO~
Spx. Moze wyproboje:P
@Topic
Tibia 1-2h po szkole, czasem o 5 wstane i pogram. W weekendy mam full czasu (odrabiam lekcje w piatek) wiec gram sobie dlugo. W niedziele gram do 12. nauka do 14-15 i pozniej znow granie :P
Patrix de'Vere
20-09-2006, 18:15
To zalezy na ktora mam do szkoly i o ktorej koncze :) Bo jak np. mam na 8 i 10 lekcji wracam o 17 to pouczyc sie trzeba odrobic zadanie i na dwor czasu na tibie nie ma :P A jak koncze np. o 13 to pograc mozna 1-2h i pouczyc sie odrobic zadanie i na dwor :)
Jerkov Thundersword
24-09-2006, 22:41
Ja osobiście wracam ze szkoły, odrobię lekcje, 10-30 minut się pouczę i Tibia. Przy czym żadnych problemów ze szkołą nie mam.
Piotrek Marycha
24-09-2006, 23:36
wy to sie cieszcie ze macie tak jak macie, ode mnie starzy wymagaja zebym codziennie uczyl sie do kazdego nastepnego przedmiotu, "uczyc sie mniej niz 3h dziennie? o zgrozo jaki nieuk!!" -.-
Kasztaniaczek
25-09-2006, 06:45
Fatk ja w 6 klasie podstawowki mialme pasek a przez tibie w 1 gim srednia mialem 3,6 =/. Napewno bende mniej gral w tibie ale tak dzinnie to max 2h w soboty i niedziele tez bo mi sie narazie grac nie chce a pacc se mija :P
WC3:FT Forever :D
Pawel_Radoom
25-09-2006, 17:20
1-2 h na tygodniu w weekendy 2-3h:D
a jestem w liceum:]
A ja gram w tibie i nie ma problemów w szkole:)
Mam średnią 5,3, gram w Tibie po 3-4H dziennie i Tibia mi w szkole nie przeszkadza [ chodze do normalnej szkoly jakby co :D ]
Tak czytam, czytam :P ja gram duzo, czasami zdaza sie ze gram nawet b. duzo i co ? I w szkole nie mam zadnych problemow. A sa tacy co nie graja, wracaja ze szkoly i nie wiedza coze soba zrobic a i tak w szkole same jedyneczki ewentualnei dwojeczki :P... Systematycznosc to podstawa :P a nocki w tygodniu tez grywam. Bo ktos tam cos pisal i jechal kogos za to ze w tygodniu gra nocki. Ja tez gram... i co z tego skoro mi to w niczym nie przeszkadza.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.