PDA

Pokaż pełną wersje : Co Ma zrobić??

Adow Adan
02-09-2006, 10:38
Hej. Mój kumpel i ja mamy problem. pewnego razu chcialem kupić v-shielda. niestety mialem czas na expienie a nie latanie po depo z ofertami. dałem więc mojemu kumplowi 30k bo jego "kolega" twierdził ze sprzeda mu za 30k v-shielda. Kolo ciagle go wrabiał , muwiac ze nie ma czasu, ze expi, ze jest na darashi co było nieprawdą bo mial facc'a. zakupilem więc exive i zaczelismy go szukać. gdy go znalezlismy powiedział ze idą do depo sprzedać v-shielda. kolo ciagle go gonił raz zeby poszedl z nim do banku, raz do depo i tak w kółko.teraz chce go wrobić ze uzywa Marco(multiklijent czy jakoś tak) ponieważ mamy takie same ubrania . Ja ani mój kolega nie uzywamy i nie wiem co zrobmy jeżeli ten ów Jego "kolega" zreportuje nas do Gm'a. Nie bardzo będę wiedział co napisać mu wtedy ponieważ nie chce bana dostać na miesiac (lub 3 chyba) . Mam postać 28 lvl i szkoda mi go. Wiem ze on moze skłamać tylko jak dowiec prawdy ze nie uzywamy tego multiklijenta??

Raul
02-09-2006, 10:42
Zanim Ty będzie musiał udowadniać, że on kłamie, to najpierw on musi udowodnić, że mówi prawdę. A z tego co czytam to dowodów na to, że czegoś używasz nie ma. Więc możesz być spokojny.

Adow Adan
02-09-2006, 10:46
wlasnie teraz kolega zrobil screeena jak koleś muwi ze jak nie da 10k to napisze do GM'a o tym. wiec my juz mamy dowód , a czy jeżeli on napisze do GM'a a GM sie dowie ze nie uzywamy i on kłamał to czy tego gracza spotka kara?? Przynajmniej to nie polak tylko Br. Jak ja nie lubie niektórych br.X(

Aka
02-09-2006, 11:16
Właśnie mnie i mojego udawanego "kolegi" tyczy sie ta sprawa. Kupiełem od niego kiedyś wand of dragonbreath. Jak sie dowiedzialem że Miki Montana (kolega up) chciał kupić v-shielda o spytalem mojego kolegi czy ma. Powiedział że ma tylko że ja wtedy kasy nie miałem żeby kupić. Wkończy dostalem te 30k od Mikiego i chciłem dziś kupić tego shielda ale ten najpierw że brakuje 8% do 25 lvl więc musze na niego poczekać. Goniłem za nim przez 30 min zamin on to uzbierał. Potem goniłem za nim depo-bank razem z Mikim to mi próbował wmówić że używam MC i starce tego knight`a (Mikiego) jeżeli nie dam mu 10k. A tu jest screen. (http://img181.imageshack.us/img181/3067/sstibiarm9.jpg)I skończyło sie na tym że sie wkurzyłem i powiedziałem "bye noob".

Keel
02-09-2006, 13:03
@ Up

Screen to zadny dowod, latwo mozna podrobic.

Filthy
02-09-2006, 13:14
wlasnie teraz kolega zrobil screeena jak koleś muwi ze jak nie da 10k to napisze do GM'a o tym. wiec my juz mamy dowód , a czy jeżeli on napisze do GM'a a GM sie dowie ze nie uzywamy i on kłamał to czy tego gracza spotka kara?? Przynajmniej to nie polak tylko Br. Jak ja nie lubie niektórych br.X(

o ile sie nie myle to screen to nie dowód dla gm'a. jesli sie myle to mnie poprawcie ;]

Aka
02-09-2006, 14:12
Jeżeli nie screen to co ?? Może IP pomoże tylko będzie problem bo obaj mamy wewnętrzne :/

Lasooch
02-09-2006, 14:18
Jeżeli nie screen to co ?? Może IP pomoże tylko będzie problem bo obaj mamy wewnętrzne :/

Gm musi zobaczyć na własne oczy na żywo sytuację. Ewentualnie jeżeli delikwent do bana sam zamieści (na forum.tibia.com) zdjęcie/film narażające go na bana.

Raul
02-09-2006, 14:33
Przepraszam bardzo, to co w końcu jest Waszym celem. Nie dopuszczenie do tego abyście Wy dostali bana, czy załatwienie bana temu kolesiowi? Bo już się pogubiłem.

Andrealfus
02-09-2006, 14:38
spookojnie, zanim gm zareaguje to mina lata bo takich zgloszen sa tysiace.

A pierwsze wlasnie jak bylo juz napisane pierw on musi udowodnic ze ty taki program posiadasz co jest nie mozliwe i wile osob nosi takie same stroje na znak przyjazni itp.

Adow Adan
02-09-2006, 17:02
Przepraszam bardzo, to co w końcu jest Waszym celem. Nie dopuszczenie do tego abyście Wy dostali bana, czy załatwienie bana temu kolesiowi? Bo już się pogubiłem.

Nie Wiem jak Aka ale mi chodzi na tym zebyśmy bana nie dostali. Ten gracz nie musi ale powinien wiedzieć ze szantazowanie za nic jest czystym hamstwem z jego strony.Jeżeli screen to nie dowód to chyba Ten ów Gracz nic nam nie zrobi chyba ze już wcześniej zaplanował ze nagra filmik. Lecz ciekawe to ze ani ja ani mój kolega nie używamy Mc i nie wiem jak Gm mugłby sprawdzić czy ten gracz mówi prawde.

Xeradus
02-09-2006, 20:20
@Up
Nie macie się czego bać:baby: